Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Paikallisjoukkojen taistelu

Viestiketju osiossa 'Taktiikka ja strategia' , aloittaja kertakenttään, 07.12.2016.

 1. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,622
  Tykkäykset:
  1,992
  Pisteet:
  1,286
  Vuosi sitten kuuntelin Kajaani-Helsinki junamatkan Matista ja lennokkien tarkkuudesta.

  Oli pojat käyneet kertaamassa.


  Hylsyt ropisi niin hyvin että koko täysi junanvaunu varmasti tietää nyt miten hyvin lennokit toimii.


  Kun porukalla ei ole selkeää kuvaa miten hommat toimii, niin puhutaan arvalla.

  Ja arvalla puhuminen on parempaa kuin leiman alla olevien asioiden levittely.

  Joten en ymmärrä mitä miehisyyttä kokeilet kasvattaa keljuilemalla arvauksille. Ihteäni tollainen ei haittaa mutta toisten puolesta tympii
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2017
  Valmius tykkäsi tästä.
 2. Valmius

  Valmius Kersantti

  Liittynyt:
  19.02.2017
  Viestejä:
  244
  Tykkäykset:
  365
  Pisteet:
  16
  Noi arvailut vaan aiheuttavat mielleyhtymän, muukin toiminta ja osaaminen on samalla tasolla
   
 3. Mainos 4. Stagideus

  Stagideus Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  889
  Tykkäykset:
  1,658
  Pisteet:
  76
  Tässä alkaa nyt kyllä vähän myötähäpeä hiipiä iholle.
  Perkeleesti asiaa joka postauksessa, mutta vähän alkaa vaikuttaa päähänpinttymältä, kun lähes jokaiseen viestiin muistetaan lisätä joku naljailu risupartayksiköiden suuntaan.
  Jos perseilyä havaitaan, muttei siihen puututa, niin kenessä vika loppupeleissä? Onko koulutettu, voidaanko vaatia? Pitäiskö kouluttaa, olisko syytä vaatia?
  Jos jollekin tulee paha mieli siitä, että selkeästi on rikottu SoMe-ohjetta tai muuten vuodettu tietoa pitkin nettiä ja siitä asiallisesti annetaan palautetta, niin heille oikea paikka lienee sitten jossain muualla, kuin sotaväen palveluksessa.

  Elän siinä ymmärryksessä, että tässäkään keskustelussa ei taida kovin montaa MAAKK-taistelijaa olla kirjoittelemassa. Onko tässä jotain johtoajatusta taustalla, vai ihanko purat hihasta tuntojasi asian suhteen? Mitä tarkoitusta tämmöinen ulosanti oikein palvelee?

  Valitettava tosiasia on, että tällä foorumilla sotilaalliset aiheet ovat pääasiassa spekulaatiota ja asiaa ymmärtämättömien mutuilua. Tämä pitää ymmärtää, niin osaa vähän suhteuttaa omia reaktioitaan. Harva loppupeleissä ilkeyttään hölisee omiaan tai kyselee tyhmiä... Ja jos jokaiseen omaa osaamisaluetta koskevaan viestiin reagoi tosissaan, niin savuahan siinä alkaa hyvin nopeasti nousemaan korvien välistä.


  -------------------

  Valmiudella on vissi pointti vastauksena näihin pohdintoihin siitä, mikä on optimaalisin tapa atomoida linnoittautunut vihollinen TRA-ympäristössä. Jos voimankäytön säädökset antavat myöten, eikä kohteessa ole tulenkäyttörajoitteita, niin antaa palaa vaan, ovelin ja häikäilemättömin tapa liiskata vastustaja on paras valinta. Mutta kun tilanteita on monia ja joskus joudutaan toimimaan eri syistä hyvinkin rajoitetuin oikeuksin tai muista syistä ei ole tarkoituksenmukaista murskata rakennuksia tuhkaksi, niin näitä juttuja nyt vaan on pakko treenata ja osata.

  Mitä tulee TRA-treenifasiliteettien kliinisyyteen, niin kuten sanottua perustekniikoita koulutettaessa ja harjoiteltaessa ei ole tarkoituksenmukaista ruveta kikkailemaan kaikkien pienten nyanssien kanssa. Kaartistakin löytyy kyllä vähän todenmukaisempia harjoituspaikkoja, kuten myös ympäri Uuttamaata ja Suomea yleensäkin, konkkaan menneitä tehtaita ja purkukuntoisia kouluja ja toimistorakennuksia on maa täynnä. Mahdollisia skenaarioita ja tilanteiden variaatioita on käytännössä ääretön määrä, joten tärkeää on juurikin opettaa ja kouluttaa PTM:t, sekä siementää syvälle ymmärrys oma-alotteisuudesta ja tilanteenmukaisesta toiminnasta (pelisilmä!). Edes erikoisjoukoilla ei ole aikaa ja resursseja treenata jokaista kaapin paikkaa 50cm tarkkuudella, tai eri toimintamalleja vihreiden ja punaisten sohvien varalle.

  Sanoisin tosin, että viime sivujen keskustelu kuuluisi kyllä visusti TRA-otsakkeen alle. *Ping* modet katsotteko tämän?
   
  JR49, Valmius, Hanski ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,338
  Tykkäykset:
  2,320
  Pisteet:
  1,286
  Koska oletetaan että salainen organisaatiokaavio on syystäkin salainen?
  Koska tuota ei tarvitse kummemmin kouluttaa joukkueenjohtajia alemmas?
  Ja onhan se nyt vähän mysteeri kun lisäystä pitäisi tulla se 20000 ukkoa.
   
  Iso-Mursu tykkäsi tästä.
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,743
  Tykkäykset:
  20,188
  Pisteet:
  1,286
  Näin on. Mutta toisaalta haluan kyllä pitää tämän paikallisjoukkojen kyltin alla ihan vaan luettavana kaikille. Tämä siinä mielessä, että paikallispuolustuksenkin osalle lankeaa tehtäviä, jotka vaativat omanlaisiaan joukkoja....tehtäviä, joihin esim. fanaattinen kevyen jalkaväen wanha taistelija ei taivu.:cool: Kun ei osaa niin ei osaa.

  Paikallisjoukkojen suorituskykyjen kehittäminen ei vaan voi lepäillä minunlaisten huruhömelöiden varassa. Suorituskykyjen kylmimpään keskiöön on luotava ehdottomasti tietyt vaatimukset täyttäviä joukkoja ja sitä tehdään.

  TRAlla pidetään monissa yhteyksissä kaikkein vaativimpana jalkaväen taistelutapana. Virheet kostautuvat kovalla kädellä, jos vastassa on vähänkään kyvykäs vihollinen. Sitten on hallittava vielä toiminta siviilien seassa ja tunnettava jetsulleen mitä saa missäkin tilanteessa tehdä ja mitä ei.

  Tulisi kylmää jälkeä, jos tuollaiseen tehtävään marssitettaisiin ikämiesten johtama ja miehittämä entinen SissiK. Kylmä jälki osuisi helposti siihen omaan ropelliin ja voi siviilejä.

  Mielestäni siis olkoon TRA-osio tässä ketjussa esimerkkinä siitä, että oikeasti vaativan ja monipuolisen Asian kanssa tehdään kehittämistyötä.
   
  JR49, Sarek1, Stagideus ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. c.o.

  c.o. Alikersantti

  Liittynyt:
  27.12.2016
  Viestejä:
  74
  Tykkäykset:
  109
  Pisteet:
  6
  TRA koulutus on erinomainen asia, mutta jos asianmukainen kalusto puuttuu ja kertaamistakin on ollut heikosti, niin aina on parasta ettei tapata itseään ja siinä samalla muita. Taisteluun tarvitaan kaksi osapuolta ja se vastapuoli nimenomaan keskittyy tuhoamaan rakennuksia raskaan tulivoiman kalustollaan. Jos vastassa on muutakin kuin "vihreitä miehiä", niin minusta ei missään nimessä pidä alkaa vyöryttämään rakennuksia ellei siihen ole poikkeuksellisia edellytyksiä. Seurataan tilannetta, pidetään kontakti ja eristetään vihollinen jos mahdollista.
   
  Pihatonttu, JR49, baikal ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,622
  Tykkäykset:
  1,992
  Pisteet:
  1,286
  Vanhana ja ilmeisesti vielä sijoitettuna huollon taistelijana kaipaisin kertausharjotuksen/VEH keikan jossa olisi TRA hommia.

  Mutta miten sellasessa puolustaudutaan.

  Kun huollon koulutuksissa on selitetty että tukeudutaan rakennuksiin mahdollisuuden mukaan.

  (Ja kyllä en tiedä mitä joukkoja sodan aikana ympäristössäni olisi, enkä tiedä PAIKP:n rakenteita jne)
   
  JR49, baikal ja vastarannankiiski tykkäsivät tästä.
 9. kertakenttään

  kertakenttään Kenraali

  Liittynyt:
  31.12.2014
  Viestejä:
  2,910
  Tykkäykset:
  1,900
  Pisteet:
  636
  Vai vain viranomaiskäyttöön? wink wink.
   
 10. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,013
  Tykkäykset:
  1,347
  Pisteet:
  156
  Nimenomaan ja omaan nimeen.

  Toisilla varusmiehiellä ja reserviläisillä, ei tosin tähän keskusteluun osallistuneilla, on päässyt syntymään sellainen käsitys että jos on koulutettu "erikoisjoukkojen vastaiseen toimintaan" mitä se ikinä tarkoittaakaan, tarkoitaa automaationa sitä että olisi erikoisjoukkojen veroinen taistelija.

  Mutta isollakin karvalakkijoukolla saattaa aiheuttaa pahoja ongelmia erikoisjoukoille pahimmillaan, jos ei antaudu taisteluun heidän säännöillään. Parhaimmillaan tosiaan pienempi joukko saadaan eristettyä ja piiritettyä rakennukseen huomattavasti suuremman joukon toimesta. Tämän jälkeen joka helvetin ikkuna, ovi ja räppänä otetaan useamman rynnäkkökiväärin piikille. Muutamalle rohkeimmalle ja nopeajalkaisimmalle luvataan ylimääräiset annostupakat ja ehkä viinatkin (joista osa on jo saatettu laittaa jakoon yrittäjille) ja tämän jälkeen heidät lähetetään oman tulen turvin tuikkaamaan polttopulloilla rakennus tuleen. Jos talo saadaan tuleen niin sitten jäädään odottelemaan mitä vihollisen erikoiset miehet päättävät tehdä? Kuolevatko liekkeihin ja palokaasuihin, vai yrittävätkö murtautua ulos?

  TRA koulutus on erinomaista ja tärkeää, kyllä se on ollut yhtä parasta mitä MPK:lla on ollut reserviläisille tarjota.

  Mutta pieninä korjattavina asioina muuten mainioissa koulutuksissa, on juuri tämä mainitsemasi puolustustaistelun perusteet rakennetulla alueella sekä myös omalta kannalta harjoittelutilojen kliinisyys. Kyllä simulaattori jää mielestäni hieman vajaavaiseksi, jos tiloista ei löydy edes pieneltä osin ihan sellaista perusmallin kalustusta jota löytyy simulaattoria vastaavasta normaalista ympäristöstä. Etenkään kun sellaisen hankkiminen ei olisi vaikeaa tai edes kallista (kierrätyskeskusten jämäosasto tms).
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2017
  Pihatonttu ja baikal tykkäsivät tästä.
 11. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,622
  Tykkäykset:
  1,992
  Pisteet:
  1,286
  Ihteäni tuskin laitetaan valtaamaan taloa. Toki voisin treenata sitäkin, mutta aluksi tuo puolustautuminen
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2017
 12. Rovaani

  Rovaani Korpraali

  Liittynyt:
  17.05.2016
  Viestejä:
  20
  Tykkäykset:
  65
  Pisteet:
  1
  Kalustettujakin tiloja löytyy ja niissäkin treenataan. Tosin täytyy muistaa että niissäkin on huonot puolensa vaikka oltaisiin tekemässä niitä vaativampia soveltavia harjoituksia eikä sitä perustekniikan lihasmuistiharjoitusta. "Kliinisiä" vanerista tai rakennusmuovista tehtyjä tiloja pystyy varioimaan ja muokkaamaan paljon helpommin kuin oikeaa rakennusta. Suoritusten tarkkailu ja virheitten korjaus on helpompaa jos pääsee harjoitustilan kakkoskerroksesta kuikuilemaan katottomissa harjoituskäytävissä temppuilevia suorittajia. Oikeat tilat ja kalusteet myös kuluvat todella nopeasti kun ne ovat aktiivikäytössä ja todenmukaisuus häviää kun viidettätoista tekee sisäänmenon samasta vanhan päällystökerhon takaovesta (eka ovi vasemmalla sosiaalitiloja/umpikuja, toka ovi baaritiskin taakse juhlasaliin, oikealla ekat kaksi ovea keittiöön, käytävän päässä ovi juhlasaliin...). En tiedä, mutta kuvittelisin että RA-varomääräykset vaikeuttavat huomattavasti tai jopa kokonaan estävät kovien ammusten käytön aidoissa huonetiloissa kun ampujina on reserviläisiä tai varusmiehiä. Ja silloinhan ne tilat vasta kuluvatkin jos sisällä ammutaan kovilla.

  Summa summarum, ei kannata tehdä loogista hyppäystä "tässä videossa ei treenattu oikeassa kalustetussa asunnossa" -> "PV ei koskaan treenaa kalustetuissa tiloissa".
   
  Benelli, baikal, Stagideus ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 13. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,864
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  Maailmalla on harjoitustaloja missä seinät on vuorattu luodin kestävästä materiaalista ja jengi ampuu siellä ihan oikesti kovilla. Helpoin ja halvin keino tähän on vanhat autonkumit täytettynä hiekalla, pinottuna päällekkäin tekemään käytäviä, huoneita ja oviaukkoja. Jossain hienostuneissa paikoissa nuo seinät on vuorattu luodinkestävillä levyillä. Israelissa heillä on tarkoituksella tehty "kaupunki" teräsbetoni elementeistä.
   
 14. Mainos 15. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,013
  Tykkäykset:
  1,347
  Pisteet:
  156
  Siitä olen aika varma että erikoisemmat miehet ja heikäläisiin verrattava palkattu henkilökunta näin tekee. Olisi mielenkiintoista tietää, pääsevätkö esimerkiksi Kaartin varusmiehet tai reserviläiset jossakin samanlaiseen harjoitusympäristöön. Ilman kovia, räkäpäillä vaikka.
   
 16. Ottoville

  Ottoville Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.12.2010
  Viestejä:
  1,952
  Tykkäykset:
  3,645
  Pisteet:
  316

  [​IMG]
   
  vastarannankiiski tykkäsi tästä.
 17. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,579
  Tykkäykset:
  15,496
  Pisteet:
  1,286
  baikal tykkäsi tästä.
 18. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,622
  Tykkäykset:
  1,992
  Pisteet:
  1,286
  Puhutko nyt Gazasta?
   
  baikal tykkäsi tästä.
 19. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,622
  Tykkäykset:
  1,992
  Pisteet:
  1,286
  Kaartin Pojat on harjoitelleet ainakin Espoossa hylätyillä tehdasalueilla. Huomattavasti haasteellisempaa ja oikeasti paikkoja joissa voi teloa ihtensä. Nimimerkillä kerran meinasin tippua pimeässä muutaman metrin kun lattiassa oli reikä
   
  Stagideus ja vastarannankiiski tykkäsivät tästä.
 20. Valmius

  Valmius Kersantti

  Liittynyt:
  19.02.2017
  Viestejä:
  244
  Tykkäykset:
  365
  Pisteet:
  16

  Minä en ainakaan kritisoi TRA:n käsittelyä paikallispuolustuksen alla, koska PAIKP joukoista suurimmalle osalle se on tuttua jo vm-palveluksesta. Huomautin ainoastaan siitä YLE:n videosta, koska se ei sinänsä liittynyt mitenkään paikallisjoukkoihin.

  "TRA-osaaminen" on vain yksi suorituskykyvaatimuksista. Jotta SA-yksikön joukkue saadaan toimimaan niin, että se ei todennäköisesti tapa itseään ennen kuin vastustaja on sen tehnyt, tarvitaan paljon muutakin kuin yksittäisten taistelijoiden osallistumista viikonlopun pikakurssille. Joukon johtajat pitäisi laittaa sinne ensin.
   
  baikal ja Stagideus tykkäsivät tästä.
 21. Valmius

  Valmius Kersantti

  Liittynyt:
  19.02.2017
  Viestejä:
  244
  Tykkäykset:
  365
  Pisteet:
  16
  iV-luokasta ei löydy vielä muuta, kuin yleistä tietoa.
   
 22. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,473
  Tykkäykset:
  4,498
  Pisteet:
  636
  Ja varsinkin komppanian päälliköt! He kun oman kokemukseni mukaan sortuvat mikrojohtamiseen, eivätkä ymmärrä kyseisten olosuhteiden vaikutusta joukon taisteluun.
   

Jaa tämä sivu