Mitä mukaan inttiin?

jokiranta

Alokas
BAN
Puukonkäyttö kansalaistaitona vs. erikoisammattilaisena

pstsika kirjoitti:
Ei ehkä kaikkialla, mutta minä olen ensimmäisen puukkoni saanut 5- vuotiaana. Samoin isäni ja isoisäni. Ja sukulaispojatkin samanikäisinä. Kukaan ei ole tiettävästi sillä tappanut ketään. Ainakaan rauhanaikana.

Jestas. Sinulla ovat olleet varmaan oikeistolaiset tai eteläpohjalaiset vanhemmat, kun ovat ennen rippikouluikää sallineet sinulle puukon.

Itse olen saanut ilmakiväärini ja pienoispuukkoni vasta kuusi vuotiaana, joten tässä mielessä ollaan oltu turvallisemmalla iällä liikkeellä.

pstsika kirjoitti:
Kun tuohon ylivaaralliseen ja mystiseen taikakaluun on jo pikkupoikana tottunut ja oppinut sitä käyttämään, niin sillä osaa aikuisenakin tehdä yhden tai kaksi asiaa. Esimerkkinä sellainen katoava kansanperinne kuin vasta, jonka tekeminen ainakin minun suvussani on kiertänyt vaarilta pojalle ja jos nykyinen pelkoyhteiskunta ei puukkoakin kiellä ja koululaitos pilaa kakaroita niin tulen omille lapsille ja lapsenlapsille sen myös opettamaan jos vain on halua oppia.

No ajattelepa, minkä pelkoreaktion se synnyttää, jos lapset sanovat koulussa, että heilläpä on oma puukko ja osaavat sitä jopa käyttää. Tuloksena on ainakin jonkinlainen tarkkailulistalle joutuminen, ellei peräti lastensuojeluilmoitus.

Nykyään kun on niin paljon kaikenlaisia valmiita leikkeleitä niin tavallinen ihminen eii voi tarvita puukkoa enää nyky-yhteiskunnassa. 18.-vuotiaille voidaan sallia Leathermanin linkkuveitsi, mutta puukko voi olla äärioikeistolaista militarismiin kasvattamista.

pstsika kirjoitti:
Eivät minun valmistamani vastat ole samanlaisia valioyksilöitä kuin isoisän tekemät, mutta ainakin ne näyttävät oikeilta ja kestävät kylpijästä riippuen yhden tai kaksi iltaa.

Sauna alkaa olla nykyään rikos Kioton ilmastosopimuksen tavoitteita vastaan.

pstsika kirjoitti:
Puukot ovat muutenkin nykyisessä pelkoyhteiskunnassa sellainen tabu, että niitä voisi verrata homouteen tai lapsiin sekaantumiseen.

Lapsiin sekaantuminen on edelleen syyllistettävää, mutta homous taitaa olla aivan normaalia, ainakin biseksuaalisuus. Ilmeisesti aivan kaikkialla ei ole kuitenkaan siirrytty kaappiheterouteen.

Ennen ei ollut tapana puukotella oppilastovereita niin kuin nykyään koululuokassa. Se onkin kouluampumista ekologisempi vaihtoehto mm. lyijyn puuttumisen suhteen.

pstsika kirjoitti:
Retrospektiivisesti olen elänyt todella onnellisen lapsuuden kun vanhempani olivat/ovat luontohenkisiä ja sodankäynyt isoisäni katsoi luonnolliseksi opastaa minua terä-aseiden, työkalujen ja ampuma-aseidenkin käytön suhteen, erinäisistä kamppailulajien epäpuhtaista hienouksista puhumattakaan. Olisikos tämä nyt sitten ollut sitä aitoa syväjohtamista, mitä?

Nykyään sitä sanottaisiin indoktrinaatioksi, lasten omien valintojen kieltämiseksi aikuisina, oikeistolaisuudeksi, militarismiin kasvattamiseksi tai silkaksi pahuudeksi.

pstsika kirjoitti:
Ja kyllä pikku-tvälupsin taimi onnistui itseään telomaankin, mutta jokaisesta pikkunaarmusta tai isommastakaan ei juostu vanhempien hoteisiin itkua tuhertaen, ja se jos mikä opetti itsenäisyyttä, vastuullisuutta ja kivunsietokykyäkin.

pstsika kirjoitti:
On täysin väärin ja anteeksiantamatonta, että pikkupoika opettelee ampumisen ennen kuin oppii lukemaan.
Ja viittaukset tuohon tappelutaitojen opettamiseen ovat hirvittävää luettavaa. Eihän siitä nyt mitään tule, jos isä vie pojat salille ja suojavälineiden pukemisen jälkeen aletaan lyömään. MISSÄ ON LASTENSUOJELU?!? Tuollainen lyöminenhän sattuu ja siinä tulee mustelmia, vaikka aikuinen ei tosissaan löisikään vaan pikemminkin muksauttelisi.

Nykyään koulussa ei opeteta tappelemaan. Siksi teini-ikäiset tytötkin murhaavat toisiaan potkimalla päähän maassa makaavaa, kun koulu ei tuota tappelemispääomaa eikä tappelemisen etiikkaa.
 

noska

Ylipäällikkö
RE: Puukkokin on liian vaarallinen 18-vuotiaalle

jokiranta kirjoitti:
Ehkä pitäisi huoltokuormastoon littää jonkin J. Marttiinin ammattipuukonkäyttäjien osasto, jotta vuolaminen maastossa olisi tehokasta, länsimaista ja ammattaitoista. Ammattikorkeakouluun voisi perustaa puukkotieteiden oppisuunnan, jossa puukkoilija (AMK) saavuttaisi pätevyyden puolustusvoimien kumppaniyrityksen palvelukseen.

Puukkoilijoille voitaisiin uskoa mm. kuusenhavujen katkaiseminen puukolla aluksiksi puolijoukkuetelttaan, puoliksi jäätyneen makkarapaketin aukaiseminen sekä jäätyneen voin levittäminen näkkileivälle.

Kun 17-vuotias ei saa ostaa edes tähtisädetikkuja niin käy kuin Afganistanissa, kun rauhanturvaamisen ammattisotilas järjestää ilotulituksen teltassa - aivan vahingossa.

Miten ihmiset saavat nykyään sytytellä tulta kamiinaansa? Onko siinäkin jokin pätevyys, joka alkaa vasta sotilasvalan jälkeen?

Ei herran jumala niitä kuusenhavuja saa katkoa. Luontoa pitää suojella. Ja koska taistellaankin vain kaupungeissa niin siellä ole kuusia kuin jouluna ja nekin muovisia.

Makkara ja voi kielletään, koska niistä tulee liian iso ympäristökuormitus ja siirrytään vain pureksimaan porkkanoita ja levittäämään kasvistahnaa leivän päälle tuubista. Sen voi tehdä ohuella muovilastalla, jonka reunat on pyöristetty niin ettei tule haavoja.

Huollossakaan puukonkäyttäjiä tarvita kun tilataan valmiiksi viipailoitua pehmeää leipää (kovaan näkkileipäänhän voi satuttaa itsensä). Ja samalla tilataan valmiiksi vuoleksittuja tikkuja. Niitähän ei enää tarvita, mutta varmuuden vuoksi, ettei kellekään tule mieleen alkaa sellaista tekemään. TIkut tietenkin hiotaan tarkkaan kaikista kulmistaan pyöreiksi ja varmistetaan, ettei niistä voi irrota pienempiä tikkuja sormeen.

Kamiinoita ei enää tarvita, koska pysytään kaupungissa sähkölämmitetyissä majoitteissa. Sähkönä käytetään tietysti ekosähköä.

Eikös se teltan poltto muuten tapahtunut Eritreassa?
 

pstsika

Haukka
jokiranta kirjoitti:
Jestas. Sinulla ovat olleet varmaan oikeistolaiset tai eteläpohjalaiset vanhemmat, kun ovat ennen rippikouluikää sallineet sinulle puukon.

En tiedä itsessäni virtaavan enempää kuin 1/8 pohjalaista verta, mutta henkisesti pidän itseäni aika suurelta osin pohjalaisena, ainakin sen osalta mitä luonteeseen tulee. Jotain 33-50% ehkä. Jokatapauksessa enemmän kuin verenperintö mahdollistaisi.

No ajattelepa, minkä pelkoreaktion se synnyttää, jos lapset sanovat koulussa, että heilläpä on oma puukko ja osaavat sitä jopa käyttää. Tuloksena on ainakin jonkinlainen tarkkailulistalle joutuminen, ellei peräti lastensuojeluilmoitus.

Tuollaisia opettajia vastaan se puukko ehkä olisi varsin tarpeellinen.

Nykyään sitä sanottaisiin indoktrinaatioksi, lasten omien valintojen kieltämiseksi aikuisina, oikeistolaisuudeksi, militarismiin kasvattamiseksi tai silkaksi pahuudeksi.

Ahaa. En tiedä onko minua ainakaan tuolla muotilla kasvatettu. Suurin osa valinnoista on kuitenkin tiedostettuja ja itse valittuja. Myös ne huonot.
Osa taas äidinmaidosta imettyä ja veressä kulkevaa, jolle ei mahda mitään.

Nykyään koulussa ei opeteta tappelemaan. Siksi teini-ikäiset tytötkin murhaavat toisiaan potkimalla päähän maassa makaavaa, kun koulu ei tuota tappelemispääomaa eikä tappelemisen etiikkaa.

Tuo, että suurin osa kasvaa ilman omakohtaista kokemusta väkivallasta tai kivusta on puute.
Jos kaikki nuoret tietäisivät miltä tuntuu saada kehässä turpaansa niin ehkä ymmärrettäisiin myös, että sen tietyn pisteen jälkeen ei saa jatkaa tai muuten tulee olla valmis tappamaan.
Tappamisen pitäisikin olla tiedostettu päätös eikä ”vahinko”.

Naisille on kaiketi jotenkin ok lyödä miestä kun avokämmen ei aikuisen miehen pärstässä tunnu itikan pistoa kummemmalta, mutta tuokin varmaan vähenisi jos olisi sosiaalisesti ok iskeä tuollaista avokämmentä tarjoavaa ämmää nyrkillä kasvoihin. Tai edes vartaloon. Silloin huonokäytöksinen nainenkin ymmärtäisi, että vaikka lyönti ei välttämättä satuta ihan mahdottomasti niin ei se ainakaan hyvälle tunnu.
Niin sanottu tasa-arvo toteutuu vasta, kun väkivaltaista naista saa lyödä siinä missä miestäkin ilman, että kukaan ottaa sukupuolta esille.
 

Kapiainen

Respected Leader
noska kirjoitti:
Ei homous ole enää tabu. Johan meillä oli julkisesti homoksi tunnustautuva presidenttiehdokkaskin ja tuo totaalinen turhake eli televisio on täynnä niitä. Kansanedustajistakin julkihomoja löytyy. Ennemminkin kohta on tabu olla hetero ja nuoriso tulee potkimaan katuun sellaisen nähdessään.

Samaa mieltä!

En sinänsä ota kantaa homouteen - mutta se on minusta ärsyttävää että nykyisin jokaisen homoseksuaalin (tai no..sanotaan nyt että useimpien) on jokaisessa mahdollisessa käänteessä muistettava mainita "hei, olen xxx ja olen homo"...oli se seksuaalinen suuntaus asiayhteyteen liittyvä asia tai ei!!

Eipä esimerkiksi viimeisimmissä vaaleissakaan tuotu esiin sitä että "hei, olen Sauli ja olen hetero"..mutta homous kyllä muistettiin tuoda jatkuvasti esille tavalla tai toisella joka käänteessä.

Viimekädessä yksilön seksuaalisuus on kai hänen oma asiansa, ainakin niin kauan kun se kulkee yleisesti hyväksyttyjen normien rajoissa..mutta se on rasittavaa, että homoseksuaalisuudesta on tullut niin hieno asia, että se pitää muistaa mainita joka käänteessä - ja se on yksi niistä asioista, joka saa kohta heterouden näyttämään "epänormaalilta".
Emmehän me heterotkaan joka käänteessä tuo esille omaa seksuaalisuuttamme.. miksi homoseksuaalien täytyy niin tehdä?!

Suvaitsevaisuus on sinänsä hyvä asia, mutta on ihmisellä myöskin oikeus olla suvaitsematta sellaisia asioita, jotka sotivat tavalla tai toisella hänen moraaliaan tai etiikkaansa vastaan..sitä taustaa vasten ymmärrän hyvin myös heitä, jotka eivät homoseksuaalisuutta hyväksy esim. laillistettuun parisuhteeseen, saati adoptio-oikeuteen saakka. Se, ettei hyväksy asioita, jotka ovat eettisesti tai moraalisesti vastoin yksilön näkemyksia ei myöskään ole väärin..sekin pitäisi muistaa tässä "homoyhteiskunnassa"!
 
Älkää ainakaan homoutta ottako mukaan inttiin.. no, mukanahan se varmasti kulkee, mutta älkää mainostako sitä. Meillä oli yksi (vieläpä sekä naisten että miesten mielestä ruma) äijä, joka vähän väliä mainosti olevansa bi-seksuaali. No eihän siinä mitään.

Mutta sen asian mainostus ja esilletuonti joka käänteessä sai muut näkemään punaista. Liekö sitten se ukko halusi tuntea olevansa erikoislaatuinen vai halusiko pois intistä. Varsinkin teltassa vieressä nukkujat olivat erittäinkin vaivautuneita. Itse en olisi varmaankaan ollut, ihan samat koskemattomuussäännöt pätee kuin naisvarusmiesenkin kanssa. Sillä erotuksella, että kähmivää tai liian lähellä nukkuvaa naista en olisi lopsauttanut halolla otsaan. Tätä sankaria varmaan olisin.

Joka tapauksessa, kaveri teki itsetään hirveän vastenmielisen. Imeisesti pääsi lääkintä-AUKiin Hennalaan tai jotain sellaista. Onnea hänelle, toivottavasti tapa tuoda itseään esille on muuttunut.

Eli aiheeseen liittyen, tuokaa oma persoonanne mukaan inttiin, mutta olkaa valmiita avartamaan katsantokantaanne ja siirtämään inttiin epäyhteensopivia luonteenpiireitä vähän taka-alalle.
 

koponen

Kenraali
Suvaitsevaisuus... Liberaali jos on sydämeltään, ei vain kuoreltaan, on valmis hyväksymään erilaisuuden silloinkin kun se ei palvele omia tarkoitusperiä.

Ovat harvinaisia, valitettavasti.

Otsikon aiheeseen: ensi käden tietona välitän, että pikkuruisen, kaksipaikkaisen usb-laturin mukaan ottaminen oli kuulemma loistoveto. Ilmeisesti taistelu töpseleistä on ankaraa, ja tuolla systeemillä kun kaveri saa kans, pääsi aina heti ottipaikalle. Hankintapaikka dealextreme.com, tarkemmasta mallista ei tietoa.

Toinen tarvike (josta ei ehkä kannata huudella kovasti ennen ensimmäisiä marsseja) joka kuulemma tuli tarpeeseen on valkovaseliini. Itse olin sitä katkerien tai ainakin kivuliaiden kokemusten siivittämänä lyönyt rautaisannokseen mukaan.

Kaikkeahan saa, sillä sotkuun ja lomille pääsi ennen kuin mitään oikeasti vaadittiin. Selkeämpää kuitenkin on kun asiat ovat valmiina, eikä lomien kiiressä pullon ja pill... sosiaalisten suhteiden pyörteissä tarvitse miettiä hankinta-asioita.

Josta tulikin mieleen että savusaunaa pitää ruveta lämmittämään. Tänä iltana mureutuu koponen, juhlahetki siis.
 
Mukavata saunaa!

Seuraavista esineistä on todistetusti ollut hyötyä palvelusaikana (osa mainittukin jo):
- rulla vahvaa teippiä
- pakastepusseja (pakin suojaksi)
- nenäliinoja
- sellainen tarraranneke rannekelloon
- lamppu (tasku, otsa puhelin...)
- tölkinavaaja
- hygieniavehkeet
- pyyhe (valtion jakamaa pöytäliinankulmaa mainittiin intin ainoaksi vettähylkiväksi kankaaksi...)

Yleensä ei kannata ottaa mitään sellaista, joka ei mahdu taskuun, tai jonka arvo rikkoutuessa on suuri. Esim. älypuhelin kannattaa vaihtaa halvempaan, jos ei ole tarpeeksi jämyä suojaa älyluurille.

Laturiongelman ratkaisee niinkin high-tech -keksintö kuin jatkojohto. Joissain yksiköissä moiselle monimutkaiselle sähkölaitteelle tarvitaan tosin lupa.
 

noska

Ylipäällikkö
Kapiainen kirjoitti:
En sinänsä ota kantaa homouteen - mutta se on minusta ärsyttävää että nykyisin jokaisen homoseksuaalin (tai no..sanotaan nyt että useimpien) on jokaisessa mahdollisessa käänteessä muistettava mainita "hei, olen xxx ja olen homo"...oli se seksuaalinen suuntaus asiayhteyteen liittyvä asia tai ei!!

Eipä esimerkiksi viimeisimmissä vaaleissakaan tuotu esiin sitä että "hei, olen Sauli ja olen hetero"..mutta homous kyllä muistettiin tuoda jatkuvasti esille tavalla tai toisella joka käänteessä.

Viimekädessä yksilön seksuaalisuus on kai hänen oma asiansa, ainakin niin kauan kun se kulkee yleisesti hyväksyttyjen normien rajoissa..mutta se on rasittavaa, että homoseksuaalisuudesta on tullut niin hieno asia, että se pitää muistaa mainita joka käänteessä - ja se on yksi niistä asioista, joka saa kohta heterouden näyttämään "epänormaalilta".
Emmehän me heterotkaan joka käänteessä tuo esille omaa seksuaalisuuttamme.. miksi homoseksuaalien täytyy niin tehdä?!
Juuri näin! Ja vielä jos joku ilmoittaa olevansa hetero, niin välittömästi aletaan puhua että on homofobinen ja epävarma omasta seksuaalisuudestaan ja ei kykene tunnustamaan omaa homouttaan tai homoseksuaalista puoltaan jne.

Oletteko kuulleet vastaavaa sanottavan päinvastoin. Esimerkiksi tästä eräästä kansanedustajasta, joka toitottaa vähemmistöihin kuulumistaan joka tilanteessa.

En pääsääntöisesti pidä kyseisetä kirjoittajasta ja jaa hänen mielipiteitään, mutta tuossa kolumnissa hänellä on muutama hyvä huomio.
http://tuomasenbuske.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85754-suvaitsevaisuus-on-vastenmielista
 

jokiranta

Alokas
BAN
Enbuske

noska kirjoitti:
En pääsääntöisesti pidä kyseisetä kirjoittajasta ja jaa hänen mielipiteitään, mutta tuossa kolumnissa hänellä on muutama hyvä huomio.
http://tuomasenbuske.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85754-suvaitsevaisuus-on-vastenmielista

Tuomas Enbuske on Lapista, joten hänen tyylinsä on hieman arktinen niin kuin Jari Tervonkin. Nyt myös sisäinen sankari Jari Sarasvuo on ilmeisesti voittanut depressionsa ja on kohonnut sisältötuotannon kuopan reunalle.

Informaatiosodankäynnin kannalta ymmärrän sen, että kun on joku vähemmistöominaisuus, etnisyys, elämäntapa, ajatusmalli tai vaikka veriryhmä, kannattaa vähemmistöominaisuus hyödyntää ja vaatia sille jokin sosiaalinen tasoitus tasa-arvokiintiön suhteen pörssiyhtiöiden hallituksiin, virkakiintiöihin ja demokraattisiin elimiin.

Varmaan tasa-arvoa tuottaisi, jos jonnekin perustettaisiin homojoukko-osasto, jossa ei syrjittäisi vähemmistöä, vaan enemmistön ylenmääräisiä oikeuksia rajoitettaisiin. Toinen tapa olisi perustaa virallinen homokiintiö, jossa homous tai joku ominaisuus olisi etnisyyden veroinen suosioperuste. Seuraavaksi olisi sitten polttavana puheenaiheena, miten bi:iden ja transujen oikeudet turvattaisiin.

Jotenkin fennomania ja suursuomalaisuuden kannalta karjalaisuus puolustusvoimissa saattaa hävitä, jolloin tavallaan suomalaisuuden uusmuodot saattavat lisääntyä.

Fragmentoivalle partikularismille on olemassa edellytyksiä, koska yhteiskuntakin on yksilöllistynyt ja koska tämä tuottaa pienryhmäyhteenkuuluvuutta.

Sinivalkoista, keltaista, punaista, vihreää, sateenkaarta: kaikkia poutapäivän tai poutapäivää edeltäviä tai seuraavia värejä!
 

jokiranta

Alokas
BAN
Itsekunnioituksen kivijalat

Touhottaja kirjoitti:
Mutta sen asian mainostus ja esilletuonti joka käänteessä sai muut näkemään punaista. Liekö sitten se ukko halusi tuntea olevansa erikoislaatuinen vai halusiko pois intistä.

Ehkä hän koki olevansa joku uuden syrjityn vähemmistön esitaistelija, sellainen, jota moniarvoinen kansalaisyhteiskunta tarvitsee siemenpuukseen, jotta ihmisoikeuksien kunnioitus ja tasa-arvo edistyisivät maailmassa.

Muistelen vanhempaa aikaa. Silloin ei ollut pinnalla oikeastaan muu kuin se, että osa ryhmänjohtajista kilpaili siitä, kenen voidaan sanoa olevan komppania v-sin alikersantti. Kilpailun voitti kersantti T-n, jonka substanssiosaaminen oli aselajinsa keskinkertaista, jolla oli jotain pedagogisia kykyjä, mutta joka liioitteli itsensä siten, ettei nuorimassa ikäryhmässä jäänyt oikein myönteisiä eikä eheyttäviä kokemuksia. Kuitenkin älyttömyydessä voiton veti sinänsä sympaattinen alikersantti A-a, joka syrji toista puolta nuoremmasta saapumiserästä aselajin tapaan ja jonka ylimääräiset harjoituttamistoimet menivät niin pitkälle, että hän iltapeseydytti osastoa siten, että pesuhuoneeseen mentiin taistelupareittain tuvista vyöryttämällä: heittäjä heitti saippuakotelolla, kun vyöryttäjä ampui hammasharjalla sarjatulta. Ajattelin, että tuo johtamismalli oli AuK I:ltä kotoisin. Siellä alikersantin aliupseerioppilaana oloaikaina santsarialikersantit vietättivät hänen kaltaisiaan iltapesulle kumisaappaat jalassa ja taisteluliivi m/60 päällä jatkuvin järjestäytymisharjoituksin käytävällä.

Ennen ei siis pyritty olemaan homoja, vaan kilpailtiin v-mäisyydestä. Se oli jonkinlainen minäkuvan rakennusharjoitus.

On jotenkin ilmeisesti niin, että jokaiseen järjestelmään on sisäänrakennettuna pennalismi, jos sen vain antaa rehottaa vapaasti niin kuin työpaikoilla.
 

pstsika

Haukka
Minua ei juurikaan haittaa, vaikka ihmiset homoilisivat omissa kodeissaan jos en näe enkä kuule sitä, mutta se, että tuosta pyritään luomaan joku yhteiskunnallinen ilmiö haittaa. Homous ei välttämättä ole sairaus, mutta negatiivinen poikkeus se on.

Viherpiipertäjillä ja homoilla on tietysti oikeus vaatia homopareille lisää oikeuksia, mutta minulla on myös oikeus vastustaa tuollaista jos se on omaa arvomaailmaani vastaan.
Ja jos toinen puoli haluaa olla ehdottomia omassa kannassaan niin miksi alistuisin kompromisseihin, koska voin itsekin olla tuolloin ehdoton. Jos fanaatikon kanssa rupeaa kompromisseihin niin aina häviää.
 

jokiranta

Alokas
BAN
Suositut ominaisuudet

pstsika kirjoitti:
Minua ei juurikaan haittaa, vaikka ihmiset homoilisivat omissa kodeissaan jos en näe enkä kuule sitä, mutta se, että tuosta pyritään luomaan joku yhteiskunnallinen ilmiö haittaa.

Ymmärrän kyllä, että massa-armeijan heteroita haittaa, kun homojen erikoisjoukot ottavat informaatiosodankäynnissä haltuunsa korkeita maastonkohtia. Tämä siksi, että kiintiötasa-arvo voi tuottaa myös kiintiöetuoikeuksia.

pstsika kirjoitti:
Homous ei välttämättä ole sairaus, mutta negatiivinen poikkeus se on.

Minusta tuo kansalaismielipiteen demokraattinen ja sananvapauteen liittyvä esittäminen ei ollut oikein loppuun asti harkittu, koska se avaan uuden rintaman. Joku voisi nimittäin luetteloida kaikki homokomentajat ihmiskunnan historiasta ja valioida luetteloonsa pääasiassa Aleksanteri Suuren kaltaisia biseksualisteja.

Joku voisi sanoa, että kansallissosialismi tai kommunismi on haitallinen piirre, mistä toinen saa vapaan tulenavausluvan luetella kaikki historian kansallissosialistiset ja kommunistiset sankarit.

Jos yhteiskunta on homo niin silloin tietenkin myös yhteiskunnan toimeenpanoelinten täytyy muistuttaa ainakin etäisesti johtoajatuksen piirteitä.

Uskaltaisiko kukaan enää Israelin perustamisen jälkeen keskustella siitä 1500-luvun tai 1930-luvun hengessä, onko esinahattomuus tai juutalaisuus myönteinen, kielteinen tai yhdentekevä ominaisuus?

Jotenkin implisiittisesti uskoisin, että uskovaisuus, epäuskovaisuus, homous, totalitaristisuus, autoritäärisyys jne. voisi olla hyvä piirre johonkin sissiporukkaan, mutta se ei sopisi esimerkiksi tukeviin aselajeihin, joissa pitää olla myös monia muita ominaisuuksia kuin ryhmäkoheesio eli vähemmän pienryhmäkoheesiota ja enemmän polittisia tai luonnontieteellisiä valmiuksia.

Millainen maailma olisi, jos pitkähiuksinen ja parrakas yliluutnantti Jone Nikula olisi julistava homo ja jos hän olisi eversti tai prikaatikenraali ja puolustusvoimien tiedo(s)tuspäällikkö? Tuottaisiko se maailmaan lisää ihmisoikeuksien kunnioitusta vai saisiko se hierarkian sekaisin - hetkeksi - kunnes sateenkaarijärjestys muodostuisi?

pstsika kirjoitti:
Viherpiipertäjillä ja homoilla on tietysti oikeus vaatia homopareille lisää oikeuksia, mutta minulla on myös oikeus vastustaa tuollaista jos se on omaa arvomaailmaani vastaan.

Sinulla on demokraattina oikeus vastustaa pahaa ja kannattaa hyvää niin kuin sateenkaarelaisillakin, mutta perustuslaillisin rajoituksin. Sen sijaan toimeenpanovallan haltijana sinulla ei ole oikeutta syrjintään tasa-arvoa vastaan.

pstsika kirjoitti:
Ja jos toinen puoli haluaa olla ehdottomia omassa kannassaan niin miksi alistuisin kompromisseihin, koska voin itsekin olla tuolloin ehdoton. Jos fanaatikon kanssa rupeaa kompromisseihin niin aina häviää.

Sinulla on oikeus olla kova oikeudenmukaisuuden sotilas. Olisi kuitenkin ehkä tuottoisampaa olla sen lisäksi taitava, mieluummin kimmoisa.
 

noska

Ylipäällikkö
RE: Enbuske

jokiranta kirjoitti:
Varmaan tasa-arvoa tuottaisi, jos jonnekin perustettaisiin homojoukko-osasto, jossa ei syrjittäisi vähemmistöä, vaan enemmistön ylenmääräisiä oikeuksia rajoitettaisiin. Toinen tapa olisi perustaa virallinen homokiintiö, jossa homous tai joku ominaisuus olisi etnisyyden veroinen suosioperuste.
Miten oikes tuohon suosioperusteeseen todennettaisiin. Valvovat virkamiehetkö kävisivät makuuhuoneessa tarkastamassa tapahtuuko penetraatio standardien mukaisesti hyväksyttyyn kohteeseen?
...tai vaikka veriryhmä, kannattaa vähemmistöominaisuus hyödyntää...
Paljon on kohistu tuon valikoivan asevelvollisuuden puolesta ja vastaan. Yksi vasta-argumenteista on ollut se, että tilanne koettaisiin epäoikeudenmukaisena ja alettaisiin vetuloida palveluksen välttelemiseksi hankkien tai tekeytyen sellaisia ominaisuuksia omaavaksi, jonka ei tarvi palveluun mennä. Olisiko tähän ratkaisu veriryhmissä. Vapautetaan aplveluksesta esimerkiksi O-veriryhmäläiset tai negatiivisen Rhesus-tekijän veressään omaavat ja asetettaisiin heille verenluovutusvelvoite. Veriryhmäänsä ei pysty, ainakaan kovin helposti ja halvalla, vaihtelemaan, joten keinottelu jäisi vähiin. Tarkastustoimenpide olisi suht edullinen ja helppo suorittaa. Verenluovutusvelvollisiin kannattaisi tietysti valita nimenomaan harvinaisempia tai käyttökelpoisempia veriryhmiä. Veripankin saldo psyyisi koko ajan kivasti plussalla. Tosin sitten pitäisi päättää mitä tehdä niille, jotka omaavat valitun veriryhmän, mutta ovat jostain syystä pysyvästi tai tilapäisesti verenluovutuskiellossa.
 

jokiranta

Alokas
BAN
Joukkotuotantoa Pyhällä maalla

noska kirjoitti:
Miten oikes tuohon suosioperusteeseen todennettaisiin. Valvovat virkamiehetkö kävisivät makuuhuoneessa tarkastamassa tapahtuuko penetraatio standardien mukaisesti hyväksyttyyn kohteeseen?

Minusta jokaisella homolla, heterolla, bi:llä, transulla, zoofililla jne. on oikeus ryhtyä aatteelliseksi homoksi. Israelissa tuo "joukkoon kuuluminen" tapahtuu uskonnon perusteella. Juutalaisella ja druusilla on asevelvollisuus, mitä ei ole valtion vihollisilla, muslimeilla eikä kristityillä.

Kyse on siitä, miten monta vähemmistökiintiötä tasalakkiseen tasavaltaan voidaan muodostaa ohituskaistaksi. Itse asiassa lienee mahdollista, että kun luodaan riittävän monta 2%:n - 3%:n kiitiövähemmistöä, voidaan jollain 10%:lla - 15%:lla muodostaa enemmistö vähemmistöistä. Tämä tekee menestymisestä kolme kertaa niin helppoa kuin yleisin ehdoin.

Yliopistopudokkaista mielestäni tasa-arvoisin on tasa-arvovaltuutettu, tohtoreista ulkomaankauppaministeri.

noska kirjoitti:
...tai vaikka veriryhmä, kannattaa vähemmistöominaisuus hyödyntää...

Tulevaisuudessa yhteiskunnallinen asema määräytynee tieteellisesti turhitta kilpailuitta rationaalisesti DNA-tutkimuksen perusteella, josta voidaan jo synnytyslaitoksella päätellä, kenestä tulee kriisinhallitsija ja kenestä übersotilaskomentaja tai übervaltiohenkilö.

noska kirjoitti:
Paljon on kohistu tuon valikoivan asevelvollisuuden puolesta ja vastaan. Yksi vasta-argumenteista on ollut se, että tilanne koettaisiin epäoikeudenmukaisena ja alettaisiin vetuloida palveluksen välttelemiseksi hankkien tai tekeytyen sellaisia ominaisuuksia omaavaksi, jonka ei tarvi palveluun mennä.

Valikoivuus on tiedettä ja tehokkuutta. Toistaiseksi tähän luontaiseen soveltuvuuteen on vakavasti suhtautunut vain Saksan ja Suur-Saksan valtakunta. Jos toinen maailmansota olisi päättynyt toisin, olisi tieteellinen valikoivuus toisella tasolla kuin nykyään. Heikosta perimästä ei voi tulla kunnollista kuin jossain markkinataloudessa, kuten Yhdysvalloissa. Siellä sekarotuiset ovat kehittäneet järjestelmän, jolla on päässyt maailman huipulle puhdasrotuisempien valikoitsijoiden Euroopassa jäädessä paikalleen.

noska kirjoitti:
Olisiko tähän ratkaisu veriryhmissä. Vapautetaan aplveluksesta esimerkiksi O-veriryhmäläiset tai negatiivisen Rhesus-tekijän veressään omaavat ja asetettaisiin heille verenluovutusvelvoite. Veriryhmäänsä ei pysty, ainakaan kovin helposti ja halvalla, vaihtelemaan, joten keinottelu jäisi vähiin. Tarkastustoimenpide olisi suht edullinen ja helppo suorittaa. Verenluovutusvelvollisiin kannattaisi tietysti valita nimenomaan harvinaisempia tai käyttökelpoisempia veriryhmiä. Veripankin saldo psyyisi koko ajan kivasti plussalla. Tosin sitten pitäisi päättää mitä tehdä niille, jotka omaavat valitun veriryhmän, mutta ovat jostain syystä pysyvästi tai tilapäisesti verenluovutuskiellossa.

Ehdotan, että ruotsalaiset valikoidaan kriisinhallintatehtäviin metsänraivaajiksi ja että aatteellisille homoille nimetään oma joukko-osasto, johon kaikki saavat ilmoittautua. Lisäksi identiteettiä vahvistetaan jääkäriliikkeen tapaan siten, että sotilasarvon nimessä saa käyttää homo-etuliitettä niin kuin jääkäri-etuliitettä käytettiin, kuten jääkäriluutnantti tai jääkärimajuri tai jääkärieversti. Lisäksi homojoukkoihin perustetaan heterokiintiömiesten virkoja tasa-arvoeräksi niille, jotka eivät homo-osastossa pärjää omilla avuillaan. Näin saadaan etuoikeudet ja oikeudet tasattua.
 

noska

Ylipäällikkö
RE: Joukkotuotantoa Pyhällä maalla

jokiranta kirjoitti:
Minusta jokaisella homolla, heterolla, bi:llä, transulla, zoofililla jne. on oikeus ryhtyä aatteelliseksi homoksi. Israelissa tuo "joukkoon kuuluminen" tapahtuu uskonnon perusteella. Juutalaisella ja druusilla on asevelvollisuus, mitä ei ole valtion vihollisilla, muslimeilla eikä kristityillä.
Tavallisesti jos etuoikeuden saa ilman tarvetta todistaa perustetta siihen vain ilmoittautumalla alkaa etuoikeuden nauttijoiden määrä kasvaa melko nopeasti prosenttiluokkiin, jotka ovat lähempänä sataa kuin nollaa.

Sinun kannattaisi opetella nuo laatikoleikit uudelleen. Väiti jälleen omia sanojasi (jotka olin vielä lainatuiksi merkinnyt) minun sanomikseni. Tietenkin tuolla kostilla pääsee äkkiä väittelemään itsensä kanssa ja saa itsestään mieluisan keskustelukummppanin.
 

jokiranta

Alokas
BAN
RE: Joukkotuotantoa Pyhällä maalla

noska kirjoitti:
Tavallisesti jos etuoikeuden saa ilman tarvetta todistaa perustetta siihen vain ilmoittautumalla alkaa etuoikeuden nauttijoiden määrä kasvaa melko nopeasti prosenttiluokkiin, jotka ovat lähempänä sataa kuin nollaa.

Minusta kaikille etuoikeutetuille voi tarjota etuoikeuden sankaruuteen, vaikkapa panssarijääkärinä ja tiedustelijana.

Minuta esimerkiksi transvestitti-, homo- ja bi-porukan, kovan ytimen, voi ohjata laskuvarjojääkäri- tai erikoisrajajääkärikouluun.

Sotamies on jokamies, mutta homomies on erimies. Aleksanteri Suurikin oli. Ennen erimies on merimies.

Miksi vähemmistöt muka aina pääsevät helpommalla ja miksi muka vähemmistöjä ei voisi kasvattaa enemmistöksi?

noska kirjoitti:
Sinun kannattaisi opetella nuo laatikoleikit uudelleen. Väiti jälleen omia sanojasi (jotka olin vielä lainatuiksi merkinnyt) minun sanomikseni. Tietenkin tuolla kostilla pääsee äkkiä väittelemään itsensä kanssa ja saa itsestään mieluisan keskustelukummppanin.

Übung macht den Meister.
 

jokiranta

Alokas
BAN
RE: Enbuske

noska kirjoitti:
Miten oikes tuohon suosioperusteeseen todennettaisiin. Valvovat virkamiehetkö kävisivät makuuhuoneessa tarkastamassa tapahtuuko penetraatio standardien mukaisesti hyväksyttyyn kohteeseen?

Miksi oletat, että vähemmistöyksiköt tai vähemmistökiintiöt olisivat helpompia kuin tavallisten joukot ja että vähemmistöyksiköihin olisi ruuhkaa?

noska kirjoitti:
...tai vaikka veriryhmä, kannattaa vähemmistöominaisuus hyödyntää...

Yksiköt voitaisiin koota myös veriryhmittäin lääkintähuollon helpottamiseksi.


noska kirjoitti:
Paljon on kohistu tuon valikoivan asevelvollisuuden puolesta ja vastaan. Yksi vasta-argumenteista on ollut se, että tilanne koettaisiin epäoikeudenmukaisena ja alettaisiin vetuloida palveluksen välttelemiseksi hankkien tai tekeytyen sellaisia ominaisuuksia omaavaksi, jonka ei tarvi palveluun mennä.

Jehovan todistajiksi ei ole ruuhkaa totaalikieltäytyjilläkään. On se sen verran rankkaa tarjota Jumalan sanaa pakanoille.

noska kirjoitti:
Olisiko tähän ratkaisu veriryhmissä. Vapautetaan aplveluksesta esimerkiksi O-veriryhmäläiset tai negatiivisen Rhesus-tekijän veressään omaavat ja asetettaisiin heille verenluovutusvelvoite.

0:t pantaisiin samaan prikaatiin tai pataljooniin tukemaan toisiaan.

noska kirjoitti:
Veriryhmäänsä ei pysty, ainakaan kovin helposti ja halvalla, vaihtelemaan, joten keinottelu jäisi vähiin. Tarkastustoimenpide olisi suht edullinen ja helppo suorittaa. Verenluovutusvelvollisiin kannattaisi tietysti valita nimenomaan harvinaisempia tai käyttökelpoisempia veriryhmiä. Veripankin saldo psyyisi koko ajan kivasti plussalla. Tosin sitten pitäisi päättää mitä tehdä niille, jotka omaavat valitun veriryhmän, mutta ovat jostain syystä pysyvästi tai tilapäisesti verenluovutuskiellossa.

Varmaan tähän löydetään tietokoneilal vastaus.
 

setämies

Kenraali
Kertokaahan palveleeko kyseinen keskustelu ollenkaan niitä jotka lukevat palstaa etsiessään neuvoja inttiin?
 

jokiranta

Alokas
BAN
Ei ole. USENET:n aikana aloitettiin uusi säie alakeskustelunaiheesta. Mosaic-selain on turmellut keskustelukulttuurin.
 

veffeade

Eversti
Niin siis: katselin nuita kävijätilastoja ja totesin, jotta kovastikin vieraat lukivat juurikin tätä topiikkia. Lieneekö palvelukseen astumispäivät lähellä ?...

Joten: Eikös joku viimeaikoina Intin käynyt jantteri voisi aloittaa ikäänkuin uudemman kerran tämän topiikin: itsellä kun tuosta morttipäivästä 4.6.1982 on jo jokunen hetki :confused: ...

Miksi: No siksi, koska käytännön tarpeet taitavat osittain muuttua joka vuosi eikä tiedontarve asian tiimoilta mihinkään katoa (ainakaan niin kauan kun ikäryhmästä edes joukkueen verran on palvelukseen astumassa) ? :eek: ....
 
Top