Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Naiset varushenkilöinä

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja vehamala, 09.01.2011.

 1. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,424
  Tykkäykset:
  1,102
  Pisteet:
  636
  Varusmiesliitto: Naisten tietä armeijaan helpotettava

  http://elisa.net/uutiset/kotimaa/?id=51924023

  Varusmiesliiton mielestä kutsuntakirje tulisi lähettää sekä miehille että naisille. Asepalvelukseen hakeminen vaatii Varusmiesliiton mielestä naiselta liikaa oma-aloitteisuutta ja vaivannäköä. Liiton mielestä vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutumista pitäisi helpottaa, jotta naishakijoita olisi enemmän ja armeija saisi riveihinsä parhaat mahdolliset naisalokkaat.

  Liiton mukaan vapaaehtoista asepalvelusta markkinoidaan huonosti ja naisten on nähtävä vaivaa löytääkseen tarvitsemansa tiedot ja hakukaavakkeet. Hakuaikoja on vain kerran vuodessa. Naisten pitää myös maksaa itse lääkärintarkastus, joka on pakollinen ennen kutsuntoja.

  Liitto haluaisi, että naisille lähetettäisiin kutsuntakirje siinä missä miehillekin, jotta kaikki saisivat tiedon vapaaehtoisesta asepalveluksesta. Liitto ehdottaa myös, että lääkärintarkastus olisi armeijaan haluaville naisille ilmainen. Liiton mielestä naisten pitäisi saada osallistua samoihin kutsuntoihin kuin miehet sen sijaan, että heille järjestetään erillinen tilaisuus.
  =============================================
  Mitäs mieltä ollaan , voisiko PV olla tässäkin aktiivisempi ?
   
 2. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Voisihan ne hakea taksilla kotoa kuuntelemaan ja järjestää kunnon tarjoilut joilla houkutella kutsuntoihin..
  Kainuun prikaatista kotiutui runsas 1200 varushenkilöä ja oliko niistä 9 naisia eli alle 7,5%.
  Porin Prikaatiin astuu palvelukseen 1050 varushenkilöä, joista 15 naisia eli huimat 14,3%. Todennäköisesti näistä kaikki eivät suorita palvelusta loppuun asti.
  Muista varuskunnista ei ol nyt osunut lukuja silmiini.
  Kun palveluksen loppuun suorittaneita naisista on varushenkilöistä selvästi alle 10% niin voidaan kysyä, onko saavutettu hyöty panostusten arvoinen, vai onko kyseessä vain feministien vahvan painostuksen seuraus ja näennäinen tasa-arvon kehittäminen. Naisista löytyy sotilaina erittäinkin päteviä yksilöitä, mutta onko vaivan ja kustannusten arvoista houkuttelemalla houkutella heitä lisää palvelukseen samalla, kun mietitään mahdolliseen valikoivaan asevelvollisuuteen siirtymistä. Todellista tasa-arvoahan ei nimittäin saavuteta ennen kuin asevelvollisuus koskettaa samanlaisena molempia sukupuolia.
   
 3. Mainos 4. viesti-timo

  viesti-timo Kersantti

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  131
  Tykkäykset:
  126
  Pisteet:
  16
  Jos hakeutuminen helpottuu naisille eli kynnys madaltuu niin se aiheuttaa helpommin sitä, että vähemmän motivoituneet ja kykeneväiset naiset hakevat enemmän kuin nykyään. Mielestäni pieni vaivannäkö hakemisessa on hyvä koska näin varmistetaan että hakijoilla on edes jonkin verran motivaatiota. Enkä kyllä kuullut oman palvelukseni aikana yhdenkään naisen valittavan siitä että miten oli hankalaa päästä palvelukseen.

  Kuten noskan esittämistä prosenteista voi karkeasti arvailla että n. puolet naisista selviytyy palveluksensa loppuun, jos hakemista helpotetaan tämäkin luku todennäköisesti laskee. No onneksi ei maamme rajattomassa puolustusbudjetissa tunnu missään tällaiset naisten muutaman viikon armeijakokeilut
   
 5. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Täytyy muistaa, että kyseessä on kaksi satunnaista luku kahdesta eri saapumiserästä, kahdesta eri varuskunnasta. Toki suurimpien joukkoon kuuluvista.
  Niistä voidaan tehdä yleisluokkaa olevia vertailuja naisten kokonaismäärästä palveluksessa, mutta ei vertailla siinä määrin keskenään, että voitaisiin väittää puolen keskeyttävän palveluksensa.
  Itse viittasin tuolla alle kymmenellä prosentilla siihen, että suuruusluokka osoittaa, ettei palvelukseenastuvien määrä juuri tuota osuutta ylitä ja aiempien kokemusten perusteella naisista keskeyttää osa palveluksen ennen valaa. Naisia ei myöskään ole kaikissa palveluspaikoissa lainkaan, joten voidaan melko turvallisesti väittää, että heitä on alle 10% palveluksen kokonaan suorittavien kokonaismäärästä.
  Pelkästään noiden lukujen perusteella ei kuitenkaan voida väittää, että jopa puolet keskeyttäisi.

  Tästä kyllä olen täysin samaa mieltä, enkä ole itsekään kuullut kenenkään valittaneen hakemisen vaikeutta. Pitää muistaa, että kyseessä on ikäluokka, joka on nimenomaan tottunut hakemaan oppilaitoksiin, työpaikkoihin jne samoina ikävuosinaan. Kysmys onkin että halutaanko lisää massaa vai laatua. Tehdäänkö oppilaitoksiin helpompi hakuprosessi, jotta saadaan enemmän väkeä pääsykokeisiin vai panostetaanko siihen, että saadaan sisään mahdollisimman lahjakasta, kehityskelpoista ja motivoitunutta väkeä. Vastaus on helppo esim. lääke- ja oikeustieteellisen kohdalla, mutta entä koulut joissa jää aloituspaikkoja täyttämättä. Niiden rahoitus usein riippuu opiskelijoiden määrästä. Puolustusvoimilla ei näin ole ja edes naisten määrän tuplaaminen nykyisestä ei tietäisi merkittävää etua -päinvastoin mukaan tulisi enemmän kokeilijoita ja elämyksen etsijöitä ja niitä jotka luulevat jäävänsä paitsi jostain tai muuten huonoilla tai väärillä motiiveilla palvelukseen lähteviä. Se ei ole puolustusvoimien etu. Jos halutaan jotenkin naisten määrää lisätä, on se tehtävä niin että naisten palveluksesta saama hyöty kasvaa niin suureksi, että se houkuttelee motivoitunutta ja pätevää materiaalia mukaan riittävästi, tai vaihtoehtoisesti samoilla ehdoilla kuin miehillä eli että siitä tehdään velvollisuus, jonka suorittaminen on pienempi kynnys kuin välttäminen.
   
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,905
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Topikin otsikkoon lyhyesti: MIKSI?
   
 7. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Eipäs liiotella. Oikeat luvut ovat 0,75% ja 1,43%.

  Naisten asevelvollisuus on aivan yhtä tyhjän kanssa. Miehistä ei ole pulaa tälläkään hetkellä. Rahasta on.

  Sinällään mukava nähdä tällainen avaus varusmiesliitolta. Kauaksi on tultu alkuperäisistä asevoimien "demokratisointi" tavoitteista. Alkuun liiton tavoitteena näytti olevan lähinnä asevoimien heikentäminen kaikin mahdollisin keinoin. Nyt ovat huolissaan väen riittävyydestä. Seuraavaksi varmaan vaativat lisää rahaa puolustusvoimille. Pojasta polvi paranee! :cool:
   
  Fremen ja adam7 tykkäsivät tästä.
 8. miuku

  miuku Alokas

  Liittynyt:
  10.01.2011
  Viestejä:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Hei vieläkö voen naesena siis hakea Kainuun Prikaatille armeijaan? onko haku aika siis 1.3 asti? :) kiinostusta on kyllä kovasti.
   
 9. winsu

  winsu Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  715
  Tykkäykset:
  510
  Pisteet:
  76
  Hyvin on vielä aikaa. Kaikki olennainen tieto löytyy PV:n sivuilta: linkki

  Ei muuta, kuin lappuja tulostamaan ja omaan aluetoimistoon 1.3 mennessä.:a-smiley:

  EDIT: Jostain kumman syystä tuo linkki menee aina vain PV:n etusivulle. Kohta varusmiehille ja naisten vapaaehtoinen palvelus -----> hakeutuminen.
   
 10. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,424
  Tykkäykset:
  1,102
  Pisteet:
  636
  Joo, PV:n nettisivut on uusittu tosi tyylikkäästi :cool:
  Nykyään pitää ottaa halutun PV:n sivun alareunasta Jaa ja sieltä linkki.
  Sitten esiintulevasta pop-upista kopioidaan se järkyttävän pitkä URL siihen mihin halusit linkin tehdä.
  Tähän tyyliin: linkki

  Onkohan tämä nyt sitä HTML5:sta ?
   
 11. winsu

  winsu Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  715
  Tykkäykset:
  510
  Pisteet:
  76
  Kappas, en huomannut moista mahdollisuutta. Noi PV:n sivujen osoitteet on kyllä melkoisia linkkihirviöitä.:a-tongue:
   
 12. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Juu totta. Piti alunperin puhua promilleista ja sitten jotenkin lipsahti noi luvut jäämään kuymmenenkertaa liian suureksi
  Eli tilanne vain korostuu entisestään
   
 13. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Onko siinä jotain ongelmaa?

  Kuten joku jo totesikin, on Puolustusvoimilla asevelvollisia miehiäkin aivan liikaa. Vaikka pv virallisesti muuta väittäkin, niin jokainen terveydellisistä tai asenneongelmien vuoksi palveluksesta pois jäävä mies on pelkkää plussaa pv:lle. Ei heistä kuitenkaan valiosotilaita kasvaisi.

  Naisten asepalvelus on tottakai tasa-arvon kannalta kannatettava asia, mutta maanpuolustuksen kannalta se on ollut täysin merkityksetön asia.

  Voidaan tietysti pohtia sitäkin, antaako naisten erittäin vähäinen innostus jonkinlaista kuvaa siitä mystisestä suomalaisesta maanpuolustustahdosta? Kuinka kävisi, jos miesten asevelvollisuus olisi vapaaehtoista? Olisiko kasarmille suurtakin tunkua?
   
  MeriTJ tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,905
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Ja jos vapaaehtoisia vielä wanhasta muistista muutamaksi vuodeksi riittäisikin, niin entäs 5 vuoden kuluttua? Mmaanpuollustushalukkuutta ja -himostia voi olla, mutta liha on heikko.
   
 16. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Joskus tuntuu, että ruokimme vaan trollia näissä asevelvollisuusjutuissa, vai mitä, Baikal?
   
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,905
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Aika väsynyttä on, tulee vaan lähdettyä mukaan vanhasta muistista. Jostain syystä kaikki eivät hyväksy sanaa ase- VELVOLLISUUS. Tai sana hyväksytään, mutta asian realisoitumista ei.
   
 18. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Mitäs jos lukisit sen viestin johon tuo lukemien korjaus viittasi.
   
 19. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Velvollisuudet on nykypäivänä niin epämuodikkaita ja ikäviä. Oikeudet sen sijaan on oikein trendikkäitä. Sehän tässä vaan onkin kuntoisella sukupuolella on oikeus puolustaa maata ja toisella velvollisuus. Se oikeus kun vaan tahtoo aiheuttaa paljon kustannuseriä puolustusvoimille pv:n saavuttamaan hyötyyn nähden. Jotta saadaan ulsomitattua parasmahdollinen hyöty, on joko tehtävä kaikkia koskeva velvollisuus ja seulottava joukosta paras mahdollinen aines tai tehtävä palveluksesta niin houkutteleva, ettei sitä koeta lainkaan velvollisuutena vaan sinne päääsystä kilovitellaan ja voidaan seuloa paras mahdollinen aines jo ennen palvelusta. Jotenkin minusta vaan tuntuu että ensimmäinen vaihtoehto on varmempi toiminen, vaikkakin siinäkin on ylimääräinen ksutannuserä, ve seulaa läpäisemättömät massat.

  Tietenkin vaihtoehtoina ovat myös että toiselta otetaan oikeus pois ja säästetään kustannuksissa tai sitten että ajtketaan vanhalla mallilla ja maristaan rahasta niinkuin ennenkin eikä edes pyöritä ulosmittaamaan hyötyä varsinaisessa pv:n olemassaolon tarkoituksessa, vaan tehdään politiikkaa.
   
 20. miuku

  miuku Alokas

  Liittynyt:
  10.01.2011
  Viestejä:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Kiitti tosi paljon :) minäpä etin että mitä kaekkee tarttee tulostella ja mitä lappuja lähetellä :) aenakin lääkärriin pittää varata aekaa : )
   
 21. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Siis mitämitä?

  Onko se nyt hyvä vaiko huono, että varusmiehistä on naisia vain promilleissa mitattava määrä?

  Mielestäni siinä ei ole ongelmaa, kun pv pyrkii vähentämään miehiäkin kovalla kädellä.
   
 22. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  *ähellsytäsähellystä* ja *vääntämistäkääntämistä*
  /\vw/\NU/\___
  onko se rautalanka nyt jo siinä mallissa, että sen ymmärtää
  Kuten kaikissa asioissa on siinä hyvät ja huonot puolensa.
  Hyvä puoli on tosiaan se, ettei naisia ole enempää, jos miehiäkin vähennetään.
  Ongelmista ehkä suurin on se, että naisten varusmiespalveluksen mahdollistamiseen käytetyt varat ovat aivan suhteettomat siihen nähden kuinka moni heistä käy armeijan. Kuten niin monessa muussakin asiassa eivät kustannukset lisääntyisi enää juurikaan sen enempää kuin miespuolisten kohdallakaan, jos naisten määrä tuosta lisääntyisi. Kaikki kun on jo valmiina suurempaakin naisjoukkoa varten. Korjausvaihtoehsot: pudotus nollaan promilleen tai reilu nosto ja hyödyn todellinen ulosmittaus.

  Niin ja jottei ketään taas kuvittelisi jotain ominpäin, niin todettakoon, että MINUN mielestäni syy ei siis todellakaan ole niiden naisten (ei yhdenkään yksilön eikä heidän kollektiivisestikaan), jotka käyvät armeijan, vaan vika on järjestelmän, joka on moisen vinoutuman luonut.
   

Jaa tämä sivu