Pakolaisuus

ak.tied

Ylipäällikkö
Ei helvetti tota videota. Aattelin puheista, että jotain pientä lasta herättelee, mutta eiku kaksmetrinen äijähän sieltä nousee sängystä.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tuosta keskustelusta löytyy useampi klassikkovideo.

https://kaksplus.fi/threads/aamu-vastaanottokeskuksessa.2479126/

Eräs kommentti.

Olen työskennellyt paikallisessa vokissa täällä päin Suomea ja voin sanoa että se mitä noissa videoissa näkyy on todellista totta. Sitä tapahtuu ja olin sitä vastaan jo silloin. En kestänyt myöskään alentuvaa puhetyyliä mitä muut naiset käyttivät keskustellessaan miesten kanssa, niinkuin nämä miehet olisivat vähä älyisiä tai pieniä lapsia.
Oikeasti kuvottaa tuo miten yrität niin epätoivoisesti syyttää valehtelusta muita tahoja ja leimaamisesta kun selvästi itse olet yksi pahimmista mustamaalaajista mitä suvakkien keskuudesta löytyy. Sitä paitsi oma mieheni on Somaliasta ja kertoi saaneensa täysin samantyyppistä kohtelua muuttaessaan aikanaan Suomeen (hänelle puhuttiin lässyttämällä ja niinkuin hän olisi ollut joku hiton lemmikki), että sellaista. Me voimme olla suvaitsevaisia ja me voimme olla suvakkeja, valinta on meidän.
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kuten täälläkin monesti todettu. Pakolaiset (muslimit)pysyvät aisoissa niin kauan kun ovat selvästi vähemmistö mutta kun ylettyy kriittinen raja alkavat käyttäytyä herrarotuna.
Liittynee enemmän heidän heimokulttuuriin. Tässä tulee mieleen se kohta "Isku Mogadishuun" -leffasta, jossa yksi pahiksista sanoo, että "tappaminen on osa neuvottelua". Eli "heimojen" on näytettävä mihin kykenevät, jotta pääsevät jakamaan "saalista", joka tässä tapauksessa on verorahat.
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Itseäni tämä nimenomainen tapaus ei erityisemmin kuohuta, koska kyseessä on ihan aito kokonainen perhe eikä mikään pitkin-poikin Eurooppaa lomaillut nuorten miesten joukko. Perheessä 6 lasta, joista kaksi vanhintakin ovat 13- ja 10-vuotiaita, joten perheen lasten kohdalla ainakin olisi vielä ihan mahdollisuuksiakin integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan. Uutisen mukaan perhe asuu toistaiseksi jossain Keski-Suomessa, joten oletettavasti lapset käyvät vahvasti suomalaisenemmistöistä koulua ja siten eivät niin helposti ajaudu omiin jengeihinsä.
Lisäksi tuossa voisi ottaa vielä huomioon sen, että noista kuudesta (tai neljästä, riippuen miten asiaa katsoo) voidaan varsin hyvin sanoa että vain yhden tarvetta turvapaikalle tarvitsee erityisesti harkita. Naisten ja lapsien asema on kuitenkin ollut heikompi, kuin sen aikuisen miehen.
 

hansai

Ylipäällikkö
Erikoinen tarjous Irakista
Kansanedustaja Harry Harkimo, liikemies Peter Fryckman ja Saddam Husseinin entinen kenraali ovat yrittäneet vauhdittaa käännytyspäätöksen saaneiden irakilaisten palauttamista Irakiin.
Tilaajille
Irakilainen entinen kenraali Saad al-Obaidi ja liikemies Peter Fryckman ovat tunteneet toisensa jo pitkään. Vuonna 2014 he osallistuivat yhdessä Nelson Mandelan elämää käsittelevän elokuvan ensi-iltaan Helsingissä.
Paavo Teittinen HS Maria Manner HS Petja Pelli HS
Julkaistu: 13.2. 2:00 , Päivitetty: 13.2. 6:22

Helsinki/Tukholma Syksyllä 2017 kansanedustaja Harry Harkimolla oli mielessään poikkeuksellinen ehdotus Suomen hallitukselle. Hän uskoi löytäneensä ratkaisun siihen, miten tuhannet Suomessa olevat irakilaiset siirtolaiset saataisiin pakkopalautettua kotimaahansa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005999415.html

HS: Peter Fryckman ja irakilaiskenraali yrittivät tehdä sopimuksen, joka helpottaisi irakilaisten palauttamista Suomesta kotimaahansa
9:04


Huomenta Suomessa keskusteltiin turvapaikkapolitiikan kipupisteistä.


JULKAISTU 15 MINUUTTIA SITTEN

Liikemies Peter Fryckman ja irakilainen kenraali Saad al-Obaidiovat yrittäneet tehdä Suomen viranomaisten kanssa sopimusta, jonka avulla kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita irakilaisia pystyttäisiin palauttamaan kotimaahansa, kertoo Helsingin Sanomat.
HS:n tiedot perustuvat useisiin lähteisiin ja lehden näkemiin asiakirjoihin.


Suomen viranomaisille tehdyssä ehdotuksessa Irakin valtio hankkisi ruotsalaisyritys Defense Equipment Swedeniltä terrorismin torjuntaan tarkoitettuja turvakontteja, jotka maksaisi Suomen valtio. Vastineeksi Irak ottaisi kansalaisensa takaisin.

Nykyinen sisäministeri kiinnostunut asiasta
Fryckman ja al-Obaidi pyysivät vuonna 2017 kansanedustaja Harry Harkimoa järjestämään asian tiimoilta tapaamisia ministeriöiden kanssa.
Ulkoministeriö ohjasi asian sisäministeriöön, mutta sisäministeri Paula Risikko (kok.) piti ajatusta erikoisena eikä vastannut yhteydenottopyyntöihin. Nykyinen sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on ollut kiinnostunut ottamaan tietoa vastaan, mutta ehdotettu diili ei ole toteutunut.

HS:n mukaan järjestely olisi maksanut Suomelle yli 100 miljoonaa euroa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hs-peter-fryckman-ja-irakilaiskenraali-yrittivat-tehda-sopimuksen-joka-helpottaisi-irakilaisten-palauttamista-suomesta-kotimaahansa/7280706#gs.7Q9IN1LZ
 

hansai

Ylipäällikkö
Olisi ollut hyvä diili 200 000€ liikevaihdon firmalle..

https://www.allabolag.se/5565305512/defense-equipment-sweden-ab
 

Lunni

Eversti
100 miljoonaa olisi äkkiä maksanut itsensä takaisin kun geelitukat ois saatu helvettiin täältä tekemästä tuhojaan.
Siinä on vaan sellainen riski, että joku keksii oivan rahantekovälineen... "Haluatko lomailla Suomessa? Vain $1500:lla pääset autokyydillä Ruotsiin, josta [paperit hävitettyäsi] jatkat vieraanvaraisten suomalaisten luo täysihoitoon!"

Sitten vain ilmoitellaan, että vaatimattomalla panoksella, esim. uusien Mersujen ostamisella Irakin hallinnolle meidän yhtiön kauttamme, ottaisimme nämä törkeästi suomalaisten vieraanvaraisuutta käyttäneet hyväkkäät takaisin.

Ja eikun uutta mainosta kehiin...
 
  • Tykkää
Reactions: jak

strelailija

Luutnantti
100 miljoonaa on aikamoinen kasa rahaa varsinkin, kun se kiristetään neuvottomilta poliitikoiltamme. Paljonkohan siitä olisi valunut komissioina näiden välimiesveijareiden taskuihin?

Annan Mykkäselle hyvän neuvon ilmaiseksi: turvakonttien (?) lahjoittamisen asemesta ostat tavallisia majoituskontteja omaan käyttöömme. Niistä perustat Suomeen Tanskan mallin mukaisen suljetun tp-keskuksen, johon majoitetaan kaikki hylätyn tp-päätöksen saaneet, kunnes poistuvat maasta vapaaehtoisesti. Voimme maksaa poistujille pientä piiskarahaakin, sillä kustannukset jäävät murto-osaan Fryckmannin/Harkimon projektissa esitetystä summasta. Bonuksena vielä hakijoiden määrän pieneneminen, kun sana uudesta käytännöstämme leviää maailmalle.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Liikemies Peter Fryckman ja irakilainen kenraali Saad al-Obaidiovat yrittäneet tehdä Suomen viranomaisten kanssa sopimusta, jonka avulla kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita irakilaisia pystyttäisiin palauttamaan kotimaahansa, kertoo Helsingin Sanomat.
HS:n tiedot perustuvat useisiin lähteisiin ja lehden näkemiin asiakirjoihin
hei, me tienataan!:cool:
 

hansai

Ylipäällikkö
hei, me tienataan!:cool:
Nykyinen sisäministeri kiinnostunut asiasta
Fryckman ja al-Obaidi pyysivät vuonna 2017 kansanedustaja Harry Harkimoa järjestämään asian tiimoilta tapaamisia ministeriöiden kanssa.
Ulkoministeriö ohjasi asian sisäministeriöön, mutta sisäministeri Paula Risikko (kok.) piti ajatusta erikoisena eikä vastannut yhteydenottopyyntöihin. Nykyinen sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on ollut kiinnostunut ottamaan tietoa vastaan, mutta ehdotettu diili ei ole toteutunut.
Huomaatteko mikä merkintä puuttuu Harkimon nimen perästä, kyse kuitenkin vuodesta 2017?
Miten sattuikaan näin hyvän diilin esittely samaan puolueen edustajille..olisi varmaan ollut välisatama Gayman-saarillakin järjestettynä..( hyi..minua..)
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
IRAK-ASIANTUNTIJA Hussein al-Taee sanoo HS:n kuvaaman järjestelyn edustavan maailmalla tyypillistä mallia, ”valitettavasti”.

”Hämäräbisneksissä olevia ihmisiä, jotka pyrkivät käyttämään verkostojaan saadakseen tämäntyyppisen diilin aikaiseksi. Sellaista kohtaa erityisesti Lähi-idän ja Afrikan maissa.”

Al-Taeen mielestä tällaiset järjestelyt eivät ole yhteensovitettavissa Suomen arvojen kanssa.

”Meidän suurin vahvuutemme ulko- ja myös sisäpolitiikassa ovat meidän arvomme. Suomi on johdonmukainen valtio, jonka sanaan ja tekemisiin voi luottaa. Jos me lähdemme tällaisten kähmintöjen tielle, niin me ajaudumme tilanteeseen, jossa panokset kovenevat, meiltä vaadittavat rahat kasvavat ja toimijat käyvät röyhkeämmiksi.”

”Harmittaa, että epätoivon hetkellä on jouduttu tällaisiin tilanteisiin. Palautukset vaikeutuvat ja työ monimutkaistuu, jos lähdemme tälle tielle”, al-Taee sanoo.

Hänen mielestään tilanne ei ole ohi, vaikka järjestely näyttää kuivahtaneen kasaan. Se, että Suomessa on ylipäätään edes viritelty tällaisia neuvotteluita, on poikkeama viralliselta linjalta ja on varmasti pantu merkille Irakissa.

”On paljon vahvempi viesti sanoa, että meillä on ulkopolitiikassa diplomaattiset väylät, joiden kautta me hoidamme näitä asioita. Kun tällainen viesti lähtee vastapuolelle, me säilymme uskollisina arvoillemme.”

Hussein al-Taeen mukaan muillakin mailla on vaikeuksia palauttaa turvapaikanhakijoita takaisin Irakiin, myös niillä, jotka ovat investoineet Irakiin satoja miljoonia dollareita.

Al-Taee työskentelee konfliktinratkaisujärjestössä CMI:ssä, mutta on nyt vapaalla eduskuntavaalikampanjansa ajan. Hän on Sdp:n ehdokkaana.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005999797.html
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
IS:N tietojen mukaan turvapaikkapolitiikka on kiristänyt tunnelmia myös hallituksen sisällä.

Kokoomuksessa on toivottu, että ulkoministeriö hakisi Irak-palautussopimusta koskevassa asiassa ulkoministeri Timo Soinin (sin) johdolla ”aktiivisemmin ratkaisua”.

Palautussopimus on ollut Soinin agendalla ainakin lokakuusta 2015 lähtien. Soini ei vastannut IS:n yhteydenottopyyntöön.


Kyllä voi olla laiska jätkä. Suomi antaa niin paljon rahaa Irakiin. Ne menevät sitten ties mille klaaneille. Jos Soini esittää palautussopimuksen ehdoksi tuelle, se sopimus saadaan päivässä.

Turvapaikkaa haetaan nyt jopa viidettä kertaa – eduskunta vääntää uusintahakemuksia rajoittavasta lakiesityksestä


https://www.is.fi/politiikka/art-2000006000710.html
 
Top