Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

MTV3:Reserviläisliitto haluaa suomeen reserviläisten nopean toiminnan puolustusjoukot

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja vastarannankiiski, 28.02.2017.

 1. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Eversti

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,549
  Tykkäykset:
  2,178
  Pisteet:
  316
  Oliko tästä jo juttua ja diskuteeraamiseta täällä?

  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...aralta-tarvitaan-uusi-puolustusjoukko/6327722  Reserviläisliiton avaus ja mahdollinen linjamuutos on ainakin mielenkiintoinen. Asiaa on nyt käsitelty mediassa hivenen samalta suunnalta kun mekin täällä.

  Erityisesti tyyli tässä avauksessa on mielenkiintoinen. Siinä reserviläisliitto alkaa ilmeisesti murtamaan (kepulaisia?) kahleitaan ja "populistisella" tavalla ottamaan aktiivisesti ja ehkä jopa röyhkeästikin kantaa maanpuolustuksen järjestelyihin.

  Suomessa on totuttu että maanpuolustuksen asiantuntija- ja lausuntaoikeus on tiukasti pidetty puolustusvoimilla ja ministeriöllä ja kansalaisjärjestön roolista toimineet liitot ovat olleet poikkeuksellisen hiljaa moniin muihin kansalaisjärjestöihin verrattuna jos toisiin aihepiireihin vertaa. Suomessa on pitkään totuttu siihen että maanpuolustuksen asioihin ei oteta kantaa, tai jos otetaan niin se kommentti tulee asiantuntijataholta pv:ltä, pm:ltä tai joskus harvoin jotain ympäripyöreää um:ltä. Siviili-ihmisten kansalais- ja reserviläisjärjestöt eivät ole populistisesti huudelleet ja omia näkökantojaan ehdotelleet.

  Onko nähtävissä suuntausta että totuttua perinteistä viranomais- ja asiantuntijavaltaa yritetään murtaa ja ottaa päätösvaltaa ja auktoriteettia puolustusasioissa kansalle takaisin populistisella tavalla?

  Ps. Pahoittelut että käytän tuota rumaa "populisti" sanaa.
   
  TBman ja JR49 tykkäsivät tästä.
 2. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,077
  Tykkäykset:
  1,332
  Pisteet:
  156
  Otan ilolla vastaan tuollaiset kannanotot reserviläisliitolta. Mitenköhän tässä pääsisi eteenpäin? Lobbaaminen? Kansalaisaloite (mihin ja kenelle)?
   
 3. Mainos 4. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,336
  Tykkäykset:
  9,768
  Pisteet:
  1,286
  Umkhonto, Patu, Sardaukar ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Eversti

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,549
  Tykkäykset:
  2,178
  Pisteet:
  316
  Kyllä minäkin, koska kyllä kansalaisilla on oikeus tulla vakavasti kuulluksi myös maanpuolustuksen järjestelyistä ja liitto tarjoaa kansalaisjärjestönä tälle kanavan. Taannoisina vuosikymmeninä vastaavat kannanotothan olisivat olleet "taantumuksellisia", "äärioikeistolaisia", "fasistisia" tai suomettuneen Kepulaisen jargonin mukaan "yleisen edun vastaisia" kuten Johannes Virolainen kommentoi kokkareiden jättämistä oppositioon vaikka olivat vaalivoiton saaneet... :rolleyes:

  Suomessa virkamies- ja asiantuntijavalta on perinteisesti ollut monella saralla vahva. Hallintoalamaisten mielipidettä ei haluta oikeasti kuulla, sitä ei arvosteta, sille nauretaan, vähätellään tai viimeisenä keinona se vaiennetaan tavalla tai toisella jos se osuu kiusallisella tavalla väärään paikkaan ja on virkamieskunnan edun ja näkemysten vastaisia. Tokihan usein kannanotot ovat kovin korkealentoisia, naiiveja tai epärealistisiä, mutta eivät kaikki ja asiallisten kannanottojen ei soisi vaipuvan kadotukseen tästä edellämainitusta syystä. Itse pidä avointa kansalaiskeskustelua virkamiesten kesken hyvänä asiana ja siksi pidän tätäkin avausta lähtökohtaisesti hyvänä, mutta aseiden kotisäilytykselle en välttämättä näe tarvetta tai perustetta. Kymmenille tuhansille ja nopeasti mobilisoitaville ja tehtävänsä tietäville reserviläisten muodostamille suojajoukoille näen kyllä tarpeen jonka kaikki jo varmasti tietävätkin.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 6. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,970
  Tykkäykset:
  7,839
  Pisteet:
  1,286
  Laitoin saman tuonne Paikallisjoukkojen keskusteluun kun siellä muutenkin aiheesta jo on pöpinää.
   
  TBman ja vastarannankiiski tykkäsivät tästä.
 7. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Eversti

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,549
  Tykkäykset:
  2,178
  Pisteet:
  316

  Ei missään tapauksessa automaationa. Tosin jos reserviläisellä on ollut ase jo vuosia tai vuosikymmeniä kotona, hänelle voisi mielestäni antaa väliaikaisesti rynnäkkökiväärin kotiin ampumatarvikkeineen valmiutta kohotettaessa. Jos ampuma-ase on ollut kotisäilytyksessä jo pitkään ilman minkäänlaista häiriö- tai riskikäyttäytymistä, ketään ei olla uhkailtu, kännipäissään ammuskeltu tahi tapettu tai haavoitettu, niin miten sellainen alkaisi yhtäkkiä valtion aseella kun sellaista ei ole tullut ilmi omallakaan?
   
  Umkhonto, Honcho, TBman ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,694
  Tykkäykset:
  2,078
  Pisteet:
  1,286
  Paha moka Reserviläisliitolta.
   
 9. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Kansalaisellahan on jo oma osansa ja vasittu pesti onkin: pressun alla pitää olla hiljaa ja maksa veroja säntillisesti. :rolleyes: Vieläkö muka tarvitaan uutta roolia, tämähän on kuin viranomaisen ja päättäjän toiveunesta. :p

  Totta Mooses vapaan kansalaisen tahtoa pitää kuulla myös maanpuolustusasioissa ja sitä varten ovat vaalit määrävuosin. Siinäpä sitten punnitaankin kuinka monen kansalaisen agendalla top 10 on maanpuolustus? Olisko jotain 2 prosenttia väestöstä, jota aihe koskettaa? Ehdokkaat toki tuntevat tämän ja eipä tuo agenda koroitukaan miksikään giga-agendaksi.....

  Liiton aloite on täsmentämätön lehmänhenkäys, joka on tarkoitettu lähinnä maksaville asiakkaille eli jäsenille. :rolleyes: Mitään vastakaikua se ei tule saamaan yhtään missään muualla kuin pienen hetken aktiivisten jäsenten parranpärinöissä. Eli kannattaa odottaa vielä aseturvakaapin tilauksen jättämistä, sarjatuliase patruunoineen kotisäilytyksessä saattaa:D olla vielä monen kuunkierron päässä. Saattaa jopa moni ukko ehtiä kelottuakin, kunnes tuo tavoitetila on paketissa.
   
  Honcho, Mustaruuti, MeriTJ ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,694
  Tykkäykset:
  2,078
  Pisteet:
  1,286
  Ei tule saamaan poliittista kannatusta.

  Toki itselläni ei olisi sitä vastaan mitään, jos paikallispataljoonien rungolle jakaisi aseet kotiin. Eli jollekkin 5000 hengelle
   
 11. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Asevoima perinteisessä mielessä on käsittääkseni murroksessa. Se haastetaan niin monin tavoin ja niin monin keinoin, että tiukasti preussilaisen perinteen viitoittamilla poluilla pysytellen "uudistuvia" tilanteita ei ole vain vaikeaa hallita....tilalle tulee erittäin vaikea hallita.

  Hallittavuus on haettava joko korottamalla puolustusbudjetteja rutkasti tai etsittävä muita ratkaisuja, jotka kenties eivät ole yhtä tehokkaita, mutta saavat luvan välttää, koska hinta. Tässä on eräs ym. otsikon villakoiranydin ellei jopa oikea pallero.

  Olkaa tarkkoina älkääkä sokaistuko minkään lallatuksen edessä. Asevoimat "perinteisin" metodein kykenee johonkin saakka turvaamaan valtiota, kun sille lykätään määrä äks valuuttaa. Hyvä kysymys onkin, paljonko pitää lykätä, että saavutetaan mahdollisimman hyvä tulos. Ja entäs jos tuo vaivalla ja valuutalla rakennettu kolossi vihollisen toimesta tylysti ja jäätävän kylmästi ohitetaankin ja käytetään keinoja, joihin ei voida vaikuttaa panssariprikaatilla ja maaliman ihmeellisimmällä tykistöllä? Mualiman paras kolossi osoittautuukin loppa-topiksi ja keinot on haettava muin muodoin?

  Päättäjät pohtivat näitä ja yrittävät löytää sopivia linjoja. Pari maailmansotaa myöhemmin ehkä jotain tapahtuukin. :rolleyes: Ei virolaisten systeemi ole suun mauksi syntynyt ja kehitetty.
   
  Honcho, vastarannankiiski ja TBman tykkäsivät tästä.
 12. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,952
  Tykkäykset:
  5,683
  Pisteet:
  636
  Vai että rynkyt kotio... Ei tule tapahtumaan. Ja jos kansalainen on niin nuhteeton kuin kaikki väittävät, niin ostakoon TT3 aseen. Ihan yhtä hyvin silläkin puolustaa maata kuin TT4.
   
  AJJV, Honcho, Sardaukar ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. lääkAU

  lääkAU Korpraali

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  33
  Tykkäykset:
  53
  Pisteet:
  1
  Jos aseita säilyttäisivät kotona pidempään toiminnassa mukana olleet ja luotettaviksi todetut lainkuuliaiset kansalaiset, en näe suurta ongelmaa.

  Hyvä jos asiasta nousee keskustelua, mutta poliittisesti asia voi olla aika vaikea.
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,766
  Tykkäykset:
  3,574
  Pisteet:
  316
  Liiton jäsenmaksut pitää maksaa näihin aikoihin.

  Huomatkaa mikä määrä vaikuttajia on koottu tämänkin aloitteen taakse. On ministeriä, kansanedustajaa ja evp kenraalia. On hienot linkitykset pohjoismaisiin kodinturvajoukkoihin ja sotatieteellisiin tutkimuksiin mitä niistä on kirjoitettu.:rolleyes:
   
 16. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Viittaan kirjoitukseeni -asevoimien murroksesta-, ei se ole suun mauksi vispattu framille, kyllä sille pohjansa löytyy. :rolleyes:
   
  TBman tykkäsi tästä.
 17. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  418
  Tykkäykset:
  789
  Pisteet:
  36
  Ei tule toteutumaan koskaan. Trendi lienee enemmänkin vastakkainen eli aseet pois plebeijeiltä, etteivät hölmöläiset vain aiheuta mitään ongelmia Eurostoliiton tiivistämisen edetessä.
   
  Ana^Kangoo, Rantojen mies, Fremen ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 18. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,919
  Tykkäykset:
  3,587
  Pisteet:
  316
  Asiassa hieman harhaudutaan ajatuskulkuun, että ressut olisi siellä jossakin ensimmäisinä tulessa ja että se oma ase olisi jotenkin ratkaiseva tekijä.

  Ensin paikalla on poliisi ja sen jälkeen heidän vatiryhmät. Sitten pyydettynä armeija jos raja- ja tullijoukotkin ja tilanteen mukaan sillä voimalla kun tarpeen on. Jos tästä ei tilanne rauhoitu ollaankin jo liki sotatilassa, valmiusjoukot ja sotapoliisit liikkeellä ja pressa pistää nopeat kertaukset tiedoksi. Silloin nämä kivääreitään odottavat ressut joita ei vielä kutsuttu odottavat edelleen aseitaan ja pitävät huolta perheistään. Samaan aikaan sotaharjoitukset on käännetty kriisialueelle, kansainväliset joukkomme lähtevät kotiin, merivoimat vesille ja ilmavoimat ovat jo siirtyneet suljetuille maantietukikohdille joihin suuntaa huollon sininen reservikin. Mm väestönsuojeluun nimetyt henkilöt saavat tiedonantonsa ja hallitus on istunut koossa jo useamman päivän.
   
  PSS, Honcho, Sardaukar ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 19. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,919
  Tykkäykset:
  3,587
  Pisteet:
  316
  Jos se ressu ei ehdi järjestäytyä ja liittyä komentoketjuun niin se on siellä sitten siviilinä. Voi toki olla aseen kanssa ja pistää kampoihin mutta siviilinä.

  Silloin sinne on matkalla poliisin pyytämänä puolustusvoimista todennäköisesti helikopterikyydillä erikoisjääkäreitä ja lähimmän varuskunnan nopean toiminnan varusmiehiä sekä muutama hornet. Ilomantsi kyseessä ollen rajajoukotkin...

  Oletetaan, että armeijan vaikka joukko erkkareita ja jääkäreitä piirittää vihreiden miesten haltuunottamaa viestintäkeskusta. Kaikki laittaa ohjattuna juuri selkäänsä tunnistimet kun tunkeutujilla on samankaltainen ulkoasu. Jotkut varmistaa lazerit horneteille. Sinne sitten valuu oma-aloitteisesti reserviläisiä ikämiehiä suomicamoissa ja reservin nappeja kauluksessa. Mitä hittoa ne utin miehet tekee näillä kavereilla ja kuinka kun järjestävät omia joukkojaan tulikosketukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2017
  Iso-Mursu ja Honcho tykkäsivät tästä.
 20. Osasto 31

  Osasto 31 Luutnantti

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  361
  Tykkäykset:
  409
  Pisteet:
  36
 21. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,765
  Tykkäykset:
  2,694
  Pisteet:
  1,286
  Ero nykyisen harmaan vaiheen ja De-Facto sotatilan välillä voi olla alle 60 minuuttia ja osa ressuista olisi ensimmäisenä paikalla ihan vain siksi että sattuvat olemaan alueella. Vaikka olisivatkin vain kiusallinen häiriötekijä.
  Miksi vihollinen antaisi etua ennakkovaroituksella? Mitään hirvittävän isoa osastoa toki ei voi koota rajan läheisyyteen huomaamatta mutta kauempana kylläkin pidemmän kantaman koneiden voidessa lähteä kekkereihin Uralin takaa.

  Niin olisi ehkä ihan hyvä jos olisi yhtenevät asut, tunnukset, viestiyhteys ja johto.
   
 22. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  802
  Tykkäykset:
  1,220
  Pisteet:
  76
  Hitostako se apuun rientävä PV:n osasto tietää onko siellä spetsnatsi vai siviili, jos kaikki heiluttelevat pyssyjä? Ymmärrän kyllä, miksi aseita ei haluta antaa kotisäilytykseen.
   
  Honcho ja Fremen tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu