Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Suomen somalinaisten kokemuksellinen kansalaisuuden määrittely ja eletty kansalaisuus Turussa

Tässä tutkimuskatsauksessa käsitellään Suomen somalinaisten elettyä kansalaisuutta ja tutkitaan, mitä kansalaisuus heille merkitsee ja mitä aineellisia ja sosiaalisia suhteita merkityksiin liittyy ... Suomen somalit voivat islamin, siirtolaiskokemustensa ja paimentolaisperinteensä kautta rikastaa käsityksiä Euroopan kansalaisuudesta.
...
Oma tutkimukseni on paikallista ja se tuo uusia oivalluksia käynnissä oleviin keskusteluihin tarkastelemalla tutkimukseen osallistuneiden somalinaisten innovatiivisia tapoja määritellä Suomen kansalaisuutta. ... Aineistossani ovat yliedustettuna naiset, jotka vielä opettelevat tai vahvistavat suomen kielen taitoaan joko kansalaisyhteiskunnassa tai aikuiskoulutukseen keskittyvissä instituutioissa (taulukko 1).
...
Amina sanoi: “En mä sano ’pelkästään Suomi on rasistinen’ – maailma, joka paikka on rasistinen. Esim. Suomi – puolet on hyviä, puolet on rasistisia”.
...
Amina ja Asha vaativat yksilöllisten erojen ja sen tunnustamista, että on myös ei-rasistisia ihmisiä.
...
Kun kysyin Aminalta, mikä hänelle oli tärkeää ja mitä meidän tulisi tutkia, hän ei epäröinyt: työllistyminen on haaste, meidän tulisi keskustella siitä ja työskennellä siihen liittyvien haasteiden selättämiseksi. Moni osallistuja puhui työn löytämisen vaikeuksista yleisellä tasolla, mutta myös ”maahanmuuttajina”. He olivat sekä Suomen että Somalian kansalaisia. Työtilaisuudet nähtiin vähäisinä kaikille, ja samalla jotkut osallistujista olivat kokeneet rasismia, niin sanottua islamofobiaa ja syrjintää työrintamalla, koska heidän on oletettu olevan ulkomaalaisia nimen perusteella.

Usean osallistujan tavoitteena ja suunnitelmana oli saada ammatti. Joillakin naisilla voi kuitenkin olla vielä pieniä lapsia, heidän kielitaidossaan voi olla vielä kehittämistä ja heillä ei aina ole riittävästi aikaa tai resursseja opiskella. Vaikka he haluaisivat, he eivät välttämättä saavuta ammattitutkintoa eivätkä näkemystensä mukaan sen tuomaa pääsyä paremmin palkattuun ja toivottuun, korkeamman statuksen työpaikkaan.
...
Amina ei koskaan käynyt koulua Somaliassa, mutta hän on oppinut suomea; hän on ollut työharjoitteluissa vuosia ja saanut kokemusta työskentelemällä monikulttuurisella alalla. Ilman tutkintoa hänen arvoaan työntekijänä ei kuitenkaan tunnusteta yhteiskunnassa.
...
Opiskelu, ammattitutkinnon suorittaminen ja työn saaminen ovat vuosia kestäviä prosesseja, ja monien täytyy painotella näiden ja perhe-elämän välillä. Tasapainottelu on mahdollista, kuten taulukossa 1 esitetään, mutta kaikille nämä asiat eivät välttämättä ole helposti saavutettavissa tai ylläpidettävissä. Havaintojeni mukaan lasten lukumäärällä voi olla vaikutusta naisten työllisyyteen, mutta tässä voi olla yksilöllisiä ja perhekohtaisia eroja. Tarkemmin sanottuna, kuten taulukossa 1 havainnollistetaan, Suomessa vietettyjen ja kielenopiskeluun käytettyjen vuosien määrä ei ole suoraan suhteessa kielitaitoon ja työllisyyteen.
...
Monelle tutkimukseeni osallistuneista (Suomen) kansalaisuus edusti avainta internetpankkipalveluihin ja matkustamiseen.
...
Moni nainen mainitsi hakevansa Suomen kansalaisuutta saadakseen passin ja voidakseen matkustaa eri puolilla maailmaa asuvien sukulaistensa ja ystäviensä luokse.
...
Tiedostavuutta ja solidaarisuutta rasismia vastaan lisääviä kampanjoita tarvittaisiin lisää julkisiin tiloihin, ja niitä voitaisiin suunnitella enemmän yhteistyössä niiden kanssa, joita nämä asiat koskevat. ... Työnantajien kanssa voitaisiin järjestää seminaareja ja työpajoja, joissa keskusteltaisiin yhdessä molempien osapuolten tarpeista ja haasteista, joissa voitaisiin rakentaa luottamusta ja työskennellä yhteisten ratkaisujen löytämiseksi esimerkiksi molemman puolisiin ennakkoluuloihin, tietämättömyyteen ja epäluottamukseen, syrjintään ja kommunikaatioesteisiin työympäristössä.
...
Kaikilla ei ole välttämättä ammattia, mutta heillä voi olla kivenkovaa ja arvokasta, kokemukseen perustuvaa tietoa maahanmuutosta, integraatiosta, segregaatiosta ja vuorovaikutuksesta. Heidän tietonsa tunnustamisen helpottaminen ja heidän taitonsa hyödyntäminen voisi osoittautua heille, uusille maahantulijoille, kunnan työntekijöille ja kansalaisyhteiskunnalle hyödylliseksi. Tässä suhteessa kannustaisin lyhyiden kurssien, työpajojen ja koulutusten luomista kartoittamaan, tunnistamaan ja todentamaan tätä osaamista. ... Näiden ihmisten auttaminen Suomen kielen taidon kehittämisessä voi merkitä huomattavan aika- ja energiamäärän laittamista melko yksilölliseen työskentelyyn, joka on haastavaa. Jatkossa tulisikin keskittyä löytämään ratkaisuja näihin haasteisiin.

https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//tutkimuskatsauksia_4a_2018.pdf

Ja tässä tldr- versio edellisestä: "Somalit eivät tule ikinä integroitumaan tähän maahan. Ei vaan pysty, koska me suomalaiset emme ole somaleja. Sitten vasta, kun kaikki suomalaiset ovat somaleja, voidaan puhua onnistuneesta integroitumisesta. Mutta sitten Suomi ei enää olekaan Suomi, vaan Somalia."
 
Ville Tavio esittää YK:n GCM-siirtolaisuussopimusta eduskunnan päätettäväksi

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on tehnyt eduskunnassa tänään torstaina toimenpidealoitteen, jossa vaaditaan hallitusta tuomaan kiireellisesti YK:n GCM-sopimukseen (Global Compact for Migration) liittyminen eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi.


GCM on kansainvälinen siirtolaisuussopimus, joka kattaa koko siirtolaisuussyklin lähtösyistä mahdollisiin palautuksiin sekä kotoutumistoimenpiteet ja siirtolaisille annettavat palvelut.

Suomen on tarkoitus allekirjoittaa sopimus joulukuussa YK:n kokouksessa. Ainakin Yhdysvallat ja Unkari ovat päättäneet olla allekirjoittamatta sopimusta.

Salattu kansalaisilta ja medialta
Pääministeri Sipilän hallitus ei ole tuonut sopimusta eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi. Sopimukseen liittymiseen ei ole eduskunnan kantaa.

Tavio moittii kovin sanoin hallituksen tapaa hoitaa asia vähin äänin suljettujen ovien takana.
– On hyvin valitettavaa Suomen itsemääräämisoikeuden ja demokratian kannalta, että Sipilän hallitus ja asiasta vastaava ulkoministeri Timo Soini (sin.) ovat käytännössä toimillaan salanneet asian kansalaisilta ja medialta, Tavio moittii.

Yhdysvallat jättäytyi ulkopuolelle
Tavio näkee uuteen YK:n sopimukseen liittymisessä mahdollisia riskejä.
– Yhdysvallat jättäytyi sopimuksen ulkopuolelle, koska se katsoi sopimuksen mahdollisesti tulevaisuudessa rajoittavan valtioiden itsemääräämisoikeutta maahanmuuttoasioissa. Kun Yhdysvaltain kaltainen suuri maa toimii näin, olisi asiasta syytä käydä keskustelu eduskunnassa.
– Vaikka on todettu, että sopimus ei olisi juridisesti sitova, on kuultu useita puheenvuoroja, joiden mukaan sopimus olisi silti tosiasiallinen ohjeistus, Tavio toteaa.

https://www.suomenuutiset.fi/ville-tavio-esittaa-gcm-sopimusta-eduskunnan-paatettavaksi/
 
Maahanmuutosta ihmisoikeus? YK ”herkistäisi” toimittajia ja vaientaisi maahanmuutolle kriittisiä ääniä GCM-sopimuksella.

ENF, FACEBOOK

geroldannenmans2.png

YK puskee eteenpäin kansainvälistä GCM-sopimusta, joka turvaisi siirtolaisten oikeudet ja helpottaisi maahanmuuttoa. Europarlamentin ENF-ryhmä on huolissaan muun muassa siitä, että sopimus tekisi massamaahanmuuton arvostelemisesta ”vihapuhetta”, josta rangaistaan ankarasti.

YK:n GCM-sopimus (Global Compact for Migration) allekirjoitetaan joulukuussa Marokon Marrakeshissa. Suomi on virallisesti sopimuksen kannalla, mutta monet muut maat ovat jo kieltäytyneet allekirjoittamasta.
Europarlamentin ENF-ryhmä (Kansakuntien ja vapauden Eurooppa) piti tiistaina Brysselissä lehdistötilaisuuden, jossa sen mepit arvostelivat tekeillä olevaa GCM-sopimusta kovin sanoin.

Hollannin vapauspuoluetta edustava ENF-ryhmän toinen puheenjohtaja Marcel de Graaff piti kestämättömänä sitä, että Merkelin avoimien rajojen politiikkaa ei saisi enää kritisoida. Hänen mukaansa GCM-sopimus tekisi massamaahanmuuton arvostelemisesta rikoksen. De Graaff piti erityisen huolestuttavana sitä, että kriittiset äänet pyritään vaientamaan toukokuussa tulossa olevien vaalien alla esimerkiksi leikkaamalla maahanmuuttokriittisten puolueiden rahoitusta.

Monet maat kieltäytyneet allekirjoittamasta
Marine Le Penin Kansallinen liittouma -puoluetta edustava ranskalaismeppi Nicolas Bay kehotti kaikkia massamaahanmuuttoa vastustavia maita olemaan allekirjoittamatta sopimusta.

Useat maat, kuten USA, Australia, Puola ja Unkari ovat jo ilmoittaneet jättävänsä sopimuksen allekirjoittamatta, koska se rajoittaa liikaa kansallista päätösvaltaa. Myös Tanska, Itävalta ja Sveitsi harkitsevat sopimuksesta kieltäytymistä.

Saksassa siirtolaisuussopimuksen vastustajat pistivät pystyyn kansalaisaloitteen, jonka tarkoitus oli estää liittokansleri Angela Merkeliä allekirjoittamasta sopimusta. Berliinissä työskentelevä toimittaja Pertti Rönkkö kertoo, että GCM-sopimus ja sen ympärillä käytävä keskustelu on Saksan hallitukselle niin arka aihe, että kansalaisaloite poistettiin liittopäivien kansalaisaloitesivustolta.

Aloitteen poistamista perusteltiin ”kansainvälis-kulttuurisilla” syillä.

Mistä sopimuksessa on kyse?
YK:n laatima GCM-siirtolaissopimus on globaali sopimus turvallisesta, järjestelmällisestä ja jatkuvasta maahanmuutosta. Koko sopimusteksti on luettavissa englanniksi tästä linkistä.

Sopimuksessa käsitellään muun muassa rajavalvontaa, ihmiskaupan vastaisia toimia, siirtolaisten ihmisoikeuksien suojelemista, siirtolaisuuden lähtömaiden tilanteen parantamista ja laillisten reittien lisäämistä työperäiselle maahanmuutolle. Monien hyviltä kuulostavien ehdotusten seassa on kuitenkin sellaisia kohtia, jotka ovat saaneet massamaahanmuuton kriitikot huolestumaan.

Sopimuksessa painotetaan objektiivisen ja laadukkaan journalismin merkitystä maahanmuutosta keskusteltaessa. YK haluaa kouluttaa ja ”herkistää” toimittajia maahanmuuttouutisoinnin ja siinä käytettävän terminologian suhteen. Ja vääränlaista tiedottamista harjoittavilta medioilta halutaan poistaa kaikki julkinen rahoitus. Tällaiset toimet saattaisivat kohdistua vaikkapa maahanmuuttokriittisten puolueiden lehtiin.

Myös siirtolaisvastaisen ”vihapuheen” ja kiihottamisen tunnistamiseen ja rankaisemiseen liittyviä toimia painotetaan sopimuksessa.

Käytännön maahanmuuttopolitiikan kannalta merkittävää on esimerkiksi se, että sopimus sallisi säilöönottokeskusten käyttämisen vain ”viimeisenä keinona”.

Suomessa tästä YK:n siirtolaisuussopimuksesta ei ole käyty käytännössä minkäänlaista keskustelua. Valtamedia on vaiennut aiheesta visusti. Virallisesti Suomen hallitus on sopimuksen hyväksymisen kannalla.

Tavio vaatii asiaa eduskunnan käsiteltäväksi
Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on teki torstaina toimenpidealoitteen, jossa vaaditaan hallitusta tuomaan kiireellisesti YK:n GCM-sopimukseen liittyminen eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi.

Tavio näkee uuteen YK:n sopimukseen liittymisessä riskejä.

– Yhdysvallat jättäytyi sopimuksen ulkopuolelle, koska se katsoi sopimuksen mahdollisesti tulevaisuudessa rajoittavan valtioiden itsemääräämisoikeutta maahanmuuttoasioissa. Kun Yhdysvaltain kaltainen suuri maa toimii näin, olisi asiasta syytä käydä keskustelu eduskunnassa. Vaikka on todettu, että sopimus ei olisi juridisesti sitova, on kuultu useita puheenvuoroja, joiden mukaan sopimus olisi silti tosiasiallinen ohjeistus, Tavio kertoi.

https://www.suomenuutiset.fi/maahan...anmuutolle-kriittisia-aania-gcm-sopimuksella/
 
46995533-1118x629.jpg

Ozan Yanar. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Ozan Yanar maahanmuutosta: Viraston toiminta selvitettävä
ANTTI KIRKKALA | 26.10.2018 | 14:56- päivitetty26.10.2018 | 15:02
Kansanedustaja vaatii sisäministeriä tutkimaan, miksi kielteisten päätösten määrä on kasvanut lyhyessä ajassa.
Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen Maahanmuuttoviraston toiminnan selvittämisestä.

Hän huomauttaa sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) luvanneen jo yli kuukausi sitten, että vastaava selvitys toteutettaisiin.
– Selvitys tulee erittäin suureen tarpeeseen. Sen sisällöstä tai toteuttajasta ei ole kuitenkaan kuultu mitään Mykkäsen ulostulon jälkeen, Yanar toteaa tiedotteessa.
– Lukuisat oikeusoppineet, turvapaikkajuristit, tutkijat ja järjestöt ovat nostaneet esille huolen vakavista puutteista Suomen turvapaikkamenettelyssä. Kyse on ihmishengistä. On erittäin tärkeää, että tilanne selvitetään kunnolla.

Yanarin mukaan nykyhallitus on tehnyt viime vuosien aikana nopealla aikataululla muutoksia turvapaikkapolitiikkaan.
– Nyt pitäisikin selvittää uskottavasti, miksi kielteisten päätösten määrä on noussut lyhyessä ajassa rajusti.

Maahanmuuttovirasto näyttää lähteneen tulkitsemaan lakeja uudella tavalla, Yanar sanoo.
– Isoja muutoksia on tehty myös ohi lainsäädännön. Sillä on ollut dramaattiset vaikutukset ihmisten oikeusasemaan. Meidän pitää varmistaa, että Suomi kunnioittaa täältä turvaa hakevien oikeuksia.

Yanar toteaa, että keskustelua on herättänyt muun muassa virkailijoille asetetut tulostavoitteet, tulkkauksen ongelmat ja riittämätön oikeusapu.
– Sisäministeri ja hallitus eivät ole kuunnelleet lukuisten asiantuntijoiden perusteltua kritiikkiä. On todella tärkeää suomalaisen oikeusvaltion uskottavuuden kannalta, että laajasti julkisuudessa esillä olleet ongelmat selvitetään. Selvityksen tekeminen olisi ensimmäinen tärkeä askel uskottavuuden palauttamiseksi.

https://www.verkkouutiset.fi/ozan-yanar-maahanmuutosta-viraston-toiminta-selvitettava/
 
Maahanmuutosta ihmisoikeus? YK ”herkistäisi” toimittajia ja vaientaisi maahanmuutolle kriittisiä ääniä GCM-sopimuksella.

ENF, FACEBOOK

geroldannenmans2.png

YK puskee eteenpäin kansainvälistä GCM-sopimusta, joka turvaisi siirtolaisten oikeudet ja helpottaisi maahanmuuttoa. Europarlamentin ENF-ryhmä on huolissaan muun muassa siitä, että sopimus tekisi massamaahanmuuton arvostelemisesta ”vihapuhetta”, josta rangaistaan ankarasti.

YK:n GCM-sopimus (Global Compact for Migration) allekirjoitetaan joulukuussa Marokon Marrakeshissa. Suomi on virallisesti sopimuksen kannalla, mutta monet muut maat ovat jo kieltäytyneet allekirjoittamasta.
Europarlamentin ENF-ryhmä (Kansakuntien ja vapauden Eurooppa) piti tiistaina Brysselissä lehdistötilaisuuden, jossa sen mepit arvostelivat tekeillä olevaa GCM-sopimusta kovin sanoin.

Hollannin vapauspuoluetta edustava ENF-ryhmän toinen puheenjohtaja Marcel de Graaff piti kestämättömänä sitä, että Merkelin avoimien rajojen politiikkaa ei saisi enää kritisoida. Hänen mukaansa GCM-sopimus tekisi massamaahanmuuton arvostelemisesta rikoksen. De Graaff piti erityisen huolestuttavana sitä, että kriittiset äänet pyritään vaientamaan toukokuussa tulossa olevien vaalien alla esimerkiksi leikkaamalla maahanmuuttokriittisten puolueiden rahoitusta.

Monet maat kieltäytyneet allekirjoittamasta
Marine Le Penin Kansallinen liittouma -puoluetta edustava ranskalaismeppi Nicolas Bay kehotti kaikkia massamaahanmuuttoa vastustavia maita olemaan allekirjoittamatta sopimusta.

Useat maat, kuten USA, Australia, Puola ja Unkari ovat jo ilmoittaneet jättävänsä sopimuksen allekirjoittamatta, koska se rajoittaa liikaa kansallista päätösvaltaa. Myös Tanska, Itävalta ja Sveitsi harkitsevat sopimuksesta kieltäytymistä.

Saksassa siirtolaisuussopimuksen vastustajat pistivät pystyyn kansalaisaloitteen, jonka tarkoitus oli estää liittokansleri Angela Merkeliä allekirjoittamasta sopimusta. Berliinissä työskentelevä toimittaja Pertti Rönkkö kertoo, että GCM-sopimus ja sen ympärillä käytävä keskustelu on Saksan hallitukselle niin arka aihe, että kansalaisaloite poistettiin liittopäivien kansalaisaloitesivustolta.

Aloitteen poistamista perusteltiin ”kansainvälis-kulttuurisilla” syillä.

Mistä sopimuksessa on kyse?
YK:n laatima GCM-siirtolaissopimus on globaali sopimus turvallisesta, järjestelmällisestä ja jatkuvasta maahanmuutosta. Koko sopimusteksti on luettavissa englanniksi tästä linkistä.

Sopimuksessa käsitellään muun muassa rajavalvontaa, ihmiskaupan vastaisia toimia, siirtolaisten ihmisoikeuksien suojelemista, siirtolaisuuden lähtömaiden tilanteen parantamista ja laillisten reittien lisäämistä työperäiselle maahanmuutolle. Monien hyviltä kuulostavien ehdotusten seassa on kuitenkin sellaisia kohtia, jotka ovat saaneet massamaahanmuuton kriitikot huolestumaan.

Sopimuksessa painotetaan objektiivisen ja laadukkaan journalismin merkitystä maahanmuutosta keskusteltaessa. YK haluaa kouluttaa ja ”herkistää” toimittajia maahanmuuttouutisoinnin ja siinä käytettävän terminologian suhteen. Ja vääränlaista tiedottamista harjoittavilta medioilta halutaan poistaa kaikki julkinen rahoitus. Tällaiset toimet saattaisivat kohdistua vaikkapa maahanmuuttokriittisten puolueiden lehtiin.

Myös siirtolaisvastaisen ”vihapuheen” ja kiihottamisen tunnistamiseen ja rankaisemiseen liittyviä toimia painotetaan sopimuksessa.

Käytännön maahanmuuttopolitiikan kannalta merkittävää on esimerkiksi se, että sopimus sallisi säilöönottokeskusten käyttämisen vain ”viimeisenä keinona”.

Suomessa tästä YK:n siirtolaisuussopimuksesta ei ole käyty käytännössä minkäänlaista keskustelua. Valtamedia on vaiennut aiheesta visusti. Virallisesti Suomen hallitus on sopimuksen hyväksymisen kannalla.

Tavio vaatii asiaa eduskunnan käsiteltäväksi
Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on teki torstaina toimenpidealoitteen, jossa vaaditaan hallitusta tuomaan kiireellisesti YK:n GCM-sopimukseen liittyminen eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi.

Tavio näkee uuteen YK:n sopimukseen liittymisessä riskejä.

– Yhdysvallat jättäytyi sopimuksen ulkopuolelle, koska se katsoi sopimuksen mahdollisesti tulevaisuudessa rajoittavan valtioiden itsemääräämisoikeutta maahanmuuttoasioissa. Kun Yhdysvaltain kaltainen suuri maa toimii näin, olisi asiasta syytä käydä keskustelu eduskunnassa. Vaikka on todettu, että sopimus ei olisi juridisesti sitova, on kuultu useita puheenvuoroja, joiden mukaan sopimus olisi silti tosiasiallinen ohjeistus, Tavio kertoi.

https://www.suomenuutiset.fi/maahan...anmuutolle-kriittisia-aania-gcm-sopimuksella/
Näin se homma etenee. Kohta voidaan taas ulista, miten sopimukset ja Arwo Pohja kieltää tekemästä YHTÄÄN mitään järjellä selitettävää. Lampaat allekirjoittaa aivan varmasti kyseiset paperit ja lammaskansa hyväksyy, kiitos taas vitusti.

Minä ajattelin jo useita vuosia sitten, että ei kait tämä kovin paljoa hullummaksi voi enää mennä, mutta ja vitut, ei paljoa järki päätä pakota.
 
Näin se homma etenee. Kohta voidaan taas ulista, miten sopimukset ja Arwo Pohja kieltää tekemästä YHTÄÄN mitään järjellä selitettävää. Lampaat allekirjoittaa aivan varmasti kyseiset paperit ja lammaskansa hyväksyy, kiitos taas vitusti.

Minä ajattelin jo useita vuosia sitten, että ei kait tämä kovin paljoa hullummaksi voi enää mennä, mutta ja vitut, ei paljoa järki päätä pakota.

Niinpä. Paha aavistus on, että muutaman vuoden päästä naureskellaan Mykkäsen puheille "vain" 10 000:n kiintiöpakolaisen vuosimäärästä, kun YK ja EU tämän sopparin perusteella jyvittää meille moninkertaisen määrän vuodessa, joka vuosi, aina hamaan tulevaisuuteen tai yhteiskunnan romahdukseen asti, kumpi sitten ensimmäisenä toteutuukaan.

Paitsi että ei paljoa naurata.
 
Nyt vain tekemään ankarasti töitä isolla veroprosentilla, että valtiolla on varmasti tarpeeksi paalua hoitamaan kaikenlainen matujen hyysäys. Muistakaa kuitenkin, että Putini on iso paha mörökölli mitä pitää varoa eikä tätä selkäänpuu... eikun siis mitä parhain kansan ystävää, Suomen valtiota.
 
Viimeksi muokattu:
Sopimus on sopimus joista pääsee aina irti.

Mutta ollaankos tuon sopimuksen varjolla muuttamassa jo jotain Suomen laissakin? Vertaan miinakieltoon. Siinähän myyrät pääsivät sotkemaan myös Suomen lakia. Ja nyt vedotaan siihen että koska "laki on noin" niin turpa kiinni kyseenalaistajat.
 
YK koetaan suurena vääryytenä laajoilla alueilla, jota ei voi arvioida, arvostella tai mitenkään kieltää toimimasta ja YK.n henkilöt ovat tuskaisenntietoisia omasta kyseenalaisesta asemastaan. Lobbaaminen on rajua ja siellä käytetään melkoisesti kyseenalaisia tapoja saada maihin "sopimuksia" aikaan. Esim. Halonen aika avoimella kädellä kohteli YK soppareita ja saikin sittemmin YK.lta pakasterahaa ja tekemistä.... Mielestäni koko YK on yhtä tarpeeton toimija kuin INTERPOL.
 
Kasvava ilmiö: Turvapaikkaa haetaan kielteisen päätöksen jälkeen uudelleen – syynä seksuaalinen suuntautuminen

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo sanoo tämän ajan ilmiöksi, että samat hakijat pyörivät turvapaikkaprosessissa.(KUVA: Lehtikuva, Esa Syväkuru)
Julkaistu: 28.10. 6:45

TURVAPAIKANHAKIJAT

Kristityksi kääntyminen ja homoseksuaalisuus ovat toisen hakemuksen jättäneillä yleisimmät perusteet.

MAAHANMUUTTOVIRASTOA työllistävät entistä enemmän turvapaikanhakijat, jotka ovat aiemmin saaneet kielteisen päätöksen ja uudessa hakemuksessaan kertovat olevansa homoseksuaaleja ja sen vuoksi vaarassa.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo taustoittaa, miten vuonna 2015 Suomeen saapui paljon turvapaikanhakijoita. Hakemusten käsittely ruuhkautui eri portaissa.

– Jo 2017 oli selkeä muutos siinä, että ensimmäisen päätöksen jälkeen, joka on kielteinen, heti tehtiin uudella perusteella hakemus.

Tänä vuonna Maahanmuuttovirastoon on tullut reilu 3 500 hakemusta. Hakemuksista noin 1 600 on uusijoita. Heidän osaltaan on ainakin yhden kerran tehty kielteinen päätös.

Esko Repo ei osaa tarkalleen sanoa, kuinka moni uusijoista vetoaa homoseksuaalisuuteen. Maahanmuuttovirasto ei tilastoi hakuperusteita.

– Jos esitetään uusi peruste, yleisin syy on kristinuskoon kääntyminen. Toiseksi yleisin syy on seksuaalinen suuntautuminen, Repo sanoo yleisellä tasolla.


Uusintahakemuksen tekijöissä irakilaiset ovat suurin ryhmä. Irakilaisten lisäksi uusintahakemuksia tekevät Afganistanista, Somaliasta ja Iranista tulleet.

Näistä maista tulleissa on hakijoita, jotka vetoavat seksuaaliseen suuntautumiseensa.

– On valtioita, joissa seksuaalisen suuntautumisen perusteella voi pelätä joutuvansa vainotuksi.

Suomessa ei ole laissa rajoitettu turvapaikkahakemusten määrää.

– Jos aiemmin on ollut perusteena kotimaan turvallisuustilanne ja sitten esittää, että on käännytty kristinuskoon tai on homoseksuaali, asia tutkitaan, kuten turvapaikka-asia tutkitaan.

MITEN uskottavaa sitten on, jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut perheellinen kertoo myöhemmässä vaiheessa, että hän on homoseksuaali?

Perhe on voinut olla myös kulissi, Repo huomauttaa.

– Toisaalta seksuaalinen identiteetti on mitä on.

Repo sanoo, että turvapaikasta päätettäessä pitää selvittää, mitä voisi tapahtua, jos henkilö palaa kotimaahan. Päätöstä tehtäessä arvioidaan myös kertomuksen uskottavuutta.

Repo sanoo tämän ajan ilmiöksi, että samat hakijat pyörivät prosessissa.

– Tuntuu välillä turhalta, että sama hakija on monta kertaa edessä ja jos ei ole kyetty esittämään mitään uutta.

Tänä vuonna hakemuksissa on tapahtunut muutos.

Homoseksuaalisuuteen vetoamisesta uutisoi aiemmin Suomen Kuvalehti.

HOMOSEKSUAALISUUS on todellinen vainoamisen syy monista eri maista saapuville, korostaa sosiaalityössään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia turvapaikanhakijoita tukeva HeSeta ry.

– Meillä on satoja jäseniä, jotka ovat turvapaikanhakijoita ja pakolaistaustaisia, HeSetan toiminnanjohtaja Aaro Horsma kertoo.

Horsman mukaan on esimerkiksi asiakkaita, jotka ovat kotimaassaan nähneet samaa sukupuolta olevan kumppaninsa murhan. Silti he ovat saaneet Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen.

– Kokemus on niin traumaattinen, ettei siitä ole helppo kertoa. Negatiivisten turvapaikkapäätösten perusteluissa on mainittu muun muassa tunneilmaisun rajallisuus, joka on kyllä yksi traumaperäisen stressihäiriön yleisin oire.

– Myös tulkkien taso vaihtelee ja vaikuttaa haastattelujen sujuvuuteen.
HORSMA sanoo, että homoseksuaalisuus on turvapaikanhakijoiden kotimaassa yleensä tabu. Vasta Suomessa moni on uskaltanut tulla ulos kaapista hakiessaan tukea ja tietoa.

Puhuttelut ja päätökset lähtevät Horsman mukaan usein länsimaisista arvoista.

Länsimaissa on mahdollisuus tutustumiseen, yhdessä olemiseen, asumiseen ja esiintymiseen julkisesti yhdessä.

Turvapaikanhakijan kotimaassa kahden samaa sukupuolta olevan yhdessäolo on aina riski. Tapaamiset sovitaan usein erikseen ja ne ovat lyhyitä.

– Sitten täällä ihmetellään, miksi tarinat suhteista ovat niin seksipainotteisia. Seksi on iso osa monen ihmisen seksuaalisuutta. Sen harrastaminen kumppanien kanssa, vaarallisissakin ympäristöissä, voi olla tärkeä ja monelle ainoa tapa toteuttaa tärkeää osaa itsestään.

Horsman mukaan Maahanmuuttoviraston haastatteluissa on parantamisen varaa. Viraston työntekijät eivät aina osaa tunnistaa seksuaaliseen vähemmistöön kuuluvaa.

– Maahanmuuttoviraston työntekijöillä ei ole tarvittavaa seksologian koulutusta ja osaamista.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005879745.html
 
YK koetaan suurena vääryytenä laajoilla alueilla, jota ei voi arvioida, arvostella tai mitenkään kieltää toimimasta ja YK.n henkilöt ovat tuskaisenntietoisia omasta kyseenalaisesta asemastaan. Lobbaaminen on rajua ja siellä käytetään melkoisesti kyseenalaisia tapoja saada maihin "sopimuksia" aikaan. Esim. Halonen aika avoimella kädellä kohteli YK soppareita ja saikin sittemmin YK.lta pakasterahaa ja tekemistä.... Mielestäni koko YK on yhtä tarpeeton toimija kuin INTERPOL.
Ettet ole nyt vähän liian ankara Interpolia kohtaan?
A global child sexual exploitation ring has been taken down by the FBI and Europol, leading to the arrest of hundreds of suspected paedophiles.
www.independent.co.uk/news/world/europe/europol-fbi-joint-investigation-operation-pacifier-uncovers-global-paedophilia-ring-870-arrests-a7722821.html%3famp
 
Tuo turvapaikkojen tarpeen arviointi muistuttaa tietyllä tapaa huijareiden uhriksi joutuneiden tarinoita. Usein ihmetellään, että kuinka fiksutkin ihmiset, usein naiset, antavat petkuttaa itseään melko ilmiselvilläkin sepustuksilla.

Selitykseksi on tarjottu, että älykkäät ihmiset paikkaavat itse kertomusten heikot kohdat ja ja keksivät selitykset epäloogisuuksiin. Riittää että on halu uskoa tarinaa, silloin osallistutaan itse sen uskottavuuden varmistamiseen.

Tuo, että turvapaikan haun syy muuttuu joka kerta kun uusi hakemus jätetään, saattaisi herättää tavallisissa ihmisissä epäilyksiä. Nyt asiantuntijat laveasti näyttävät luettelevat hyviä ja päteviä syitä sille. Onkohan siellä oikeat ihmiset päättämässä näistä?
 
Nyt vain tekemään ankarasti töitä isolla veroprosentilla, että valtiolla on varmasti tarpeeksi paalua hoitamaan kaikenlainen matujen hyysäys. Muistakaa kuitenkin, että Putini on iso paha mörökölli mitä pitää varoa eikä tätä selkäänpuu... eikun siis mitä parhain kansan ystävää, Suomen valtiota.

Muista se, että the Butler did it.

Oman maamme itsemääräämisoikeuden omien etujensa vuoksi myyvät luopiot ovat oma lukunsa, eikä heitä pidä sekoittaa Pulteriin. Kaikesta huolimatta vääntäydyn myös huomenna ”sorvin ääreen” ja maksan korkeita veroja vähäisistä ansioistani, vaikka siitä lohkeaa lovi myös niille, jotka loisivat täällä. Mieti sitä.
 
Tuo turvapaikkojen tarpeen arviointi muistuttaa tietyllä tapaa huijareiden uhriksi joutuneiden tarinoita. Usein ihmetellään, että kuinka fiksutkin ihmiset, usein naiset, antavat petkuttaa itseään melko ilmiselvilläkin sepustuksilla.

Selitykseksi on tarjottu, että älykkäät ihmiset paikkaavat itse kertomusten heikot kohdat ja ja keksivät selitykset epäloogisuuksiin. Riittää että on halu uskoa tarinaa, silloin osallistutaan itse sen uskottavuuden varmistamiseen.

Tuo, että turvapaikan haun syy muuttuu joka kerta kun uusi hakemus jätetään, saattaisi herättää tavallisissa ihmisissä epäilyksiä. Nyt asiantuntijat laveasti näyttävät luettelevat hyviä ja päteviä syitä sille. Onkohan siellä oikeat ihmiset päättämässä näistä?
Epäilen että hyvää tekoälyä olisi vaikeampi kusettaa.
 
Presidentti Sauli Niinistö aikoo matkustaa joulukuussa Marokon Marrakechiin monenkeskiseen kansainväliseen kokoukseen. Matkan aikana nousee esiin Afrikan pakolais- ja siirtolaisongelma, jota hallitukset niin Afrikassa kuin Euroopassa yrittävät epätoivoisesti ratkaista.

Presidentin kanslia vahvistaa Lännen Medialle, että Niinistö osallistuu 10.-11. joulukuuta hallitustenväliseen YK-konferenssiin, jonka aiheena on turvallinen ja järjestäytynyt siirtolaisuus maailmanlaajuisesti.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4...os+YKn+yleiskokouksen+yhteydessa+New+Yorkissa
 
Sauli taitaa vetää nimen alle GCM:ään?

The three pillars of the UN – peace and security, human rights and development – have stood the test of time. But we have also discovered that many of the present global challenges do not respect the boundaries between them. The pillars are increasingly interlinked, as are the challenges themselves.

The most important achievements of the UN system in recent years are testimony to this. I am thinking of the Agenda 2030, the Paris Agreement, and the Global Compacts on Migration and Refugees. Issues like sustainability, climate change and migration are not only about development and human rights. They are also essential questions of peace and security.

Climate change is the prime example of the need for prompt global action. The upcoming report of the IPCC will further underscore the urgency of our response. It will also show how much remains to be done. So far, the voluntary contributions from the state parties to the Paris Agreement are not enough to keep the global temperature rise well below two degrees Celsius. We must do a lot more, and more quickly.

In the North, we are witnessing how the Arctic region is warming with an alarming pace. This is not just a regional problem, as it poses a threat to the entire global climate system. One important factor in accelerating the melting of sea ice in the Arctic are black carbon emissions. Reducing black carbon that lands on the white ice would have immediate positive effects to prevent melting. A commitment to curb those emissions would be a key objective of an Arctic Summit that Finland, as the current Chair of the Arctic Council, is ready to host.

Without mitigation, climate change will also lead to a further increase in migration flows. Already now, some 65 million people across the world are displaced – the highest figure since the Second World War. Some hundred million people worldwide are in urgent need of basic humanitarian assistance, and the number is growing. There are no quick and easy solutions, but doing nothing is not an option. I therefore welcome the Global Compact on Migration and I look forward to participating in the conference to adopt it in Marrakech in December.

http://www.tpk.fi/public/default.aspx?contentid=378445&culture=en-US

linkistä saa suomenkielisen versionkin..
YK:n kolme peruspilaria – rauha ja turvallisuus, ihmisoikeudet sekä kehitys – ovat edelleen ajankohtaisia. Olemme kuitenkin saaneet huomata, että monet tämän ajan globaaleista haasteista eivät piittaa niiden välisistä rajoista. Peruspilarit ovat yhä enemmän kytkeytyneet toisiinsa, kuten globaalit haasteetkin.

YK-järjestelmän viime vuosien tärkeimmät saavutukset ovat siitä osoitus. Hyviä esimerkkejä ovat Agenda 2030, Pariisin ilmastosopimus ja muuttoliikettä ja pakolaisuutta koskevat Global Compact -aloitteet. Kestävyyden, ilmastonmuutoksen ja muuttoliikkeen kaltaiset asiat eivät koske vain kehitystä ja ihmisoikeuksia. Ne ovat myös oleellisia rauhan ja turvallisuuden kysymyksiä.

Ilmastonmuutos on erinomainen esimerkki tarpeesta ripeään globaaliin toimintaan. Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin tuleva raportti alleviivaa entisestään toimiemme kiireellisyyttä. Raportista käy myös ilmi, kuinka paljon vielä on tehtävää. Pariisin ilmastosopimuksen osapuolien vapaaehtoiset toimet eivät toistaiseksi suinkaan riitä pitämään maapallon keskilämpötilan nousua alle kahdessa asteessa. Meidän on tehtävä huomattavasti enemmän ja huomattavasti nopeammin.

Pohjoisessa olemme joutuneet todistamaan, miten huolestuttavan nopeasti arktinen alue lämpenee. Eikä kyse suinkaan ole pelkästä alueellisesta ongelmasta, sillä arktisen alueen lämpeneminen uhkaa koko maailman ilmastojärjestelmää. Mustan hiilen päästöt nopeuttavat osaltaan merkittävästi arktisen alueen merijään sulamista. Jäälle päätyvän mustan hiilen määrän vähentäminen hidastaisi merijään sulamista välittömästi. Sitoutuminen mustan hiilen päästöjen vähentämiseen olisi yksi tärkeimmistä tavoitteista arktisessa huippukokouksessa, jota Suomi Arktisen neuvoston tämänhetkisenä puheenjohtajamaana on valmis isännöimään.

Mikäli ilmastonmuutoksen annetaan edetä, se johtaa myös muuttoliikkeen jatkuvaan voimistumiseen. Maailmassa on jo nyt noin 65 miljoonaa pakolaista – enemmän kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. Lisäksi noin sata miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa tarvitsee kiireellistä humanitaarista apua, ja lukumäärä kasvaa jatkuvasti. Nopeita ja helppoja ratkaisuja ei ole, mutta toimettomuuskaan ei ole vaihtoehto. Siksi tuen lämpimästi globaalia siirtolaisuuskompaktia ja odotan jo mielenkiinnolla konferenssia, jossa se hyväksytään joulukuussa Marrakechissa.
 
Back
Top