Oikeudenkäyttö

inscout

Ylipäällikkö
Kyseessähän oli sakkojuttu, joihin käräjäoikeudet ei paljoa paukkuja laita. Oikeudellisesti meni kyllä ihan kohdalleen molemmissa asteissa:

Käräjillä poliisi virkamiehenä sanoi yhtä ja kuski vastaajana oli tasan toista mieltä. Raskasta liikennettä valvovat poliisit ovat kaiketi tai ainakin joku ratsiassa paikallaolija saaneet tehtäväänsä koulutustakin. Siten oikeus uskoi virkamiestä, jolla ei ollut syytä valehdella ja vaarantaa samalla virkaansa (ainakin teoriassa). Hovissa tuli uutta selvitystä joka osoitti päinvastaista ja oikeus päätti sen mukaan. Kenties syyttäjäkin oli jo samaa mieltä; sehän ei uutisesta ilmene.

Ei tuo kyllä ihan oikein mennyt. Kiistatilanteessa pitäisi periaatteessa ottaa ulkopuolinen asiantuntija. Ei uskoa lähtökohtaisesti toista osapuolta. @YJT on oikeassa ihmetellessään päätöstä.

Käytännössä käräjäoikeuksissa nuo asiat menevät yleensä noin kuten sanoit. Varsinkin sakkojutuissa mutta myös paljon isommissakin jutuissa. Jos poliisi sanoo jotain, se otetaan automaattisesti faktana ja sen arvo ylittää syytetyn sanomisen. Ja perusteena aina tuo sama "virkavastuu".
 

Herman30

Greatest Leader
Hovioikeus pitää autoa ja kiinteistöä enennän arvossa kuin ihmishenkeä :facepalm: :facepalm: :facepalm:


Mies potki ja hakkasi raskaana olevaa vaimoaan vatsaan, hovioikeus tuomitsi ehdollista vankeutta
Uhri oli viidennellä kuukaudella raskaana. Väkivallasta huolimatta raskaus ei keskeytynyt.
Ohisalon mielestä Suomessa on nolla toleranssi väkivallalle. Ei se tämän valossa siltä tunnu kun näin helpolla pääsee.
 

g21.45acp

Kapteeni
Molempien Syndalenissa kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien käsittely on ollut turhaa rahan tuhlausta, josta on hyötynyt lähinnä oikeusavustajat.Käräjäoikeuteen ei pitäisi viedä kuin selkeät tapaukset, joissa näyttö on kiistaton tai epäilty on tunnustanut. Epäselvissä asioissa se on vain oikeusavustajille paikka tienata rahaa.
 

johan6

Majuri
Jos oikein muistan, niin kyseinen herra on niitä kuuluisia insinöörejä, eli heillä on pysyvä vapaudut vankilasta kortti suomen hallitukselta
Juuri näin... Meillä oikeuslaitos toteuttaa edelleenkin demla-vetoista oikeuspolitiikkaa. Näissä tapauksissa varsinainen tekijä on vain välillisesti syyllinen. Todellinen syy on suomalaisessa yhteiskunnassa joka aiheuttaa kansalaisten syrjäytymisen joka puolestaan johtaa kaikkeen rikollisuuteen. Vain sosialismissa ihmiset saavat kasvaa suvaitsevassa ja turvallisessa yhteiskunnassa.
- kyseessä olevan tapauksen kaltaisen väkivaltarikollisuuden uhreilla ei ole käytännössä minkäänlaista suojaa/turvaa oikeuslaitokselta.
- rikoksentekijä on yhteiskunnan täydessä ylöspidossa sekä suojeluksessa.

Mutta, hieman valoa saattaa pilkistää. Siinä vaiheessa kun rikollisuus ja väkivalta löytää kohteekseen yhteiskunnan päättäjiä sekä kohdistuu itse tuomivallan edustajiin on mahdollista että väkivaltarikollisuuteen puututaan tiukemmin.
Jää nähtäväksi ryhdytäänkö sosialistihallituksen toimesta (=eduskunnan ja lainsäätäjän toimesta) poistamaan oikeuslaitokseen (lue demlalaisiin) itseensä kohdistuvaa väkivaltaa.
- toisaalta oikeuslaitoksella olisi halutessaan mahdollista toimia ennalta ehkäisevästi.
- meillä väkivaltarikoksista tuomiot annetaan käytännössä aina asteikon alapäästä ja toisekseen vankeustuomioista kärsitään todellisuudessa vain puolet.
 

g21.45acp

Kapteeni

Passi

Ylipäällikkö
Helvetin enkelien johtoon kuuluva uhkaillut kiristettävän lapsia.

Hyvä esimerkki älyttömästä tuomiosta.
Tälläiset pitäisi saada kalterien taakse loppuelämäksi.

Ei voi käsittää kuinka tälläisesta selviää ehdollisella
Liivimiehet odottivat kiristyksen uhria myymälän pihalla: ”Saat päättää, mihin ammun”

Muutama poiminta.

  • Helvetin enkelien liiveihin sonnustautunut mies uhkasi velallista ampumisella ja paloittelulla velkasumman kasvaessa kerta toisensa jälkeen.
  • Liivimiehet kohdistivat uhkauksensa myös velallisen äitiin ja lähisukulaisiin, mikäli rahoja ei maksettaisi.
  • Syytetyt selvisivät ehdollisilla tuomioilla, joita hovioikeus edelleen lievensi.
"Uhrin Joensuussa asunut äiti sai puolestaan kirjeen, jossa kerrottiin pojan olevan velkaa ja summan nousseen 8000 euroon. ”Jonkun” oli kirjeen mukaan maksettava velka, muussa tapauksessa ”lapsia jää autojen alle” ja ”ihmisiä kuolee tulipaloissa”. Kirjeessä myös kerrottiin, että velan antaja tietää, missä velallisen läheiset asuivat.
Kun velallinen sai tietää äidilleen tulleesta kirjeestä, hän lähetti jengiläiselle tekstiviestin, jossa ilmoitti maksavansa kyseisen summan kahdessa erässä. Mitään vastausta hän ei saanut, vaan sen sijaan puhelinsoiton, jossa jengiläinen ilmoitti summan nousseen 12 000 euroon.

Muutaman päivän kuluttua velallisen äidin liikkeen eteen pysähtyi kaksi moottoripyörää. Helvetin enkelien sekä sen kannattajajengin liiveihin sonnustautuneet kaksi miestä vaativat naista ilmoittamaan poikansa olinpaikan. Kun äiti ei tätä suostunut kertomaan, naiselle annettiin viikonloppu aikaa miettiä, ketä perheenjäsentä vahingoitettaisiin ensimmäisenä."https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0f3f4855-3342-4ee7-a26d-8001f2fd29d7
 

hansai

Supreme Leader
Lohi: Apulaisoikeusasiamiehen joulujuhlaratkaisu on vastoin perustuslakivaliokunnan kantaa – kristillinen perinne kuuluu Suomen kouluihin
Suomenmaa8.11.2019 19:50
Muokattu
8.11.2019 20:03

Perusoikeudet

Kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Markus Lohi (kesk.) hämmästelee eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen ratkaisua, jonka mukaan koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa on lainvastaista.

Ratkaisu koski joulujuhlan järjestämistä kouvolalaisessa koulussa.

 

Whiskey

Kersantti
Skotlanti linjasi: Alle vuoden tuomioita ei kannata istua vankilassa – mitä jos Suomi päättäisi samoin?


"Lisäksi meidän pitää käyttää vankilaa vähemmän, koska se on kallista."

........................................................................................................................................

Mielestäni tuohon edellä olevaan tiivistyy tuo koko farssi :facepalm:
Samaan syssyyn voin todeta, että toivottavasti tuota samaa ei keksitä edes kokeilla Suomessa. Tokihan se halvemmaksi tulisi ja aivan varmasti myös rikolliset kiittäisivät (ja nauraisivat!).
 

Whiskey

Kersantti
Yhä useampi vanki istuu lyhyttä tuomiota – todellinen rangaistus saattaakin tulla vasta vapaalla: "Siinä on moni jätkä ihmeissään"


..................................................................................................................................................................

Samaa rutinaa mitä edellisessä uutisessa. Edelleen kysyn, mikä on sitten se rangaistus jos ei vankila!? Kaikella kunnioituksella näitä "asiantuntijoita" kohtaan niin kaikki rikolliset nyt eivät vaan ole mitään tunnollisia veronmaksajia jotka maksaisivat sakkonsa eurolleen ja ajallaan. Yhdyskuntapalvelu ja pantavalvonta voivat sopia joihinkin tapauksiin, mutta eivät todellakaan kaikkiin. Rikoksesta kuuluu seurata rangaistus.
 

g21.45acp

Kapteeni
Kukaan ei olekaan kieltämässä joulujuhlan viettämistä koulussa, siis koulurakennuksessa. Se mikä oli ongelmallista oli juhlan pitäminen kirkossa.
Jotenkin sellainen tunne, että se miksi joulua juhlitaan, littyy jotenkin kirkkoon.

Pelkkiin tonttuihin ja joulupukkiin uskovat voivat olla normaalisti töissä tai koulussa kirkolliset pyhät.
 
Rosmo kun sanoo, että en ollut minä. se riittää.

Toinenkin syytetyistä muistutti oikeuden mukaan tallenteella näkyvää miestä, mutta se ei riittänyt.
– Videotallenteella esiintyvällä henkilöllä on kädessään huomiota herättävä tatuointi, jollaisesta käräjäoikeudessa ei ole voitu tehdä havaintoja, tuomiossa todetaan.
Kihlakunnansyyttäjä Silvennoisen mukaan käräjäoikeus "ei vaivautunut" pyytämään syytettyä nostamaan hihaansa, josko sieltä olisi paljastunut videolla näkyvä tatuointi.


No ei tietenkään, eiköhän siinä olisi jo törkeästi loukattu syytetyn oikeuksia. Onneksi käräjäoikeus toimi yleisen oikeustajun mukaisesti.
 

Whiskey

Kersantti
Oikeus antoi liivijengi United Brotherhoodille 10 päivää lisäaikaa vastata sitä koskevaan kieltokanteeseen.............................................................................

Jaa-a, annetaan vaan vastaukselle lisäaikaa lisäajan perään :facepalm:
 

hansai

Supreme Leader
Melkoisia taruja saavat oikeudessa kuunnella työkseen..tässäkin Niemisen ja Mäkisen sukujen välisessä selvittelyssä..

Tapahtumat saivat alkunsa, kun syytetty näki asianomistajia kuljettaneen auton ajavan häntä vastaan Helsingin Ruoholahdenkadulla. Syyttäjän mukaan hän käänsi tahallaan oman pakettiautonsa vastaantulevien kaistalle ja törmäsi asianomistajien Toyota-henkilöautoon. Molemmat ajoneuvot vahingoittuivat törmäyksessä.

Tämän jälkeen syytetty oli ottanut käteensä aiemmin päivällä kotoaan hakemansa pistoolin, ladannut aseen ja noussut ulos autosta. Helsingin Sanomien mukaan hän ampui kohti henkilöautossa olleita kolmea henkilöä, joista kaksi sai osuman.

Iltalehden mukaan murhan yrityksistä syytetty mies kiistää syytteet murhan yrityksistä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Kampissa mutta myöntää törkeän pahoinpitelyn hätävarjeluna. Syytetty menetti puolustuksen mukaan autonsa hallinnan ja näki toisessa autossa olleet sattumalta.

 

Vääpeli

Respected Leader
Top