Pakolaisuus

Bushmaster

Greatest Leader
Sitä saa mitä tilaa, olisiko kannattanut heti alusta asti kertoa myös tämän kansainvaelluksen huonotpuolet , eikä vain hehkuttaa meillä on unelma.

Propagandalla kun on ollut ja on sellainen vaikutus ihmisiin etteivät he usko siihen, eivät ihmiset ole tyhmiä kyllä he osaavat hahmoittaa syyt ja seuraukset ja osaavat myös lukea rivienvälistä, elleivät osaa kun puhuvat kavereiden kanssa niin saavat tietää mitä rivienvälissä luki.

Suomettumisenaika opetti Suomalaiset lukemaan mediaa oikein ja puhumaan paskaa julkisuudessa kun kysytään mielipidettä yksityisesti voidaan sitten se todellinen mielipide sanoa.
http://professorinajatuksia.blogspot.com/2015/11/mediakritiikkia-ylen-raiskaus-vaitteista.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/Ipsas+(Professorin+ajatuksia)

Mediakritiikkiä Ylen raiskaus-väitteistä

Yleisradio on tehnyt laajan juttukokoelman vaihtoehtomediasta. Haluaisin kommentoida yhtä juttusarjan huuhaaksi kertomaa tapausta, koska olen aiemminkin ollut kiinnostunut aiheesta. Paikkansa pitämättömäksi väitetyn MV-lehden jutun mukaan Ruotsissa ilmoitetaan vuodessa noin 60 000 raiskausta, joista 77% olisi maahanmuuttajien tekemiä.

Ruotsin tilastokeskuksen mukaan maassa raportoitiin poliisille vuonna 2014 yhteensä 20 000 seksuaalirikosta, joista 6 700 luokiteltiin raiskauksiksi. Nähdään, että Ylen uutisessa referoitu MV-lehden juttukertoo noin kertaluokkaa kovemmista lukemista.

Sikäli Ylen kritiikki osuu siis oikeaan, ettei Ruotsissa tosiaankaan ole ilmoitettu 60 000 raiskausta vuodessa. Mutta mikä on koko totuus ruotsalaisesta seksuaalirikollisuudesta? Paljonko Ruotsissa on oikeasti raiskauksia? Eli onko Ylen syytös perättömien tietojen levittämisestä siis järkevä?

Tarkastellaanpa asiaa ensin Ruotsissa on tehdyn kyselytutkimuksen perusteella. Siinä ihmisiltä kyseltiin minkälaisten rikosten uhreiksi he olivat joutuneet vuoden 2013 aikana. Tulosten mukaan 2,3 prosenttia kertoi joutuneensa seksuaalisen teon (sexual assault) uhriksi. Huomioiden Ruotsin väkimäärän (9,75 miljoonaa) päädymme seksuaalisen väkivallan osalta lukemaan 224 250 sattumusta.

Toiseksi lähtökohdaksi otan Helsingin Sanomaien jutun, jonka pohjalta kirjoitin aiemmin vertailun Suomen ja Ruotsin raiskaustilastoista. Sen mukaan vain 10-20% Ruotsissa tapahtuvista raiskauksista ilmoitetaan poliisille.

Koska edellä linkitettyjen tilastotietojen mukaan poliisille ilmoitettuja raiskauksia tapahtuu 6 700 kappaletta vuodessa, saadaan Ruotsissa tapahtuvien raiskausten todelliseksi määräksi yksinkertaisella laskutoimituksella 33 500 - 67 000 kappaletta. MV-lehden jutun väite 60 000 raiskauksesta näyttäisi osuvan haarukkaan, joskin sen yläpäähän.

Kaiken kaikkiaan näyttää siis siltä, ettei Ylen esille nostama Ruotsissa tapahtuvien raiskausten määrään liittyvä MV-lehden uutinen ollut mitenkään oleellisesti virheellinen. Ruotsin raiskausmäärät ovat kuin ovatkin aivan oikeasti samaa suuruusluokkaa kuin MV-lehti väitti. Tai ainakaan oleellisesti vähäisemmistä määristä ei ole näyttöä.

Entä maahanmuuttajien 77% osuus ruotsalaisten raiskausten tekijöinä. En löytänyt siitä tilastoja, mutta pohditaanpa asiaa sen Suomessajulkaistun tiedon perusteella, jonka mukaan Lähi-idän ja Afrikan suunnalta tulleet maahanmuuttajat tekevät noin 13 kertaa enemmän raiskauksia kuin kantaväestö.

Jos huomioidaan, että Ruotsin 9,75 miljoonasta asukkaasta noin viisi prosenttia on muslimeja saadaan heidän lukumääräkseen vajaa puoli miljoonaa. Jos siis laskemme tästä muslimien osuuden käyttäen kertoimena edellä mainittua Suomessa tehtyyn tutkimukseen perustuvaa yliedustusta (13x) raiskauksista saamme muslimien osuudeksi tekijöistä 68%.

Lukema on siis hiukan pienempi kuin MV-lehden mainitsema, mutta varsin hyvin samaa suuruusluokkaa. Ottaen huomioon oman laskelmani pohjana olleet karkeat oletukset, voidaan MV-lehden antamaa käsitystä pitää varsin oikeana.

* * *

Kaikkiaan näyttäisi siltä, että Yleisradion julkaisema uutinen kesti varsin huonosti siihen kohdistamani mediakritiikin. Niinpä olisi varmasti kaikkien kannalta parempi jos Yleisradio käyttäisi verovaroin ylläpidettyä koneistoaan ruotsalaisten rikostilastojen todenmukaiseen välittämiseen eikä ilman resursseja toimivan vaihtoehtomedian mustamaalaamiseen saati edelle analysoimani jutun kaltaiseen suoraan valehtelmiseen.

Itse asiassa olen varma siitä, että Ylen esille nostama maahanmuuttokriittinen vaihtoehtomedia kuihtuisi pois välittömästi, mikäli valtamedia, Yle etunenässä, pyrkisi välittämään oikeaa kuvaa esimerkiksi maahanmuuttoon liittyvistä raiskauksista. Tai muista maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista.

Perustelen väitettäni sillä, etteivät omani kaltaiset blogit tai edes MV-lehti saisi enää juurikaan lukijoita. Sitä paitsi meillä kirjoittajilla ei olisi enää motivaatiota kirjoittaa aiheista, joista olisi muutenkin saatavilla luotettavaa tietoa.

Vai mikäs bloggauksen arvoinen tieto se olisi, jos kertoisin blogissa Ylen toteavan muslimien tekemät raiskaukset valtavaksi maahanmuuton ongelmaksi, jonka takia tulijavirtaa Suomeen pitäisi hillitä niin pitkäksi aikaa, että voimme ratkaista turvaa hakevien seksuaaliseen väkivaltaan liittyvät ongelmat? Kyllä Suomen kansa löytäisi tämän uutisen Ylen sivuilta paljon todennäköisemmin kuin täältä blogosfääristä.

Lopuksi onnittelut blogien Rähmispossu, Ylewatch, Yrjöperskeles, Paavotajukangas ja Takkirauta pitäjille valtakunnan mediassa saamastanne julkisuudesta. Eikö se jos mikä osoita, ettette ole tehneet turhaa työtä!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
HS harhauttaa somaleilla
Yle ei halua käydä yhteiskunnallista keskustelua maahanmuutosta
Suomen ja Ruotsin raiskaustilastot rikkovat ennakkoluuloja

JK Tätä kirjoittaessani Yle julkaisi aiheeseen liittyen uuden jutun. Sen mukaan vaihtoehtomedia on väärä nimitys, koska sellaisissa on pyrkimyksenä demokratian täydentäminen. Siksi Yle käyttää jutussaan termiä vastamedia, jonka se liittää demokratian vastaisuuteen ja äärioikeistolaisuuteen.

Tätä demokratiaa ja sananvapautta kaikissa muodoissaan puolustavaa omaa blogiani ei näissä jutuissa ole mainittu, mutta en kyllä ole havainnut äärioikeistolaisia tai demokratian vastaisia piirteitä myöskään esimerkiksi seuraamissani Takkirauta-, Rähmispossu-, Yrjöperskeles- tai Paavotajukangas-blogeissa, jotka kuitenkin mainittiin Ylen uutisoinnissa.

Pikemminkin päin vastoin; kaikki niistä pitävät maahanmuuttoa pikemminkin demokratian erityisenä uhkana. Siksi minä pidän mainitsemiani blogeja Ylen määritelmän mukaisina vaihtoehtomedioina. Kuten omaanikin.
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Pikemminkin päin vastoin; kaikki niistä pitävät maahanmuuttoa pikemminkin demokratian erityisenä uhkana. Siksi minä pidän mainitsemiani blogeja Ylen määritelmän mukaisina vaihtoehtomedioina. Kuten omaanikin.
Sensuuriajattelu ja ihmisten ajatusten ohjailu on syvään juurtunut myös Suomessa tosin aina hallitsiat sekä poliittiset toimiat ovat sitä harrastaneet siltikin tuntuu koomiselta että Virossa uskalletaan esimerkiksi puhua Venäjästä huomattavasti terävämmin kuin Suomessa ja pystytään menneisyyttä ruotimaan ilman että joku olisi sormipystyssä toppuuttelemassa.

Pakolaisjuttu onkin omalukunsa siinä löytyy loukkaantujia jokalähtöön, vielä ei kukaan ole keksinyt kieltää Nokian kummisaappaita kun niiden väri voi jotakin loukata.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Tunnustan, että tässä menee myös oma rajani (siis jos väitteet pitävät paikkansa). Venäjä on turvallinen maa, se ei voi oman työvoimapolitiikkansa tai työttymyyden varjolla heivata Suomeen ulkomaalaisia, eikä ainakaan pakolaisstatuksella. Tietenkin on mahdollista, että tästä porukasta löytyy myös hyvinkin ammattitaitoisia henkilöitä, mutta heidän mahdollinen maahanmuuttonsa ei saa johtaa hallitsemattomaan vyöryyn. Olisi mielenkiintoista tietää, minkämaalaista porukkaa sieltä olisi tulossa ja mistä töistä.


http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/133998-kansanedustajan-yllatysvaite-suomen-rajan-takana-odottaa-jopa-80-000
Kansanedustajan yllätysväite: Suomen itärajan takana odottaa ”jopa 80 000 turvapaikanhakijaa”

Uusi Suomi
Luotu:
2.11.2015 09:21
Päivitetty:
2.11.2015 09:36


Keskustalainen kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo Puheenvuoro-blogissaan saamistaan ”epävirallisista tiedoista”, joiden mukaan pelkästään Nikkelin alueella Venäjän Murmansissa on suuri määrä turvapaikanhakijoita mahdollisesti tulossa Suomeen tai Norjaan.

- Saamieni epävirallisten tietojen mukaan Venäjän viranomaiset ovat arvioineet, että pelkästään Nikelin alueella on jopa 80 000 mahdollista Norjaan tai Suomeen hakeutuvaa turvapaikanhakijaa. Suuri osa näistä turvapaikanhakijoista on asunut ja työskennellyt Venäjällä useita vuosia ja heillä on ollut oleskelulupa Venäjälle. Jostain syystä henkilöt on nyt kuitenkin päätetty käännyttää ja useat ovat maksaneet sievoisia summia salakuljettajille siitä, että he pääsisivät muualle kuin vanhaan kotimaahansa. Paine itärajalla siis kasvaa, Kärnä kirjoittaa.

Kärnä tarkentaa saamiensa tietojen lähdettä bloginsa kommenteissa. Hänen mukaansa arvio on venäläisten viranomaisten suomalaisille viranomaisille ”tavanomaisessa tiedonvaihtomenettelyssä” antama. Kärnä kertoo saaneensa tiedon useammasta lähteestä.


- Lukumäärä ei välttämättä ole tarkka, mutta puhumme joka tapauksessa kymmenistätuhansista ihmisistä, jotka pyrkivät pois Venäjältä, Kärnä kirjoittaa.

Norjaan Venäjältä tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on hiljalleen kasvannut ja Norja onkin ihmetellyt, miksei Venäjältä tulla Suomeen. Kärnän mukaan tilanteessa on kuitenkin tapahtumassa merkittäviä muutoksia. Kärnä huomauttaa, että Norja on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tiukentamassa turvapaikkapolitiikkaansa. Kärnän mukaan tilanteesta on keskusteltu viime viikolla Reykjavikissä pohjoismaiden neuvoston kokouksessa, johon Kärnä osallistui osana Suomen valtuuskuntaa.

- Rajavartiolaitos on jo ilmoittanut, että se on äärimmäisen huolissaan mahdollisesti syntymässä olevasta tilanteesta ja niin olen minäkin. Sisäisen turvallisuutemme resurssit on jo nyt jännitetty äärimmilleen ja mikäli turvapaikanhakijoiden määrä itärajalla lisääntyy entisestään, ei järjestelmä välttämättä enää kestä.

- Mikäli siirtolaisvirrat Venäjältä uhkaavat muuttua hallitsemattomiksi on meidän valmistauduttava myös siihen, että rajajoukkojen reservit kutsutaan palvelukseen, Kärnä kirjoittaa.

- Tilanteen ei saa antaa kärjistyä ulkopoliittiseksi kriisiksi, vaan on yhdessä [Venäjän ja Pohjoismaiden kesken] sovittava, miten tämän uuden käsillä olevan tilanteen kanssa toimitaan, Kärnä linjaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa:
 

vlad

Respected Leader
Minuuteissa inferno ja huonessa olleet ovat kuolleet jo ennen sitä.
Ohessa havainnollistava video siitä mitä huonepalossa tapahtuu muutamien ensiminuuttien aikana:


Opiskeluaikana paloturvallisuus tms. tekijän nousivat myös esille, niinpä nämä polttopulloiskut tuntuvat äärimmäisen vastenmielisiltä vaikka jotkut kenties pitävät niitä harmittomina heittäessään polttopulloja rakennusten seiniin tai paikkoihin joihin kenties kukaan ei ole majoittunut (ja jos paikalla ei ole ihmisiä/kunnon palovaroittimia palo pääsee leviämään huonossa tapauksessa hyvinkin vapaasti). Vastenmielistä sakkia!

vlad.
 

vlad

Respected Leader
Tunnustan, että tässä menee myös oma rajani (siis jos väitteet pitävät paikkansa). Venäjä on turvallinen maa, se ei voi oman työvoimapolitiikkansa tai työttymyyden varjolla heivata Suomeen ulkomaalaisia, eikä ainakaan pakolaisstatuksella. Tietenkin on mahdollista, että tästä porukasta löytyy myös hyvinkin ammattitaitoisia henkilöitä, mutta heidän mahdollinen maahanmuuttonsa ei saa johtaa hallitsemattomaan vyöryyn. Olisi mielenkiintoista tietää, minkämaalaista porukkaa sieltä olisi tulossa ja mistä töistä.
Tähän mennessä Venäjältä on Norjaan siirtynyt (pakolaisina/tp-hakijoina) syyrialaisia ja irakilaisia - ainakin aiemmin Venäjällä on työskennellyt kohtuullisesti väkeä sellaisista arabimaista joihin Venäjällä on ollut ns. luottamukselliset välit.

Toisaalta Venäjällä työskentelee myös paljon ulkomaalaisia Keski-Aasian alueelta ja heihin kohdistuu suuri paine Venäjällä - rasismia, viharikoksia, yhteiskunnan taholta tulevaa sortoa ja kun tähän yhdistää lähtömaiden diktatooriset olot ja niissä kehittyvän fundamentalismin, monelle voi syntyä haluja paeta länteen jos/kun edessä olisi karkoitus takaisin kotimaihin. Venäjällä kun on aina säännöllisesti nostettu esille vierastyöläiset Keski-Aasiasta ja Kaukasukselta ja nyt maassa pelätään fundamentalismin saavan entisestään jalansijaa vierastyöläisten myötä, joten näillä perusteilla ainakin osasta haluttaisi päästä eroon.

Eilen vaiko tänään luin uutisen, jonka mukaan viime viikolla Rajajoosepin raja-aseman kautta Suomeen oli tullut ennätyksellisen paljon tp-hakijoita (määrä oli vain joitain kymmeniä eli ei määrällisesti suuri, mutta yllätys paikallisille viranomaisille). Onko tämä sitten signaali jostain muutoksesta ja siitä, että paine idän suunnalta on lisääntymässä? Norjaan on pohjoisen kautta Venäjältä tullut parisen tuhatta (?) syyrialaista ja irakilaista kesän ja syksyn aikana. Paine voi siis olla kasvamassa.

vlad.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Tähän mennessä Venäjältä on Norjaan siirtynyt (pakolaisina/tp-hakijoina) syyrialaisia ja irakilaisia - ainakin aiemmin Venäjällä on työskennellyt kohtuullisesti väkeä sellaisista arabimaista joihin Venäjällä on ollut ns. luottamukselliset välit.

Toisaalta Venäjällä työskentelee myös paljon ulkomaalaisia Keski-Aasian alueelta ja heihin kohdistuu suuri paine Venäjällä - rasismia, viharikoksia, yhteiskunnan taholta tulevaa sortoa ja kun tähän yhdistää lähtömaiden diktatooriset olot ja niissä kehittyvän fundamentalismin, monelle voi syntyä haluja paeta länteen jos/kun edessä olisi karkoitus takaisin kotimaihin. Venäjällä kun on aina säännöllisesti nostettu esille vierastyöläiset Keski-Aasiasta ja Kaukasukselta ja nyt maassa pelätään fundamentalismin saavan entisestään jalansijaa vierastyöläisten myötä, joten näillä perusteilla ainakin osasta haluttaisi päästä eroon.

Eilen vaiko tänään luin uutisen, jonka mukaan viime viikolla Rajajoosepin raja-aseman kautta Suomeen oli tullut ennätyksellisen paljon tp-hakijoita (määrä oli vain joitain kymmeniä eli ei määrällisesti suuri, mutta yllätys paikallisille viranomaisille). Onko tämä sitten signaali jostain muutoksesta ja siitä, että paine idän suunnalta on lisääntymässä? Norjaan on pohjoisen kautta Venäjältä tullut parisen tuhatta (?) syyrialaista ja irakilaista kesän ja syksyn aikana. Paine voi siis olla kasvamassa.

vlad.
Nyt kannattaa seurata myös Norjalaisia lehtiä. Oheisen (pari päivää vanhan) jutun mukaan Venäjällä levitetään tietoa, että kaikki saavat turvapaikan Norjasta. Jos tämä pitää paikkansa, ei ole syytä olettaa, etteikö samaa informaatioita jaettaisi myös Suomesta.

Venäjältä nyt karkoitetut "toisen luokan - ei edes kansalaiset" ovat varmasti hätää kärsimässä, mutta jossain menee raja. Olisi mielenkiintoista tietää, mitkä ovat Venäjän aikeet ja mihin maa tarvittaessa kykenee jos se haluaa tosissaan horjuttaa yhteiskuntarauhaa täällä pohjolassa. Yhtälailla olisi mielenkiintoista tietää, mitä omat päättäjämme fundeeraavat pienissä päissään.

http://www.nrk.no/norge/asylsokere-angret---dro-rett-tilbake-til-russland-1.12631296
Asylsøkere angret - dro rett tilbake til Russland


Mye tyder på at det i Russland nå gis informasjon til migranter om at alle får asyl i Norge, sier UDI. Denne uken kom det kom det afghanske asylsøkere over grensen fra Russland som dro rett tilbake.


Mutta kaikki ei aina mene kuin Strömsössä (google kääntäjä):

Mutta kaksi päivää sitten tapahtui jotain erikoista rajalla: Kolme afganistanilaista haki turvapaikkaa, mutta muuttivat mielensä, eivätkä halunneet, että heidän hakemuksensa arvioidaan Norjassa, koska huomasivat, että heidät voidaan palauttaa Kabuliin Afganistaniin. (Kertoi Vesna Curk, apulaisjohtaja: Ulkomaalaisvirasto NRK, turvapaikkaosasto)

Mielenkiintoista; pakoilu Venäjällä voittaa Norjan viranomaisten turvapaikkakäsittelyn :eek:
 

baikal

Supreme Leader
Oletan, että Eurooppa joutuu määrittelemään pakolaisuuden aivan uudestaan. Maanosan joutuminen kansainvaellusten kohteeksi ei voine olla Euroopan tahtotila. Jos on, niin kyllä tästä kylmät leikit vielä nähdään. Väärin ja olosuhteisiin sopimaton politiikka on nyt repale, johon Kreml nappaa kiinni, kiittää ja kumartaa.

Eli väitän: eurooppalaiset joutuvat määrittelemään kokonaan uudestaan käsitteen -pakolainen-. Vaikka kuinka sattuisi pehvaan, niin se on edessä. Armotta. Pakolaisuus ei voi olla synonyymi kansainvaellukselle. Ei sellaista kestä mitkään rakenteet pitkässä juoksussa. Pankaas taiten korvan taakse tämä väite, oletan, että ei ehdi ensi talven routa vielä sulaa, kun tähän joku minua lujasti ötkeämpi taho paneutuu julkisesti.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Ohessa havainnollistava video siitä mitä huonepalossa tapahtuu muutamien ensiminuuttien aikana:


Opiskeluaikana paloturvallisuus tms. tekijän nousivat myös esille, niinpä nämä polttopulloiskut tuntuvat äärimmäisen vastenmielisiltä vaikka jotkut kenties pitävät niitä harmittomina heittäessään polttopulloja rakennusten seiniin tai paikkoihin joihin kenties kukaan ei ole majoittunut (ja jos paikalla ei ole ihmisiä/kunnon palovaroittimia palo pääsee leviämään huonossa tapauksessa hyvinkin vapaasti). Vastenmielistä sakkia!

vlad.
Juuri tämä video pyöri päässä. Joukko lapsia tuohon huoneeseen, niin se ääliö etanolipullon kanssa pelaava mopopoika tai kännipälli tai kuulapää on äkkiä sen luokan murhamies että tiettyyn maailman aikaan olisi roikkunut kaulastaan lähimmässä lyhtypylväässä.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Oletan, että Eurooppa joutuu määrittelemään pakolaisuuden aivan uudestaan. Maanosan joutuminen kansainvaellusten kohteeksi ei voine olla Euroopan tahtotila. Jos on, niin kyllä tästä kylmät leikit vielä nähdään. Väärin ja olosuhteisiin sopimaton politiikka on nyt repale, johon Kreml nappaa kiinni, kiittää ja kumartaa.

Eli väitän: eurooppalaiset joutuvat määrittelemään kokonaan uudestaan käsitteen -pakolainen-. Vaikka kuinka sattuisi pehvaan, niin se on edessä. Armotta. Pakolaisuus ei voi olla synonyymi kansainvaellukselle. Ei sellaista kestä mitkään rakenteet pitkässä juoksussa. Pankaas taiten korvan taakse tämä väite, oletan, että ei ehdi ensi talven routa vielä sulaa, kun tähän joku minua lujasti ötkeämpi taho paneutuu julkisesti.
Näin se tulee väistämättä menemään. Saman luokan kysymyksiä kuin se, ettei ihmishengelle haluaisi asettaa hintaa, mutta valitettavasti sellainen joudutaan nytkin asettamaan epäsuorasti - ja ihan ilman mitään pakolaisuuskysymyksiä, siis kantaväen keskenkin.

Onneksi kuitenkin UNHCR-pakolaisleirien kautta on aidosti tehtävissä paljon ihmisten hyväksi, ja huomattavasti tehokkaammin sekä paremmin kohdennetusti kuin tämän kansainvaelluksen sponssailun kautta. Sama laulu mitä on huudettu jo kuukausia ja vuosiakin, mutta ei liene pahitteeksi taas sitä laulella.

Edit: Ja sitten pitäisi alkaa ponnistelemaan sen eteen, että Suomi säilyy auttamiskykyisenä missään muodossa. Tai siis jatkaa sitä ponnistelua. Pitkäaikaistyöttömille työlliset kummit, Orpon ideaa mukaillen? :D
 
Viimeksi muokattu:

KorpiSISSI

Kenraali
Oletan, että Eurooppa joutuu määrittelemään pakolaisuuden aivan uudestaan. Maanosan joutuminen kansainvaellusten kohteeksi ei voine olla Euroopan tahtotila. Jos on, niin kyllä tästä kylmät leikit vielä nähdään. Väärin ja olosuhteisiin sopimaton politiikka on nyt repale, johon Kreml nappaa kiinni, kiittää ja kumartaa.

Eli väitän: eurooppalaiset joutuvat määrittelemään kokonaan uudestaan käsitteen -pakolainen-. Vaikka kuinka sattuisi pehvaan, niin se on edessä. Armotta. Pakolaisuus ei voi olla synonyymi kansainvaellukselle. Ei sellaista kestä mitkään rakenteet pitkässä juoksussa. Pankaas taiten korvan taakse tämä väite, oletan, että ei ehdi ensi talven routa vielä sulaa, kun tähän joku minua lujasti ötkeämpi taho paneutuu julkisesti.
Jossakin vaiheessa tulee kyllästymistila (saturaatiopiste) vaeltajien määrä kasvaa niin hallitsemattomaksi, ettei vastaanottava maa kykene sitä sulauttamaan ihmistulvaa, ei edes käsittelemään. Tilanne ajautuu tuolloin kaaottiseksi ja mitä todennäköisemmin tulee käyttöön hätätilalainsäädäntö, jolla rajoitetaan ihmisten demokratiassa totuttuna pidettyjä oikeuksia. Se taas ohjaa lisäkaaosta kun kyseisen maan kansalaiset kokevat perusoikeutensa loukatuksi.

Voi olla että esim. EU-taholta luodut paineet "aselainsäädännön uudistamiseksi" on jo varautumista tähän.
Samaan aikaan ollaan karsimassa turvallisuuden määrärahoista, kuten kaikesta muustakin. Yhtälö ei hyvältä näytä.

Pahinta tässä on se että tilanteet kun kehittyy niin nopeasti, ettei lainsäädäntö pysy millään perässä, saatikka tarvittavat varautumisresurssit.
 

vlad

Respected Leader
Oletan, että Eurooppa joutuu määrittelemään pakolaisuuden aivan uudestaan. Maanosan joutuminen kansainvaellusten kohteeksi ei voine olla Euroopan tahtotila. Jos on, niin kyllä tästä kylmät leikit vielä nähdään. Väärin ja olosuhteisiin sopimaton politiikka on nyt repale, johon Kreml nappaa kiinni, kiittää ja kumartaa.

Eli väitän: eurooppalaiset joutuvat määrittelemään kokonaan uudestaan käsitteen -pakolainen-. Vaikka kuinka sattuisi pehvaan, niin se on edessä. Armotta. Pakolaisuus ei voi olla synonyymi kansainvaellukselle. Ei sellaista kestä mitkään rakenteet pitkässä juoksussa. Pankaas taiten korvan taakse tämä väite, oletan, että ei ehdi ensi talven routa vielä sulaa, kun tähän joku minua lujasti ötkeämpi taho paneutuu julkisesti.
Pidän tällaista skenaariota hyvin todennäköisenä, Euroopan (kirjoitan tarkoituksellisesti kollektiivina) hyväntahtoisuuden seurauksena voi olla se, että EU:n alueella joudutaan tarkastelemaan ja määrittelemään useampiakin asioita aivan uudella tavalla jotta jollain tasolla tilanne voidaan pitää hallinnassa eikä ajauduta tilaan, jossa kontrolloimattomuus johtaa dominoefektiin.

Etenkin Saksan (Merkel) lupaus pitää ovet auki on ehkäpä jonkin sortin osoitus naiiviudesta ynnä ymmärtämättömyydestä siitä, että arvot eivät ole kaikkialla samat ja sanoilla voi olla tarkoitusta laajemmat seuraukset. Hyvä tarkoitus kääntyy lopulta itseään vastaan ja näin koko EU:ssa joudutaan määrittelemään asioita uudelta pohjalta - vai oliko tämä kaikki tarkoituksella tehtyä? *salaliittoteoria*

Asetelman tekee EU:n kannalta ongelmalliseksi se, että siihen on mahdollista kohdistaa (tarkoituksellinen) paine kahdelta suunnalta yksin tässä pakolaiskysymyksessä. Venäjän hyväntahtoisuuteen tuskin kukaan luottaa, mutta enpä pidä Erdoganin Turkkiakaan kovinkaan luotettavana sopimuskumppanina tämän kriisin hoidossa.

vlad.
 

FinnNSF

Eversti
Oletan, että Eurooppa joutuu määrittelemään pakolaisuuden aivan uudestaan. Maanosan joutuminen kansainvaellusten kohteeksi ei voine olla Euroopan tahtotila. Jos on, niin kyllä tästä kylmät leikit vielä nähdään. Väärin ja olosuhteisiin sopimaton politiikka on nyt repale, johon Kreml nappaa kiinni, kiittää ja kumartaa.

Eli väitän: eurooppalaiset joutuvat määrittelemään kokonaan uudestaan käsitteen -pakolainen-. Vaikka kuinka sattuisi pehvaan, niin se on edessä. Armotta. Pakolaisuus ei voi olla synonyymi kansainvaellukselle. Ei sellaista kestä mitkään rakenteet pitkässä juoksussa. Pankaas taiten korvan taakse tämä väite, oletan, että ei ehdi ensi talven routa vielä sulaa, kun tähän joku minua lujasti ötkeämpi taho paneutuu julkisesti.
Väitän että olet väitteesi kanssa 100% oikeassa. Hieman toisin ilmaistuna väitän että eurooppalaiset joutuvat määrittelemään uudestaan kenellä on ylipäätään oikeus edes anoa turvapaikkaa, ja miten sekä missä suorittaa se.

Hieman tragikoomista että Kreml nappaa kiinni repaleiseen politiikkaan, ja käyttää sitä suruttaa hyväkseen, jonka väittäisin olleen aika pitkälti luotu kylmän sodan kylmetessä Kremlin vainoamia itä-blokin kansalaisia varten. Ei sitä ole tarkoitettu parempaa sosiaaliturvaa havitteleviin kansainvaelluksiin kehitysmaista vaan auttamaan niin rahvasta kuin erityisesti korkeatasoisia poliitikkoja/sotilaita/tieteilijöitä/taiteilijoita näyttävästi loikkaamaan idästä länteen. Loikkarit loikkasivat siksi että pitivät länsimaista yhteiskuntaa kaikin puolin parempana (myös henkisesti) kuin kotopuolessa joten kotoutuminen sujui oma-alotteisesti.

Vaan maailma on kovasti muuttunut noista ajoista. Ei kyllä välttämättä moneltakaan osalta parempaan.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Keskustalainen kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo Puheenvuoro-blogissaan saamistaan ”epävirallisista tiedoista”, joiden mukaan pelkästään Nikkelin alueella Venäjän Murmansissa on suuri määrä turvapaikanhakijoita mahdollisesti tulossa Suomeen tai Norjaan.

- Saamieni epävirallisten tietojen mukaan Venäjän viranomaiset ovat arvioineet, että pelkästään Nikelin alueella on jopa 80 000 mahdollista Norjaan tai Suomeen hakeutuvaa turvapaikanhakijaa. Suuri osa näistä turvapaikanhakijoista on asunut ja työskennellyt Venäjällä useita vuosia ja heillä on ollut oleskelulupa Venäjälle. Jostain syystä henkilöt on nyt kuitenkin päätetty käännyttää ja useat ovat maksaneet sievoisia summia salakuljettajille siitä, että he pääsisivät muualle kuin vanhaan kotimaahansa. Paine itärajalla siis kasvaa, Kärnä kirjoittaa.

Kärnä tarkentaa saamiensa tietojen lähdettä bloginsa kommenteissa. Hänen mukaansa arvio on venäläisten viranomaisten suomalaisille viranomaisille ”tavanomaisessa tiedonvaihtomenettelyssä” antama. Kärnä kertoo saaneensa tiedon useammasta lähteestä.
- Lukumäärä ei välttämättä ole tarkka, mutta puhumme joka tapauksessa kymmenistätuhansista ihmisistä, jotka pyrkivät pois Venäjältä, Kärnä kirjoittaa.

Norjaan Venäjältä tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on hiljalleen kasvannut ja Norja onkin ihmetellyt, miksei Venäjältä tulla Suomeen. Kärnän mukaan tilanteessa on kuitenkin tapahtumassa merkittäviä muutoksia. Kärnä huomauttaa, että Norja on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tiukentamassa turvapaikkapolitiikkaansa. Kärnän mukaan tilanteesta on keskusteltu viime viikolla Reykjavikissä pohjoismaiden neuvoston kokouksessa, johon Kärnä osallistui osana Suomen valtuuskuntaa.

- Rajavartiolaitos on jo ilmoittanut, että se on äärimmäisen huolissaan mahdollisesti syntymässä olevasta tilanteesta ja niin olen minäkin. Sisäisen turvallisuutemme resurssit on jo nyt jännitetty äärimmilleen ja mikäli turvapaikanhakijoiden määrä itärajalla lisääntyy entisestään, ei järjestelmä välttämättä enää kestä.

- Mikäli siirtolaisvirrat Venäjältä uhkaavat muuttua hallitsemattomiksi on meidän valmistauduttava myös siihen, että rajajoukkojen reservit kutsutaan palvelukseen, Kärnä kirjoittaa.

- Tilanteen ei saa antaa kärjistyä ulkopoliittiseksi kriisiksi, vaan on yhdessä [Venäjän ja Pohjoismaiden kesken] sovittava, miten tämän uuden käsillä olevan tilanteen kanssa toimitaan, Kärnä linjaa.
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Pahinta tässä on se että tilanteet kun kehittyy niin nopeasti, ettei lainsäädäntö pysy millään perässä, saatikka tarvittavat varautumisresurssit.
Lainsäädäntö ja kansainvälisetsopimukset antavat hyvin laajat mahdollisuudet turvata oman maan edut.

Jos ei löydy pykälää tai sopimusta Suomi voi aina käännyttää takaisin ilman mitään perusteluita, älämölö alkaa mutta mitäs sen paremmin YK kuin EU voi tehdä sen jälkeen kuin joku valtio sanoo ei, lähettää joukkoja vai ainoastaan paheksua ?
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Keskustalainen kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo Puheenvuoro-blogissaan saamistaan ”epävirallisista tiedoista”, joiden mukaan pelkästään Nikkelin alueella Venäjän Murmansissa on suuri määrä turvapaikanhakijoita mahdollisesti tulossa Suomeen tai Norjaan.

- Saamieni epävirallisten tietojen mukaan Venäjän viranomaiset ovat arvioineet, että pelkästään Nikelin alueella on jopa 80 000 mahdollista Norjaan tai Suomeen hakeutuvaa turvapaikanhakijaa. Suuri osa näistä turvapaikanhakijoista on asunut ja työskennellyt Venäjällä useita vuosia ja heillä on ollut oleskelulupa Venäjälle. Jostain syystä henkilöt on nyt kuitenkin päätetty käännyttää ja useat ovat maksaneet sievoisia summia salakuljettajille siitä, että he pääsisivät muualle kuin vanhaan kotimaahansa. Paine itärajalla siis kasvaa, Kärnä kirjoittaa.

Kärnä tarkentaa saamiensa tietojen lähdettä bloginsa kommenteissa. Hänen mukaansa arvio on venäläisten viranomaisten suomalaisille viranomaisille ”tavanomaisessa tiedonvaihtomenettelyssä” antama. Kärnä kertoo saaneensa tiedon useammasta lähteestä.
- Lukumäärä ei välttämättä ole tarkka, mutta puhumme joka tapauksessa kymmenistätuhansista ihmisistä, jotka pyrkivät pois Venäjältä, Kärnä kirjoittaa.

Norjaan Venäjältä tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on hiljalleen kasvannut ja Norja onkin ihmetellyt, miksei Venäjältä tulla Suomeen. Kärnän mukaan tilanteessa on kuitenkin tapahtumassa merkittäviä muutoksia. Kärnä huomauttaa, että Norja on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tiukentamassa turvapaikkapolitiikkaansa. Kärnän mukaan tilanteesta on keskusteltu viime viikolla Reykjavikissä pohjoismaiden neuvoston kokouksessa, johon Kärnä osallistui osana Suomen valtuuskuntaa.

- Rajavartiolaitos on jo ilmoittanut, että se on äärimmäisen huolissaan mahdollisesti syntymässä olevasta tilanteesta ja niin olen minäkin. Sisäisen turvallisuutemme resurssit on jo nyt jännitetty äärimmilleen ja mikäli turvapaikanhakijoiden määrä itärajalla lisääntyy entisestään, ei järjestelmä välttämättä enää kestä.

- Mikäli siirtolaisvirrat Venäjältä uhkaavat muuttua hallitsemattomiksi on meidän valmistauduttava myös siihen, että rajajoukkojen reservit kutsutaan palvelukseen, Kärnä kirjoittaa.

- Tilanteen ei saa antaa kärjistyä ulkopoliittiseksi kriisiksi, vaan on yhdessä [Venäjän ja Pohjoismaiden kesken] sovittava, miten tämän uuden käsillä olevan tilanteen kanssa toimitaan, Kärnä linjaa.
Kärnä taitaa olla selityksen velkaa. Muualla somessa ja viranomaisilta on etsitty selvyyttä asiaan, mutta vahvistusta turvapaikan hakijoiden hurjalle vyörylle ei ainakaan vielä ole saatu. Itse en löytänyt edes norjalaisesta mediasta, vaikka määrät ovatkin nousseet rajusti menneistä vuosista. Ettei vaan Kärnä yrittäisi värvätä asiakkaita Paavon hulppeisiin majoitustiloihin, vai olisiko syynä Kärnän julkituoma kielteinen asenne turvapaikanhakijoihin.

Oli miten oli, edellytämme oikeaa ja rehellistä tietoa, mutta toivomme, että Kärnä on väärässä!
 

Samses

Ylipäällikkö
Etelä-Afrikan rasismista ei juuri kerrota.
Off topic. Aivan niin kuin pidetään maahanmuuttoasiat poissa Tykistö-threadistä, niin pidetään Etelä-Afrikan sisäinen turvallisuustilanne pois Pakolaisuus - threadistä. Yksinkertaista.
 
Viimeksi muokattu:

SJ

Supreme Leader
Ohessa havainnollistava video siitä mitä huonepalossa tapahtuu muutamien ensiminuuttien aikana:

vlad.
Video on muuten tuttu: Muistelen tehneeni yhden tai kaksi esitelmää paloturvallisuudesta opiskeluaikoina. Helpommat 5 minsan esitelmät mitä voi kuvitella.
 

Samses

Ylipäällikkö
Sauli Niinistö rinnasti sen turvallisuuspolitiikkaan, sinä et vain pidä minusta ja etsit syitä bannata.
Minulla olisi ollut jo kaksi syytä tänäänkin, jos olisin halunnut sen tehdä. Mieluummin sanon reilusti ja luotan että aikuinen mies ymmärtää puhetta.
 
Top