Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Paikallisjoukkojen taistelu

Viestiketju osiossa 'Taktiikka ja strategia' , aloittaja kertakenttään, 07.12.2016.

 1. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,338
  Tykkäykset:
  2,320
  Pisteet:
  1,286
  Tuo on normi kylällä aika nopeasti huomiota herättävä tapahtuma ellei jopa punainen lippu.
  Ennemmin olisivat ehkä karavaanina liikkeellä asuntoautoineen ja maasturi+asuntovaunu komboilla.
   
 2. Rovaani

  Rovaani Korpraali

  Liittynyt:
  17.05.2016
  Viestejä:
  20
  Tykkäykset:
  65
  Pisteet:
  1
  Näyttäis siltä että viimevuotisesta Ruotsinreissusta on tulossa perinne:
  http://maavoimat.fi/artikkeli/-/ass...tiviin-taistelutehtaviin-kaupunkiolosuhteissa

  Kvarn on ruotsalaisten vastaava harjoituskaupunki. Viime vuoden harjoituksen sivut http://maavoimat.fi/fi/kvarn16
   
  AKE-ukki, Umkhonto, Fremen ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,026
  Tykkäykset:
  11,092
  Pisteet:
  1,286
  Tuo onkin sellainen näkökulma, johon on syytä paneutua. Nimittäin maalaispaikkakunnalla kyllä juttu liikkuu liukkaasti. Oudoista kulkijoista, saatikka isommista porukoista huhu kiertää sykloonin lailla kioskille ynnä faceen tms. huoltoaseman baariin. Ehkä pienimmissä kaupunkipaikoissa ihan vastaavaa, en tiedä.
  Pointtina kuitenkin, että tätä osinttia ei pitäisi aliarvioida. Tietoa kulkijoiden kerääntymisestä on varmasti, mutta osataanko sitä hyödyntää tarpeeksi ajoissa, ja mikä olisi se kanava, on kokonaan toinen juttu.
   
  Erkki, KIM, baikal ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,338
  Tykkäykset:
  2,320
  Pisteet:
  1,286
  Toisaalta nämä tuskin lähtevät kokoontumaan kovin isolla porukalla paljoa ennen iskua nimenomaan koska haluavat välttää huomiota. Tietysti sekin auttaa jos päävartioon soitetaan 1 tunti ennen H-hetkeä että tutkasta 3 kilometriä länteen kokoontuu joku epämääräinen ainakin 30 hengen porukka joka purkaa pakuista moottorikelkkoja/mönkijöitä ja raskaita aseita.
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 6. StmSvejk

  StmSvejk Majuri

  Liittynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  1,234
  Tykkäykset:
  852
  Pisteet:
  156
 7. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  3,626
  Tykkäykset:
  7,192
  Pisteet:
  1,286
  Noh sama juttu täällä pääkaupungissa tavallaan veli @JR49 , laitetaan kulunvalvontapisteet kehäteiden ja Länsi- Turun sekä Itäväylän risteyksiin, lisäksi Lahdentie, Tuusulanväylä ja Vihdintie pohjoisesta etelään betoniporsasmutkalle ja päinvastoin...
  Lentokenttä ja satamat suojataan lähtökohtaisesti, tähän pitäisi kuitenkin olla 40k kaveria käytettävissä, mukaan lukien erityisesti meidät 4-kymppiset vanhukset :).

  Eduskunta ja YLE saa esim. odottaa tärkeysjärjestyksessä kohtaa XXX...

  ps. tullee osalle nk. kansanedustajista ihan helpotuksena varmaan :D. Valmiustilalaissa taisi olla jotain vihollisen kanssa yhteistoiminnasta, ja omien joukkojen toiminnan vaarantamisesta... hups
   
  Honcho, baikal, TBman ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 8. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,013
  Tykkäykset:
  1,347
  Pisteet:
  156
  Erittäin hyviä pointteja Pihatontulla. Ehkä parhaimpia sanan rauhallisessa ja järkevässä merkityksessä, mitä olen pitkään aikaan mistään julkisesta lähteestä lukenut kaiken asiasta lietsotun hysterian sijasta.

  Mahdollisessa riskiomistuksessa olevat kiinteistöt tulee tarkastaa, se on selvä. Mutta kuten olen aikaisemmin oman näkemykseni ilmaissut, en pidä näitä suorassa venäläisomistuksessa olevia ja etenkin suomalaisiin rekistereihin venäläisomistuukseen merkittyjä kiinteistöjä pahimpana riskinä. Osa hankinnoista on varmasti venäläisten bisnessijoituksia, osa saattaa olla operatiivisessa mielessä hankittuja. Mutta millä mielellä ja mihin tarkoitukseen operatiivisessa mielessä, jos ne on venäläisomistukseen suoraan merkitty suomalaisiin rekistereihin? Itse jos järjestäisin suomalaisoperaatiota jossain kohdemaassa, en kuuna päivänä hankkisi kohdemaasta suoraan suomalaisomistukseen kiinteistöjä ja sijoittaisi niihin kriittistä henkilöstöä, materiaalia tai välineitä varten, vaan hoitaisin asian toisin keinoin kuten on puhuttu. En myöskään usko että Venäläiset näin suoraviivaisen hölmösti asiassa toimisivat. Siksi en itsekkään usko että näistä kiinteistöistä tulee tarkastushetkellä löytymään mitään raskauttavaa.

  Niissä kiinteistöissä tai maahankinnoissa jotka on tehty suomesta operatiivisessa mielessä, pitäisi yrittää nähdä suurempaa kuvaa ja yrittää hahmottaa kokonaisuutta niiden hankintojen takaa, eli mitä niiden "takana" on ja mitä suurempaa kokonaisuutta ne palvelevat? Itse epäilen että mahdolliset operatiiviset hankinnat, suoraan venäläisomistukkseen hankitut kiinteistöt ja maa-alat ovat osa maskirovkaa jollain tavalla, joko jonkinlaisina houkuttimina/syötteinä, harhapoluille viranomaisia ohjaavina täkyinä, tai varsinaisten kriittisten pisteiden kilpinä tavalla tai toisilla. Eli ne eivät ole varsinaisesti suuremman villakoiran ydin vaan vasta eräänlainen ulkokehä varsinaisen kriittisen ytimen ympärillä.

  Mitä pihatontun "viranomaisprovokaatioihin" tulee, niin noiden venäläisomistuksessa olevien kiinteistöjen tai maa-alojen tarkistukseen sisältyy yksi riskitekijä, jonka venäläiset tulevat varmasti pelaamaan yhtenä korttinaan, jos em. hankintoja kohtaan aletaan tekemään laajassa mittakaavassa laajoja pakkolunastuksia ja tarkastuksia, etenkin näyttävästi ja poliisi- tai sotilasviranomaisten toimesta. Tietyt mediat, "aidot" ja valesellaiset sekä trollitehtaat tulevat mässäilemään varmasti asialla etenkin jos niihin liittyy rettelöintiä tai omaisuusvahinkoja. Tällaisesta materiaalista saa väännettyä vaikka minkälaiset venäläisiin kohdistuvat laajat viranomaisvainot sekä kristalliyön toisinnot jos niin haluaa. Vaivihkaisemmin ja pehmeämpiä viranomaisia käyttämällä tätä riskiä voisi hieman pienentää.

  Mitä majoituskapasiiteettiin tulee, niin sitä on helppo tässä maassa järjestää esimerkiksi teollisuus ja yrityskiinteistöistä. Useammista löytyy vakiona sosiaalitilat wc:ineen, pesutiloineen ja keittiöineen ja halleihin saa runsaasti majoitustilaa isommallekkin porukalle. Jos esimerkiksi jokin rakennusliike vuokraa teollisuusalueelta suuremman hallin ja ympärillä pyörii itäeurooppalaisia kieliä puhuvia rakennus- ja remonttimiehiä sekä rahtareita ulkomaankilvissäkin olevine autoineen, niin tämä tuskin herättää suurta huomiota kenellekkään etenkään uudellamaalla ja muissa kasvukeskuksissa. Jälleen kerran, mahdollisuudet piilottaa ovat suuremmat kun resurssit tarkkailla ja etsiä.
   
  TBman, Fremen ja Pihatonttu tykkäsivät tästä.
 9. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,026
  Tykkäykset:
  11,092
  Pisteet:
  1,286
  Sotavanhukset :D
   
  baikal, TBman ja Fremen tykkäsivät tästä.
 10. Pihatonttu

  Pihatonttu Korpraali

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  31
  Tykkäykset:
  30
  Pisteet:
  1
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
  Fremen ja vastarannankiiski tykkäsivät tästä.
 11. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,013
  Tykkäykset:
  1,347
  Pisteet:
  156
  Mikä hei tuo about kohdassa 1:45 näkyvä matto on jolla suojataan toista räjäyttäjää sekä nakataan ikkunalaudalle sisäänmenossa? Joku ballistinen suojamattoko jolla suojataan toista räjäyttäjää sirpaleilta ja sisäämenijöitä seinän läpi ampumiselta?

  Jos näin niin mikä sillä on NIJ suoja-arvo?

  EDIT: Juttelin erään kokeneen ja osaavan TRA:han erikoistuneen miehen kanssa tästä kalustetussa tilassa treenaamisesta, viitekehyksenä veijarit ja reserviläiset. Hän sanoi, että askelkuviot treenataan tyhjässä tilassa, jonkin verran treenataan puoli-kalustetussa tilassa, MUTTA ei juuri lainkaan normaalisti kalustetussa. Oli ehdottomasti sitä mieltä että kaikkien pitäisi enemmän treenata puoli- ja täysin kalustetuissa ja tässä olisi korjaamisen varaa koulutuksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017
  Pihatonttu tykkäsi tästä.
 12. ITHPOG

  ITHPOG Alikersantti

  Liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  62
  Tykkäykset:
  103
  Pisteet:
  6
  Suojaa toista räjäyttäjää lentelevältä pikkusälältä. Tärkein toiminto on se, että se suojaa ikkunasta tunkeutuvia karmeihin kiinni jäävältä lasilta, joka sisäreidessä saattaa hyvinkin osua esimerkiksi valtimoon. Lasin hajotessa ikkunaan tosiaankin yleensä jää jonkin näköisiä teräviä sirpaleita kiinni.
   
  Stagideus, Fremen ja vastarannankiiski tykkäsivät tästä.
 13. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,013
  Tykkäykset:
  1,347
  Pisteet:
  156
  Kiitos!

  Mutta ballistista suojaa se ei tarjoa? Pelkkää viiltosuojakangasta tms?
   
 14. Mainos 15. AJJV

  AJJV Luutnantti

  Liittynyt:
  18.06.2014
  Viestejä:
  378
  Tykkäykset:
  292
  Pisteet:
  36
  Tarjoaa ballistista suojaa. Nj arvoa en ole hokssnnut katsoa vsikka reenannut tuolla olen. Aina olen kuitenkin pitänyt sitä NJIIIA luokassa. Maksimissaan NJIII. Painon perusteella ensimäinen. Osaako @Valmius kertoa tarkemmin?
   
  vastarannankiiski ja Fremen tykkäsivät tästä.
 16. Valmius

  Valmius Kersantti

  Liittynyt:
  19.02.2017
  Viestejä:
  244
  Tykkäykset:
  365
  Pisteet:
  16
  En muista ulkoa, koitan ensi viikolla katsoa. Suojaustaso riippuu siitä onko lisälevyillä vai ilman.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
  vastarannankiiski tykkäsi tästä.
 17. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,013
  Tykkäykset:
  1,347
  Pisteet:
  156
  Kiitokset herroille vastauksista. Kyllä siinä on jotain suojausta oltava, jos/kun sitä myös rynnäkkökilven omaisesti käytetään etenemisen yhteydessä. Yksinkertaisena ei IIIA:na vielä suojaa täysin kiväärinluodeilta, Kaksinkerroin taitettuna sisäänmenossa IIIA + rakenne + IIIA on jo mainio ballistinen suoja.
   
 18. Pasi Anssi

  Pasi Anssi Alikersantti

  Liittynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  57
  Tykkäykset:
  78
  Pisteet:
  6
  Kaluston puuttuminen voi olla paloturvallisuuskysymys. Tiloissa kuitenkin käytetään savuja jne, joten kirparilta haettu sohva voi palaa kuin soihtu. Poistumistiet pitää olla esteettömiä palon sattuessa. Samasta syystä kerrostalojen käytävillä ei saa säilyttää tavaraa.
   
 19. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,063
  Tykkäykset:
  1,476
  Pisteet:
  156
  Kirpparisohvat voisi tietty kyllästää nestemäisillä palonestoaineilla. Mutta toisaalta taitaisi olla helpoin laittaa esteiksi isoja puubokseja, joita voi vaikka nikkaroida varusmies/reserviläisosaston voimin.
   
 20. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,013
  Tykkäykset:
  1,347
  Pisteet:
  156
  Ei käytetä välttämättä lainkaan savuja, koska paloilmaisinlaitteisto reagoi niihinkin. Näin muistaakseni ainakin Sandiksen hki-simulaattorissa. Mutta muuten erinomainen pointti tuo palokuorma.

  Takavuosina olin eräässä vedossa mukana kyseisessä simulaattorissa ja silloin savujen käyttö aiheutti melkoisen härdellin eikä kiitoksen sanoja kuulunut. :rolleyes:
   
 21. kertakenttään

  kertakenttään Kenraali

  Liittynyt:
  31.12.2014
  Viestejä:
  2,910
  Tykkäykset:
  1,900
  Pisteet:
  636
 22. Ottoville

  Ottoville Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.12.2010
  Viestejä:
  1,952
  Tykkäykset:
  3,645
  Pisteet:
  316

Jaa tämä sivu