Millainen ihminen ryhtyy Putinin trolliksi?

Loyd

Majuri
Lahjoittaja
Jos on rikottu ukrainan lakia, niin pitäisikö luovuttaa sinne tuomittavaksi!?
 

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ainakin neljä suomalaista on ollut Itä-Ukrainassa "vaalitarkkailijana" - Ekmanin lisäksi Johan Bäckman, Janus Putkonen (Ivan Putkov) ja Jon Hellevig ovat alueella "levittämässä paskaa".
View attachment 25286View attachment 25287View attachment 25288View attachment 25289
Lisätään listaan viides, lähteeni mukaan myös Peter Iiskola (ex. diplomaatti) on toiminut eilen "vaalitarkkailijana" alueella. Iiskola on asunut jo vuosia Venäjällä, ja tiedetään jonkin sortin putinistiksi ja venäläismieliseksi.
 

hansai

Ylipäällikkö
Mitä tarkoitat sanalla "laillisesti"? Porukka on mennyt alueelle laittomasti Venäjän kautta.

Laittomia vaaleja tarkkailee laittomasti alueelle menneet "tarkkailijat".
Sitä juuri, että menivät siis laittomasti venäjän kautta.. laillinen reitti lienee kohdemaan kautta
 

Falangi

Kenraali
Suomalaiset putinistit taas Kremlin apuna – ylistivät Itä-Ukrainan näytösvaaleja ”suomalaisina vaalitarkkailijoina”
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005897030.html
Ainakin neljä suomalaista aktivistia toimi Venäjän apureina Ukrainan kapinallistasavaltojen ”vaaleissa”, vaikka Suomen ulkoministeriö ja Euroopan unioni ovat tuominneet sunnuntaiset äänestykset laittomiksi.
Venäjän propaganda on käyttänyt viime päivinä näyttävästi hyväkseen ainakin neljää suomalaista Putin-mielistä aktivistia, jotka kertovat toimineensa Itä-Ukrainan kapinallistasavaltojen sunnuntaisissa ”vaaleissa” vaalitarkkailijoina.

Venäjän valtionmedia ja useat internetin propagandasivustot ovat esitelleet kyseiset henkilöt kansainvälisiksi vaalitarkkailijoiksi, ja heidän suomalaisuuttaan on korostettu tuomaan lisää painoarvoa heidän antamilleen lausunnoille.

Todellisuudessa Suomi ei ole lähettänyt Donetskin ja Luhanskin niin sanottuihin vaaleihin yhtään tarkkailijaa, sillä Euroopan unioni on tuominnut koko vaaliprosessin kansainvälisen oikeuden vastaiseksi. EU:n mukaan kyseessä on Ukrainan suvereniteetin ja lainsäädännön rikkominen eikä EU aio tunnustaa vaalituloksia.

Kommentteja venäläismedialle ovat antaneet ainakin Johan Bäckman, Janus Putkonen, Jon Hellevig ja Jarmo Ekman. Jutuissa heidät esitellään Suomesta tulleiksi vaalitarkkailijoiksi kertomatta, että kyse ei ole aidoista Suomen lähettämistä vaalitarkkailijoista.

Suomalaisnelikko ylistää jutuissa erilaisin sanankääntein kapinallistasavaltojen sunnuntaisten vaalien väitettyä demokraattisuutta, läpinäkyvyyttä ja äänestysaktiivisuutta.

SUOMALAISELLE suurelle yleisölle nelikosta tuntemattomin on Jarmo Ekman, joka esitellään artikkeleissa Suomi-Novorossija-ystävyysseuran puheenjohtajaksi. Vuonna 2016 Ekmanin nimi nousi suomalaisuutisiin, kun tuolloin europarlamentaarikkona toiminut Paavo Värynen kertoi ottaneensa hänet kansalaispuolueensa asiantuntijajäseneksi. Ekman on esiintynyt myös Donetskin ”kansantasavallan” lehdistökeskuksen lehdistösihteerinä.

Venäjän valtiollinen uutistoimisto Ria Novosti siteerasi Ekmania jutussa, joka oli otsikoitu ”Tarkkailija Suomesta kehotti tunnustamaan Donbassin vaalien tuloksen”.

– Ihmiset todellakin käyttävät mahdollisuuttaan äänestää, ja mielestäni kansainvälisen yhteisön on tunnustettava se mahdollisuus, Ekman sanoi Ria Novostin mukaan Luhanskin vaalipaikoilla käytyään.

JON HELLEVIG tuli suomalaisille laajemmin tunnetuksi vuonna 2014, kun hän käynnisti Facebookissa ryöpytyksen oopperalaulaja Karita Mattilaa vastaan. Pontimena oli Mattilan ilmoitus, jonka mukaan hän ei halunnut esiintyä Vladimir Putinin politiikkaa tukevan kapellimestari Valeri Gergijevin kanssa.

Hellevig nimitteli Mattilaa alatyylisesti ja käytti sanamuotoja, joissa yllytettiin väkivaltaan ja Mattilan esitysten pilaamiseen. Hellevig sai laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta 60 päivän ehdollisen tuomion. Tuomio on lainvoimainen, sillä korkein oikeus hylkäsi keväällä 2018 Hellevigin valituslupahakemuksen.

Hellevig esitellään tuoreissa venäläisjutuissa lakimiestaustaiseksi poliittiseksi tarkkailijaksi, jolla on pitkä kokemus kansainvälisistä tehtävistä, minkä vuoksi hänen mielipiteellään on erityistä painoarvoa.

– Vain Donbassin kansa voi ratkaista, haluaako se jäädä Ukrainan yhteyteen vai meneekö se toista tietä... Näen, että he ovat nyt täynnä päättäväisyyttä mennäkseen vaaleihin kannattamaan tasavaltansa johdon valitsemaa suuntaa kohti integraatiota Venäjän kanssa, Zhurnalistskaja pravda -niminen propagandasivusto siteerasi Hellevigiä lauantaina.

JANUS PUTKONEN tuli Suomessa tunnetuksi Verkkomedia.org-sivuston pyörittäjänä ennen siirtymistään Itä-Ukrainan kapinallistasavaltojen palvelukseen. Putkonen on toiminut Donetskissa Doni-nimellä kulkevan propagandauutistoimiston päätoimittajana ja päässyt vaikuttamaan myös siihen, keille ulkomaalaisille toimittajille annetaan työlupa Donbassin taistelualueille. Nykyisin Putkonen vaikuttaa Luhanskissa, ja tuoreissa venäläisissä artikkeleissa hänen kerrotaan johtavan ”Kansainvälistä uutistoimistoa”.

– Rikkomuksia ei ole havaittu, kaikki menee hyvin, ihmisiä on paljon liikkeellä. Äänestyspaikoilla on ystävällinen ja miellyttävä ilmapiiri, kaikki menee kuten pitääkin, hyvin organisoidusti, Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass siteerasi Putkosta sunnuntaina.

DOSENTTI Johan Bäckman on ollut Kremlin hyväksymänä ”vaalitarkkailijana” mukana tätä ennen jo useissa eri näytösvaaleissa, kuten esimerkiksi Krimin valtaamisen näennäiseksi oikeuttamiseksi järjestetyssä kansanäänestyksessä keväällä 2014.

Venäjän hallituksen äänenkannattajana tunnettu Rossiiskaja gazeta käytti sunnuntain vaaleissa Bäckmania hyväkseen laatiessaan muun muassa uutisen, jonka mukaan eurooppalaiset vaalitarkkailijat kehottavat länttä ottamaan oppia Donbassin vaalien järjestelyistä.

– Demokratia ja läpinäkyvät vaalit ovat Lännelle suurimpia vihollisia. Sellaisia vaaleja ei valitettavasti ole meillä Lännessä, mutta täällä on, Bäckman lausui RG:lle.

DONETSKIN niin sanotussa kansantasavallassa kerrottiin viralliseksi äänestysaktiivisuudeksi hieman reilut 80 prosenttia ja Luhanskissa 77 prosenttia. ”Tasavaltojen” nykyisten virkaa tekevien johtajien Denis Pushilinin ja Leonid Pasetshnikin kerrottiin voittavan vaalit reilulla enemmistöllä, kun ääntenlaskun lopullisia tuloksia vielä odoteltiin.

Suomen ulkoministeriö twiittasi viime perjantaina, että ulkoministeri Timo Soini antaa kaiken tukensa Ukrainan suvereniteetille eikä Suomi tule hyväksymään Donbassin äänestystä.

– Me emme tunnusta Itä-Ukrainan separatistialueilla 11. marraskuuta pidettäviksi ilmoitettuja ”vaaleja”. Nämä ”vaalit” rikkovat Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja ovat Minskin sopimusten vastaiset, ulkoministeriö twiittasi englanniksi.

YHDYSVALTAIN Ukrainan-lähetystö ja sotilasliitto Nato ovat niin ikään tuominneet kapinallisvaalit Ukrainan rauhanprosessin häirinnäksi ja ilmoittaneet, etteivät ne aio hyväksyä ilmoitettuja äänestystuloksia.

Venäjän pyrkii vaalien avulla muun muassa vakiinnuttamaan omaa vaikutusvaltaansa Itä-Ukrainan kapinallisalueilla sen jälkeen, kun Donetskin johtaja Aleksandr Zahartshenko kuoli pommiräjähdyksessä elokuussa. Niin sanotut kansainväliset vaalitarkkailijat ovat yksi keino, jolla Kreml yrittää uskotella vaalien täyttävän kaikki kriteerit jopa eurooppalaisten ”tarkkailijoiden” silmissä.
 

Leaderwolf

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kuinkahan kovan tason nörtti pitäisi palkata "istuttamaan" noiden herrojen sähköisen sormenjäljen taakse todisteet terrorismista, ja aikeista iskeä USAn intresseihin? Noin niinkuin käytännön pilana. Ja sitten lähettää vihje jenkkeihin.

Edit. Ja tämä nyt sellaisena kyseisiin henkilöihin täysin kyllästyneenä ajatusleikkinä. Koska Suomen laki ei heihin koske, niin ihmismieli haluaa edes mielikuvituksessaan voida lopettaa vihollisen toiminta. Eli hyvät modet en ole palkkaamassa nörttiä tapattamaan edes maanpettureita.
 
Viimeksi muokattu:

Tex

Kapteeni
...
 
Viimeksi muokattu:

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Blogissa lyhyehkö kirjoitus Itä-Ukrainan miehitetyillä alueilla järjestettyistä laittomista "vaaleista" ja etenkin suomalaisista "vaalitarkkailijoista". Huomasinpa vaan, että on pirullinen puuha kirjoittaa hiukankaan pidempi teksti mobiilialustalla. Olen "näppäimistömies".

"Vaaleja" ja propagandaa".

https://vartiopaikalla.blogspot.com/2018/11/vaaleja-ja-propagandaa.html?m=1
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Jos on rikottu ukrainan lakia, niin pitäisikö luovuttaa sinne tuomittavaksi!?
Ei todellakaan pitäisi!

Edes synkimpinä YYA vuosina kukaan ei edes unelmoinut, että toimittaja Rauli Virtanen luovutettaisiin Afganistanin turvallisuuspoliisille (laiton rajanylitys, sissien tukeminen yms.).

Kannattaa muistaa, että jos tuollainen laki ja käytäntö otetaan käyttöön, niin tuleva punaviher hallitus voi lähettää tuomittavaksi vaikka Ukrainen riveissä taistelleita vapaaehtoisia.
 

tulikomento

Ylipäällikkö
Blogissa lyhyehkö kirjoitus Itä-Ukrainan miehitetyillä alueilla järjestettyistä laittomista "vaaleista" ja etenkin suomalaisista "vaalitarkkailijoista". Huomasinpa vaan, että on pirullinen puuha kirjoittaa hiukankaan pidempi teksti mobiilialustalla. Olen "näppäimistömies".

"Vaaleja" ja propagandaa".

https://vartiopaikalla.blogspot.com/2018/11/vaaleja-ja-propagandaa.html?m=1
Ei käy kieltäminen. Kylläpä näyttää näitä eurooppalaisia populistiliikkeitä kiinnostavan Venäjän propagandakoneiston palveleminen kun mukana on Saksan AfD:n väkeä ja Italiankin edustajia.

 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ei käy kieltäminen. Kylläpä näyttää näitä eurooppalaisia populistiliikkeitä kiinnostavan Venäjän propagandakoneiston palveleminen kun mukana on Saksan AfD:n väkeä ja Italiankin edustajia.

Löytyykö sieltä myös vasemmistoa, kuten saksalaisen Die Linken edustajia. Heidän läsnäolosta sai varmistuksen eilen illalla blogin julkaisun jälkeen, enkä enää tuolloin jaksanut muokata tekstiä. Blogissa Linken edustaja on samassa kuvassa Bäckmanin kanssa. Ajattelin tänään muokata tekstiä sen verran, että tämä käy ilmi.

Ei yksin laitaoikeisto vaan myös vasemmistosta löytyy totalitarismin symppaajia.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Löytyykö sieltä myös vasemmistoa, kuten saksalaisen Die Linken edustajia. Heidän läsnäolosta sai varmistuksen eilen illalla blogin julkaisun jälkeen, enkä enää tuolloin jaksanut muokata tekstiä. Blogissa Linken edustaja on samassa kuvassa Bäckmanin kanssa. Ajattelin tänään muokata tekstiä sen verran, että tämä käy ilmi.

Ei yksin laitaoikeisto vaan myös vasemmistosta löytyy totalitarismin symppaajia.
Näinhän tämä on mennyt monta vuotta. Tosin AfD tuskin on putinistinen puolue mutta siellä voi olla sellaista väkeä, kuten Ruotsidemokraateillakin on ollut, eli joukossa on ihmisiä, joilla tämä sympatia näkyy. Samoin saksalaisessa äärivasemmistossa on kiihkeitäkin Ukrainan vastaisia voimia. Muistelen että kriisin alkuvuotena oli oikein mielenosoituksiakin Saksassa: Venäjän liput liehuivat.

Yleensä näissä asioissa kai menee niin, että mitä kauempana Venäjän rajasta ollaan, sitä helpommin "systeemiä" vihaavat ihmiset nielaisevat Venäjän turinat. Suomessa on pienempi "Putin-indeksi" (jopa laidoilla) kuin monilla muilla mailla. Täällä voi olla erimielinen asiallisista syistä ilman että tarvitsee kokea totalitaristisen kleptokratian olevan ratkaisu.
 

tulikomento

Ylipäällikkö
Löytyykö sieltä myös vasemmistoa, kuten saksalaisen Die Linken edustajia. Heidän läsnäolosta sai varmistuksen eilen illalla blogin julkaisun jälkeen, enkä enää tuolloin jaksanut muokata tekstiä. Blogissa Linken edustaja on samassa kuvassa Bäckmanin kanssa. Ajattelin tänään muokata tekstiä sen verran, että tämä käy ilmi.

Ei yksin laitaoikeisto vaan myös vasemmistosta löytyy totalitarismin symppaajia.
Laitaoikeistolle Venäjä varmaan edustaa jonkinlaista konservatismin viimeistä linnaketta liian liberaaliksi mielletyssä Euroopassa. Perinteinen laitavasemmisto taas varmaan näkee Venäjän NL:n seuraajana ja vastapainona inhotulle USA:lle.
 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ainakin neljä suomalaista on ollut Itä-Ukrainassa "vaalitarkkailijana" - Ekmanin lisäksi Johan Bäckman, Janus Putkonen (Ivan Putkov) ja Jon Hellevig ovat alueella "levittämässä paskaa".
View attachment 25286View attachment 25287View attachment 25288View attachment 25289
Rikollista säkkiä.
Ja sitten kaikki älyvammaiset siellä (ja itseasiassa kaikialla) ovat vakuuttuneita että kaikki länsimaаt tukevat heitä, että meillä täällä monenlaisia tukijoita länsimaista, katsokaa, on suomalaisia, Suomi itse asiassa kohta myös voi liittää Venäjään,siksi sieltä ne ihanat ihmiset tulevatkin kuten yliopiston huippuprofessorit ja juristit bäckman, ja myös monet valoisat putkoset ja ekmanit, ei turhaan, vaan sen takia ettei siellä gayroopassa enää voi elääkään, pelkkä paskaa joka puolella, maahanmuuttajat, ei ole hengellisyyttäkään, koska se on vain Venäjällä. Mitään argumentonti ei älyvammaisille käy, kun sanot esim.keskipalkasta Suomessa 3500 e, ne alkaa nauraa hysteerisesti, että johan teitä opetettu valehtemaan, paljonko sinä saat amerikasta (gosdepista) tästä valehtelusta..
Kaverini kertoi kalastusmatkoista Norjaan pohjoiseen yhdelle murmanskilaiselle vanhalle tuttavalle, kalastusmatkoista johon osallistuneet hänen moskovalaiset kaverit ja monta-monta kerta, toivat kalaa sieltä mukaankin, ja paljon, turska ja lohta saattu hyvin lyhyessä ajassa satoja kiloja.
On videoita ja kuvia, on vaikka mitä..mutta kas tulihan sieltä tämän putinin valtakauden uuden mega aivopesun myötä kokonainen joukko tuttuja jotka julisti: "kuvat ovat fotoshoppeja, ei Norjassa ole mitää kalaa, Murmanskissa myydään kalaa sinne, kun siellä Norjassa ei ole yhtään mitään muutakaan, kaloista puhumatta. Että vain meidän murmanskilaisten kalastajiien takia ne norjalaiset siellä eivät kuolleet nälkään. Ja me kun tiedetään varmasti totuus, kun ollaan tässä lähellä - Murmanskissa!"
Miten vastata tähän..heille roskataan aivoja aamusta myöhään iltaan tv:ssa. Plus tiettyy joukko russian tv:ta, ja muita feikkien tekijoita, jotka kuvaavat että koko Norja makaa ryömi makaa maassa alkoholisteina,ja sellaisia kusisia joita ei Venäjällä ikinä näkynytkään. Köyhät, parkaat norjalaiset..voi-voi..

Norjassa muistetaan vieläkin, ja Venäjällä otettaan aina jostain kaapista uudestaan ja uudestaan tv:n yhtä venäläistä naista joka kävi isoa lapsikiista viranomaisten kanssa, hävisi, niin nyt nainen jo Moskovassa tällä kerta nunnaksi kuorittuutena, kertomassa tv:ssa kauhutarinoita norjalaisista, se oli karsein aika kuulemma hänen elämässä, tuo Norjassa eläminen, muistelee silmät hullunkiilossa miten kuluttava oli kuunnella koirien ulvontaa öisin, kun norjalaiset miehet panevat omia koiria, kun naiset siellä niin rumia ja loput kaikki lesbojakin. Miehet tietty kaikki homot juuri siksi.
Jopa tälläinen emopaska siellä saa näkyä ja pyöritään loputtomiin. Aina joku keksi uusleivotulle "nunnalle" käsikirjoituksia. Kuten tällekin persmanin säkille. Mutta suurta vahingoa ne saa aikaiseksi. Donbassissa kohtaa alkaa ekologinen katastroofi, niin paljon tuhoa venäläiset saaneet aikaseksi. Juuri propagandan avulla ja määrätietoisen infran tuhoamisella, ryöstämisellä. Kuolleista kymmenista tuhansista en edes puhuu, eikä alasammutuista MH-17 konesta eikä kymmenista tuhansista vammauttuneista. Ja miten valtavasti surua tämä aiheutti heidän läheisille.

Joten tuo säkki on rikollinen. Piste.

Eivätkä ilmaiseksi ryhtyneet tähän. Voi tietenkin spekuloida että jotkut ajateli rahaa alunperin, mutta saaneet mahdollisesti sen lisäksi kiristystä päälle ja nyt jatkavat eri syistä, tukholman syndroomakaan kukaan ei peruttanut vielä.
Mutta tämä on jos vain yrittää älyllistää ja elitellä. Todennäköisemmin kyseessä on pyrkyri hinnalla millä tahansa, jotkut vain syntyvat kieroksi kun korkuruuvit, eivät kykene rehellisyyteen, ovat vain yksinkertaisesti umpikieroja. Tai psykopaatteja-hinnalla.

Mikä koulutuskaan ei poista luonnevikaisuutta.

Sitten kun nämä kelvottomat lukevat näitä schröderin kaltaisia uran kehitystarinoita, nyt miestä laitettu jo Rosneftiin (!) osakkaksi muuten, niin mitä niiden persmanirn päissä liikkuu ja hahmottu, ainakin talot rivierojen rannoilla, ja muuta kiva.
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja


- Putin: sinä tulet tienämään 5 miljoona vuodessa jos lobbat meidän intressit.
- Schröder: Älä naurattaa minua, näistä rahoista en nosta persettäkään tuolista.

Mies joutui Mirotvorets listalle Ukrainassa, ja Saksan UM(!) vaatinut listasta poistoa, vaikka joka ikinen joutuu sinne jos ilmoittaa Krimin olevan Venäjän. Jännä että Saksan virallinen linja ei hyväksy määritelmän, mutta Ulkoasianministeriosta tuli käsky poista Schoder listasta.
Noh, kaikille ei riittää kakusta. Jollekin pitää ottaa murusia lautaselta. Yksi putinia ihaillut ja Ranskan verotusta haukkunut ja pakenemisella Ranskasta uhitellut ranskalainen näyttelijä Gérard Depardieu sai vain pari asuntoa kerrostalossa lahjaksi,Venäjän passin lisäksi tietty, toinen asunnosta jossain ties mistä pikkukaupungista, toisen Gorzny kaupungista, eikä mennyt kauan kun Depardieu myi ne ja meni näyttävästi Belgiaan asumaan. Hänen piti kehua venäjän oloja ja puttea, muttei ilmeisesti kehunut tarpeeksi, kun sai murusia. Ei jäänyt rakkalle äitivenäjälle asumaan, ei, eikä halunnut edes nähdä asuntojakaan tietääkseni. Otti kaikki mitä irttosi omasta PR:sta ja häipyi.
Voin kuvitella Grozny kaupungissa asuvan Depardieun, jonne Kadyrovin kopla käy kylässä :ROFLMAO:
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Trollitehtaan Jevgeniy Prigozhin yritti riittautua USA:n federaalioikeuden päätöstä vaalien sekoittamisesta, mutta oikeus ei vedä syyttetta hänestä, näin on eilen päätetty. сообщает "МБХ Медиа" со ссылкой на Reuters.

Eli tämä entisen rikollisen, sittemmin putinin kokin ja Concord Management and Consulting и Concord Catering omistajan asianajajat yrittäneet vakuutta USAn oikeudenlaitosta että syytevirasto ei esittänyt tarpeeksi painava todistusainestoa. Mutta tämä ilmoitus luokiteltu olevan vailla pohja.
Syytetään 13 venäläistä, jossa on itse Prigozhin. Tämä liittyy "trollitehtaseen" joka kuuluu Prigozhinille. Müllerin mukaan
Concord Management and Consulting и Concord Catering eivät myöskään rekistlrlityneet kuten ulkomaanagentit USA-ssa eivätkä paljastaneet tuloja.

Ensimmäisenä sytteessä on Jelena Husjanova, joka toimi "Projekt Lahta" kirjanpitäjänä, hänen tehtävä oli desinformoida ja luoda eripuran internetissa USAn poliittisesesta järjestelmästä, asia koski sekä migraatiokysymystä, aseiden kontotollia. Husjanova esiintyi olevansa "tavallinen venäläinen nainen", ja työpaikaksi ilmoitti "kirjapitäjä RIA "ФАН"
http://www.kasparov.ru/material.php?id=5BEE635DC96

Niin taitaa olla Husjanova yhtä tavallinen kirjapitäjä kun "liikemiehet" GRUn myrkyttäjät Petrov ja Boshirov, - lukee kommenteissa.
 
Viimeksi muokattu:
Top