Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Vetyperoksidia nyt voi ostaa melkein kuka vaan. Vajaa 10-vuotta sitten ostin sitä työn merkeissä 20-litraa. Halusivat kyllä apteekissa kuulla mihin se menee, ja kirjallisena myös, mutta kanisteri tuli.

edit: voihan se olla että uutinen ei kerro ihan kaikkea mitä mies myös yritti ostaa...
 
Viimeksi muokattu:
Saksalainen Jörg Sartor rajoitti maahanmuuttajien pääsyä leipäjonoon – nyt Saksan ministerit soittelevat hänelle ja kysyvät, mitä maassa oikein tapahtuu
Essenin kaupungissa ruoka-apua jakava Jörg Sartor sanoo Ylelle, että maahanmuuttajien määrän pitää olla tasapainossa kantasaksalaisten kanssa niin kouluissa, päiväkodeissa kuin leipäjonoissakin.
Köyhyys ja sosiaaliturva
18.3.2018 klo 08:02
13-3-10119718.jpg

Jörg Sartor nousi Saksan kohutuimmaksi mieheksi, kun hän rajoitti maahanmuuttajien pääsyä leipäjonoon.AOP
13-3-9942406.jpg

Suvi Turtiainen
Eurooppa-kirjeenvaihtaja
@suviturtiainen
@suvi_yle
Jaa artikkeli Facebookissa146
Jaa artikkeli Twitterissä
Jaa artikkeli Whatsapissa

ESSEN
Saksan alkuvuoden kohutuin mies löytyy leipäjonojärjestön takahuoneesta, koppimaisesta konttorista. Hän ei oikeastaan enää haluaisi antaa haastatteluja, mutta pyytää silti istumaan. Ja alkaa puhua.
61-vuotias Jörg Sartor nousi otsikoihin alkuvuodesta, kun hänen johtamansa ruoka-apupiste, saksalaisittain Tafel, ilmoitti rajoittavansa maahanmuuttajien pääsyä leipäjonon asiakkaiksi.
Sartor johtaa Essenissä Saksan länsiosassa Tafelia, josta jaetaan elintarvikkeita pääosin perusturvan varassa eläville saksalaisille ja maahanmuuttajille. Viimeisen kahden vuoden aikana maahanmuuttajien osuus Essenin leipäjonossa on noussut 75 prosenttiin.
Sartor kielsi ulkomaalaisia rekisteröitymästä uusiksi avunsaajiksi, sillä hänen mukaansa maahanmuuttajamiesten suuri määrä pelotti jonossa olevia saksalaisia eläkeläisiä ja yksinhuoltajaäitejä.
Lausunnot osuivat suoraan saksalaisen yhteiskunnan kipupisteisiin.
Saksa heräsi kysymään: voiko ihmiseltä kieltää avun kansallisuuden perusteella, ja miksi meillä on ylipäätään niin paljon ihmisiä leipäjonoissa?
13-3-10119454.jpg

Ihmisiä Tafelin leipäjonossa Essenissä Saksassa 26. helmikuuta.Friedemann Vogel / EPA
Kohu Sartorin ympärillä on kestänyt jo viikkoja. Mutta sanottavaa on yhä.
Ensinnäkin: Saksassa ei ole hänen mukaansa todellista köyhyyttä.
– Jos kutsumme täällä leipäjonossa käyviä köyhiksi, mitä ihmiset Jordanian pakolaisleireillä tai sillan alla ovat? Yliköyhiä? Sartor sanoo.
– Täällä käy ihmisiä, joilla menee huonosti.
Toisekseen: Kukaan ei Sartorin mukaan kuolisi nälkään, jos leipäjono suljettaisiin heti huomenna. Essenin Tafelin ruoka-apua saavat vain henkilöt, joille maksetaan jo jotain Saksan sosiaalituista.
Moni on Sartorin kanssa eri mieltä siitä, voiko saksalainen olla köyhä.
Saksan talous kasvaa vahvasti(siirryt toiseen palveluun), mutta silti Tafeleissa jonottavien ihmisten määrä nousee jatkuvasti.
Kahdeksan viime vuoden aikana köyhien lapsiperheiden ja eläkeläisten määrä on kasvanut(siirryt toiseen palveluun). Erityisesti eläkeläisnaiset ovat vaarassa ajautua köyhyyteen.
Tämä näkyy suoraan leipäjonoissa. Saksassa on noin 930 Tafelia(siirryt toiseen palveluun), ja niissä käy säännöllisesti puolitoista miljoonaa ihmistä. Neljännes heistä on lapsia ja nuoria, neljännes eläkeläisiä ja viidennes yksinhuoltajia.
Köyhyyskysymys on poliittisesti hyvin latautunut.
Nyt kysytään, kuinka suuri vaikutus sosiaalisella epätasa-arvolla oli Angela Merkelin kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n ja sen hallituskumppanina toimineen sosiaalidemokraattisen SPD:n suuriin vaalitappioihin syyskuun vaaleissa. Samat puolueet ovat mukana myös Saksan uudessa, vaikeasti syntyneessä hallituksessa.
Samoissa vaaleissa oikeistopopulistinen Vaihtoehto Saksalle -puolue nousi ensimmäistä kertaa liittopäiville eli parlamenttiin.
13-3-10119448.jpg

Jörg Sartor konttorissaan Essenin Tafelin takahuoneessa.Suvi Turtiainen
Sartorista tulikin nopeasti hallitustason puheenaihe. Angela Merkel arvosteli Sartorin päätöstä rajoittaa maahanmuuttajien pääsyä leipäjonoon.
Merkelin uusi terveysministeri – ja liittokanslerin puolueen sisäinen kriitikko – Jens Spahn puolestaan puolusti Sartoria. Hän sanoi, että Saksassa on yksi maailman parhaista sosiaaliturvajärjestelmistä ja ettei kukaan ole kuolemassa nälkään ilman Tafeleita.
Sartor kertoo Tafelin takahuoneessa, että hänelle on soittanut useampi ministeri suoraan Berliinistä. Viimeksi uusi perheministeri Franziska Giffey, joka nousi Saksan hallitukseen Berliinin ongelmallisen Neuköllnin alueen pormestarin paikalta.
– He haluavat ymmärtää, mitä täällä todella on tapahtunut, Sartor sanoo.
Kiinnostus on ollut muutenkin hurjaa. Sartor vilauttaa sähköpostikansiota, joka on nimeltään shitstorm, paskamyrsky. Siellä odottaa neljätuhatta viestiä.
Avustustyöntekijät valmistelevat viereisessä huoneessa elintarvikkeita jaettavaksi. Pian ihmisiä aletaan pyytää sisään heille annettujen aikojen mukaan.
Keskiviikkona leipäjonossa seisoi myös esseniläinen eläkeläinen Ute Grassman. Hän kertoo kasvattaneensa kolme lasta ja tehneensä sekalaisia töitä. Siivousta, tarjoilua, mitä milloinkin kouluttamattomalle naiselle oli tarjolla.
13-3-10119450.jpg

Ute Grassman on yksi Saksan lukuisista köyhyydessä elävistä eläkeläisnaisista. Hän kävi Essenin leipäjonossa hakemassa elintarvikkeita.Uwe Tautenhahn
Eläke ei kuitenkaan riitä elämiseen. Yksi syy on pitkä kotona olo lasten kanssa. Leskenä hän saa 60 prosenttia siitä, mikä hänen miehensä eläke olisi ollut.
– Ennen Saksassa oli niin, että miehet kävivät töissä ja naiset olivat kotona, hän kertoo pienen eläkekertymän syyksi.
Rollaattorin kyytiin on pakattu herkkusieniä, maissilastuja ja tulppaaneita. Grassman puolustaa Santorin päätöstä rajoittaa maahanmuuttajien pääsyä leipäjonoon.
Grassmanin mukaan häntä häirittiin loppuvuodesta jonossa, minkä jälkeen häntä alkoi pelottaa.
– Ärsyttää, että minua kutsutaan sen vuoksi ulkomaalaisvihamieliseksi, mutta en halua, että minua kohdellaan toisen luokan kansalaisena. Ne olivat nuoria miehiä, jotka minua häiritsivät.
Maahanmuutto on se toinen syy, miksi leipäjonorajoitukset räjähtivät Saksassa valtakunnalliseksi puheenaiheeksi.
Angela Merkelinpakolaispolitiikkaa on arvosteltu kovin sanoin, ja uusi hallitus on puhunut rajoittavansa turvapaikanhakijoiden määrän pariinsataantuhanteen vuodessa. Vuonna 2015 turvapaikanhakijoita oli yli miljoona ja vuonna 2016 yli puolitoista miljoonaa.(siirryt toiseen palveluun)
Toteutuessaan rajoitus olisi selvä muutos Saksan pakolaispolitiikkaan.
Saksan omaan historiaan kuuluva juutalaisten joukkotuho on tausta sille, miksi Geneven pakolaissopimus ja oikeus hakea turvapaikkaa ylipäätään luotiin. Toisen maailmansodan jälkeen valtiot päättivät YK:ssa, että ihmisillä on oikeus hakea suojelua toisesta valtiosta, jos omassa ei enää ole turvassa.
Geneven sopimus ei tunne ylärajaa oikeudelle hakea turvapaikkaa.
Historian vuoksi myös leipäjonossa seisovien jaottelu saksalaisiin ja ei-saksalaisiin on nostanut monella kylmiä väreitä.
13-3-10119453.jpg

Essenin Tafelin jakeluautoja oli spreijattu sen jälkeen, kun uusilta leipäjonon asiakkailta alettiin vaatia Saksan kansalaisuutta.Friedemann Vogel / EPA
Sartoria on yritetty istuttaa äärioikeiston esikuvaksi tai syytetty rasistiksi. Ulkopuolelle parkkeerattuun jakeluautoon on spreijattu sana natsit.
Sartor kiistää olevansa ulkomaalaisia vastaan – auttaahan hän eläkepäivillään lukuisia maahanmuuttajia leipäjonossa joka viikko. Silti hän pelkää, että Saksaan on syntymässä rinnakkaistodellisuus, jos maahanmuuttajien osuus tietyissä paikoissa kasvaa liian suureksi.
Juuri tästä syystä hän ei halunnut, että leipäjonosta tulee vain maahanmuuttajien tukipalvelu. Nyt kävijöistä 75 prosenttia on ulkomaalaisia, ja heistä viidennes syyrialaisia. Kymmenen prosenttia tulee Venäjältä ja muista entisen Neuvostoliiton maista. Muista väestöryhmistä ei ole tarkkaa lukua.
Essenin Tafelin leipäjonoon pääsevät vain maahanmuuttajat, jotka saavat jo Saksasta jonkinlaista avustusta.
– Heillä on samat edut kuin saksalaisilla, mutta miksi heitä käy leipäjonossa suhteessa enemmän kuin saksalaisia, Sartor kysyy.
Sartorin mukaan samasta tasapainosta on kyse kaikilla yhteiskunnan aloilla. Kun hän oli lapsi, samalla luokalla oli turkkilaisten maahanmuuttajien lapsia, mutta yhdessä saksalaislasten kanssa.
Hän pelkää, että Saksaan syntyy nyt entistä enemmän alueita, joissa maahanmuuttajien osuus on niin suuri, ettei mitään integraatiota saksalaisten kanssa voi enää tapahtua.
Tätä hän ei halua kouluihin, asuinkortteleihin eikä omaan leipäjonoonsa.
Essenin Tafel on jo ilmoittanut, että rajoitukset poistetaan, kun saksalaisten ja maahanmuuttajien suhde saadaan parempaan tasapainoon. Rajoitusten perumisen takana on luultavasti myös noussut kohu.
Sartorin mukaan ulkomaalaiset pääsevät taas listoille parin viikon päästä.
Keskiviikkona leipäjonossa oli jo ennen rajoituksia avunsaajiksi hyväksytty afgaanipariskunta Homayon ja Monira. He halusivat kertoa vain etunimensä.
Homayon ja Monira tulivat Saksaan kaksi vuotta sitten pakoon kotimaan heikkoa turvallisuustilannetta. Homayon tekee satunnaisia töitä, Monira opettelee yhä saksaa. Mukana Kabulista muutti kaksi lasta.
Heidän mukaansa päätös rajoittaa ruuanjakelua vain saksalaisille ei ollut reilu.
– Tänne tulee ihmisiä, jotka tarvitsevat apua. Ei sitä saa rajoittaa, Homayon sanoo.
Heidän näkemyksensä jonon tapahtumista on erilainen kuin Sartorilla. Monira kertoo nähneensä usein, miten nuoret maahanmuuttajat auttavat vanhuksia jonossa.
Yksi kohun varjopuolista onkin ollut pelko siitä, että vähäosaiset kääntyvät toisia vähäosaisia vastaan, vaikka ratkaisut köyhyyteen ovat muualla.
Jörg Sartorin kritiikki kohdistuu kuitenkin ennen kaikkea Saksan johtoon.
–Angela Merkel ei voi minulle mitään, voin puhua mitä haluan ja saan silti eläkkeeni, Sartor sanoo.
Sartorin mukaan poliitikot ovat sen sijaan riippuvaisia siitä, mitä hän, leipäjonon kävijät ja muut heistä ajattelevat. Vaaleissa valta voidaan aina vaihtaa. Ja Sartor on läväyttänyt esiin joukon kysymyksiä – sosiaalisesta epätasa-arvosta, maahanmuutosta ja sen rajoista – joihin poliitikkojen pitää pystyä vastaamaan.
– Tuhannet ajattelevat kuin minä, Jörg Sartor, mutta heiltä ei kukaan ole kysynyt.
https://yle.fi/uutiset/3-10117293
 
Vetyperoksidia nyt voi ostaa melkein kuka vaan. Vajaa 10-vuotta sitten ostin sitä työn merkeissä 20-litraa. Halusivat kyllä apteekissa kuulla mihin se menee, ja kirjallisena myös, mutta kanisteri tuli.

edit: voihan se olla että uutinen ei kerro ihan kaikkea mitä mies myös yritti ostaa...
Nykyään "pommikemikaaleihin" yksityishenkilöt tarvitsevat poliisin ostoluvan.
https://www.poliisi.fi/luvat/lupa_lahtoaineiden_ostamista_varten
Poliisi kirjoitti:
Lupa lähtöaineiden ostamista varten
Yksityishenkilöiden on 2.9.2014 lähtien haettava lupa lähtöaineiden ostamista varten.

Muussa kuin ammatti-, liike- tai elinkeinotoiminnassa saadaan tuoda, hankkia, pitää hallussa tai käyttää lähtöaineasetuksen liitteessä I tarkoitettuja räjähteiden lähtöaineita vain, jos Poliisihallitus on myöntänyt siihen lähtöaineasetuksen N:o 98/2013 7 artiklan 1 kohdassa tarkoitetun luvan (lähtöainelupa).

Muutoksen taustalla on EU-asetus räjähteiden lähtöaineiden markkinoille saattamisesta ja käytöstä. Tavoitteena on rajoittaa yksityishenkilöiden mahdollisuuksia hankkia sellaisia aineita tai seoksia, joita voitaisiin käyttää räjähteiden valmistuksessa.

Lupaprosessi koskee vain yksityishenkilöitä, eli toisin sanoen elinkeinotoiminnassaan kyseisiä aineita tarvitsevien ei jatkossakaan tarvitse hakea aineiden hankkimiseen lupaa. Aineita myyvien kauppojen on jatkossa kysyttävä lupaa, jos tuotteita ostetaan yksityiskäyttöön. Yksityishenkilöt voivat kuitenkin pitää hallussaan ja käyttää ennen lain voimaantuloa hankkimiaan lähtöaineita siirtymäajan 2. maaliskuuta 2016 saakka.

Yksityishenkilö hakee lupaa Poliisihallitukselta, jonne hakemuksen voi jättää tulevaisuudessa sähköisesti. Toistaiseksi allekirjoitettu hakemus voidaan jättää joko poliisilaitokselle tai toimittaa suoraan Poliisihallitukseen joko sähköpostitse skannattuna asehallinto(at)poliisi.fi tai postitse osoitteella Poliisihallitus / Asehallinto, PL 50, 11101 Riihimäki.

Lupaa haetaan erillisellä lomakkeella.

1) vetyperoksidi (CAS RN 7722-84-1) 12 paino-%,
2) nitrometaani (CAS RN 75-52-5) 30 paino-%,
3) typpihappo (CAS RN 7697-37-2) 3 paino-%,
4) kaliumkloraatti (CAS RN 3811-04-9) 40 paino-%,
5) kalium-perkloraatti (CAS RN 7778-74-7) 40 paino-%,
6) natriumkloraatti (CAS RN 7775-09-9) 40 paino-% sekä
7) natrium-perkloraatti (CAS RN 7601-89-0) 40 paino-%.

Aineita hankittaessa on huomioitava, että hakemuksessa on ilmoitettava haluttu enimmäispainoprosentti. Lupa voidaan myöntää vain perusteltuun käyttötarkoitukseen, joka tulee selvittää huolellisesti hakemuksessa. Lisäksi on huomioitava korvaavien tuotteiden, esimerkiksi raja-arvoa laimeampien seosten käyttömahdollisuus sekä aineiden käyttöön liittyvät mahdolliset suositukset.
 
Kuulemma Viron apteekeista saa vielä jotain kemikaaleja ilman lupaa, en kyllä nyt osaa anoa mitä kemikaaleja. Näin sanoi naisystäväni kun kerran tuli puheeksi kaliumpermanganaatti, sillä voi tehdä tulta = 50/50 sokeria ja kaliumpermanganaatti.
 
Asetonia saapi honkkarista ja vetyperoksidia apteekista. Koitapa rikkihappoa ostaa samaan rahaan niin kysely alkaa. Asetoniperoksidin tekeminen muutenkin on vähän tyhmän touhua jos ei tiedä mitä tekee. Kangasala -95, pojat ei tajunnu huuhdella tarpeeksi hyvin rikkihappoa pois, seos muuttui auringonpaisteessa epästabiiliksi ja booom. Isosti sanomista.

Typpihapon kyselijöille tulee kans vinoa naamaa apteekissa, permanganaatit oksidoivina aineksina vähän kikunkaakun. Aina voi kuitenkin luottaa ammoniumnitraattiin ja dieselöljyyn. Lannoitesäkkejä vaan pakun perseeseen ja dieaeliä mukaan. Jostain nalli ja homma alkaa olemaan paketissa.
 
Aina voi kuitenkin luottaa ammoniumnitraattiin ja dieselöljyyn. Lannoitesäkkejä vaan pakun perseeseen ja dieaeliä mukaan. Jostain nalli ja homma alkaa olemaan paketissa.
Ei sitä entistä Oulunsalpietaria noin vaan osteta mistään hyllystä. Kyllä sitä saa, mutta ei jokamies.
 
Totta. Mutta tuskin iso rasti sellaselle, joka isoa räjähdystä suunnittelee. Yhden pötkön dynyä tms ja nallin hommaus on helpompaa kuin kymmenen. Ja joo, ei se ammoniumnitraatin hommaaminen ihan helppoa ole, mutta kohtalaista, jos on päättänyt paneutua asiaan.
 
Mietin tässä vain että millaisia määriä niitä yaran ( ent KEMIRA) lannoitteita pitää olla että niistä isompia paukkuja tekee? Käsittääkseni tavallisten peltolannoitteiden typpipitoisuudet on melko matalia (20-25pros) ja sitten joku salpietari tai urealannoite on vahvempaa typpipitoisuudeltaan (40-50 pros ?) Ja edelleen käsittääkseni lannoitemyyntejä kai jotenkin seurataan eli muun kuin maan- tai puutarhaviljelijän lannoiteostot saattavat herättää mielenkiintoa. Tietysti apulantojen varastamiset isäntien varastoista voisi olla mahdollista, mutta voisin kuvitella että senkin joku huomaisi aika nopeasti? Nykymaalaiset alkaa olla nimittäin melko epäluuloisia kaikkia vieraita kulkijoita kohtaan. Ihonväriin katsomatta..
 
Viimeksi muokattu:
Näille kelpaa hieman kypsempikin nainen eikä vain 12-14 vuotiaat...

Kapakkaillan jälkeen aamuyöllä avaimensa kadottanut helsinkiläisnainen yritti turhaan tavoittaa puolisoaan. Kännykän akku oli tyhjä. Nainen ei aavistanut, että yösijaa tarjonnut mies raiskaisi hänet hetken kuluttua.

Käräjäoikeus katsoi lopulta, että kumpikin mies oli syyllistynyt raiskaukseen. Se tuomitsi vuonna 1995 syntyneen Yaser Riyad Hadi Al-Obaidin kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Al-Obaidin ikätoverille oikeus tuomitsi vuoden ja kuukauden mittaisen ehdottoman vankeusrangaistuksen.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803172200820263_u0.shtml
 
Tässäkin tapauksessa kiinnostaisi olivatko kyseiset herrasmiehet "pakolaisia" jotka olivat saaneet turvapaikan vaiko maassa laittomasti oleskelevia? Oliko osuutta syksyn 2015 rikastuksella?

Pitäisikö vaihtoehtomedian yrittää kaivaa taustoja?
 
Viimeksi muokattu:
Näille kelpaa hieman kypsempikin nainen eikä vain 12-14 vuotiaat...

Kapakkaillan jälkeen aamuyöllä avaimensa kadottanut helsinkiläisnainen yritti turhaan tavoittaa puolisoaan. Kännykän akku oli tyhjä. Nainen ei aavistanut, että yösijaa tarjonnut mies raiskaisi hänet hetken kuluttua.

Käräjäoikeus katsoi lopulta, että kumpikin mies oli syyllistynyt raiskaukseen. Se tuomitsi vuonna 1995 syntyneen Yaser Riyad Hadi Al-Obaidin kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Al-Obaidin ikätoverille oikeus tuomitsi vuoden ja kuukauden mittaisen ehdottoman vankeusrangaistuksen.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803172200820263_u0.shtml
Hovioikeus teki onneksi sen, mitä vielä oli tehtävissä:

Hovioikeus päätti Al-Obaidin kohdalla käräjäoikeuden tavoin. Sen sijaan hovi vapautti syytteistä miehen kaverin, jonka käräjäoikeus tuomitsi aiemmin myös naisen raiskauksesta ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan mies raiskasi naisen heti Al-Obaidin jälkeen, mutta hovioikeuden mukaan tästä ei ollut riittävää näyttöä.

Käräjäoikeus oli muun muassa aiemmin katsonut, että
miehen käsissä olleet nirhaumat ovat voineet syntyä naisen vastaan taistelemisesta raiskauksen aikana. Hovioikeus piti johtopäätöstä liian pitkälle menevänä, sillä muita todisteita raiskauksesta ei ollut.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/38...ti+yhdyntaan+ravintolaillan+jalkeen+jatkoilla
 
Pakolaisaallon vuoksi ja luode.

EU-maissa tehtyjen ensimmäisen turvapaikkahakemusten määrä putosi 46 prosenttia viime vuonna edellisvuoteen verrattuna. Eurostat-tilastoviranomaisen mukaan vuonna 2017 EU-maihin saapui kaikkiaan 649 855 turvapaikanhakijaa. Vuonna 2016 vastaava luku oli 1,2 miljoonaa.

Suomeen tehtyjen hakemusten määrä laski 18 prosenttia ja naapurimaa Ruotsissa hakemuksia tehtiin vain prosentti vähemmän kuin edellisvuonna. Maiden väkilukuun suhteutettuna Suomeen tehtiin vähemmän hakemuksia, 786 hakemusta miljoonaa asukasta kohden, kuin EU-maihin keskimäärin (1 270). Ruotsissa vastaava osuus oli 2 220 hakemusta.

Eurostatin mukaan viime turvapaikanhakijoiden määrä lähenee jo samaa tasoa, millä hakijamäärät olivat ennen pakolaiskriisiä vuonna 2014. Tuolloin turvapaikanhakijoita EU-maihin saapui 563 345.

Vuonna 2017 turvapaikanhakijoita saapui eniten EU:hun Syyriasta (102 400 turvapaikanhakijaa), Irakista (47 500) ja Afganistanista (43 600). Yhteensä näistä maista tulleet turvapaikanhakijat vastasivat noin 30 prosenttia kaikista hakijoista.

Suosituin maa turvapaikanhakijoiden joukossa oli Saksa, jonne jätettiin kaikkiaan 198 300 eli 31 prosenttia uusista turvapaikkahakemuksista. Seuraavaksi eniten hakemuksia jätettiin Italiaan (126 000 hakijaa, 20%) ja Ranskaan (91 100 hakijaa, 14%).

Suomeen saapui kaikkiaan 4 325 turvapaikanhakijaa, mikä vastaa noin kuutta promillea kaikista EU-maihin tulleista hakijoista.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/244437-turvapaikanhakijat-hakemusmaara-euhun-46-suomi-jaa-alle-eu-keskiarvon
 
Puolet Välimeren yli kiikkerissä kumiveneissä saapuvista syyrialaisista turvapaikanhakijoista voisi olla akavalaisia, kirjoittaa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kolumnissaan.
Sekö Kumpula-Natri, jonka aviomies Pasi Natri puuhastelee Luona Oy:n hallituksessa? Siis sen Luona Oy:n, joka on Suomen suurimpia "vastaanottokeskuspalvelujen" toimittajia ja tilitti vuodelta 2016 3,2 miljoonaa euroa puhdasta liikevoittoa Barona Groupille. Saattoipa joku lantti vilahtaa hallituksenkin palkkioihin.

Ehkä siellä vain osattiin hyödyntää hyvin akateemikkojen korkeaa osaamista.

Olisikin ollut edes syyrialaisia turvapaikanhakijoita. Kyseessä oli loppujen lopuksi taruolento, joka pyöristysvirheitä lukuunottamatta esiintyi lähinnä otsikoissa, mutta ei todellisuudessa.

(Linkki vaihdettu.)
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top