Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Navy Seal

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Aleksi.T, 01.11.2011.

 1. Aleksi.T

  Aleksi.T Alokas

  Liittynyt:
  14.05.2011
  Viestejä:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Onko kenelläkään tietoa Navy Seals :ien koulutuksesta.
  Olen suunnitellut vähän sellaista että käyn ensiksi varusmiespalveluksen täällä suomessa ja sen jälkeen menisin sinne.
  Olen kuullut että vaikeaa siellä on mutta on se hyvä yrittää.
  Ja vielä semmonen että tietääkö kukaan kauanko kestää saada USA :n kansalaisuus?
   
 2. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Menemällähän sinne pääseekin... Mutta täähän on tekijämiehelle ihan kakunpala? :) http://en.wikipedia.org/wiki/Citizenship_in_the_United_States#Pathways_to_citizenship & http://www.navy.com/joining/getting-started.html & http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Navy_SEALs & http://www.navyseals.com/seal-challenge-requirements
   
 3. Mainos 4. kelaasitä

  kelaasitä Alikersantti

  Liittynyt:
  10.05.2010
  Viestejä:
  53
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  6
  Hehe, joo on vissiin aika vaikea päästä. Käsittääkseni sun pitäis eka päästä sisälle Yhdysvaltain asevoimiin(mieluiten laivastoon?) Sit ku oot siel palvellu aikas ja oot aivan Terästä ni sä saatat päästä sisälle BUDS leirille jossa sut pistetää aikamoise vaativien harjoitusten läpi. Jos selviät noista ni sit sut sijoitetaan johki Navy Seal tiimiin.

  Ihan hyvä tavoite, mutta sun mahdollisuudet päästä sisään on vissiin aika minimaaliset ellet oo joku maajoukkuetason ampuja/kestävyysurheilija. Mees vaa sinne Suomen inttiin eka ottaa vähä esimakua hommasta :D Kantsii yrittää päästä taistelusukeltajaksi, joka on varmaan lähinnä Navy Seal koulutusta täällä Suomessa. Jos suoriudut taistelusukeltajana kiitettävästi ni sun mahdollisuudet Navy Sealeihin on jo hiukan paremmat.
   
 5. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Mikään ei tietenkään ole mahdotonta navy sealsille, mutta ehkä kuitenkin kannattaisi panostaa kotimaisiin vaihtoehtoihin. Suomessakin on tarjolla kovatasoista sotilaskoulutusta, jonne pääsemiseen joutuu tekemään töitä.
   
 6. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Periaatteessa reissuhan on todella mahdollinen. Taistelusukeltajaksi Suomessa ensikerralla 19-vuotiaana sisään. Kotiutuminen priimuksena (navy sealsiksi haluavallahan tämä on lastenleikkiä :)). Jostain green card vaikka arpajaisissa (parin prosentin mahdollisuus) ja sisään 21-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Sieltä laivastoon, pari vuotta priimuksena loistaa ja kursseja käy. Englanti sujuu äidinkielenä, morsetus sujuu kuin suomenkieli, fyysisesti ja psyykkisesti olet kolmoistuplasertivalio ja naisia löytyy sen verran että viimeistään 28-vuotiaana olet saanut kansalaisuuden oltuasi kolme vuotta naimisissa ja sitten siitä vain heittämällä pääsykokeet lävitse ja yläläpsyjä heittelemään. :)
   
 7. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,585
  Tykkäykset:
  4,586
  Pisteet:
  1,286
  Joo, tuskin se tuon vaikeampaa on..ja kun tuohon vielä lisää sen että ulkomaalaistaustainen joutuu todennäköisesti melkoiseen sikäläiseen turvallisuusselvitysrumbaan, niin oltaneen aika lähellä totuutta sisään pääsemisestä..

  Tosiasia on se, että tuon kaltaisessa joukossa on niin vähän miehiä ja niin vähän hakijoita että pieninkin "virhe" miehessä riittää karsimaan hänet pois. Fyysiset ja psyykkiset vaatimukset eivät sinänsä ole mitenkään ylimaallisia, mutta hakijoiden määrä yhdistettynä sisään otettavien pieneen määrään tekee sisäänpääsystä jostain näkökulmasta jopa soveltuvien hakijoiden osalta jopa enemmän arpapeliä kuin varsinaista soveltuvuutta.

  Homma lienee samankaltainen kuin esim. meillä pääsy taistelulentäjäksi. Hakijoita on paikkoihin nähden valtavasti ja sen seurauksena karsinta on todella kova ja karsiviksi tekijöiksi nousee lopulta jopa täysin toisarvoiset asiat - koska jotenkin on vain pakko se valinta tehdä. Jokainen viimeisille valintakierroksille selviytynyt on täysin sopiva, mutta silti on vielä monta pudotettava pois..

  Mut eipä mitään..unelmia pitää aina olla.
   
 8. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Näin on ja moni joutuu hakemaan monta kertaa. Monikohan lentäjä, laskuvarjojääkäri tai taistelusukeltaja on ensimmäisellä hakukerralla päässyt sisään?
   
 9. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,978
  Tykkäykset:
  24,116
  Pisteet:
  1,286
  Usko tai älä, Aleksi, Suomessakin on haasteellisia paikkoja sotilaille. Haaste kerrallaan, sanoisin, ensin kotimaan tarjonta ja sitten, jos intoa on niin eikun maailmalle.
   
 10. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Joo ja sitten jos et sä halua niin kaukaa Suomesta, niin on tämä Muukalaislegioona.
   
 11. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,585
  Tykkäykset:
  4,586
  Pisteet:
  1,286
  Pitää paikkansa ja väitänpä että meikäläiset erikoisjoukot ovat tänä päivänä täysin vertailukelpoisia mihin tahansa muihin erikoisjoukkoihin mitä maailmasta löytyy. Taitaa olla vähän niin, että Hollywood on ihan ansiokkaasti luonut mm. juuri Seal:ien ympärille sellaista kuvaa kuin USA:n laivasto on halunnutkin..kuten myös Special Force:n, Delta:n ym ympärille. Toki se on osa täysin harkittua ja suunniteltua..ja myös erinomaisen tehokasta. Totuus on kuitenkin useimmiten paljon totuutta ihmeellisempää ja tosielämän Seal ei välttämättä vastaa kovinkaan paljon Hollywood-leffan Seal:ia..ja toisaalta hän saattaa olla lähempänä meikäläistä laivaston erikoisjoukkosotilasta kuin moni uskookaan..
  Ei maailmassa ole mitään "huippuunsa hiottuja erikoisjoukkotappokoneita", vaan erikoisjoukkosotilaskin on ihminen heikkouksineen, pelkoineen jne..eikä Amerikkalainen erikoisjoukkosotilas ole siinä(kään) Suomalaista erikoisjoukkosotilasta huonompi.
  Kannattaa siis ensin pyrkiä Suomalaisiin erikoisjoukkoihin..enkä tarkoita nyt varusmiesjoukkoa, vaan ammattisotilaita (joita kaikki meikäläiset erikoisjoukot on)...sen jälkeen voi sitten tuumia uudestaan muualle lähtöä..ja onpahan sitä meikäläisiäkin vuosien varrella käynyt jos jonkinlaisten ulkolaisten erikoisjoukkojen koulutuksessa.
   
 12. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Ja muukalaislegioonaakin lähempänä on VDV ja Spetsnaz yksiköitä, joista Hejsan mahdollisesti voi kertoa lisää... :angel:

  :D
   
 13. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,585
  Tykkäykset:
  4,586
  Pisteet:
  1,286
  :a-rolleyes: Eiköhän poikaa kohta värvätä Spetsnaz-porukoihin.. :a-lipsrsealed:
   
 14. Mainos 15. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Ja saatat löytää itsesti Ranskan Guyanasta viidakkokoulutuksesta eli se siitä lähempänä olemisesta.

  Mutta sanoisin että kannattaa panostaa ihan ensimmäisenä siihen amerikkalaisen morsiamen löytämiseen. Muistaakseni aiemmin olet kertonut olevasi noin 14 vuotias, niin aikaa säästääksesi hommaat sen sikäläisen tyttöystävän jo nyt vaika jostain vaihto-oppilaasta, diplomaattiperheen tyttärestä tai Nokian jenkkityöntekijän perheestä. Sitten heti kun ikä riittää niin papin alttarille (ja muista että on tärkeää että on kirkkkovihkiminen ja uskonasiat kunnossa). Sitten jätät suosiolla Suomen intin väliin ja muutat morsion kanssa amerikoihin. Kun kansalaisuus on selvä niin morsian joutaa vahtoon ja ura asevoimissa voi alkaa.Säästät useita vuosia siinä matkalla. Siellä opettvaat sulle varmasti kaiken tarpeellisen eikä sun tarvi poisoppia Suomen intin toisenlaisista tavoista.
   
 16. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Nykyisellä US-joukkojen deployment ratella muodostuu suuri ero erikoisjoukkojen välille siitä että toiset ovat enemmän töissä kuin toiset ja sitä kautta kokemusta yksilö- ja joukkotasolla kertyy eri tahtiin. Lisäksi tukijärjestelmissä on ratkaisevia eroja, ja sitä kautta suurvallan erikoisjoukkotoiminnan kokonaissuorituskyky huimempi. Tuskin siellä yksittäisen taistelijan ja pienryhmän tasolla voi ratkaisevia eroja syntyä, ihmisiä kun kaikki ovat.

  Jos kiinnostusta kehittää itseään sotilaana, ja hyväksyy ammatin riskit, niin suomalainen erikoiskoulutus, kv. tehtävät ja siitä kontaktien kautta yksityiselle puolelle töihin olisi ehkä suorin reitti ns. oikeisiin töihin.
   
 17. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Yksityisen puolen töihin harvemmin pääsee ellei ole turvallisuusselvitys, joka voidaan tehdä vain Yhdysvaltojen kansalaisille. Ihan vain siksi että Yhdysvaltojen DOT sattuu olemaan suurin oikeiden töiden maksaja. Onhan noita muitakin hommia ja töitä mutta harvemmin yhtä erikoisia ja hyvin palkattuja. Suomalaisiakin on ollut oikeissa töissä Irakissa useitakin. Jenkkien lisäksi lähinnä briteille, eteläafrikkalaisille ja ausseille näyttää löytyneen hommia. Tosin nykyisin säästetään rahaa ja värvätään hommiin eteläamerikkalaisia, gurkhia ym. joilla tarvitsee maksaa huomattavasti vähemmän palkkaa. Kulta-aika (n. 2005) meni jo ja näkyvissä ei ole yhtäkkiä uusia apajia ellei arabivaltioista sitten löydy uusia kohteita esim. Libya?

  Mielestäni todellisen sotilaan tavallisesta sotilaasta erottaa taistelukokemus. Sitä jenkkien erikoisjoukot ovat viimeisen 10 vuoden aikana saaneet runsaasti. Suomalaisetkin ovat saaneet jonkin verran kokemusta Afganistanista mutta kuitenkin hyvin paljon rajatumpaa, suppeampaa ja vähemmän erikoiskoulutukseen liittyvää. Me olemme olleet kärjistäen ajelemassa karkuun ja välttelemässä. Mielestäni suomalaiselle suorin reitti oikeisiin töihin yksityissektorilla on muukalaislegioona, 2. rep ja hyvät suhteet.
   
 18. pjort

  pjort Alikersantti

  Liittynyt:
  05.07.2011
  Viestejä:
  60
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  6
  Sitten kannattaa hommata kirja nimeltään erikoisjoukot kirjoittaja Mike Ryan
  http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9525655725&lang=fi

  Ei pöllömpi opus, käydään Navy sealsien kouluttautuminen todella tarkkaan läpi. Kuin myös muiden maiden erikoisjoukkojen mm kotoisan Karhukoplan... ;-)

  Kaikille muillekkin kotisoffacommandoille (mm allekirjoittaneelle) ihan mukava kirja ...
   
 19. Aleksi.T

  Aleksi.T Alokas

  Liittynyt:
  14.05.2011
  Viestejä:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Satuin löytämään tämmöisen jossa tämä henkilö on käynyt navy seals koulutuksen.
  http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=4600
   
 20. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Ha ha haaa.....:D
   
 21. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Muistankos väärin vai oliko USA yksi niistä maista, joissa kansalaisuuden ottaminen/saaminen edellyttää aiemmasta kansalaisuudesta luopumista?
   
 22. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Mistä setä Samuli sen voisi tietää, jos suomalainen ottaisin kerran luovuttamansa Suomen kansalaisuuden takaisin?

  Mitään lopullistahan ei Suomen kansalaisuuden lopettamisessa tapahdu, kun kansalaiseksi pääsee takaisin ilmoitusmenettelyllä. Toista se oli ennen, kun kaksoiskansalaisuutta ei täällä härmässäkään hyväksytty.
   

Jaa tämä sivu