Tutkin tuossa Ulkomaalaislakia, ja selvää on että Ruotsi on turvallinen turvapaikkamaa, josta saapuneen turvapaikanhakijan hakemus voidaan jättää tutkimatta. Maahantuloa ei ehkä voida estää, mutta tulija voidaan käännyttää Ruotsiin, joka on turvallinen turvapaikkamaa. Tämän vuoksi olisi ehdottoman tärkeää saada tulijoista koppi rajalla, koska sen jälkeen he eivät enää voi teeskennellä tietämätöntä tuloreittinsä suhteen.
Tällä hetkellä tilanne on se, että tulijat ilmoittautuvat jossain vaiheessa viranomaisille, ja voi olla vaikea todistaa heidän tulleen Ruotsista, jos ymmärtävät heittäytyä muistamattomiksi. Sen jälkeen palautus on mahdoton, jos alkuperämaa katsotaan turvattomaksi. Ja jäävät tänne halutessaan maailman tappiin.
Eli summa summarum, kaikki Ruotsin kautta tulleet voidaan palauttuu jos jämäkkyyttä löytyy, mutta se edellyttää kattavaa rajakontrollia.
Orpo herätys!
Ulkomaalaislaki
103 § (6.3.2015/194)
Hakemuksen tutkimatta jättäminen
Kansainvälistä suojelua koskeva hakemus voidaan jättää tutkimatta, jos hakija:
1)
on saapunut sellaisesta 99 §:ssä määritellystä turvallisesta turvapaikkamaasta tai 99 a §:ssä määritellystä turvallisesta kolmannesta maasta, jonne hänet voidaan palauttaa;
2) voidaan lähettää toiseen valtioon, joka vastuuvaltion määrittämisestä annetun neuvoston asetuksen mukaan on vastuussa turvapaikkahakemuksen käsittelystä;
3) on saanut kansainvälistä suojelua toisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa, johon hänet voidaan lähettää; taikka
4) on tehnyt 102 §:ssä tarkoitetun uusintahakemuksen, joka ei sisällä uusia asian ratkaisuun vaikuttavia perusteita maahan jäämiselle.
99 a § (6.3.2015/194)
Turvallinen kolmas maa
Hakijalle turvalliseksi kolmanneksi maaksi voidaan hakemusta turvapaikkamenettelyssä ratkaistaessa katsoa valtio:
1) joka ilman maantieteellistä varaumaa on liittynyt pakolaisten oikeusasemaa koskevaan yleissopimukseen, kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevaan kansainväliseen yleissopimukseen (SopS 8/1976) sekä kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastaiseen yleissopimukseen (SopS 60/1989) ja noudattaa niitä; ja
2) jossa hakija olisi voinut saada 87 tai 88 §:ssä tarkoitettua taikka muuten riittävää suojelua.
Turvalliseen kolmanteen maahan palautettavalle ulkomaalaiselle annetaan kyseisen maan kielellä asiakirja, josta ilmenee, että hänen hakemustaan ei ole tutkittu aineellisesti Suomessa.
146 a § (30.12.2013/1214)
Palauttaminen
Palauttamisella tarkoitetaan tässä laissa maastapoistamismenettelyä, jonka aikana pääsyn epäämis-, käännyttämis- tai karkottamispäätöksen saanut kolmannen maan kansalainen joko poistuu maasta vapaaehtoisesti tai hänet poistetaan maasta:
1) alkuperämaahan;
2)
kauttakulkumaahan unionin tai Suomen ja kolmannen valtion välisen takaisinottosopimuksen tai muiden järjestelyjen mukaisesti; tai
3) muuhun kolmanteen maahan, johon kyseinen kolmannen maan kansalainen päättää vapaaehtoisesti palata ja johon hänet hyväksytään.