Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

Oho

Eversti
.....
Suomea ja Britannia ei voi myöskään suoraan rinnastaa – Rotherhamin tapauksessa kyse oli alueella koko ikänsä asuneista miehistä, Oulun tapauksissa epäillyt tekijät olivat saapuneet
hiljattain.


Myös yhteiskunnat, ihmiset, julkinen ilmapiiri ja viranomaisten käytännöt ovat erilaisia.
Hiljattain? Aika suhteellista kun osalle oli jo ehditty myöntää kansalaisuus.

Viranomaisten käytännöt? Jutut yritettiin pitää piilossa tiedotusvälineiden myötävaikutuksella kunnes Lokka toi tapahtumat julkisuuteen, mihin oli oikeastaan pakko reagoida. Ok Suomessa poliisi puuttui tapahtumiin Rotheramia nopeammin.

Ihmiset, julkinen ilmapiiri, jne.. VMP mitä edellytyksiä ton jutun kirjottajalla on tommosia edes arvioida.....

Kirjoituksen piffi siis on kutakuinkin....


1549383802042.png
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Selvitimme, miksi turvapaikanhakijoiden päiväkoti- ja kouluvierailut nähtiin Oulussa uhkana ja mistä niissä oli kyse
Turvapaikanhakijoiden muutama kouluvierailu ja yksi päiväkotivierailu ovat herättäneet paljon vastustusta Oulussa.
Oulun seksuaalirikosepäilyt
5.2.2019 klo 12:38

Turvapaikanhakijoiden vierailujen kieltämistä on perusteltu yleisön huolella ja palautteella. Sivistys- ja kulttuurijohtajan tiedossa ei ole, ovatko palautteet lasten ja nuorten vanhempien vai muun yleisön lähettämiä.Wasim Khuzam / Yle

Anna Leppävuori

Jaa artikkeli Facebookissa883
Jaa artikkeli Twitterissä
Jaa artikkeli Whatsapissa

Tästä on kyse
  • Oulussa päätettiin, ettei turvapaikanhakijoiden päiväkoti- ja kouluvierailuja toistaiseksi voi järjestää.
  • Tällaisia vierailuja on järjestetty viimeksi vuodenvaihteessa päättyneessä Esikoto-hankkeessa: yksi vierailu päiväkotiin ja joitakin kouluihin.
  • Vierailujen lopettamista on perusteltu palautteella. Sivistys- ja kulttuurijohtajan mukaan palaute liittyy ennen kaikkea pelkoon siitä, että turvapaikanhakijat ja oppilaat muodostaisivat suhteita vierailujen aikana.
  • Vierailuita järjestäneen Vuolle Setlementin toiminnajohtaja Jussi Kemppainen pitää osaa kauhuskenaarioista käsittämättöminä.
  • Vierailujen lopettamista on vaadittu Oulussa jo alkuvuonna 2018 valtuustoaloitteella, mutta tuolloin kaupunki piti vierailujen kieltämistä yhdenvertaisuuslain näkökulmasta kestämättömänä ratkaisuna.
Oulun kaupunki päätti vasta, että turvapaikanhakijaryhmiä ei toistaiseksi enää päästetä kaupungin päivähoitopaikkoihin tai oppilaitoksiin tutustumiskäynneille.
Päätös tehtiin sen jälkeen, kun Oulussa oli tullut esiin epäilyjä alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista, joiden epäillyistä osa on tullut maahan turvapaikanhakijoina. Päätöksen tehnyt sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä kertoo, että näiden epäilyjen jälkeen vierailuista oli tullut niin paljon palautetta, että vierailut katsottiin parhaaksi keskeyttää toistaiseksi tilanteen rauhoittamiseksi. ja vierailuohjeiden valmistelemiseksi
Turvapaikanhakijat ovat käyneet Oulussa toisinaan koulussa ja viime vuoden alussa yhdellä päiväkotivierailulle osana syksyllä päättynyttä Vuolle Setlementin Esikoto-hanketta.
Turvapaikanhakijoiden vierailut ovat siis paljosta palautteesta huolimatta koskeneet suoraan vain hyvin pientä ihmisjoukkoa.
Kysyimme Oulun sivistys- ja kulttuurijohtajalta, mikä on palautteissa esiin tuotu uhka, jonka takia vierailut päätettiin keskeyttää huolimatta siitä, että poliisin mukaan niihin ei ole liittynyt riskejä. Selvitimme myös, mistä vierailuissa on ollut kyse.
Miksi turvapaikanhakijat ovat tavanneet lapsia?
Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilän mukaan turvapaikanhakijoiden koulu- ja päiväkotivierailujen tarkoituksena on ollut hyödyttää sekä lapsia ja nuoria että turvapaikanhakijoita. Turvapaikanhakijoille kyse on kotouttamisesta, lasten ja nuorten osalta kulttuurikasvatuksesta. Esimerkiksi kouluissa turvapaikanhakijat ovat voineet kertoa omasta kielestään.
Erityisesti kouluissa ajatus on, että oppilaat saavat tietoa siitä, mistä maista turvapaikanhakijat ovat lähteneet ja tutustuvat eri kulttuureihin ja kieliin.
Vuolle Setlementin toiminnanjohtajan Jussi Kemppaisen mukaan vierailuille osallistuneet ovat järjestäjän hyvin tuntemia ja valikoimia nuoria, jotka ovat saaneet koulutuksen vierailuihin.
Kemppainen kertoo, että ainoa päiväkotivierailu järjestettiin päiväkodin vanhempainillassa esiin nousseen toiveen takia keväällä 2018.
Oulun kaduilla väistämättä törmää kuitenkin ihmisiin monesta kulttuurista.
Jussa Kemppainen​
Päiväkotivierailulla maahanmuuttajat näyttivät lapsille kuvia kotimaansa eläimistä ja maisemista. Yksi vierailulle osallistuva nainen teki kasvomaalauksia, ja lapset tekivät maahanmuuttajien kanssa rannekkeita, joihin kirjoitettiin kunkin nimi persiaksi.
Vierailu kesti 1,5 tuntia. Siihen osallistui kahdeksan turvapaikanhakijaa, kolme heidän ohjaajaansa ja kolme päiväkodin ohjaajaa.
Kemppainen kertoo, että vierailuja on järjestetty myös muualle kuin kouluihin ja päiväkoteihin, esimerkiksi työpaikoille. Hän sanoo, että sosiaalisessa mediassa on ihmetelty, miksi turvapaikanhakijoita ei viedä töihin, mutta todellisuudessa he ovat tehneet todella paljon vapaaehtoistyötä.
– He ovat olleet muun muassa vapaaehtoisina Rukan maailmancupissa, Tervahiihdossa ja pyöräilyn SM-kisoissa, Kemppainen luettelee esimerkkejä.
Käykö päiväkodeissa muita vierailijoita?
Toisin kuin lukuisissa some-keskusteluissa epäillään, oululaisissa päiväkodeissa ja kouluissa käy muitakin aikuisten tutustujien ryhmiä. Etenkin kouluissa mutta myös päiväkodeissa vierailee toisinaan monenlaisia ulkopuolisia.
Penttilä kertoo, että esimerkiksi viime vuonna Saksan liittopresidentti kävi Oulun-käynnillään koulussa ja päiväkodissa.

Oulun Hiukkavaaratalon uudenlaisia luokkahuoneita on esitelty sivistys- ja kulttuurijohtajan mukaan useille vierailuryhmille.Paulus Markkula / Yle

Penttilän mukaan Oulun kouluissa käy paljon vieraita tutustumassa esimerkiksi uudenlaisiin oppimisympäristöihin, kuten monitoimitaloon, jossa on samassa rakennuksessa koulu, päiväkoti, kirjasto ja muita tiloja. Vierailijoissa on kansainvälisiä opettajia, opiskelijoita ja esimerkiksi yritysten edustajia.
– Koulut ovat hyvin suosittuja vierailukohteita. On totta, että päiväkodeissa ei käy niin paljon vierailijoita. Joissain päiväkodeissa käy paljonkin vieraita, suurimmassa osassa käy vähän tai ei ollenkaan, Penttilä sanoo.
Myös muualla Suomessa päiväkodeissa käy vieraita. Tampereen, Turun, Helsingin ja Vantaan varhaiskasvatuksesta vastaavat johtajat kertovat Ylelle, että päiväkodeissa käy vieraita. Tyypillisesti vieraat ovat kansainvälisiä vierailijoita, joita kiinnostaa suomalainen varhaiskasvatus, siihen liittyvät pedagogiset ratkaisut tai esimerkiksi tilan käyttö.

Yhdessäkään edellä mainituista kaupungeista ei muisteta, että turvapaikanhakijaryhmien järjestettyjä vierailuja olisi ollut.
Helsingistä kuitenkin kerrotaan, että avoimen varhaiskasvatuksen leikkipuistotoiminnassa on ollut mukana turvapaikanhakijaperheitä.
– Meillä on avoin palvelu, johon kutsumme avoimesti kaikkia perheitä. Meillä on selkeä muoto näille vierailukäynneille, eikä meillä ole ollut mitään yleiskeskustelua Oulun tapaukseen liittyen, sanoo Helsingin leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna.
Mikä on vierailuissa nähty uhka?
Päätöstä vierailujen lopettamisesta on perusteltu ihmisten osoittamalla huolella, joka on noussut etenkin Oulussa tutkittavien seksuaalirikosepäilyjen takia.
Vierailut on järjestetty aina koulun tai päiväkodin henkilökunnan ollessa läsnä.
Vuolle Setlementin toiminnanjohtajan Jussi Kemppaisen mukaan sosiaalisessa mediassa liikkuneet huhut siitä, että yksi Oulun seksuaalirikoksista epäilty olisi osallistunut koulu- tai päiväkotivierailulle, eivät pidä paikkansa. Hän kertoo, että yksi epäilty on ilmeisesti ollut osallistujana Vuolle Setlementin järjestämässä, kaikille avoimessa tilaisuudessa, jossa juostiin Cooperin testi. Näitä kuvia on myöhemmin levitetty somessa ja väitetty niiden olevan kouluvierailulta.
Mikä on sitten tilanteisiin liittyvä uhka, josta palautetta kaupungille laittaneet ihmiset ovat huolissaan? Kun kerran vierailut keskeytettiin seksuaalirikosepäilyjen takia, onko pelko se, että turvapaikanhakijat yrittäisivät tehdä seksuaalirikoksia esimerkiksi päiväkodissa henkilökunnan ollessa paikalla?
– En ole kokenut, että suoraan olisi viitattu, että käytettäisiin juuri siinä tilanteessa lapsia tai nuoria hyväksi. Palautteessa on ollut, että kun käydään lukiossa tai yläkoulussa, siellä luodaan suhteita ja tutustutaan, sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä sanoo.
En ihan tarkkaan ole itsekään hahmottanut, mikä konkreettisesti on se turvallisuuden tunnetta horjuttava seikka, Penttilä lisää.

Vuolle Setlementin toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen pitää kauhuskenaarioita päiväkodeissa ja kouluissa lapsia metsästävistä turvapaikanhakijoista käsittämättöminä.
– Pelottavaa, että tällaisia ajatuksia edes on.

Myös Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier on vieraillut oululaisten koulu- ja päiväkotilaisten luona Hiukkavaaratalossa.Clemens Bilan / EPA

Vierailut nousivat kuitenkin kiistanaiheeksi jo ennen Oulussa tutkittavia seksuaalirikosepäilyjä. Noin vuosi sitten osa kaupunginvaltuutetuista allekirjoitti perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun jättämän aloitteen, jossa vaadittiin vierailujen lopettamista. Perusteena oli, että kaikkien osallistujien taustoja ei voi varmuudella selvittä.
Tuolloin sivistys- ja kulttuuripalvelut tyrmäsivät ehdotuksen toteamalla, että yhdenvertaisuuslain näkökulmasta ei ole kestävää, jos yhdeltä ihmisryhmältä kielletään vierailut.
Yksi aloitteen allekirjoittajista oli tuolloinen sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Matias Ojalehto (kesk.). Hän pitää edelleen turvapaikanhakijoiden vierailuja turhia jännitteitä yhteiskuntaan aiheuttavina.
Hän kertoo myös saaneensa parikymmentä viestiä päiväkoti- ja kouluvierailuista. Hän uskoo, että viestit ovat vanhemmilta.

Ojalehdon mukaan voi kysyä, ovatko kaikki palautteissa esitetyt perusteet vierailujen estämiselle relevantteja. Hän kuitenkin sanoo, että ei ole koskaan saanut palautetta, jonka mukaan turvapaikanhakijat pitäisi päästää päiväkoteihin.
Ojalehto sanoo, että viestien lähettäjät ovat olleet huolissaan muun muassa siitä, voisiko esimerkiksi Turun puukotusten tapaista terrori-iskua tapahtua päiväkodissa. Hän ei itse pidä tällaista todennäköisenä.
– Saamissani palautteissa ei ole pelätty, että vierailun aikana tapahtuisi seksuaalista hyväksikäyttöä. Palautteissa on enemmän ollut huolta siitä, että eihän lapsille anneta viestiä, että kulttuurieroilta suljetaan silmät eikä avoimesti kerrota haasteista, joita niihin liittyy.
Haasteilla hän viittaa esimerkiksi naisen asemaan ja erilaisiin suojaikärajoihin eri kulttuureissa. Myös Ojalehto kertoo, että palautteissa toistuu pelko "suhteiden luomisesta" vierailujen aikana.
– Yhteydenottajilla on selkeästi ajatus, että he eivät halua, että nuoret tai lapset saisivat sitä kautta kontakteja turvapaikanhakijoihin.

Oulun kaupungintalolla tammikuussa järjestetyssä turvallisuusinfossa kerrottiin turvapaikanhakijoiden koulu- ja päiväkotivierailujen keskeyttämisestä. Projekti, johon viime aikojen vierailut ovat liittyneet, on kuitenkin päättynyt jo vuodenvaihteessa.Matias Sieppi / AOP

Ojalehto sanoo, että hän ei usko, että päiväkotilasten kohdalla olisi huolta suhteiden luomisesta. Päiväkotivierailuihin liittyvä suurin ongelma on hänestä se, että turvapaikanhakijoiden menneisyyttä ja taustoja ei tunneta.
– Jos vanhemmat kysyvät vaikka päiväkodin johtajalta, ketä päiväkodissa on käynyt, mielestäni heillä on oikeus tietää. Jos ei tarkkaan pystytä kertomaan, millaisista olosuhteista ja taustoista ihmiset tulevat, se on omiaan luomaan ylimääräistä jännitettä lasten vanhempien ja turvapaikanhakijoiden välille.
Kaupunginvaltuutettu Matias Ojalehto sanoo, että hänen mukaansa kansainvälinen kasvatus voisi tarkoittaa myös "länsimaisista arvoyhteisöistä tuleviin" tutustumista.
– Kansainvälistä kasvatusta voitaisiin antaa muutenkin, vaikka vaihto-opiskelijavierailujen ja täällä jo asuvien kansainvälisten ihmisten avulla. Pitäisin sitä kuntalaisten mielipiteitä paremmin huomioivana.
Miksi vierailut keskeytettiin, vaikka niistä ei ole ollut ongelmaa?
Ylen aiemmin haastatteleman apulaispoliisipäällikkö Arno Karnarannan mukaan poliisin tiedossa ei ole vierailuihin liittyvää uhkaa. Myöskään sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä tai Vuolle Opiston toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen eivät ole kuulleet vierailuista mitään negatiivisia kokemuksia.
Penttilä kertoo, että päätös vierailujen keskeyttämisestä tehtiin kuitenkin runsaan palautteen takia.
– Jos vanhemmilta tulee kovasti palautetta, niin vierailuita ei järjestetä.
En ihan tarkkaan ole itsekään hahmottanut, mikä konkreeettisesti on se turvallisuuden tunnetta horjuttava seikka.
Mika Penttilä​
Hän kuitenkin itsekin sanoo, että ei ole tiedossa, ovatko palautteen lähettäjät vierailukohteiden lasten vanhempia tai edes vanhempia ylipäätään.
– Tiedetään myös, että helposti tulee viestejä ihmisiltä, joilla ei minkäänlaista kosketuspintaa asiaan.
Hänen mukaansa nyt kuitenkin pitää puhua ja jollakin tapaa selvittää oululaisten vanhempien kanta vierailuihin.
Myös Vuolle Setlementin Jussi Kemppainen sanoo, että on hyvä, että vierailuja ei juuri nyt järjestetä "työrauhan" takia. Hän kuitenkin toivoo, että niitä jatkettaisiin mahdollisimman pian. Kouluilta on jo tullut toiveita uusista vierailuista. Hänen mukaansa on ennakkoluuloinen ajatus, että lasten tai nuorten ei haluttaisi tapaavan joistain kulttuuritaustoista tulevia ihmisiä vaan esimerkiksi pelkästään länsimaista tulleita maahanmuuttajia.
– Oulun kaduilla väistämättä törmää kuitenkin ihmisiin monesta kulttuurista. Luulisi, että jos joku pelkää heitä, hän nimenomaan toivoisi, että eri kulttuureista tuleviin voisi tutustua tällaisten suunniteltujen vierailujen avulla.

https://yle.fi/uutiset/3-10629501
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Yhdessäkään edellä mainituista kaupungeista ei muisteta, että turvapaikanhakijaryhmien järjestettyjä vierailuja olisi ollut. Helsingistä kuitenkin kerrotaan, että avoimen varhaiskasvatuksen leikkipuistotoiminnassa on ollut mukana turvapaikanhakijaperheitä
Onko Oulu kuten 70-luvun Pirkkala:

Turvapaikanhakijoille kyse on kotouttamisesta, lasten ja nuorten osalta kulttuurikasvatuksesta..
 
Viimeksi muokattu:

Erik

Luutnantti
Neuvostoliitossa aikanaan tavoitteena oli luoda venäläinen, uuttera, puolueuskollinen, yhteiskuntajärjestykseen laitostunut mutta poliittisesti valveutunut ja fanaattinen Homo Sovieticus.

Täällä tavoitteena on luoda ääri-individualistinen, identiteettinsä täysin kulutustottumuksilla täyttänyt, yhteiskunnallisesti välinpitämätön ja apaattinen Homo Dignus, Suvaitsevainen Ihminen.
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Ehkä liittyy aiempaan ilmiöön, ehkä ei. Joka tapauksessa helvetin syvältä tämä nykymeno.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8522a6aa-0d11-41ff-8def-2a248380424f

Poliisi epäilee: kaksi nuorta oululaistyttöä raiskattiin viikonloppuna

Tänään klo 12:25
Oulussa on paljastunut jälleen uusi törkeä lapsiin kohdistunut seksuaalirikostapaus.

Rikosepäilyn mukaan kaksi nuorta tyttöä olisi kuluneen viikonlopun aikana joutunut raiskatuiksi yksityisasunnossa. Toinen uhreista on alle 16-vuotias, toinen alle 18-vuotias.

Tekijöitä kuitenkin useampi?

–Enemmän kuin yksi. Selvitetään tapahtumien kulkua.
 

Bwana

Kapteeni
Viimeksi muokattu:

Oho

Eversti
Niin lasten raiskauksilla ei ole mitään tekemistä kulttuurin tai sen puutteen kanssa, teot ovat kaikialla vähintään yhtä tuomittavia kuin Suomessa, mutta varmuuden vuoksi tulokkaille täytyy antaa tukiopetusta asian suhteen.

Parhaat kulttuurisen yhteyden kieltäjät ovat arvelleet kuinka tekojen taustalla saatta olla tuljoiden kotimaassa enemmän tai vähemmän yleinen käytäntö uhrin naittamisesta raiskaajalle uhrin (isän?) kunnian säilyttämiseksi. Mutta tämä tapa ei varmaankaan ole kulttuurinen......
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Pikaisesti hansain linkittämään hs-artikkeliin palaten...

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005990268.html

On kuitenkin ennenaikaista luoda yhteyksiä Oulun tapahtumien ja Rotherhamin välille jo siksi, että Oulun tapahtumien tutkinta on kesken ja varmaa tietoa on vähän.

Suomea ja Britannia ei voi myöskään suoraan rinnastaa – Rotherhamin tapauksessa kyse oli alueella koko ikänsä asuneista miehistä, Oulun tapauksissa epäillyt tekijät olivat saapuneet hiljattain.
edit: https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/oulun_poliisilaitoksella_tutkinnassa_uusi_seksuaalirikosepaily_78190

"Epäilty on ulkomaalaistaustainen henkilö, jolla on oleskelulupa Suomeen ja joka on ollut Suomessa jo useita vuosia."
Tuo HS artikkelin haperoksi tunnistettu argumentti alkoi murenemaan nopeammin kuin olisi uskaltanut ennustaa.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005990268.html

On kuitenkin ennenaikaista luoda yhteyksiä Oulun tapahtumien ja Rotherhamin välille jo siksi, että Oulun tapahtumien tutkinta on kesken ja varmaa tietoa on vähän.

Suomea ja Britannia ei voi myöskään suoraan rinnastaa – Rotherhamin tapauksessa kyse oli alueella koko ikänsä asuneista miehistä, Oulun tapauksissa epäillyt tekijät olivat saapuneet hiljattain.

Myös yhteiskunnat, ihmiset, julkinen ilmapiiri ja viranomaisten käytännöt ovat erilaisia.
Se on kyllä hassua, kuinka rinnastukset Suomessa ja Britanniassa tapahtuneiden asioiden välillä eivät ole millään muotoa valideja kulttuurien erilaisuuden perusteella, mutta itse tekoihin liittyen kulttuuri ei voi liittyä mitenkään. Ei vaikka tiettyjä yhteisiä nimittäjiä molempien tapahtumasarjojen tekijöiden taustoissa on.

Sitten odotellaan ulostuloja siitä, miksi poliisin piti erikseen mainita henkilön asuneen Suomessa jo vuosia. Jos ei kotoutus tehoa, niin toivottavasti edes varoitukset ja valistus.
 

hansai

Supreme Leader
Olikos tämä itä-suomen osasto tunnettu "kovista" tuomioista?

Lähdössä tai lähteneet syyteharkintaan

Tapausten tiedottamisesta vastaava rikosylikomisario Markus Kiiskinen kertoo, että Tuiran teot ja lokakuinen rikosepäily on lähtenyt syyttäjälle syyteharkintaan. Rajakylän teon osalta esitutkinta-aineisto lähtee syyteharkintaan lähipäivinä.

Laajin eli kahdeksan epäillyn kokonaisuus siirtyy sekin syyttäjälle loppukevään tai alkukesän aikana.

Juttujen esitutkinnan aikana rikosepäilyt ovat täsmentyneet siten, että joidenkin epäiltyjen kohdalla rikosnimikkeitä on muutettu.

– Olemme joutuneet kuulemaan asianomistajaa (uhria) monta kertaa todella pitkään, minkä jälkeen käsitys tapahtumien kulusta on kirkastunut. Myös epäiltyjä on kuultu toistuvasti, Kiiskinen selittää.

Esimerkiksi vuonna 1985 syntynyttä miestä epäiltiin aiemmin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Nyt poliisi epäilee hänen syyllistyneen myös törkeään raiskaukseen ja seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta. Rikosepäilyt ajoittuvat kesäkuun alun ja lokakuun lopun väliselle ajalle.

Syyttäjälle työpari Itä-Suomesta

Laajin tutkittavana oleva rikoskokonaisuus lähtee syyteharkintaan Oulun syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjälle, joka on ollut ollut poliisin kanssa esitutkintayhteistyössä mukana.
Hänelle on nimitetty työpariksi toinen syyttäjä Itä-Suomen syyttäjänvirastosta. Kyseinen syyttäjä on erikoistunut erityisiin henkilöön kohdistuviin rikoksiin, joista pääosa on lapsiin kohdistuvia seksuaalirikosepäilyjä.

Oulun syyttäjänviraston päällikkö, johtava kihlakunnansyyttäjä Ilpo Virtanen haki alaiselleen työparia valtakunnansyyttäjänvirastolta.

– Kyseessä on sellaisen luokan juttu, että siinä on hyvä olla vahvistusta myös syyttäjäpuolella, hän perustelee.

Virtasen mukaan juttu tulee olemaan syyttäjille prosessuaalisesti haastava muun muassa suuren vankimäärän vuoksi eli vangittuina olevien epäiltyjen takia ja siksi, että kaikki asiakirja-aineisto täytyy tulkata.

– Syyttäjät joutuvat miettimään todella tarkkaan, miten he vievät jutun aikanaan käräjille: Viedäänkö se palasissa vai kuinka?

Johtava kihlakunnansyyttäjä kertoo tekevänsä vuosittain Valtakunnansyyttäjänvirastolle muutamia hakemuksia työparin määräämiseksi.

– Valtaosa jutuista hoidetaan yhden syyttäjän voimin. Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet kokeneen syyttäjän tueksemme tähän juttuun.

https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulussa-tutkitaan-uutta-torkeaa-seksuaalirikosta-uhreina-kaksi-alle-18-vuotiasta-tyttoa-useista-epaillyista-yksi-otettu-kiinni/815102/
 

Sepeteus

Kapteeni
Syyttäjäpuolella ei varmaankaan eroa ole, aikoinaanhan Itä-Suomen hovioikeus oli otsikoissa tuomioistaan, joita pidettiin yleistä linjaa lievempinä. Hovi tuntui lieventävän usein käräjäoikeuksien tuomioita.
 

hansai

Supreme Leader
Taas uusi tapaus...

Oulussa uusi alaikäiseen kohdistunut seksuaalirikosepäily – tuli ilmi, kun poliisi tutki viime viikonlopun epäiltyjä seksuaalirikoksia
Rikosnimikkeinä ovat törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.
Oulun seksuaalirikosepäilyt
13.2.2019 klo 13:28päivitetty 13.2.2019 klo 16:11

Eeva Riihelä / Lehtikuva

Mari Jäntti

@marijantti
Jaa artikkeli Facebookissa4894
Jaa artikkeli Twitterissä

Oulussa on ilmennyt uusi alaikäiseen kohdistunut seksuaalirikosepäily. Rikosnimikkeinä ovat törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Rikoksen epäillään tapahtuneen yksityisasunnossa tammikuussa. Uhrina on 14-vuotias tyttö.

Tapaus tuli ilmi, kun poliisi tutki viime viikonloppuna tapahtuneeksi epäiltyjä kahta alaikäiseen kohdistunutta seksuaalirikosta. Näistä kaikista kolmesta rikoksesta epäillään samaa miestä, mutta poliisi ei ole kertonut, onko epäiltyjä tulossa lisää.

Kahden alaikäisen tytön epäillään joutuneen raiskatuksi yksityisasunnossa Oulussa viime viikonloppuna. Toinen heistä oli alle 16- ja toinen alle 18-vuotias. Uhrit tunsivat poliisin mukaan toisensa. Poliisi kommentoi aiemmin Ylelle, että näihin kahteen epäiltyyn rikokseen ei vaikuta liittyvän sosiaalinen media.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut tutkintavankeuteen rikoksista epäillyn ulkomaalaistaustaisen miehen.

Molempien rikosasioiden tutkinta on rikosylikomisario Markus Kiiskisen mukaan alkuvaiheessa.

Oulussa on tutkinnassa kymmenkunta julkisuuteen kerrottua tapausta, joissa ulkomaalaistaustaista miestä epäillään alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Tapauksista useisiin liittyy se, että uhri on epäilyn mukaan tavoitettu sosiaalisen median kautta.

https://yle.fi/uutiset/3-10644551?origin=rss
 

Oho

Eversti
http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269458-lapsirauhan-julistus?ref=karuselli

Tossa on taas melkoinen helmi, kommenttiosiossa Marko Grönroos, hiukan kärjistäen, esittää kuinka tiettyjen ulkomaalaisryhmien korostuminen raiskauksissa johtuu viennistä nais- tai oikeammin pikkutyttömarkkinoilla.

Grönroos kirjoitti:
Joidenkin ulkomaalaisryhmien korostumisessa seksuaalirikoksissa voivat korostua hieman sellaisetkin syyt, mitkä eivät välttämättä miellytä rajatkiinni-miesväestöä.

Ihan jo se, että monien etnisten tai ulkomaalaisryhmien miehet ovat hyvin ulospäinsuuntautuneita ja rohkeita verrattuna ujoihin suomalaismiehiin. Tässä voi ajatella vaikkapa amerikkalaismiehiä, jotka itsevarmuudellaan ja esiintymiskyvyllään helposti kääntävät suomalaisneitojen päät.
Siis jotenkin kundit huumaavat ja joukkoraiskaavat esi- ja puberteetti-ikäisiä tyttöjä, koska heillä on runsaasti vientiä naismarkkinoilla.... niin aina...... tohon ei eläin pysty. Semminkin kun jenkit eivät tilastoissa taida pitää paalupaikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Kaira

Kenraali
http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269458-lapsirauhan-julistus?ref=karuselli

Tossa on taas melkoinen helmi, kommenttiosiossa Marko Grönroos, hiukan kärjistäen esittää kuinka tiettyjen ulkomaalaisryhmien korostuminen raiskauksissa johtuu viennistä nais- tai oikeammin pikkutyttömarkkinoilla.Siis jotenkin kundit huumaavat ja joukkoraiskaavat esi- ja puberteetti-ikäisiä tyttöjä, koska heillä on runsaasti vientiä naismarkkinoilla.... niin aina...... tohon ei eläin pysty. Semminkin kun jenkit eivät tilastoissa taida pitää paalupaikkaa.
Suomalaisten miesten vika, kun eivät ujouttaan uskalla kopeloida ja raiskata 12-vuotiaita yhtä ahkerasti, kuin Afrikka/Lähi-itä osasto.
 
Top