Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

Oho

Majuri
Mä en kaipaa mitään muuta kuin sen, että asiat kerrotaan niin kuin ne on. Muodostan kyllä oman mielipiteeni. Onko se totuuden kertominen niin helkkarin vaikeaa?

Ok, Wittgensteinin Tractacuksessa kyse ei kait ollut niikään tabuista tai muuten kielletyistä aiheista vaan paljon perustavammanlaatuisesta käsitteiden puutteesta...
 

PM

Kersantti
Näin taisi olla ja hotellin respa vielä monta kertaa pöllämystyneenä kysyi, että oletko nyt IHAN varma, että haluat tehdä ilmoituksen poliisille ja vihjasi, että ei ehkä kannattaisi, mutta minkäs teet, kun matkustetaan ympäri maailmaa, eikä etukäteen tutustuta paikalliseen kulttuuriin. Toki sanottava, että tuskin nyt kukaan etukäteen ajattelee, että saattaisi joutua kollegansa raiskaamaksi työmatkalla, joten sikäli ei ihme, että tilanne tuli niin yllättävänä, että ei osannut ajatella seurauksia.

EDIT: taisi olla norjalainen https://www.arabianbusiness.com/raped-norwegian-woman-jailed-in-dubai-510018.html
Islamin suhtautuminen raiskaukseen selitetään tuossa linkissä:
https://islamqa.info/en/answers/158282/what-is-the-difference-between-the-ruling-on-rape-and-the-ruling-on-fornication-or-adultery-can-rape-be-proven-by-modern-methods
Rape is essentially zina (fornication or adultery) and is proven in the same way as zina is proven, which is with four witnesses. The punishment is one hundred lashes if the man was a virgin and stoning if he was previously married.
...
A woman’s claim to have been forced into zina can only be accepted on the basis of proof or strong circumstantial evidence. If there is no such evidence, then the hadd punishment is to be carried out on her as it is carried out on the zaani (the man who committed fornication or adultery).
Eli neljän kimppaan on vielä turvallista raiskailla, jos luottaa siihen, että ei vasikoi itseään. Tuo on kyllä kätevä säännöstö, kun vapaaehtoista jylkytysseuraa (naispuolista) ei liene noissa maissa juurikaan tarjolla.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Oulun seksuaalirikokset: 3 vuotta ja 8 kuukautta vankeutta 10-vuotiaan tytön raiskauksesta
Julkaistu: 20.3. 13:17

Oulun käräjäoikeus on antanut ensimmäisen tuomion viime vuoden lopulla paljastuneista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.
Tadzikistanilainen mies Asoev Muso tuomittiin 3 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen 10-vuotiaan maahanmuuttajatytön törkeästä hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Asiasta lisää hetken kuluttua.
Edit.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
Oulussa alle 10-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta tuomittu valittaa tuomiosta: "Päämieheni myöntää, että hän opetti tytölle uskontoa, mutta kiistää koskettelut ja raiskauksen"

Rikosepäily oli tullut ilmi lapsen puheista.
Mies kiisti syytteet ja hän väitti lapsen kertomusta valheelliseksi. Miehen mukaan lapsi oli laitettu kertomaan valheellinen tarina ja taustalla vaikutti muun muassa velka-asia.

Opetti lapselle uskontoa
Miehen tehtävänä oli vastata lapsen uskonnollisesta kasvatuksesta.
– Mies myöntää sen, että hän opetti tytölle uskontoa ja hän tunsi tytön, mutta hän kiistää koskettelut ja raiskauksen, Luolavirta kertoo.

Opetussuhde oli kestänyt joitakin kuukausia, jonka ajan mies ja tyttö olivat tunteneet ennen tekoja.

Tuomittu mies on tullut Suomeen turvapaikanhakijana.
– Hänellä on hyvin erilainen käsitys tästä asiasta ja hän on ollut tästä järkyttynyt, asianajaja sanoo.

Asianomistaja tyytyväinen tuomioon
Oikeus uskoi lapsen kertomusta. Uskottavuuden puolesta puhui muun muassa se, että lapsen käytös muuttui tekoajankohtana. Lapsella ei todettu lääkärissä fyysisiä vammoja.

Rangaistusta korotti lapsen nuori ikä ja se, että lapsi tunsi erityistä luottamusta tekijää kohtaan.

Uhriksi joutuneen tytön asianajaja Katri Mäkisen mukaan asianomistaja on tyytyväinen tuomioon.

– Rangaistus on ankara ja korvaukset menivät vaaditun mukaisesti läpi, joten asianomistaja on toki tyytyväinen, Mäkinen sanoo.

 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Kalevan eri lähteistä saamien tietojen mukaan Asoev teki rikoksensa Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan rukoushuoneessa eli moskeijassa.

Hän oli oikeuden mukaan antanut tytölle uskonnollista opetusta.

Imaami Abdul Mannan kommentoi tapausta Kalevalle sanoen, ettei usko rikoksen tapahtuneen moskeijassa. Hän perustelee, että moskeijassa on kamera, se on aina auki ja ihmisiä tulee ja menee sinne koko ajan.

– Me emme ole nähneet mitään todisteita. Moskeija on pyhä paikka, näissä olosuhteissa sitä ei olisi ollut mahdollista tehdä täällä. Me uskomme, että hän ei ole tehnyt sitä täällä.IS haastatteli tammikuun lopussa imaami Abdul Mannania ja tuolloin puhuttiin myös suurta julkisuutta saaneista Oulun seksuaalirikoksista.

– En tiedä ovatko he muslimeja vai eivät. He eivät ole ainakaan yhdyskuntamme jäseniä. He eivät ole käyneet tutustumassa meihin, rukoilemassa kanssamme. Yhteisön jäsenet eivät tee tuollaisia tekoja. Osoittakaa yksikin joka on tehnyt! Sellaisia ei ole, Mannan vakuutti tuolloin.


 
Top