Nordea

Ozero

Kersantti
BAN
RÖLLIKKÄ
Nordealla on jäänyt PCG:t salkkuun, toivottavasti eivät ole myös syndikoituneita rajoittajia PCG:n 20 miljardin veloille. Eli kyseessä on Kalifornian sähköyhtiö joka ilmoittaa todnäk. huomenna konkurssista. Työntekijöille on jo lähetetty lauantain aikana varoitus että varautua firman nurin menoon. Tulipalot ja joukkokanneuhkat kaatoivat näinkin ison jättiläisen. Mielenkiintoista kuka kalifornialaisille jatkossa sähkön tarjoaa. Moodys tiputti firman bondit roskalainaluokituskeen perjantaina ja ilmeisestä tästä firma totesi etteivät kykene enään selviytyimään lainanhoitokuluistaan. Toki uskottavuuskin oli karissut kohtuu pahasti pilaten koko brändin.
 

Liitteet

Ozero

Kersantti
BAN
RÖLLIKKÄ
No niin, kohta on kaikki pohjoismaiset pankit ryvettyneet rahanpesussa. Jännä että markkinat hylkäsi billy browderin epäilyt näin pitkään. Swedbankin kurssikäyrän perusteella, joku on kyllä tiennyt tämän etukäteen. Onko SEB ja Nordea seuraavat ? Sebillä on kyllä eestissä isohko konttori, mainos näkyy muistaakseni tallinnan laivaan asti virukeskuksen läheltä. USB sveitsistä sai puolestaan 3,7 miljardin sakot veronkierokonsultoinnista. Eurostoxx pankki-indeksi on kyllä vähän no-no-land.
 

Ozero

Kersantti
BAN
RÖLLIKKÄ
Nutikka? ei kai nyt sentään.:cool:
SEB on kyllä wallenbergien linnake - en kyllä osaa arvioida onko ruotsin talouselämän eliittisuku lyönyt kättä venäläisten kanssa. Jotenkin äkkiseltään veikkaisin etteivät ole, sen verran konservatiivinen yrityspankki kyseessä mutta kuka näistä nykyisin tietää, lisäksi sebillä on ollut isoja YT neuvotteluita parin vuoden aikana, vastuullisia henkilöitä on myös voitu laittaa pakettien kanssa pihalle - moraali ei ole oikein muodissa ollut vuosikymmeniin liike-elämässä. Billy Browder on kyllä kannellut nordeasta jo viime vuonna, KRP ja ruotsin sapo tutkii sitä edelleen mitä sylttytehtaasta löytyy vai löytyykö mitään. Pohjoismaiden markkinat eivät vain ottaneet billy browderia viime vuonna vielä tosissaan. Nyt on vähän toinen ääni kellossa.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Aamun kovin laskija on Nordea, jolla käydään kauppaa poikkeuksellisen isolla vaihdolla. Taustalla ovat uudet tiedot yhtiön mahdollisista kytköksistä rahanpesuepäilyihin.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nordean-osake-syoksyy-vaihto-kasittamattoman-vilkasta-yle-aikoo-julkaista-illalla-uutta-tietoa-nordean-epaillysta-rahanpesusta/926a26b4-a922-467f-8708-f3efe151cc05?ref=iltalehti:6ff2&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=sisalto_kauppalehti_uutisnosto

Ylen tänään illalla julkaistavan MOT-ohjelman mukaan ”suuri tietovuoto paljastaa, että Nordean kautta on kulkenut satoja miljoonia euroja epäilyttävistä lähteistä peräisin olevaa rahaa”.MOT kertoo haltuunsa saamiensa asiakirjojen paljastavan, miten eurooppalaiset pankit kytkeytyvät valtavan venäläislähtöisen rahanpesukoneen toimintaan.

Tarkempia tietoa MOT:n käsiinsä saamista tiedoista ei toistaiseksi ole.

Tiedot perustuvat ilmeisesti kansainvälisen tutkivan journalismin projektin OCCRP:n paljastukseen, joka julkaistaan kello 17 Suomen aikaan. Kollektiivi on keskittynyt järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja korruptioon liittyviin paljastuksiin.


https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tahan-selvitykseen-rajun-porssireaktion-aiheuttama-nordea-ohjelma-perustuu-nordea-kaymme-keskustelua-ylen-kanssa/263c3ad0-ea45-4838-85dc-1ca27597a555?ref=iltalehti:d682&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=sisalto_kauppalehti_uutisnosto
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: PSS

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Lars-Erik kommentoi.

Nordea siirsi pääkonttorinsa Suomeen ja narahti lähes välittömästi rahanpesusta, eli laskunmaksaja on selvillä, jos Yhdysvaltain viranomaiset katsovat pankin toiminnan sen arvoiseksi. Ruotsi voi hengähtää helpotuksesta, sen ei tarvitse pankkia tukea, jos se joutuu maksumieheksi.

Ilmoitettu naiivius, joka tässä lienee pikemminkin ahneuden kuin lapsenuskoisuuden synonyymi, voi riittää Suomessa haiskahtaahan se nöyryydeltä, jota meillä arvostetaan. Saa nähdä ryhtyykö poliisi tutkimaan rahanpesua, sillä kynnys on korkea, kun kyseessä on pankki ja ehkä Putinin lähipiirin rahoja.

Toisaalta selvittelyyn saatetaan juuri edellä mainitusta syystä ryhtyäkin. Tuskinpa Suomi ja pankki haluaa jäädä Yhdysvaltain hampaisiin. Kunnon selvitys meidän viranomaistemme toimesta säästäisi ehkä poliittisen maineen lisäksi mahdollisesti veronmaksajien varoja.

Voimme lohduttautua sillä, sillä ettei Nordea ole pankeista ainoa langennut. Vastaavia maailmassa riittää. Toivotaan että Nordea osoittautuu tässä suhteessa pieneksi tekijäksi.

Päinvastoin kuin väitettään raha haisee ja kleptokratiaksi luonnehditusta maasta tulevavan suhteen kannattaa aina olla tarkkana. Siihen kun voi maineen menetyksen lisäksi sisältyä taloudellista riskiä ja pankin isäntämaalle myös poliittissävyinen ongelma. Nyt näyttäisi vain pankin maine ja sen osakkeen kurssi saaneen kolauksen.

http://jaga.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270783-nordea-kokeilee-noyryytta?ref=karuselli


Björn ehti sopivasti jättää ”uppoavan ruotsinlaivan” kipparoinnin kuukausi sitten.

"Vastuu tulevaisuudesta on meidän." (Veronmaksajat)
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Kremlin likapyykki.

Pankkikonserni Nordean osakekurssi on laskenut maanantaina selvästi, kun ennakkotiedot Ylen uudesta paljastusohjelmasta ovat saaneet sijoittajat takajaloilleen. Ylen tutkivan journalismin MOT-ohjelmassa kerrotaan ennakkotietojen mukaan tietovuodon avulla tapauksesta saatuja uusia tietoja.

”MOT:n haltuunsa saamista asiakirjoista selviää, miten eurooppalaiset pankit kytkeytyvät valtavan venäläislähtöisen rahanpesukoneen toimintaan”, ohjelmatiedoissa kerrotaan.

Rahanpesukone viittaa kansainvälisen toimittajajärjestön OCCRP:n vuonna 2014 ensi kertaa paljastamaan valtavaan operaatioon, jossa siirrettiin miljardien eurojen arvosta rahaa Venäjältä länsimaisiin pankkeihin erilaisten valeyritysten ja tekaistujen transaktioiden avulla.

Loppuvuonna 2017 OCCRP:n arvio oli, että Venäjältä siirtyi vyyhdissä lähes 20 miljardin euron edestä varoja 96 maahan ja niissä sijaitseviin 732 pankkiin. Yrityksiä oli mukana järjestön mukaan 5 140.

OCCRP kuvaa rahanpesukoneen toimintaa ”nerokkaaksi”.

Järjestön vuosia kestäneen selvityksen perusteella kuvion keskiönä toimi 21 yrityksen joukko, joka perustettiin Britanniaan, Kyprokselle ja Uuteen-Seelantiin. Nämä yritykset näyttivät olevan välikäsien omistamia, mutta jopa niiden johtajat ja omistajat olivat tekaistuja. Lukuisat venäläisyritykset käyttivät näitä perustettuja yrityksiä laittomasti hankitun rahan kuljettamiseen pois Venäjältä.

Valtaosa toiminnasta junailtiin niin, että moldovalaisten tuomarien päätöksellä postilaatikkoyritykset saatiin maksamaan toisilleen tekaistuja lainoja. Nykyrahassa noin 14 miljardin euron suuruiset maksut tilitettiin latvialaispankki Trasta Komercnbankan tileille, minkä jälkeen rahat olivat EU-alueella ja näyttivät puhtailta. Trasta menetti sittemmin toimilupansa ja ajautui selvitystilaan rahanpesun takia.

Osa maksuista kulki oikeille yrityksille vastineena oikeista hyödykkeistä. Näissäkään tapauksissa maksuja eivät kuitenkaan suorittaneet oikeiden yritysten asiakkaat, vaan maksut tulivat 21 valeyhtiön joukosta erilaisten monistettujen maksutietojen kera. Osa maksuista kulki toiselle peiteyritysten kerrokselle, joka muistutti Trasta-pankkiin maksuja suorittaneita postilaatikkofirmoja.

Lopulta rahoja kanavoitui myös maailman johtaville pankeille, joihin kuuluivat HSBC, Deutsche Bank, Bank of China, Bank of America, Danske Bank ja Emirates NBD Bank.

MOT:n mukaan rahaa on tapauksessa virrannut 28 suomalaiselle tai Suomessa toimivalle yritykselle. Suurin osa rahoista tullut Nordean kautta, MOT:n mukaan silloisten valuuttakurssien mukaan noin 16 miljoonaa euroa vuosina 2013–2014.

”Rahanpesukone osoittaa, että maailman pankkijärjestelmä on ollut tehoton ja kyvytön tyrehdyttämään valtavia laittoman rahan virtoja. Pankkiviranomaiset tarjoavat useita syitä sille, miksi asia on näin – mukaan lukien sen, että heidän venäläiset kollegansa eivät ole olleet avuliaita”, OCCRP:n artikkelissa kerrottiin loppuvuonna 2017.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/nordean-kautta-kulkeneesta-venalaisrahasta-kerrottiin-jo-kaksi-vuotta-sitten-nain-kansainvalisen-toimittajajarjeston-paljastama-nerokas-rahanpesukone-toimi/8f6c734e-fb3f-4af4-86d3-6e7598fbdb13
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Kummasti vaan normi-pottunokan tonnin siirtoja syynätään :D
 

Heinrich

Kersantti
Jep, yritäpä tallettaa käteistä niin inkvisitio iskee...
80-v. äitini yritti pankin konttorissa maksaa 300€ käteisellä tililleni kesähuvilan uuden paskahuusin tarvikkeista. Ei onnistunut, kun ei hänellä ei ollut henkilöllisyystodistusta mukanaan..ette varmaan arvaa mikä pankki oli kyseessä:p

Minä en Nordeassa asioi, paitsi sukkahousut päässä!
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
80-v. äitini yritti pankin konttorissa maksaa 300€ käteisellä tililleni kesähuvilan uuden paskahuusin tarvikkeista. Ei onnistunut, kun ei hänellä ei ollut henkilöllisyystodistusta mukanaan..ette varmaan arvaa mikä pankki oli kyseessä:p

Minä en Nordeassa asioi, paitsi sukkahousut päässä!
Muista ettei sieltä voi nostaa käteistä kuin ennen klo 13. :D
 
Top