Veikkaan että lentoasemien kautta tällä kertaa. Cargotec on jo sitoutunut kuskaamaan sieltä eteenpäin.
Karkotekillakaan ei ole sellaisia koneita joilla voisi laskeutua traktorien ja henkilöautojen sekaan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Veikkaan että lentoasemien kautta tällä kertaa. Cargotec on jo sitoutunut kuskaamaan sieltä eteenpäin.
Ei olisi mikään raja mennyt kiinni. Päinvastoin.Epäiletkö oikeasti, että rajat olisi menneet kiinni tuolla skenaariolla?
YLI 50 AFROSUOMALAISEN KANNANOTTO: ONGELMA EI OLE MAAHANMUUTTO VAAN RASISMI
KANSAN UUTISET3.12.2018 9.28
KOTIMAA
Suomi on 12 EU-maata koskevassa tutkimuksessa rasistisin maa. On aika kysyä, mitä teemme asialle, vetoomuksessa todetaan.
Yli 50 afrosuomalaista eri ikäluokista, koulutustaustoista ja ammattikunnista julkaisi maanantaina kannanoton rasismista Suomessa. He kokevat, etteivät ole päässeet osallistumaan itseään koskevaan julkiseen keskusteluun, vaikka viime viikolla julkaistussa tutkimuksessaSuomen todettiin olevan rasistisen maa tutkituista 12 valtiosta.
Kannanoton aakkosjärjestyksessä ensimmäinen allekirjoittaja on lääkäri Hibo Abdulkarim ja viimeinen sosionomi Yasmin Yusuf. Heidän mukaansa keskustelu rasismista Suomessa on kiertänyt kehää vuosikymmeniä.
”Meidän sukupolvemme kohtaama syrjintä heijastelee vanhempiemme kokemuksia ja kuten silloin, myös nyt energiaa ja resursseja käytetään enemmän ongelman selittämiseen ja kieltämiseen kuin konkreettiseen muutokseen”, he kirjoittavat, ja jatkavat, että on aika siirtyä kysymyksestä onko rasismia siihen, mitä aiomme tehdä asialle.
Suomi rasistisin maa
Afrosuomalaiset, joilla on juuria Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa, ovat yksi niistä ryhmistä, joihin rasismi kohdistuu raskaimmin. Being Black in the EU -tutkimuksessa 63 prosenttia Suomen vastaajista katsoi joutuneensa rasistisen häirinnän kohteeksi. Luku on korkein tutkittujen maiden joukossa. Pohjoismaista Ruotsissa ja Tanskassa vastaajista 41 prosenttia ilmoitti rasistisesta syrjinnästä.
Suomesta kyselyssä oli mukana noin 500 vastaajaa.
ILMOITUSMyös rasistista väkivaltaa koettiin Suomessa eniten tutkituista maista.
Rasismi vaikuttaa kaikkeen elämässä
Afrosuomalaiset kertovat kannanotossaan rasismin vaikutuksista näin:
”Rasismin vaikutukset ovat moninaisia ja ulottuvat elämän kaikille osa-alueille arkisista kohtaamisista rakenteissa tapahtuvaan syrjintään niin työelämässä, asuntomarkkinoilla kuin koulutuksessakin.
”Yksilön tasolla kasautuneet rasismin kokemukset traumatisoivat ja luovat turvattomuuden ja ulkopuolisuuden tunnetta. Rakenteellinen rasismi taas estää kokonaisen ihmisryhmän yhdenvertaisen etenemisen yhteiskunnassa. Pitkällä aikavälillä näillä kokemuksilla on osoitettu olevan yhteys syrjäytymiseen ja mielenterveysongelmiin.”
”Yhteiskunnallisella tasolla ongelmat kasautuvat ja aiheuttavat kansantaloudellista kuormaa. Lisäksi Suomen maine EU:n rasistisempana maana vähentää maan houkuttelevuutta ulkomaisille osaajille. Rasismi syö resursseja ja aiheuttaa inhimillistä kärsimystä, jonka hinnan maksaa lopulta Suomi.”
Vihanlietsontaa ja uhkakuvia
Kannanoton mukaan poliittinen ja yhteiskunnallinen keskustelu maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä on usein aggressiivista. Faktojen puute, populistinen puhe ja totuuden muunteleminen luovat väärinymmärrystä ja pelkoa kaikille osapuolille.
”Vihanlietsonta ja uhkakuvien maalailu vaikuttavat suoraan Suomessa asuvien afrosuomalaisten ja muiden ei-valkoisten elämään. Termi maahanmuuttaja onkin muodostunut lähes synonyymiksi ei-valkoiselle ihmiselle ja samaan aikaan länsimaista muuttaneita valkoisia ei lasketa samaan kategoriaan.”
”Me olemme suomalaisia”
Allekirjoittajat huomauttavat, että maahanmuuttajista keskusteltaessa puhutaankin usein ”kaikista meistä”, vaikka vain osa on maahanmuuttajia.
”Me olemme suomalaisia, kansalaisia, äänestäjiä ja veronmaksajia mutta meistä keskustellaan harvoin muulloin, kuin maahanmuuton yhteydessä. Meidän olemassaoloamme käytetään lyömäaseena poliittisessa pelissä, johon poliitikot yli puoluerajojen ovat osallistuneet.”
Kannanotto päättyy toteamukseen, että ”on valtion tehtävä muokata rakenteita ja yhteiskuntaa, jotta kaikilla yhteisöillä ja yksilöillä olisi mahdollisuus turvalliseen elinympäristöön. On myös valtion edun mukaista luoda olosuhteet, joissa meillä kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet kasvaa, elää ja olla aktiivinen osa yhteiskuntaa”.
https://www.kansanuutiset.fi/artikk...otto-ongelma-ei-ole-maahanmuutto-vaan-rasismi
Huolestuneet veronmaksajat,
Hibo Abdulkarim, lääkäri
Khadar Ahmed, elokuvantekijä
Maryan Abdulkarim, kirjoittaja
Suldaan Said Ahmed, Vasemmistoliiton puoluevaltuuston 1.vpj, Helsingin
kaupunginvaltuutettu
Warda Ahmed, sarjakuvataiteilija, opiskelija
Nosh A Lody, marmori
Jonatan Aurum, yrittäjä
Harriet Aryenda, yrittäjä
Shukri Carabey, valokuvaaja/visual storyteller
Leo Custodio, tutkijatohtori
Vanessa Daniel, sosionomi
Vanessa Deggins, kirjoittaja
Laura Eklund Nhaga, yliopisto-opiskelija, aktivisti
Wisam Elfadl, kulttuurituottaja, projektikordinaattori
Fatima Ferwinjen, markkinointikonsultti
Monica Gathuo, tutkijatoimittaja ja tuottaja
Daniel Grant, virkamies
Eric Hartin, ohjelmistokehittäjä
Sasha Huber, kuvataiteilija ja tutkija
Ima Iduozee, koreografi
Uwa Iduozee, valokuvaaja
Peter Kariuki, erityisasiantuntija
Jenny Kasongo, korkeakouluopiskelija
Jasmine Kelekay, tohtoriopiskelija/doktorand
Amira Khalifa, näyttelijä
Ewan Kunchev, psykologi
Rebekka Kuukka, DJ ja artisti
Meron Laine, hiusalan ammattilainen
Aurora Lemma, lääk.kand., valt. yo
Jasmiini Lemma, lääkäri
Siria Lemma, lääketieteen tohtori
Markos Lemma, LL, radiologian erikoislääkäri
Sonya Lindfors, koreografi, taiteellinen johtaja
Danielle Lindholm, sosiaalityöntekijä/socialarbetare
Jade Lönnqvist, opiskelija
Kaisla Löyttyjärvi, taiteenmaisteri
S. Nousiainen, yhteiskuntatieteiden yo
Ajak Majok, tanssinohjaaja
Deogracias Masomi, artisti, näyttelijä
Kapinga Mbuyi, tulkki
Hanna Mithiku, projektipäällikkö
Faith Mkwesha, PhD
Priscilla Mmari, hiustaiteilija, afrohiusspesialisti
Marlon Moilanen, oik. yo, tanssija
Michaela Moua, Ratkaisukeskeinen terapeutti, aktivisti
Saida Mäki-Penttilä, ympäristö-ja kehitystieteen maisteri
Efe Ogbeide, tuotantoassistentti
Zipora Ogola, musiikin yo
Akunna Onwen, maisteriopiskelija
Irene Omwami, korkeakouluopiskelija
Julian Owusu, tanssija, fysioterapeutti
Mirna Shampemba, markkinoinnin asiantuntija
Liban Sheikh, korkeakouluopiskelija
Sylvia Sene, viestintäasiantuntija
Caroline Suinner, vapaa taiteilija
Esete Sutinen, tanssitaiteilija
Jani Toivola, kansanedustaja
Mimi Tuunanen, korkeakouluopiskelija
Mirjam Yeboah, vaatetussuunnittelija/formgivare i beklädnad
Oona Ylänkö, brändiasiantuntija
Yasmin Yusuf, sosionomi
Sarjassamme kommentoida nyt Eu: n verorahoin tehtyä tutkimusta.
Niin eiköhän Sveitsiläiset ja Norjalaiset olisi vielä rasistisempia kommentti, koska eivät kuulu tähän rakoilevaan talousliittoon
Puolesta enkä vastaan hk.
Tutkimus Euroopan Unionin rahoittamana toivooko minkään EU maan orkkis( alkuperäis) kansalaiset afrokansalaisia lisää maahansa.Oliko tuossa kannanotossa yhtään konkreettista ehdotusta siitä, mitä pitäisi tehdä ongelman ratkaisemiseksi? Siis muuta kuin ”tarttis tehrä jotain”
Tanskallahan olisi tuo Grönlanti Voi olla, ettei tulisi ainuttakaan turvapaikanhakijaa enään.Tanskan hallitus haluaa lähettää rikoksiin syyllistyneet turvapaikan hakijat eristyksiin pienelle saarelle
https://yle.fi/uutiset/3-10534926
Elikkäs.... Halla-aho ehdottaa, Suomen johto tyrmistyy ja kauhistuu, Tanskassa kuullaan asiasta, pidetään ideaa loistavana ja otetaan saarelle vienti hallitusohjelmaan.
Hyvin me edelleen ammumme omaan jalkaan.
.
Muutaman kuukauden päästä voikin ilmoittaa, että työ on päättynyt mutta koska oleskelulupa on ja suomessa se tuntuu olevan toistaiseksi voimassa ole niin henkilöhän saa tuollaisen porsaanreiän kautta jäädä vaikka loppuelämäkseen Suomen sosiaaliturvan piiriin.
Mukana olivat Kehys, Pakolaisapu, Amnesty International, Kepa, SPR, Kirkon ulkomaanapu, Siirtolaisuusinstituutti, Kuntaliitto, SAK, STTK, YK-liitto, UN Women, työnantajat ja Ihmisoikeuskeskus.
Eikö ole mahdollista että Eurooppa-oikeus käyttää tätä hyväksyttyä sopimusta (siis YK:n päätöslauselmaa) perusteluissaan kun aikanaan tekee tätä koskevia ratkaisuja. Silloinhan siitä tulee sitä kautta heti suomeakin sitova sopimus? Eikö niin, ja jos ei niin miksi?
RENNE KLINGE: Totta, asiakirja hyväksytään YK:n päätöslauselmalla.
Sakkokamaa. Virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta tulisi jo vähintään ehdollista, mahdollisesti myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jotka ovat näiden nimikkeiden "raskaammat" versiot.Pakkopalautusta vastustanut vihreiden lainsäädäntösihteeri joutuu syytteeseen
Syyte on nostettu haitanteosta virkamiehelle ja ilmailurikkomuksesta.
Toivottavasti lätkäistään raskaimman kautta!
Mitä seuraamuksia näistä on yleensä tullut (haitanteosta virkamiehelle ja ilmailurikkomuksesta)?
https://yle.fi/uutiset/3-10541388
https://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2015/09/16/jos-edes-puhuttaisiin-oikeilla-sanoilla/Nyt pää kylmäksi poliitikot, jotka vietätte aikaanne somessa. Jos pitkällekantavia päätöksiä tehdään sosiaalisessa mediassa kiehuneiden tunteiden pohjalta, mitäs sitten kun tunne muuttuu ja yhden totuuden hetki on ohi ja vaihtunut toiseksi totuudeksi? Teidän pitää uskaltaa ajatella pitkäjänteisesti, perustellusti, itsenäisesti ja kirkkaasti.
Nyt turvapaikkapolitiikkaamme vaivaa sumeus, käsitteitä myöten.
Sanon nyt heti alkuun, että hädänalaista ihmistä tulee auttaa. Kun minusta tuli aikoinaan nuori äiti, jotain sydämessä repesi. Kaikkien lasten kohtalot kaikkialla maailmassa alkoivat kastella tyynyjäni, kun tajusin, mikä olento lapsi on. Siitä syystä halusin töihin avustusjärjestöön, auttamaan maailman kärsiviä.
Kokemus kehitysyhteistyöjärjestössä opetti nopeasti näkemään suuren eron eri tavoissa auttaa. Humanitaarinen apu oli katastrofeissa välttämätöntä ensiapua, mutta jokainen ammattilainen tajusi, että sillä ei ratkaista mitään. Siitä ei saa tulla järjestelmää, joka ruokkii olemassaoloaan. Pitää ennaltaehkäistä ongelmia; sitä tarkoittaa korkeatasoinen kehitysyhteistyö. Ihmisiä autetaan siellä missä he ovat, ja tavalla, joka nostaa autettavan omille jaloilleen tehden avun tarpeettomaksi. Olen ollut vuosikymmenten ajan tehokkaasti auttavien järjestöjen työn kannattaja. Esimerkiksi yhteisöllinen kummilapsityö on saanut luottamukseni. Apu menee perille eikä juutu korruption tai tehottomuuden rattaisiin. Itkuni vähenivät kummasti kun tiesin, että jotain järkevää voi tehdä. Unettomuuteni tai kyyneleeni ei auta, fiksut teot auttavat. Itse nostaisin välittömästi kehy-määrärahoja mutta samalla katsoisin hyvin tarkkaan, millainen apu tehoaa.
Olen seurannut huolestuneena nyt syntyvää tilannetta pakolaiskriisin kanssa. On viimeinen hetki ratkaista ongelmia ennen kuin ne ovat ratkaisemattomia. Mielessäni on monia kysymyksiä, tajutaanko nyt, mitä on tapahtumassa. Arvostan ihmisten sydämellisyyttä ottaa vastaan turvapaikanhakijoita, mutta yhtälö on tällä hetkellä pelottava. Tilanne on synnyttänyt vetovoimatekijän, ja ruokkii toivoa väärin perustein.
Tuo ihmisvirta ei lopu ennen olot ovat tasaantuneet niin, että tänne on syntynyt sama tilanne, jota paetaan. Älypuhelinten, parantuneen liikkuvuuden ja sosiaalisen median vuoksi elämme aivan erilaista aikaa kuin ennen. Tilannetta ei voi verrata aiempiin kansainvaelluksiin tai ylipäätään mihinkään. Somessa leviävä tieto ystävällisistä vastaanottajista käynnistää miljoonien ja miljoonien ihmisten muuttoliikkeen paremman sosiaaliturvan ja terveydenhuollon piiriin. Jos siihen sisältyy taustaoletus, että elämisen maksaa joku toinen, kyseessä on kestämätön väärinkäsitys.
Otan hirveän riskin kirjoittaessani tätä. Joku taatusti leimaa minut rasistiksi. Tiedän hyvin, etten ole. Yritän vain perätä hallittuja toimia, jotta ei kävisi niin, että vainoa pakenevat saavat vainoojat kannoilleen. On kysyttävä kysymyksiä, joihin päättäjien on vastattava ennen kuin on liian myöhäistä.
Yksi sellainen kysymys on, miten voimme varmistaa, ettemme ota taka-askeleita ihmisoikeuksissa? Yhteiskuntamme suojelee lasten ja naisten oikeuksia, eikä niistä voi tinkiä. Meillä ei voi muodostaa yhteisöjä, jossa vaikkapa sharia-laki nousee maamme lakia korkeammaksi. Olen itse pitänyt sylissäni lasta, joka on raiskattu uskonnollisin perustein, halannut naista, joka on saanut kuolemantuomion jumalanpilkan perusteella, tavannut naisen, joka on saanut tuomion raiskatuksi tulosta ja alaikäisen, joka on pakotettu naimisiin, kuunnellut muslimiveljeskunnan jäsentä, joka puolusti ajatusta vaimon lyömisestä kunhan sen tekee ulkoisia vaurioita aiheuttamatta.
Uskon, että olemme kaikki yksimielisiä siitä, että tämä ei saa tapahtua Suomessa. Moni on tullut Eurooppaan pakoon näitä käytäntöjä. Nyt ei saa tapahtua niin, että nämä käytännöt tulevat perässä vain siksi, että tilanne on hallitsematon ja että tilanteen kyseenlaistaminen saa ison joukon heiluttamaan rasismi-korttia. Muuten Eurooppaa ja eurooppalaisia arvoja ei ole.
Viime keväänä silloinen sisäministeri Päivi Räsänen puhui pontevasti sitä vastaan, että EU lähtisi kiintiöimään ja jakamaan turvapaikanhakijoita eri jäsenmaille. Räsänen perusteli, että yksikään jäsenmaa ei kannata ideaa. Hän sanoi, että systeemi syrjii niitä, jotka ovat hädänalaisimmassa asemassa, eli YK:n luokittelemia kiintiöpakolaisia, joiden hätä on arvioitu. Kolmanneksi se luo vetovoimatekijän, joka palkitsee turvapaikanhakijoiden ympärillä olevaa rikollista toimintaa ja räjäyttää turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun. Hän ennusti oikein.
No onko tuo ongelma? On, jos tässä tunnelmassa ja syntyneissä paineissa ei ole enää lupa toimia harkitusti.
Nyt kukaan ei yksinkertaisesti ehdi pitää huolta laillisuudesta. Kun jäsenmaat ovat alkanet rikkoa kansainvälisen oikeuden turvapaikanhakijoita koskevia periaatteita, ja kun turvapaikanhakijan kriteereistä on tingitty laillisuuden kustannuksella, on astuttu arvaamattomaan maailmaan.
Professori Timo Vihavainen totesi taannoisessa blogissaan, että on syntynyt tilanne, jossa “asyylioikeutta käytetään maahanmuuton välineenä, mikä ei tietenkään ole sen tarkoitus. Pakolaisia vastaanotettaessa ei edes yritetä sitouttaa heitä palaamaan sinne, mistä olivat lähteneet sitten kun se on turvallista. Nykyään sellaista kai pidettäisiin aivan sopimattomana. Pakolaisuus on yksinkertaisesti muuttunut siirtolaisuudeksi ja potentiaalisia tulijoita on enemmän kuin koko läntinen maailma koskaan pystyisi vastaanottamaan, vai mitä on sanottava siitä, että pelkästään Afrikan väkiluvun ennustetaan kasvavan neljään miljardiin.”
Jos meillä olisi käytössämme edes oikeat nimitykset, järkevä käytös olisi huomattavasti helpompaa. Siirtolaisia ei tule kutsua pakolaisiksi. Siirtolaisuutta ei tule tuomita, mutta meidän tulee päättää, onko meillä varaa ja onko meillä velvollisuus antaa siirtolaisille uusi kotimaa ja maksaa heidän elinkustannuksensa. Ne jotka haluavat tätä, niiden tulee maksaa se itse eikä sälyttää asiaa lastemme maksettavaksi lisävelanotolla. Pahinta on, että tästä hallitsemattomasta tilanteesta kärsivät ne oikeat pakolaiset, jotka täyttävät pakolaisuuden kriteerit ja ovat oikeutettuja suojaan. Nyt on tullut esiin esimerkiksi, että rikolliset myyvät Syyrian passeja ihmisille, jotka eivät ole koskaan olleet Syyriassa.
Kristillinen lähimmäisenrakkaus on hyvän elämän perusta. Näkemäni auttamisenhalu herättää paljon toivoa. Muukalaista ja orpoa tulee auttaa, kärsivää armahtaa. Valtion vastuu on kuitenkin ennen muuta oikeudenmukaisuuden, turvallisuuden ja laillisuuden takaaminen. On poliitikkojen tehtävä pitää huolta, ettei sitä nykytoimin murenneta.
Pakottaako YK:n siirtolaisuussopimus Suomea ottamaan maahanmuuttajia? Hyötyykö Suomi sopimuksesta?
Olikikohan noin 30 000 euroa per turvapaikan hakija. Joka vuosi. Nelihenkiselle perheelle 120 000 euroa.Järjetön summa. Aivan järjetön.