Panssari Salama
Respected Leader
Maavoimat ketjussa lainasin Maavoimien 2030-luvun artikkeleita, jossa sanotaan myös suoraan tämä sama Alueellisten joukkojen käsitteen poistuminen.
Vielä tästä: luinpa nyt kaikki Puolustusvoimien tai itse asiassa Maavoimien 2030-artikkelit uudestaan. Maanpuolustus 2030-luvulla mainitsee Paikallisjoukkojen lisäksi Kynnysjoukot ja Ratkaisujoukot, joita jälkimmäisiä operatiiviset yhtymät epäilemättä ovat.
Raja mainitaan erikseen, joten Kynnysjoukot ovat kyllä sekin oma mielenkiintoinen kokonaisuutensa, josta kuulisi mielellään lisää.
Muoks Nimenä Kynnysjoukoista tulee mieleen 1930-luvun Suojajoukot, jotka perääntyessään mahdollistaisivat ajanvoiton mobilisoidulle varusmiesarmeijalle. Talvisodassa toki onnistuneesti voitettiin aikaa etenkin YH:llä, jos toisaalta sitten Suojajoukot vetäytyivät ilmeisestikin nopeammin, kuin mitä sodanjohto oli kuvitellut. Kuvitellut, koska joutuivat vetäytymään taistellen ilman lepoa.
Mutta olisivatko Kynnysjoukot siis samalla myös jotain nopeamman valmiuden joukkoja? Paikallisjoukot varsinkin edellyttävät kai mobilisointia.
Lisätään vielä yllä olevasta artikkelista miten siellä kuvataan nämä joukkotyypit:
Kynnysjoukoilla nostetaan vastustajan kynnystä aloittaa maaoperaatio maatamme vastaan. Kynnysjoukoilla kyetään estämään vastustajalta maa-alueemme vapaa käyttö erityisesti nopeassa tilannekehityksessä, mikäli vastustaja päättää varautumisestamme huolimatta aloittaa operaation.
Ratkaisujoukkojen suorituskyky on kynnysjoukkoja laajempi ja niillä kyetään ratkaisemaan mahdolliset maatamme vastaan kohdistuvat maaoperaatiot osana yhteisoperaatiota.
Paikallisesti toimivia joukkoja kehitetään ja varustetaan nykyistä taistelukykyisemmiksi ja itsenäisemmiksi, jolloin ne kykenevät estämään vastustajan operaatiot paikallisesti. Paikallisesti toimivien joukkojen voimavarana on oman toiminta-alueen vankka tuntemus sekä tehtävän mukaan räätälöity koulutus ja varustus.