NOKIA myytiin microsoftille!

Kurjat maanpetturit! Elopkin siirtyy pienen mutkan kautta Microsoftin toimitusjohtajaksi.
http://www.iltalehti.fi/talous/2013090317442817_ta.shtml

Myös Marko on jättämässä Nokian. :(
http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288595408311.html
 
Eiköhän se käännevuosi tapahtunut 2007 kun iPhone ja Android-puhelimet tulivat markkinoille. Eli virheet tehtiin Ollilan lihavina vuosina jolloin trendit mm. kosketusnäytöt hylättiin. Laivaa ei käännetä hetkessä. Nokia oli tyydyttäytynyt omaan erinomaisuuteensa ja muut ajoivat siitä ohitse. Ainoa virhe jonka Elop oikeastaan teki oli Windows Phonen hehkutus ennen aikojaan joka söi Symbian markkinat. Kaiken kaikkiaan Elopin oli aika mahdotonta enää pelastaa Nokian matkapuhelimia. Ainoa tapa jolla Nokia olisi voinut välttää kohtalonsa olisi ollut jo v. 2006 julkistaa Symbianin korvaavan linux-pohjaisen käyttiksen, joka olisi lisensoitu myös muille puhelinvalmistajille. Nokia on klassinen esimerkki siitä miten suuren ja menestyvän yrityksen on vaikea uudistua. Bisnesmaailmassakin on elämän kiertokulkua ja kilpailua. Samsung teki Nokialle samat seikat mitä Nokia teki aikoinaan muille.

Kertokaa muuten minulle yksikin hyvä idea, joka on tullut Jorma Ollilalta. Ko. tyypistä tuntuu olleen vain harmia suomalaisille, ihan alkaen digiteeveestä insinöörikoulutukseen ja autojen paikannusmaksuihin!
 
Minä epäilen, että commandon esittämät syyt ovat hukkumista lallatukseen, eräänlaisen insinöörikielelle käännetyn lollotuksen toistoa. Vahvaa vahvemmin epäilen, että suurimmat virheet tapahtuivat tuotteiden jakelukanavien puolella, menetettiin kanavien ykköspaikka kilpailijoille, se ei tapahtunut insinöörikielisin selvityksin vaan puhtaasti kyse oli fyrkasta. Muiden tuotteiden antama kate oli jakelukanaville edullisempi, se ei ole niinkään kysymys siitä, onko puhelimessa symbioosi, nano-letku tai Oraakkelin tunnistin vaan kyse on puhtaasti jälleenmyyjien palkkioista.

No, toisaalta lienee helpostus Suomelle. Elinkeinotuki voidaan kohdistaa jatkossa johonkin muuhun, ei tarvi enää riiputtaa "kotimaista" puhelinjättiä piikkipaikalla, voidaan parannella uskonnon mittaiseksi kasvaneen Nokian jättämät haavat ja katsoa eteenpäin. Toivottavasti kykenemme luomaan jonkin uuden kivijalan kotimaahan.
 
Minusta matkapuhelin ei ole 20 vuoteen ollut työkalu vaan lähinnä esittelylaite samalla tavalla kuin ennen taskukellot. Molemmat nostetaan pöydälle tai ainakin nuorisolaiset ja stubbidot tuntuvat näin tekevän twiitatessaan menevänsä paskalle tai thriatlonille. Siinä mielessä en usko että millään käyttöjärjestelmällä on väliä vaan lähinnä trendikkyydellä. Jakeluketjun kuorinnasta en osaa sanoa mutta virhehän on menettää Yhdysvalloissa se jakeluketju ja näkyvyys, koska sitä kautta loppumaailma ottaa trendinsä. Toki matkapuhelimella on nyt pari vuotta alkanut tekemään muutakin kuin soittamaan puheluita ja tekstaamaan mutta käytännössähän tämä kehitys on alkanut myös n. 2007 paikkeilla.
 
Pahat kielet puhuivat jo silloin Elopin pelaavan hommaa Microsoftin pussiin, ja näinhän siinä näyttää käyneen. Mies tuli taloon hyperpalkalla kolme vuotta sitten, huseerasi sitä ja tätä, mutta tulos ei kohentunut oleellisesti. Sutkina kauppamiehenä puhui lopulta Nokian myymään matkapuhelimensa entiselle isännälleen polkuhintaan. Ja siirtyy itse samassa kaupassa takaisin Microsoftille. Microsoftille otollinen hinta näkyy taatusti myös Elopin palkassa uusvanhan isännän palveluksessa. Voikin arvata, että Elop nauraa matkallaan pankkiin.
 
No mitäpä Kaukovittuilija olisi tehnyt toisin Elopin aikana ja mikä lie Nokian arvo ilman myyntiä tulevaisuudessa jää arvailujen varaan. Se on toki tosi asia että paha eturistiriita tuntuu olevan olemassa Elopilla.
 
Forbes: Kauppahinta on järkyttävän matala
Tiistai 3.9.2013 klo 07.52 (päivitetty klo 08.33)

Talouslehti Forbesin analyytikon Tero Kuittisen mukaan Nokian päätös ei ole yllätys.

Stephen Elopin toiminta hämmästyttää analyytikkoa.

Kuittinen kirjoittaa yllättyneensä ajoituksesta ja hinnasta.

- Tämä on erityisen hämmentävää siksi, että Nokia näytti juuri päässeen pahimman yli Lumia-älypuhelimillaan vain kuukausi sitten.

Edullinen Lumia 520 on Kuittisen mukaan onnistunut valtaamaan markkinoita Kaakkois-Aasiassa ja Pohjois-Amerikassakin.

Kuittinen ihmettelee myös Stephen Elopin toimintaa. Microsoftilta tullut Elop valitsi nokialaisten ainoaksi käyttöjärjestelmäksi Windowsin ja lopetti muiden käyttöjärjestelmien tuotekehityksen kokonaan.

- Nyt hän päätti myydä Nokian älypuhelinyksikön huomattavan halpaan hintaan... Microsoftille, yhtiölle, johon hän itse palaa, Kuittinen toteaa.

Hän huomauttaa, ettei tarvitse olla suomalainen pohtiakseen, mihin suuntaan Elop on ollut uskollinen viime vuosina.

Lähde: Forbes

http://www.iltalehti.fi/talous/2013090317442900_ta.shtml
 
Nokian pääluottamusmies: Tämä on kaupan pahin uhkakuva
Tiistai 3.9.2013 klo 08.19 (päivitetty klo 08.46)

Nokian puhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille herättää kysymyksiä toimitusjohtaja Stephen Elopin roolista, sanoo Nokian Tampereen yksikön ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Kalle Kiili.

kiilijuttu_0309JID_503_ta.jpg

Pääluottamusmies Kalle Kiili ei ole tyytyväinen kauppahintaan.

Kiilin mukaan mieleen juolahtaa väkisin, oliko Elop valmistellut Microsoft-kauppaa heti tultuaan Nokialle. Elop siirtyi aikoinaan Nokialle Microsoftilta.

- On asioita, jotka eivät vaikuta olevan sattumaa. Harvoin ne sattumaa sitten ovatkaan, Kiili totesi.

Kiilin mielestä puhelinliiketoiminta kaupattiin Microsoftille "törkeän halvalla". Kauppahinta on 5,44 miljardia euroa.

- "Jotain suomalaista" myydään nyt alihintaan.

Luottamusmiehen mukaan kaupan pahin uhkakuva on se, että Microsoft olisi valmistellut pitkälle omaa puhelinbisnestään ja ostaisi nyt vain kilpailijansa pois.

- En haluaisi maalata piruja seinälle, mutta käykö nyt niin, että Microsoft ottaa vain osan Nokiasta käyttöön ja heittää loput kylmästi pois.

- Toivottavasti Microsoftilla huomattaisiin, että Suomessa osataan yhä tehdä loistavia puhelimia.

Kiili toivoo, ettei kauppa toisi kovin isoja muutoksia työntekijöiden arkeen.

STT

http://www.iltalehti.fi/talous/2013090317442982_ta.shtml
 
Kaukovittuilija: Kaupat luonnollisesti pyritään tekemään silloin kun se saadaan halvimmalla. Tod. näk. taustalla on se että vaikka Lumiaa ja muuta on nyt saatu vähän kuntoon tulevat peruspuhelimet Nokian myynnissä romahtamaan. Miksi? No siksi että kiinalaisen halpisälypuhelimen saa halvemmalla eli muutamalla kymmenellä eurolla ja peruspuhelimien myynti sakkaa rajusti.

Peiper: Näinköhän on. Jäljellä olevista osista HERE tulee varmaan katoamaan hyvin nopeasti, koska kaupallisille kartta- ja paikannuspalveluilla ei ole tulevaisuutta vaan joko ne ovat avointa tai mainosrahoitteista. Esim. android-puhelimiin saa ilman mobiilidataa toimivia karttoja (open maps ja google mapsit voi ladata nykyisin), jotka ennen olivat Nokian myyntivaltti. Miksi kukaan maksaisi enää navigaatioista kuin erikoistilanteissa (tarkat maastokartat)? Myöskin koko ajan perinteisten navigaattoreiden myynti supistuu joten ei ole vaikea nähdä tulevaisuutta. Verkkopalveluissa taas Nokia joutuu kilpailemaan Ericssonin ja Huawein kanssa joten ei sekään helppoa ole. Jäljellä jäävillä patenteilla voi olla jotain arvoa mutta ne vanhenevat.
 
Olen commandon kanssa samaa mieltä Jorma Ollilasta: Oikea Antimidas!
Joka asiassa kun tämä "visiönääri" on saanut huseerata niin jäljelle jää savua ja tuhoa jonkun toisen joutuessa paikkailemaan hänen kättensä työtä. Sama turisti on sotkeutunut muun ohessa myös puolustusvoimien uudistukseen ja on nyt kampeamassa perusoikeuksia autojen satelliittiseurannan myötä... Eikös tämä ihmemies ole se sama joka ainoana Suomesta saa automaattisen kutsun Bilderberg-kokouksiin?
 
Jollaan vaihto on edessä, mutta onneksi tässä kaupassa ei kaikki mennyt sillä patentit jää emoyhtiölle ja ne myydään lisenssillä mikkisoftalle kymmeneksi vuodeksi. http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2292216/microsoft-buys-nokia-s-devices-licenses-patents-and-maps
 
Nokian myyminen pilkkahintaan Microsoftille tuli suurena ja täysin odottamattomana yllätyksenä. Voi jukranpujut.:a-rolleyes:
 
Laamanator kirjoitti:
Nokian myyminen pilkkahintaan Microsoftille tuli suurena ja täysin odottamattomana yllätyksenä. Voi jukranpujut.:a-rolleyes:

Pilkkahintaan? Tappiollisesta toiminnasta ihan hyvä hinta.
 
Peiper kirjoitti:
Laamanator kirjoitti:
Nokian myyminen pilkkahintaan Microsoftille tuli suurena ja täysin odottamattomana yllätyksenä. Voi jukranpujut.:a-rolleyes:

Pilkkahintaan? Tappiollisesta toiminnasta ihan hyvä hinta.

Minä epäilen, että tämä ei jää tähän. Verkkotoiminta myydään sopivalla hetkellä sekin. En usko millään, että tämä laulu on laulettu loppuun. Kysymysmerkki on ainoastaan aika.
 
Kaukovittuilija kirjoitti:
Kurjat maanpetturit! Elopkin siirtyy pienen mutkan kautta Microsoftin toimitusjohtajaksi.
http://www.iltalehti.fi/talous/2013090317442817_ta.shtml

Myös Marko on jättämässä Nokian. :(
http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288595408311.html

Näppärälle basistille luulisi töitä löytyvän kun isi on vielä nobel-voittajakin ! Luulen että NOKIAn design johtaja CVssä painaa enemmän kuin 100n harjakattoisen pientalon suunnittelu Oulussa ja pohjoiseen.

:a-rolleyes:
 
Juke kirjoitti:
Kaukovittuilija kirjoitti:
Kurjat maanpetturit! Elopkin siirtyy pienen mutkan kautta Microsoftin toimitusjohtajaksi.
http://www.iltalehti.fi/talous/2013090317442817_ta.shtml

Myös Marko on jättämässä Nokian. :(
http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288595408311.html

Näppärälle basitille luulisi töitä löytyvän kun isi on vielä nobel-voittajakin ! Luulen että NOKIAn design johtaja CVssä painaa enemmän kuin 100n harjakattoisen pientalon suunnittelu Oulussa ja pohjoiseen.

:a-rolleyes:

Siinä toinen "tulevaisuudennäkijä"...
 
Tvälups kirjoitti:
Juke kirjoitti:
Kaukovittuilija kirjoitti:
Kurjat maanpetturit! Elopkin siirtyy pienen mutkan kautta Microsoftin toimitusjohtajaksi.
http://www.iltalehti.fi/talous/2013090317442817_ta.shtml

Myös Marko on jättämässä Nokian. :(
http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288595408311.html

Näppärälle basistille luulisi töitä löytyvän kun isi on vielä nobel-voittajakin ! Luulen että NOKIAn design johtaja CVssä painaa enemmän kuin 100n harjakattoisen pientalon suunnittelu Oulussa ja pohjoiseen.

:a-rolleyes:

Siinä toinen "tulevaisuudennäkijä"...

Ai lakeerikengissä kaatuileva mandoliinikrapulainen peacemaker ? Markon isi sano Obamalle Nobel jakotilaisuudessa, että ny sun pitää ansaita tämä palkinto vielä ! Tosi fiksua !

Kurssi ampaisi nousuun; http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288595448466.html
 
Back
Top