Pahin materiaalipuute

Huhta

Greatest Leader
Missä näette puolustusvoimien nykyisen materiaalitilanteen pahimmat puutteet, joiden korjaaminen pitäisi asettaa etusijalle hankintamäärärahoja jyvitettäessä? Puuttuuko jokin keskeinen suorituskyky kokonaan? Vai ovatko kaluston X jakovahvuudet yksinkertaisesti liian pieniä?

Odotan innolla ja mielenkiinnolla vastauksianne! Niihin kuulunee ainakin taisteluhelikopterit, rannikkojääkäreiden NEMO-veneet sekä tietysti jokaisen taistelijan morsian. :)
 
Ilmatorjuntaohjukset ja merimaaliohjukset.
 
Lyhyesti sanottuna uskon, että nykyisiä niukkoja rahallisia resursseja jaettaessa PV osaa jakaa ne varsin hyvin sen mukaan, missä on pahimmat aukot. Esimerkiksi merellä panostetaan pinnanalaisen uhan torjuntaan, maalla hankitaan modernia ja selvitymiskykyistä tykkikalustoa yhdessä vastatykistötutkien kanssa ja ilmatilan hallintaa yritetään parantaa kehittämällä ilmatorjunnalle korkeatorjuntakyky.

Tässä tilanteessa yksi harvoja osa-alueita, joille panostaisin enemmän muiden hankkeiden kustannuksella, on panssarintorjunta. Laatu on kieltämättä melkein parasta mitä rahalla saa. Enemmän olen huolissani jakomääristä. Nykyisellään luotetaan, että kyllä sitä tavaraa saadaan tarvittaessa lisää sitten harmaassa vaiheessa. Saadaanko? Millä toimitusajalla? Paljonko? Keneltä?

100-150 miljoonan euron juustohöyläys muista hankkeista panssarintorjuntaan ei olisi välttämättä yhtään pöllömpi veto. Panostus etupäässä mieskuljetteisiin, taistelupanssarivaunuun pureviin ohjusaseisiin (NLAW, Spike SR tai mikä sitten katsotaankaan sopivimmaksi). Lisäksi lisää kevyen kertasingon uusinta versiota sekä hieman lisää Bonuksia tykistölle.

Ilman sisäpiiritietoa on tietysti mahdotonta sanoa, mitä nykyisiin hankintaraameihin kuuluu. Voihan olla, että huomenna HILMA:an pamahtaa ilmoitus 50 miljoonan euron arvoisesta NLAW:n kolmannesta hankintaerästä. Ja PVLOGL yksin tietää, millaisia APILAS- ja KES-määriä varikoilta löytyy. Kevyitä kertasinkoja voi olla 10 000 tai 50 000. Ehkä raskaita kertasinkoja löytyy varastoista vielä 8000 kpl tai sitten niitä on jäljellä 800 kpl, uushankintoja ei liene tehty viimeiseen kymmeneen vuoteen, koska NLAW. Mutta perstuntumani on noiden "joka miehen pst-aseiden" osalta, että niitä ei ole riittävästi.
 
Ampumatarvikkeissa lienee ne isoimmat puutteet. Etenkin ohjuksissa ja etenkin ilmatorjunnan puolella.

Tai ehkä minä yliarvioin naapurin ilmavoimien kyvyt. Mutta isoimmat puutteet on joka tapauksessa ampumatarvikkeissa.
 
Missä näette puolustusvoimien nykyisen materiaalitilanteen pahimmat puutteet, joiden korjaaminen pitäisi asettaa etusijalle hankintamäärärahoja jyvitettäessä? Puuttuuko jokin keskeinen suorituskyky kokonaan? Vai ovatko kaluston X jakovahvuudet yksinkertaisesti liian pieniä?

Lähinnä "puutteet" ovat reservin pään sisällä. :rolleyes: Meille on kehitetty resurssilla äks tietty tulenavauskyky, sotatoimien aloittaminen Suomea vastaan aiheuttaa siis vastaiskun. Ethoksena on siis nostaa sodan aloittamisen kynnystä.

Kukaan ei ole luvannut mitään Kursk-kymenlaakso-spektaakkelia, tuota hellitään lähinnä märissä päiväunissa.

Jokainen tajuaa omalla tavallaan mikä ero on "tulenavausjoukkojen" suorituskyvyillä...........reservin taaja massa. Millä keinoin sotii tulenavausjoukko ja millä tavoin se laaja lihamassa? Onko siinä eroa? On, ja tuo ero tulee myös jäämään.

Olen varma, että sotaharjoituksissa mukana oleminen tai niiden seuraaminen ei anna oikeaa kuvaa, harjoitukset ovat harjoituksia ja sotiminen on sotimista.

Materiaaliin käytetyn rahoituksen ylivoimainen pääosa on mennyt jo pitkään -tulenavaukseen-. Käytetty kama valuu sitten sopivilta osiltaan vuosimäärien tultua täyteen eteenpäin. Tai kun rahoitus on sen sallinut.

Armeijan kaikkinaisen iskuvoiman kasvattaminen laajalla rintamalla maksaa helvetisti ja sellaisia rahoja ei Suomesta hevin löydy.
 
Voiko tähän laittaa äänestyksen, millä alueella ollaan foorumilaisten mielestä pahiten alakynnessä/perässä tarvetta?:)
 
Yksi isoja puutteita lieveni K9-hankinnan myötä. Toinen poistunee vastatykistötutkien myötä.

Ampumatarviketilanne koskettaa varmasti tykistöä etenkin MLRS:n kohdalla. Pst ja It ovat laadullisesti kohdallaan mutta määrissä on parantamisen varaa. It:n korkeatorjuntakyky lienee suurin laadullinen puute.

Ja sitten on vielä tuntematon tilanne viestivälineiden osalta. Uudet kuviot edellyttävät että tuota tavaraa on välttämättä oltava. Vaan onko?
 
Lyhyestä virsi kaunis, eli sotilastiedustelun kalusto nahkaprosessoreineen ;)
 
Rynnäkköpanssarivaunujen teenkeittimet puuttuu. Kevyeltä jalkaväeltä ja vedettävän tykistön sotilailta puuttuu henkilökohtaiset virtapankit elektroniikan lataamiseen. Dippitaskut puuttuu M-05 järjestelmästä, samoin vahvistetut puhelin- ja tablettitaskut.

Muutenkin varuskunnat rämpii jossain 1800-luvulla. Kuka helvetti käy jossain sotkussa syömässä jotain munkkia, ei sellaista näe kuin isovanhempien vappupöydässä? Jossain Santahaminassa on edes kebabila josta voi ostaa myös aikuisten juotavaa. Missä ovat BurgerKingit, Mäkkärit tai Starbucksit?

Muutenkin varuskuntakaupungeissa ei huomaa kasarmin läsnäoloa mitenkään. Apeat varusmiehet vaeltaa juna- ja bussiasemille. Sen sijaan demokratian asevarastossa jokaisen suuremman varuskunnan lähellä kunnioitettava määrä asekauppoja, panttilainaamoja, hierontaluolia, rasvaimuklinikoita sekä palveluskoira kenneleitä. Puhumattakaan mukavista ravinteleista, joiden ovimiehet ovat aina valmiita opettamaan tapoja miehille, jotka ovat juuri päässeet ravinteli-ikään!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 
Voiko tähän laittaa äänestyksen, millä alueella ollaan foorumilaisten mielestä pahiten alakynnessä/perässä tarvetta?:)

Voisi. Kehitätkö ne vastausvaihtoehdot, niin voin lisätä äänestyksen? Itse en oikein ajatellut kaikkia puutteita saatavan mahtumaan n. 10 vaihtoehdon maksimimäärään.
 
Voisi. Kehitätkö ne vastausvaihtoehdot, niin voin lisätä äänestyksen? Itse en oikein ajatellut kaikkia puutteita saatavan mahtumaan n. 10 vaihtoehdon maksimimäärään.
Katsotaan jos illalla olisi aikaa järkeillä, kun juna puksuttaa kohti Army Northia :D
 
Polttotaisteluaseita ei ole kuin nimeksi eivätkä nämä ole erityisen kalliita.
Lähinnä näihin liittyy jokin tabu joka ei vastapuolta haittaa.

Ilmatorjuntaohjukset ja merimaaliohjukset.
Oliko siihen julkisesti ilmoitettuun 200 kpl merimaaliohjuksia määrään sitten laskettu Spike-ER?
 
Polittisilta päätöksentekijöiltä puuttuu useampi pari palleja.

Valtakunnan johtajilta puuttuu myös jonkin verran harmaita aivosoluja, sillä stratcomia ei vain näytetä tajuavan.
 
Back
Top