Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tässä on juuri sellaista vastuullista politiikkaa jollaista myös meillä tulisi noudattaa..


http://yle.fi/uutiset/3-9196810

..Kaiken lisäksi meillä on vallassa ns. porvarillinen hallitus, jossa ovat mukana maamme puolueet joiden luulisi ymmärtävän parhaiten kansallisia etujamme. Vaikkei Suomen puoluekartalta löydykään oikeistolaista ideologiaa.

Ei taida koskea taaskaan suomea, joten mitä sitä turhaan tarkastaa tulijoita...
”Teitä kohtaa ISIS-terroristien ennennäkemätön muuttoaalto" – USA varoittaa Eurooppaa
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ffbi_isisvaroitus_eurooppa-55738
 
Harvinaisen yksinkertainen tapaus tämä Eva kyllä. Kovin on rasistista kaikki hänen mielestään. Kuka oikeasti äänestää tollaista ihmisjätettä ?


ps. Anteeksi purkaukseni. Pitäisi osata suvaita vähän erilaisia ja yksinkertaisemmilla näkemyksillä varustettuja ihmisiä myös. Lupaan harjoitella
 
Harvinaisen yksinkertainen tapaus tämä Eva kyllä. Kovin on rasistista kaikki hänen mielestään. Kuka oikeasti äänestää tollaista ihmisjätettä ?


ps. Anteeksi purkaukseni. Pitäisi osata suvaita vähän erilaisia ja yksinkertaisemmilla näkemyksillä varustettuja ihmisiä myös. Lupaan harjoitella
Noniin. Poliittinen keskustelu muuttuu aina vähän paremmaksi jos aletaan käyttämään nimitystä "ihmisjäte".

Yleisesti ottaen kaikille keskustelijoille huomautuksena: Älkää nimitelkö. Mutiaiset ja ihmisjätteet voi jättää muille foorumeille.

Miksi pilata oma postaus alatyylisellä kommentilla, kun käsiteltävä asia itsessään on tärkeä. Ohjaatte keskustelun ohiraiteelle pahasti edellämainitun kaltaisilla "xx on kusipää ja vieläpä ruma!" Kommenteilla.
 
http://tuonenjoutsen.blogspot.fi/2016/09/maltatko-varmasti-olla-tekematta.html
Maltatko varmasti olla tekemättä kansanmurhaa?


Hakkaraisen pahamaineinen Facebook-postaus
Teuvo Hakkarainen päätyi sitten Facebook-viesteineen syyteharkintaan, ja syy sille on siinä, että päättäjämme eivät luota siihen, että sinä maltat olla tekemättä kansanmurhaa. Laki kansanryhmää vastaan kiihottamisesta perustuu siihen, ettei saisi agitoida esimerkiksi kansanmurhan tai sorron puolesta. Se tarkoittaa kuitenkin laissa vain teon törkeää muotoa, ja lievempää kiihottamista varten ei tarvitse uunien lämmittelystä puhua - riittää kun esittää vaikkapa toiveen Suomeen vastaanotettavien maahanmuuttajien etnisestä tai uskonnollisesta koostumuksesta.

Teuvo Hakkaraisen vihapuheet ovat syyteharkinnassa, ja erityisesti yksi kohta kalvoi mielensäpahoittajia: kärjistys siitä, että kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja. Väite on lähellä totuutta: kesällä vuoden terroriteot laskettuani päädyin lukuun 96,5%. Niin moni maailmassa tapahtunut terrori-isku on ollut muslimin tekemä heinäkuussa. Paria kuukautta aikaisemmin osuus oli 98,9%. Teuvolle syyteharkintaan riitti siis luvun 96,5% pyöristäminen lukuun 100%. Aika pienestä alkaa olla kiinni.

Vaikka näitä hulluja yksityiskohtia ei tapauksissa olisi, ovat vihapuhelakimme aivan yhtä typerät, koska niiden juuressa piilee syvästi antiliberaali ja antidemokraattinen ajatus: sinuun ei voi luottaa.

Puheet uunien lämmittämisestä eivät tapa ketään, mutta ne ovat kiellettyjä, koska isoveli ei luota siihen, että sinä maltat olla tekemättä kansanmurhaa, mikäli sinua siihen yllytetään. Kehotan käyttämään hetken tämän ajatuksen sisäistämiseen: päättäjämme ovat ihmisiä, jotka eivät luota sinun inhimillisyyteesi ja järkeesi tuota vähää. Niin pahasti he sinusta ajattelevat, ja siksi he katsovat tarpeelliseksi rajoittaa, mitä lauseita sinä saat kuulla, ettei lapsellinen mielesi ajautuisi joukkohautojen kaivamiseen ja käpälä vankkaan yläetunojaan.


Filosofi Immanuel Kant puhui henkisestä aikuisuudesta ja alaikäisyydestä. Aikuiseksi, valistuneeksi yksilöksi hän katsoi ihmisen, joka on älyllinen olento, joka osaa käsitellä maailmaa, keskustella mistä tahansa ilman tabuja ja pyhyyksiä sekä suhtautua kriittisyydellä ja avoimuudella uusiin ajatuksiin. Kypsää ihmistä ei tarvitse suojella tuhmilta ajatuksilta, koska hän osaa erottaa hyvät ja huonot ideat toisistaan, eikä reagoi tunteellisella hysterialla edes radikaaleihin ajatuksiin, koska ajatukset ovat vain ajatuksia, ja puhe on vain ilmaa.

Sekä päättäjämme että merkittävä osa kansasta uskoo, ettei suomalaisista koskaan voisi tulla kypsiä aikuisia. Heidän puheitaan on rajoitettava ja ikävää tietoa on saatava pois heidän näkösältään, etteivät hölmöläiset usko mihin sattuu. Kestävään kehitykseen kuuluu kuitenkin myös kansan henkinen kehitys ja arvokehitys. Tätä ei voi tapahtua, ellei kansan anneta kasvaa aikuiseksi. Nyt lakimme on kuin ylisuojeleva helikopteriäiti, joka keräilee kolmikymppisen poikansa pyykkejä lattialta. Kansan on saatava henkiset siipensä ja selvittävä ilman holhoamista.
Kyse ei ole vain ideologisesta valinnasta vaan myös valinnasta kahden tulevaisuudenkuvan välillä: haluammeko tulevaisuuden, jossa ihmiset ovat kilttejä toisilleen pakon alla ja joutuvat tulemaan jatkuvasti kytätyksi, etteivät he ryhdy hirveyksiin, vai haluammeko tulevaisuuden kypsille suomalaisille, jotka tekevät oikean teon, koska se on oikein, ja jotka uskovat järkeviin ajatuksiin siksi, että he osaavat itse arvioida vastaanottamaansa tietoa? Minä luotan siihen, että suomalaiset selviävät omillaan, kunhan vapautuvat holhousvaltion mentaliteetista. Jotkut ovat jo niin orjaantuneita, että he vastustavat jopa nimilain löysentämistä siinä pelossa, että joku saattaisi antaa lapselleen sitten tyhmän nimen. Siten päättäjät haluavat sinun ajattelevan - että me tarvitsemme kyttäystä mitättömissäkin asioissa. Emmekä tarvitse. Minä en ryhdy mihinkään kansanmurhaan, koska se on yksinkertaisesti väärin. Jokainen sen tajuaa, ja jos kansasta joku yksilö löytyy, joka on eri mieltä, yhteisö kyllä laittaa hänet kuriin.

Vihapuhelait ovat törkeä loukkaus meidän kaikkien järkeä ja moraalia vastaan. Mehän olemme aikuisia ihmisiä. Minä en ole kansanmurhaaja - et ole sinäkään - enkä hyväksy sitä, että meistä oletetaan kauheimpia mahdollisia asioita heidän toimestaan, joiden meitä kuuluisi edustaa.


Myös nämä aiheeseen liittyvät tekstit voivat kiinnostaa:
Hakkaraisen tapaus: Voiko tosiasioita sanomalla rikkoa lakia?
Terrorismitilastoja kesäkuulta: 98,9% tämän vuoden terrori-iskuista ovat tehneet...
 
Mielenpoliisit kun toimivat, niin case Teuvo Hakkarainenkin tulee näin todeksi.
Eli, vaikka kertoisi julkisuuteen asian, kuten asia on, niin siitä napsahtaa merkintä rekisteriin koska henkilö ei ajattele ääneen siten kuin mielenvalvojat määrittelevät!!! Nootti tulee ja henkilö on merkitty sen jälkeen kaikessa jota tekee tai kirjoittelee... Näin se isoveli valvoskelee.. Alkaa olla varmaan poliisilla tarve kunnon datacenterille.... :)
 
Mielenpoliisit kun toimivat, niin case Teuvo Hakkarainenkin tulee näin todeksi.
Eli, vaikka kertoisi julkisuuteen asian, kuten asia on, niin siitä napsahtaa merkintä rekisteriin koska henkilö ei ajattele ääneen siten kuin mielenvalvojat määrittelevät!!! Nootti tulee ja henkilö on merkitty sen jälkeen kaikessa jota tekee tai kirjoittelee... Näin se isoveli valvoskelee.. Alkaa olla varmaan poliisilla tarve kunnon datacenterille.... :)


Orwell New Speak realismia...Totuus => vihapuhe
 
Liittyen EU:n ja Suomen kaikkien puolueiden vihrevasemmistolaisten aatteen kannattavien kansanedustajien "natsi ja vihapuhe jahtiin"...... ja kun luette tämän niin miettikää onko oikeastaan mikään Suomessa muuttunut ...? :rolleyes:

Paasio vaali DDR-suhteita neljä päivää ennen muurin murtumista


Julkaistu: 6.11.2007 8:39



DDR:n lähetystösihteeri ja Stasi-avustaja Joachim Elm päätti ulkoministeriön raporttinsa keskustelustaan Jouko Loikkasen (kesk) kanssa kylmästi. "Tästä syötettävästä ei saa enempää irti", Elm kirjoitti.
Sdp:n puheenjohtaja ulkoministeri Pertti Paasio toivoi 5. marraskuuta 1989 Itä-Saksan suurlähettilään Ralf Böttcherin tavatessaan, että Sdp:n ja Itä-Saksan hallitsevan puolueen SED:n suhteita kehitetään. "Toivon tilanteen DDR:ssa rauhoittuvan ja luovan ratkaisun syntymistä", Paasio totesi.

Berliinin muuri murtui neljä vuorokautta myöhemmin.

Adjutantti Urpo Levo totesi 18. tammikuuta 1968 DDR:n edustuston illallisella, että presidentti Urho Kekkonen oli verrannut Smp:n Veikko Vennamoa uusnatsien johtajiin.

Yhdysvallat pyysi 1982 Suomelta apua eräiden Neuvostoliiton toisinajattelijoiden kuten Andrei Saharovin ja Natan Sharanskyn vapauttamiseksi vankilasta. Presidentti Mauno Koivisto antoi asiasta "yhden kappaleen" kuivan muistion KGB:n Viktor Vladimiroville korostaen, että "aloite on Yhdysvaltojen, emme ole luvanneet tehdä mitään". Muistio ei johtanut toimenpiteisiin.

Kansanedustaja Arvo Salo (sd) hyväksyi syyskuussa 1969 Stasin Manfred Radloffin pyynnön ryhtyä eräänlaiseksi DDR:n tunnustamistyön propagandistiksi.

Eduskunnan kv. sihteeri Jaakko Hissa luovutti useita kokousraportteja ja muita aineistoja DDR:lle 1969-70. Asiakirjoja antoi myös keskustapuolueen varapuheenjohtaja Toivo Räty.

Tarja Halonen esitti 1978 Sdp:lle ja Skdl:lle ohjelmallista yhteistyötä.

DDR saattoi eräässä vaiheessa olla valmis maksamaan osaltaan Lapin sodan korvauksia. Kirjan mukaan suomalaisten pystyttämä DDR:n tunnustamisliike tuhosi tämän.

Sdp ajoi 1970-luvulla Alpo Rusin mukaan Paavo Väyrystä, Keijo Korhosta ja Ahti Karjalaista alas KGB:n ja Stasin avulla.

Sdp:n kv.sihteeri ja tuleva suurlähettiläs Rauno Viemerö totesi 1974 Stasin Peter Grimmille, että Ruotsin pääministeri Olof Palme "ei olisi missään nimessä saanut tulla Suomeen pitämään tätä puhetta". Palme oli puhunut reaalisosialismin polkemista ihmisoikeuksista Ylöjärvellä.

Presidentti Koivisto oli kansliapäällikkö Kalelan mukaan 1985 "erittäin ihastunut (DDR:n johtajan Erich) Honeckerin analyyttiseen terävyyteen ja asioiden hallintaan" ja "metsästysretkellä järjestetty improvisoitu lehdistötapaaminen oli suurmenestys".

Ketkä nykypoliitikot Rusin kirjassa eivät esiinny arveluttavimmissa yhteyksissä? Mm. Tarja Halonen, Ilkka Kanerva ja Paavo Väyrynen.

Skp:n Arvo Aalto esiintyi Suomessa "historiallisen kompromissin tekijänä", mutta DDR:ssä Rusin mukaan stalinistina vielä 1988 Honeckerin tavatessaan.

Sdp:n tuoreet kansanedustajat Ulf Sundqvist, Erkki Liikanen, Tellervo M. Koivisto ja Kaisa Raatikainen allekirjoittivat helmikuussa 1972 taistolaisten lakialoitteen "rauhaa suojaavan lain säätämisestä".

Se olisi kriminalisoinut neuvostovastaiset ilmaisut ja Rusin mukaan johtanut Smp:n kieltämiseen. Operaatio oli jatkoa Taisto Sinisalon vuotta aiemmin tekemälle aloitteelle.


Vuonna 1973 eduskunnassa yritettiin vastaavasti kieltää "vihamielisen toimintansa uskonnollisuuden kaapuun" kätkeneen Stefanus-Lähetyksen toiminta Neuvostoliitolle vihamielisen propagandan vuoksi.

Tuleva suurlähettiläs Jaakko Blomberg katsoi 1970 artikkelissaan, että Suomen ulkopolitiikka nähdään väärässä valossa, jos "tärkeimpänä kysymyksenä pidetään konsultaatioiden välttämistä kriisitilanteessa". Tämä tarkoitti yya-sopimuksen takaamaa Neuvostoliiton puuttumista asioihimme.

Juha-Pekka Tikka
 
Viimeksi muokattu:
Herra Hakkarainen jälleen parrasvaloissa:

Tuohtunut Hakkarainen Saarijärven vanhempainillassa: ”Miten voi olla mahdollista, että tänne tullaan muka sotapakolaisina ja tehdäänkin rikoksia”

Toimittaja Mika Rinne oli seuraamassa maanantaina Saarijärvellä järjestettyä tilaisuutta, jossa huolestuneet vanhemmat keskustelivat alaikäisiin lapsiin kohdistuneesta seksuaalisesta hyäksikäyttötapauksesta. Paikalle ilmestyi yllättäen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, joka piti tiukkasanaisen puheenvuoron turvapaikkatilanteesta.


Syysilta on pimentynyt Saarijärvellä Keski-Suomessa. 9. luokkalaisten vanhempainilta on täyttänyt keskuskoulun liikuntasalin kaupungin keskustassa.

Turvapaikanhakijamiesten ja kantaväestöön kuuluvien alaikäisten tyttöjen väliset suhteet kuumentavat paikkakuntalaisten tunteita. Poliisitutkinnassa on tapaus, jonka rikosnimikkeenä on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Turvapaikanhakijoiden epäillään myös välittäneen tupakkaa ja alkoholia alaikäisille.

SPR:n Saarijärven vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Kuosmanen vastailee vanhempien tiukkoihin kysymyksiin turvapaikanhakijoiden käyttäytymisestä.

– Aina joukossa on yksi tai useampi, jotka luistavat säännöistä. He aiheuttavat ongelmia meille ja kuntalaisille. Yksi epäilty mies siirrettiin heti toiseen vastaanottokeskukseen, Kuosmanen kertoo.

Vanhempien joukosta perätään Kuosmaselta, että onko suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöt kerrottu turvapaikanhakijoille.

– Kaikki ovat tutustuneet maahanmuuttoviraston pakolliseen materiaaliin ja poliisi on käynyt puhumassa pelisäännöistä. Olen sanonut miehille, että älkää olko tekemisissä alle 18-vuotiaiden kanssa.

– Emme hyssyttele tai suojelu yhtään ainoaa miestä. Seksuaalisessa häirinnässä tai ahdistelussa on nollatoleranssi. Laki ja oikeus toteutuvat, Kuosmanen sanoo.

Yllätysvieras saapuu
Kuosmasen lopetellessa puhettaan ihmisten päät kääntyvät salin ovelle kun paikalle astelee yllättäen perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen.

– Päätin tulla paikalle kun kuulin, että täällä puhutaan turvapaikanhanhakijoiden tekemistä rikoksista, Hakkarainen selvittää.

Melko pian Hakkarainen saa pyytämänsä puheenvuoron yleisön edessä. Hän kertoo saaneensa puheluita ja sähköpostia Saarijärven ahdistelutapauksen lisäksi irakilaismiesten Kajaanissa tekemästä ryöstömurhasta.

– Kansalaiset ovat reagoineet. Miten voi olla mahdollista, että tänne tullaan muka sotapakolaisina ja tehdäänkin rikoksia. Ei pahin rosvokaan pure auttajansa kättä, vaan kunnioittaa sitä, Hakkarainen jyrähtää.

Kehitysapurahat leireihin
Viitasaarella asuva Hakkarainen muistuttaa kuulijoitaan, että perussuomalaiset ja hallitus ovat kiristäneet mahdollisimman paljon maahanmuuttoa ja pakolaisten käsittelyä koskevia säännöksiä.

Hän selventää myös omaa kriittistä suhtautumistaan maahanmuuttoon.

– Minä en ole rasisti vaan olen puuttunut vain epäkohtiin. Olisi pitänyt tehdä heti ensimmäisten maahantulijoiden kohdalla selväksi miten täällä toimitaan.

Hakkaraisen mielestä kehitysapurahat pitäisi suunnata pakolaisleireille, sillä turvapaikanhakijoista aiheutuu suomalaisille miljardiluokan lasku.

– Me autetaan hädänalaisia, mutta autetaan heitä siellä missä on ongelma. Miljardilla voidaan rakentaa kriisialueen lähelle pakolaisleiri, jossa on ilmastoidut teltat ja kunnolliset olot. Silloin ongelmat eivät olisi täällä.

Hakkarainen lopettaa puheensa kertomalla sosiaali- ja terveysministerinä toimineen Hanna Mäntylän (ps.) vierailusta Syyrian pakolaisleirillä.

– Siellä oli sota-alueen naisia ja lapsia. Miehet olivat lähteneet monen maan kautta tänne Pohjolaan. Eivät naiset halunneet tulla tänne vaan he halusivat lähteä kotiin sodan päätyttyä.

Raikuvien aplodien säestämä Hakkarainen poistuu Kuosmasen kanssa salista, jossa jatketaan muilla aiheilla. Mieskaksikko vetäytyy kahvioon puimaan turvapaikka-asioita.

Rikosnimike: lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö
Mistä sitten Saarijärven rikosepäilyssä on kyse? Poliisin mukaan tapauksessa yli 20-vuotias turvapaikanhakijamies ja 15-vuotias tyttö suutelivat keskenään.

– Suudelma on laiton, sillä toinen osapuoli on täysi-ikäinen ja toinen alaikäinen. Rikosnimike on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, kertoo rikoskomisario Mikko Porvali Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Seksuaalinen ahdistelu keskeytyi, kun toisen tytön äiti tuli paikalle ja soitti poliisille. Porvali huomauttaa, että suudelma ei ollut sattumanvarainen.

– Osapuolet tunsivat toisensa ja aikaa oli vietetty yhteisymmärryksessä, Porvali täsmentää.

Lisäksi poliisi selvittää tapausta, jossa toinen turvapaikanhakijamies oli silittänyt samassa seurueessa olleen 14-vuotiaan tytön hiuksia.

”Meillä on hätätila”
Kahvikupposten äärellä Hakkarainen pyörittelee päätään kuullessaan poliisin tiedot suutelutapauksesta.

– Meillä on maahanmuuton takia hätätila. Edellisten hallitusten jäljiltä meille jäi Euroopan löysin maahanmuuttolaki ja ongelmat kaatuivat meidän syliin. Nämä ongelmat pitää korjata ja poistaa tästä maasta.

Saarijärvellä asuu noin 280 turvapaikanhakijaa. Suurin osa heistä on yksinäisiä miehiä. Valtaosa on tullut Irakista, Afganistanista, Syyriasta ja Bangladeshista.

– Olemme tehneet kaiken voitavan vastaanottokeskuksessa. Maahanmuuttovirastolta voisi toki tulla enemmän materiaalia, sillä meillä on täällä aikaa puhua esimerkiksi seksuaalisesta tasa-arvosta, Kuosmanen sanoo.

Hän painottaa Hakkaraiselle, että vastaanottokeskukset eivät ole ikuisia.

– Keskus perustetaan kriisiä varten ja se puretaan aikanaan.

”En luota maahanmuuttovirastoon”
Hakkarainen ei hyväksy, että nuoria miehiä otetaan Suomeen ja yritetään kotouttaa kun jo ennestään syrjäkylät ovat täynnä poikamiehiä.

– Siitä ei tule kuin sanomista. Kulttuuri on niin erilainen arabimaissa. Ne eivät tee siellä muuta kuin tappelevat.

– Luotan maahanmuuttovirastoon, että se osaa katsoa ketkä maahan tulijoista tarvitsee apua, Kuosmanen toteaa.

– Minä en luota maahanmuuttovirastoon. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg sanoi, että jokaisen maahan tulleen henkilön tausta tiedetään. Seuraavalla viikolla suojelupoliisi ilmoittaa, että meillä on lähes 3000 paperitonta, joista ei tiedetä mitään, Hakkarainen arvostelee.

– Paperittomien määrä johtunee siitä, että ensimmäisten turvapaikanhakijoiden tiedot kirjattiin epämääräisesti ennen kuin Tornion järjestelykeskus saatiin perustettua, Kuosmanen arvelee.

Vierailu vastaanottokeskuksessa
Yhtäkkiä Kuosmanen päättää pyytää Hakkaraisen piipahtamaan vastaanottokeskuksessa, joka sijaitsee alle kymmenen kilometrin päässä Saarijärven keskustasta.

Miehet istuvat autoihinsa ja ajavat peräkkäin Kolkanlahdella kylässä sijaitsevaan keskukseen. Se koostuu vanhasta hotellista ja oppilaitoksen entisistä majoitusrakennuksista.

– Astun keskukseen pitkin hampain, mutta menen kun pyydettiin, Hakkarainen toteaa.

Kuosmanen esittelee Hakkaraiselle toimisto- ja majoitustiloja.

Turvapaikanhakijat katsovat vierasta uteliaana, mutta tervehtimisen lisäksi ei synny mitään keskustelua. Keittiötiloissa joukko miehiä leipoo leipää ja he suostuvat valokuvattavaksi vieraan kanssa.


Haider (vas), Hatem, Teuvo Hakkarainen, Falah, Tomi Kuosmanen ja Abdulla vastaanottokeskuksen keittiössä.

Lyhyt kierros vastaanottokeskuksessa vahvistaa Hakkaraisen mielipiteitä.

– Siellä oli hyväkuntoisia nuoria miehiä. Saamieni tietojen pohjalta ottaisin heistä vain yhden ja hänen perheensä Suomeen, mutta muut joutavat pois maasta.

– Jos EU ei kykene hoitamaan pakolaistulvaa, niin toimitaan sitten kansallisesti niin kuin Unkarissa. Siellä on rakennettu rajoille jo tuhat kilometriä aitaa, Hakkarainen sanoo.

Vierailun jälkeen syyteharkinta
Hakkaraisen Saarijärven vierailusta kertova juttu tehtiin maanantaina. Seuraavana päivänä poliisi tiedotti, että se on saanut valmiiksi Hakkaraisen Facebook-kirjoituksesta tehdyn esitutkinnan. Se liittyy 15.7.2016 julkaistuun kirjoitukseen, jossa Hakkaraisen epäillään lietsoneen vihapuheita muslimeja ja maahanmuuttajia kohtaan. Asia siirtyy syyteharkintaan valtakunnansyyttäjävirastoon. Rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Suomen Uutiset kertoi asiasta eilen.

MIKA RINNE
https://www.suomenuutiset.fi/tuohtu...-muka-sotapakolaisina-ja-tehdaankin-rikoksia/
 
Herra Hakkarainen jälleen parrasvaloissa:

Tuohtunut Hakkarainen Saarijärven vanhempainillassa: ”Miten voi olla mahdollista, että tänne tullaan muka sotapakolaisina ja tehdäänkin rikoksia”

Teukka tulee saamaan tuostakin jonkun nootin, tai sakot.... kattokaappa vaan.
 
Herra Hakkarainen jälleen parrasvaloissa:

Tuohtunut Hakkarainen Saarijärven vanhempainillassa: ”Miten voi olla mahdollista, että tänne tullaan muka sotapakolaisina ja tehdäänkin rikoksia”

Se on aika rankka juttu, että kansanedustaja ei saa sanoa ilman syyteharkintaan joutumista mielipidettään, vaikka hänet eduskuntaan valinneet äänestäjänsä ovat edustajansa kanssa samaa mieltä. Mitenkäs se demokratia menikään?
 
Kunnanjohtaja järkyttyi Ruoveden vastaanottokeskusten sulkemisesta: ”Isku vasten kasvoja”

23967482-730x486.jpg

Ruovettä vuodesta 2013 johtanut Eeva Kyrönviita aikoo tehdä kaikkensa, jotta turvapaikanhakijat pysyvät kunnassa.

Maahanmuuttoviraston keskiviikkoinen päätös lakkauttaa vastaanottokeskukset Ruoveden Jäminkipohjassa ja Visuvedelle tuli täydellisenä yllätyksenä kunnan johdolle.


– Meillä ei ollut tästä asiasta mitään tietoa. Viimeinen vuosi turvapaikan hakijoiden kanssa on sujunut erittäin hyvin, kuntalaiset ovat sopeutuneet heihin hyvin. Tämä on erittäin kova isku, kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita sanoi.



Noin 4 600 asukkaan kunta antaa kodin edelleen 200:lle turvapaikanhakijalle. Vastaanottokeskukset on määrä lakkauttaa maaliskuun loppuun mennessä. Uudet asukkaat ovat kaikki perheitä, ja suurin osa asuu kaupungin vuokra-asunnoissa.



– He ovat tuoneet tiettyä eloa kyliin.



Kyrönviitaa harmittaa erityisesti sen vuoksi, että uusien asukkaiden kotouttamissuunnitelmat oli jo tehty ja paikalliset yritykset olivat halukkaita työllistämään turvapaikanhakijoita. Osa oli jo töissä yrityksissä harjoittelijoina.



– Meillä on niin hyvin toimiva konsepti, että eilinen päätös oli todella yllättävä. Isku vasten kasvoja.



– Kaikki, jotka ovat tehneet töitä turvapaikanhakijoiden kanssa, ovat olleet todella motivoituneita. Olemme olleet monelle esimerkkikunta. Senkin takia tällainen yhtäkkinen päätös tuntuu järkyttävältä.



Kunta taistelee vastaan


Kyrönviidan mukaan Ruoveden kunta aikoo tehdä kaikkensa, että Migri pyörtäisi päätöksen. Virasto perusteli lakkauttamisia turvapaikanhakijoiden majoituspaikkojen määrän tarpeen vähenemisellä.



– Haluamme ehdottomasti, että tämä jatkuisi. Aiomme vedota asiassa vielä Maahanmuuttovirastoon. Tämä on meille iso asia.



Turvapaikanhakijoiden lähtö merkitsisi todennäköisesti parin kyläkoulun lakkauttamista Ruovedellä. Myös yhdelle purku-uhan alla olleelle kunnan omistamalle talolle saatiin uutta käyttöä uusien tulokkaiden myötä.



– Tämä on ollut win–win-tilanne molemmille osapuolille.



Tällä hetkellä kunnan kouluissa on valmistavassa opetuksessa 59 turvapaikanhakijalasta. Vuoden jälkeen heitä oli tarkoitus integroida normaalin opetukseen.



– Meillä on kouluissa nyt niin paljon oppilaita, ettemme edes pystyisi ottamaan lisää. Yhteiselo on ollut myös rikkaus meidän omille oppilaillemme.



Kytöviidan mukaan kuntalaisten elo yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa on sujunut hyvin.



– Tulijat olivat lapsiperheitä. Ehkä kantaväestönkin on ollut helpompi sopeutua siihen, kun muutetaan lapset edellä. Tietysti meilläkin on ollut pieniä käynnistymisvaikeuksia, muttei mitään suuria ongelmia.

Pahkasikaa parhaimmillaan.
 
Toivottavasti Migriltä tulee uusi kutsuja IOM:n irakin osastolle.. Olisikohan Somaliassa ja Afganistanissa omaa osastoa :rolleyes:

Irakilaisjärjestö kiersi Suomen vastaanottokeskuksia: ”Lisää myönteistä suhtautumista paluuseen”

Turvapaikanhakijoiden suhtautuminen paluuseen kotimaahansa on parantunut, kun vapaaehtoisen paluun järjestäjätahot ovat vierailleet vastaanottokeskuksissa kertomassa käytännön järjestelyistä. Näin kertoo maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Suvi Tiainen Puheenvuoron kirjoituksessaan.

Tiainen on laatinut Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) Suomea koskevan raportin ”Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden paluu: haasteet ja hyvät käytännöt”, johon blogikirjoitus osin perustuu.

Vapaaehtoisen paluun järjestäjien vierailut vastaanottokeskuksissa ovat lisänneet myönteistä suhtautumista paluuseen, Tiainen kertoo raporttiin perustuen. Suomessa on vieraillut Kansainvälisen siirtolaisjärjestön IOM:n Irakin-osaston edustajia.


–Palaajat ovat saaneet tavata niitä ihmisiä, jotka auttavat heitä kotimaassa sekä konkreettista tietoa tarjolla olevasta tuesta. Irakin IOM vieraili Suomessa keväällä. Varsinkin niille palaajille, joiden kielteinen päätös perustuu sisäisen paon mahdollisuuteen, on tärkeä saada tietoa mahdollisuuksistaan heille vieraalla paikkakunnalla, [Tiainen kertoo.

Tuki esimerkiksi asunnon hankinnassa saattaa olla heille tärkein kannustin palata vapaaehtoisesti kotimaahansa.

Sisäinen pako tarkoittaa sitä, että hakijan katsotaan voivan muuttaa turvallisesti toiselle alueelle kotimaassaan. Maahanmuuttoviraston tiedetään perustelevan muun muassa irakilaisten kielteisiä päätöksiä sisäisen paon mahdollisuudella.

Joukko irakilaisia turvapaikanhakijoita kertoi äskettäin keskustelutilaisuudessa, että muuttaminen paikkakunnalta toiselle Irakin sisällä ei ollut yksinkertainen asia edes ennen terroristijärjestö Isisin aluevalloituksia. Turvapaikanhakijoiden mukaan ongelmallista on ollut esimerkiksi juuri asunnonhankinta vieraalta paikkakunnalta.

IOM:n edustajat ovat voineet tilaisuuksissa kertoa sitä tietoa, mitä heillä on käytännön prosessien etenemisestä [Irakissa]. Mitä asiakirjoja tarvitaan paikasta toiseen muuttamiseen ja muuta paikallistietoa, Tiainen sanoo Uudelle Suomelle.

Hänen mukaansa kansainvälisissä selvityksissä on ilmennyt, että turvapaikanhakijayhteisö saattaa leimata palaajan petturiksi ja toisaalta kotimaassa oleva suku epäonnistujaksi. Tämän vuoksi viranomaisten on tarjottava palaajille luotettavaa tietoa muun muassa, mitkä ovat kotimaan olosuhteet, kuinka voi päästä elämän alkuun ja mitä paluusta kieltäytymisestä seuraa.

Irakin IOM:n edustajat vierailivat Suomessa noin viikon ajan kiertäen eri vastaanottokeskuksia, Tiainen kertoo. He vastailivat infotilaisuuksissa kysymyksiin, joita vastaanottokeskusten asukkailla oli paluuasioista. Paikalla oli sekä ihmisiä, joiden turvapaikkahakemuksen käsittely on kesken, että kielteisen päätöksen jo saaneita.

Noin 2000 turvapaikanhakijaa palannut Suomesta kotimaahansa vuonna 2016

Tiainen kertoo kirjoituksessaan, että tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä kotimaahansa on palannut yli 2000 Suomesta turvapaikkaa hakenutta henkilöä. Tiaisen mukaan tarkkoja tilastoja palaajista ei ole, koska tilastointitavat vaihtelevat.

– Paluu voi tapahtua omatoimisesti, vastaanottokeskuksen myöntämällä vapaaehtoisen paluun tuella tai poliisin järjestämänä.


– Suomi kannustaa paluuseen niin kepillä kuin porkkanallakin. Yhtäältä Suomi ei enää myönnä ulkomaalaiselle tilapäistä oleskelulupaa, jos hakija voisi halutessaan palata vapaaehtoisesti. Toisaalta vapaaehtoisen paluun tuella autetaan palaajia aloittamaan elämänsä uudelleen kotimaassaan. Vastaanottokeskuksen myöntämä vapaaehtoisen paluun tuki sisältää matkat paluupaikkakunnalle kotimaassa sekä yleensä tukea käteisenä tai kotimaassa annettavina palveluina tai tavaroina, Tiainen kirjoittaa.

Vapaaehtoisen palvelun tuella pyritään välttämään tilanne, jossa kielteisen päätöksen saaneet mutta palautuksesta kieltäytyvät ihmiset jäävät pakoilemaan maahan ilman oleskelulupaa.

– Käytännössä tämä tarkoittaa elämää yhteiskunnan ulkopuolella ilman työnteko-oikeutta, sosiaalietuuksia ja -palveluita, Tiainen summaa paperittomien kohtalon.


https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/20...nottokeskuksia-lisaa-myonteista-suhtautumista


Toimiva vapaaehtoisen paluun järjestelmä säästää kustannuksia ja kärsimyksiä

Eri tahot ovat esittäneet huolensa siitä, että maahamme on muodostumassa laaja säännösten vastaisesti maassa oleskelevien ryhmä. Paluuta koskevan tiedon ja tuen tarjoaminen on tässä tilanteessa keskeistä, kirjoittaa ylitarkastaja Suvi Tiainen.

Tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä kotimaahansa on palannut yli 2 000 turvapaikanhakijataustaista henkilöä. Tarkkoja tilastoja palaajista ei kuitenkaan ole, koska mukana on useita eri toimijoita ja tilastointitavat vaihtelevat. Paluu voi tapahtua omatoimisesti, vastaanottokeskuksen myöntämällä vapaaehtoisen paluun tuella tai poliisin järjestämänä. Yhdenvertaisuusvaltuutettu monitoroi palautuksia.

Suomi kannustaa paluuseen niin kepillä kuin porkkanallakin. Yhtäältä Suomi ei enää myönnä ulkomaalaiselle tilapäistä oleskelulupaa, jos hakija voisi halutessaan palata vapaaehtoisesti. Toisaalta vapaaehtoisen paluun tuella autetaan palaajia aloittamaan elämänsä uudelleen kotimaassaan. Vastaanottokeskuksen myöntämä vapaaehtoisen paluun tuki sisältää matkat paluupaikkakunnalle kotimaassa sekä yleensä tukea käteisenä tai kotimaassa annettavina palveluina tai tavaroina.

Kielteinen turvapaikkapäätös sisältää paluuseen velvoittavan käännyttämispäätöksen. Useimmissa tapauksissa paluuta ei kuitenkaan voida panna täytäntöön ennen kuin päätös on lainvoimainen. Lisäksi käännyttämispäätöksessä on yleensä määrätty 30 päivän mittaisesta vapaaehtoisen paluun ajasta, minkä jälkeen poliisi voi täytäntöönpanna paluun. Joskus poliisinkaan järjestämä paluu ei onnistu, jos henkilö on haluton palaamaan. Tällöin henkilön vastaanottopalvelut päättyvät ja hänen katsotaan oleskelevan Suomessa säännösten vastaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa elämää yhteiskunnan ulkopuolella ilman työnteko-oikeutta, sosiaalietuuksia ja -palveluita.

Muun muassa norjalaisen tutkijan Jan-Paul Brekken 2015 ilmestyneessä, tuettua paluuta koskevassa tutkimuksessa on havaittu, että turvapaikanhakijataustaisten motivaatioon palata kotimaahansa vaikuttavat olosuhteet sekä kotimaassa että maassa, josta turvapaikkaa on haettu. Turvapaikanhakijayhteisö saattaa leimata palaajan petturiksi ja suku epäonnistujaksi. Tuetulla paluulla voidaan tukea sekä palaajaa että kotimaan yhteisöä ja luoda paluuseen rohkaisevia roolimalleja. Hollantilainen asiantuntija ja tutkija Arjen Leerkes korostaa, että oikeudenmukaiseksi koetun turvapaikka- ja paluujärjestelmän lisäksi viranomaisten on tarjottava palaajille luotettavaa tietoa: Mitkä ovat kotimaan olosuhteet? Kuinka päästä elämän alkuun? Mitä paluusta kieltäytymisestä seuraa?

Vapaaehtoisen paluun järjestäjien vierailut vastaanottokeskuksissa ovat lisänneet myönteistä suhtautumista paluuseen. Palaajat ovat saaneet tavata niitä ihmisiä, jotka auttavat heitä kotimaassa sekä konkreettista tietoa tarjolla olevasta tuesta. Irakin IOM (International Organization for Migration) vieraili Suomessa keväällä. Varsinkin niille palaajille, joiden kielteinen päätös perustuu sisäisen paon mahdollisuuteen, on tärkeä saada tietoa mahdollisuuksistaan heille vieraalla paikkakunnalla. Sisäinen pako tarkoittaa, että hakijan katsotaan voivan muuttaa turvallisesti toiselle alueelle kotimaassaan. Tuki esimerkiksi asunnon hankinnassa saattaa olla heille tärkein kannustin palata vapaaehtoisesti kotimaahansa.

Useat tutkimukset osoittavat, että kotimaansa jättäneet lähtijät kuuluvat usein yhteisönsä yritteliäimpiin, innovatiivisimpiin ja sisukkaimpiin jäseniin. Heillä on siten valtavasti potentiaalia kehittää myös kotimaataan, jos he palaavat sinne takaisin. Jo kerran kotinsa jättäneillä on kuitenkin matalampi kynnys lähteä uudelleen. Jos palaajien uudelleenkotoutuminen tehdään mahdollisimman hyvin, voidaan heidän osaamisensa valjastaa niin palaajan itsensä kuin koko yhteisön hyödyksi. Toimiva vapaaehtoisen paluun järjestelmä rohkaisee paluupäätöksen saanutta valitsemaan paluun sen sijaan, että hän jäisi elämään ilman oleskelulupaa yhteiskunnan ulkopuolelle. Tämä on kaikkien etu niin taloudellisesta kuin inhimillisestäkin näkökulmasta katsottuna.



Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Suvi Tiainen on laatinut Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) Suomea koskevan raportin: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden paluu: haasteet ja hyvät käytännöt.
http://suvitiainen.puheenvuoro.uusi...taa-kustannuksia-ja-karsimyksia?ref=poiminnat
 

IOM:n pysyvästä oleilusta Suomessa kannattaisi maksaa mitä vaan, säästäisi itsensä 1000 kertaisesti takaisin.

Irakissa on 10 suurempaa kaupunkia kuin Helsinki, mihinkään tuppukylään ei ole pakko asettua. Minä en todellakaan ymmärrä, mikä ongelma on asua jossain muussa suurkaupungissa, jos kuuluu pääuskontoryhmiin (shiaa/sunni). Paluun suurin este on varmaan "kunnian" (hah hah) menettäminen. Useampaan kertaan lukenut, että irakilaiset sanovat syyksi äidin sairaus, kun ovat palaamassa takaisin. Se lienee joku yleisesti hyväksytty syy sitten.

Aiemman sisällissodan ja sittemmin ISIS:n vastaisen sodan seurauksena maassa on tälläkin hetkellä 3 miljoonaa sisäistä siirtolaista, ei pitäisi olla minkäänlaista ongelma solahtaa tuohon joukkoon.
 
Tästä oli muutama päivä sitten juttua. Kerrankin kansanedustajien aktiivisuus tuotti nopeaa tulosta.

https://www.suomenuutiset.fi/meren-...vat-vokkilaiset-keskitetaan-omiin-keskuksiin/

Tämä ei vaadi lakimuutoksia, eli homma oltaisiin voitu jo laittaa pystyyn vuosi sitten. Ai niin, mutta turvapaikanhakijat eivät tee rikoksia.

Tuota pitäisi lakimuutoksella sitten jämäköittää, eli että perustettaisiin aidosti suljettuja paikkoja. Nythän tuollainen paikka on melkoinen mustapekka lähistön asukkaille. Jos poliisi on välittömästi vieressä niin haitta on pienempi.
 
Tällä hetkellä kunnan kouluissa on valmistavassa opetuksessa 59 turvapaikanhakijalasta. Vuoden jälkeen heitä oli tarkoitus integroida normaalin opetukseen.

– Meillä on kouluissa nyt niin paljon oppilaita, ettemme edes pystyisi ottamaan lisää. Yhteiselo on ollut myös rikkaus meidän omille oppilaillemme.

Kuinkanhan mahtaa sujua miltei kielitaidottomien sekä pottunokkien opiskelu yhdessä? Ei se ainakaan oppimistuloksia paranna.

Taannoin lehdissäkin oli juttua että hgissä ihmiset muuttavat lastensa kirjat isovanhemmilleen jotta voivat vaikuttaa mihin kouluun lapsi joutuu. Ja olen kuullut että myös tampereella ihmiset ovat muuttaneet sen takia että saavat lapsensa eri kouluun... Ainakin liika on liikaa...
 
Ruotsin rajat halutaan avata kuukauden päästä

Pakolaiskriisin vuoksi asetetut rajamuodollisuudet saatetaan purkaa pian.

Ruotsin halutaan avaavan jälleen rajansa. Maa otti käyttöön EU:n sisäiset rajatarkastukset pakolaiskriisin ollessa huipussaan viime vuoden marraskuussa.

Unioinin sääntöjen mukaan sisäisiä rajatarkastuksia voidaan pitää Schengen-alueella voimassa maksimissaan kahden vuoden ajan. Niistä on päätettävä kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Ruotsin rajamuodollisuuksia jatkettiin toukokuussa marraskuuhun asti. The Localin mukaan uuden jatkoajan saaminen on kuitenkin siitä eteenpäin epävarmaa.

– Komissio tähtää siihen, että Schengen-alueen sisäinen yhteistyö voisi palata normaaliksi niin pian kuin mahdollista, maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulos kommentoi tällä viikolla.


Rajanaapuri Tanska otti Ruotsin tapaan käyttöön rajamuodollisuudet turvapaikanhakija-aallon vuoksi. Siellä poliittinen tahto niiden jatkamiselle on kova.

– Aiomme vedota sen puolesta, että tarkastuksia jatketaan. Ne ovat kytköksissä EU:n ulkorajojen hallintaan. Sitä meillä ei tällä hetkellä ole, Tanskan pääministeri Lars Lokke Rasmussen totesi keskiviikkona.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven ei ole antanut asiasta yhtä jyrkkiä kommentteja. Ruotsin median mukaan Löfven on tyytynyt toteamaan, ettei viime vuoden kaltaiseen tilanteeseen ole paluuta.

Ruotsiin saapui viime vuonna 163 000 turvapaikanhakijaa. Tänä vuonna hakemuksia on jätetty alle 20 000. Ruotsin maahanmuuttoviraston arvioiden mukaan maahan tulee tänä vuonna kaikkiaan noin 30 000 – 50 000 turvapaikanhakijaa.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ruotsin_rajat_auki-55821
 
Back
Top