Kun maahanmuuttopolitiikan suunta kääntyi
8.9.2016 09:49
Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222468-kun-maahanmuuttopolitiikan-suunta-kaantyi
”On päiviä, jolloin on todella turhauttavaa olla eduskunnassa voimattomana, kun hallitus vie hirveitä lakiesityksiä läpi. Hallitus jatkaa epäinhimillisellä, häpeällisellä sekä perheitä hajottavalla turvapaikkapolitiikallaan.”
-kansanedustaja Ozan Yanar (vihr), 16.6.16
”Tämä [perheenyhdistämiskäytäntöjä tiukentava] esitys on täysin epäinhimillinen, tämä esitys on julma, ja sitä ovat vastustaneet kaikki Suomen uskontokunnat, sitä ovat vastustaneet kaikki ihmisoikeusjärjestöt, kaikki lastenoikeusjärjestöt, ja niin edelleen ja niin edelleen ja niin edelleen.”
-kansanedustaja Emma Kari (vihr), 21.6.16
”Minä ymmärrän sen, että perussuomalainen puolue tavoittelee tällaista yhteiskuntaa, jossa ihmisten oikeuksia rajoitetaan, mutta sitä minä ihmettelen, miksi sisäministeri Petteri Orpo haluaa jäädä historiaan ministerinä, jonka sisäministeritoimikauden aikana Suomi valmisteli lakiesityksen, joka on nuivempikin kuin perussuomalaisten Halla-ahon nuiva manifesti.”
-Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö, 21.6.16
”Hallitus haluaa tehdä ja tekee Suomesta mahdollisimman epähoukuttelevan paikan. Perussuomalaiset eivät saa dominoida maamme ja hallituksen ulkomaalais- ja maahanmuuttopolitiikkaa. On tullut aika sanoa ei, ennen kuin epäinhimillisyys saa yliotteen kokonaan.”
-RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson, 29.7.16
Nuivaa, epäinhimillistä, epähoukuttelevaa ja jopa ihmisoikeuksien vastaista! Sitä on hallituksen maahanmuuttopolitiikka, jos oppositiolta kysytään. Miten hallitus kehtaa!
Ja kyllähän se kehtaa. Kaikki Euroopan maat karsivat kilpaa vetovoimatekijöitä, eikä Suomi saa jäädä kehityksestä jälkeen. Humanitaarisen maahanmuuton veronmaksajalle aiheuttamaa taakkaa kevennetään, jotta tulvan hintalappu on kohtuullisempi myös kantaväestön kannalta.
Kukaan ei voi enää väittää, että Perussuomalaisilla ei olisi ollut vaikutusta Suomen maahanmuuttopolitiikkaan.
Perussuomalaisten aloitteesta tehty hallituksen turvapaikkapoliittinen ohjelma on täyttä tykitystä. Ottaen vielä huomioon hallitusohjelman maahanmuuttopoliittiset kirjaukset, Suomen maahanmuuttopolitiikka on kireämpää kuin koskaan.
Länsinaapurissakin Perussuomalaisten hallitusvastuu ja vaikutus maahanmuuttopolitiikkaan on herättänyt huomiota. Kuten esimerkiksi ruotsalainen sanomalehti Svenska Dagbladet totesi pitkässä maahanmuuttoartikkelissaan heinäkuussa, Suomessa maahanmuuttokriitikot ovat onnistuneet saamaan vaikutusvaltaa ja kontrollia turvapaikkapolitiikkaan, toisin Ruotsissa. Ja niin, ei käy Ruotsia kateeksi. Kun viime vuonna Suomeen ryntäsi 33 000 turvapaikanhakijaa, Ruotsiin heitä saapui peräti 163 000.
Muutos alkaa näkyä nyt, kun useita kiritystoimenpiteitä on saatu toimeenpantua. Otetaan esimerkki: Suomessa vielä vuonna 2013 yli 60 prosenttia irakilaisista sai myönteisen päätöksen. Tällä hetkellä myönteisiä päätöksiä heruu vain noin 10 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista.
Irakilaisten myönteisten päätösten määrän vähentyminen on tärkeää: kaikista Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista irakilaiset ovat kirkkaasti suurin ryhmä. Viime vuoden syyskuussa Suomi oli jopa irakilaisten turvapaikanhakijoiden ykköskohde Euroopassa.
Ei ole enää.