Mikä vituttaa tänään?

Paskanäyte lääkäriin ja antibioottikuuri.
En ole syönyt mitään ulkona pitkään.
Ainoa lähde että jotain tuli kaupasta, kädet kyllä pesen aina hyvin, nyt muistin että olihan minulla n 2 vkoa sitten aika kovat vatsakivut, poikkeuksellisen kovat, en muista milloin oli niin voimakkaat, menivät ohi 2:ssa vrk ripulineen. Sitten tuli tämä vetelä olo..Epäilin silloin marjoen syöntiä, yleensä huuhdon ne, vaikka miten puhtaita ovat, kuten pensasmuistikkaat rasiassa, myös rasia vadelmatkin huuhdon, mutta saatoin kerran jättää huuhtominen väliin..
Taisin jättää kerran puolukatkin huuhtomatta 😡

Tyhmä se oli, varsinkin kun huuhtomatta syötyt puolukat jo ajemmin aiheuttaneet ripulin kerran vuosi sitten, ja se oli ainoa epäilty silloin.

Lueskelin nyt että salmonella voi saada ilmateitsekin, pölyn kanssa..
 
Lisää salmonellan lähteitä: https://www.lidl.fi/c/takaisinvedot/s10021744

"24.10.2023 Takaisinveto: pistaasipähkinöissä salmonellaa"
Tutustuin enemmään salmonellaan:

Salmonelloosin tartuntalähteitä ovat koti- ja tuotantoeläimet, siipikarja, kissat, linnut ja kalat. Infektion mekanismi on fecal-oraalinen. Tartunnan lähde voi olla sairas henkilö tai ruoanvalmistukseen osallistuva bakteerin kantaja.

Itämisaika (saastuneen ruoan syömisestä oireiden alkamiseen) on keskimäärin 12-48 tuntia.

Useimmiten salmonelloosi liittyy raakojen kananmunien tai niistä riittämättömällä lämpökäsittelyllä valmistettujen ruokien sekä kananliharuokien, huonosti keitetyn tai paistetun, grillatun kanan, kotitekoisten salaattien, lihan ja maitotuotteiden nauttimiseen ilman lämpökäsittelyä.

Salmonellan vastustuskyky on erittäin korkea, ne säilyvät elinkelpoisina savustettuna ja suolattuna, mutta kuolevat keitettäessä ja joutuessaan suoraan ultraviolettisäteilylle.

Salmonella säilyttää lisääntymiskyvyn jopa 5 kuukautta - vedessä, enintään kuusi kuukautta - lihassa, jopa vuoden - siipikarjanlihassa, kovissa juustoissa, jopa 3 viikkoa - maidossa, jopa 30 päivää - kefirissä , enintään 4 kuukautta - voissa, 3 - 9 kuukautta - kuivassa munajauheessa, noin 3 viikkoa - munankuorilla, jopa puolitoista vuotta - maaperässä. Saastuneen ruoan pakastaminen ei vähennä bakteerien elinkykyä.

Salmonellan salakavalaisuus on, että ne elävät ja lisääntyvät tuotteissa eivät vaikuta millään tavalla niiden ulkonäköön tai makuun. Kun kananmunia säilytetään jääkaapissa yli 30 päivää, bakteeri pystyy tunkeutumaan koko kuoren läpi munaan ja lisääntymään aktiivisesti keltuaisen sisällä.
😏
Kerran ostin kanamunat, ihan luomua, kotimaiset, niin yhdessä oli paskan jäljeet. Kyllä pesin sen saippualla ennen munakkaan tekoa. Mietin miten jos jäi kynsien alle, vaikka pidän kynnet kork.2 mm.

Nykyiset kotkan tekokynsien alustat ovat oikein biologisia aseita. Niiden alla muhii kuulemma sellaista, mitä jokainen omistjaja pyörtyisi. Kun kynsiharjallakaan lyhyistä kynsisistä on vaikea saada lika pois, niin miten näistä alaspäin kääntyvistä hirvityksistä saa..
 
Todella agressiivinen flunssa kiertänyt koko perheen muutamassa päivässä. Alkoi jäätävällä päänsäryllä ja kuumeella. Nyt kova yskä ja kurkkukipu päälle. Kolmas päivä menossa.
 
Tämä vitutti jo viikko sitten, mutta vieläkään ei ole helpottanut.

Firma laittoi 15% porukasta pihalle. Omalta osastolta kuitenkin lähti jostain syystä 33% vaikka takataskussa on sopimuksia uusista töistä parilla miljoonalla. Jos nuo työt lähtevät samoihin aikoihin liikkeelle, niin sitten ollaankin kusessa. Mutta kun Excel sanoi, että noilla on tällä sekunnilla löysää, niin tässä sitä nyt ollaan.

Itse jostain kumman syystä väistin leikkurin, mutta silti vituttaa ihan saatanasti koko firma. Erityisesti vituttaa parin kaverin puolesta. Toinen 25v firmassa ja varoittamatta ulos. Ilmeisesti laitettiin pihalle kun oli ollut saikulla burn outin takia. No näin sitä palkitaan. Ensin kulutetaan loppuun töillä ja sitten heitetään roskikseen. Mutta vielä pahempi keskarin näyttö oikeastaan kaikille koko firmassa oli se kun karvan vaille 40 vuotta firmassa ollut kaveri joka oli melkeinpä ensimmäisiä firmaan palkattuja työntekijöitä laitettiin 1,5 vuotta ennen eläkettä kilometritehtaalle. Mitään syitä ei olla keksitty miksi ja jos olisikin joku syy, niin kait sitä vittu joku muu tapa on laittaa kaveri eläkkeelle kuin työkkärin kautta? Kyseltiin pomoilta, että kait nyt kaveri lähetetään kunniakkaasti vaikka sitten eläkeputkeen ja palkitaan "kultakellolla"? Vastaus olikin sitten pelkkää kiertelyä ja epämääräistä muminaa.

Vittu kun sylettää.
 
Orpon hallitus ei ole tajunnut nostaa kapiaisten palkkoja.
 
Vituttaa ne autoilijat jotka ajaa viitäkymppiä satasen alueella kun näkevät taivaalta satavan lunta kun ihan tarkasti katsoo, siis sellaista sadetta mikä tienpinnalla ei näy mitenkään muuten kuin kosteutena. Ja kun ne samanlaiset autoilijat kerääntyvät jonoksi. Tänään ensimmäistä kertaa tänävuonna.
 
Tällä viikolla alkoi amk:ssa virkamiesruotsin osio. Vituttaa.

Miksi vitussa pitää olla sekä pakkoruotsi että ruotsinkieliset koulut, joihin on alemmat pääsyrajat. Esimerkiksi Vaasassa ei hurreille kelpaa Seinäjoen aluesairaalan virkamiesruotsin suorittanut henkilökunta, vaan pitää olla oma sairaala ruotsinkielisellä henkilökunnalla. Joka tietenkään ei palvele alueen suomenkielisiä heidän äidinkielellään...
 
Vituttaa ne autoilijat jotka ajaa viitäkymppiä satasen alueella kun näkevät taivaalta satavan lunta kun ihan tarkasti katsoo, siis sellaista sadetta mikä tienpinnalla ei näy mitenkään muuten kuin kosteutena. Ja kun ne samanlaiset autoilijat kerääntyvät jonoksi. Tänään ensimmäistä kertaa tänävuonna.
Jatkona edelliseen... Eihän siinä tietenkään mitään pahaa ole kun ajaa varovaisesti. Mutta jos siellä takana jono kasvaa ja kasvaa olisi syytä sitten myös väistää ja päästää se jono ohi. Ei kait siinä tilanteessa nämä ehdi edes katsoa siihen peiliin. Traktorilla ajaessa se tulee ns. sekäytimestä se peilin seuraaminen omalla kohdalla.
 
Jatkoa veli @kolomaittis postaukseen. Vituttaa autoilijat jotka yrittävät liittyä Kehä 1:lle tai motarille 80+ km/h liikennevirtaan nopeudella 60 km/h, "ettei kiihdytyskaista loppuisi kesken". Pahinta on, että yleensä nämä törpöt mahtuvat jotenkin sekaan, mutta kaikkien muiden liittyminen menee perseelleen.
 
Jatkoa veli @kolomaittis postaukseen. Vituttaa autoilijat jotka yrittävät liittyä Kehä 1:lle tai motarille 80+ km/h liikennevirtaan nopeudella 60 km/h, "ettei kiihdytyskaista loppuisi kesken". Pahinta on, että yleensä nämä törpöt mahtuvat jotenkin sekaan, mutta kaikkien muiden liittyminen menee perseelleen.
Heh joo, tämä on aika yleinen ongelma. Se kiihdytyskaista ja sen tarkoitus ei vaan mene jakeluun kaikilta.
 
Lauantai. Kokkina joka perkeleen lauantai on ginestä, ja esimakua ovat jo antaneet edeltävät kiireiset päivät torstai ja perjantai.

Mutta lauantain brunssi on ihan omaa luokkaansa, luulisi että viikonloppuna ihmisillä on aikaa chillata, mutta brunssille tullaankin tankkaamaan nopeasti, ja sitten ostoksille tai ties mitä... lopputulos:

- pöytien rotaatio on paljon nopeampaa (50-60min vs. 120-180min) kuin iltaisin, ihmiset juovat vähemmän alkoholijuomia (Norjassa ja Suomessa "booze":n myymisestä tuleva kate on ihanteellisesti vähintään 36% ravintolan viikkotuloksesta. Humalaiset myös antavat enemmän tippiä, linjakokkina saan noin 5000nok kuukaudessa osuutenani, joka on enemmän (minulle kerrotaan näin!) tai vähemmän (uskon näin olevan) pro-rata tarjoilijoiden kanssa :confused: ).
Merkittävä palkanlisä siis kuitenkin, ainakin minulle.
- Vitun nenäkkäät ja nirsot penskat kusisine perheineen. Liikaa valkosipulia. Liikaa chiliä. Liikaa paprikaa. Liikaa savupaprikaa. Liikaa possua... no mitäs vittu tulitte espanjalaiseen ravintolaan saatana?
- Vitun loppusiivous kestää ikuisuuden, koska meitä on vain kaksi kokkia (Head Chef ja minä) ja kymmenen aikaan illalla koko keittiö, varmaan 55 neliötä, näyttää siltä kuin joku olisi heittänyt käsikranaatin kuvitteelliseen sateenkaarikastiketynnyriin vain nähdäkseen mitä tapahtuu.
- Perkeleellistä jynssäystä tapahtuu.
- 1,5 tuntia lauantaisin. Sekin saatana edessä huomenna.
- Kaikkein eniten vituttaa se että joudun tekemään kaiken tämän krapulassa. Vaikka ajettelin/ TIEDÄN sen olevan eeppisen huono idea.
 
Back
Top