Pakolaisuus

hansai

Supreme Leader
Suomensukuisten pakolaisten pahat teot

9425923e62c1413ea61805b7fc7350a7.jpg


Joinakin vuosina joka toinen Ruotsin vankiloissa istuva oli suomalainen, kirjoittaa Lasse Lehtinen.

Maailmanhistoria on lopulta vain suuri kertomus maahanmuutoista ja kansainvaelluksista. Niihin on aina liittynyt myös muukalaisvihaa ja väkivaltaa. Kansojen, rotujen ja uskontojen elot rauhanomaisesti rinnakkain kerrotaan pikantteina poikkeuksina.

Muiden kansakuntien tapaan meilläkin on huoli maahanmuutosta, etenkin hallitsemattomasta sellaisesta. Tällä hetkellä Suomessa asuu 350 000 ulkomailla syntynyttä henkilöä ja 250 000 ulkomaan kansalaista. Luvut vastaavat kuutta ja neljää prosenttia väestöstä.

Usein unohdetaan, että neljäsosa suomalaissyntyisistä, noin 1,3 miljoonaa, on vaihtanut kotimaata pysyvästi. Ruotsissa meikäläisiä on yli 600 000, kun mukaan lasketaan isovanhempien suomalaisuus. USA:n ja Kanadan suomalaistaustaiset tekevät toisen mokoman.

Talvi- ja jatkosodan jälkeen Suomen uuden rajan sisäpuolelle asutettiin yli 400 000 Karjalan evakkoa, 11 prosenttia silloisesta väkiluvusta. Suhtautuminen siirtolaisiin oli karua. Erityisen vaikeaa heillä oli Vaasan läänissä, josta oli aikanaan lähtenyt Amerikkaan paljon väkeä hakemaan parempaa elämää.

Siirtoväen Huollon Keskuksen tarmokas johtaja Urho Kekkonen lausui radiossa, että siirtoväellä oli jo moraalinenkin oikeus saada suojaa ja ylläpitoa kansanosalta, jonka omaisuus oli pelastettu karjalaisten menetyksillä.

”Ei ole oikein, että pappilaan saadaan siirtoväkeä majoitetuksi vasta poliisin avulla, ei ole oikein, että apteekkari nimittelee siirtoväen lapsia ryssän kakaroiksi, …ei ole oikein, että eräässä kyläkunnassa on seisovana sananpartena: ’Ovatko nuo ihmisiä vai evakuoituja?’”

Kantasuomalaiset luovuttivat maata vastahakoisesti ja pienenkin tilan Karjalassa omistaneet halusivat olla itsenäisiä viljelijöitä. Johannes Virolainen kertoi sukulaisestaan, jolle ison talon isäntä ehdotti muonamiehen paikkaa. Siirtolainen loukkaantui ja sanoi itsekin olevansa isäntä.

”Mikä isäntä sinä olet, eihän sinulla ole aariakaan maata”, ökytalollinen sanoi. Evakko vastasi, että Maalaisliitto oli luvannut hänelle uuden tilan. ”Ja siksi toiseks, enhän mie voi muonamieheks ruveta ko siun muonamiehet on kaikki kommunistii, sie oot tehnt heist tyytymättömii”.

Siirtolaisuuteen liittyvä rikollisuus saa aina huomiota osakseen. Kuluneen kymmenen vuoden aikana maahanmuuttajat ovat olleet epäiltyinä pahoinpitelyistä, seksuaalirikoksista ja ryöstöistä väkimäärään suhteutettuna kaksi kertaa useammin kuin suomalaiset.

Vuosina 1960–1979 Ruotsiin muutti yli 300 000 suomalaista. Suomessa pientilat kylmenivät, maaseutu tyhjeni eikä suurille ikäluokille ollut teollisia työpaikkoja. Ruotsissa sen sijaan oli työvoimapula ja värvärit kävivät paikkakunnilla houkuttelemassa väkeä korkean elintason kansankotiin.

Naapurissa puhuttiin noina aikoina paljon ”itärikollisuudesta”. Joinakin vuosina joka toinen Ruotsin vankiloissa istuva oli suomalainen. Lehdet otsikoivat: ”En finne igen!” KRP:n asiantuntija kävi eduskunnassa lausumassa, että ”jos nyt kaikki suomalaiset juopot, huorat ja narkkarit palaisivat Ruotsista, meillä olisi mittava sosiaalinen ongelma käsissämme”.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005198557.html?ref=rss
 

aj77

Respected Leader
 

Raveni

Respected Leader
Tuo on jotenkin vaan niin huono puolustus ulkomaalaisten Suomessa tekemille rikoksille, että kyllähän suomalaisetkin... Naurattais jos ei asuis täällä ja olis kansalainen. Jonkun tekemän rikoksen hyväksyvyyttä pyritään parantamaan sillä, että kun muutkin.
 

AKE-ukki

Ylipäällikkö
"Massa on vielä massa Etelä-Afrikassa...pitää kaivostrustia ja kusee silmään mustia..." :D

Klassikkobiisi.
Niin kauan Rhodesiassa meni hyvin kun valkoiset pyöritti bisnestä. Sitten kun siitä tuli Zimbabwe ja valtaan tuli.... No..lopun tiedättekin. Etelä-Afrikassa taitaa olla sama juttu tulossa.
 

SJ

Supreme Leader
Niin kauan Rhodesiassa meni hyvin kun valkoiset pyöritti bisnestä. Sitten kun siitä tuli Zimbabwe ja valtaan tuli.... No..lopun tiedättekin. Etelä-Afrikassa taitaa olla sama juttu tulossa.

Hieman olen kuullut juttua E-Afrikkalaisilta että siltä kovasti näyttää. Eräskin oli kovasti pyrkimässä Suomeen töihin jotta ei tarvitse jäädä sinne.
 

Honcho

SMLNKO M/83

Peuhkis

Luutnantti
Olikohan Lehtisellä tuossa kirjoituksessaan joku pointtikin, kenties? Ihan mielenkiintoista muisteloa, mutta tuli jotenkin sellainen kuva, että onko tästä nyt siis hänen mielestään tehtävä jotain johtopäätöksiä nykytilanteeseen, ja jos on niin mitä...
Itselle tuli tuosta mieleen se, että kun meillä päivitellään sitä kun pakolainen tekee rikoksen vaikka on vieraassa maassa apua hakemassa. Niin Lehtinen viittaa varmaan siihen, että se ei ole juuri näille pakolaisille omaista toimintaa vaan enemmän universaalimpaa, ehkä jopa osa ihmisluontoa?
 

Benelli

Respected Leader
Pitäisköhän
Itselle tuli tuosta mieleen se, että kun meillä päivitellään sitä kun pakolainen tekee rikoksen vaikka on vieraassa maassa apua hakemassa. Niin Lehtinen viittaa varmaan siihen, että se ei ole juuri näille pakolaisille omaista toimintaa vaan enemmän universaalimpaa, ehkä jopa osa ihmisluontoa?
Pitäisiköhän sitten vieraiden kohtelunkin muistuttaa ennemmin sitä mitä suomalaiset ovat saaneet Ruotsissa kun se kerta toimi?
 

Honcho

SMLNKO M/83
Itselle tuli tuosta mieleen se, että kun meillä päivitellään sitä kun pakolainen tekee rikoksen vaikka on vieraassa maassa apua hakemassa. Niin Lehtinen viittaa varmaan siihen, että se ei ole juuri näille pakolaisille omaista toimintaa vaan enemmän universaalimpaa, ehkä jopa osa ihmisluontoa?

Suomalaiset Ruotsissa olivat työperäisiä maahanmuuttajia, joita kirjoituksenkin mukaan käytiin jopa haalimassa Pohjois-Suomesta. Kyllä vain, siellä oli huonosti käyttäytyvää sakkia paljon joukossa, enkä ainakaan itse syytä yhtään edes baarinpitäjiä jotka eivät joskus 100+ vuotta sitten tarjoilleet vaikkapa intiaaneille ja suomalaisille - molemmissa kun oli paljon väkeä, joilla oli taipumus häiriköidä humalapäissään. En koe minkäänlaista tarvetta puolustella noita häiriökäyttäytyjiä ja kyllä Suomella olisi ollut velvollisuus hoitaa oma p.porukkansa jos Ruotsi olisi heitä esim. rikosten tekemisen takia maasta ulos heittänyt.

Turvaa ja suojelua hakevat ihmiset, humanitäärisin perustein maahantulleet ovat rikoksissa yliedustettuina määräänsä nähden tällä hetkellä Suomessa.

Sen sijaan olen siinä käsityksessä että työperäiset maahanmuuttajat eivät Suomessa ole käytännössä lainkaan yliedustettuina rikostilastoissa, mitä nyt muutama virolainen rakennusmies saattaa rumentaa tilastoja känniajeluillaan. Hyvin monissa tapauksissa lienevät ALIedustettuina, koska kyseessä on nimenomaan työssäkäyvä väki. Eikä sillä sakilla ole mitään yhtymäkohtia johonkin humalapäissään häiriköivään Pohjois-Suomalaiseen Ruotsissa 50 vuotta sitten.

Siirtokarjalaiset taas tuskin ovat mitenkään erityisesti näkyneet rikostilastoissa, silti heidän kohtelunsa oli huonoa vaikka he olivat Suomen kansalaisia.

En minä oikein osaa nähdä mitään universaaleja yhtymäkohtia tässä. Kyllä minusta on edelleen aihettakin päivitellä - ja vähän muutakin - jos turvaa ja suojelua hakeva henkilö tuo omia ristiriitojaan tänne ja lisäksi aiheuttaa turvallisuusuhkia maassa jolta sitä suojelua hakee.

Lehtisen juttu on ihan mielenkiintoinen, mutta kertoisi nyt perustellusti mikä se hänen mahdollinen pointtinsa on.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Niin en minäkään ihan allekirjoita Lehtisen teesiä mutta arvelin hänen jotain tuollaista tarkoittavan.

Todennäköisesti näin, mutta mielestäni osoittaa häneltä jonkinlaista omaakin epävarmuutta koko pointin osalta ettei sitä pointtia sanallisesti mainita.
 

YliKoo

Respected Leader
Harvoin enää tässä iässä mieli kuohahtaa mutta nyt oli lähellä, vitun evakkovertaus :mad:

Jos haettaisiin verrattavaa tilannetta, niin se olisi ollut sellainen jossa miehet olisivat karanneet rintamalta amerikkaan, pyytäneet sieltä turvapaikkaa ja ilmaista elatusta. Sitten olisi naristu ruuasta ja ryhdytty mielenosoittajiksi ja täytetty vankilat. Naiset ja lapset olisi jätetty vihollisen raiskattaviksi ja tapettaviksi ja maat vallattaviksi.

Siinä sulle evakkovertausta Lasse Lehtinen :camo:
 

turska

Kenraali
Kontula unelmoi ja oottaa että koska saatas lisää hoivattavia. Kyllä täytyy olla erikoinen ajatusmaailma tuolla naikkosella. Torrakko ojossako ne rajat täytyy ylittää että se oikeuttaa puolustamaan oikeuksiaan?

Anna Kontula: Kun turvapaikanhakijoita tulee satakertaisesti, ei rajaa voida sulkea

KASPERI SUMMANEN
ilmastopakolaisten määrän arvioidaan Anna Kontulan mukaan tuoreimmissa ennusteissa nousevan vuoteen 2050 mennessä 250–1000 miljoonaan.

– Vertailun vuoksi, vuonna 2015 EU-jäsenmaihin saapui noin 1,2 miljoonaa turvapaikanhakijaa. Jos se riitti kriisiyttämään koko Euroopan, mitä tekee satakertainen määrä ihmisiä, vasemmistoliiton kansanedustaja kysyy Aamulehden kolumnissaan.

– Ja ei, vastaus ei ole rajojen sulkeminen, hän vastaa.

Kirjoitus on julkaistu myös Kontulan kotisivuilla.

Hänen mukaansa DDR, Israel ja viimeiseksi Meksiko ovat opettaneet, ettei siirtolaisuutta voi estää eikä oikein edes hidastaa, ilman että samalla rajoitetaan myös omien kansalaisten perusoikeuksia.

– Jos muuton taustatekijänä on eloonjäämisen pakko, ihmiset muuttavat, vaikka rajoille kuinka kasattaisiin aseteknologiaa.

Anna Kontulan mukaan "vuoden 2015 tarinaa" pitäisikin jatkaa niin, että tuolloin näki kansakunta tilaisuutensa tulleen.

– Yhdessä tulijoiden kanssa he ryhtyivät muokkaamaan yhteiskuntaa sellaiseksi, että sen rakenteet kykenisivät tulevaisuudessa kotouttamaan suurempiakin ihmismääriä.

Kontulan mielestä pitäisi unohtaa selitys siitä, että vuoden 2015 "turvapaikanhakijoiden tulvasta" selvittiin "vain nipin napin, pelkästään kansakunnan ainutlaatuisen rohkeuden ja viisauden ansiosta".
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/kontula_kansanvaellus-65160
 

Honcho

SMLNKO M/83
No niin, rasistit, lopettakaas se pahan puhuminen. Turvapaikanhakijat ovat teuvohakkaraislaisittain risusavotassa (Teuvon toteuttamanahan sitä pidettäisiin pahimman luokan pakkotyö-rasismina) ja vieläpä pelastamassa uhanalaista perhosta.

Kaiken kaikkiaan nostaa hymyn suupielille tämä juttu, tosin ei ehkä ihan siinä ei-ironisessa sävyssä missä kirjoittaja lienee asian ajatellut. No, hyvä että on tyypeillä jotain tekemistä.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705092200126538_u0.shtml
 

tulikomento

Greatest Leader
Kontula unelmoi ja oottaa että koska saatas lisää hoivattavia. Kyllä täytyy olla erikoinen ajatusmaailma tuolla naikkosella. Torrakko ojossako ne rajat täytyy ylittää että se oikeuttaa puolustamaan oikeuksiaan?

Anna Kontula: Kun turvapaikanhakijoita tulee satakertaisesti, ei rajaa voida sulkea

Onko tuo eukko täysissä järjissään !? Esittääkö tämä, että 2015 syksy oli mukamas jonkinlainen "menestystarina" ? :eek::confused: Otetaan vaan kaikki halukkaat sisään ja taikaseinästä ulostautuva loppumaton rahavirta riittää varmasti kaikille.
 

Aquilifer

Eversti
Anna Kontula: Kun turvapaikanhakijoita tulee satakertaisesti, ei rajaa voida sulkea

Amerikkalaisilla on sanonta "batshit crazy", ja se sopii tuohon dorkaan oikein hyvin. Suomi natisee jo liitoksissaan, kun tänne on tullut 30000-40000 elintasosurffaria.
Kontulan mukaan kuitenkin satakertainenkin määrä olisi ok. Kuvitelkaapa jos tänne olisi tullut se satakertainen määrä, eli siis vaikka neljä miljoonaa arabia ja afrikkalaista.

Miten luulette että meillä menisi? Olisiko kaikki kumbaijaa, sateenkaarta ja yksisarvisia, vai olisiko täällä täysimittainen sotatila, etninen puhdistus ja kansanmurha menossa?

Miten sekaisin voi joku olla?
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Onko tuo eukko täysissä järjissään !?

Ämmä on varsinainen hybdriditrolli, tekee sitä netissä, toreilla ja eduskunnassa.

Aika pieni on todennäköisyys että Suomeen alkaa tulla toistamiseen hallitsemattomasti muita kuin aitoja pakolaisia. Pakostihan vuoden 2015 virheistä on opittu.

Miten paljon Kontulan tyyppiset tahot houkuttelevat Suomeen ja Eurooppaan laittomia tulijoita?
 
D

Deleted member 1381

Guest
Aika pieni on todennäköisyys että Suomeen alkaa tulla toistamiseen hallitsemattomasti muita kuin aitoja pakolaisia.

Onko sillä väliä, että onko aito vai ei, jos määrät ovat sata kertaisia? Vuosittain siis satoja tuhansia. Siinä onkin pähkimistä, upotaanko mukana vai laitetaanko kylmästi stoppi esimerkiksi ensimmäisen miljoonan jälkeen?

Onhan tuota useammasakin paikassa ennustettu, että mm. Afrikan väestönkasvu ja ilmastonmuutos aiheuttaisivat suuria kansainvaelluksia.
 

Oho

Kenraali
Aika tavalla niitä kansalaisten perusoikeuksia rajotettasiin nähtävästi Kontulan haaveissa visioima käytännössä rajottamaton maahanmuutto sallimallakin...

Esmes semmonen kohtuu primääri perusoikeus kuin oikeus elää olisi aika joutusati tapetilla jos maan väkiluku melkein tuplattaiisin efektiivisesti miltei yhdessä yössä ja yhteiskunta sortuisi anarkiaksi.
 
Viimeksi muokattu:

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Onko sillä väliä, että onko aito vai ei, jos määrät ovat sata kertaisia? Vuosittain siis satoja tuhansia. Siinä onkin pähkimistä, upotaanko mukana vai laitetaanko kylmästi stoppi esimerkiksi ensimmäisen miljoonan jälkeen?

EU on kykenemätön sitä estämään mutta Suomi pystyy toimimaan toisin jos syksyn 2015 pelleily yritetään toistaa. Katsotaanpas esimerkiksi Unkaria ja Puolaa. Mikä kannustaa poliitikkojamme ja viranomaisia toimimaan oikein?

Se on tämä meidän sijaintimme. Ei ole varaa tunarointiin.
 
Viimeksi muokattu:
Top