MTV3:Reserviläisliitto haluaa suomeen reserviläisten nopean toiminnan puolustusjoukot

baikal

Supreme Leader
Onneksi Suomen sisäinen turvallisuustilanne ei ole lähelläkään esimerkiksi Ranskan tai Belgian tasoa eikä toivottavasti sellaiseksi tule koskaan muuttumaankaan
Ehkei se muutukaan, mutta se edellyttää sellaista päätöksentekoa, joka kehityksen estää. Pitääkö -yhteisen taakanjakomekanismin- nimissä kehityksen antaa johtaa tähän? No ei pidä. Itsestään tämäkään asia ei pysy kunnossa, kyllä se edellyttää viisaita päätöksiä ja niiden ehdotonta toimeenpanoa.
 

Stagideus

Majuri
Kehityksen ei pidä antaa johtaa siihen, eikä sen annetakaan. Suomessa homma toimii, ihan oikeasti, ihan eri kaavalla kuin useimmissa muissa EU-maissa. Tulijoita voi olla paljonkin, mutta eron tekee se miten heitä kohdellaan, valvotaan ja pidetään kurissa. Kun lähtökohtaisesti ei jaella lämpimiä ajatuksia ja ymmärrystä, vaan lakia ja oikeutta kuten kantaväestöllekin, niin vältetään monet ongelmat.
 

Laamanator

Eversti
Äänestäjistä kiinni.

Osa porukasta olettaa että vaalit ovat tunneilmaisutilaisuus. Näistä emotionismin airuista moni pettynyt tai ahdistunut äänestää nukkuvien puoluetta jos se viimeksi äänestetty ei saanut koko maapalloa muutettua kolmessa viikossa eli edellisen hallituksen/eduskunnan/kunnanvaltuuston laatiman budjetin sitoessa vielä kädet.

Naapurimaista Ruotsi antaa yhden kehitysesimerkin, Viro toisenlaisen. Jokainen miettii sitten lastensa ja lapsenlastensa tulevaisuutta niiden - tai muiden - esimerkkien valossa.
Äänestäjät voivat vaikuttaa ja tässä vaikuttamisessa on ilmeisesti nyt nimenomaan kysymys siitä pahamaineisten "äärioikeistolaisten ja populistipuolueiden" äänestämisestä. Valtaeliitti haluaa yhtä, mutta kansa päättääkin toisin.

Kukaan tavallinen kansalainen ei halua omaan arkipäiväänsä heijastuvaa turvallisuustilanteen heikkenemistä minkään tai kenenkään poliittisen agendan varjolla.
 
Top