Nagorno-Karabakhin tilanne kiristyy jälleen

Satoja oli joo reilusti väärä arvio, mutta noita tehdään lisenssillä Azerbaijanissa, mikä pudottaa hintaa. Yhteen lavetilliseen menee 9 konetta ja jo paraatikuvien perusteella kalustoa riittää. Tehokkuutta ei tarvitse kyseenalaistaa ja öljyrahoilla saa lisää. Eiköhän azerien asehankinnat käy nyt kuumana dronesektorilla ja vähemmän kuumana panssareissa ym.
Sitä en tiennyt että Haroppeja tehtäisiin lisenssillä Azerbaijanissa. Tuskin Azereissä kuitenkaan tehdään muuta, kuin kasataan niitä muualta toimitetuista komponenteista. Kalleimpia osia tuskin valmistetaan Azerbaijasissa. Hinta varmaan karkaa korkealle juuri näistä sensoreista. Anti-radar homing systemit tuskin ovat kovin halpoja ja veikkaan, että katteet israelin pojilla ovat kohdallaan.
 
Mmmkay, onko tiedossa konfliktin syyriasaatio, molemmille puolille tulossa ulkomaisia 'pelastajia'?? o_O No ehkä iranilaiset ovat menossa vain rajaa varmistamaan. Ehkä. Seuraavaksi valkoiset humanitääriset rekat Georgian läpi...?
 
Jos arviot yksittäisen Kamikaze-dronen 10 miljoonan hinnasta pitää lähimainkaan paikkansa, niin ihmettelen suuresti niiden käyttöä. Azerit tuhlaa niitä surutta. Videopätkissä on iskuja yksittäisiin gradeihin ja kenttätykkeihin. Panos/tuotto suhde tuntuisi aika heikolta Neuvostoliittolaista kenttätykkiä vastaan.

mutta mikäs siinä jos rahaa riittää ja Israel toimittaa uusia. Vai koitetaanko tässä hakea nopeaa voittoa.

Azerit ovat muuten tähän asti vallanneet hyvin matalia osia alueesta. Varsinaiset vuoristoalueet ovat vielä jäljellä. Yritys niiden valloittamiseen syönee Jihadistia rotan lailla.
 
Jos arviot yksittäisen Kamikaze-dronen 10 miljoonan hinnasta pitää lähimainkaan paikkansa, niin ihmettelen suuresti niiden käyttöä.
Haropin hinta. Azereilla on muitakin Kamikaze droneja. Esim israelilainen Skystriker.
Tätä ainakin on mainostettu kustannustehokkaana.

Ec_gtuVXkAk921-.jpg
DwpZDC9XgAACW17.jpeg


Näitähän armenialaista on esitellyt.
default.jpg
 
Näitä videoita droneista kun on esitelty, niin mistä erottaa Vaikka tän Haropin ja Skytrikerin toisistansa?
 
Azerien kamikaze drone IAI Haropin hinta taitaa olla noin 10M usd per drone ja TB2 bayraktarin kustanus per drone jotain 5M usd per drone. Tosin nämä eivät ole mitään tarkkoja tietoja.
En kyllä usko, että liikkuvat lähellekään tuollaisissa hinnoissa.
 
En kyllä usko, että liikkuvat lähellekään tuollaisissa hinnoissa.

Haropin 10m hinnassa on laukaisulavetti, useita lentopommeja ja ohjausyksikkö. Yksittäisen lennokin hintaan tarvitsisi tiedon järjestelmän koostumuksesta.

Jos JASSMin lentävä osa maksaa alle miljoonan ja TB2 lennokki 1-2m välillä, Haropin pommin hinta olisi stetsonista ravistettuna maksimissaan alle 2milliä kappale.
 
Tässä hyvä video tuosta SkyStrikeristä.
Väittäisin että ainakin nää tankkien tuhoamis videot on tämän tuotoksia.



 
Viimeksi muokattu:
Azerbaijan and Armenian have accused each other of violating a new ceasefire in the countries’ conflict over the mountainous enclave of Nagorno-Karabakh.

The truce, brokered by the United States and other western powers, had only just come into effect at 8am local time (4am GMT) on Monday when the defence ministry in Baku said Armenian troops had shelled villages in the Terter and Lachin regions.
 
Venäläiset tuoneet uutta anti drone teknologiaa.



Syyriassa venäläisten pommituksissa johonkin koulutuskeskukseen on kuollut noin 100 militanttia. Oliskohan nämä olleet Armeniaan matkalla kun venäläisillä on ollut pitkä pommitustauko tässä alla?

 
Back
Top