Oriveden kouluammuskelu

commando

Kenraali
Missä muussa tilanteessa sitten pitäisi käyttää mitään aseita kuin äärimmäisissä? Minulle on aivan sama onko aseen tai muun esineen käyttö kohteelleen lopullista, ainostaan se ratkaisee että uhka poistetaan mahdollisimman pienellä riskillä itselle mutta riittävällä varmuudella että kohde ei jatka toimintaansa välittömästi.

Valitettavasti ei ole olemassa mitään sellaisia pamppuja tai kaasuja tai edes tuliaseita jotka pysäyttävät hyökkäyksen varmasti - varsinkin aineissa olevan. Sen tietää jokainen ihmistä teleskooppipampulla tai vastaavalla lyönyt tai paprikaa kasvoille spreijannut. Tälläkin foorumilla esiintynyt virolainen sienenmyyjävideo on hyvä esimerkki voimankäyttövälineiden tehokkuudesta ja jopa kentällä toimivan poliisin taidoista käyttää niitä. Pamppu on voimankäyttöväline, se tarvitsee tilaa eikä ole mikään hyvä pysäyttämisvoimaltaan. Heti kun kehität jonkinlaisen ei kuolettavan pampun tai muun jota voi käyttää pienessä tilassa, siinä ei ole hengenvaaraa mutta se pysäyttää niin sinusta tulee miljonääri. Pamppu varsinkin myös ei ole sellainen tasoittava tekijä kuin tuliase kun osapuolet ovat erilaisissa fyysisissä paketeissa. Pyörätuolissa istuva, eläkäläinen tai heikko ja pieni nainen varmaan käyttävätkin sitä pamppua aivan helvetin tehokkaasti nuoreen ja rotevaan mieheen...

Hyvin harvoin asetta joudutaan käyttämään vaan käskytys ja aseen esille ottaminen riittää purkamaan tilanteen. Täytyy muistaa että aseen esille ottaminen ja sillä uhkaaminenkin on jo voimankäyttöä kohteelle. Hyvin useasti puhutaan siitä että ase kodissa tilastollisesti aiheuttaa niin ja niin suuren ja moninkertaisen riskin kotiväelle verrattuna murtovarkaalle. Tutkimus josta tämä höpinä lähti liikkeelle aikoinaan oli vääristelty käsinvalittuine datoineen ja vaikka sellainen tehtäisiin uudestaan niin samat tulokset tottakai toistuisivat jossain määrin koska hyvin harvoin murtovarasta tms. joudutaan oikeasti ampumaan. Jos aseella uhkaaminen ei riitä esimerkiksi pysäyttämään ja pakottamaan karkuun murtovarasta niin ruumiita tulee tai ainakin ampumahaavoja mutta tosiasia on se että rikollinen ei halua kuolla eikä mielellään tappaakaan sitä murronkohdetta joten varas luikkii pois. Tälläisessa tapauksessa ei oteta huomioon tilastoissa että jos sillä kotona olleella murron kohteella ei olisikaan ollut asetta niin montako kylkiluuta häneltä olisi paketissa, vagina revittynä ja olisiko edes henki tallella. Emme koskaan saa näistä "entä jos" -tilanteista dataa. Aina voidaan tilastoida se että moniko kuolee tuliaseeseen, rosvo tai perheenjäsen muttei koskaan sitä moniko pelastuu niillä uhkaamisen ansiosta tai jo pelkästään sen takia että väkivaltaan ei uskalleta ryhtyä koska tiedetään kodeissa olevan aseita.
 

TomTom

Ylipäällikkö
Mod
Mosurin ja adamin ainainen taistelu saa luvan loppua nyt. Jos ette osaa kirjoittaa ilman toistenne kanssa vänkäämistä joka lirpakkeessa niin olkaa kirjoittamatta.
 

EK

Ylipäällikkö
baikal kirjoitti:
Ennenkuin joku ehtii rönkiä, että poliisilla ei ole koulutusta ja välineitä hoitaa tällaisia tapauksia, niin opettajilla ei ole perhana kuin karttakeppi eikä koulutusta varmaan senkään vertaa.....vai mitä arvelette?

Ei ole usein enää edes sitä karttakeppiä. Joillakin on koulutusta, toisilla ei.

Kättäpitempää ei edes pitäisi olla. Tämänkaltaisen ulkopuolisen uhan kohtaaminen on äärimmäisen harvinaista. Valtaosa opettajista ei pystyisi käyttämään voimankäyttövälineitä oikein edes koulutuksen jälkeen. Osan kohdalla riskinä on, että voimankäyttövälineitä käytetään oppilaita kohtaan. Ja miten voimankäyttövälineitä säilytettäisiin? Ennemmin tai myöhemmin ne joutuisivat oppilaiden käsiin, jotka käyttäisivät niitä toisiinsa. Mitenkäs sitten?

Nämä on niitä ns. paskoja juttuja, joiden kanssa on vain elettävä. Asiattomia liikkujia kouluilla on itseasiassa yllättävän paljon (ainakin isommissa kaupungeissa), mutta yleensä ne hätistellään pois tai havaitaan vasta, kun samalla käytävällä katoaa saman oppitunnin aikana useampia kännyköitä, lompakoita ja takkeja.
 

pstsika

Haukka
adam7 kirjoitti:
ja tapaukset joissa sitä tapaavaa voimaa käytettäisiin vähenisivät?

koska sitä tappavaa voimaa ihan aikusten oikeesti normaalisti tarvitsee?

Alkuun ehkä tulisi jonkinlainen piikki, mutta kyllä se siitä vähenisi samalla tavoin kuin Yhdysvalloissa.
Aseen käyttö on perusteltua silloin, kun hyökkääjä on varustautunut terä- tai ampuma-aseella ja tilanteessa on mahdollisuus saada pysyviä vammoja tai jopa saada surmansa.
Lisäksi se on perusteltua myös sellaisissa tilanteissa, joissa hyökkääjän ja uhrin fyysiset valmiudet eroavat kuin yö ja päivä. Esimerkiksi juuri tuollaisessa 50 kiloinen nainen vs. 90 kiloinen mies tilanteessa, jossa isommalla osapuolella on tarkoitus harrastaa yllätysseksiä.

"pahis". suurin osa väkivallasta on "tavallisten ihmisten" lähipiirissä tekemää. sitten tulee tuntemattomien kesken jostain sanaharkasta alkanut. rikollisten oman piirinsä ulkopuolelle tekemä on aika pieni osa. en vähättele mitään näistä, mutta jos keinoja ajattelee, ei kyllä kansan itsensä aseistaminen ole ykkösenä.

”Tavalliset” ihmiset eivät raiskaa ja pahoinpitele tuntemattomia ihmisiä satunnaisesti. Tuollaisia tekoja tekevät on ”pahiksia”, rosvoja tai muita rikollisia riippumatta siitä millä nimellä niitä kutsutaan. Nuo omaavat juurikin mainitsemani ”rikollisen luonteenlaadun” ja rikosten tekeminen on heille elämäntapa, ei vahinko.

Arkipäivän väkivalta johon kansalainen suurimmalta osalta törmää on kännisten keskinäisiä kahinoita ja nuo yleensä loppuvat aika nopeasti, koska tarkoitus ei ole oikeasti vahingoittaa vaan säilyttää kasvot. Siitä syystä nakkikiskatappelut ovat muutamia heijareita ja suunsoittoa. Harvemmin tilanne menee siihen, että maahan pudonneen pään päällä hypitään tai homma viimeistellään muuten. Voisi melkein sanoa, että nuo taksijono ja nakkikiskatappelut ovat lähinnä kunniaan liittyviä. Minä en tosin halua olla sellaisessa mukana tilastotappiona tai yksittäistapauksena, sillä kertaa kun homma menee överiksi ja toinen osapuoli edustaa tuota rikollisuuden elämäntavakseen ottanutta ihmistyyppiä.

niin tässä taas ajatus ettei oikeuslaitos tee mitään. mistäköhän sitten tulee se ruuhka oikeuslaitoksen rikosoikeudellisissa asiossa jota tuota käsittelyä viivästää.
Byrokratiasta ja alimiehityksestä.
Lisäksi siitä, että iso osa käräjille päätyvistä asioista on sellaisia, jotka voitaisiin ratkaista rv-menettelyllä, mutta koska maksamattomia rankkareita ei enää tarvitse istua pois niin sakko pitää hakea rosiksesta, jotta tekijälle tulee tuomio.

mitä tällä nyt on tekemistä todellisuuden kanssa?

Tuo edustaa sitä todellisuutta. Harrasteluvilla olevia pistooleita on aikojen saatossa hankittu x- määrä puhtaasti itsepuolustukseen. Siitä ei jää kiinni ennen kuin joku löytää sen aseen taskun pohjalta tai sitä käyttää.
 

pstsika

Haukka
baikal kirjoitti:
Itsepuolustus. Joo, tarkoitatte varmaan Floridan mallia? Vai jotain muuta? Hienoa. Hellsinkiläinen snagari klo 0300 su-aamuna, ukkoja kymmenittäin, jokainen lärvit olalla ja taksijonossa aletaan setviä kuka löi ketä ja ....ohhoijjaa. Opettaja taskussaan ukko-mauseri, turvaamassa oppilaitaan....jooh.

Herätys tähän aamuun ja rähmät pois simmuista: nämä toistuvat tapaukset tulevat armotta vaikuttamaan siihen, miten lupia aseisiin myönnetään ja siihen miten poliisi reagoi lieviinkin asioihin: raudat lähtee vielä kaapeista niin vikkelään, ettei ehdi kissaa sanoa, kun nuorempi konstaapeli kantaa rojuja volkkariin ja wanhempi konsta kirjoittaa kuittia ja ylikonsta purettaa syyllistä shäferillä niin että hampaat louskuu. :a-grin::maija:

Ei opettajan ole pakko kantaa CCW-asetta, mutta miksi se pitäisi kieltää niiltä, jotka haluavat kantaa.

Hajavarastointi on päivän sana. Asevainojen alkaessa kaikki munat eivät saa olla yhdessä korissa, jotta käteen jää muutakin kuin kikkeli.
 

fulcrum

Respected Leader
adam7 kirjoitti:
Kun kerran poliitikot oppivat että kieltämällä jonkun päivänpolttavan asian saadaan suosiota nostettua, niin sille uralle ei loppua löydä. 50 vuoden päästä et saa tehdä edes päivällisvieraalle ruokaa, koska "hygieniatasoa ei voida taata ja valmista ruokaahan saa kaupasta".

tässä ketjussa kukaan ei ole esittänyt mitään lisäkieltoja

Täällä ei, muualla kyllä.
 

miheikki

Greatest Leader
Nyt on jonkun pyssylogin työpaikka katkolla. Vai onko?

IS: Oriveden ampuja oli päässyt hoidosta edellisenä päivänä
Tiistai 3.4.2012 klo 09.22

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnunen ei vahvista tietoa.

- En kommentoi kenenkään terveydentilaa, jos se ei ole täysin välttämätöntä, ja tässä tapauksessa se ei ole mitenkään välttämätöntä.

Lehden mukaan ampujaksi epäilty joutui hoitoon mielenterveysongelmien takia juuri ennen ampumisia. Ennen hoitoon joutumistaan, mies oli karannut yhdessä 16-vuotiaan ex-tyttöystävänsä kanssa Suomen-kierrokselle.

Poliisi selvittää yhä matkan vaiheita.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012040315407125_uu.shtml
 

fulcrum

Respected Leader
miheikki kirjoitti:
Nyt on jonkun pyssylogin työpaikka katkolla. Vai onko?

Tuskin. Ei varmaan ollut ilmaantunut aihetta pitkittyneeseen pakkohoitoon niin eihän ihmistä silloin voi pitää lukkojen takana loputtomiin.
 

commando

Kenraali
Lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa nykyisen aselain puitteissa "asiakkaasta", joka ei ole soveltuva aseen hallussapitoon (tai "kantamiseen" kuten huonosti aselakia tunteva media antaa ymmärtää kun uutisoidaan "järeistä käsiaseista"). Lain noudattaminen tarkoittaa että vaippaan kuseva ja maailmankuvan menettänyt vammainen ja vanhus pitää myös ilmoittaa poliisille joka kerta. Hienosti tehty aselaki. Täytyy oikein taputtaa karvaisia käsiä AHY:n virkamiehille. Muulla hoitohenkilökunnalla on oikeus muttei velvollisuus. Ehkä median pitäisi nyt haastatella näitä henkilöitä jotka ovat pitäneet hoidossa tätä tyyppiä, joka kidnappasi/karkasi 16-vuotiaan "tyttöystävänsä" kanssa. Toki heillä on vaitiolovelvollisuus mutta niin ovat aseasiatkin salassapidettäviä asioita mutta kappas kummaa kun tapahtuu edes epäilys niin poliisi heti purkaa salassapidettävät tiedot ja antaa medialle tiedot salassapidettävistä asioista.

Suomeen pitäisi saada vapaampi aselaki mutta toisaalta luoda pipipää- eli mielisairausrekisteri jotta hulluilta saataisiin pois aseet, autot ja lentokoneet eli toisin sanoen luvat niihin mitään käyttöähän ne eivät estä kuin laillisten aseiden tapauksissa. Muuta omaisuutta ei voida takavarikoida. Myöskin ensimmäisiä uuden aselain parannuksia pitäisi olla kaikille täysi-ikäisille, lainkuuliaisille ja hyvämaineisille kansalaisille subjektiivinen oikeus kantaa asetta itsepuolustukseen. Poliisi ei pysty suojelemaan ketään ja lähestymiskielto on vitsi jota kukaan ei pysty edes valvomaan. Myöskin muita lakeja, asetuksia ja ohjeita täsmentää että poliisilla olisi oikeus takavarikoida rikoksentekovälineenä mm. rattijuopon auto ja myös siinä tapauksessa ettei se olisi oma. Korvausvelvollisuus vain siirtyisi omistajalle rattijuopolta. Takavarikoidut autot voisi sittemmin huutokaupata jotta paikalliset poliisit saisivat resursseja lupahallintoon tarkastella pipipäiden edesottamuksia.

On valitettavaa että niin moni on kuollut ja loukkaantunut hyödyllisten idioottien vuoksi, jotka luulevat kieltämällä aseen kantamisen itsepuolustukseksi parantavan turvallisuutta vaikka maailmassa ei löydy yhtäkään esimerkkiä joka tukisi tätä totalitarista murhaideologiaa. "They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety", totesi Benjamin Franklin.
 

jokiranta

Alokas
BAN
pstsika kirjoitti:
Ampuja 23- vuotias ja ex- tyttöystävä 16. Ei hyvää päivää...
Ei ihme, että tytön isä ei ollut tyytyväinen tuollaiseen "seurustelusuhteeseen".

No kun tyttö ei ollut 15-vuotias tai 14-vuotias, on sitten yksilöiden power of love voimassa.

Tosin suhteen epäsymmetrisyyttä, epäsymmetristä konfliktia, osoittaa se, että ilmeisesti tyttö halusi päättää kauniin suhteen, jonka onnistumisessa oli haasteita.

16/23 näyttää pahemmalta kuin kahden vuoden päästä 18/25 tai kymmenen vuoden päästä 26/33.

Seuraava kysymys onkin se, ovatko kurdit ja häpeämurhaajat oikeassa, kun edes hieman katsovat tytärtensä perään.

Pitäisikö rippikoulussa tai peruskoulussa hieman opettaa tapakulttuuria, jottei kaikki jäisi aivan vain Salattujen elämien ja Googlen varaan?

Nykyään, kun kaikki tiedetään, ei oikein osata enää mitään.
 
Last edited by a moderator:

jokiranta

Alokas
BAN
commando kirjoitti:
Suomeen pitäisi saada vapaampi aselaki mutta toisaalta luoda pipipää- eli mielisairausrekisteri jotta hulluilta saataisiin pois aseet, autot ja lentokoneet eli toisin sanoen luvat niihin mitään käyttöähän ne eivät estä kuin laillisten aseiden tapauksissa.

Jos kaikki mielenterveydeltään epävakaat kortistoitaisiin vaikkapa aivan hihanauhoittamatta, mistä saataisiin riittävä määrä narsisteja valtakunnan johtohommiin?

Jos kaikki mielenhäiriöiset kortistoitaisiin tietokantoihin jo teini-ikäisinä, alkaisi Suomesta puuttua kunnianhimoisia narsisteja värvättäväksi uusiin hankkeisiin.

Piippolan vaari

Kyläkauppias

gQNICToNNc4[/media]

Toimitusjohtaja autoilee

Rauhanmies

commando kirjoitti:
Muuta omaisuutta ei voida takavarikoida. Myöskin ensimmäisiä uuden aselain parannuksia pitäisi olla kaikille täysi-ikäisille, lainkuuliaisille ja hyvämaineisille kansalaisille subjektiivinen oikeus kantaa asetta itsepuolustukseen.[/url]

JOKAINEN on hyvämaineinen synnytyslaitoksella aloittaessaan rääkyessään elämänsä. Monet hyvämaineisetkin kansalaiset ovat mieleltään epävakaita ja käyvät mielialalääkkeillä.

Kun profilointi menee yhtä pitkälle kuin kansallissosialistisessa Saksassa tai The minority reportissa, on hyvämaineisten tasapainottomien yhteiskuntakelpoisuus vaarassa satojentuhansien kansalaisten osalta.

Olen paljon kiinnostuneempi siitä, ketkä naapurin käyvät mielialalääkkeillä verrattuna siihen, kenellä naapureistakin on ampuma-ase. Uskon, että näitä mielialalääkkeillä käyviä on kansanterveyden medikalisaation vuoksi enemmän kuin aseenkantoluvan haltijoita.

commando kirjoitti:
Poliisi ei pysty suojelemaan ketään ja lähestymiskielto on vitsi jota kukaan ei pysty edes valvomaan.[/url]

Lähestymiskiellon valvoon lähestymiskiellon hakija.

commando kirjoitti:
Myöskin muita lakeja, asetuksia ja ohjeita täsmentää että poliisilla olisi oikeus takavarikoida rikoksentekovälineenä mm. rattijuopon auto ja myös siinä tapauksessa ettei se olisi oma.[/url]

Tällöin moninkertainen rappijuoppo siirtyy alle 1000 euron autokalustoon tai lainaa sen tuttavaltaan, jolle hän on sen rahoittanut kakkosautoksi.

Leasing-yritykset ja työnantajat joutuisivat hankkimaan aivan vain halpa-autoja. Oikeusperiaatteena mielivaltainen takavarikointi ei ole hyvä.

commando kirjoitti:
Korvausvelvollisuus vain siirtyisi omistajalle rattijuopolta. Takavarikoidut autot voisi sittemmin huutokaupata jotta paikalliset poliisit saisivat resursseja lupahallintoon tarkastella pipipäiden edesottamuksia.[/url]

Tästä tulisi sellainen arvonta-automaatti, että oikeusvaltioperiaate olisi vaarassa oikeusturvan osalta.

commando kirjoitti:
On valitettavaa että niin moni on kuollut ja loukkaantunut hyödyllisten idioottien vuoksi, jotka luulevat kieltämällä aseen kantamisen itsepuolustukseksi parantavan turvallisuutta vaikka maailmassa ei löydy yhtäkään esimerkkiä joka tukisi tätä totalitarista murhaideologiaa. "They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety", totesi Benjamin Franklin.

"Yhdysvallat on siirtynyt barbariasta suoraan rappioon käymättä läpi sivistysvaihetta." - Alexis de Tocqueville -

Kun Yhdysvalloissa tulee sähkökatkos, alkaa ryöstely aidon yksilöllisen edunajamisen hengessä eikä juuri kukaan ole turvassa.
 
Last edited by a moderator:

miheikki

Greatest Leader
Imatran koulupuukotuksesta uutta tietoa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012021415201372_uu.shtml

Skannaus on ilmeisesti perjantain 13.4.2012 uutisvuoksi- lehdestä.
http://hommaforum.org/index.php/topic,67694.msg985216.html#msg985216

"Jahdatessaan uhriaan koulun käytävällä hän myös huusi arabiaksi Allah akbar eli Jumala on suuri. Teon jälkeen hän kysyi lisäksi Mekan sijaintia, koska koki, että kohta on aika rukoilla."
2jIwg.jpg


Aitoa omistautumista vai false flag operaatio?
 

pstsika

Haukka
jokiranta kirjoitti:
pstsika kirjoitti:
Ampuja 23- vuotias ja ex- tyttöystävä 16. Ei hyvää päivää...
Ei ihme, että tytön isä ei ollut tyytyväinen tuollaiseen "seurustelusuhteeseen".

No kun tyttö ei ollut 15-vuotias tai 14-vuotias, on sitten yksilöiden power of love voimassa.

Tosin suhteen epäsymmetrisyyttä, epäsymmetristä konfliktia, osoittaa se, että ilmeisesti tyttö halusi päättää kauniin suhteen, jonka onnistumisessa oli haasteita.

16/23 näyttää pahemmalta kuin kahden vuoden päästä 18/25 tai kymmenen vuoden päästä 26/33.

Seuraava kysymys onkin se, ovatko kurdit ja häpeämurhaajat oikeassa, kun edes hieman katsovat tytärtensä perään.

Pitäisikö rippikoulussa tai peruskoulussa hieman opettaa tapakulttuuria, jottei kaikki jäisi aivan vain Salattujen elämien ja Googlen varaan?

Nykyään, kun kaikki tiedetään, ei oikein osata enää mitään.

Se, että kyseinen vosu ei enää ollut sakkolihaa ei ole ratkaisevaa, vaan se, että 16- vuotias ja 23- vuotias ovat täysin erilaisissa elämäntilanteissa ja eri tasoilla muutenkin. 23 vuotias joka juoksee juuri ja juuri laillisen iän saavuttaneen piparin perässä ei ole "normaali" siinä merkityksessä kun yleensä käsitetään. Jos luvut olisivat 18 / 25 niin eroja olisi silti, mutta ainakin molemmat olisivat täysi-ikäisiä ja täysivaltaisia. Mitä enemmän vuosirenkaita tulee, sitä pienemmäksi ero kutistuu, mutta mopoikäisillä parikin vuotta vaikuttaa paljon.

Edit: Minun mielestäni tuo 18/25 on vielä niin paljon, että jättäisin tuollaisen väliin jos kysymys olisi muustakin kuin hauskanpidosta.
Jos osapuolten iät käännettäisiin päinvastoin niin 25/32 juttukaan ei toimisi, koska tuon ikäinen nainen alkaa jo olla vähän liian vanha ja sillä tikittäisi biologinen kello liian kovaa.
 
Last edited by a moderator:

commando

Kenraali
jokiranta kirjoitti:
Jos kaikki mielenterveydeltään epävakaat kortistoitaisiin vaikkapa aivan hihanauhoittamatta, mistä saataisiin riittävä määrä narsisteja valtakunnan johtohommiin?

Hyvä pointti. :)

JOKAINEN on hyvämaineinen synnytyslaitoksella aloittaessaan rääkyessään elämänsä. Monet hyvämaineisetkin kansalaiset ovat mieleltään epävakaita ja käyvät mielialalääkkeillä.

Yhteiskunta voi ottaa oikeuksia pois tarvittaessa ja niitä myös saadaan iän ja täysipäisyyden myötä. Useimmiten uhkat ovat nähtävillä aikaisemmin kuten oli mm. kouluampujien kohdalla. Ongelma on se ettei meillä tosiaan ole pipipäärekisteriä. Luonnollisesti sellaista järjestelmää luotaessa pitää olla perustelut, oikeus valittaa asiasta ja mahdollisuus myös ko. rekisteristä poistuminen tervehdyttyä olla mahdollista. Ongelmahan ko. rekisterissä kuitenkin on että se murtaa lääkärin ja potilaan välisen luottamuksen ja parasta masennuksen hoitoa ei ole lyödä leima paperiin ja viedä aseet pois metsämieheltä kun todellisuudessa metsissä vaeltelu ja harrastus valmiina olevine kaveriporukoineen on hyvää arkipäivän mielenterveyshoitoa. Mutta asiat ovat tapauskohtaisia ja oikeusmurhia tapahtuu aina oli järjestelmä millainen tahansa. Mitään ei voida estää täydellisesti eikä tarvitse mutta en näe että pipipäärekisteri olisi yhtään leimaavampi kuin rikosrekisteri. "Ansioista" saatuja.

Olen paljon kiinnostuneempi siitä, ketkä naapurin käyvät mielialalääkkeillä verrattuna siihen, kenellä naapureistakin on ampuma-ase. Uskon, että näitä mielialalääkkeillä käyviä on kansanterveyden medikalisaation vuoksi enemmän kuin aseenkantoluvan haltijoita.

Suomessa ei ole aseenkantolupia, on vain hallussapitolupia.

Lähestymiskiellon valvoon lähestymiskiellon hakija.

Kyllä mutta suojellulla kohteella ei ole mitään lääkkeitä itsepuolustukseen kuten ei ollut Orivedellä tai Sellossa. Sellon tapauksen vainotulla naisella oli muuten suvun rahoilla joskus myös aseistettu henkivartija palkattuna, koska itseään ei saa puolustaa asein mutta rahalla saa aseistetun puolustajan. Myöskin henkivartija saa kulkea tuliaseen kanssa puolustaessa raharikasta vapaa-aikaa viettäessä mutta itseään puolustaakseen hän ei saa asetta kantaa vapaa-ajalla.

Tällöin moninkertainen rappijuoppo siirtyy alle 1000 euron autokalustoon tai lainaa sen tuttavaltaan, jolle hän on sen rahoittanut kakkosautoksi.

Joka tapauksessa rattijuopolle se alle 1000 euron autokin on yleensä tuntuva investointi ja kuten aiemmin sanoin myös lainattu (muttei varastettu tai luvatta käyttöönotettu) auto pitäisi takavarikoida rikoksentekovälineenä aivan kuten myös lainattu asekin. Eli älä lainaa autoa rattijuoppouteen taipuvaiselle ja jos kuitenkin pääsi niin käymään niin rattijuoppo on korvausvelvollinen lainaajalle. Tietenkin jo valmiiksi juopuneelle auton luovuttaminen on rikos ja nyt jo rangaistu.

Leasing-yritykset ja työnantajat joutuisivat hankkimaan aivan vain halpa-autoja. Oikeusperiaatteena mielivaltainen takavarikointi ei ole hyvä.

Luonnollisesti silloin korvausvelvollisuus auton omistajalle siirtyy rikoksen tekijälle eli rattijuopolle. Mitä opimme? Älä liisaa autoa rattijuoppouksiin syyllistyneille tai palkkaa rattijuoppouksiin toistuvasti syyllistyneitä (kortitonta tai korttinsa menettäneitä) ajamaan firman autoa.

Tästä tulisi sellainen arvonta-automaatti, että oikeusvaltioperiaate olisi vaarassa oikeusturvan osalta.

Luonnollisesti lakiin pitäisi siksi kirjata selvät perusteet ja oikeudet myös valittaa tuomioista. Ei pidä antaa liikaa virkamiehelle oikeutta arpoa tuomion rangaistavuutta kuten esimerkiksi aselupa-asioissa. Ei oikeusvaltiota tarvitse ja pidä hylätä.

"Yhdysvallat on siirtynyt barbariasta suoraan rappioon käymättä läpi sivistysvaihetta." - Alexis de Tocqueville -

Sanoo ranskalainen 1859 kuollut tyyppi jonka suomenkielisestä Wikipedia sivusta ainakaan on vaikea päätellä mitään. Tarkoittaako ko. rappio demokratiaa?

Kun Yhdysvalloissa tulee sähkökatkos, alkaa ryöstely aidon yksilöllisen edunajamisen hengessä eikä juuri kukaan ole turvassa.

Niin kuin missä ja verrattuna muunlaiseen yhteiskuntaan? Kyllä tätä tapahtuu varsinkin ison luonnonmullistuksen yhteydessä mm. hurrikaanin kohdalla New Orleansissa mutta miten se poikkeaa siitä mitä tapahtuu "sivistyneessä" Euroopassa edes ilman sähkökatkoa? Moniko muistaa Lontoon mellakat?
 

Einomies1

Respected Leader
commando kirjoitti:
Ongelmahan ko. rekisterissä kuitenkin on että se murtaa lääkärin ja potilaan välisen luottamuksen ja parasta masennuksen hoitoa ei ole lyödä leima paperiin ja viedä aseet pois metsämieheltä kun todellisuudessa metsissä vaeltelu ja harrastus valmiina olevine kaveriporukoineen on hyvää arkipäivän mielenterveyshoitoa.
Depressio voi olla oire tai diagnostoitu sairaus. Lähes jokainen meistä kokee vastoinkäymisiä elämässä jotka "masentavat". Ei aina voi olla heppi pystyssä ja naama hangon keksinä kun vituttaa/ahdistaa. Nykyään ihmiset menevät lääkärille hyvinkin helposti valittamaan masennusoireita kun on omassa elämässä vaikeaa ja mikä huolestuttavampaa, jotkut lääkärit mysö määräävät masennuslääkkeitä aivan liian helposti ihan normaaliin alakuloon. Myös vanhukset pidetään "onnellisina" useiden uni- ja masennuslääkkeiden avulla kun todellinen syy on yksinäisyys ja seuran puute yksinasuvilla.

Myös metsämiehelle voi alakuloon olla hyväksi piristäytyä kaveriporukassa tai yksin metsällä, mutta todellisessa depressiossa henkilön aloitekyky ja jopa itsestään huolehtiminen laskevat huomattavasti sairauden vakavuuden mukaan. Ennen mukavalta tuntuvat ja innostavat asiat eivät kiinnosta ja jopa oma henkilökohtainen hygienia unohtuu. Helposti lohdutusta haetaan pullosta ja alkoholin käyttö on hyvin yleistä Depressiopotilailla. Sitten ennenpitkää tulevat itsetuho-ajatukset. Nämä asiat ovat tuttuja hoitohenkilökunnalle ja jokaiselle joka on elänyt depressiota sairastavan kanssa. Riski masennuspotilaan itsemurhalle tai itsensä vahingoittamiselle on suurin yllättäen silloin kun terapia ja lääkitys alkavat vaikuttaa. Tällöin henkilön toimintakyky ja aktiivisuus alkavat kasvaa mutta mieliala ei kohoa heti samaan tahtiin.

Depressiota sairastavat tosin erittäin harvoin vahingoittavat muita itsetuho-aikeissaan, jolleivat tee sitä toissijaisesti esim. ajamalla autolla toista päin.

Tässä tilassa oleva henkilö ei kyllä missään nimessä ole soveltuva aseen haltijaksi koska jopa saatavilla olevat terä-aseet on syytä pitää lukkojen takana.

Mutta asiat ovat tapauskohtaisia ja oikeusmurhia tapahtuu aina oli järjestelmä millainen tahansa. Mitään ei voida estää täydellisesti eikä tarvitse mutta en näe että pipipäärekisteri olisi yhtään leimaavampi kuin rikosrekisteri. "Ansioista" saatuja.
Olisi kiva kuulla mitä mieltä itse olet asiasta silloin jos satut sairastumaan henkisesti. Rikosrekisteri ja "pipipäärekisteri" eivät ole missään nimessä samankaltaisia. Kukaan ei vaan päätä sairastua toisin kuin rikosta tehdessään.
Vertailu on älytön.

Ongelma mielenterveysasioissa on paljon laajempi eikä asiaa hoideta millään rekisterillä. Syy nykyisiin ongelmiin on yhteiskunnan eriarvoistumisessa ja syrjäytymisessä sekä avohoidossa. Se miten eriarvoistumista ja syrjäytymistä pitäisi torjua oma asiansa ja se vaatii paljon eri toimenpiteitä. En lähde ruotimaan sitä tässä.

Avohoito taas ei sovi kaikille. Liian paljon mm. skitsofreniaa sairastavista potilaista on avohoidossa verrattuna 15 vuoden takaiseen. On selvää että avohoidossa potilaan lääkkeiden ottoa ja potilasta ei voida valvoa ja hoitaa samanlailla kuin suljetussa laitoksessa. En sano että avohoito on huono asia. Se sopii hyvin tiettyihin sairauksiin ja tapauksiin mutta kyllä tämä nykyinen tilanne johtuu yllätys, yllätys säästöistä sairaalapaikoissa.

Pahasti sairaat skitsofrenikot ovat paljon vakavampi uhka muille ihmisille kuin depressiopotilaat. Varsinkin paranoidiset skitsofrenikot saavat "käskyjä" vaikkapa jumalalta joka yllättäen käskee tappamaan vaikka edessä olevan henkilön. Nämä harhat ovat erittäin todellisia heille eikä niihin ole syytä suhtautua väheksyen. Tästä syystä skitsofreniapotilaan seurassa on syytä olla tarkkana eikä kääntää koskaan selkäänsä. Ulkoisesti täysin rauhallinen henkilö saattaa täysin yllättäen hyökätä kenen tahansa vieressä olevan kimppuun.

Tämä on tietysti ääriesimerkki tapauksesta mutta näitä löytyy....vaikkapa varusmiehistä.
 

commando

Kenraali
Einomies1 kirjoitti:
Depressio voi olla oire tai diagnostoitu sairaus. Lähes jokainen meistä kokee vastoinkäymisiä elämässä jotka "masentavat". Ei aina voi olla heppi pystyssä ja naama hangon keksinä kun vituttaa/ahdistaa. Nykyään ihmiset menevät lääkärille hyvinkin helposti valittamaan masennusoireita kun on omassa elämässä vaikeaa ja mikä huolestuttavampaa, jotkut lääkärit mysö määräävät masennuslääkkeitä aivan liian helposti ihan normaaliin alakuloon. Myös vanhukset pidetään "onnellisina" useiden uni- ja masennuslääkkeiden avulla kun todellinen syy on yksinäisyys ja seuran puute yksinasuvilla.

Jokaista varmasti jossakin vaiheessa vaivaa stressi ja hiukan masentaakin kun vaikka mummo kuolee mutta so what se on ihan normaalia. Normaali ihminen ei siihen tarvitse mielenterveyslääkkeitä tai vastaavia ja jos tarvitsee niin ei ole terve. Sillä miten sairas eli masentunut tässä tapauksissa pitää olla että joutuisi mielikuvitusasteella olevaan pipipäärekisteriin ei ole luotu mutta sillekin voidaan asettaa rajoja.

Myös metsämiehelle voi alakuloon olla hyväksi piristäytyä kaveriporukassa tai yksin metsällä, mutta todellisessa depressiossa henkilön aloitekyky ja jopa itsestään huolehtiminen laskevat huomattavasti sairauden vakavuuden mukaan. Ennen mukavalta tuntuvat ja innostavat asiat eivät kiinnosta ja jopa oma henkilökohtainen hygienia unohtuu. Helposti lohdutusta haetaan pullosta ja alkoholin käyttö on hyvin yleistä Depressiopotilailla. Sitten ennenpitkää tulevat itsetuho-ajatukset. Nämä asiat ovat tuttuja hoitohenkilökunnalle ja jokaiselle joka on elänyt depressiota sairastavan kanssa. Riski masennuspotilaan itsemurhalle tai itsensä vahingoittamiselle on suurin yllättäen silloin kun terapia ja lääkitys alkavat vaikuttaa. Tällöin henkilön toimintakyky ja aktiivisuus alkavat kasvaa mutta mieliala ei kohoa heti samaan tahtiin.

Näinhän se tietysti voi olla. Mielisairaalle, varsinkin lääkityksen alaiselle, ei pitäisi voida luottaa asetta. Onko masennus sitten mielisairaus? No ei se ainakaan kovin fyysinen sairaus ole ja paraolympialaisissakin kelaa pyörätuolissa porukkaa. Kovin sairas ei ole jos nyrjäyttää nilkkansa mutta fyysistä kipua siinä on. Mikään normaali stressi tai lievä masennus ei varmaan ole syy laittaa pipipäärekisteri tietenkään mutta lääkintähenkilöstö varmasti voisi sanoa että keskivaikea masennus on jo sairaus. Joku ehkä sitten vetää herneen nenään ettei masennus ole mielisairaus mutta kyllä se vaan on koska ei masentuneella nilkkakaan ole kipeä. Mielisairaudessa on eri asteita kuten on sokeudessakin. Täysin sokeat eivät saa ajaa autoa mutta silmälasipäiset saavat sekä yksisilmäiset. Ehkä voisi ajatella että lievästä masennusta ja asiasta juttelemassa käyvä metsämies voisi pitää aseensa mutta mielenterveyslääkkeitä ilman valvontaa vetävä lukiolainen tai ammattikorkeakoululainen ei.

Depressiota sairastavat tosin erittäin harvoin vahingoittavat muita itsetuho-aikeissaan, jolleivat tee sitä toissijaisesti esim. ajamalla autolla toista päin.

Ajautui suoralla tiellä tuntemattomasta syystä rekan keulaan ja rekkakuski loukkaantui ja joskus jopa näillä itsekkäillä itsemurhillaan depressoivat rekkakuskin...

Tässä tilassa oleva henkilö ei kyllä missään nimessä ole soveltuva aseen haltijaksi koska jopa saatavilla olevat terä-aseet on syytä pitää lukkojen takana.

Niin, sehän varmaan riippuu sairauden laadusta. Mielestäni autonavaimetkin pitää tarpeeksi pipipäiltä ottaa pois.

Olisi kiva kuulla mitä mieltä itse olet asiasta silloin jos satut sairastumaan henkisesti. Rikosrekisteri ja "pipipäärekisteri" eivät ole missään nimessä samankaltaisia. Kukaan ei vaan päätä sairastua toisin kuin rikosta tehdessään.
Vertailu on älytön.

Moni syyllistyy rikokseen tarkoituksettomasti mm. liikenneturvallisuuden vaarantaminen rattii nukahtaessa ja surmaten täten muita kuten eräs demokraattisest valittu kaljupää. Moni myös syyllistyy talousrikokseen ilman aikomusta ja joskus niinkin että tuomarien enemmistö on vain sitä mieltä. Kuvitellusta pipipäärekisteristä pääsee pois kun olisi ollut tarpeeksi kauan terve kuten myös rattijuopon merkinnät katoavat rikosrekisteristä tietyssä ajassa automaattisesti.

Ongelma mielenterveysasioissa on paljon laajempi eikä asiaa hoideta millään rekisterillä. Syy nykyisiin ongelmiin on yhteiskunnan eriarvoistumisessa ja syrjäytymisessä sekä avohoidossa. Se miten eriarvoistumista ja syrjäytymistä pitäisi torjua oma asiansa ja se vaatii paljon eri toimenpiteitä. En lähde ruotimaan sitä tässä.

Sitä tuskin kukaan kiistää eikä millään rekistereillä mitään ehkäistä täydellisesti. Kuitenkin pipipäärekisteri on rekisteri joka vähentää hulluja hankkimasta aseita kuten rikosrekisterikin tosin ei se asiaa ratkaise kokonaan koska nyrkilläkin voi tappaa ja aseita saa kuka tahansa laittomilta markkinoilta tarpeeksi kun kyselee.

Pahasti sairaat skitsofrenikot ovat paljon vakavampi uhka muille ihmisille kuin depressiopotilaat. Varsinkin paranoidiset skitsofrenikot saavat "käskyjä" vaikkapa jumalalta joka yllättäen käskee tappamaan vaikka edessä olevan henkilön. Nämä harhat ovat erittäin todellisia heille eikä niihin ole syytä suhtautua väheksyen. Tästä syystä skitsofreniapotilaan seurassa on syytä olla tarkkana eikä kääntää koskaan selkäänsä. Ulkoisesti täysin rauhallinen henkilö saattaa täysin yllättäen hyökätä kenen tahansa vieressä olevan kimppuun.

Niin ja juuri tälläiset skitrofreenikot kävelevät kaduilla ilman valvontaa ja esimerkiksi aselupaa hakiessa ovat voineet saada luvan ja jopa terveen paperit lääkäriltä koska mitään keskitettyä pipipäärekisteriä ei ole.
 

jokiranta

Alokas
BAN
commando kirjoitti:
Yhteiskunta voi ottaa oikeuksia pois tarvittaessa ja niitä myös saadaan iän ja täysipäisyyden myötä. Useimmiten uhkat ovat nähtävillä aikaisemmin kuten oli mm. kouluampujien kohdalla.

commando kirjoitti:
Ongelma on se ettei meillä tosiaan ole pipipäärekisteriä.

Oletko sitä mieltä, että pedofiiliopettajat, rattijuoppopoliisit ja muut voitaisiin jo abieturienttivaiheessa kirjata johonkin tietokantaan, josta poliisipäällikkö ja koulutoimenjohtaja voisi työhönotossa katsoa odotusarvot?

Suomessa on paljon turhia ihmisiä, jotka ovat yhteiskunnalle tarpeettomia. Kuitenkin se, että heidät kirjattaisiin äitinsä ja isänsä DNA-koodin perusteella riskiluokkaa, jolloin heitä ei tarvitsisi turhaan kasvattaa työmarkkinakelpoisiksi hyviä ihmisiä vaarantamaan, koettaisiin jonkinlaiseksi kansalaisoikeuksien loukkaamiseksi ja biososiologiaksi.

Jos Suomessa lisääntyminen olisi lisensioitua, voisi tuottaa tietokantatietojen ja DNA:n perusteella kunnon kansalaisia tuhlaamatta varoja niihin, joita ei missään nimessä suvaita.

Miten olisimme voineet tietokannoittaa teini-ikäisenä ruotsalaisen kansliapäällikön pojan? Olisiko Napoleon Wahlroosin poika pitänyt luokittaa Ankkalammen virkakiintiöön johonkin KTM:ään tai ruotsalaisten säätiöiden liike-elämän aatepuolelle, pahanlaatuiseksi taistolaiskommunistiksi, jolle RuK ja Helsingin yliopisto on liikaa vai melkein Jorma Ollilaksi, kun kerran on päätynyt Suvi-Anne Siimeksen ansiosta Nordean hallitukseen, pankkiin, joka on koottu suomalaisesta roskapankista, Meritasta (KOP-SYP) ja ruotsalaisista roskapankeista?

commando kirjoitti:
Luonnollisesti sellaista järjestelmää luotaessa pitää olla perustelut, oikeus valittaa asiasta ja mahdollisuus myös ko. rekisteristä poistuminen tervehdyttyä olla mahdollista.

Rekisteri ei ole tehokas kansantaloudellisesti, ellei se ole ennustava. Se, miten yksilö onnistuu virkavaltaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa johtuu keskikertaisesta perimästä ja virkamieskokoomuslaisesta kotikasvatuksesta.

Suomalaisen ihanneperheen malli on se, mitä Suomisen Ollin (Lasse Pöysti) hyvää tarkoittavat luterilaiset vanhemmat olivat filmeissä, ei mikään Linus Thorvalds, jonka isä oli taistolainen kommunisti ja joka vain nyhrää yliopistolla puhumattakaan "reiluista" duunareista ja talonpoikaistyypeistä tai lihaksikkaista palomiehistä, poliiseista ja rajavartijoista, jotka ovat monen blondin haave.


commando kirjoitti:
Ongelmahan ko. rekisterissä kuitenkin on että se murtaa lääkärin ja potilaan välisen luottamuksen ja parasta masennuksen hoitoa ei ole lyödä leima paperiin ja viedä aseet pois metsämieheltä kun todellisuudessa metsissä vaeltelu ja harrastus valmiina olevine kaveriporukoineen on hyvää arkipäivän mielenterveyshoitoa.

Ennen vanhaan kysyttiin työhaastattelukaavakkeissa, onko niin pahanlaatuinen kommunisti, että ei kuulu Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja sotilasarvo.

Nykyään kun tätä ei kysytä, kuka tahansa vapaa-ajatteleva naisjohtajakandidaatti voi voittaa isänmaallisen reserviupseerin tässä kohdassa.

Suomalainen järjestelmä ei ole enää positiivisesti syrjivä luterilaisten ja asevelvollisten puolesta. Lenitaairistolaisuus ja kirsipihalaisuus on vienyt voiton kunnon miehistä.

commando kirjoitti:
Mutta asiat ovat tapauskohtaisia ja oikeusmurhia tapahtuu aina oli järjestelmä millainen tahansa. Mitään ei voida estää täydellisesti eikä tarvitse mutta en näe että pipipäärekisteri olisi yhtään leimaavampi kuin rikosrekisteri. "Ansioista" saatuja.

1/5 osa jo nykyään tekee itsensä työmarkkinakelvottomaksi kertoessaan avoimesti ja rehellisesti luottamuksella ajatuksensa 700 000 00 ihmiselle Facebookissa.

Tuo pipipäärekisteri ei toimi, ellei se ole geneettisesti ja sosiaalisesti ennustava erittäin herkin todennäköisyyksin.

Hyviä tietokantaennusteita voidaan tuottaa niille, jotka ovat kunnon perheestä, jossa ei ole työttömyyttä, epätoivoa, yksinhuoltajuutta, sairauksia, rikoksia jne. eli tasaisesti elävästä akavalaisperheestä.

Jos sosiaalisessa taustassa on porvarillisuutta, yrittäjyyttä, konkursseja ja sen seurauksia mm. alkoholia ja paineita, tavallaan tuollaisen perheen lapsilla on Suomisen Olleja suurempi riski joutua väärille poluille hallinnon näkökulmasta.

commando kirjoitti:
Suomessa ei ole aseenkantolupia, on vain hallussapitolupia.

Aseen kanniskelu edellyttää hallussapitolupaa, ellei se ole viranomaistoimintaa.

commando kirjoitti:
Kyllä mutta suojellulla kohteella ei ole mitään lääkkeitä itsepuolustukseen kuten ei ollut Orivedellä tai Sellossa.

Se on budjetointikysymys. Kuitenkin lähestymiskielto on voimassa ruumiillakin.

commando kirjoitti:
Sellon tapauksen vainotulla naisella oli muuten suvun rahoilla joskus myös aseistettu henkivartija palkattuna, koska itseään ei saa puolustaa asein mutta rahalla saa aseistetun puolustajan.

Tässä on se idea, etteivät köyhät tai keskituloiset ole riittävän arvokkaita verrattuna johtaviin sosialidemokraatteihin, Paavo Lipposeen ja Timo Rätyyn, verrattuna, jotta he voisivat tilata yhdeksän poliisipartioita pihalle kevyesti. Luokkayhteiskunta suojelee tupoherttuoita, mutta eivät porvareita ja rahvasta.

commando kirjoitti:
Myöskin henkivartija saa kulkea tuliaseen kanssa puolustaessa raharikasta vapaa-aikaa viettäessä mutta itseään puolustaakseen hän ei saa asetta kantaa vapaa-ajalla.

Rikkaan elämä on arvokkaampi hyvinvointisosialidemokratiassakin kuin köyhän porvarin kuolema.

commando kirjoitti:
Joka tapauksessa rattijuopolle se alle 1000 euron autokin on yleensä tuntuva investointi ja kuten aiemmin sanoin myös lainattu (muttei varastettu tai luvatta käyttöönotettu) auto pitäisi takavarikoida rikoksentekovälineenä aivan kuten myös lainattu asekin. Eli älä lainaa autoa rattijuoppouteen taipuvaiselle ja jos kuitenkin pääsi niin käymään niin rattijuoppo on korvausvelvollinen lainaajalle. Tietenkin jo valmiiksi juopuneelle auton luovuttaminen on rikos ja nyt jo rangaistu.

Tuosta seuraa se, että rattijuopon omaisetkin pitää kortistoida, jottei vain ota kotoa avaimia ja lähde liikenteeseen. Onkin todella ilosia olla rattijuoppoisänsä tai -äitinsä tai -puolisonsa vuoksi rekisterissä.

commando kirjoitti:
Luonnollisesti silloin korvausvelvollisuus auton omistajalle siirtyy rikoksen tekijälle eli rattijuopolle. Mitä opimme? Älä liisaa autoa rattijuoppouksiin syyllistyneille tai palkkaa rattijuoppouksiin toistuvasti syyllistyneitä (kortitonta tai korttinsa menettäneitä) ajamaan firman autoa.

Tatuoidaanko tuo rattijuoppous otsaan, jotta Hertz osaa ottaa sen huomioon vuokrauspäätöstä tehdessään?

commando kirjoitti:
Luonnollisesti lakiin pitäisi siksi kirjata selvät perusteet ja oikeudet myös valittaa tuomioista. Ei pidä antaa liikaa virkamiehelle oikeutta arpoa tuomion rangaistavuutta kuten esimerkiksi aselupa-asioissa. Ei oikeusvaltiota tarvitse ja pidä hylätä.

Ymmärrät kai, että valituskierros oikeudessa maksaa köyhällekin 5 000 - 10 000 euroa oikeusasteissa.

commando kirjoitti:
Sanoo ranskalainen 1859 kuollut tyyppi jonka suomenkielisestä Wikipedia sivusta ainakaan on vaikea päätellä mitään. Tarkoittaako ko. rappio demokratiaa?

Demokratia ei ole rappiota, vaan liberalismi.

commando kirjoitti:
Niin kuin missä ja verrattuna muunlaiseen yhteiskuntaan? Kyllä tätä tapahtuu varsinkin ison luonnonmullistuksen yhteydessä mm. hurrikaanin kohdalla New Orleansissa mutta miten se poikkeaa siitä mitä tapahtuu "sivistyneessä" Euroopassa edes ilman sähkökatkoa? Moniko muistaa Lontoon mellakat?

Minusta tätä ei tapahtunut Suomessa vuodenvaihteessa, ei Etelä-Savossa, ei Kymenlaaksossa eikä Satakunnassa.
 

jokiranta

Alokas
BAN
commando kirjoitti:
Jokaista varmasti jossakin vaiheessa vaivaa stressi ja hiukan masentaakin kun vaikka mummo kuolee mutta so what se on ihan normaalia. Normaali ihminen ei siihen tarvitse mielenterveyslääkkeitä tai vastaavia ja jos tarvitsee niin ei ole terve. Sillä miten sairas eli masentunut tässä tapauksissa pitää olla että joutuisi mielikuvitusasteella olevaan pipipäärekisteriin ei ole luotu mutta sillekin voidaan asettaa rajoja.

Jokaisesta lääkkeestä jää muistijälki tietokantaan. Jo pelkkä lääkitys riittää leimaamaan.

commando kirjoitti:
Näinhän se tietysti voi olla. Mielisairaalle, varsinkin lääkityksen alaiselle, ei pitäisi voida luottaa asetta.

Näitä henkilöitä lienee noin 400 000 eivätkä he kaikki ole naisia tai reserviin kuulumattomia. Itsekin olen ihmetellyt, miten monet tolkun ihmiset ovat käyttäneet mielialalääkkeitä ja ottaneet avioeroja tai vaihtaneet alaa alempitasoiseen.

commando kirjoitti:
Onko masennus sitten mielisairaus? No ei se ainakaan kovin fyysinen sairaus ole ja paraolympialaisissakin kelaa pyörätuolissa porukkaa. Kovin sairas ei ole jos nyrjäyttää nilkkansa mutta fyysistä kipua siinä on. Mikään normaali stressi tai lievä masennus ei varmaan ole syy laittaa pipipäärekisteri tietenkään mutta lääkintähenkilöstö varmasti voisi sanoa että keskivaikea masennus on jo sairaus. Joku ehkä sitten vetää herneen nenään ettei masennus ole mielisairaus mutta kyllä se vaan on koska ei masentuneella nilkkakaan ole kipeä. Mielisairaudessa on eri asteita kuten on sokeudessakin. Täysin sokeat eivät saa ajaa autoa mutta silmälasipäiset saavat sekä yksisilmäiset. Ehkä voisi ajatella että lievästä masennusta ja asiasta juttelemassa käyvä metsämies voisi pitää aseensa mutta mielenterveyslääkkeitä ilman valvontaa vetävä lukiolainen tai ammattikorkeakoululainen ei.

Luuletko, että joku tietokanta, johon talletetaan vain lääkkeet, joita voidaan antaa mielenterveydellisistä syistä, jonain tekoälynä sylkee jonkin lausunnon 400 000 mielialalääkkeen käyttäjästä ja 300 000 etanolistista?

commando kirjoitti:
Ajautui suoralla tiellä tuntemattomasta syystä rekan keulaan ja rekkakuski loukkaantui ja joskus jopa näillä itsekkäillä itsemurhillaan depressoivat rekkakuskin...

Sosiaali- ja terveysministeriö voisi julkaista epäitsekkään itsemurhan oppaan niin tulisi vähemmän rekkavauriota. Eutanasiapilleri, jonka saisi reseptivapaasti voisi olla ratkaisu liikenneonnettomuuksille.

Tässä tilassa oleva henkilö ei kyllä missään nimessä ole soveltuva aseen haltijaksi koska jopa saatavilla olevat terä-aseet on syytä pitää lukkojen takana.

Niin, sehän varmaan riippuu sairauden laadusta. Mielestäni autonavaimetkin pitää tarpeeksi pipipäiltä ottaa pois.

commando kirjoitti:
Moni syyllistyy rikokseen tarkoituksettomasti mm. liikenneturvallisuuden vaarantaminen rattii nukahtaessa ja surmaten täten muita kuten eräs demokraattisest valittu kaljupää. Moni myös syyllistyy talousrikokseen ilman aikomusta ja joskus niinkin että tuomarien enemmistö on vain sitä mieltä. Kuvitellusta pipipäärekisteristä pääsee pois kun olisi ollut tarpeeksi kauan terve kuten myös rattijuopon merkinnät katoavat rikosrekisteristä tietyssä ajassa automaattisesti.

Mikään tallennettu ei katoa. Siksi pitää olla tallentumatta.

commando kirjoitti:
Sitä tuskin kukaan kiistää eikä millään rekistereillä mitään ehkäistä täydellisesti. Kuitenkin pipipäärekisteri on rekisteri joka vähentää hulluja hankkimasta aseita kuten rikosrekisterikin tosin ei se asiaa ratkaise kokonaan koska nyrkilläkin voi tappaa ja aseita saa kuka tahansa laittomilta markkinoilta tarpeeksi kun kyselee.

Pidätkö jotenkin oikeana sitä, että ne, jotka hyväksyivät Schengenin sopimuksen, kulkevat vapaina kaduilla täysin päätösvaltaisina?

commando kirjoitti:
Niin ja juuri tälläiset skitrofreenikot kävelevät kaduilla ilman valvontaa ja esimerkiksi aselupaa hakiessa ovat voineet saada luvan ja jopa terveen paperit lääkäriltä koska mitään keskitettyä pipipäärekisteriä ei ole.

1990-luvulla 2/3 mielisairaisa siirrettiin avohoitoon vapaiksi kadulle. Mitäpä jos kansalaisoikeuksien saamiseksi pitäisi todistaa olevansa terve? Näin ei tulisi ongelmaa oikeuksien poisottamisesta.

Jos kenelläkään ei olisi mitään oikeuksia, voisi oikeuksia myöntää palkinnoiksi vähän kerrallaan.
 

commando

Kenraali
Minun arvomaailmassa ihmisiä arvostellaan heidän tekojensa puolesta yksilöinä, ei etnisen, poliittisen, perhetausta, varallisuuden tai uskonollisen taustan puolesta. Käsittääkseni uskoa johonkin sairaalloiseen ismiin ei voida pitää mielisairautena ja rekisteröidä johonkin kuviteltuun pipipäärekisteriin.

Se on budjetointikysymys. Kuitenkin lähestymiskielto on voimassa ruumiillakin.

Sen voit kertoa kaikille niiden omaisille ettei heillä ollut rahaa palkata henkivartijaa mutta varaa oli itsepuolustusaseeseen muttei laillisuutta.

Rikkaan elämä on arvokkaampi hyvinvointisosialidemokratiassakin kuin köyhän porvarin kuolema.

Vai niin.

Tatuoidaanko tuo rattijuoppous otsaan, jotta Hertz osaa ottaa sen huomioon vuokrauspäätöstä tehdessään?

Eiköhän sen tiedon voi tallentaa ajokortin sirulle tulevaisuudessa tai vaihtoehtoisesti kieltäytyä luovuttamasta autoa ajokortittomalle kuten nytkin koska ajokortti on poliisin hoteissa.

Ymmärrät kai, että valituskierros oikeudessa maksaa köyhällekin 5 000 - 10 000 euroa oikeusasteissa.

Muistaakseni valitus hallinto-oikeuteen maksoi n. 80 euroa.
 

jokiranta

Alokas
BAN
commando kirjoitti:
Minun arvomaailmassa ihmisiä arvostellaan heidän tekojensa puolesta yksilöinä, ei etnisen, poliittisen, perhetausta, varallisuuden tai uskonollisen taustan puolesta. Käsittääkseni uskoa johonkin sairaalloiseen ismiin ei voida pitää mielisairautena ja rekisteröidä johonkin kuviteltuun pipipäärekisteriin.

Sinun pitää ymmärtää, että jokainen vastasyntynyt on periaatteessa viaton ja kelvollinen ja että ihmisen kelvottomuus alkaa vasta hänen aikuisen elämänsä aikana korostua tekojen eli rikosrekisterin kautta.

Jos halutaan tehokkaasti vaikuttaa ennalta ehkäisevään työhön tietokannoin ja tieteellisesti, pitää ottaa avuksi myös ihmisen edellytykset kunnon kanslaisuuteen eli se, millaiset mielipuolisuusgeenit hänellä on, millainen sosiologinen ympäristö hänellä on.

Näin hänen piirteensä saadaan jo selville ennen kuin hän on 40-vuotias raakile, jonka tekoja vasta kauhulla odotetaan. Profiloimalla saadaan mätä esille jo miltei teini-ikäisestä.

Tässä länsimaisessa ennakoinnissa erityisen hyviä ovat 1800-luvun lopun sosiologiset teoriat.

Suomessakin on erityisryhmiin kohdistuvia lakejakin, mm. teräaselaki, jolla poistettiin kansallispukuisten oikeus kantaa puukkoa heille tyypillisellä ja kansallispukuun kuuluvalla tavalla turuilla ja toreilla.

Diskriminoivaa luokittelua kutsutaan hyvinvointiyhteiskunnassa ennalta ehkäiseväksi.

Kunnon kansalaisia tuotettaisiin enemmän, mikäli saatettaisiin voimaan lisääntymislisenssi. Silloin vääränlaiset vanhempiehdokkaat karsittaisiin pois evoluution kierrosta kivuttomalla ja inhimillisellä tavalla. Ainakaan minkään turhan poliittisten sukujen olisi turha luulla muodostavansa neljän sukupolven dynastioita, kun jo neljä sukupolvea sitten olisi jätetty lisääntymislisenssi myöntämättä terrorismin riskin ja valtiovaarallisuuden suhteen.

Uskon, muuten, että jos Lauri Törni olisi 1930-luvulla tutkittu perusteellisesti, hänet olisi ohjattu aseettomaan palvelukseen tai todettu liian vaaralliseksi aliupseerikouluun.

Tatuoidaanko tuo rattijuoppous otsaan, jotta Hertz osaa ottaa sen huomioon vuokrauspäätöstä tehdessään?

commando kirjoitti:
Eiköhän sen tiedon voi tallentaa ajokortin sirulle tulevaisuudessa tai vaihtoehtoisesti kieltäytyä luovuttamasta autoa ajokortittomalle kuten nytkin koska ajokortti on poliisin hoteissa.

Pitäisikö veneeriset taudit ja aviorikoksetkin tallentaa ajokorttiin? Näin ajokortista näkisi kaiken keskeisen.

Ymmärrät kai, että valituskierros oikeudessa maksaa köyhällekin 5 000 - 10 000 euroa oikeusasteissa.

commando kirjoitti:
Muistaakseni valitus hallinto-oikeuteen maksoi n. 80 euroa.

Onpas halpaa. Tuollahan ei saa kuin jutun sisään. Mitä tarvitaan sen voittamiseen?
 
Top