Onko Putinin lähtölaskenta alkanut?

Minuteman

Eversti
Sähköpostilaatikkoon kopsahti George Friedmanin viikkokatsaus ja iso osa seuraavasta on suuresti velkaa stratforin tilanneanalyysille. Friedman osaa mielestäni hienosti piirtää viivoja historian pisteiden välille ja tuoda esiin isompia kuvioita.

Ukrainan kriisi kuuluu palana paljon suurempaan ja pitkäkestoisempaan tapahtumasarjaan, "suureen peliin" jota Neuvostoliitto ja Venäjä ovat pelanneet kohta vuosisadan. Putin tuli mukaan tähän kuvioon Boris Nikolajevitš Jeltsinin seuraajana ja tapahtumasarja joka johti Putinin valtaannousuun liittyy olennaisesti siihen mitä Ukrainassa tapahtuu.

Jeltsinin viimeisinä vuosina käytiin Jugoslavian hajoamissotia. Venäjä oli luonut Serbiaan, slaavilaiseen veljeskansaan, siteen ja ilmeisesti ilmassa oli jonkinlaisia ajatuksia että Venäjä takaisi serbien turvallisuuden länttä vastaan. Kun serbien mellastus Kosovossa ylitti viimein länsimaiden sietokyvyn, Venäjä joutui seuraamaan voimattomana vierestä miten NATO moukaroi serbit neuvottelupöytään. Sotaa seuraavaan rauhanturva-operaatioonkaan Venäjää ei huolittu mukaan, länsimaat kohtelivat Venäjää kuin ilmaa. Katastrofaalisen taloustilanteen ohessa tämän sanotaan olevan syy sille miksi Putin korvasi Jeltsinin.

Kosovon itsenäistyminen NATO:n avustuksella jätti Venäjään ilmeisesti ikuisen trauman ja Venäjä on kärkevästi lyönyt Kosovo-korttia pöytään niin Georgian sodassa kuin Ukrainassakin. Venäjälle syntyi Jugoslaviassa pakkomielle siitä että sen on saatava hyvitys “pelastamalla” säännöllisesti joku sopiva slaaviryhmä NATO:n tai muiden "fasistien" kynsistä ja vaatimalla että luomus tunnustetaan itsenäiseksi valtioksi.

Toinen traumaattinen episodi, joka varmasti polttelee Putinin mielessä on Nikita Sergejevitš Hruštšovin kohtalo Kuuban ohjuskriisin jälkeen; Hruštšov saavutti neuvottelussaan Kennedyn johtaman USA:n kanssa haluamansa, eli USA:n vetämään ohjuksensa Turkissa mutta sotakiihkoon lietsotussa Neuvostoliitossa tämä tulkittiin perääntymisenä USA:n edessä. Ja Nikita joutui eläkkeelle.

Neuvostoliiton hajoaminen - jota Putin kutsuu toistuvasti vuosisadan suurimmaksi katastrofiksi - jätti Venäjän käytännössä yksin kun sen entiset alusmaat kipittivät kilpaa EU:n ja NATO;n jäseniksi. Venäjän ja sen pääviholliseksen kokeman NATO:n väliin jäi enää kaksi puskurivaltiota, Ukraina ja Valko-Venäjä. Näiden kolmen kesken viriteltiin valtioliittoa, erilaisia liittoumasopimuksia mutta kaikkien muodollisuuksien alla eli kuitenkin kylmä ajatus siitä että sekä Ukraina että Valko-Venäjä ovat pysyvästi Venäjän etupiiriä jolla Venäjä on isäntä.

Vuoden 2004 oranssi vallankumous Ukrainassa pisti pelin uusiksi; Ukrainassa nousi valtaan länsimielinen hallinto joka ryhtyi rakentamaan suhteita Euroopan Unioniin. Kremlissä tämä tulkittiin vainoharhaisesti CIA:n ja USA:n myyräntyöksi ja vastatoimet alkoivat heti. Putinin julkisessa käyttäytymisessä sanotaan tapahtuneen muutoksen ja aikaisemmin länteen epäluuloisesti suhtautunut retoriikka vaihtui avoimen vihamieliseksi. Venäjä heitteli vuodet 2004-2010 kulissien takana kapuloita Ukrainan rattaisiin ja sai palkintonsa 2010 kun valtaan saatiin nostettua Venäjän etujen takuumieheksi Viktor Janukovytš.

Georgian sodalla 2008 oli näin jälkeenpäin ajatellen enemmän merkitystä Venäjän Ukrainan suhteille kuin Venäjän ja Georgian suhteille: Etelä-Ossetian miehitys oli tarkoitettu viestiksi kaikille Venäjän etupiiriksi kokemille maille, erityisesti Ukrainalle. Viesti oli että länsi ei pysty niiden turvallisuutta takaamaan ja että Venäjän armeija kykenee toimimaan nopeasti ja päättäväisesti. Ajanohdan valinta ei ollut sattumaa koska USA:lla oli tuolloin kädet täynnä Irakia ja Afganistania.

Maidanin jälkeisissä tapahtumissa voi nähdä Putinin arvioineen että USA:ssa on heikko presidentti joka ei kykene päättäväseen toimintaan jolla se voisi pelastaa Kiovan Venäjän masinoimalta vastavallankumoukselta. Barack Obama on ilmeisen tahtomattaan antanut Venäjälle signaaleja jotka on tulkittu Kremlissä heikkouden merkiksi; Vuonna 2009 Obaman silloinen ulkoministeri Hillary Clinton ojensi hampaitaan kiristelevälle Putinille symboolisen “restart” -nappulan osoituksena siitä että USA haluaa aloittaa Venäjä-suhteet puhtaalta pöydältä. Venäjällä tämä koettiin toisaalta alentuvana, Venäjää väheksyvänä tekona ja toisaalta heikkouden osoituksena. Toinen väärä signaali tuli kun USA peräytyi eleettömästi Syyrialle osoittamasta uhkavaatimuksesta Venäjän junaileman diplomaattisen ratkaisun tieltä.

Jos katsoo Putinin uraa venäläisin silmin niin mieshän näyttäisi onnistuneen tähän mennessä kaikessa mihin hän on ryhtynyt ja siksi odotukset ovat edelleen korkealla, varsinkin kun media on alistettu käytännössä täysin Putinin henkilökultin rakentamiseen. Kakka lävähti kuitenkin raskaasti tuulettimeen kun Ukrainan poliittinen koneisto hylkäsi maasta paenneen Putinin luottomiehen. Seuraavaksi Ukrainan hallinto osoittautui paljon kuviteltua sitkeämmäksi eikä vastavallankumous ottanut tulta. Ukrainan hallitus ei jatkuvasta ja sitkeästä provosoinnista huolimatta ole julistanut sotaa Venäjälle eikä antanut ylimitoitetulla sotilaallisen voiman käytöllä syytä Venäjän interventiolle, ei ainakaan sellaista joka menisi YK:n turvallisuusneuvostossa läpi. Ja sitten tuli MH17 katastrofi.

Putinin Venäjän ulkopolitiikan keskeinen tavoite on ollut lyödä kiilaa sekä USA:n ja EU:n väliin että EU:n jäsenvaltioiden väliin. Erityisen painokkaasti on Venäjä on pyrkinyt rakentamaan kahdenvälisiä suhteita Saksaan, mutta muitakaan EU:n jäsenmaita ei ole jätetty huomiotta. Putinin sanansaattajat ovat kiertäneet ahkeraan imartelemassa, maanittelemassa, uhkailemassa ja pelottelemassa. Malesialaisen matkustajakoneen pudottaminen romutti tämän työn suurelta osin ehkä peruuttamattomasti ja länsimaat tiivistävät rivejään ja hakevat turvaa toisistaan. Jos Venäjä jatkaa nykyistä suhtautumistaan tapaukseen, siitä tulee hylkiö valtioiden keskuudessa.

Venäjän talous ei ole yhtä katastrofaalisessa kunnossa kuin Jeltsinin aikaan mutta merkittävää on se, ettei talouskehitys pääse lähellekään sille asetettuja toiveita. Ja tämä aikana jolloin raakaöljyn barrelihinta on edelleen suhteellisen korkealla. Venäläiset pääsivät vuosina 2000-2008 kasvun makuun ja Putinin halutaan vievän Venäjän takaisin jatkuvasti paranevan elintason tielle. Nyt kuitenkin näyttää siltä että Venäjän talous painuu lamaan.

Putin on useaan otteeseen ilmoittanut tavoittelevansa Neuvostoliiton palauttamista. Venäjällä on hissukseen tehty monille neuvostoliittolaisille instituutioille kunnianpalautus, symbooliarvoltaan merkittävimpänä varmaan kansallishymni. Putin on miehittänyt lähipiirinsä ja Venäjän tärkeimmät positiot itse valitsemillaan miehillä ja naisilla joiden uskollisuus Putinia kohtaan on ostettu monin etuisuuksin. Kuitenkin Kremlin historiassa lähimmät työtoverit ja uskotut ovat usen osoittautuneet kaikkein vaarallisimmiksi johtajalle. Ja kun Putinin versio Neuvostoliitosta alkaa hahmottua päivä päivältä enemmän kylmän sodan tai jopa Stalinin Neuvostoliiton kaltaiseksi, Putinin lähipiirissäkin aletaan taatusti hermostua pinnan alla.

Mikä siis on Ukrainan sodan ja Putinin tulevaisuus?


Skenario yksi: Putin saa tahtonsa läpi, länsi antaa periksi ja Ukraina palaa Venäjän määräysvaltaan joko osana Venäjää tai näennäis-itsenäisenä valtiona jossa kaikille merkittäville päätöksille haetaan hyväksyntä Moskovasta. Putinia juhlitaan sankarina ja kansansuosio on taivaissa. Venäjän rajanaapureissa pyritään ottamaan nopeasti hajurakoa Venäjään ja kaikki kynnelle kykenevät hakevat turvatakuita USA:lta. Turvallisuusviranomaiset kitkevät kaiken oppositiotoimintaan viittaavankin ja Venäjä taantuu paikalleen pysähtyneeksi poliisivaltioksi.

Skeario kaksi: Ukrainan kriisi jähmettyy pattitilanteen kaltaiseksi epäsodaksi jossa Venäjä kiistää sitkeästi olevansa minkäänlainen aktiivinen osapuoli mutta toimittaa separatisteille bulvaanien kautta aseita ja taistelijoita. Lännen talouspakotteet alkavat hiljalleen näivettämään Venäjän taloutta koska Venäjä ei pääse hyötymään EU:n talouden kääntymisestä kasvu-uralle. Ukraina integroituu länteen ja kansalaismielipide on äärettömän Venäjä-vastainen. Putin voi takertua Castromaisesti valtaan tai sitten hänet syrjäytetään.

Skenario kolme: Putin pesee kätensä ja ilmoittaa separatisteille että koittakaahan pärjätä, raja meni just kiinni. Jos Putinilla on tuuria, Venäjän kansa voi nuristen niellä päätöksen jos se kyetään selittämään voitoksi. Muuten edessä on Jeltsinin ja Hruštšovin kohtalo.

Skenario neljä: Kremlistä annetaan ilmoitus että Putin on jättänyt eronpyyntönsä. Putinin seuraaja tekee täyskäännöksen suhteessa Ukrainaan ja länsimaihin. Kaikki pannaan Putinin piikkiin. Tämä skenaario vaatii toteutuakseen joko sisäpiiristä muodostuvan opposition joka on riittävän vahva kestääkseen länsivastaisella propakandalla syötetyn kansan raivon. Tai sitten Putin päättää uhrata itsensä turvatakseen Venäjälle paremman tulevaisuuden.

Skenario viisi: Putin päättää että paskat ja aloittaa ydinsodan.


Itse olisin taipuvainen veikkaamaan että Putin syrjäytetään hiljaisella palatsivallankumouksella ja Venäjä vs. maailma vastakkainasettelu pannaan pelkästään Putinin piikkiin. Putinin seuraajan ongelmana on vain se, ettei hänen pitää näyttää venäläisten silmissä jämäkkänä erityisesti suhteessaan länsimaihin.

Ajatuksia?



 

Ihmiset ovat valmiita ottamaan suuria riskejä tilanteessa, joissa ovat häviämässä jotain kaikissa mahdollisissa toimintavaihtoehdoissa. Niinpä odottaisin vielä yhtä suurta riskivetoa. Sen tueksi länttä pyritään poliittisesti hajoittamaan, sekä sitomaan lännen voimia ja mielenkiintoa muihin kohteisiin.
 
Skeario kaksi: Ukrainan kriisi jähmettyy pattitilanteen kaltaiseksi epäsodaksi jossa Venäjä kiistää sitkeästi olevansa minkäänlainen aktiivinen osapuoli mutta toimittaa separatisteille bulvaanien kautta aseita ja taistelijoita. Lännen talouspakotteet alkavat hiljalleen näivettämään Venäjän taloutta koska Venäjä ei pääse hyötymään EU:n talouden kääntymisestä kasvu-uralle. Ukraina integroituu länteen ja kansalaismielipide on äärettömän Venäjä-vastainen. Putin voi takertua Castromaisesti valtaan tai sitten hänet syrjäytetään.

Tämänhetkinen tilanne, joka voi jatkua vielä jonkin aikaa. Kaikki konstit käytetään.

Skenario yksi: Putin saa tahtonsa läpi, länsi antaa periksi ja Ukraina palaa Venäjän määräysvaltaan joko osana Venäjää tai näennäis-itsenäisenä valtiona jossa kaikille merkittäville päätöksille haetaan hyväksyntä Moskovasta. Putinia juhlitaan sankarina ja kansansuosio on taivaissa. Venäjän rajanaapureissa pyritään ottamaan nopeasti hajurakoa Venäjään ja kaikki kynnelle kykenevät hakevat turvatakuita USA:lta. Turvallisuusviranomaiset kitkevät kaiken oppositiotoimintaan viittaavankin ja Venäjä taantuu paikalleen pysähtyneeksi poliisivaltioksi.

Tämän voi tehdä, ei ydinsodalla, vaan tehokkaalla ja täsmällisellä hyökkäyksellä. Länsi ei aloita kolmatta maailmansotaa Donetskin vuoksi. Krim opetti jotain.

Skenario neljä: Kremlistä annetaan ilmoitus että Putin on jättänyt eronpyyntönsä. Putinin seuraaja tekee täyskäännöksen suhteessa Ukrainaan ja länsimaihin. Kaikki pannaan Putinin piikkiin. Tämä skenaario vaatii toteutuakseen joko sisäpiiristä muodostuvan opposition joka on riittävän vahva kestääkseen länsivastaisella propakandalla syötetyn kansan raivon. Tai sitten Putin päättää uhrata itsensä turvatakseen Venäjälle paremman tulevaisuuden.

Putinille voisi teoriassa tapahtua onnettomuus, mutta eipä tapahdu Pohjois-Koreassakaan mitään, kun ei ole karvaisia käsiä hymyillen taputtavilla munaa.
 
Poliittisesti Putin voi olla hölmöillyt lännen näkökulmasta, mutta hyvin asiaatuntemattomana maallikkona ajattelen, että se on meidän läntinen näkökulmamme, että Venäjä haluaisi Putinista eroon. Heillä on (omilla sydämenmuotoisilla isovenäläislaseillaan katsoen) vahva johtaja. Heillä propagandamylly pyörii Putinin hyväksi. Viimeiset mokat eivät ole (liian suuria) mokia heidän näkökulmastaan. Länsi sen sijaan on näyttäytynyt heikkona ja eripuraisena.

Skenaarioihin tarkemmin kantaa ottamatta uskoisin, että Venäjä ei sisäisesti näe tarvetta Putinin "poistamiseen", ja länsi siihen ei ryhdy. Ainakaan ihan pian. Kai. En tiedäo_O eli mitä ihmettä ryhdyin edes vastaamaan...
 
Putinin heikot kohdat – yksi on ylitse muiden
Tutkija: Venäjän talous on Italian kokoluokkaa, mutta se vaatii suurvalta-asemaa.
Hannu Pesonen
23.7.2014 07:30

11 min
Luettu (6 758)
Malesialainen matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainan kapinallisalueelta laukaistulla ohjuksella. Tapahtunut saa Yhdysvallat ja EU-maat kiristämään Venäjän vastaisia pakotteita sellaisiksi, että niillä on asiantuntijoiden mukaan vihdoin myös todellisia vaikutuksia.

Lähes 300 ihmishenkeä vaatinut lentoturma muodostuu siten myös todelliseksi haasteeksi presidentti Vladimir Putinille, jonka hallinnon syytetään hiljattain varustaneen koneen pudottajiksi epäillyt joukot tuhon tuottaneella ohjusjärjestelmällä.

Yhdysvaltain, Kanadan, EU:n ja eräiden muiden läntisten teollisuusmaiden kaavailemat vastatoimet ovat ns. kolmannen asteen pakotteita, jotka kohdistuisivat...

Ja loppu jutusta löytyy täältä:
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulk...i-on-ylitse-muiden/?shared=47263-827cb05e-500
 
Venäläiset olisivat halutessaan jo vallanneet koko Ukrainan. Krimin merialueilta löydetyt valtavat öljyvarat oli se päälinmäinen syy kärhämän järjestämiseen. Tämä pieni näytöskonflikti Ukrainan rajalla on vain naapurin demonisointia, jolla Putin lisää omaa suosiotaan Venäjän kansan silmissä tiedotusvälineiden kautta, joita hän itse hallitsee. Ukrainan jättimäinen konkurssivaltio tuskin houkuttelee Venäjää oikeasti.

Putinin osakkeet eivät ole vielä koskaan olleet näin korkealla, joten lähtölaskennasta ei kannata vielä puhua.
 
Viimeksi muokattu:
Muuten jo viikko sitten huomasin että jumbot lentävät nykyään jopa 15 minuutin välein Oulun kohdasta idästä länteen..aiemmin huomasin niitä Nurmon korkeudella..onko tähän syynä lentokielto alue Ukrainan päällä ?
 
Putinin osakkeet eivät ole vielä koskaan olleet näin korkealla, joten lähtölaskennasta ei kannata vielä puhua.

Putinin lähipiirin muodostavat ostetut ystävät ovat merkittävämpi tekijä kuin kansansuosio. Bysanttilaisessa kulttuurissa sankarillekin voidaan järjestää sopivan sankarillinen loppu ja asettaa balsamoitu ruumis lasiarkkuun kansan palvottavaksi.

Putinin lähipiirin varojen jäädyttäminen, teknologian vientirajoitukset, venäläisyritysten sulkeminen pois lainamarkkinoilta ja ennen kaikkea Venäjän luottoluokituksen putoaminen roskalainaluokkaan iskisi oligarkkeja niin arkaan paikkaan että pretoriaanikaarti voisi alkaa hioa tikarejaan. Luottoluokituksen putoamisesta tietyn rajan alapuolelle tarkoittaa sitä että suurten investointirahastojen on sääntöjä noudattaakseen vedettävä kaikki sijoituksensa pois eikä se tee Venäjälle hyvää.
 
Muuten jo viikko sitten huomasin että jumbot lentävät nykyään jopa 15 minuutin välein Oulun kohdasta idästä länteen..aiemmin huomasin niitä Nurmon korkeudella..onko tähän syynä lentokielto alue Ukrainan päällä ?
Kyse todennäköisesti meteorologisesta ilmiöstä. Olisko suihkuvirtaus siirtynyt? Pitkän matkan matkustajakoneen etsivät koko ajan myötätuulta koska miehistö saa bonarit säästetyistä polttoainetonneista.
 
Kyse todennäköisesti meteorologisesta ilmiöstä. Olisko suihkuvirtaus siirtynyt? Pitkän matkan matkustajakoneen etsivät koko ajan myötätuulta koska miehistö saa bonarit säästetyistä polttoainetonneista.

Edelleen lentävät Oulun yli..tuskin on meteosta kyse vaan isoista miljoonista.
 
Muuten jo viikko sitten huomasin että jumbot lentävät nykyään jopa 15 minuutin välein Oulun kohdasta idästä länteen..aiemmin huomasin niitä Nurmon korkeudella..onko tähän syynä lentokielto alue Ukrainan päällä ?

Tuskin ne näin kaukaa kiertävät, jos edullisin reitti olisi mennyt Ukrainan ylitse.

Kannattaa katsella flightradar24.comia. Seuraa Viroa ja erityisesti Pärnun ilmatilaa. Sitä reittiä on jo vuosia lentänyt varmasti satakertaa enemmän Aasian lentoja kuin Suomen yli. Pärnun yli menee jatkuvana helminauhana.
 
Ulkomaat
Tällainen on tuntematon Vladimir Putin – "kuin mikään ei koskisi häntä"
Kasperi Summanen
Verkkouutiset, 24.7.2014
Venäjän presidentti Vladimir Putinin sanotaan elävän yksitotista ja eristäytynyttä elämää.

Kirjailija Ben Judah raottaa Newsweek-lehdessä Venäjän presidentti Vladimir Putinin yksityiselämän salamyhkäisyyden verhoa. Judahin kirjoitus perustuu kolmivuotisen kirjaprojektin aikana tehtyihin selvityksiin ja Putinia lähellä olevien poliitikkojen, avustajien, tulkkien ja tavallisten ihmisten haastatteluihin.

Judah maalaa kuvan yksinäisestä valtionpäämiehestä. Putin on etäinen ja jopa tunteeton. Hän on ollut ikoni jo niin kauan, että on tottunut täysin ennalta kontrolloituun elämäänsä. Putinin päivät on jaettu tarkasti jo kuukausia ja ehkä jopa vuosia eteenpäin toisiaan seuraaviin viidentoista minuutin jaksoihin. Puheet on aina kirjoitettu ennalta ja tapaamiset ovat seremoniallisia. Improvisaatiolle ei ole tilaa.

Vladimir Putinin lähelle ei päästetä ketään. Valtiovierailuilla vain harvat ja valitut sallitaan kolmea metriä lähemmäs presidenttiä. Putin ei halua miellyttää ihmisiä. Vain harvat voivat puhua presidentille suoraan ja vielä harvemmat uskaltavat vitsailla.

"Hän ei puhu. Hän ei tunne tarvetta hymyillä. Hän ei halua lähteä kävelylle. Hän ei halua juoda. Hän on jatkuvasti henkivartijoiden, kuvaajien ja kuiskailevien avustajien ympäröimänä."

"On kuin mikään ei koskisi häntä."

Vladimir Putinilla ei ole perhe-elämää. Hänen vanhempansa ovat kuolleet ja hän on eronnut vaimostaan. Tyttäret asuvat ulkomailla. Presidentin naisseikkailuista kiertää runsaasti huhuja, mutta tarinoita ei vahvisteta.

Putinin todellinen lähipiiri löytyy kaukalosta. Hän rakastaa jääkiekkoa ja järjestää ottelun muutaman viikon välein. Kutsu presidentin peliin on oligarkkipiireissä merkkitapaus.

"He ovat hänen läheisimpiä ystäviään. Aivan kuten hänkin, suurin osa heistä tulee Pietarista. Vanhoja tuttavia ja ihmisiä, joihin hän luottaa. He ovat pääasiassa liikemiehiä ja Yhdysvaltojen mustalla listalla."

Muun muassa Hartwall Areenan omistavat Gennadi Timtshenko ja veljekset Arkadi ja Boris Rotenberg kuuluvat Putinin jääkiekkokavereihin.

Ministeritkin odottavat tuntikaupalla
Vladimir Putin nukkuu aamuisin pitkään ja syö tuhdin aamiaisensa yksin vasta puolilta päivin. Sitten presidentti treenaa. Putin ui ja nostaa painoja kuntosalilla joka päivä. Aamutoimien jälkeen presidentti verhoutuu ylelliseen, mutta hillittyyn räätälinpukuun. Solmion väri on kylmä.

Presidentti asettuu pöytänsä taakse vasta iltapäivällä. Hän haluaa työskennellä silloin kun tuntee itsensä teräväksi.

Hoviväki saa odottaa presidenttiä usein tuntikaupalla. Hän tarkastelee palatsinsa odotustilassa audienssia vartovia työhuoneensa monitoreista ja jopa ministerit joutuvat istumaan presidentin huoneen ulkopuolella kolme tai neljäkin tuntia.

Putin on omasta mielestään neuvostojohtaja Josif Stalinin jälkeen eniten työskentelevä venäläinen valtionpäämies.

Putin ei välitä modernista teknologiasta. Internet-sivustot ovat hänestä sekavia ja selaimien käyttö hankalaa. Hän on kuitenkin koukussa tietoon ja aloittaa päivänsä lukemalla mappitolkulla turvallisuuspalveluiden muistioita koti- ja ulkomaan tilanteista. Sen jälkeen presidentti ahmii otteita eri maiden medioista. Puhelut presidentti hoitaa neuvostoaikaisilla lankapuhelimilla. Hänen toimistossaan ei ole näyttöpäätettä.
 
Putinista saisi hyvän virkamiehen, ja varmaan joku firma saisi hyvän lisän johtoonsa. Mutta valtion johtoon häntä en laskisi.
 
Miksi aika monen venäläisen mahtihenkilön perheet asuvat ulkomailla? Lapset opiskelevat Lontoossa, Pariisissa ja amerikoissa jne. Koteja on ympäri maailmaa ja fyrkka visusti kätkettynä mikä mihinkin. Miksi. Onko rikkaiden toinen jalka pysyvästi ulkomailla? Mitä siitä pitää ajatella? Vai onko se sitä samaa täälläkin, miten arvioitte tätä`?
 
Eivät luota asemaansa, tai perheet pidetään turvassa ulkomailla.
Mahtihenkilöt tietävät, että keikahdukset voivat olla nopeita ja yllättäviä, joten on parempi jos pehhe on turvassa ulkomailla ja samoin osa omaisuudesta.
 
Mitä olen aiheesta tehtyjä tutkimuksia lukenut niin koulutetun nuoren venäläisen ykköshaave on miltei poikkeuksetta muutto johonkin länsimaahan, mieluiten Yhdysvaltoihin. Lontoossa on nykyään melkoinen oligarkien perheistä koostuva venäläisyhteisö jonka avokätisesti käyttämä raha antaa melkoisen piristysruiskeen paikalliselle palvelusektorille.
 
Parin rommin jälkeen tuli kaamea ajatus...

Suomi on uusi/vanha tsaari Putinin suur-ruhtinaskunta. Näennäinen itsenäisyys ja minne hovin on mukava mennä pitämään hauskaa...

"Vino veritas"
 
No tokkopa sentään... Toivottavasti ei.

Ei onnistu kyl ihan hevillä.

Tosin olin otettu nuista Venäjän Ukrainan harjoituksista aikoinaan jossa RYSSÄT pisti pystyyn 150 t ukkoa viikon sisään rajalle. Lisäksi ilmavoimat ja muut...

Toistan: Niinkuin ystävämme sitelta allekirjoittaa: "Harmaata vaihetta ei enää ole"...
 
Ei onnistu kyl ihan hevillä.

Tosin olin otettu nuista Venäjän Ukrainan harjoituksista aikoinaan jossa RYSSÄT pisti pystyyn 150 t ukkoa viikon sisään rajalle. Lisäksi ilmavoimat ja muut...

Toistan: Niinkuin ystävämme sitelta allekirjoittaa: "Harmaata vaihetta ei enää ole"...

Viikossa on meilläkin melkoinen organisaatio ottamassa vastaan. Kiinnostavampaa olisi, paljonko saavat kahdessa-kolmessa vuorokaudessa liikkeelle, se ratkaisee.
 
Back
Top