Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/21...ihdoin-toimia-kreikan-palautukset-askel-kohti”Euroopan maahanmuuttopolitiikka alkaa toimia” – Palautuvatko Dublin- ja Schengen-järjestelmät vihdoin normaaliin?
Euroopan komissio katsoo EU:n turvapaikkajärjestelmän olevan pian ”kokonaisuudessaan toimiva”, sillä Kreikan tilanne on kehittynyt merkittävästi. Turvapaikanhakijoiden palautukset Kreikkaan kyetään aloittamaan asteittain 15. maaliskuuta alkaen, komissio kertoi viime viikolla.
Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) iloitsee asiasta tiedotteessaan tiistaina. Euroopan parlamentti käsittelee tapahtunutta edistystä istunnossaan keskiviikkona. Sarvamaan mukaan ”eurooppalainen maahanmuuttopolitiikka alkaa vihdoin toimia”.
– Kreikka on tehnyt paljon turvapaikkajärjestelmänsä korjaamiseksi ja siirtolaisvirtojen kuriin pistämiseksi EU:n ulkorajoilla. Nyt eurooppalainen yhteistyö on tuottanut tulosta ja Dublin-järjestelmän mukaiset turvapaikanhakijoiden palautukset [Kreikkaan] voidaan aloittaa jo ensi maaliskuussa, Sarvamaa sanoo tiedotteessaan.
Tilanteen on palauttanut hallintaan Turkin ja EU:n välinen sopimus sekä Kreikan ja Italian omat toimet, joita komissio kovasti kehuu. Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermansin mukaan Kreikan kehitys ja palautusten aloittaminen ovat merkittäviä askeleita kohti ”normaalisti toimivia Dublin- ja Schengen-järjestelmiä”.
Dublin-palautukset Kreikkaan keskeytettiin jo vuonna 2011 maan turvapaikkajärjestelmän puutteiden vuoksi. Turvapaikanhakijoiden rekisteröinti ensimmäisessä saapumismaassa on eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän perusta ja Schengen-alueen toimivuuden edellytys, Sarvamaa tiivistää.
– Eurooppalainen yhteistyö maahanmuutto- ja siirtolaispolitiikassa on meidän kaikkien etu. On viisasta auttaa kovan paineen alle joutuneita etulinjan maita selviytymään tilanteesta. Muuten koko Eurooppa joutuisi hallitsemattomaan tilaan, Sarvamaa sanoo.
Kreikka on saanut vuoden 2015 alusta yhteensä 352 miljoonaa euroa hätäapua siirtolaiskriisin hoitoon. EU:n ja Turkin sopimuksen merkitys on valtava: kun ennen sopimusta Egeanmeren yli tuli päivässä jopa 10 000 turvapaikanhakijaa, tulijoita on nyt keskimäärin noin 90.
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005004282.htmlRuotsissa alkoi katumusharjoitusten aika – avoin maahanmuuttolinja oli virhe, sanoo kokoomus nyt
Julkinen tilinteko menneen kanssa kertoo taas yhden tarinan selvästä ilmapiirin muutoksesta Ruotsissa.
RUOTSIN entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt piti elokuussa 2014 kesäpuheen, josta on tullut Ruotsissa moderni klassikko. Hän varoitti turvapaikanhakijamäärän kustannuksista mutta kehotti samalla ruotsalaisia ”avaamaan sydämensä” ihmisille, jotka pakenivat Eurooppaan henkensä kaupalla ja paremman toivossa.
Puhe heijasti silloisen pääministeripuolueen maltillisen kokoomuksen ja silloisen Ruotsin avointa linjaa turvapaikkapolitiikassa. Linjan katsottiin olevan humaani ja myös tukevan pitkällä aikavälillä työllisyyttä ja kasvua.
REINFELDT hävisi vaalit ja jätti paikkansa. Sittemmin turvapaikkapolitiikka on tiukentunut sekä kokoomuksessa että Ruotsissa. Nyt, pölyn laskeuduttua, ex-pääministerin puolue on alkanut myös tehdä näkyviä julkisia katumusharjoituksia.
”Tämän vuoksi olen muuttanut kantaani maahanmuutosta”, otsikoi puolueen nykyinen puheenjohtaja Anna Kinberg Batra vastikään kirjoituksensa Aftonbladetissa.
Kinberg Batra tunnetaan siitä, että hän puolsi takavuosina pitkälti vapaata maahanmuuttoa. Nyt kokoomus on ajanut ”pakolaispaussia”, tarkoin vartioituja rajoja ja tiukempaa elatusvelvollisuutta myös työperäisen maahanmuuton osalta. Kinberg Batra kirjoittaa ymmärtävänsä entisestä linjasta varoittaneita, jotka kokevat, ettei heitä kuunneltu Ruotsissa.
Katumuksensa esitti vastikään julkisesti myös Reinfeldtin entinen valtiosihteeri Mikael Sandström. Hallitukset Ruotsissa, ei vähiten hänen omansa, ovat tehneet suuria virheitä maahanmuuttopolitiikassa, Sandström kirjoitti Kvartal-lehdessä.
Viimeksi sunnuntaina kuoroon yhtyi SVT:llä entinen valtiovarainministeri Anders Borg, jonka mukaan puolueen ei olisi pitänyt sopia linjauksista ”äärimmäistä” turvapaikkapolitiikkaa edustavan ympäristöpuolueen kanssa.
JULKINEN tilinteko kertoo taas yhden tarinan selvästä ilmapiirin muutoksesta Ruotsissa suuren turvapaikanhakijamäärän seurauksena. Poliitikkojen mieli lienee muuttunut osittain siksi, että tilanne on uusi ja kuntien paine kova. Taustalla lienee myös taktiikka. Maahanmuuttovastaiset ruotsidemokraatit ovat vieneet juuri kokoomuksen ääniä. Siksi uutta linjaa on nyt korostettava.
Toinen Ruotsi katsoo, että käänne tuli tarpeeseen, vaikka myöhässä. Toinen korostaa, että Reinfeldtin linjaa tulisi katumisen sijaan pitää arvossa: Ruotsi menestyi taloudellisesti ja kantoi samalla pitkään suuren vastuun ihmisten hädästä, kun muut Euroopassa sulkivat oviaan.
Epäilen että myös se että tänäpäivänä Ruotsiin (ja muualle tulleet) eivät ole samanlaisia mieleltään kuin aikaisemmin 60-80-luvuilla tulleet vaikuttaa kääntyneisiin mielipiteisiin. Ruotsalaisetkin ovat huomanneet että uudet tulokkaat eivät halua integroitua ja tulla ruotsalaisiksi vaan he ovat aggressiivisia ja tulleet valloitusmielessä. Julistavathan he nyt jo että osa esikaupunkialueista eivät ole ruotsia vaan muslimien hallitsema alue.
Höpön höpön.. virallisesti ongelmat johtuvat tulokkaiden pakkautumisesta..
http://yle.fi/uutiset/3-9003642
Olaf: Jaahas. Eikö se ollut niin, että mitään "toista ääripäätä" ei ole olemassakaan? On vain järkeviä, koulutettuja ihmisiä ja sitten niitä vihapuhujia, globalisaation häviäjiä, muukalaiskammoisia rasisteja? Helsingin Sanomat on nimittäin viimeisten parin vuoden aikana julistanut tätä eri kolumnistien ja toimittajien suulla noin kahdeksan päivää viikossa.
Mihin tämä Ympäristöpuolueen "äärimmäinen" turvapaikkapolitiikka siis viittaakaan? Onko sillä mahdollisesti jotain tekemistä saman ideologisen liikehdinnän kanssa, joka Suomessakin on tuottanut erinäisiä joukkotapahtumia, someraivoamisia, ilmiantoja, julkisia lynkkauksia ja uhriutumissyytöksiä?
Tehän ette ole antaneet käytännössä lainkaan palstatilaa edes maltillisille ja sivistyneesti kirjoittaville maahanmuuttopolitiikan arvostelijoille. Sen sijaan olette valinneet toimituksellisen linjanne tässä ja muissakin asioissa -- aivan niin kuin siihen aikaan, kun Pertti Hemánus ja Kaarlo Nordenstreng oppimestareinanne päätitte 1970-luvulla noudattaa "objektiivista journalismia" ja "tieteellistä sosialismia".
Ette ole esimerkiksi halunneet käsitellä Tanskan Yleisradion uutisjohtaja Ulrik Haagerupin lausuntoja ja haastatteluja, joissa hän toteaa pohjoismaisen journalismin joutuneen poliittisten aktivistien kaappaamaksi. Sen sijaan olette julkaisseet mm. päätoimittajien yhteisen kannanoton, jonka mukaan aiotte "vastaisuudessakin olla demokratian ja sananvapauden tukipilareita, osa toimivaa suomalaista yhteiskuntaa".
Varmaan ymmärrätte, minkälainen ammatillinen tulevaisuus Hesarin nykyistä toimituskuntaa odottaa, jos se onkin kollektiivisesti veikannut (taas) väärää hevosta. Jos tässä siis onkin ollut ihan todellista syytä huoleen sananvapauden ja älyllisen rehellisyyden puolesta, eikä pelkästään niistä syistä kuin lehdessänne on yhteen ääneen esitetty.
Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Teidän totuutenne nimittäin palaa erinomaisen hyvin, joten siihen on voinut turvautua hieman kosteidenkin saunapuiden sytykkeenä.
Löytyykö toimittajaa joka kysyy tähän kommentteja suomalaisilta päättäjiltä?
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005004282.html
Kommentoin mieluimmin tuon pääkirjoituksen sisältöä. Ruotsissa, kuten muuallakin, puolueet huolestuvat vasta siinä vaiheessa, kun äämnet katoavat. Poliitikolla ei nimittäin ole kuin yksi ainoa huoli: miten tulee vaalituksi uudelleen.
Reporadio kaatui lopulta kansanrintaman hävitessä vaalit. Kokoomus tuli ensimmäisen kerran suurimmaksi porvaripuolueeksi ohi keskustapuolueen, ja Suomen Kristillinen Liitto (nyk. Kristillisdemokraatit) sai ensimmäiset edustajansa läpi. Protestipuolue SMP sai myös 18 paikkaa. Kekkonen otti viinaa ja sai jopa lievän sydänkohtauksen.
Tätä konservatiivien ja maaseudun protestipuolueen vaalivoittoa oli pohjustettu muutama vuosi. Koko maa oli sovjetisoitumassa. Kansa siis torjui sovjetisoinnin.
Kekkosen oli otettava lusikka kauniiseen käteen. Parin vuoden sisällä Yleisradio hissukseen "normalisoitiin", ja muidenkin oli taas alettava vähän kuuntelemaan, että mitä se kansa miettii. Eikö se haluakaan Neuvostoliittoon.
Ruotsissa tapahtuu kanssa jotain. Toinen vaihtoehto on, että alkaa tapahtua sitten vasta, kun Ruotsidemokraatit saavat yksin yli puolet edustajista.
Tuohan oli ihan asiallinen artikkeli kun vierelle otetaan Maria Pettersonin Mälmöstä tehty juttu.Höpön höpön.. virallisesti ongelmat johtuvat tulokkaiden pakkautumisesta..
http://yle.fi/uutiset/3-9003642
HS:n katumusharjoitus jutun kommenteista...
Muut toimittelijat kohtasi hieman toisenlaisen vastaanoton, huomatkaa lopussa ihmisten kommentit, hyvin on propaganda uponnut. Tosin samaa paskaa se on täälläkin tarjolla tulevaisuudessa.Tuohan oli ihan asiallinen artikkeli kun vierelle otetaan Maria Pettersonin Mälmöstä tehty juttu.
En tiedä kuinka hän onnistuu sulkemaan silmänsä lähes kaikelta faktalta.
, puolueet huolestuvat vasta siinä vaiheessa, kun äämnet katoavat. Poliitikolla ei nimittäin ole kuin yksi ainoa huoli: miten tulee vaalituksi uudelleen.
En tiedä kuinka hän onnistuu sulkemaan silmänsä lähes kaikelta faktalta.
Tämä on ihmiselle inhimillinen tapa torjua asiat, jotka vikuuttavat omaa maailmankuvaa. Nähtävissä tälläkin saitilla monessa aiheessa. Siunattu netti tarjoaa onneksi kaikille jotain.
Kotimaa
IL: "Totuudella ei niin merkitystä" - perhe ja ystävät vaikuttavat mielipiteisiin eniten
Juha-Pekka Tikka
eilen klo 08:31 (päivitetty eilen klo 08:43)
Tärkeimpiä mielipidevaikuttajia suomalaisille ovat omat läheiset.
Iltalehti uutisoi Alma-tutkimuksesta, jonka mukaan 29 prosenttia suomalaisista sanoo, että perhe ja ystävät vaikuttavat eniten heidän mielipiteisiinsä.
Ystävät ja perheenjäsenet ovat suomalaisille tärkeimpiä mielipidevaikuttajia.
(Lehtikuva/Kimmo Mäntylä)
Toiseksi mielipidevaikuttajaksi sijoittuu media (24 prosenttia) ja kolmanneksi nykyinen hallitus (14 prosenttia).
Vain kuusi prosenttia nimesi sosiaalisen median suurimmaksi mielipidevaikuttajaksi.
Instituutioiden ja auktoriteettien asema on rapautunut viime vuosikymmeninä. Samalla ihmisten arvoja ja asenteita on hyvin vaikea muuttaa.
"Faktojen tarkistamisella ja totuudella ei aina ole niin suurta merkitystä silloin, kun halutaan uskoa omaan totuuteen tai siihen, että totuus on suhteellista", akatemiatutkija Juha Herkman kuvailee IL:ssa.
Alma-tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö Tietoykkönen. Tarkoituksena oli selvittää äänestysikäisten suomalaisten mielipiteitä, kokemuksia sekä odotuksia. Marraskuussa 2016 haastateltiin 3 600 ihmistä niin, että jokaisesta vaalipiiristä mukaan tuli 300.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/perhe totuus-58823
Tuohan oli ihan asiallinen artikkeli kun vierelle otetaan Maria Pettersonin Mälmöstä tehty juttu.
En tiedä kuinka hän onnistuu sulkemaan silmänsä lähes kaikelta faktalta.