Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

NOKIA myytiin microsoftille!

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Kaukovittuilija, 03.09.2013.

 1. Kaukovittuilija

  Kaukovittuilija Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  828
  Tykkäykset:
  36
  Pisteet:
  76
  Kurjat maanpetturit! Elopkin siirtyy pienen mutkan kautta Microsoftin toimitusjohtajaksi.
  http://www.iltalehti.fi/talous/2013090317442817_ta.shtml

  Myös Marko on jättämässä Nokian. :(
  http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288595408311.html
   
 2. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Eiköhän se käännevuosi tapahtunut 2007 kun iPhone ja Android-puhelimet tulivat markkinoille. Eli virheet tehtiin Ollilan lihavina vuosina jolloin trendit mm. kosketusnäytöt hylättiin. Laivaa ei käännetä hetkessä. Nokia oli tyydyttäytynyt omaan erinomaisuuteensa ja muut ajoivat siitä ohitse. Ainoa virhe jonka Elop oikeastaan teki oli Windows Phonen hehkutus ennen aikojaan joka söi Symbian markkinat. Kaiken kaikkiaan Elopin oli aika mahdotonta enää pelastaa Nokian matkapuhelimia. Ainoa tapa jolla Nokia olisi voinut välttää kohtalonsa olisi ollut jo v. 2006 julkistaa Symbianin korvaavan linux-pohjaisen käyttiksen, joka olisi lisensoitu myös muille puhelinvalmistajille. Nokia on klassinen esimerkki siitä miten suuren ja menestyvän yrityksen on vaikea uudistua. Bisnesmaailmassakin on elämän kiertokulkua ja kilpailua. Samsung teki Nokialle samat seikat mitä Nokia teki aikoinaan muille.

  Kertokaa muuten minulle yksikin hyvä idea, joka on tullut Jorma Ollilalta. Ko. tyypistä tuntuu olleen vain harmia suomalaisille, ihan alkaen digiteeveestä insinöörikoulutukseen ja autojen paikannusmaksuihin!
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,072
  Pisteet:
  1,286
  Minä epäilen, että commandon esittämät syyt ovat hukkumista lallatukseen, eräänlaisen insinöörikielelle käännetyn lollotuksen toistoa. Vahvaa vahvemmin epäilen, että suurimmat virheet tapahtuivat tuotteiden jakelukanavien puolella, menetettiin kanavien ykköspaikka kilpailijoille, se ei tapahtunut insinöörikielisin selvityksin vaan puhtaasti kyse oli fyrkasta. Muiden tuotteiden antama kate oli jakelukanaville edullisempi, se ei ole niinkään kysymys siitä, onko puhelimessa symbioosi, nano-letku tai Oraakkelin tunnistin vaan kyse on puhtaasti jälleenmyyjien palkkioista.

  No, toisaalta lienee helpostus Suomelle. Elinkeinotuki voidaan kohdistaa jatkossa johonkin muuhun, ei tarvi enää riiputtaa "kotimaista" puhelinjättiä piikkipaikalla, voidaan parannella uskonnon mittaiseksi kasvaneen Nokian jättämät haavat ja katsoa eteenpäin. Toivottavasti kykenemme luomaan jonkin uuden kivijalan kotimaahan.
   
 5. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Minusta matkapuhelin ei ole 20 vuoteen ollut työkalu vaan lähinnä esittelylaite samalla tavalla kuin ennen taskukellot. Molemmat nostetaan pöydälle tai ainakin nuorisolaiset ja stubbidot tuntuvat näin tekevän twiitatessaan menevänsä paskalle tai thriatlonille. Siinä mielessä en usko että millään käyttöjärjestelmällä on väliä vaan lähinnä trendikkyydellä. Jakeluketjun kuorinnasta en osaa sanoa mutta virhehän on menettää Yhdysvalloissa se jakeluketju ja näkyvyys, koska sitä kautta loppumaailma ottaa trendinsä. Toki matkapuhelimella on nyt pari vuotta alkanut tekemään muutakin kuin soittamaan puheluita ja tekstaamaan mutta käytännössähän tämä kehitys on alkanut myös n. 2007 paikkeilla.
   
 6. Kaukovittuilija

  Kaukovittuilija Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  828
  Tykkäykset:
  36
  Pisteet:
  76
  Pahat kielet puhuivat jo silloin Elopin pelaavan hommaa Microsoftin pussiin, ja näinhän siinä näyttää käyneen. Mies tuli taloon hyperpalkalla kolme vuotta sitten, huseerasi sitä ja tätä, mutta tulos ei kohentunut oleellisesti. Sutkina kauppamiehenä puhui lopulta Nokian myymään matkapuhelimensa entiselle isännälleen polkuhintaan. Ja siirtyy itse samassa kaupassa takaisin Microsoftille. Microsoftille otollinen hinta näkyy taatusti myös Elopin palkassa uusvanhan isännän palveluksessa. Voikin arvata, että Elop nauraa matkallaan pankkiin.
   
 7. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  No mitäpä Kaukovittuilija olisi tehnyt toisin Elopin aikana ja mikä lie Nokian arvo ilman myyntiä tulevaisuudessa jää arvailujen varaan. Se on toki tosi asia että paha eturistiriita tuntuu olevan olemassa Elopilla.
   
 8. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  814
  Tykkäykset:
  254
  Pisteet:
  76
  Vihdoinkin! Nyt firma voi keskittyä johonkin missä voivat vielä menestyä.
   
 9. Kaukovittuilija

  Kaukovittuilija Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  828
  Tykkäykset:
  36
  Pisteet:
  76
  Forbes: Kauppahinta on järkyttävän matala
  Tiistai 3.9.2013 klo 07.52 (päivitetty klo 08.33)

  Talouslehti Forbesin analyytikon Tero Kuittisen mukaan Nokian päätös ei ole yllätys.

  Stephen Elopin toiminta hämmästyttää analyytikkoa.

  Kuittinen kirjoittaa yllättyneensä ajoituksesta ja hinnasta.

  - Tämä on erityisen hämmentävää siksi, että Nokia näytti juuri päässeen pahimman yli Lumia-älypuhelimillaan vain kuukausi sitten.

  Edullinen Lumia 520 on Kuittisen mukaan onnistunut valtaamaan markkinoita Kaakkois-Aasiassa ja Pohjois-Amerikassakin.

  Kuittinen ihmettelee myös Stephen Elopin toimintaa. Microsoftilta tullut Elop valitsi nokialaisten ainoaksi käyttöjärjestelmäksi Windowsin ja lopetti muiden käyttöjärjestelmien tuotekehityksen kokonaan.

  - Nyt hän päätti myydä Nokian älypuhelinyksikön huomattavan halpaan hintaan... Microsoftille, yhtiölle, johon hän itse palaa, Kuittinen toteaa.

  Hän huomauttaa, ettei tarvitse olla suomalainen pohtiakseen, mihin suuntaan Elop on ollut uskollinen viime vuosina.

  Lähde: Forbes

  http://www.iltalehti.fi/talous/2013090317442900_ta.shtml
   
 10. Kaukovittuilija

  Kaukovittuilija Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  828
  Tykkäykset:
  36
  Pisteet:
  76
  Nokian pääluottamusmies: Tämä on kaupan pahin uhkakuva
  Tiistai 3.9.2013 klo 08.19 (päivitetty klo 08.46)

  Nokian puhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille herättää kysymyksiä toimitusjohtaja Stephen Elopin roolista, sanoo Nokian Tampereen yksikön ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Kalle Kiili.

  [​IMG]
  Pääluottamusmies Kalle Kiili ei ole tyytyväinen kauppahintaan.

  Kiilin mukaan mieleen juolahtaa väkisin, oliko Elop valmistellut Microsoft-kauppaa heti tultuaan Nokialle. Elop siirtyi aikoinaan Nokialle Microsoftilta.

  - On asioita, jotka eivät vaikuta olevan sattumaa. Harvoin ne sattumaa sitten ovatkaan, Kiili totesi.

  Kiilin mielestä puhelinliiketoiminta kaupattiin Microsoftille "törkeän halvalla". Kauppahinta on 5,44 miljardia euroa.

  - "Jotain suomalaista" myydään nyt alihintaan.

  Luottamusmiehen mukaan kaupan pahin uhkakuva on se, että Microsoft olisi valmistellut pitkälle omaa puhelinbisnestään ja ostaisi nyt vain kilpailijansa pois.

  - En haluaisi maalata piruja seinälle, mutta käykö nyt niin, että Microsoft ottaa vain osan Nokiasta käyttöön ja heittää loput kylmästi pois.

  - Toivottavasti Microsoftilla huomattaisiin, että Suomessa osataan yhä tehdä loistavia puhelimia.

  Kiili toivoo, ettei kauppa toisi kovin isoja muutoksia työntekijöiden arkeen.

  STT

  http://www.iltalehti.fi/talous/2013090317442982_ta.shtml
   
 11. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Kaukovittuilija: Kaupat luonnollisesti pyritään tekemään silloin kun se saadaan halvimmalla. Tod. näk. taustalla on se että vaikka Lumiaa ja muuta on nyt saatu vähän kuntoon tulevat peruspuhelimet Nokian myynnissä romahtamaan. Miksi? No siksi että kiinalaisen halpisälypuhelimen saa halvemmalla eli muutamalla kymmenellä eurolla ja peruspuhelimien myynti sakkaa rajusti.

  Peiper: Näinköhän on. Jäljellä olevista osista HERE tulee varmaan katoamaan hyvin nopeasti, koska kaupallisille kartta- ja paikannuspalveluilla ei ole tulevaisuutta vaan joko ne ovat avointa tai mainosrahoitteista. Esim. android-puhelimiin saa ilman mobiilidataa toimivia karttoja (open maps ja google mapsit voi ladata nykyisin), jotka ennen olivat Nokian myyntivaltti. Miksi kukaan maksaisi enää navigaatioista kuin erikoistilanteissa (tarkat maastokartat)? Myöskin koko ajan perinteisten navigaattoreiden myynti supistuu joten ei ole vaikea nähdä tulevaisuutta. Verkkopalveluissa taas Nokia joutuu kilpailemaan Ericssonin ja Huawein kanssa joten ei sekään helppoa ole. Jäljellä jäävillä patenteilla voi olla jotain arvoa mutta ne vanhenevat.
   
 12. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Olen commandon kanssa samaa mieltä Jorma Ollilasta: Oikea Antimidas!
  Joka asiassa kun tämä "visiönääri" on saanut huseerata niin jäljelle jää savua ja tuhoa jonkun toisen joutuessa paikkailemaan hänen kättensä työtä. Sama turisti on sotkeutunut muun ohessa myös puolustusvoimien uudistukseen ja on nyt kampeamassa perusoikeuksia autojen satelliittiseurannan myötä... Eikös tämä ihmemies ole se sama joka ainoana Suomesta saa automaattisen kutsun Bilderberg-kokouksiin?
   
 13. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Eikö Ollila ole ihan niitä ihmisiä, jotka sinne muille lähettelevät kutsuja.
   
 14. Mainos 15. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,544
  Tykkäykset:
  2,533
  Pisteet:
  1,286
  Jollaan vaihto on edessä, mutta onneksi tässä kaupassa ei kaikki mennyt sillä patentit jää emoyhtiölle ja ne myydään lisenssillä mikkisoftalle kymmeneksi vuodeksi. http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2292216/microsoft-buys-nokia-s-devices-licenses-patents-and-maps
   
 16. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,319
  Pisteet:
  316
  Nokian myyminen pilkkahintaan Microsoftille tuli suurena ja täysin odottamattomana yllätyksenä. Voi jukranpujut.:a-rolleyes:
   
 17. larrythorn

  larrythorn Kersantti

  Liittynyt:
  12.04.2013
  Viestejä:
  253
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Kohta on Nokialla fyrkkaa ja kannatavaa liiketoimintaa.
   
 18. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  814
  Tykkäykset:
  254
  Pisteet:
  76
  Pilkkahintaan? Tappiollisesta toiminnasta ihan hyvä hinta.
   
 19. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,072
  Pisteet:
  1,286
  Minä epäilen, että tämä ei jää tähän. Verkkotoiminta myydään sopivalla hetkellä sekin. En usko millään, että tämä laulu on laulettu loppuun. Kysymysmerkki on ainoastaan aika.
   
 20. Juke

  Juke Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  27.01.2011
  Viestejä:
  4,383
  Tykkäykset:
  223
  Pisteet:
  1,286
  Näppärälle basistille luulisi töitä löytyvän kun isi on vielä nobel-voittajakin ! Luulen että NOKIAn design johtaja CVssä painaa enemmän kuin 100n harjakattoisen pientalon suunnittelu Oulussa ja pohjoiseen.

  :a-rolleyes:
   
 21. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Siinä toinen "tulevaisuudennäkijä"...
   
 22. Juke

  Juke Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  27.01.2011
  Viestejä:
  4,383
  Tykkäykset:
  223
  Pisteet:
  1,286
  Ai lakeerikengissä kaatuileva mandoliinikrapulainen peacemaker ? Markon isi sano Obamalle Nobel jakotilaisuudessa, että ny sun pitää ansaita tämä palkinto vielä ! Tosi fiksua !

  Kurssi ampaisi nousuun; http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288595448466.html
   

Jaa tämä sivu