Mitä mukaan inttiin?

Vonka

Supreme Leader
Raha oli aina tiukassa. Tupakkamieskin olin silloin. Siirryin piippuun, kun oli riittoisampaa. Se oli vain hankalaa, kun toiset olivat vetäneet omat kessunsa ja minä vasta sytyttelin briariani... "Valmistautukaa!"
 

Vonka

Supreme Leader
Nyt kun vielä joku kirjoittaa, että soo soo, se on täysin tuomitttavaa tuo tupakointi ja että nuorilla on piipussa kuitenkin jo ihan muuta kuin Kiltaa, tulen ja humahutan... ;)
 

setämies

Kenraali
Niin siis: katselin nuita kävijätilastoja ja totesin, jotta kovastikin vieraat lukivat juurikin tätä topiikkia. Lieneekö palvelukseen astumispäivät lähellä ?...

Joten: Eikös joku viimeaikoina Intin käynyt jantteri voisi aloittaa ikäänkuin uudemman kerran tämän topiikin: itsellä kun tuosta morttipäivästä 4.6.1982 on jo jokunen hetki :confused: ...

Miksi: No siksi, koska käytännön tarpeet taitavat osittain muuttua joka vuosi eikä tiedontarve asian tiimoilta mihinkään katoa (ainakaan niin kauan kun ikäryhmästä edes joukkueen verran on palvelukseen astumassa) ? :eek: ....
Ei se alku mihinkään ole muuttunut. Edellelleen suosittelen, että P-kauden eli tuttavallisemmin mosakauden koittaa suoriutua kello, hammasharja, parranajovälineet ja rahaa evääksi -asenteella. Tämän jälkeen kyllä tietää mihin alkaa vähiä rahojaan sijoittaa. Alku menee kuitenkin uusiin välineisiin tutustumisessa ja uusien asioiden opettelussa.
 

Benelli

Respected Leader
Asiallisten sukkien lisäksi kannattaa ottaa mukaan vaellus pohjalliset. Kompensoi jonkin verran sattumanvaraisia jalkineita.
 

koponen

Kenraali
Urheilijapojat ovat ottaneet mukaan pohjalliset ja geelikantakiilat. Kellossa kannattaa olla valo, kunnon hälytys ja ehkä ajanotto. Eli digitaali-ihme, mallia vedenpitäcä ja iskunkestävä. Ajokortti jos on tai sitten muu henkkari, rahaa, hammasharja, partahöyliä, muutamat omat hyvät kalsarit ja sukat. Jos on musiikkimiehiä, niin kännykkään nappikuulokkeet. Loput voi raijata lomilta.
 

Samses

Ylipäällikkö
Puukko (halpa Mora, ei mitään kallista) ja Leatherman t. vast monitoimityökalu edellä mainittujen lisäksi.
 

setämies

Kenraali
Joskus aikoinaan nauratti kun itse etsin tietoa tälläisiltä palstoilta ja kuumotteli lähteä kohti kasarmia. Ohjeistus jota sain oli suurinpiirtein "ota sitä, ota tätä, tämän tarvit, tuo on pakollinen, tää on hyvä vinkki ja oon kokenu hyväksi."

Älkää nyt koko kaappia taas ladatko esille vaan kertokaa millä varustuksella te pärjäsitte ensimmäiset viikot palveluksessa. Jokainen huomaa kyllä nopeasti ensimmäisten viikkojen aikana mitä oikeasti tarvii tuoda ylimääräistä, jos mitään. Esimerkiksi meikäläinen osti vakuuttuneena kalliit polvarit futaripolvien suojaksi ja käytinköhän niitä sitten peräti viikon verran. Ja aselajina kuitenkin oli se tuhattajasataanelivedolla eli mekanisoitu jalkaväki.

Palvelukseen astuville siis neuvoksi: Mitä vähemmän otat aluksi mukaan, sen nopeammin tulet sinuiksi jakovarustuksen kanssa ja osaat aistia, mitä todella tarvitsee täydentää.
 

Perde

Luutnantti
Arrrghh, mikä keskustelu, kuulostaa kuin johonkin päivähoitopaikkaan olisitte menossa. Ei sinne tarvitse yhtään mitään, Puolustusvoimat antaa ruuan, vaatteet, terveydehuollon, matkat, lämmön ja vieläpä päivärahaa huvitteluun. Minä, päinvastoin, toin sieltä siviiliin päin eli suurin osa päivärahoista jäi säästöön. Ja lisäksi kyllä lihoin loppukuukausina..
 

Samses

Ylipäällikkö
Ehdotus: koska tämä on eräs luetuimpia mutta sisällöltään köykäisimpiä keskusteluitamme, olisiko hyvä idea että joku esim. modeista laatisi listan ehdotetuista mukaan otettavista kamoista, ja tekisimme siitä "stickyn" foorumille? I/2014:ää se ei tietenkään enään auta, mutta olisipahan valmiina II/2014:ää varten.

Oma ehdotukseni listaksi, mielellään saa täydentää/poistaa turhia:

Puukko (halpa)
Monitoimityökalu (halpa)
Kello jossa taustavalo ts. pystyy lukemaan myös pimeässä (halpa)
Käteistä rahaa (ei liikaa) ja pankkikortti
Henkkarit, mieluiten ajokortti jos on
Hygienianhoitovehkeet maun mukaan, mukana parranajovälineet jotka eivät riipu verkkovirrasta
Kalsareita ja sukkia
Pohjalliset kenkiin
Omat lenkkarit, intin nuljuilla särkee jalkansa todella tehokkaasti
Kännykkä latureineen, vesisuojaus kännykälle erittäin hyvä idea, vesisuojaukseksi sopii vaikka Minigrip-pussi


Kolmen ensimmäisen hankintapaikaksi suosittelen Biltemaa/Clas Ohlsonia/vastaavaa, idealla "niin halpaa pitää olla että ei haittaa jos hukkuu tai menee rikki".
 

commando

Kenraali
Partaa ei tarvitse ajaa leirillä joten verkkovirraton ajelu on aivan se ja sama. Intti kyllä kustantaa polvileikkauksen ja tukipohjalliset kenkiin kun niitä osaa pyytää, samoin terveydenhoito kaiken lääkityksen josta siviilissä saisi maksaa itsensä kippuralle. Myöskin sen parranajovehje tulee valtiolta ja sen voi kuulemma vaihtaa varusvarastolla kulunutta terää ja tyhjää partavaahtopurkkia vasten. :D Intti tarjoaa myös sukat ja kalsarit. Varusmies ei tarvitse kelloa eikä myöskään puukkoa (puukko on muutenkin huono ihmisten tappamiseen koska siinä ei ole sormisuojusta), koska niitä ei jaeta.
 

Samses

Ylipäällikkö
Partaa ei tarvitse ajaa leirillä joten verkkovirraton ajelu on aivan se ja sama. Intti kyllä kustantaa polvileikkauksen ja tukipohjalliset kenkiin kun niitä osaa pyytää, samoin terveydenhoito kaiken lääkityksen josta siviilissä saisi maksaa itsensä kippuralle. Myöskin sen parranajovehje tulee valtiolta ja sen voi kuulemma vaihtaa varusvarastolla kulunutta terää ja tyhjää partavaahtopurkkia vasten. :D Intti tarjoaa myös sukat ja kalsarit. Varusmies ei tarvitse kelloa eikä myöskään puukkoa (puukko on muutenkin huono ihmisten tappamiseen koska siinä ei ole sormisuojusta), koska niitä ei jaeta.

Oletko vakavissasi? Sinun mielestäsi puukon ja kellon pitäisi olla jakovarusteita?
 

Vonka

Supreme Leader
Puukko oli metsässä ihan ehdoton. Eräässä partiotaitokilpailussa tuli vastaan tehtävä märällä suolla: sytytä tuli ja kiehauta vettä - samalla pantiin kello käyntiin + kello pysähtyi kun vesi kiehui. Samalta suolta piti viedä pahasti haavoittunut 100-kiloinen jsp:lle aika kauas... haavoittuneella oli mukana laukussa sidetarpeita mutta kaikilla ei ollut mitään, millä olisi leikannut nitä paitsi hampaat.

Sopivan kokoinen ja huokea hyvä peruspuukko on Marttiinin Ilves tms.

Kello on tarpeellinen.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Parranajovälineet eivät välttämättä tule talon puolesta. Silloin kun niitä on jaettu, on jako ollut osa valmistajan pr-kampanjaa, ei automaatio talon puolesta.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Tasku- tai otsalamppu tai sekä-että kuuluu sarjaamme hyvä olla, huonompi ilman.
 

commando

Kenraali
Myös Yukonin pimeänäkölaitteita ovat varusmiehet hankkineet itselleen, kun PV:lla ei niitä ole jakaa.
 

Klasu

Korpraali
Ite kahlasin vuoden melkeinpä pelkästään firman tarjoamilla välineillä.
Ekoihin lomiin asti ''selviytyäksesi'' ota matkaan avoinmieli, musiikkia, rahaa, hammasharja ja tahna.
Meille tarjottiin höylä ja vaahto mutta, jos tykkäät 5 teräsestä höylästä niin voihan sen reissuun ottaa.
Ekat viikot kumminkin opetellaan talon tavoille, ja kun pidät silmät auki nii näät kyllä mikä on käytännöllistä ja mikä ei.
Kun inttiin menin nii kerättii suoraa kaikki vaaralliset esineet pois, oli reppuun unohtunu ruuvimeisseli nii luulivat vissii että oisin sen halunnut tunkea jostakin läpi
eli ei sitä puukkoa kannata ja tarvii sinne heti roudata, menee jonkin aikaa että saa sen ees takas.

no jos nyt jänskää et miten ne varusteet istuu nii ota tyyliin 5x bokserit, MUSTAT sukat. muuten joudut käyttämään samoja tavaroita kuin muutkin.
omaa t paitaa voit käyttää vain omassa tuvassasi eli esim nukkuessa.

Sitten kun mettä keikat lähenee niin
herra alikersantti/kokelas, alokas halkomottihottentotti. mitä kannattaisi ottaa mettään mukaan?

välineet mitä mulla oli sitten käytössä lähinnä metässä:
-Taskulamppu
-Otsalamppu
-puukko
-vähän märkää kestävä vihko ja kyniä
-tulitikut
-teippiä
-jotain energiaa.

ja vielä että jos poltat nii tupakkaa kannattaa ottaa, me ei sotkuun päästy puoleentoista viikkoon.
 

Tornisteri

Kersantti
Varmaan jo joku ehdottanutkin, mutta pakko todeta että rannekello olisi varmasti aika kova sana etenkin leireille erinäisiä kipinävuoroja ynnä muita aikamääreiden noudattamista vaativien juttujen onnistumista ajatellen. Kellonaikojen näkeminen ja niiden tulkitseminen leireillä on myös aika olennainen juttu sitten siellä AUK/RUK-tasolla myöskin etenkin leireillä, joten ei sen hankkimisesta varmaan haittaakaan ole. Toki joku varmaan nyt sanoo että "KATO KÄNNYKÄSTÄ", mutta itse en moista kapinetta juuri koskaan leireille mukaan ottanut erinäisistäkin syistä.

Otsalamppu sekä kunnolliset vaikkakin mielellään "kompaktit" muistiinpanovälineet ovat myös hyviä hankintoja. Itselläni kulki AUK:ssa pienessä reisitaskuun mahtuvassa karttataskussa kynä, paperit, karttaa yms. pikkusälää jota usein leireillä tarvittiin.

Karttatasku tuli muuten hankittua sotkusta, joten varmaan sieltä löydät sitten sinäkin sopivan.. ehkä.
 
Top