Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Millloin Suomessa räjähtää?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja hessukessu, 25.03.2012.

 1. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Kun katsoo vähän ympärilleen, näkee kyllä (jos vain haluaa), miten yhteiskuntaamme ajetaan alas pala palalta.

  Valtionvelka kasvaa jyrkästi, Kreikan jne. valtioiden tukeminen vain pahentaa tilannetta. Näitä velkoja on mahdotonta saada maksettua ikinä pois. Ollaan loputtomassa syöksykierteessä. Vain puhaltamalla lisää ilmaan tähän finanssipalloon voidaan saada aina lisää hengähdysaikaa. Väistämätöntä se ei kuitenkaan estä, mikään ei estä. Tilinteon hetki on tulossa ja kun se tapahtuu, voitte sanoa hyvästit eläkkeillenne ja arvokkaalle omaisuudellenne. Velat eivät nollaannu vaikka niin kovasti haluttaisiin (ja jos nollaantuisivat, siitä vasta seuraukset olisivatkin!).

  Sananvapaus on lähinnä vitsi (pari vuotta vankilaa poliitikkojen pilkkaamisesta Suomessa jne.) ja pahempaan suuntaan ollaan sensuurin suhteen menossa Suomessakin. Tekijänoikeusjärjestöt, lastensuojelijat ja tietysti kaikenlaiset "antirasistit" hierovat käsiään, kun tiedonvaihtoa ja välitystä kriminalisoidaan ja rajoitetaan minkä ikinä pystytään. Pandoran lipas on kuitenkin jo avattu, eikä sitä saada suljettua. Sitä eivät vain päättäjät ja etujärjestöt tajua ja ajavat itseään umpikujaan.

  Yksilönvapautta rajoitetaan jatkuvasti lisää ja lisää. Rajoituksia, määräyksiä ja lakeja tulee liukuhihnalta lisää ja lisää. Järjestelmä on tukehtumassa omaan byrokraattiseen mahdottomuuteensa, puhumattakaan, miten ihmiset reagoivat jatkuvasti kiristyvään valvontaan, kyttäämiseen ja omien vapauksiensa poistamiseen. Orwellin 1984 ei tule toteutumaan, ihmiset ovat liian fiksuja ja tietävät liian paljon, jotta suostuisivat siihen ikinä. Raja tulee vastaan.

  Ulkoista ja sisäistä turvallisuutta ajetaan alas. Säästöt ja rahojen kohdentamiset aiheuttavat sen, että oikeasti hyödylliset ja tarpeelliset asiat (kuten katurikollisuus, koko valtakunnanalueen puolustaminen jne.) jäävät tekemättä rahapulassa ja rahat haaskataan joutavaan näpertelyyn (ajatusrikollisten jahtaamiseen, kansainvälisiin pelleilyihin jne.). Kun jokin uhka iskee, sitä ei pystytä pian enää torjumaan, vaan uhka tulee ja voittaa turvallisuuskoneistomme. Siinäpä sitä sitten ollaan ja ihmetellään, että mitenkäs näin kävikään.

  Todellisista ongelmista ei puhuta. Maahanmuutto, EU, byrokratisoituminen, Bilderberg, banksterit jne. ovat kaikki "ei puhuta" listalla mediassa ja politiikassa. Todellisten ongelmien hautaaminen keskustelusta aiheuttaa vain lisää ongelmia jatkossa, sekä entisestään lisää kansalaisten vihaa järjestelmää kohtaan.

  Missä kulkee raja? Miten pitkälle vielä mennään, ennen kuin Suomessa alkavat salamurhaajien luodit viuhuamaan, pommit räjähtelemään ja kansa ryhtyy kapinoimaan nykyistä systeemiä vastaan? Mikä voisi olla sellainen tippingpoint, joka laukaisisi patoutuneen vihan ja turhautumisen? Vai edetäänkö siihen pisteeseen pikkuhiljaa, askel askeleelta? Vai uskotteko, että suomalaiset sietävät mitä tahansa soopaa kuten tähänkin saakka näennäisesti ovat sietäneet, eikä mikään todellisuudessa muutu (ei edes Persujen kannatus)?

  Itse tunnustan heti, että en tiedä. Mutta suunta on selvä. Systeemi on kaatumassa täällä(kin) aivan kuten Neuvostoliitto aikoinaan.
   
 2. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,565
  Tykkäykset:
  2,546
  Pisteet:
  1,286
  Ihanko oikeasti sä haluat puhua täällä tästä asiasta? Ei se mua haittaa mutta tuntien foorumin asiantuntijoiden tilan niin eihän kotimaassa tämmöistä tapahdu, ikinä. Mutta kuten sen olet osoittanut, niin sydeemi on kypsä ja se voi näillä tiedoin menemään kahteen suuntaan, eli joko kansa pitää turpansa kiinni taikka sitten jotakin tapahtuu. Kuitenkin sanoisin että suurin osa kansasta on turpa kiinni ja ottaa mukisematta kaiken sen mitä tuutista tulee, sillä eihän tähänkään menessä olla mitään tehty. Rikkaat ja poliittisesti suuntautuneet voivat hyvin eikä niistä muista ole mitään väliä. Ei kotimaassa kuin ulkomaaillakaan. Ja mitä se merkitsi jos länsi yhteiskunta, jolla on AAA luottoluokitus repeäisi liitoksistaan, kun ei semmoista ole tapahtunut hyvin pitkään aikaan missään muullakaan.
   
 3. Mainos 4. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Kannattaa huomata, ettei kaikkien ihmisten elämä kurjistu. Moni elää vallan mukavasti ja jotkut jopa erittäin hyvin. Tämän mahdollistamiseksi osa väestä ajetaan b-luokan kansalaisiksi, joille jää yhteiskunnassa lähinnä luu käteen. Tämä rooli on varattu valtaosalle suorittavan työn tekijöistä. Yhteiskunnan tulonjakoa muutetaan väestöä eriarvoistavaan suuntaan. Esimerkiksi lääkärien ja hallinnollisen henkilökunnan palkat ovat kasvaneet tuntuvasti, kun taas sairaalan huoltomiehen ja siivoojan liksat ovat pudonneet. Samasta lähteestä raha kuitenkin tulee.

  Viimeiset pari vuotta on pidetty kovaa melua leikkauksista. Säästää pitää ja budjettikuri on kova. Mikä on todellisuus:

  [​IMG]

  http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/04_kuviot_ja_tilastot/03_budjetti/42044/bt_tasapaino.gif

  Heh! Valtion menot kasvavat jatkuvasti ja vieläpä inflaatiota nopeammin. Jostain syystä valtion perustoimintoja ja palveluja kuitenkin karsitaan. Joku vetää välistä mukavan siivun.

  Tämä antaa jo osaltaan osviittaa:

  [​IMG]

  http://www.piksu.net/sites/www.piksu.net/files/u283/keskiansiot.jpg

  Joskus aikanaan valtiolla leipä oli pitkä, mutta kapea. Ei enään ja ero vain kasvaa.

  Suurin vuoto löytynee Kokoomuksen mukana tulleista sivupuroista. Yksityistämisen ja ulkoistamisen nimissä ostetaan ylihintaisia palveluja kaveripiirin yrityksiltä. Ilman kilpailua ja ylihintaan tietenkin. Valtion ja kuntien omaisuus myydään samaisille firmoille alihintaan. Moni Kokoomusta äänestänyt markkinaliberaali on edelleen ihmeissään tapahtuneesta. Valtion ja kunnan työntekijät puolestaan vähät välittävät, kunhan oma liksa nousee. Menköön seuraavan sukupolven piikkiin. Ei haittaa, koska oma napa.

  Tähän kaikkeen liittyy tavallisten duunarien palkkojen polkeminen ulkomaalaisia työntekijöitä tuomalla ja näille verovapaus sallimalla. Suurimmat yritykset korjaavat voitot. Työväestö kärsii pudonneiden palkkojen ja työttömyyden seurauksena. Tavallisten kansalaisten yhteisöllisyys ja solidaarisuus murretaan tuomalla maahan länsimaiseen yhteiskuntaan heikosti sopivia ihmisiä.

  Hoitsut saattavat pian huomata päätyneensä b-luokkaan:

  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/121214-ulkomailta-tuodaan-hoitajia-%E2%80%93-%E2%80%9Denta-30-000-suomalaista%E2%80%9D

  Niinhän se oli rakennuksillakin ja kuljetusalalla pula tekijöistä. Nyt tekevät ulkomaalaiset 5€ tunti. Suomalaiset istuvat koulutuksen nimissä huuhaa-kurssilla. Arvatkaapa vaan kenen taskuun valtion ja kuntien piikkiin laitetut kurssimaksut lopulta menevät.

  http://www.hs.fi/kotimaa/Krp+Adulta+laskutti+perusteetta+noin+30+miljoonalla/a1305557949482

  Paljoa tuskin tarvitsee rapsuttaa Adultan johdon ja alihankkijoiden osalta, kunnes ympyrä jälleen sulkeutuu.
   
 5. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,373
  Tykkäykset:
  8,446
  Pisteet:
  1,286
  Oravanmetsästys käyntiin, jotta saadaan tulevaisuuden valuuttaa.

  http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2761170/piinatut-kreikkalaiset-siirtyvat-vaihtotalouteen
   
 6. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  Hittolainen! ..minun on koulutettava äkkiä tuo koira ORAVAKOIRAKSI :camo:
   
 7. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,107
  Tykkäykset:
  1,580
  Pisteet:
  636
  Onhan noita vaihtopiirejä suomessakin, verottaja vain tappaa ne välittömästi jos niistä alkaa olla mitään hyötyä, koska tehän maksatte orjat...
   
 8. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,583
  Tykkäykset:
  5,548
  Pisteet:
  1,286
  miksi vaihdolla toteutettu talous olisi verovapaata?

  veroilla on paikkansa. määrästä ja mihin ne käytetään, voikin sitten keskustella
   
 9. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,107
  Tykkäykset:
  1,580
  Pisteet:
  636
  Koska vaihdolle määritelty verollinen arvo perustuu subjektiivisiin olettamuksiin ts. se on Stetsonista kiskaistu.
   
 10. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Ei hätää. Niin kauan kuin kaupalliset tv-kanavat lähettävät realityä ja olutta saa kohtuuhintaan, sohvakansa ei kapinoi.
   
 11. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Olisiko sitten syytä ottaa itse vastuuta elämästään?

  Ihan oikeasti olisi ammattia valitessaan syytä pohtia työllistymistä, työoloja ja sitä, että jaksaako työssä eläkkeelle asti. Tietysti siivoojiakin ja huoltoreiskoja tarvitaan, mutta kaiken valituksen keskellä täytyy muistaa heidän itse valinneen ammattinsa. Jos siihen vielä yhdistetään rikkonainen työhistoria, niin ihmekös se on, että tuntee putoavansa yhteiskunnasta.

  On tässä itse kunkin täytynyt muuttaa moneen kertaan opiskelujen ja työn perässä. Samaan aikaan kotopuolessa makaa vanhoja koulukavereita työttöminä ja ovat sitä mieltä, että työpaikan on tultava heidän luokseen. Jos ei tule, niin se on systeemin vika se.

  Valtion keskipalkat ovat nousseet tietysti yleisten palkankorotusten myötä, mutta keskiarvo parempaan kehitykseen liittyy olennaisesti se, että valtion työpaikat ovat muuttuneet suurelta osin asiantuntijatehtäviksi, joissa palkka on luonnollisesti parempi kuin duunaritason tehtävissä.

  Kymmeniä tuhansia valtion palkollisia on siirtynyt sinne niin kehutulle yksityiselle sektorille. Posti ja lennätinlaitos, TVH, VR, Puolustusvoimat (Leijona Catering ja Millog), jne jne. Siirtyneet tehtävät ovat juurikin niitä lattiatason hommia, joissa on ollut keskimääräistä pienemmät palkat.

  Samalla mallilla voidaan tehdä tilasto Puolustusvoimien palkoista, jotka ovat taatusti hypähtäneet reilusti ylöspäin kun lukematon määrä keittäjiä, siivoojia, asentajia ym. on siirretty pois ja jäljelle ovat jääneet kovapalkkaiset upseerit. Pv:n keskimääräisten palkkojen nopea nousu ei kuitenkaan tarkoita sitä, että upseerit olisivat saaneet messevät palkankorotukset.
   
 12. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,565
  Tykkäykset:
  2,546
  Pisteet:
  1,286
  Ei tarkoita ei. Mutta itse kukin on elämänsä varrella ruvennut ukkoutumaan taikka aukkautumaan ilman, että on tullut perheen lisäystä. Ei siitä pääse mihinkään. Ihmiset ovat vain sellaisia ja kun he tulevat tuohon pisteeseen, niin duunin perässä muuttaminen on aivan yksi hailee. Eikä siitäkään pääse mihinkään, sillä johonkin sun on vedettävä raja. Ja sama kysymys on tässäkin.

  Missä vaiheessa, vaikka sä oletkin keskiluokkainen, sulle kasvaa sarvi otsaan koska sä et voi ottaa enempää sitä paskaa mitä tulee tuutin täydeltä. Suurimalla osaa suomea on hyvät aivot ja he osaavat myös niitä käyttää.

  Ei maailmalla muuten Suomea tunnettaisi.

  Kyllä itse kullekkin on tullut tiedoksi se että me ollaan tultu jonkilaisen risteykseen, sillä se mitä johto tekee on ristiriidassa useammassa länsimaisessa yhdyskunnassa kuin yhdessä.

  Eliitti jyllää ja muulla ei ole mitään väliä.
   
 13. Räikkö Räähkä

  Räikkö Räähkä Korpraali

  Liittynyt:
  30.12.2011
  Viestejä:
  38
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  1
  Mitähän tässä oikien odotellaan? Kunnon mellakoita, jossa saadaan pistää paikat remonttiin? Vai oikeinko vallankumousta, jossa se mystinen eliitti syöstään vallasta ja valtaan nousee sorretut? Vaalit tässä juuri oli, ja tyytymättömyys näkyi persujen parissakymmenessä prosentissa. Ikävä sanoa, mutta ei niistäkään oikein uuden järjestyksen airueiksi taida olla.

  Nythän hallitus yrittää pelastaa hyvinvointiyhteiskunttaa kovilla keinoilla (rahaa otetaan sieltä, missä sitä eniten on). Lopputuloksena jumalaton natina (mm tälläkin palstalla), että mistään ei saa ottaa. Ai niin, kansanedustajien määrä puoleen niin sillä ne ongelmat ratkeaa!
   
 14. Mainos 15. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Juurikin pienipalkkaisimmat hommat on yksityistetty ja niissä ovat liksat pudonneet entisestään. Miksi näin toimitaan? Miksi näiden ostovoimansa ja elintasonsa menettävien pitää maksaa varovaroista jäljelle jääneille julkisen puolen asiantuntijoille entistä suurempia palkkoja? Kaiken lisäksi valtaosa näistä asiantuntijoista pyörittää itse luomaansa byrokratiaa, joka ainoastaan vaikeuttaa tavallisten ihmisten elämää.

  Mitä tulee julkisen puolen henkilökuntaan, niin väki ei ole vähentynyt. Se lisääntyy jatkuvasti.

  [​IMG]

  Minkälainen itku mahtaisi nousta, jos julkisen puolen hallinnolliset tehtävät ulkoistettaisiin vaikkapa Viroon? Miksiköhän asiaa ei ole julkisella puolella otettu edes esiin, vaikka yksityisellä puolella on täysin normaalia ulkoistaa suunnittelun, hallinnon ja puhelinneuvonnan kaltaisia töitä halpamaihin? Valtaosa valtion ja kuntien paperinpyörityksestä olisi helposti ulkoistettavissa ulkomaille. Kustannussäästöt olisivat valtaisia verrattuna kuraportaan ykstyistämisen hyötyihin.

  Skärdiksen osana on ilmeisesti rusinoiden poimiminen pullasta meneillään olevassa yhteiskunnallisessa muutoksessa. Siitä näkökulmasta asiat vaikuttavat varmasti hyvältä.
   
 16. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Valtion asiantuntijatehtävissä käytetään usein julkista valtaa. Mikään valtio ei luovuta itsemääräämisoikeuttaan vieraille. Okei, ehkä jossakin Neuvosto-Virossa sellaiseen taivuttiin.

  Ainakin meidän byroossa on väkimäärä vähentynyt kovalla kädellä ja valtaosa ei-julkisen vallan käyttämistä edellyttyvistä tehtävistä on siirretty kaikenkarvaisille konsulteille. Maksamme vuosittain satoja tuhansia euroja konsulttipalkkioita. (HUOM! Konsultit valitaan tarjouskilpailun perusteella).

  Ongelmana on se, että yksityiseltä sektorilta ei tunnu saavan laadukasta palvelua sitten millään. Suomen suurimmat insinööritoimistot suoltavat sellaista kuraa, että copy-pastetessa jää iso osa tiedoista vaihtamatta edellisen asiakkaan jäljiltä. Itse kollasin juuri tänään 75 sivua tekstiä, jossa piti jokaisella sivulla vetää punakynällä esiin kirjoitusvirheitä ja niitä copy-pasteamatta jääneitä vääriä nimiäkin. Kyllähän konsulentti sen puhtaaksi kirjoittaa, mutta ei kai se asiakkaan tehtävä pitäisi olla toimia sensorina? Sisältökin on tasoltaan jonkun riviopiskelijan seminaarikirjoitelman tasoa.

  Tuosta räpellyksestä on sitten maksettu (HUOM! kilpailutuksen perusteella) rapiat 25 tonnia!

  On se kumma, kun nettipalstoilta saa aina lukea, kuinka yksityisellä sektorilla on parhaat ihmiset ja töitä painetaan kelloon vilkuilematta. Ei kyllä uskoisi, kun sitä hommaa pöydän toiselta puolen seurailee..


  Persuslangilla asian voinee sanoa noinkin.

  Olen kuitenkin lusinut vuosikaudet jatko-opinnoissa, muuttanut toiselle puolelle maata opiskelemaan ja töidenkin perässä olen asunut neljällä paikkakunnalla.

  Voisin kyllä istua kotikylän Teboililla tuttujen kesken ja kirota, kuinka tämä kaikki on niin väärin. Armeijasta päästyäni olisin jäänyt siihen ja nyt sitten äänestäisin persuja. :a-lipsrsealed:

  Tervehdin erittäin suurella tyydytyksellä hallituksen kaavailuja siitä, että varsinkin nuorten työttömyysturvaa ollaa karsimassa tai ainakin muokkaamassa kovalla kädellä. Suomesta ei nimittäin ole työ loppunut, jos vaan riittää työhaluja. Äidin helmoista lähtemistä se tosin edellyttää.
   
 17. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Suomen julkinen sektori on sairaalloisen turvonnut. Kyse ei ole pelkästään vedätyksistä, vaan vääristyneestä ajattelumallista julkisen sektorien tehtävien ja roolin suhteen.

  Reipas palautus 1) valtion keskusjohdon välttämättömien intressien palvelemiseen 2) kansalaisten palvelemiseen (huom. toisistaan monella tavoin eroavat tehtävät), ja kaikki muu pois. Vaikuttaa myönteisesti myös turhan välillisen tekemisen vähenemisenä yksityisellä sektorilla ja kansalaisilla.
   
 18. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,111
  Tykkäykset:
  4,246
  Pisteet:
  1,286
  Systeemi on rapistumassa ja kenties jossain vaiheessa tulee kehiin sosiaalista levottomuuttakin. Tosin aika paljon siihen tarvitaan: 90-luvun lamassa, jolloin asiat olivat sentään paljon huonommin kuin nyt joka suhteessa, ei ollut vielä lähelläkään.

  Aika hyvin on myös nähtävissä mikä politiikka tulee maan siihen pisteeseen ajamaan (jos tulee). Selkeästi on nimittäin nähtävissä että uusliberalismista on tullut uusi "taistolaisuus", nuorisoideologia jonka nimeen vannotaan fanaattisesti. Ainakin Kokoomusnuoret tuntuvat olevan tänä päivänä aika tarkkaan tätä aatesuuntaa edustavia.
   
 19. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Montako jäsentä jossakin kokoomusnuorissa tai ylipäätään poliittisissa nuorisojärjestöissä on? Aivan, vain kourallinen. Broilerikasvattamoiden kellokkaista ei kannata välittää.

  Uusliberalistisesta talousjärjestelmästä on tosiaan tullut jonkinlainen ismi, jonka nimeen kaikki vannovat. Mutta mitä sitten tilalle?

  Sosialismi ei toimi, se on nähty.

  Tiukasti säännelty talous ei sekään tunnu toimivan, kun mikään tehdas ei tuota sinkkiämpäreitä vain siksi, että valtiovalta niin haluaa. Ämpäreille tarvitaan ostajia, jotta niitä valmistetaan.

  Jos uusliberaalisuuden kulmakiveä eli vapaata kauppaa rajoitettaisiin, niin me suomalaiset ottaisimme turpaan oikein kunnolla. Nähtiinhän se Neuvostoliiton kaatuessakin, kun Suomesta katosi sen seurauksena kokonaisia teollisuudenaloja ja satoja tuhansia ihmisiä jäi työttömiksi.

  Toisaalta mikään puoluekaan ei ole esittänyt minkäänlaista vaihtoehtoa uusliberalismille eli järjestelmämuutos lienee utopiaa.
   
 20. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,565
  Tykkäykset:
  2,546
  Pisteet:
  1,286
  Ainoa vaihtoehto on ruveta tuottamaan hyödykkeitä jotka kestävät, pönkittää innovaatiota ja ruveta muuttamaan yhdyskuntaa suuntaan missä massa tekee isoja projekteja, jotka edes auttavattavat jokaista eikä vain yksittäistä pientä osaa ihmisistä. Meillä on paljon teknistä tietotaitoa maassa ja silti me junnaamme samoissa piireissä ilman, että me edes yritämme kurkottaa korkeammalle, kauemmas ja paremmin kuin koskaan ennen historiassa. Kukaan ei edes puhu pohjoismaiden yhteistyöstä lähiavaruuden valloittamisessa, taikka syvänmeren tutkimista/kolonisointia saatikka sitten ottamaan sitä seuraavaa askelta tietoyhteiskunnassa, missä tietotaito on yhtä kuin valuutta.

  Mitä helvettiä siellä tehdään hyödykkeille, jotka hajoavat käsiin pienen ajan kuluessa? Taikka valtiovallan sydeemillä missä pieni osa kansasta jyrää suurimman osan lakoon.
   
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,095
  Pisteet:
  1,286
  Olin pari viikkoa sitten tilaisuudessa, jossa hahmoteltiin "Suomen uutta elinkeinoaluevaltausta", toki tämä vain oheisohjelmana. Suomeen aiotaan hankkia ns. matalan osaamisen teollisuutta, joka kuluttaa paljon sähköä, on työvaltaista ja sen teollisuudenalan palkkataso rakentuu noin 8 e tuntipalkkoihin. Valtion odotetaan subventoivan verotuksessa näiden proletaarien ansioita, jotta he pysyvät kutakuinkin hengissä täkäläisessä kustannusilmastossa. Valtion odotetaan myös rakentavan uutta vuokra-asuntoa Helsinkiin. Aivan oikein, Helsinkiin. Ko. teollisuus aiotaan ohjata nimenomaan pääkaupunkiseudun tuntumaan.

  Jotta proletaareja riittäisi, se edellyttää työperäistä muuttoa mm. entisestä itä-blokista, suominuorten työttömyyskorvausten nyysimistä ja wanhemman väen patistelua joillain porkkanoilla. On väläytetty esim. seuraavaa: 50-vuotias ottaa vastaan ko. duunin ja palvelee 12 vuotta ja pääsee ns. täydelle eläkkeelle. Mitä se onkin.

  Tämä stoori ei ole pojat iltavapaa-osiota. Mulla ei ole käsitystä mitä on tämä matalan osaamisen teollisuus.
   
 22. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,373
  Tykkäykset:
  8,446
  Pisteet:
  1,286
  POLICY AND INNOVATION IN LOW-TECH
  Knowledge Formation, Employment & Growth Contribution of the "Old Economy" Industries in Europe

  http://www.pilot-project.org/index.html
   

Jaa tämä sivu