No, sanotaanko näin että että jos olet jotakin kenraalisukua jossa isä/isoisä on viime sotien ritarikenraali, niin voihan siitä paineita itselleen luoda ja varmasti niitä syntyy myös ulkopuolelta.
Pitää kuitenkin muistaa että sotilaita kahdessa ja kolmessa polvessa on itseasiassa melko paljon. Suurin osa edustaa kuitenkin ihan tavallisen työuran tehneitä sotilaita kaikista henkilöstöryhmistä. Ihan tavallista on että isoisä on kanta-aliupseeri, isä upseeri, poika opistoupseeri tai aliupseeri - tai mikä tahansa muu yhdistelmä.
Sotilaita kolmessa polvessa tunnen useita, ei taida kuitenkaan juuri kukaan olla upseeri-upseeri-upseeri linjalta. Kahden polven sotilaissa on enemmän upseeri - upseeri, joka tosin johtunee ainakin osittain siitä että koulutusjärjestelmän muutokset ovat olleet sellaisia että tällä hetkellä nuorehkon upseerin isä on myös upseeri. Nuorimman pään aliupseereissa taas alkaa olemaan upseeri - aliupseeri linjaa.
No, yleisesti ottaen minä en kyllä eroja löydä siitä kuinka monessa polvessa kukin sotilas on ammattiinsa päätynyt. Hyviä ja vähän vähemmän hyviä on kyllä ihan tasaisella jakaumalla.
Ihan samalla tavalla tunnen ihmisiä siviilipuolelta joilla ammatinvalinta siirtyy vanhemmilta lapsille. Harvapa sitä kritisoi että yrittäjyys siirtyy - miksi sitä pitäisi ihmetellä, saati kritisoida jonkun muun ammatin kohdalla?