Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
As the United States seeks to assert a foothold in a region long under the sphere of Russian influence, President Joe Biden is pressing forward with an ambitious push to broker peace between ex-Soviet South Caucasus rivals Armenia and Azerbaijan.
Alkaako Turkki painostamaan Venäjää. Ensin vapautti Azovstalin sankarit. Nyt ilmeisesti viljalaivat jatkavat kulkua vaikka Venäjä vetäytyi sopimuksesta. Näkisikö Turkki sauman laajentaa vaikutusvaltaansa Venäjän heikennyttyä.Ruokahyllyt tyhjinä
Iso syy on tuo aiempi rähinä Azereiden kanssa, jossa Armenia pyysi CSTO:n artiklan 4 käyttöönottoa (vastaava kun NATO:n vitonen), mutta Venäjä sano heti, että ei tulla apuun, saatte pärjätä ominenne. Myöhemminhän Venäjä on tainnu sitä haluta käyttää Ukrainaa vastaan, mutta muu CSTO ei oo olli innostunut asiasta. Armenia on USA:n ja lännen kanssa lähentynyt viime aikoina. Kannattaa lukee alkuun vaikka tätä ketjua vaikka semmoset 10-15 sivua taaksepäin, niin jotain selviää sillä.Minäkään en ymmärrä tästä konfliktista mitään, mutta seuraamallahan sitä oppii. Joten pahoittelut jo heti alkuunsa jos tulee vääriä johtopäätöksiä.
Eli Armenia kuuluu CSTO:hon (Venäjän versio Natosta, kollektiivinen puolustus yms yms.), nyt veti edustajansa sieltä pois:
Armenia lähettää myös humanitääristä apua Ukrainaan:
En toistaiseksi edes yritä selvittää, minkä takia Venäjän kanssa sotilasliittoon kuuluva maa tekee näin. Jostakinhan ne on suuttuneet.
Iran todennäköisesti auttaa Armeniaa jos tilanne pääsee pahaksi, eivät halua liian vahvaa Turkin liittolaista pohjoiseen...Armenia on Venäjän "liittolainen". Ainoa joka edes teoreettisesti käytännössä suojelee Armeniaa huomattavasti voimakkaammalta Azerbaidžanilta. Käytännössä ilman teoriaa? Ei ole apua tulossa ja Azerit Turkin tuella kohta järjestävät uuden kansanmurhan
Korkeintaan selän takana ja materiaalilla joka häviää Turkin antamalle tuelle pystyyn. Valitettavasti. En halua Venäjän hyötyvän, mutta Armenia on pieni kristitty kansa. Tulee vähän mieleen Suomen asema Natsi-Saksan liittolaisena. Joten omat sympatiat on Armenian puolella tässä.Iran todennäköisesti auttaa Armeniaa jos tilanne pääsee pahaksi, eivät halua liian vahvaa Turkin liittolaista pohjoiseen...
Armenia suuttui Venäjälle siitä, että Venäjä ei auttanut Armeniaa viime sodassa, eikä myöskään sen jälkeen tämän "välirauhan" aikana käydyissä pienemmän mittakaavan kahinoissa, vaikka sotatoimet ulottuivat Armenian valtioalueelle. Venäjä ei myöskään täytä velvoitteitaan viimeisimmän rauhansopimuksen suhteen armenialaisten suojelemiseksi, vaan sallii Azerbaidžanin saartaa armenialaisille jäänyttä osaa Vuoristo-Karabahista ja estää jopa ruoan kuljettamisen sinne.Minäkään en ymmärrä tästä konfliktista mitään, mutta seuraamallahan sitä oppii. Joten pahoittelut jo heti alkuunsa jos tulee vääriä johtopäätöksiä.
Eli Armenia kuuluu CSTO:hon (Venäjän versio Natosta, kollektiivinen puolustus yms yms.), nyt veti edustajansa sieltä pois:
Armenia lähettää myös humanitääristä apua Ukrainaan:
En toistaiseksi edes yritä selvittää, minkä takia Venäjän kanssa sotilasliittoon kuuluva maa tekee näin. Jostakinhan ne on suuttuneet.
Todennäköisesti näin, välillähän tässä oli syttyä jo aseellinen konflikti Iranin ja Azerbaidžanin välillekin. Tosin Venäjä voi tässä olla se ongelmallinen välikäsi tämän toteutumisen kannalta, joten apu jäänee muuksi kuin suoraksi interventioksi.Iran todennäköisesti auttaa Armeniaa jos tilanne pääsee pahaksi, eivät halua liian vahvaa Turkin liittolaista pohjoiseen...
Ketjun sivulla 76 on aika hyviä kirjoituksia taustoista. Kannattaa lukea ne.Täytyy sanoa että tästä kahakasta en tiiä yhtään mitään.
Näköjään. Olin itse siinä luulossa, että Ranska olisi se länsimaa, joka ottaisi Armenian hoteisiinsa, mutta näköjään Setä Samulikin haluaa jalansijaa tuolla.
Jenkeillä ja Armenialla alkaa sotaharjoitukset.
Toimii se valtatyhjiön täyttyminen myös tähän suuntaan.
Onhan tuolle merkittävä syy, Kardashianit ovat armenialaistaustaisia...Näköjään. Olin itse siinä luulossa, että Ranska olisi se länsimaa, joka ottaisi Armenian hoteisiinsa, mutta näköjään Setä Samulikin haluaa jalansijaa tuolla.
Toki sikäli Armenia olisi USA:llekin oivallinen liittolainen, että sillä tuskin on merkittäviä imperialistisia ambitioita (toisin kuin Turkilla), ja se olisi Israelia selkeästi heikompana helpompi kumppani, eikä sillä ole islamin tuomaa lojaliteettitaakkaa Lähi-idän muita maita kohtaan.