Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
veffeade kirjoitti:Zero The Hero kirjoitti:Naurettavin virka-apuvaatimus jonka olen PV:n suuntaan kuullut oli vime talvena kun joku vaati puolustusvoimia lumenluonti töihin kun liikenne takkusi. Jumalauta, maassa istuu perseellään 300 000 työtöntä jotka joutavat lapiohommiin tuntiliksalla ja PV:tä itketään paikalle!
Armeija on nykyisellään koulutusorganisaatio siinä missä peruskoulukin. Varusmiehet eivät pääsääntöisesti makoile kasarmeilla tehtävää odottaen, vaan ovat koulutettavina reserviä varten. Kun koulutus on annettu, ukot kotiutetaan. Jos koulutus keskeytetään jonkun virka-aputehtävän takia, asia saattaa jäädä tyystin kouluttamatta.
Miksei työvoimatoimistoihin rekisteröidyistä koota rukkasvoimaa jos sellaista tarvitaan? Ainakin timiston nimike viittaisi siihen.
Vastaan kutsuun varsinkin kun YT:aloitetan ensi viikolla; mitää ei ole tiedossa. Uskoisin että joutilaisuuteen hirttäyisin; tekemistä pitää siis ollla.
Enää puuttuu vaan propuska ja määräys minne ilmoittaudutaan :a-grin:
baikal kirjoitti:Tai VR, joka lankesi samaan loveen hommatessaan kalustoa, joka lumen kanssa joutuessaan tekemisiin hyytyy kuin mummon mopo.
noska kirjoitti:baikal kirjoitti:Tai VR, joka lankesi samaan loveen hommatessaan kalustoa, joka lumen kanssa joutuessaan tekemisiin hyytyy kuin mummon mopo.
Onhan se nyt lähes tekninen mahdottomuus rakentaa sellaista junaa joka kulkisi kiskoilla jolla one enemmän kuin yksi lumihiutale. Onkos joku gAg8tssYFlI[/media] muka onnistunut siinä?
Mosuri kirjoitti:Viestintäpuolesta on ollut vähemmän juttua tämän Tapanin yhteydessä. On tosin täälläkin kirjoiteltu sellaisia väitteitä, että pärjättiin sitä ilman yhteyksiä ennenkin. Miten siis turvata viestintä poikkeusoloissa tai vaikka todella mittavien myrskytuhojen jälkeen? Toimintaa kun on vaikea johtaa jos yhteydet ei toimi. Loukkaantuneet ja sairaskohtauksen saaneet jäävät ilman apua ja vedenjakelusta sekä hätämajoituksista on hankala tiedottaa.
Yhdysvalloissa näyttä toimivan tämänkaltainen komennuskunta:
Herää kysymys miksi Suomessakin ei voitaisi ensimmäisenä toimenpiteenä laittaa virve- ja kännykkätukiasemia esim. palolaitosten ja kuntien johtokeskusten yhteyteen? Siellähän olisi sitä varavoimaa saatavilla. Voitaisiinko kännykkäliikennettä kapasiteetin laskiessa rajata niin että vain hätänumeroon menevä liikenne pääsee läpi. Voisiko kunnan johtokeskuksessa olla esim. FM taajuksilla toimiva lähetin jolla voitaisiin lähettää oman kunnan alueelle tietyllä taajuudella tiedotteita tai miten olisi esim. paikallisradioiden käyttö samaan tarkoitukseen? Esimerkiksi niin, että kunta rakennuttaa varavoiman ja yhtiö sitoutuu tiedotusvastuuseen ja laitteiston ylläpitoon.
Onko voimakoneiden siirto virveasemien luokse hyvä ratkaisu? Vai pitäisikö olla ajoneuvoihin sijoitettavia liikkuvia tukiasemia tälläisten tilanteiden varalla?
veffeade kirjoitti:Minusta GSM-operaattoreiden (myös Virve-verkko) lupaehtoihin pitäisi tehdä muutos, jossa operaattori velvoitetaan sijoittamaan ja ylläpitämään (=testaamaan 1kk per kk) varavoimalaite JOKAISEN tukiaseman yhteyteen. No, tämä sitten tietysti näkyy kansalaisen kännykkälaskussa, but so what... Olisi verkon toimivuudesta edes jotakain takeita...
Mosuri kirjoitti:veffeade kirjoitti:Minusta GSM-operaattoreiden (myös Virve-verkko) lupaehtoihin pitäisi tehdä muutos, jossa operaattori velvoitetaan sijoittamaan ja ylläpitämään (=testaamaan 1kk per kk) varavoimalaite JOKAISEN tukiaseman yhteyteen. No, tämä sitten tietysti näkyy kansalaisen kännykkälaskussa, but so what... Olisi verkon toimivuudesta edes jotakain takeita...
No perkele samantien EMP suojaus kaikkiin tukiasemiin ja kännyköihin Suomessa pakolliseksi. Ei se mitään vaikka kännykkä maksaa 700 euroa ja puhelut euron per minuutti! KYLLÄ RAHAA LÖYTYY!
Vai kannattaisiko sittenkin miettiä vähän noita mitoituksia? Tuskin kukaan haluaa 2-3 kertaa korkeampaa kännykkälaskua vain sen takia, että pohjimmiltaan melko haavoittuvan järjestelmän "resilienssiä" saataisiin vähän nostettua? Panos-tuotos?
kimmo.j kirjoitti:Matkapuhelinverkot eivät ole ensiarvoisen tärkeitä. VIRVEn varmistaminen on paljon tärkeämpää ja on hitonmoinen moka jos/kun ei ole ajateltu tällaista ongelmaa. Kilpailu matkapuhelin operaattoreiden kesken pitää huolen siitä että varmennettu verkkorakennetaan jos sille löytyy käyttäjiä.
Ei huono idea. Jotain pitäisi tehdä. Pelkkä akkuvarmistus ei riitä pitkiin sähkökatkoihin.Mosuri kirjoitti:Näyttää siltä, että tuolla viranomaisverkkojen rintamalla tapahtuu kehitystä.
http://www.erillisverkot.fi/suomen_erillisverkot_oy/todellinen_turvaverkko/194/
Wikipedian mukaan noita virven tukiasemia on 1300, joten niiden varavirran varmistamisessa on työtä. Kannattaisikohan varavirtalähteenä miettiä tuuli- tai aurinkovoimaa, jotka olisivat suhteellisen huoltovapaita ja riippumattomia polttoainehuollosta?
Keskeinen ongelma on kuitenkin kuntien heikko varautumisen aste. Pitäisiköhän niitä kylmän sodan jälkeen unohtuneita varautumisen ja väestönsuojelun järjestelyjä vihdoinkin päivittää.
Mitään uusia järjestelmiä ja organisaatioita tuskin kannattaa perustaa. Olisi syytä käyttää täysimääräisesti hyödyksi olemassaolevia organisaatioita kuten poliisia, palokuntia, VPK:ta, väestönsuojelu organisaatiota sekä maakuntajoukkoja. Varapoliiseja pystytään käyttämään vain jos valtioneuvosto alkaa soveltaa poikkeusolo pykäliä (kannattaisiko lainsäädäntöä tarkistaa). Myös yksityinen sektori täytyy ottaa mukaan suunnitteluun ja valmistautumiseen.
Einomies1 kirjoitti:Ongelmana on että tämä on jäänyt lähinnä ajatuksen tasolle kuntamaailmassa ja todellinen toteuttaminen, varustaminen, testaus ja harjoitukset on jääneet täysin puuttumaan.
Kaikki kuntien päättäjät ja pelastusviranomaiset mutisevat itsekseen että " Tarttis tehrä jotain, sano!".
Touhottaja kirjoitti:Minusta olisi mahdottoman hienoa, jos maakuntajoukkoja käytettäisiin ja harjoitettaisiin väestön evakuoinnissa. Varmistetaan, että heikkojalkaisimmatkin pääsee kokoontumisalueelle, kukaan ei eksy, rosmoja ei jää hirveästi rohmuamaan ihmisten omaisuutta jne.
Olen antanut itseni ymmärtää, ettei tämä onnistu, osittain koska yhteistyön luomiseen ei ole halukkutta, osittain koska pelastussektori alkaa nillittää "ne vie meidän työt". Jälkimmäistä en ymmärrä, nehän tulisi orjatyövaoimaksi paikkaamaan miespulaa. Halukkuuden puute voi johtua asenteista, osittain siitä, että PV on varannut maakuntajoukot ihan toisenlaisten tulipaljoen sammuttamiseen kriisissä. Mutta miksi voisi harjoitella siviilikriisiäkin varten (suuronnettomuus, naapurin ydinreaktori sanoo poks, mehiläiset pättävät vallata maailman...)