MV-lehti

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kansanryhmien kimppuun usuttamista on alkanut ilmetä vasta viime aikoina. Sekin olisi tyhjälle yleisölle huutelemista jos mm. YLE olisi osannut toimia neutraalisti ja journalististen sääntöjen mukaisesti. Minulla on hyvässä muistissa se syyskuun mediarynkytys. Kymmeniä tehtailtuja uutisia siitä miten Suomeen saapuu koodareita ja insinöörejä. Ei mitään kriittistä näkemystä, ei sitten mitään.

Kaikki mahdollisesti negatiivinen ohitettiin huomiotta (paitsi se huppupäinen pelle). Vasta nyt yli VUOSI myöhemmin on älytty tutkia (joku yksittäinen journalisti?) mitä se kaikki helvetin pelleily on maksanut.

Tuosta on nyt syytä ottaa opiksi. Samalla tavalla kuin on media joka hoitaa hommansa niin ettei anneta kasakalle paikkaa mistä tarttua on viranomaisten hoidettava hommansa (katupartioinnin suhteen, ettei synny kysyntää kriminaalien jengeille joitahan itärajan takana oleva maa käyttää heti hyväkseen jos se sieltä tulee)
Ei tämä eräs Puna-Eero minunkaan suosikkeihin kuulu. Mutta yksisilmäisyydestä on vielä pitkä matka Magneettimedian ja MV:n tietoiseen vastakkainasetteluun. MV yrittää saada tietoisesti kansaa väkivaltaisiin tekoihin, ja sen rinnalla sentään kalpenee punaviher-media, jota kyllä itsekin inhoan.
Sen viestin sisältö, mihin vastasit, koski siis sitä, että on tarkoitushakuista yrittää antaa kuvaa, että mainitut vaihtoehtomediat olisivat mitään muuta kuin vihanlietsonta-alustoja.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Optimisti kun olen niin luulen että YLE on alkanut oppia. MV on potentiaalinen alusta ikäville asioille mutta ei se kieltämällä mihinkään katoa vaan saa siitä lisää virtaa. Sen kysyntä on tehtävä tyhjäksi (ja se on asia jonka punaviherpäisimmänkin toimittajan pitäisi tajuta jos on tippaakaan suomalainen)

Mutta kun lueskelin NYT-liitteestä tulevien toimittajien / median edustajien ajatuksia siitä miten valkoinen keski-ikäinen mies on saanut liikaa mielipidettään näkyviin niin... Mikä onkaan median tulevaisuus? Kykeneekö se itsekritiikkiin ja kykeneekö se edes vastaanottamaan kritiikkiä?

YLE voisi vielä erottua edukseen, joskus tulevaisuudessa
 

Mortti

Kenraali
Valehtelua, liioittelua, kaikkien journalististen sääntöjen täydellistä unohtamista, ja ihan oikeasti kansanryhmien kimppuun usuttamista, Venäjän Syyriassa tekemisen siviilipommitusten ihannointia jne.
MV-Lehti on monin osin suoraan sanottuna vastenmielinen, ja Ilja Janitskin on vaikuttanut varsinkin viimeaikoina jopa hieman suuruudenhullulta (yrittää korottaa itseään jonkinlaiseksi suureksi sananvapauden kansallissankariksi). Silti siellä tulee vierailtua jokseenkin päivittäin katsomassa, olisiko sivuston haaviin sattunut taas jokin mielenkiintoinen "skuuppi". MV-Lehden parhaimmat jututhan käsittääkseni syntyvät ns. suuren yleisön lähettämien vihjeiden pohjalta; ei kai se Ilja itse esimerkiksi taannoisen Puotilan surman taustaa esiin kaivanut, vaan sai jostain vihjeen.

Tosiaan itsellenikin kelpaisi jokin vähän järkevämpi vastaava sivusto, mutta nykyisellään MV-Lehti on niin paljon otsikoissa, että se pysynee vielä ainakin jonkin aikaa sinä "virallisena vaihtoehtosivustona", johon väki lähettää valtamedian uutisointia tarkentavia vihjeitä ja josta vastaavasti käydään myös katsomassa, onko taas jotain mielenkiintoista päässyt päivänvaloon. Yllättävän usein MV-Lehti on onnistunut tuomaan esiin jotain sellaista, johon valtamediakin on asian paljastumisen myötä joutunut ottamaan kantaa. Kuten esimerkiksi juuri tämä Puotilan tapauksen tausta (voisi olla osin jopa verrannollinen Ranskan kirkkomurhaan; Suomessa uutisoitiin aluksi yksittäisen mielisairaan tekona ilman mitään viitteitä mihinkään...) sekä kyseisen henkilön esiintyminen Palefacen videolla.
 

Lepukki

Majuri
Seuraavaksi Iljalle ja kumppaneille kysymys, että mitäs sitten sen vallankumouksen jälkeen? Minkälainen ja kuinka laaja tämän vallankumouksen tulisi olla sekä miten ja mihin suuntaan maata olisi sen jälkeen lähdettävä johtamaan? Vai putoaako hanskat lattiaan heti kun pitäisi alkaa tekemään jotain rakentavaa? Vallankumous on vain työkalu, ei todellinen vaihtoehtoinen yhteiskuntajärjestelmä, paitsi anarkistien mielestä.

Totta kananmunassa nykyinen yhteiskuntajärjestelmä tarvitsee todellinen ryhtiliikkeen ja perusteellisen tuuletuksen, mikä sisältää muun muassa monien MV-lehden suitsuttamien epäkohtien poistamisen, mutta jokin laajempi visio uuden yhteiskunnan tavoitetilasta ja epäkohtien korjaamisesta on oltava.

Muutama blogia kirjoittava hörhö ei riitä, koska he ovat lähtökohtaisesti marginaalissa, josta kukaan ei ole koskaan kuullut eikä ole edes kiinnostunut kuulemaan. Marginaaliryhmillä puolestaan ei ole millään yhteiskunnan osa-alueella vaikuttavuutta.

Vaihtoehtomedian on oltava riittävän vahva saavuttaakseen "markkinaosuuden" ja sen avulla laajan levikin, jolloin se pystyy vakiinnuttamaan asemansa ja kasvamaan jopa brändätyksi ilmiöksi. Silloin siitä tulee mediakentälle vakavasti otettava toimija, joka pystyy haastamaan ja kilpailemaan muiden toimijoiden kanssa. Vaihtoehtomedian toimijuuden vuoksi myös muut kentän toimijat joutuvat huomioimaan tämän vaikutuksen omassa toiminnassaan.
Onko tämä edes totta? Juuri kun pääsin toisalla vastaamasta juttuihisi, niin jatkat samaa rataa täälllä toisessa threadissa. Onko ainoa kritiikkisi MV-lehteä kohtaan siis se, etteivät ajattele tarpeeksi laajasti sitä miten tämä tuleva "vallankumous" tapahtuisi. Tuolla toisaalla taisit myös tyrmätä ajatuksen siitä, että meillä olisi enää olemassa edes omaa maata ja pohdiskelit Venäjän suorittamaa suomen miehitystä.

MV-lehden genrestä ja tasosta voidaan olla montaa mieltä, mutta se ja muut vaihtoehtomediat tekevät arvokasta työtä, mikä olisi Suomessa pitänyt tehdä jo yli kymmenen vuotta sitten. Samanlaisia julkaisuja on internet täynnä ja niitä löytyy kaikilla mahdollisilla kielillä toimitettuna.


Valtamedian reaktio erityisesti MV-lehteä vastaan on ollut jopa yllättävän voimakas ja se johtuu vain yksistään siitä, että MV-lehden koetaan saavuttaneen liian vahvan aseman suomalaisessa mediakentässä. Internet on täynnä monia muitakin vaihtoehtojulkaisuja aasta ööhön, mutta koska ne ovat tyypillisesti marginaalissa, niin mikään instituutio ei koe niitä uhkana.
Ilmeisesti propagandan levittäminen vihan lietsonta on mielestäsi arvokasta työtä. Sillä se on se mihin Janitskinin ja Bäckmanin kumppaneineen tähtäävät. Propagandaa eri muodoissaan.

Johtuu kenties pikemminkin siitä, että Janitskin on onnistunut täyttämään useammankin rikoksen tunnusmerkit vihaa lietsovassa uutisoinnissaan.
 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Niin, satatonnia vallankumouksessa ei ole iso raha, hän tarkoitti. Ei tällä kertaa ollu muuten venäläisten ostovoimasta kyse.
Ymmärsin että innokkasti kerävät satasia vallankumokseen.. No joka tapauksessa halvalla aikovat romuttaa oman maan hyvinvointia ja saavuttaa Venäjän "korkean" elintason. Ihmettelen mikä ihmen pässi pitää olla uskoakseen rikkaisiin venäläisiin. Tuskin maailmassa kukaan usko esim.että kaikkilla briteilla on sama elintaso kun kuninkallisilla. Mutta tuolla MV Putler fanit jaksavat uskoa siihen että jokainen venäläinen elää palatsissa ja omistaa mersun :confused: mutta jos ei omistaa mersua, niin tämä on vain siksi koska ei halua koko mersua, eikä sen takia ettei varaa olisi.o_O

Todellisuus on karu..Otetaan vaikkapa opettajan palkka. Vaikka kuinka siellä valehdellaan miten opettajan keskipalkka on jotain 25 000 rupla, suurin osa opettajista totea että tämä on törkeä valhe, jota piirretään paperilla ja mainitaan lupauksissa.

"Kaikki kollegani ovan pitkän työkokemuksen omaavia hyviä ammattilaisia. Saavat noin 9000 ruplaa kuukaudessa.
Minun tiedusteluni mistä tälläinen keskipalkka 25 000 ruplan luku tulikin, minulle vastattiin että tämä on keskilaskelma korkeakoulun kaikista palkkoista. Tämä on kun siinä anekdotissa. Joku syö kaalia, joku syö lihaa, eli keskimäärin kaikki syövät kaalikääryleitä.. Nyt kun tämä 25000 rupla luku peräänkulutettu, kaikki sanovat että opettajat ovat nyt rikkaita. Törkeä valhe."
http://iqreview.ru/economy/average-salary-in-moscow-2015/

Ja sitten katsotaan valuuttakurssi kuinka paljon tämä päätä huimava 10 tunnia ruplaa onkin.
Elettään siis hiukan yli sadalla eurolla kuukaudessa, niillä maksetaan asumiskulut, ruoat, vaatteet - kaiken. Tälläistäkö elintasoa halutaan tämän MV-n typerykset "vallankumouksen" myötä Suomeen?
:mad:
 
Viimeksi muokattu:
Itse olen käynyt sivustolla n. vuoden verran liki päivittäin katsomassa tyyliin millaistahan tavaraa sieltä tänään oikein tulee. Useimmiten käyn valtamedioiden jutun luettuani katsomassa MV:n version asioista jonka jälkeen sitten prosessoin niitä. Monesti tuolta on saanut arvokastakin lisävalaistusta ja taustatietoa tapahtumiin ja saatettu päivänvaloon kokonaisuuksia jotka muuten olisivat jääneet pimentoon ja/tai pelkkien huhujen asteelle. Toki siellä on runsaasti huuhaatakin ja etenkin kommenttiosioissa lepattavat selkeästi kansakunnan vaimeimmat liekit, mutta niiden lukemista nyt voi pitää lähinnä hyvänä(?) viihteenä. Vaatii vahvaa medialukutaitoa ja -kriittisyyttä sekä hyviä hermoja.

Mielestäni MV-Lehti on täyttänyt tyhjiön suomalaisessa mediakentässä ja se on puhtaasti valtamedioiden oman agendallisen toiminnan/toimimattomuuden ansiota. "Journalismin" taso ja kielenkäyttöhän tuolla toki on mitä on, mutta sieltä välistä täytyy vain osata poimia ne oikeat asiat. Toki MV-Lehdelläkin on oma agendansa joten sekä esim. ilmiselvä Venäjäpropaganda että tarkoituksellinen mustamaalaaminen kannattaa suodattaa automaattisesti pois. Esim. taas pakolaisuuteen ja rikoksiin liittyvissä asioissa tuolla on tuotu esiin sellaisiakin yksityiskohtia joista kansalaisen on oikeasti hyvä tietää (esim. VOKkien ja SPRn oikeita kuluja muistan käsitellyn ja laskeskellun tuolla jo viime talvena - asia jota valtamedioissa on vasta nyt uskallettu alkaa avata). Monesti kyseessä on myöskin sisäpiireistä tai tapahtumiin tavalla tai toisella liittyvien henkilöiden kautta saatu liki ensikäden tieto. Uskaltaisin myöskin väittää että kyseisen julkaisun toiminta on paitsi pakottanut suuret mediatalot ja näiden työntekijät vakavaan itsetutkiskeluun, myöskin parantanut suomalaisten medialukutaitoa ja -kriittisyyttä ja nämä ovat pelkästään hyviä asioita.

Ja se on aivan varmaa että juttuja lukee useampi kuin mitä uskalletaan julkisesti tunnustaa. Ehkäpä eräänlainen Seiskan ja Alibin äpärälapsi netissä, kenties?
 

Joppo70

Alokas
Mv on ihan hyvä sivusto kun jättää ne latvarosojen salaliittoteoriat omaan arvoonsa. Enemmän ja nopeammin sieltä löytyy tietoja Euroopan nykytilanteesta kuin meidän vihervassu medialta. Ja kyllä normi älyllä varustettu ihminen tajuaa minne päin janitskin on kallellaan ja jättää propagandan huomiotta.
 

YliKoo

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kansanryhmien kimppuun usuttamista on alkanut ilmetä vasta viime aikoina. Sekin olisi tyhjälle yleisölle huutelemista jos mm. YLE olisi osannut toimia neutraalisti ja journalististen sääntöjen mukaisesti. Minulla on hyvässä muistissa se syyskuun mediarynkytys. Kymmeniä tehtailtuja uutisia siitä miten Suomeen saapuu koodareita ja insinöörejä. Ei mitään kriittistä näkemystä, ei sitten mitään.

Kaikki mahdollisesti negatiivinen ohitettiin huomiotta (paitsi se huppupäinen pelle). Vasta nyt yli VUOSI myöhemmin on älytty tutkia (joku yksittäinen journalisti?) mitä se kaikki helvetin pelleily on maksanut.

Tuosta on nyt syytä ottaa opiksi. Samalla tavalla kuin on media joka hoitaa hommansa niin ettei anneta kasakalle paikkaa mistä tarttua on viranomaisten hoidettava hommansa (katupartioinnin suhteen, ettei synny kysyntää kriminaalien jengeille joitahan itärajan takana oleva maa käyttää heti hyväkseen kun (ei jos, muistetaan historia) se sieltä tulee)
Kaikkein vakavinta kansanryhmien vastaista työtä tekevät YLE, HS, IS ja IL. En usko ensimmäistäkään uutista mikä koskee maahanmuuttajia tai yleensäkään väkivaltaa liittyvää uutisointia. Siihen aikaan kun poliisi vielä tapasi laittaa tiedotteisiinsa jotakin ulkomaalaistaustasta, nämä mediat kopioivat tiedotteen muuten sanasta sanaan mutta jättivät tuntomerkit aina pois. Poliisi on sittemmin korjannut linjaansa. Jos tekijä on suomalainen, se kyllä muistetaan mainita. Kun tuomio sitten aikanaan tulee ja tulee julkiseksi ("vaihtoehtomedian" kautta), huomataankin että tekijän nimi on Mohammed Al-Zuhari Gohari. Saanut kansalaisuuden varttia ennen tekostaan.

Aivopesu näiden tulijoiden kansantaloutta pelastavasta vaikutuksesta on hieman vähentynyt, kun on käynyt ilmi että nämä eivät pääse omineen hammaslääkäriinkään koska erilainen kulttuuri. Se jatkuu kuitenkin edelleen. Perheeseen tulee Hesari ja luen sitä usein. Usein myös kirjoitan kolumnisteille sähköpostia ja annan palautetta, jotkut vastaavat ja joidenkin kanssa käydään jopa keskusteluja. Tuskinpa kumpikaan kantaansa millään tavoin muuttaa.

Väitän että ilman "vaihtoehtomediaa" = törkymediaa valtamedian vääristely olisi vielä monin verroin suurempaa, vrt. "olen 17 ja voin todistaa sen". Se, että MV:t ja muut syöttävät omaa paskaansa samalla, on todella vastenmielistä. Mutta verorahoillamme kustannamme kasvualustan näille.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
MV lehden uutinen.
Vaikuttaako että nuo jätkät ovat lenkillä? No ei helvetissä ole.

Oulun poliisi kielsi lenkkeilyn ja uhkasi laittomasti
Nuoret miehet käyttivät perustuslaillisia kansalaisoikeuksiaan. Se ei Oulun poliisin pirtaan sopinut! Poliisi uhkaili ja kehotti miehiä hajaantumaan, vaikka mitään perusteita poliisin vaatimukselle ei edes kysyttäessä esitetty! Eikö perustuslaki ja muu Suomen lainsäädäntö enää koske Oulun poliisia?
14.10.2016 20:05, 20833 lukukertaa

Oulun poliisi puuttui Oulun Haukiputaalla nuorten miesten lailliseen liikkumiseen yleisellä paikalla. Poliisi uhkasi putkaan viemisellä, vaikka mitään rikosta ei ollut tapahtunut. Mikään laki ei kiellä kansalaisia kokoontumasta julkiselle paikalle rauhanomaisesti!
Kuvakaappaus Facebook-sivulta ja MV lehden uutinen.
 

aj77

Ylipäällikkö
Uusnatsit, rasistit ja putinistit yhdessä MV-lehdessä

MV-lehti on viime aikona koonnut yhteen monenlaisia toimijoita suojiinsa. Tämä sirkus sisältää systeeminvastaisuutta hyvin kirjavasti. Janitskinin MV-lehti on siinä mielessä äärimmäisen helppo analysoitava, että vihollisiksi lasketut saavat karua kohtelua ja hyväksi katsottuja asioia käsitellään selvän myönteisesti.

http://uusimaanpuolustus.blogspot.fi/2016/10/uusnatsit-rasistit-ja-putinistit.html
 

Masi

Luutnantti
MV-lehti on osoittautunut jo aiempienkin arveluiden mukaan naapurin äänenkannattajaksi. Arvelen että Ilja Janetskin ei arvaakkaan kuinka suuren ja lopullisen virheen teki lähtieässään mukaan naapurin porukoihin noinkin näkyvästi, en usko että kaveri mikään Putinisti koskaan on ollut.
Toivon voimakkaasti uutta vastamediaa haastamaan nykyisen peittelevän median, joskin Ylessä on oikeasti toivoa vastoin monen uskomuksia
 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Toki MV-Lehdelläkin on oma agendansa joten sekä esim. ilmiselvä Venäjäpropaganda että tarkoituksellinen mustamaalaaminen kannattaa suodattaa automaattisesti pois.
Minusta maan, joka uhkailee ydinaseilla, käy umpikieroja hybriidisotia naapurimaita vastaan ja käyttäyty kun psykopaatti ei saa levittää propaganda missään.

Tälläiset MV sivustot on tehtyy ensisijaisesti sitä varten, ja sitten sivutuotena tehdään muuta uutisointia. Vaikka aika olisi en menisi sinne lukemaan mitään. On niin paljon tietolähteitä, joita tuskin ehti lukea.

Nyt Vilnassa kokoontunut vapaan Venäjän jo 2 foorumi, ensimmäinen päivä on mennyt. Käsiteltiin Venäjän korruptiota ja kleptokratiaa, yritetään etsiä vastustamisen keinoja yhteiskunnan taistelussa diktatuuria vastaan ja keskusteltiin Krimin varastamisen jälkeisestä kahden vuoden kestoisesta Venäjän militaristisesta propagandasta.

Joko MV:n Ilja on kirjoittanut tästä? Tuskinpaa..
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Tosiaan varmasti monelle alkaa olemaan aika selvää mitä MV-lehti ajaa.


Toinen asia mitä väistämättä asiassa sivutaan on yleinen journalismia, osa kokee että jotain asioita nostetaan liian ylös ja taas toisia asioita mitä todellakin pitäisi nostaa ylös ei nosteta ( vaikka isot turvallisuus uhat tai turvallisuus politiikka)Itse veikkaan että osa syy löytyy tästä: Journalimissa toimittaja monesti valitsee jutut ja ne heijastelevat heidän ajatusmaailmaa ja uskomuksia.

Helsingin yliopistoon pääsi opiskelemaan viestintää vain naisia – miksi viestintä ja journalismi ”naisistuvat” ja onko se ongelma? Kysyimme opiskelijoilta
 
Viimeksi muokattu:

Masi

Luutnantti
Hyvä yö joskin tuo edellinen päräytti pään täysin. Jos tietty porukka puljaa omia maailmankuviaan omani kustannuksella, sanoisin että finito.
 
Viimeksi muokattu:

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
MV-lehti on osoittautunut jo aiempienkin arveluiden mukaan naapurin äänenkannattajaksi. Arvelen että Ilja Janetskin ei arvaakkaan kuinka suuren ja lopullisen virheen teki lähtieässään mukaan naapurin porukoihin noinkin näkyvästi, en usko että kaveri mikään Putinisti koskaan on ollut.
Toivon voimakkaasti uutta vastamediaa haastamaan nykyisen peittelevän median, joskin Ylessä on oikeasti toivoa vastoin monen uskomuksia
Minulla on sellainen tunne, että Janitskin on lähinnä opportunisti ja siitä syystä hypännyt Bäckmanin & co kelkkaan. Ajatellut itse hyötyvänsä siitä niin paljon, että "maansa myynti" kannattaa. Toki taustalla voi piillä muitakin vaikuttimia, mutta en pidä häntä suoranaisena putinistina.

vlad
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Optimisti kun olen niin luulen että YLE on alkanut oppia. MV on potentiaalinen alusta ikäville asioille mutta ei se kieltämällä mihinkään katoa vaan saa siitä lisää virtaa. Sen kysyntä on tehtävä tyhjäksi (ja se on asia jonka punaviherpäisimmänkin toimittajan pitäisi tajuta jos on tippaakaan suomalainen)

Mutta kun lueskelin NYT-liitteestä tulevien toimittajien / median edustajien ajatuksia siitä miten valkoinen keski-ikäinen mies on saanut liikaa mielipidettään näkyviin niin... Mikä onkaan median tulevaisuus? Kykeneekö se itsekritiikkiin ja kykeneekö se edes vastaanottamaan kritiikkiä?

YLE voisi vielä erottua edukseen, joskus tulevaisuudessa
On se jotain vuodessa oppinut.

Yle on iso talo, jonka vahvuus on siinä, että siellä on toimittajajoukossa paljon mielipiteitä. Minä skippaan puna-Eeron jutut. "Vaihtoehtomedia" toki vahvistaa uskoa kuin Raamattu, mutta eipä tarvitse liiemmin pelätä toista mielipidettä.
 
Top