Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

Missäs Petri Korhonen on ollut rauhaa turvaamassa? Itsensä kun 'tolkun ihminen' esitteleen entiseksi rauhanturvaajaksi nimittäin.
 
Viimeksi muokattu:
Katso Jälkiviisaat Yle Areenassa:

http://areena.yle.fi/1-50048659

Heidi Sabanadesan:"toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajilla minkäänlaista yliedustusta esimerkiksi seksuaalirikoksissa ei enää ole"
Mistähän tuo tieto löytyy? 2015 tutkimuksen mukaan:
"Vuonna 2013 ulkomaalaistaustaisten osuus raiskausrikoksista oli yhteensä 25 prosenttia. Väestöön
kuuluvien ulkomaalaistaustaisten osuus rikoksista oli 19 prosenttia. Suhteessa väestön lukumäärään
ulkomaalaistaustaiset tekivät 4,3-kertaisesti raiskausrikoksia suomalaistaustaisiin nähden.
Yksittäisten taustamaiden rikossuhteet olivat tutkimuksen isoimpia. Suurimmat rikossuhteet muo-
dostuivat tunisialais-, nigerialais-, afganistanilais- ja irakilaistaustaisille. Lisäksi pieniväestöisen gam-
bialaistaustaisten rikossuhde ylitti suomalaistaustaisten rikossuhteen 50-kertaisesti."
https://www.google.fi/url?sa=t&sour...FjABegQIAxAB&usg=AOvVaw1Dx9igFQDvEcDtYASbXD_W
Tosin tuo luku ei ole vakioitu, vaan suhdeluku. Silti, muutos on ollut 2015 jälkeen uskomattoman nopeaa, mikäli noin on käynyt. Sukupolven toiminta muuttunut muutamassa vuodessa. Ihmeellistä!
 

Ei noi ole toisen polven muuttajia. Suomessa ei kolmannen polven muuttajia maista joista tulleiden rikollisuus on korostunut taida olla juuri lain, ja toista polveakin vain lähinnä somaleja joiden sopeutumisvaikeuksista on suomalaisia syyttävään sävyyn puhuttu jo vuosia....

Sen sijaan muista EU maista kerätyt tiedot toisen ja kolmannen polven muuttajien sopeutumiesta eivät taida juuri tukea naisen väitettä.

 
  • Tykkää
Reactions: jak
Mitä nämä afrikan maat ovat joista tänne tulee työperäistä maahanmuuttoa?
Mainio kysymys. Tilastokeskus julkaisi erään tiiviin ja pientä kohua aiheuttaneen kaavion vuonna 2010, koottuna vuoden 2008 lopun datan mukaan. Siinä jopa kolmen Afrikan maan työllisten osuus kaikista Suomessa asuvista kyseisen maan kansalaisista oli parempi kuin Suomen kansalaisilla. Tätä tosin selittää se, että näistä maista tulee paljon vähemmän esimerkiksi eläkeläisiä ja monessa tapauksessa lapsiakin.

Jonkin kummallisen mielenkiinnon vuoksi päädyin kaivamaan vuoden 2017 raakaluvut Tilastokeskuksen tietokannasta. En nyt jaksaisi kirjoittaa niistä kovin perusteellista raporttia. Sanotaan nyt vain, että "työttömyysaste", "työllisyysaste" ja "työvoima" voidaan määrittää monella tapaa. Näyttäisi että tuo edellisen kaavion luku, "työllisten osuus kaikista kansallisuuden edustajista" on suomalaisia parempi ghanalaisilla ja kenialaisilla. Kamerun ja Gambia ovat lähellä. Jos taas katsotaan työllisten osuutta kaikista työikäisistä (18 - 64 vuotta), mikään iso kansallisuus mistään päin tai mikään Afrikan maa ei ole kovin lähellä suomalaisia. Sen verran moni kuuluu ryhmiin "opiskelijat" tai "muut työvoiman ulkopuolella olevat". Afrikan maista parhaita ovat silti edelleen Kenia, Ghana ja Kamerun. Nigeria, Gambia ja Tansania ovat sinne päin. Luvussa "työllisten osuus virallisesta työvoimasta" (eli opiskelijat sun muut pois siivottuina) samaiset Kenia, Ghana ja Kamerun ovat hyvin lähellä suomalaisten lukua, mutta eivät mene ohi.

Kansalaisuuden saaneet ovat tietysti oma, asioita mutkistava tarinansa.

Näitä lukuja voisi ilman muuta tarkentaa, analysoida ja kommentoida, mutta en tee sitä tässä ketjussa tai tänään. Erään suuren kuvion voi kyllä havaita kun tarkkaan katsoo. Lisäksi huonona uutisena näiden kansallisuuksien edustajamäärät ovat tuhannen kieppeillä tai selvästi alle. Ahkerimmin tänne hakeutuva Afrikan kansa taas tekee ihan muita ennätyksiä.
 
Turvakodin johtaja: Suomessa elää paljon maahanmuuttajanaisia, joille seksuaalinen väkivalta on osa perhe-elämää
Suomessa naiset kohtaavat lähisuhdeväkivaltaa EU-maista toiseksi eniten.
Perheväkivalta
19.1.2019 klo 07:23
13-3-10603395.jpg

Monika-Naiset liitto ry
13-3-10603763.jpg

Kirsi Heikel


Monika-Naiset liiton turvakoti
Mona on Suomen ainoa erityisesti maahanmuuttajanaisille ja heidän lapsilleen tarkoitettu turvakoti
. Se sijaitsee salaisessa osoitteessa. Tulijoita on paljon ja turvakodin johtaja Ljudmila Kettunen iloitsee siitä, että asiakaspaikkojen määrä kasvaa 10:stä 14:ään.
– Tämä tuo vähän helpotusta. Rekrytoimme parasta aikaa työntekijöitä ja yhtenä toiveena olisi, että he osaisivat arabiaa.
Pääkaupunkiseudun muiden turvakotien asiakkaista noin kolmannes on maahanmuuttajia.
Viime päivinä Suomessa on puhuttu paljon maahanmuuttajataustaisten miesten tekemistä seksuaalirikoksista. Selitystä on haettu muun muassa etnisyydestä, kulttuurieroista, väkivaltakokemuksista ja pitkistä odotusajoista vastaanottokeskuksissa.
– Kuinka hedelmällistä on pohtia tekijöiden taustoja? Tässä ei ole mitään uutta. Euroopan maita vertailtaessa, Suomi osoittautui Euroopan toiseksi väkivaltaisemmaksi maaksi naisille. (siirryt toiseen palveluun)Naisiin kohdistuva väkivalta ja seksuaalinen väkivalta eivät rajoitu mihinkään etniseen ryhmään ja meillä pitäisi käydä keskustelua koko ilmiöstä. Vuonna 2017 meille tuli hakemaan turvaa naisia 41:stä eri lähtömaasta, sanoo Monika-Naiset liiton toiminnanjohtaja Jenni Tuominen.

Naisia eristetään ja alistetaan
Maahanmuuttajanaiset kokevat väkivaltaa 2–3 kertaa enemmän kuin valtaväestön naiset.
Liiton kriisikeskuksella ja turvakodilla (siirryt toiseen palveluun)on vuosittain noin 700 asiakasta: naisia ja lapsia. Maahanmuuttajanaisiin kohdistuvan väkivallan tekijöistä 75 prosenttia oli maahanmuuttajataustaisia miehiä, 25 prosenttia kantasuomalaisia miehiä.
Naiset ja lapset ovat kohdanneet Suomessa pari- ja lähisuhdeväkivaltaa väkivaltaa eri muodoissaan: fyysistä, henkistä, seksuaalista, taloudellista ja hengellistä. He ovat sinnitelleet pitkään.
– Suurin osa naisista ei osaa ajatella itseään uhreina. Heille seksuaalinen väkivalta on tavallista perhe-elämää. He eivät hakeudu itse turvakotiin. He tulevat vasta, kun on tapahtunut jotain äärimmäisen vakavaa ja joku ulkopuolinen on puuttunut asiaan, turvakodin johtaja Ljudmila Kettunen sanoo.
13-3-10603397.jpg

Ljudmila KettunenMonika-Naiset liitto ry

Jokainen tapaus on erilainen, mutta yksi ryhmä erottuu.
– Maahanmuuttajataustainen mies on tullut aiemmin Suomeen. Hän on mennyt naimisiin suomalaisen naisen kanssa, on oppinut kielen ja maan tavat, saanut työpaikan. Suhteessa on ollut mahdollisesti väkivaltaa ja pari on eronnut. Mies on päättänyt tuoda itselleen uuden vaimon omasta kotimaastaan. Nainen ei osaa suomen kieltä, ei yhteiskuntaa eikä lakeja ja on siis miehen armoilla.
Mies käyttää taloudellista väkivaltaa eikä anna naiselle yhtään rahaa elämiseen. Mies käyttää naista palvelijanaan ja eristää hänet: nainen ei mahdollisesti pääse edes ulos asunnosta ilman miehen lupaa.
Mies manipuloi naista uskomaan, että hänellä ei ole Suomessa mitään oikeuksia: “Jos haluat erota, menetät oleskelulupasi ja sinut karkotetaan etkä näe enää koskaan lapsiamme".
Näiden miesten kanssa Kettunen laittaa samalle viivalle kantasuomalaiset miehet, jotka tuntevat Suomen lain ja sen, mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Silti he ovat väkivaltaisia maahanmuuttajataustaisia vaimojaan kohtaan ja manipuloivat heitä, jotta nämä pysyvät heidän alistuksessaan.

Kun nainen saa tietää oikeutensa, hän usein jättää väkivaltaisen miehen
Monika-Naiset liiton toiminnan ydintä on auttaa ja ohjata väkivaltaa kokeneita naisia eteenpäin itsenäisessä elämässä. Naisia kannustetaan tekemään rikosilmoitus väkivallan tekijästä, mutta se on harvinaista, koska he ajattelevat miehen joutuvan heti vankilaan.
Turvakoti Monan asiakkaista kolmasosa palaa takaisin miehen luo, mutta kaksi kolmasosaa pääsee irtautumaan.
Mikä on ollut avain irtautumiseen?
Ljudmila Kettunen vastaa epäröimättä.
– Tieto. Se, että nämä naiset ovat saaneet tietoa oikeuksistaan. Heidän ollessaan väkivaltaisessa suhteessa lähes kaikki tieto on tullut miehen kautta. He ovat kuulleet 24 tuntia vuorokaudessa, jopa 15 vuotta, että heillä ei ole oikeuksia Suomessa. Kun kerromme heille, etteivät he menetä lapsiaan ja miten eri tavoin voimme auttaa heitä, he voivat alkaa miettiä vaihtoehtojaan.
Kuinka paljon Suomessa on naisia, jotka ovat tulleet Suomeen avioliiton kautta ja heillä ei ole tietoa oikeuksistaan ja elävät väkivaltaisessa suhteessa?
– Paljon. Heitä on hyvin paljon ja heidän löytämisensä on hyvin vaikeaa, mutta teemme parhaamme.

https://yle.fi/uutiset/3-10602765?origin=rss
 
Hussein al-Taeen kolumni: Vihanlietsonta ei auta

"Lasten raiskaaminen ei ole sallittua arabimaissa. Irakissa siitä seuraa elinkautinen tuomio, jopa kuolemantuomio.

MUTTA lainsäädännössä raiskaaja välttyy tuomiolta, jos menee naimisiin uhrin kanssa. "

https://yle.fi/uutiset/3-10603233

Marokkoa lukuun ottamatta kaikkien Arabiliiton jäsenmaiden lainsäädännössä raiskaaja välttyy tuomiolta, jos menee naimisiin uhrin kanssa. Nainen käytännössä suostutellaan naimaan raiskaajansa.

Onko tämä lainsäädännöllinen, kulttuurinen vai uskontoon kytkeytyvä ongelma vai onko niin, että naisen(uhrin) uhrin osaa ei nähdä ongelmana?

Hussein tai joku asiantuntija voisi vastata.
 
Ei noi ole toisen polven muuttajia. Suomessa ei kolmannen polven muuttajia maista joista tulleiden rikollisuus on korostunut taida olla juuri lain, ja toista polveakin vain lähinnä somaleja joiden sopeutumisvaikeuksista on suomalaisia syyttävään sävyyn puhuttu jo vuosia....

Sen sijaan muista EU maista kerätyt tiedot toisen ja kolmannen polven muuttajien sopeutumiesta eivät taida juuri tukea naisen väitettä.

Ulkomaalaistaustaisesta saadaan toisen polven henkilöt seuraavasti:
Ollakseen ulkomaalaistaustainen tulee siis henkilön molempien vanhempien olla syntynyt ulkomailla.
Mikäli vanhemmat ovat syntyneet eri ulkomaissa, on henkilön taustamaa lähtökohtaisesti äidin syn-
tymämaa.
Luokituksessa ulkomaalaistaustaiset henkilöt voidaan edelleen jakaa Suomessa syntyneisiin ja ulko-
mailla syntyneisiin henkilöihin.
Näin Suomessa syntyneet ulkomaalaistaustaiset ovat toisen polven. Kolmanteen polveen ei tilastoista pääse enää kiinni.
Tarkemmin tosiaan tuolta tutkimuksesta. Maiden välillä on suuria eroja.
 
Noin kuukausi sitten Kaakkois-Suomessa asuva isä sai viranomaisilta puhelun, jonka sisältö saa hänet edelleen herkistymään ja tulistumaan. Poliisi ilmoitti, että hänen teini-ikäisen tyttärensä epäillään joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi ja että tapauksia epäillään olevan ainakin kaksi viime vuoden aikana.

MTV Uutisiin yhteyttä ottanut isä sanoo, että asiasta on yhä vaikea puhua ilman raivoa, mutta hän ei halua olla hiljaa. Hän haluaa herätellä muita vanhempia ajattelemaan oman lapsensa ja nuorensa tekemisiä ja samalla turvallisuutta.


– En asu samassa asunnossa tyttäreni kanssa, mutta olemme yhteyksissä. Tieto siitä, mitä hänelle on mahdollisesti tapahtunut, tuli täytenä yllätyksenä.

MTV Uutiset ei julkaise yksityiskohtia tapahtuneesta lapsen yksityisyydensuojan takia, mutta isän mukaan kyse on juuri sellaisesta tapauksesta, josta nyt on paljon uutisoitu – lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tekoihin netin kautta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...t-oikeuden-omiin-kasiinsa/7247302#gs.ab18k3eE
 
Kyllähän tästä aiheesta muuten keskusteltiin paljonkin silloin kun toimettomia nuoria miehiä alkoi ilmaantua kylille. Huomattiin, että - yllättäen - tuppasivat hengailemaan iltaisin puistoissa nuorten teinityttöjen kanssa. Ei varmaan ole kenellekään yllätys että talvella ajanviete on sitten tyttöjen vikittely netissä ja kehoitukset tulla vierailemaan jonkun kaverin kelakämpässä.
 
Viimeksi muokattu:
Jyrki Lehtolan kolumni: Suu auki!

Julkaistu: 19.1. 8:08

Suomalaisidealistilla on ollut viime viikot vaikeaa, kirjoittaa Jyrki Lehtola.

NÄKEEHÄN sen brexitistäkin, britit eivät löydä tietä ulos edes kengistään.

Ranskalaismiehet ovat Lolita-kompleksisia sarjapettäjiä.

Katoliset papit. Kaikki tietää, mistä ne tykkää!

Irakilaiset ja afghanistanilaiset... hmmm… nam, ne tekee ihania ruokia!

NYTHÄN on niin, että mitä tulee osaan maahanmuutt… jaa-a, ei mitään.

Suomalaisidealistilla on ollut viime viikot vaikeaa.

Maailma ei olekaan niin puhdas kuin sen piti olla. Pahuutta on, ja omat lemmikit toivat sen tänne mukanaan. Pieni osa Suomeen saapuneista pakolaismiehistä ei noudatakaan käsityksiämme hyvyydestä, tasa-arvosta ja koskemattomuudesta.

Yksikään ryhmä ei ole tehnyt mitään, vain muutama yksilö. Siksi on turha kommentoida, etenkin kun yleisössä on koko ajan enemmän niitä, jotka vain odottavat mahdollisuutta huutaa, että astuit juuri pahuuden puolelle sanomalla ”ehkä”.

Ja juuri siksi olisi avattava suu ja sanottava ”ehkä”. Myönnettävä, että tässä maailmojen kohtaamisessa on ongelmia. Puolustettava omaa elämäntapaa pelkäämättä sitä, että puolustaa omaa elämäntapaa, jos se toinen elämäntapa on naisten tai lasten väkivaltainen alistaminen.


Kun uskontoa aletaan tulkita tarkoitushakuisesti, kaikkea voi halveksia, ja monissa muslimimaissa on vahva naisten ihmisoikeuksia polkeva kulttuuri. Sieltä kun saavutaan omasta valistuneisuudestaan ylpeään pohjoismaahan, pää voi joillakin niksahtaa, kun olo on kuin lapsella tyhjässä karkkikaupassa.

Nationalistit reagoivat tapahtumiin etsimällä ihmisoikeussopimuksia revittäviksi ja yleistämällä muutaman yksilön teot koko ryhmän ominaisuudeksi. Idealistit keskittyvät syyttämään mediaa perspektiiviharhan luomisesta, koska myös suomalaiset raiskaavat ja korostavat, ettei omaa kulttuuria voi tunkea väkisin edes niille, jotka juuri tunkeutuivat alaikäiseen väkisin.

Voihan. Filosofi Slavoj Žižek on kirjoittanut, että ”tarvitaan tietyt kaikkia sitovat vähimmäisohjeet, joiden ’eurosentrisyyttä’ ei pidä pelätä: uskonnonvapaus, yksilönvapauden suoja ryhmän painostusta vastaan, naisten oikeudet ja niin edelleen”. Näiden ohjeiden puitteissa tarvitaan suvaitsevaisuutta toisten elämäntapoja kohtaan ja jos kaikki valuu väärille reisille, tarvitaan lain voimaa. Mikä tuossa on niin vaikeaa?

KUN keskustelussa idealistit pelkäävät liikaa länsimaisen elämäntavan universalisointia, unohtuvat naisten oikeudet, ja niillä alkavat ratsastaa ne, jotka hetki sitten hokivat käsi tarjoilijan takapuolella, että tää #Metoo on mennyt liian pitkälle.

Yhtäkkiä sillä puolen naisen koskemattomuus nähdään pyhänä arvona, koska sen avulla voi toteuttaa omaa suljetun maailman agendaansa. Ja kun idealistit pelokkaina yrittävät etsiä tietä umpikujastaan, jatkuu hyväksikäyttö.

Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005968859.html
 
Ehdin jo säikähtää, mutta YLE kertookin, että Oulussa ei ole mitään ihmeellistä vaan sama tilanne on koko maassa (paitsi Helsingissä jossa tilanne on pahempi)

https://yle.fi/uutiset/3-10602845

Junes Lokka hankki siis miljoonia Oulun sosiaali- ja terveydenhuollolle tarkkaavaisuutensa ja media-aktiivisuutensa ansiosta.

There is no such thing as bad publicity.

Kai nyt Junekselle pystytetään rotuaarille patsas pallon viereen. Niin samalla osoitetaan ettei Oulu ole vihamielinen maahanmuuttajia kohtaan.

http://www.jlokka.fi/2017/05/hakemukseni-oulun-maahanmuuttajaneuvost.html
 
Viimeksi muokattu:
https://www.keski-uusimaa.fi/blogi/..._-zL7QrYHDp8PPZ5wZjlC30hlw-Irqqgzb3U41sZTesM8
Monikulttuuria vai eri kulttuurien mössöä?
18.1.2019 19.30
Eero Paloheimo Kirjoittaja on tuusulalainen tekniikan tohtori.

Hurraa Tuusulan poika Kaikkonen! Kerrankin Arkadianmäen uraohjukset saatiin samalle viivalle poliittisista eduista piittaamatta. Ehtikin jo näyttää aika pahalta.
Media sai hepulikohtauksen Oulun ja Helsingin raiskausten johdosta, jeesusteltiin tekojen kamaluutta ja lääkkeiksi ehdotettiin keskustelua, työryhmiä, terapiahoitoja ja muita virkatoimia.
Tuon jaarittelun asemesta ei rohjettu puuttua asioihin, jotka on välttämätöntä myös mainita.
Miksi monikulttuurin ylistäjät nyt vaikenevat?
Oletetaanpa ajatusleikkinä, että lapsia olisi raiskannut suomalainen äijäporukka Bagdadissa.
Kuvitteleeko joku, että paikalliset kaupunginjohtajat, toimittajat ja terapeutit istuisivat viisastelemassa siitä, mitä pikkuvikoja heidän hallintojärjestelmässään on?
Entä sallisivatko kansalaiset siellä viisastelun? Mahtaisivatko vaikuttajat väitellä siitä, onko oikein vai väärin häätää äijäporukka maasta? Eppäilen, että eivät.
Ajatusleikkinäkin tuo on mahdottomuus. Siellä perheet ja suvut suojelevat lapsiaan ja nuorisoaan. Näitä asioita ei ulkoisteta yhteiskunnalle.
Voin kuvitella, että tämän vertailun tekevät myös sadat irakilaiset ja afganistanilaiset turvapaikanhakijat keskenään, mutta eivät (tietenkään!) töksäyttele tätä pohdiskeluaan kantasuomalaisille.
Eivätkä he kerro monikulttuurin rakastajille, että sitä saa mitä tilaa. Mutta todennäköisesti he pitävät maatamme ja kansaamme kummina, kun uhreiksi joutuneiden lasten vanhempia tai isovanhempia ei haastatella televisiossa osallisina vastuuseen.
Olisiko henkinen ilmapiirimme ratkaisevasti epäterve? Harva poliitikko uskaltaa ennen vaaleja edes kysyä niin sopimatonta asiaa.
Sitten teille, monikulttuurin ylistäjät.
Onko teille koskaan pälkähtänyt päähän, että eri kulttuureissa asiat kehittyvät sukupolvien saatossa ja omassa muodossaan ehjiksi kokonaisuuksiksi, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen?
Miksi te kauhistelette lausetta ”maassa maan tavalla”?
Tulkaa esiin koloistanne, olkaa kerrankin rehellisiä, myöntäkää erehtyneenne.
Aiheuttamanne sotku ei ole monikulttuuria vaan eri kulttuurien iljettävää mössöä.
 
#kiimakohortti :)
https://www.kaleva.fi/uutiset/kulttuuri/kaikki-valehtelevat-afrikasta/299593/
Kaikki valehtelevat Afrikasta
xlarge-20080216-7058684B6571090.jpg

Eero Paloheimo kirjoittaa kärkevästi, ettei ole tavannut yhtään afrikkalaista, joka pitäisi kehitysapua hyvänä. Kuvassa sisällissotaa pakenevat ruandalaisetovat matkalla Zaireen turvaan vuonna 1996.
KULTTUURI 17.2.2008 0:00
ARKISTO
JOHAN LAHDENPERÄ
Tietokirja
Eero Paloheimo: Tämä on Afrikka. WSOY 2007.
Afrikkalaiset ovat jälleen ansassa, sanoo professori Eero Paloheimo. Nyt asialla eivät ole enää löytöretkeilijät, lähetyssaarnaajat, orjakauppiaat, kolonialistit eivätkä globalistit - vaan mitkä?

Asialla ovat "nämä intomieliset hyväntekijät, kehitysapuväki", Paloheimo toteaa. Tuon sanomiseen ei monella ole roh-
keutta. Tai olisi kyllä, mutta se torjutaan kajoamisena tabuun, kehitysapuun, joka on niin oikeaa ja hyvää, ettei sitä saa arvostella.
Samoin suhtauduttiin suomettumisen vuosina sosialismiin. Paljon ei ole opittu, uusi vähätietoinen ja idealistinen kiimakohortti julistaa taas hyvää ja kaunista
ideologiaa, joka suojataan sensuurilla ja karkealla leimaamisella (rasisti! aikaisemmin fasisti!).
Se on osa "jättimäistä kollektiivista valhetta", jonka Paloheimo näkee leimaavan suhtautumista Afrikkaan: Kaikki valehtelevat. Lisäksi "kaikki tietävät, että kaikki valehtelevat". Miksi? Siksi koska se on poliittisesti korrektia.

Ja siksi siitä hyötyvät ne, jotka kiipeävät politiikassa, kansainvälisissä tehtävissä, YK:ssa. Valheellista kehitysmaaretoriikkaa johtaa Suomessa presidentti.
Jo varhain Paloheimo päätti tulla isona Afrikan Tarzaniksi, mutta tekikin "melkoisen mahalaskun" tekniikan tohtoriksi, vihreiden kansanedustajaksi, professoriksi ja tietokirjailijaksi.
Tätä kirjaansa varten hän teki viisi matkaa Saharan eteläpuoleiseen Afrikkaan 2002-06, taivalsi kylien ja kaupunkien halki, jututti ihmisiä, näki omin silmin. Tulos on varmasti perusteellisimpia ja luotettavimpia kirjoja nyky-Afrikasta.
Hän ei ole matkoillaan tavannut ainuttakaan afrikkalaista, joka sanoisi, että kehitysapu on oikein ja hyvin suunnattua. "Olen tavannut useita, joiden mielestä se on ennen muuta vahingollista."
Kehitysapu on rappeuttanut kaiken, sen ylin saavutus on Paloheimon mukaan vain auttajien itsetunto ja hykertely omassa jaloudessa. Toisten rahoja onkin kiva jakaa ja ottaa siitä sädekehä palkan lisäksi. Seurauksia ei tarvitse ajatella, kun oma tulevaisuus on näin turvattu.
Kehitysavusta leijonanosa kuluu Paloheimon mukaan hallinnolliseen tyhjäkäyntiin, vain vähäinen osa menee kohteeseen. Suomalaiset eivät saa koskaan tilitystä lähes tuhannen miljoonan veroeuron vastikkeettomasta siirrosta muiden maiden kansalaisille joka vuosi, saati sen hyödystä.
Tilastoista kyllä näkyy kehitysavun tulos: väkimäärä ja köyhyys ovat tuhatkertaistuneet muutamassa vuosikymmenessä. Afrikassa syödään apurahat ja lisäännytään iloisesti, kirja kertoo, vaikka "rasismin armottomimmat valkoiset kytät" haluavat siitä vaieta. Afrikkalaiset pitää nähdä avuttomina uhreina, valkoiset pahoina. Muunlainen puhe on "rasismia".
Nykyinen kehitysapu pitäisi Paloheimon mielestä tuhoisana lopettaa. Mutta hänellä on yllätys taskussaan - Paloheimo vaatii kehitysavun kymmenkertaistamista, määräajaksi. Uusi korotettu kehitysapu pitäisi kohdistaa tehokoulutukseen. Afrikkaan on saatava koulupakko ja yliopistoja paljon lisää.
Jos afrikkalaiset eivät sitä haluakaan vaan vaativat yhä vain ruokaa ja huvia, silloin "olisi syytä lähteä Afrikasta, lopettaa nykyinen mestarointi ja tuputtaminen, tämän vahingollisen avun antaminen".
Johan Lahdenperä
 
Back
Top