Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Australian maine mennyttä!

(Voitaisiinko jotenkin ulkoistaa Suomen sisäpolitiikka australialaispoliitikoille??)


http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkoma...ittelya-australia-ei-aio-ottaa-yhtaan/708757/

Nauru vauhdittaa turvapaikkahakemusten käsittelyä – Australia ei aio ottaa yhtään

Ulkomaat 5.10.2015 10:06
STT
Mainos
Australian puolesta turvapaikanhakijoita säilövä Naurun saarivaltio vauhdittaa turvapaikkahakemusten käsittelyä.

Kaikkien vastaanottokeskuksessa asuvien 600 turvapaikanhakijan hakemukset käsitellään viikon kuluessa. Lisäksi heidät päästetään liikkumaan vapaasti saarella.

Australian-sanomalehden mukaan Australia antaa kolme vaihtoehtoa niille, joiden hakemukset todetaan aiheellisiksi: he voivat joko palata kotimaahansa, jäädä 10 000 asukkaan Naurulle tai tulla sijoitetuksi Kambodzhaan.

YK ja ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet Australian käytäntöä säilöä maahan pyrkivät turvapaikanhakijat Naurulle tai Papua-Uuteen-Guineaan. Turvapaikanhakijat ovat kertoneet Naurulla hyväksikäytöstä ja jopa raiskauksista.

– Se, että ihmiset päästetään kävelylle, ei ratkaise niitä perustavanlaatuisia ongelmia, joita koituu siitä, että ihmisiä säilötään määrättömän aikaa pienellä syrjäisellä saarella, sanoi australialaisen Human Rights Law Centre -ihmisoikeusjärjestön edustaja Daniel Webb.
 
Entäs Suomessa?


"Kaikki ovat Merkeliä vastaan" – omat haluavat rajat kiinni Saksassa

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaa...staoikeistolaiset haluavat rajat kiinni-41606

Oikeiston lisäksi myös sosiaalidemokraatit syyttävät liittokansleri Angela Merkeliä huonosta turvapaikkapolitiikasta.

Saksan Itävallan vastaisen rajan sulkemista ovat vaatineet ennen kaikkeaAngela Merkelin johtaman CDU:n baijerilaisen sisarpuolueen CSU:n poliitikot, mutta myös oman puolueen poliitikot ja jopa sosiaalidemokraattinen hallituskumppani SPD ovat alkaneet vaatia tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Süddeutsche Zeitunginmukaan "kaikki ovat Merkeliä vastaan".

– Vaadin liittokanslerilta lopullista vastausta ja tekoja, miten rajoitamme pakolaisten vahvistuvaa virtaa, sanoi Rheinland-Pfalzin sosialidemokraattinen pääministeri Malu Dreyer Welt am Sonntagille.

CSU:n useat kärkipoliitikot ovat vaatineet Itävallan vastaisen rajan sulkemista ja katon asettamista turvapaikanhakijoille.

– Jo seuraavina päivinä voi syntyä tilanne, jossa Baijerissa tulevat mahdollisuuksien rajat vastaan, koska muut osavaltiot eivät enää kykene ottamaan vastaan pakolaisia, sanoi CSU:n puoluesihteeri Andreas Scheuer.

CSU:n puheenjohtaja Horst Seehoferin mukaan Baijeri ei pysty enää enempään. Hän varoitti viikonloppuna, että Baijeria uhkaa romahdus.

Merkel sen sijaan on puolustanut linjaansa. Hän sanoi Deutschlandfunkinhaastattelussa, että tekisi päätöksen rajojen avaamisesta turvapaikanhakijoille uudestaankin.

– En usko, että aidat auttavat, Sen me olemme havainneet Unkarissa, Merkel vastasi kritiikkiin.

Saksan liittovaltio on lähes tuplannut arvionsa maahan saapuvista turvapaikanhakijoista tänä vuonna. Aiempi arvio oli 800 00 turvapaikanhakijaa. Nyt Saksa arvioi, että tänä vuonna maahan tulee 1,5 miljoonaa turvapaikanhakijaa.
 
Isänmaan etu edellä mennään juu... :facepalm:


Stubb heitti Ruotsin tv:ssä: ”Vuonna 2030 Suomessa 0,5 miljoonaa ulkomaalaista”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122...onna-2030-suomessa-05-miljoonaa-ulkomaalaista

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb arvioi, että Suomessa on vuonna 2030 noin puoli miljoonaa ulkomaalaistaustaista ihmistä.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) selvittää Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:llä Suomen pakolaistilannetta. Agenda-ohjelman toimittaja hämmästeli, miksi Suomessa on järjestetty mielenosoituksia ja hyökätty turvapaikanhakijoita vastaan.

– Tämä on aika uusi tilanne Suomelle. Meille on tullut vuosittain noin 3 000 turvapaikanhakijaa. Nyt meillä oli 3 000 turvapaikanhakijaa pelkästään viime viikolla. Odotimme, että tänä vuonna tulisi 15 000 turvapaikanhakijaa, mutta luvusta tulikin 30 000 ja nyt uusimmat arviot ovat 50 000. Tämä on aika hankala tilanne Suomelle sekä eurooppalaisille maille hoidettavaksi. Mutta uskon, että hanskaamme homman yhdessä, jos teemme sen rauhassa ja maltilla, Stubb sanoo ja painottaa eurooppalaista ratkaisua.

Lukuja ruotsalaistoimittaja kuvaili Suomen kannalta vallankumouksellisiksi ja kysyi Stubbilta, miten maahanmuutto muuttaa Suomea.

– Se tulee muuttamaan maata varmasti monella tapaa. Suomesta tulee koko ajan kansainvälisempi ja ihan antaakseni sinulle lukuja, niin 1990-luvun alussa Suomessa oli 40 000 ulkomaalaista. Luku on tuplaantunut joka kymmenes vuosi niin, että vuonna 2000 heitä oli 80 000 ja 2010 oli 160 000. Ja vuonna 2020 heitä tulee olemaan jo 320 000 ja sitten 2030 noin puoli miljoonaa, Stubb toteaa.

– Itse kannatan avointa, kansainvälistä, suvaitsevaista ja monikulttuurista Suomea. Olisi totuuden peittelyä sanoa, ettei monikulttuurisuus tulisi aiheuttamaan jännitteitä ja ongelmia. Mutta katson asiaa avoimin ja lämpimin sydämin ja pidän pääni kylmänä, Stubb kertoo SVT:lle.
 
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100420464861_uu.shtml

Puolet turvapaikanhakijoista saa kielteisen päätöksen - maasta poistamiseen voi mennä vuosia
Maanantai 5.10.2015 klo 06.59

Jos aiempien vuosien trendi jatkuu, noin puolet turvapaikanhakijoista saa kielteisen päätöksen ja määräyksen poistua Suomesta.

Maahanmuuttoviraston tuoreen arvion mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna noin 50 000 turvapaikanhakijaa.

Syksyn aikana massoittain saapuneiden turvapaikanhakijoiden joukkopalautukset eivät ole vielä ajankohtaisia, sillä hakemusten käsittelyaika on normaalistikin noin puoli vuotta ja ennennäkemätön hakemussuma hidastaa prosessia entisestään.

Kun kielteinen päätös on tehty, ei sen toimeenpano tapahdu salamannopeasti. Vapaaehtoiseksi palaajaksi ilmoittautumisen takaraja koittaa 30 päivän kuluttua kielteisestä päätöksestä. Viimeistään sen jälkeen poliisi puuttuu asiaan.

- Jos ajatellaan, että albaaneja tuli elokuussa viitisensataa poistettavaa, niin irakilaisia tulee olemaan kymmenkertainen luku. Siinä ei paljon auta, vaikka vietäisiin 2-3 koneellista kuukaudessa. Se vieminen kestää kuukausia tai ehkä jopa vuosia, maasta poistamisia koordinoivan Helsingin ulkomaalaispoliisin ylikomisario Kaj Wahlman arvioi.

Pakkopalautusten kulut otetaan poliisin määrärahoista, ja lisäresursseja kaivataan. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Jukka Hertellinmukaan palautuksiin on aiempina vuosina varattu noin 2,6-2,9 miljoonaa euroa.

- Ensi vuodelle on alustavasti varattu noin 4,6 miljoona, mutta se ei todennäköisesti tule riittämään.

Ulkomaalaispoliisin Wahlman toivoo, että yhä useampi palaisi lähtömaahansa vapaaehtoisesti. Samaa toivotaan myös Maahanmuuttovirastossa. Vapaaehtoiset palautukset arvioidaan paitsi inhimillisemmäksi myös yhteiskunnalle halvemmaksi tavaksi poistaa henkilö maasta.

- Vapaaehtoisesti voi lähteä omin päin tai tuetusti siten, että katetaan matkalippukustannukset ja autetaan matkustusasiakirjojen kanssa, Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön ylitarkastaja Mari Helenius kertoo.

Vaikea palautus

Vaan mitä todella tapahtuu, kun arviolta kymmenettuhannet tänä vuonna saapuneet turvapaikanhakijat saavat eteensä ei-vastauksen? Kuinka moni tottelee sitä vapaaehtoisesti?

- Meidän täytyy tiedottaa asiakkaita vapaaehtoisen paluun eduista, mutta varmasti silti on paljon niitä, jotka eivät halua lähteä, Helenius sanoo.

- Nyt saapuneista irakilaisista on jo palannut vapaaehtoisesti kymmeniä. Mutta kun heitä on tullut se 12 000-13 000, niin kymmenet on siinä aika pieni prosentti, Wahlman toteaa.

Muutkaan lähihistorian suhdeluvut eivät anna suurta aihetta optimismille. Poliisitarkastaja Hertellin mukaan poliisi poisti viime vuonna maasta yhteensä 2 802 henkilöä, siinä missä vapaaehtoisesti kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n avustamina palasi 318 henkilöä.

- Vapaaehtoisen palautuksen hyvä puoli on se, että esimerkiksi Irakiin, Somaliaan ja Afganistaniin on lähtökohtaisesti vaikea pakkopalauttaa. Siellä viranomaiset eivät ota meiltä pakkopalautuksina vastaan näitä henkilöitä, ja on vaikea hankkia väkisin matkustusasiakirjoja henkilölle, joka ei itse ole yhtään halukas avustamaan, Hertell kertoo.

Eniten turvapaikanhakijoita Suomeen on tänä vuonna saapunut juuri Irakista. Toisin kuin muilla Pohjoismailla, Suomella ei ole Irakin kanssa pakkopalautuksia mahdollistavaa sopimusta.


  • 1. Vapaaehtoinen palaaminen:Ulkomaalaisella on kielteisen päätöksen saamisen jälkeen 30 päivää aikaa hakea vapaaehtoisen paluun järjestelmään. Maahanmuuttoviraston ja kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n avulla voi saada rahoitusta matkalippuihin ja apua matkustusasiakirjojen järjestämiseen. Vapaaehtoisen paluun voi kustantaa myös itse.


  • 2. Valvottu maasta poistaminen: Poliisi valvoo ulkomaalaisen maasta poistumista ja velvoittaa tämän ilmoittautumaan poliisin tai rajatarkastusviranomaisen toimipisteessä. Ulkomaalainen voidaan määrätä luovuttamaan matkustusasiakirjansa ja matkalippunsa poliisin haltuun tai ilmoittamaan poliisi- tai rajatarkastusviranomaiselle paikka, josta hän on tavoitettavissa.

  • 3. Maasta poistaminen saatettuna: Maasta poistettavalle asetetaan saattajat lentokuljetuksen ajaksi, jos lennon turvallisuus tai maasta poistamista koskevan päätöksen täytäntöönpano sitä edellyttää. Myös kuljetuksesta vastaava liikenteenharjoittaja voi esittää pyynnön saattajsta. Saattajien määrä harkitaan tapauskohtaisesti, mutta pääsääntöisesti yhtä saatettavaa kohden on kaksi saattajaa. Ennen maasta poistamista on pyrittävä varmistamaan, että kohdemaa ottaa henkilön vastaan.
 
Australian maine mennyttä!

(Voitaisiinko jotenkin ulkoistaa Suomen sisäpolitiikka australialaispoliitikoille??)


http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkoma...ittelya-australia-ei-aio-ottaa-yhtaan/708757/

Nauru vauhdittaa turvapaikkahakemusten käsittelyä – Australia ei aio ottaa yhtään

Ulkomaat 5.10.2015 10:06
STT
Mainos
Australian puolesta turvapaikanhakijoita säilövä Naurun saarivaltio vauhdittaa turvapaikkahakemusten käsittelyä.

Kaikkien vastaanottokeskuksessa asuvien 600 turvapaikanhakijan hakemukset käsitellään viikon kuluessa. Lisäksi heidät päästetään liikkumaan vapaasti saarella.

Australian-sanomalehden mukaan Australia antaa kolme vaihtoehtoa niille, joiden hakemukset todetaan aiheellisiksi: he voivat joko palata kotimaahansa, jäädä 10 000 asukkaan Naurulle tai tulla sijoitetuksi Kambodzhaan.

YK ja ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet Australian käytäntöä säilöä maahan pyrkivät turvapaikanhakijat Naurulle tai Papua-Uuteen-Guineaan. Turvapaikanhakijat ovat kertoneet Naurulla hyväksikäytöstä ja jopa raiskauksista.

– Se, että ihmiset päästetään kävelylle, ei ratkaise niitä perustavanlaatuisia ongelmia, joita koituu siitä, että ihmisiä säilötään määrättömän aikaa pienellä syrjäisellä saarella, sanoi australialaisen Human Rights Law Centre -ihmisoikeusjärjestön edustaja Daniel Webb.

Suurvalloilla on eri oikeudet kuin pienemmillä
 
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100420464861_uu.shtml

Puolet turvapaikanhakijoista saa kielteisen päätöksen - maasta poistamiseen voi mennä vuosia
Maanantai 5.10.2015 klo 06.59

Jos aiempien vuosien trendi jatkuu, noin puolet turvapaikanhakijoista saa kielteisen päätöksen ja määräyksen poistua Suomesta.

Maahanmuuttoviraston tuoreen arvion mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna noin 50 000 turvapaikanhakijaa.

Syksyn aikana massoittain saapuneiden turvapaikanhakijoiden joukkopalautukset eivät ole vielä ajankohtaisia, sillä hakemusten käsittelyaika on normaalistikin noin puoli vuotta ja ennennäkemätön hakemussuma hidastaa prosessia entisestään.

Kun kielteinen päätös on tehty, ei sen toimeenpano tapahdu salamannopeasti. Vapaaehtoiseksi palaajaksi ilmoittautumisen takaraja koittaa 30 päivän kuluttua kielteisestä päätöksestä. Viimeistään sen jälkeen poliisi puuttuu asiaan.

- Jos ajatellaan, että albaaneja tuli elokuussa viitisensataa poistettavaa, niin irakilaisia tulee olemaan kymmenkertainen luku. Siinä ei paljon auta, vaikka vietäisiin 2-3 koneellista kuukaudessa. Se vieminen kestää kuukausia tai ehkä jopa vuosia, maasta poistamisia koordinoivan Helsingin ulkomaalaispoliisin ylikomisario Kaj Wahlman arvioi.

Pakkopalautusten kulut otetaan poliisin määrärahoista, ja lisäresursseja kaivataan. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Jukka Hertellinmukaan palautuksiin on aiempina vuosina varattu noin 2,6-2,9 miljoonaa euroa.

- Ensi vuodelle on alustavasti varattu noin 4,6 miljoona, mutta se ei todennäköisesti tule riittämään.

Ulkomaalaispoliisin Wahlman toivoo, että yhä useampi palaisi lähtömaahansa vapaaehtoisesti. Samaa toivotaan myös Maahanmuuttovirastossa. Vapaaehtoiset palautukset arvioidaan paitsi inhimillisemmäksi myös yhteiskunnalle halvemmaksi tavaksi poistaa henkilö maasta.

- Vapaaehtoisesti voi lähteä omin päin tai tuetusti siten, että katetaan matkalippukustannukset ja autetaan matkustusasiakirjojen kanssa, Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön ylitarkastaja Mari Helenius kertoo.

Vaikea palautus

Vaan mitä todella tapahtuu, kun arviolta kymmenettuhannet tänä vuonna saapuneet turvapaikanhakijat saavat eteensä ei-vastauksen? Kuinka moni tottelee sitä vapaaehtoisesti?

- Meidän täytyy tiedottaa asiakkaita vapaaehtoisen paluun eduista, mutta varmasti silti on paljon niitä, jotka eivät halua lähteä, Helenius sanoo.

- Nyt saapuneista irakilaisista on jo palannut vapaaehtoisesti kymmeniä. Mutta kun heitä on tullut se 12 000-13 000, niin kymmenet on siinä aika pieni prosentti, Wahlman toteaa.

Muutkaan lähihistorian suhdeluvut eivät anna suurta aihetta optimismille. Poliisitarkastaja Hertellin mukaan poliisi poisti viime vuonna maasta yhteensä 2 802 henkilöä, siinä missä vapaaehtoisesti kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n avustamina palasi 318 henkilöä.

- Vapaaehtoisen palautuksen hyvä puoli on se, että esimerkiksi Irakiin, Somaliaan ja Afganistaniin on lähtökohtaisesti vaikea pakkopalauttaa. Siellä viranomaiset eivät ota meiltä pakkopalautuksina vastaan näitä henkilöitä, ja on vaikea hankkia väkisin matkustusasiakirjoja henkilölle, joka ei itse ole yhtään halukas avustamaan, Hertell kertoo.

Eniten turvapaikanhakijoita Suomeen on tänä vuonna saapunut juuri Irakista. Toisin kuin muilla Pohjoismailla, Suomella ei ole Irakin kanssa pakkopalautuksia mahdollistavaa sopimusta.


  • 1. Vapaaehtoinen palaaminen:Ulkomaalaisella on kielteisen päätöksen saamisen jälkeen 30 päivää aikaa hakea vapaaehtoisen paluun järjestelmään. Maahanmuuttoviraston ja kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n avulla voi saada rahoitusta matkalippuihin ja apua matkustusasiakirjojen järjestämiseen. Vapaaehtoisen paluun voi kustantaa myös itse.


  • 2. Valvottu maasta poistaminen: Poliisi valvoo ulkomaalaisen maasta poistumista ja velvoittaa tämän ilmoittautumaan poliisin tai rajatarkastusviranomaisen toimipisteessä. Ulkomaalainen voidaan määrätä luovuttamaan matkustusasiakirjansa ja matkalippunsa poliisin haltuun tai ilmoittamaan poliisi- tai rajatarkastusviranomaiselle paikka, josta hän on tavoitettavissa.

  • 3. Maasta poistaminen saatettuna: Maasta poistettavalle asetetaan saattajat lentokuljetuksen ajaksi, jos lennon turvallisuus tai maasta poistamista koskevan päätöksen täytäntöönpano sitä edellyttää. Myös kuljetuksesta vastaava liikenteenharjoittaja voi esittää pyynnön saattajsta. Saattajien määrä harkitaan tapauskohtaisesti, mutta pääsääntöisesti yhtä saatettavaa kohden on kaksi saattajaa. Ennen maasta poistamista on pyrittävä varmistamaan, että kohdemaa ottaa henkilön vastaan.

Vuokrataan venäläisiltä kuletuskoneet palautuskuletuksiin
 
Pistäpä linkki, lehtihän lienee julkinen, sillä sukulaiseni on töissä VOK:ssa ja palkkans ei todellakaan ole moninkertainen, eikä hänellä edes ole kaupungin töitä taustalla; osaisi sitten neuvotella paremman.

Vaikuttaa hieman epäilyttävältä. Onkohan tuo lähde nyt sieltä luotettavimmasta päästä?
 
Isänmaan etu edellä mennään juu... :facepalm:


Stubb heitti Ruotsin tv:ssä: ”Vuonna 2030 Suomessa 0,5 miljoonaa ulkomaalaista”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122...onna-2030-suomessa-05-miljoonaa-ulkomaalaista

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb arvioi, että Suomessa on vuonna 2030 noin puoli miljoonaa ulkomaalaistaustaista ihmistä.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) selvittää Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:llä Suomen pakolaistilannetta. Agenda-ohjelman toimittaja hämmästeli, miksi Suomessa on järjestetty mielenosoituksia ja hyökätty turvapaikanhakijoita vastaan.

– Tämä on aika uusi tilanne Suomelle. Meille on tullut vuosittain noin 3 000 turvapaikanhakijaa. Nyt meillä oli 3 000 turvapaikanhakijaa pelkästään viime viikolla. Odotimme, että tänä vuonna tulisi 15 000 turvapaikanhakijaa, mutta luvusta tulikin 30 000 ja nyt uusimmat arviot ovat 50 000. Tämä on aika hankala tilanne Suomelle sekä eurooppalaisille maille hoidettavaksi. Mutta uskon, että hanskaamme homman yhdessä, jos teemme sen rauhassa ja maltilla, Stubb sanoo ja painottaa eurooppalaista ratkaisua.

Lukuja ruotsalaistoimittaja kuvaili Suomen kannalta vallankumouksellisiksi ja kysyi Stubbilta, miten maahanmuutto muuttaa Suomea.

– Se tulee muuttamaan maata varmasti monella tapaa. Suomesta tulee koko ajan kansainvälisempi ja ihan antaakseni sinulle lukuja, niin 1990-luvun alussa Suomessa oli 40 000 ulkomaalaista. Luku on tuplaantunut joka kymmenes vuosi niin, että vuonna 2000 heitä oli 80 000 ja 2010 oli 160 000. Ja vuonna 2020 heitä tulee olemaan jo 320 000 ja sitten 2030 noin puoli miljoonaa, Stubb toteaa.

– Itse kannatan avointa, kansainvälistä, suvaitsevaista ja monikulttuurista Suomea. Olisi totuuden peittelyä sanoa, ettei monikulttuurisuus tulisi aiheuttamaan jännitteitä ja ongelmia. Mutta katson asiaa avoimin ja lämpimin sydämin ja pidän pääni kylmänä, Stubb kertoo SVT:lle.

Stubb valehtelee kuten aina. Pelkästään meneillään olevan hyökkäyksen tahdin pysyminen tietää +200.000 tulijaa vuodessa. Tämä ilman perheenyhdistämisiä. Tulijoiden palauttamisesta on turha unelmoida. Asiaa pidetään tapetilla ihmisten harhauttamiseksi, todellisuudessa rakennetaan Unionin johtamaa ylikansallista sijoitusjärjestelmää ja senhän nyt arvaa ettei silloin ole mitään aikeita tulijoita palauttaa. Stubbin mainitsema puoli miljoonaa ulkomaalaista on kasassa muutamassa vuodessa.

Soini ja persut käänsivät takkinsa niin että raikui. Demokratian keinoin tilannetta ei enää korjata ellei jotain ihmettä tapahdu. Jäljellä olevat vaihtoehdot näyttävät olevan alistuminen tai aseellinen taistelu.

Jokainen voi mielessään miettiä mitä baltit ajattelivat kesällä 1940 Venäjän lopullisesti sinetöidessä valtansa Baltiassa. Nyt me olemme samanlaisessa risteyksessä Saksan suhteen. Saksa haluaa luoda kaikkiin kansallisvaltioihin voimankäytön oikeuttavan ja voimankäyttöä tukevan vähemmistön. Tällä kertaa tosin sudeettisaksalaisten sijaan sudeettiarabeja ja -neekereitä, mutta poliittinen vipuvaikutus on sama. Hajota ja hallitse. Toimii aina ja ikuisesti.
 
Turkilla on nyt neuvotteluvaltti kädessä.

5.10.2015 klo 10:33
Turkki ja EU neuvottelevat pakolaiskriisistä – "Turkki odottaa kansalaisilleen viisumivapautta EU:hun"
Saksalaislehti Frankfurter Allgemeine kertoi sunnuntaina, että Turkki tiukentaisi rajavalvontaansa, jotta turvapaikanhakijat eivät pääsisi Eurooppaan.

Turkki ja Euroopan unioni neuvottelevat maanantaina pakolaiskriisin hoitamisesta. Turkissa on ainakin kaksi miljoonaa Syyrian pakolaista, ja suurin osa Eurooppaan pyrkivistä pakolaisista kulkee maan kautta.

Sunnuntaina julkisuuteen vuosi tieto sopimuksesta, jolla pyritään hallitsemaan satojen tuhansien turvapaikanhakijoiden tuloa Eurooppaan. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta uskoo, että Turkki haluaa EU:lta vastinetta, jotta se suostuisi tiukentamaan rajavalvontaansa ja pitämään pakolaiset maassaan.

– Ilman muuta siinä käy niin, että EU-maat kauppaavat presidentti Erdoğanin kanssa, mitä Turkki saa vastineeksi. Luulen, että Turkki odottaa kansalaisilleen viisumivapautta EU:n alueelle ja vapaata liikkuvuutta siellä. Lisäksi se painaa ideaansa, että Syyrian puolelle saataisiin turvavyöhyke ja lentokieltoalue, Alaranta arvioi.

Saksalaislehti Frankfurter Allgemeine kertoi sunnuntaina, että Turkki ja EU olisivat alustavasti sopineet, että Turkki osallistuisi Kreikan rannikkovartioston ja EU:n rajavalvontaviraston Frontexin kanssa yhteispartiointiin Egeanmerellä. Tavoitteena olisi palauttaa Eurooppaan laittomasti pyrkivät ihmiset Turkkiin perustettaviin leireihin.

Turkkiin rakennettaisiin kuusi leiriä, joihin voitaisiin sijoittaa jopa kaksi miljoonaa ihmistä. EU rahoittaisi leirien rakentamista. EU-johtajat toivovat, että syyrialaiset pakolaiset pysyvät leireillä, mikäli niitä parannetaan, ja heille tarjotaan sairaanhoitopalveluja ja työpaikkoja.

Turkin pääministeri Recep Tayip Erdoğan matkustaa maanantaina Brysseliin. EU ja Erdoğan kertovat neuvotteluidensa tuloksista viiden aikaan iltapäivällä.
http://yle.fi/uutiset/turkki_ja_eu_...kansalaisilleen_viisumivapautta_euhun/8354199
 
Stubb valehtelee kuten aina.

Ei se mitään valehtele, ulkomaalainen muuttu suomalaiseksi muodollisestikin kansalaisuuden saamisen myötä. Tiedostuvälineistön näkemyksen mukaan turvapaikanhakija muuttuu suomalaiseksi hetkellä jona koipi ensimmäistä kertaa osuu Suomen kamaralle, ja muuttuupa vieläpä ehommaksi uus-suomalaseksi jolla ei ole tämmösiä vanha-suomalaisten painolasteja kannettavanaan, niitä joista Jari Tervo ja kumppanit niin viljalti kirjoittelevat ja puhuvat.
 
Viimeksi muokattu:
Minä luotan Soiniin edelleen. En pidä kaikista hänen pakolaisasiaan liittyvistä yksittäisistä lausahduksistaan. Oletan kuitenkin, että niillä on tarkoituksensa. Elämässä on pakko tehdä myönnytyksiä ja kompromisseja.

Siitä nyt on kai 99% suomalaisista yhtä mieltä, että Euroopan ja Suomen on autettava akuuttia hätää kärsiviä. Siitä onkin sitten vakavia erimielisyyksiä, että kuinka suuri on oltava suomen osuus auttamisesta ja missä ja millä tavalla me autetaan.

Kukaan ihminen tai pieni valtio ei pysty auttamaan koko maailmaa. Se on selvä. Ainakin mulle. Ei voida auttaa itseään hengiltä. Ei raamattukaan opeta siihen, että auttajasta tulee autettava. Johonkin on rajat vedettävä. Ja niistä rajoista on meillä sovittu (kiintiöpakolaiset (YK:n leireiltä) ja avustukset köyhiin maihin eri tahojen kautta). Se mitä länsimaat ja YK ovat tehneet vuosikymmeniä on mielestäni oikea tapa. Eli autetaan hädänalaisimpia heidän omissa maissaan. Tapoja joilla se tehdään on monenlaisia sotilaallisesta hyökkäyksestä (Saddamin hirmuhallinnon kaato) leivän jakoon. Teoriassa parhaita tapoja on demokratian vienti ja tukeminen. Demokratialla voidaan saada ihmisoikeudetm, tuotanto ja talous toimivaksi. Kaikkialla ei tietysti toimi tuokaan jos ihmisiä ei ole opetettu siihen, että "älä tee toiselle sitä mitä et tahdo hänen tekevän sinulle". Luonnonkatastrofit on sitten erikseen jos ne esim. tuhoavat ruuan tuotannon. Niihin ei demokratia ja koulutus juuri auta. Niihin varautuminen tarvitsee vaurautta. Eli esim. sitä, ettei ole pakko syödä kaikkea viljaa sitä mukaa kun sitä pellosta saadaan.

Minä inhoan kovin yksipuolisia kannanottoja pakolaisasiassa. Jos pitää valita kenen puolella olen niin todellakin "Rajat kiinni" -porukoissa. En silti tyrmää yksiselitteisesti myöskään "vastapuolen" eli "Rajat auki suvakkien" ajatuksia. Osahan niistäkin on oikeassa. Ja itse asiassa varmaankin keskiverto "Rajat kiinni" ja "Rajat auki" henkilö on hädän alaisten auttamisesta samaa mieltä. Nyt vaan tuo "Rajat auki/suvakki" -porukka ei näytä ymmärtävän pakolaisiin kohdistuvassa hellyyden puuskassaan mistä on kyse. Ensinnäkään suurin osa suomeen tulleista/tulevista pakolaisista ei ole suomalaisten veronmaksajien rahoilla maksettavan elätyksen tarpeessa. Toinen asia mitä eivät ymmärrä on se kuinka kalliiksi noiden passaaminen ja kotouttaminen täällä tulee maksamaan. Ja kolmas iso asia mitä eivät ymmärrä on se, että nämä nykyisen "pakolaiset" tulevat PILAAMAAN SUOMALAISUUTTA (tyypillisesti todella suvaitsematon uskonto, väkivaltaisuus, aktiivinen töykeys, huono työllistyvyys).

Pieni määrä (muutamia tuhansia/vuosi) hallitusti tulevia ja kotoutettavia motivoituneita pakolaisia ei pilaa suomea. Osa tänne otetuista pakolaisista ja muista maahan muuttajista on kotoutunut todella hyvin ja ovat arvoiltaan suomalaisempia kuin syntyperäiset suomalaiset. He eivät aiheuta minkäänlaisia ongelmia silloin kun ovat integroituneet suomeen. Nämä Irakista tulevat nuoret miehet eivät tule integroitumaan suomeen. Minulla on yksi maatila kylällä jonka asukkaista on n. 60% pakolaisia. En ole kertaakaan nähnyt, että yksikään näistä pakolaisista olisi yhdessä kenenkään kylän alkuperäisen asukkaan kanssa. Eivät edes morjesta kun tulevat leikkuupuimuria vastaan. Itse kun olin nuorena eräällä "työleirillä" vähän kauempana kotoa niin hain kontaktia paikallisiin. Kerran menin mielettömän ison pellon laitaan seisomaan kun traktori oli tulossa kohdalle. Pysäytin kartanon tyttären käsimerkillä ja hyppäsin kyytiin. Esittelin itseni ja kysyin, että olisiko heillä vapaana traktoria ja äestä niin voisin iltahommina tulla avuksi pellolle. Istuin siinä kyydissä pari kierrosta ja integroituminen paikalliseen väestöön alkoi... Ei nuo nykyiset pakolaiset ainakaan meillä ota minkäänlaista kontaktia alkuasukkaisiin. Saattaisin vaikka ottaa jonkun Irakin Kurdin mielelläni verkkokaveriksi. Tietysti voisin mennä itsekin hieromaan tuttavuutta, mutta kyllä se minusta on enemmän noiden pakolaisten asia. Olen miettinyt valmiiksi muutamia hommia joita voin päästää tekemään jos joku turvapaikan hakija sattuu kysymään töitä kotoa, firmasta tai tilalta. Virallisestihan noita ei saa palkata ennen kuin paperit on saatu selväksi viranomaisten kanssa. Jotain parin päivän klapisavottaa tai muuta vastaavaa uskaltaisin kyllä teettää pimeästikin.

Toivon, että isänmaallinen väki ei syyllisty kovin yksipuoliseen ajatteluun, liialliseen itsekkyyteen tai uskonnosta/syntyperästä/sukupuolesta/ihon väristä suoraan johtuvaan rasismiin. Yleisesti todettujen asioiden mainitseminen jostakin uskonnosta tai syntyperästä ei ole rasismia. En pidä itseäni rasistina vaikka en tykkää siitä, että suomeen tulee turvapaikkapummeiksi työikäisiä miehiä joilla on sotainen uskonto, itsekäs käyttäytyminen ja vähäiset työhalut. Minulla on ollut parhaana ystävänä tummaihoinen ja tyttöystävänä vähemmistöön kuuluva nainen. Ja ihan tavallisina ystävinä jopa venäläisiä ja turkkilainen. Minulla ei ole mitään syntyperästä tai ihon väristä johtuvaa kammoa. Huonoa käytöstä, laiskuutta ja itsekkyyttä minä kammoan syntyperästä ja ihon väristä riippumatta!

Tämä nyt on taas tällainen sekava vuodatus lähinnä kai omien ajatusten selkeyttämiseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Varmaan yhtä luotettava kuin muiden suomen kansalaisten huomiot, kuulemiset, puheet, näkemiset ja kokemiset mitä "suuri kuppaus" on tuonut tullessaan...Yleltä nyt on turha vahvistusta kysellä :)

Muutenhan tuossa ei kertomuksessa ole mitään kummaa, ainoastaan tuo palkka x 2,5 ei kuulosta uskottavalta sellaisenaan. Mutta jos tekee yötyötä + la/su-lisät päälle niin sitten.
 
Muutenhan tuossa ei kertomuksessa ole mitään kummaa, ainoastaan tuo palkka x 2,5 ei kuulosta uskottavalta sellaisenaan. Mutta jos tekee yötyötä + la/su-lisät päälle niin sitten.


En muuten yhtään epäile etteikö tuo palkka ole myöskin totta...minua ei enään yllätä yhtään mikään mitä tässä "suuressa-kuppauksessa" tapahtuu tai tulee ilmi...ainoastaan pettymykseni lisääntyy päiväpäivältä, vaikka mitään en ole koskaan edes odottanut...

Enään ei ole suomessa sellaista poliittista puoluetta jota tulen äänestämään....koskaan!
 
En muuten yhtään epäile etteikö tuo palkka ole myöskin totta...minua ei enään yllätä yhtään mikään mitä tässä "suuressa-kuppauksessa" tapahtuu tai tulee ilmi...ainoastaan pettymykseni lisääntyy päiväpäivältä, vaikka mitään en ole koskaan edes odottanut...

Enään ei ole suomessa sellaista poliittista puoluetta jota tulen äänestämään....koskaan!

Se että Soini lähtee maansa myyjien rintamaan rankaisemaan Itä-Eurooppalaisia kansallisvaltioita ja toteaa vieläpä sen, ettei niillä ole oikeutta määrätä omasta alueestaan, on juttu jota ei enää paineta villaisella.

Senpä vuoksi persujen kenttäväki onkin nousemassa nyt kapinaan ja koko perussuomalaisten jatko yhtenäisenä puolueena saattaa ensi kertaa olla todellisuudessa, eikä vain pelkästään median toivepuheissa käsillä. Joka tapauksessa persujen nousu kakkospuolueeksi on antanut resursseja ja oikeutuksen maahanmuuttokriittisen ja isänmaallisen siiven organisoitumiselle eikä se katoa minnekään. Protesti on kasvanut ja sillä on organisoituneita muotoja persujen sisällä ja ulkonakin.

Joka tapauksessa on hyvä että persujen kenttä asettaa nyt todella vakavaa painetta hallitukselle maahanmuuttoasiassa. Sillä tulee olemaan vaikutusta koska vaihtoehtoina on, ettei Sipilän hallitusta kohta ole tai sitten perussuomalaisia ei enää yhtenäisenä puolueena ole vaan tapahtuu SMP:eet kun kenttä hylkää tietyt johtajansa.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalai...maahanmuuttajista_ja_hallitusjatkosta/8353959


Politiikka 5.10.2015 klo 8:56 | päivitetty 5.10.2015 klo 12:18
Perussuomalaisten yhtenäisyys rakoilee: Varapuheenjohtaja vaatii äänestystä maahanmuuttajista ja hallitusjatkosta
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vaatii äänestystä puolueen jatkamisesta hallituksessa. Tynkkysen mukaan perussuomalaisten ei tule hyväksyä hallituksen nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Sebastian Tynkkynen. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on järkyttynyt Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrän suuresta kasvusta.

Hän vaatii tiedotteessaan Ruotsin vastaisen rajan sulkemista turvapaikanhakijoilta. Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja vaatii koolle puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokousta, jossa päätettäisiin, voiko puolue jatkaa hallituksessa.
 
Hanna puhuu asiaa. Siitä huolimatta juuri nyt on se aika, jolloin tulee ladata tulisia hiiliä hallituksen persuksien alle (puolueesta riippumatta) ja näin on tehtykin. Samaa painetta antavat viime viikonlopun ja tulevat mielenosoitukset.

https://www.suomenuutiset.fi/mantyl...astuullinen-poliitikko-ei-pakene-oppositioon/

Lokakuu 5, 201513:26
Mäntylä vastaa Tynkkyselle: Kun ratkaistavana on vaikeita ongelmia, vastuullinen poliitikko ei pakene oppositioon

Matti Matikainen
Imatra_026hannamantyla.jpg


Perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä muistuttaa, että vaikka perussuomalaiset ei saa hallituksessa kaikkia tavoitteitaan läpi, se ei oppositiosta käsin kykenisi edistämään tavoitteitaan lainkaan.


Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) ymmärtää puolueensa jäsenten ja kansalaisten huolen turvapaikanhakijatilanteeseen liittyen, mutta torjuu voimakkaasti Sebastian Tynkkysen julkisuudessa esittämän ajatuksen siitä, että perussuomalaisten pitäisi jättäytyä pois hallituksesta.

– Jokainen perussuomalainen vastuullinen poliitikko tekee kaikkensa, jotta käsillä olevat ongelmat ratkaistaan. Oppositioon karkuun kipittäminen ei ole ratkaisu, Mäntylä kertoo Suomen Uutisille.

– Kaiken turhautumisen keskellä on hyvä pysähtyä miettimään, mikä on vaihtoehto, jos me nyt lähtisimme hallituksesta. On aivan selvää, että moni niistä asioista, jotka nyt on saatu kirjatuiksi hallituksen maahanmuuttolinjauksiksi, jäisi toteutumatta. Linjaukset neuvoteltaisiin uusiksi muiden puolueiden kanssa, ja muiden puolueiden linjaukset näissä asioissa ovat kovin erilaiset kuin perussuomalaisilla, Mäntylä toteaa ja muistuttaa, että tämä nähtiin viime vaalikaudella mm. paperittomien terveydenhuoltolain kohdalla.

– On osattava ajatella asioita kokonaisuuden kannalta – mikä on Suomen kokonaisetu, ei puolueen tai oma kannatus. Suomen etu on se, että viemme maaliin kaikki ne uudet linjaukset, jotka maahanmuuton osalta on tehty. Tätä työtä tehdään joka ikinen päivä kaikissa ministeriöissä, joissa perussuomalaisetkin ovat. Kyseessä ovat sen mittaluokan asiat, että nyt jos koska on oltava kärsivällisyyttä viedä eteenpäin tehtyjä linjauksia. Nyt tehtävillä päätöksillä on vaikutusta pitkälle tulevaisuuteen.

Mäntylä korostaa, että hallituksessa tehdään koko ajan uusia arvioita, joiden pohjalta asioita viedään eteenpäin ja kaikki vaihtoehdot pidetään avoinna.

– Vaikka kaikesta ei heti tiedoteta, paljon asioita silti koko ajan tehdään.

Mäntylä kysyy, kuinka Suomen maahanmuuttopolitiikan kuvitellaan tiukentuvan, jos Tynkkysen toive toteutuisi ja puolue lähtisi oppositioon.

– Olemme puhuneet näiden asioiden puolesta vuosikausia oppositiosta ja mitä sieltä käsin saimme aikaan? Mikä muuttui niiden vuosien aikana? Ei mikään. Nyt, kun meillä on valta näihin asioihin puuttua ja muuttaa niitä, pitäisikin palata huutamaan oppositioon, Mäntylä ihmettelee.

”Lainsäädäntötyö vie kuitenkin aina oman aikansa, vaikka sitä tehtäisiin kuinka nopeutetulla aikataululla”

Mäntylä kertoo saavansa paljon palautetta kansalaisilta niin kentällä kuin viesteinä. Hänen mukaansa perussuomalaisten hallituksessa pysymiselle on vahva kentän tuki. Kansalaiset ymmärtävät, että jos muutoksia halutaan, niitä tehdään hallituksesta käsin. Lisäksi hän sanoo, että eilen uutisoitu valmistelussa oleva sosiaaliturvan tiukennusesitys oleskeluluvan saaneille sai aikaan valtavan positiivisen palautevirran.

– Kerroin Savon Sanomien haastattelussa sunnuntaina, että sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteilla uusi kotouttamismalli, jonka tavoite on laskea oleskeluluvan saaneille maksettavaa sosiaaliturvan määrää ja lisätä vastikkeellisuutta, velvoitteita sekä valvontaa. Asia etenee koko ajan, luonnollisesti yhteistyössä oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) kanssa. Lainsäädäntötyö vie kuitenkin aina oman aikansa, vaikka sitä tehtäisiin kuinka nopeutetulla aikataululla, kuten nyt ministeriössä tehdään, Mäntylä kertoo.

Mäntylä muistuttaa myös niistä valtavista paineista, joita tilanne aiheuttaa suomalaiselle sosiaaliturva- ja palvelujärjestelmälle.

– Sosiaali- ja terveysministerinä lasken koko ajan, mitä tulee suomalaisille maksamaan, jos emme nyt tee toimenpiteitä saadaksemme kustannukset hallintaan ja samalla viestitä ulospäin, että Suomeen ei kannata tulla muiden kuin niiden, joilla on aito tarve turvalle ja suojelulle. Pitäisikö tämä työ jättää nyt kesken? Sekö ratkaisi maahanmuuton ongelmat?

– Ihmiset ovat aivan ymmärrettävästi huolissaan. Niin minäkin olen ja siksi maahanmuuttopolitiikan suunta on välttämätöntä muuttaa ja sitä työtä perussuomalaiset ministerit osaltaan tekevät koko ajan, Mäntylä toteaa.

SUOMEN UUTISET
 
Viimeksi muokattu:
Hanna puhuu asiaa. Siitä huolimatta juuri nyt on se aika, jolloin tulee ladata tulisia hiiliä hallituksen persuksien alle (puolueesta riippumatta) ja näin on tehtykin. Samaa painetta antavat viime viikonlopun ja tulevat mielenosoitukset.

https://www.suomenuutiset.fi/mantyl...astuullinen-poliitikko-ei-pakene-oppositioon/

okakuu 5, 201513:26
Mäntylä vastaa Tynkkyselle: Kun ratkaistavana on vaikeita ongelmia, vastuullinen poliitikko ei pakene oppositioon

Matti Matikainen
Imatra_026hannamantyla.jpg


Perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä muistuttaa, että vaikka perussuomalaiset ei saa hallituksessa kaikkia tavoitteitaan läpi, se ei oppositiosta käsin kykenisi edistämään tavoitteitaan lainkaan.


Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) ymmärtää puolueensa jäsenten ja kansalaisten huolen turvapaikanhakijatilanteeseen liittyen, mutta torjuu voimakkaasti Sebastian Tynkkysen julkisuudessa esittämän ajatuksen siitä, että perussuomalaisten pitäisi jättäytyä pois hallituksesta.

– Jokainen perussuomalainen vastuullinen poliitikko tekee kaikkensa, jotta käsillä olevat ongelmat ratkaistaan. Oppositioon karkuun kipittäminen ei ole ratkaisu, Mäntylä kertoo Suomen Uutisille.

– Kaiken turhautumisen keskellä on hyvä pysähtyä miettimään, mikä on vaihtoehto, jos me nyt lähtisimme hallituksesta. On aivan selvää, että moni niistä asioista, jotka nyt on saatu kirjatuiksi hallituksen maahanmuuttolinjauksiksi, jäisi toteutumatta. Linjaukset neuvoteltaisiin uusiksi muiden puolueiden kanssa, ja muiden puolueiden linjaukset näissä asioissa ovat kovin erilaiset kuin perussuomalaisilla, Mäntylä toteaa ja muistuttaa, että tämä nähtiin viime vaalikaudella mm. paperittomien terveydenhuoltolain kohdalla.

– On osattava ajatella asioita kokonaisuuden kannalta – mikä on Suomen kokonaisetu, ei puolueen tai oma kannatus. Suomen etu on se, että viemme maaliin kaikki ne uudet linjaukset, jotka maahanmuuton osalta on tehty. Tätä työtä tehdään joka ikinen päivä kaikissa ministeriöissä, joissa perussuomalaisetkin ovat. Kyseessä ovat sen mittaluokan asiat, että nyt jos koska on oltava kärsivällisyyttä viedä eteenpäin tehtyjä linjauksia. Nyt tehtävillä päätöksillä on vaikutusta pitkälle tulevaisuuteen.

Mäntylä korostaa, että hallituksessa tehdään koko ajan uusia arvioita, joiden pohjalta asioita viedään eteenpäin ja kaikki vaihtoehdot pidetään avoinna.

– Vaikka kaikesta ei heti tiedoteta, paljon asioita silti koko ajan tehdään.

Mäntylä kysyy, kuinka Suomen maahanmuuttopolitiikan kuvitellaan tiukentuvan, jos Tynkkysen toive toteutuisi ja puolue lähtisi oppositioon.

– Olemme puhuneet näiden asioiden puolesta vuosikausia oppositiosta ja mitä sieltä käsin saimme aikaan? Mikä muuttui niiden vuosien aikana? Ei mikään. Nyt, kun meillä on valta näihin asioihin puuttua ja muuttaa niitä, pitäisikin palata huutamaan oppositioon, Mäntylä ihmettelee.

”Lainsäädäntötyö vie kuitenkin aina oman aikansa, vaikka sitä tehtäisiin kuinka nopeutetulla aikataululla”

Mäntylä kertoo saavansa paljon palautetta kansalaisilta niin kentällä kuin viesteinä. Hänen mukaansa perussuomalaisten hallituksessa pysymiselle on vahva kentän tuki. Kansalaiset ymmärtävät, että jos muutoksia halutaan, niitä tehdään hallituksesta käsin. Lisäksi hän sanoo, että eilen uutisoitu valmistelussa oleva sosiaaliturvan tiukennusesitys oleskeluluvan saaneille sai aikaan valtavan positiivisen palautevirran.

– Kerroin Savon Sanomien haastattelussa sunnuntaina, että sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteilla uusi kotouttamismalli, jonka tavoite on laskea oleskeluluvan saaneille maksettavaa sosiaaliturvan määrää ja lisätä vastikkeellisuutta, velvoitteita sekä valvontaa. Asia etenee koko ajan, luonnollisesti yhteistyössä oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) kanssa. Lainsäädäntötyö vie kuitenkin aina oman aikansa, vaikka sitä tehtäisiin kuinka nopeutetulla aikataululla, kuten nyt ministeriössä tehdään, Mäntylä kertoo.

Mäntylä muistuttaa myös niistä valtavista paineista, joita tilanne aiheuttaa suomalaiselle sosiaaliturva- ja palvelujärjestelmälle.

– Sosiaali- ja terveysministerinä lasken koko ajan, mitä tulee suomalaisille maksamaan, jos emme nyt tee toimenpiteitä saadaksemme kustannukset hallintaan ja samalla viestitä ulospäin, että Suomeen ei kannata tulla muiden kuin niiden, joilla on aito tarve turvalle ja suojelulle. Pitäisikö tämä työ jättää nyt kesken? Sekö ratkaisi maahanmuuton ongelmat?

– Ihmiset ovat aivan ymmärrettävästi huolissaan. Niin minäkin olen ja siksi maahanmuuttopolitiikan suunta on välttämätöntä muuttaa ja sitä työtä perussuomalaiset ministerit osaltaan tekevät koko ajan, Mäntylä toteaa.

SUOMEN UUTISET

Suomessa on oikeasti paha tilanne. Voidaan olla montaa mieltä kuinka kusessa ollaan, mutta kusen syvyyden sijasta pitäisi tehdä päätöksiä. Ja niitä ei ole uskallettu tehdä vuosiin. Ja kun päätöksiä ollaan tekemisissä niin oikeusoppineet väittää, että tuleva laki on laiton.

Miten on mahdollista että joku laki olisi laiton? Muutetaan ne lait sopimaan uuteen lakiin.

Meille pitäisi saada aikaan päätöksiä seuraavista asioista :

- Sote

- Kunnat

- Rakenteellinen tehottomuus

- Pakolaiset

- Turvallisuuspolitiikka


Me ollaan kuin isäntä jonka talossa on ikkuna rikki. Lämmitetään velaksi ja katotaan kun lämpö karkaa. Olisi viksumpaa korjata ikkuna. Ja rakentaa velalla vaikka lisäsiipi, jonne mahtus vuokralainen.
 
Back
Top