Pakolaisuus

Samses

Ylipäällikkö

baikal

Supreme Leader
Kärnä taitaa olla selityksen velkaa. Muualla somessa ja viranomaisilta on etsitty selvyyttä asiaan, mutta vahvistusta turvapaikan hakijoiden hurjalle vyörylle ei ainakaan vielä ole saatu. Itse en löytänyt edes norjalaisesta mediasta, vaikka määrät ovatkin nousseet rajusti menneistä vuosista. Ettei vaan Kärnä yrittäisi värvätä asiakkaita Paavon hulppeisiin majoitustiloihin, vai olisiko syynä Kärnän julkituoma kielteinen asenne turvapaikanhakijoihin.

Oli miten oli, edellytämme oikeaa ja rehellistä tietoa, mutta toivomme, että Kärnä on väärässä!
Kansanedustajat ovat monesti vihityt tiedoilla, joita meillä ei ole. Monikin kansanedustajan "lipsahdus" tulee ymmärrettäväksi myöhemmin. Jos miettii sitä, että Venäjä haluaa temppuilla näillä asioilla, niin on todella mahdollista, että "reservi" on koottu jo sopivalle hollille. Reservi toimii ikäänkuin tiettynä pelokkina....kun joku asia ei miellytä Kremliä, niin pannaan armeijakunta liikkeelle. Tämähän on piru vieköön jonkinlaista sodankäyntiä, jos se halutaan niin määritellä.

Jos Venäjällä ja Turkilla on tässä kohtaa Eurooppaa vastaan tällaisia vipuvarsia, niin Euroopan on totta mooses reagoitava. Ja se tarkoittaa? Se tarkoittaa entisten käsitteiden ja arvioiden uudelleen määrittelyä, eikös vain. Peli on muuttunut kylmäksi ja ei tässä kaiketi voida loputtomasti esittää Lapatossua näytelmässä:" fituiks män".
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Kansanedustajat ovat monesti vihityt tiedoilla, joita meillä ei ole. Monikin kansanedustajan "lipsahdus" tulee ymmärrettäväksi myöhemmin. Jos miettii sitä, että Venäjä haluaa temppuilla näillä asioilla, niin on todella mahdollista, että "reservi" on koottu jo sopivalle hollille. Reservi toimii ikäänkuin tiettynä pelokkina....kun joku asia ei miellytä Kremliä, niin pannaan armeijakunta liikkeelle. Tämähän on piru vieköön jonkinlaista sodankäyntiä, jos se halutaan niin määritellä.

Jos Venäjällä ja Turkilla on tässä kohtaa Eurooppaa vastaan tällaisia vipuvarsia, niin Euroopan on totta mooses reagoitava. Ja se tarkoittaa? Se tarkoittaa entisten käsitteiden ja arvioiden uudelleen määrittelyä, eikös vain. Peli on muuttunut kylmäksi ja ei tässä kaiketi voida loputtomasti esittää Lapatossua näytelmässä:" fituiks män".
Niin, huokaus veli baikal, tässä täytyy todella olla tarkkana, kun ei enää edes itse tiedä mihin uskoa!

Pahimmassa tapauksessa huomaa illalla peilissä näkyvän tutun jätkän kirjoittaneen aamulla palturia.

Yle maailmalla 2.11.2015 klo 9:48
Asiantuntija: Venäjä pelottelee Eurooppaa pakolaisilla
Venäjä pelaa länsimaisten ihmisten peloilla, sanoo erityisasiantuntija Antti Sillanpää. Venäjän asevoimien johdon mukaan Syyrian pommituksia on paennut satoja taistelijoita länteen. Sillanpää työskentelee Suomen lähettämänä erityisasiantuntijana Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksessa Latvian pääkaupungissa Riiassa.

Antti Sillanpää Kuva: Marjo Näkki / Yle

Venäjä pyrkii vaikuttamaan Euroopan maihin pakolaiskriisin kautta, sanoo erikoistutkija Antti Sillanpää Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksesta. Sillanpään mukaan Venäjä viljelee tahallaan julkisuudessa pelkoa pakolaisista terroristeina.

Sillanpää kertoo esimerkkinä Venäjän vaikutustoiminnasta maan asevoimien varakomentajan kenraali Andrei Kartapolov lausunnot Venäjän aloitettua ilmaiskut Syyriaan. Kartapolov ilmoitti, että Syyriasta on paennut pommituksia kuusisataa palkkasoturia kohti Eurooppaa. Sillanpään mukaan Kartapolovin lausunto ei ole uskottava.

– Hän ei voinut mistään tietää, että kyse on palkkasotureista tai heidän määräänsä tai heidän määränpäätään, sillä pommitukset vielä jatkuivat, Sillanpää sanoo.

Kartapolovin lausunnon tavoitteena oli lisätä pelkoa massiivisia pakolaisvirtoja vastaanottavissa Euroopan maissa.

Myös jihadistijärjestö Isis on käyttänyt pakolaiskriisiä hyväkseen. Järjestö julkaisi Välimereen hukkuneen pienen kurdipojan kuvan lehdessään ja varoitti, että näin voi käydä niille, jotka yrittävät paeta Isisen riveistä.

Erikoistutkija Sillanpää on Suomen lähettämä erikoistutkija Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksessa (Nato StratCom COE) Latvian pääkaupungissa Riiassa.

 

baikal

Supreme Leader
Sillanpää puhuu varmasti ja valitettavasti asiaa. Kv-poliittinen ilmapiiri on sellainen, että varmasti Venäjä käyttää kaikkia keinoja, joita sen käteen survotaan. Eurooppa ei voi loputtomasti esiintyä uhrina, aloite on saatava haltuun. Muutenhan tässä vielä tosissaan piru nokkii. Venäjä katsoo intressikseen heikentää ja ravistella Eurooppaa. Kuten olen kaakattanut jo aiemmin: vaikka kuinka koskee pehvaan, niin pehmoilun aika on kyllä jo tapissa. Miettikääs, jos Venäjä saa teutaroida aloitteellisena vaikka viisi vuotta? Se on huhhuh. Mutta se päätöstentekemisen sietämätön vaikeus. Kuitenkin moni merkittävä Unionin jäsenvaltio vetää kylmän tyynesti omaan piikkiin ja antaa toisten siivota jälkiä. Täs ei tul mittää, mie on tient se jo kauva.

Auta armelias, jos Usa ei olisi tullut hätiin, kun Ukrainan kriisi oli kuumimmillaan. Taivahan onneksi tähtilippufanaatikot paaluttivat jotain selkeästi ja ilman venkuilua.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Kansanedustajat ovat monesti vihityt tiedoilla, joita meillä ei ole.
Itsekin odottelen, en ilolla mutta suurella tarkkaavaisuudella vahvistusta tälle, mutta sinänsä väite kuulostaa uskottavalta. Venäjällä lienee ollut jonkinlainen määrä väkeä "pakolaismaista" ihan töissä, nyt kun Venäjä kääntyy sisäänpäin omaan aunukseensa ja samalla talous huuhtoutuu vessanpyttyyn, niin nämä vierastyöläiset lienevät ensimmäiset jotka jäävät vaille hommia. Ja Venäjä sitten koiruuttaan ja kansallista etuaan ajatellen jättää heidän oleskelulupansa uusimatta. Ihmettelisin jos köyhän tai jopa sodan runteleman kotimaan sijaan ei tulisi mieleen lähteä kopsuttelemaan Euroopan portteja, josko joku olisi riittävän höveli...tai hömelö...tarjotakseen paremman elintason joko työllä tai parhaimmillaan ilmankin.

Tietty on muistettava että kun tieto on Venäjän viranomaisilta (lukekaa Kärnän blogin kommentit) niin heidän intresseissään voi olla puffata lukua reilusti ylöspäin. 80000 voi olla 80000 mutta se voi yhtä hyvin olla 8000 tai 20000. Muistattehan sen sotaharjoituksen jonka osallistujamäärä yht'äkkiä tuplaantui ja meidän lehdistö nielaisi koko jutun kokonaisena kohoineen päivineen. Mutta silti...voi olla että sitä lahkeen rautapitoisuutta taas tullaan mittaamaan.
 

hwyl

Kersantti
Itse taistelen vähän kahden rintaman sotaa, kun suhtaudun kriittisesti tähän nykyiseen pohjimmiltaan hallitsemattomaan turvapaikanhakijatilanteeseen, mutta samalla yhtä kriittisesti myös näiden ihmisten ja yksilöiden epäinhimillistämiseen, mikä on täysin omien läntisten kristillis-humanististen arvojemme vastaista. Ja vielä tämän lisäksi seuraan aika tarkasti ja erittäin suurella huolestuneisuudella Putin-median ja kreml-trollien systemaattista bensanheittoa juuri sen primitiivisimmän "maahanmuuttokriittisyyden" liekkeihin. Venäjä todella systemaattisesti pyrkii hyödyntämään nämä kansallisradikaalit voimat ympäri Eurooppaa - osaa se jopa rahoittaa suoraan. Eikä se tietenkään ole itsessään kiinnnostunut maahanmuuttajista tai heidän eduistaan tai haitoistaan: pyrkimyksenä on vain ja ainoastaan sisäisen epävakauden lisääminen ja EU-maiden keskinäisen yhteisymmärryksen heikentäminen. En yhtään ihmettele, että Nato on alkanut seuraamaan tätä aihepiiriä yhä tarkemmin.

Meidän tulisi kiistojemmekin keskellä muistaa, että olemme kaikki suomalaisia ja että Suomen tasavallan puolustus on meille kaikille yhteinen asia - emme saa antaa tämän aihepiirin muotoitua tilaisuudeksi Venäjälle heikentää tätä pohjimmaista kansallista yhtenäisyyttämme.
 

Geronimo

Ylipäällikkö

Moose

Kersantti
Nämä ovat pieniä hyviä merkkejä, uskon kun näen todelliset lopputulokset sekä sen päästetäänkö ensi vuonna jälleen 100-150 tai jopa 1000 tp-hakijaa päivässä maahan. Montako vuotta putkeen Suomi kestää n.30000 tp-hakijaa lisää? Entä jos heitä onkin 100000? Tilanne on nyt hiukan rauhoittunut...hiukan. Mites kun kelit taas paranee kevään korvilla? Tämä saattaa olla tyyntä myrskyn edellä. Saksassa tulijoiden määrä on edelleen hurja.

Ei tämä ole millään tavalla vielä taputeltu tämä asia!

Siinä on se syy miksi ihmiset "lähtevät mukaan", ei ryssän kelkkaan vaan vastustamaan tätä kahjoa tilannetta joka ei kokonaisuudessaan paljon apua hädänalaisille tuo mutta joka nakertaa koko EU:n juuria hurjaa vauhtia. Venäjä tietysti taputtaa tästä karvaisia käsiään, mutta ei se tarkoita että pitäisi kaikin ryhtyä asialle myötäsukaiseksi. Mielestäni päinvastoin.
Kahjoa tilannetta pitää vastustaa aivan normaalisti.

Mutta nyt on pari vaihtoehtoa millä kahjo tilanne korjataan. Venäjän mielestä Suomen pitäisi lähteä EUsta pois. Joittenkin mielestä Suomen pitäis muitten maitten kanssa suunnitella uusi EUn yhtenäinen turvapaikanhakujärjestelmä jolla ”tulvahana” kierretään kiinni. Ja yhteinen EU rajan vartiointi, tämä olis Venäjän mielestä erittäin huono juttu.

Venäjä haluaa että ääriryhmät molemmin puolin Suomen poliittista spektraa ajaa keskustelua jotta kaikki jotka vastustaa kahjoa tilannetta brändataan natseiks ja kaikki jotka on EU positiivisia on maan pettureita (vaikka karkottaisivat 70% kaikista tp-hakijoista).

Ryssä pyrkii siis kaappaamaan keskustelun jotta maahanmuuttokeskustelusta tulee EU keskustelu ja jotta he joilla on oikeita argumentteja maahanmuuttoa vastaan ei pääsis ääniin vaan että vain ääripäät kuuluu. Tällä sitä kaaosta kylvetään ja sitten alkaakin jo palaa. Siitä looginen seuraus ”katsokaa miten paha EU on ollut Suomelle”. Ei jää mitään tilaa niille äänille jotka sanoo ”hei entäs jos koko EUlle tiukennetaan turvapaikanhakuvaatimukset” vaikka todellisuudessa se on just mitä nyt EU on tekemässä.
Infosodasta sen verran, että montako "Novorossiyan" lippua on heilunut Suomen "rajat kiinni" tai "jotain rajaa" -mielenilmauksissa? Kuinka moni tuntee ihmisiä, jotka ovat kääntyneet myönteisiksi Venäjää kohtaan turvapaikanhakijatulvan myötä? Itse en tunne yhtäkään. Kyllä minä luulen että EU-mediaaniin nähden emme ole ihan niin alttiita sille pelottavalle infosodalle kuin joku random gallialainen.
Eihän ne nyt herran tähden mitään ”Novorossiya” lippuja tänne halua heilumaan vaan haluavat Suomen ja muut maat ulos EU:sta. Jos Suomi ei olis EUssa niin ei Suomi myöskään mitään pakotteita Venäjää vastaan ois tukenu Krimin jutusta. Venäjä tukee nyt kaikkia voimia EUssa jotka on anti-EU.
Edit: Lisäksi väitän että kyselyistä ym. tulee ihan hyvin läpi sen ison hiljaisen enemmistön kanta Suomessa. Rasisteja emme ole, sydämettömiä emme ole, polttopulloiskut ja muu on ehdottomasti äärimmäisen tuomittavaa. Mutta nykymeno on edelleen kahjoa ja sille ei enenevässä määrin löydy enää kannatusta.
Ja Suomen poliitikot nähtävästi kuuntelee tätä ”hiljaista enemmistöä”. Tänä vuonna on tullut reilut 30 000 tp-hakijaa. 70% on Irakista ja Somalista Suomen poliittinen johto on päättänyt että näillä ei ole mitään perusteita turvapaikan saamiseksi joten heidät tullaan karkottamaan. Kyseessä ei ole rasismi tai sydämettömyys vaikka äärivasemmisto ryssän rahalla näin väittäis. Eikä kyseessä ole maanpetturuus vaikka äärioikeisto ryssän rahalla näin väittäis.
 
Viimeksi muokattu:

Geronimo

Ylipäällikkö
Vaikuttaa siltä että ministeriöstä on tullut ohjeet siitä sanasta jota ei saa käyttää täällä että sitä ei saa käyttää oikeen ministeriön ohjeistama?
Sehän loukkaa Sipilän trolli armeijan kunniaa, mutta ihan oikeasti tämän jälkeen on turha puhua ettei pakolaisia tänne olisi haalinut ihmis-salakuljettajat ihan oma aloitteisesti vaan vihreää valoa on näytetty varsin korkealta taholta.
 
Viimeksi muokattu:

Benelli

Respected Leader
Kansanedustajat ovat monesti vihityt tiedoilla, joita meillä ei ole. Monikin kansanedustajan "lipsahdus" tulee ymmärrettäväksi myöhemmin. Jos miettii sitä, että Venäjä haluaa temppuilla näillä asioilla, niin on todella mahdollista, että "reservi" on koottu jo sopivalle hollille. Reservi toimii ikäänkuin tiettynä pelokkina....kun joku asia ei miellytä Kremliä, niin pannaan armeijakunta liikkeelle. Tämähän on piru vieköön jonkinlaista sodankäyntiä, jos se halutaan niin määritellä.

Jos Venäjällä ja Turkilla on tässä kohtaa Eurooppaa vastaan tällaisia vipuvarsia, niin Euroopan on totta mooses reagoitava. Ja se tarkoittaa? Se tarkoittaa entisten käsitteiden ja arvioiden uudelleen määrittelyä, eikös vain. Peli on muuttunut kylmäksi ja ei tässä kaiketi voida loputtomasti esittää Lapatossua näytelmässä:" fituiks män".
Ei tarkoita kun nykyinen YK:n määrittely sulkee suurimman osan nykyisestä kansanvaelluksesta pois pakolais-statuksesta euroopassa.

28 CHAPTER I v – EXCLUSION CLAUSES
A. GENERAL
140. The 1951 Convention, in sections d, e and F of article 1, contains provisions whereby persons otherwise having the characteristics of refugees, as defined in Article 1, section a, are excluded from refugee status. Such persons fall into three groups. The first group (Article 1 D) consists of persons already receiving United Nations protection or assistance; the second group ( article 1 e ) deals with persons who are not considered to be in need of international protection; and the third group ( article 1 F) enumerates the categories of persons who are not considered to be deserving of international protection. 141. normally it will be during the process of determining a person’s refugee status that the facts leading to exclusion under these clauses will emerge. It may, however, also happen that facts justifying exclusion will become known only after a person has been recognized as a refugee. In such cases, the exclusion clause will call for a cancellation of the decision previously taken. B. I NTERPRETATION OF TERMS (1) Persons already receiving United Nations protection or assistance article 1 d of the 1951 Convention: This Convention shall not apply to persons who are at present receiving from organs or agencies of the united nations other than the united nations High Commissioner for Refugees protection or assistance. When such protection or assistance has ceased for any reason, without the position of such persons being definitively settled in accordance with the relevant resolutions adopted by the General a ssembly of the u nited n ations, these persons shall ipso facto be entitled to the benefits of this Convention. 142. e xclusion under this clause applies to any person who is in receipt of protection or assistance from organs or agencies of the united nations, other than the united nations High Commissioner for Refugees. Such protection or assistance was previously given by the former united nations Korean Reconstruction agency ( unKra ) and is currently given by the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees In the Near e ast ( unRWa ). There could be other similar situations in the future. 143. With regard to refugees from Palestine, it will be noted that unRW a operates only in certain areas of the Middle east, and it is only there that its protection or assistance are given. Thus, a refugee from Palestine who finds himself outside that area does not enjoy the assistance mentioned and may be considered for determination of his refugee status under the criteria of the 1951 Convention. It should normally be sufficient to establish that the circumstances which originally made him qualify for protection or assistance from unRWa still persist and that he has neither ceased to be a refugee under one of the cessation clauses nor is excluded from the application of the Convention under one of the exclusion clauses.
http://www.unhcr.org/3d58e13b4.html
 

Lepukki

Majuri
Sehän loukkaa Sipilän trolli armeijan kunniaa, mutta ihan oikeasti tämän jälkeen on turha puhua ettei pakolaisia tänne olisi haalinut ihmis-salakuljettajat ihan oma aloitteisesti vaan vihreää valoa on näytetty varsin korkealta taholta.
Ja millä tavalla tänne on "haalittu" pakolaisia tuon haastattelun perusteella? Tässä nyt vain tuli julki se, mitä monet jo ounastelivatkin. Kansalaiset pelkääväät pakolaisia ja niiden tuomaa muutosta. Hallitus taas pelkää, että kansalet oman pelkonsa vuoksi alkaisivat järkyttämään yhteiskuntarauhaa ja siksi pyrkivät vaikuttamaan median kautta kansalaisiin luomalla uutisointia joka hälventäisi pakolaisista aiheutuvia pelkoja.

Sinänsä huolestuttavaa, että ministeriö pyrkii vaikuttamaan mediaan. Kertoo jotain tilanteen vakavuudesta. Kriisitilanteessahan aina ensimmäiseksi pyritään median kautta vaikuttamaan kansaan siten, että se käyttäytyisi halutulla tavalla. Pakolaistilanne ilmeisesti siis täyttää jo jonkilaisen kriisitilanteen tunnusmerkistön kun pyritään vaikuttamaan tällä tavalla. Ministeriö luonnollisesti varmasti häpeää toimintaansa. Ja syystäkin. Hyvä kuitenkin, että yle uutisoi tästä.
 

Moose

Kersantti
Ja millä tavalla tänne on "haalittu" pakolaisia tuon haastattelun perusteella? Tässä nyt vain tuli julki se, mitä monet jo ounastelivatkin. Kansalaiset pelkääväät pakolaisia ja niiden tuomaa muutosta. Hallitus taas pelkää, että kansalet oman pelkonsa vuoksi alkaisivat järkyttämään yhteiskuntarauhaa ja siksi pyrkivät vaikuttamaan median kautta kansalaisiin luomalla uutisointia joka hälventäisi pakolaisista aiheutuvia pelkoja..
Korjaisin tekstiäsi näin:
Hallitus taas pelkää, että kansalaiset oman pelkonsa vuoksi ovat alttiita ulkopuolisille vaikutusoperaatiolle jotka pyrkivät järkyttämään yhteiskuntarauhaa ja siksi pyrkivät vaikuttamaan median kautta kansalaisiin luomalla uutisointia joka torjuu huhuja ja propaganda joka on rakennettu pohjalle joka perustuu ihan normaaliin pelkoihin jotka liittyy pakolaisiin ja joita pitäis pystyä keskustelemaan avoimesti.


Sinänsä huolestuttavaa, että ministeriö pyrkii vaikuttamaan mediaan. Kertoo jotain tilanteen vakavuudesta. Kriisitilanteessahan aina ensimmäiseksi pyritään median kautta vaikuttamaan kansaan siten, että se käyttäytyisi halutulla tavalla. Pakolaistilanne ilmeisesti siis täyttää jo jonkilaisen kriisitilanteen tunnusmerkistön kun pyritään vaikuttamaan tällä tavalla. Ministeriö luonnollisesti varmasti häpeää toimintaansa. Ja syystäkin. Hyvä kuitenkin, että yle uutisoi tästä.
Ministeriön tehtäviin kuuluu sisäisen turvan ylläpitäminen. Suomessa ollaan nähty miten pakolaistulva on vaikuttanut ja sen analyysin pohjalta on tehty pelivetoja. Ihan niinkuin kaikissa muissa maissa.
 
Viimeksi muokattu:

BlackFox

Ylipäällikkö
Jos olisi kuulustelu tilanne missä selvitettävä mitä mies tietää esim valehteleeko jne niin tämä vastaus olisi kyllä herättänyt mielenkiintoni mihin ns palattaisiin kyllä myöhemmin kuulustelun edetessä.
"
Olitteko sisäministeriössä huolissaan siitä, että turvapaikanhakijat tai heidän suuri määränsä vievät yhteiskuntarauhan?

– Ei. Nyt tulkitset ihan väärin. Olimme silloin härdellin keskellä ja julkinen keskustelu kävi kuumana. Syyskuussa turvapaikanhakijoita tuli 11 000, nyt vastaanottojärjestelmämme on stabiilimpi. Halusimme silloin rakentaa luottamusta.

Luottamusta mihin?

– Tilanne, jossa oli suuri määrä turvapaikanhakijoita – meidän piti miettiä, muuttaako se Suomea ja miten siihen valmistaudutaan.
"
 

Fremen

Respected Leader
Jos olisi kuulustelu tilanne missä selvitettävä mitä mies tietää esim valehteleeko jne niin tämä vastaus olisi kyllä herättänyt mielenkiintoni mihin ns palattaisiin kyllä myöhemmin kuulustelun edetessä.
"
Noh ehka loytyy yksinkertaisempiakin metodeja, vanha epavirallinen spol-ohje oli "ensin kaasutetaan, sitten raudoitetaan, sitten kaasutetaan, sitten puhutetaan. Ja jos ei puhu niin kaasua kylla kassulla riittaa... :D:D:D tolla kappanalla ei tartu edes hiuksiin parskeet.!!

ps. toi "Gimme ya wallet" -propaganda-ansa oli kylla kuvaavasti nimetty... ja se Kirsi Pihan firma on kanssa repinyt noita kontrahteja satojen tuhansien edesta jo tana syksyna tahan mennessa.

"Maan tapa"... jne.
 

vlad

Respected Leader
Kansanedustajat ovat monesti vihityt tiedoilla, joita meillä ei ole. Monikin kansanedustajan "lipsahdus" tulee ymmärrettäväksi myöhemmin. Jos miettii sitä, että Venäjä haluaa temppuilla näillä asioilla, niin on todella mahdollista, että "reservi" on koottu jo sopivalle hollille. Reservi toimii ikäänkuin tiettynä pelokkina....kun joku asia ei miellytä Kremliä, niin pannaan armeijakunta liikkeelle. Tämähän on piru vieköön jonkinlaista sodankäyntiä, jos se halutaan niin määritellä.

Jos Venäjällä ja Turkilla on tässä kohtaa Eurooppaa vastaan tällaisia vipuvarsia, niin Euroopan on totta mooses reagoitava. Ja se tarkoittaa? Se tarkoittaa entisten käsitteiden ja arvioiden uudelleen määrittelyä, eikös vain. Peli on muuttunut kylmäksi ja ei tässä kaiketi voida loputtomasti esittää Lapatossua näytelmässä:" fituiks män".
Tietty on muistettava että kun tieto on Venäjän viranomaisilta (lukekaa Kärnän blogin kommentit) niin heidän intresseissään voi olla puffata lukua reilusti ylöspäin. 80000 voi olla 80000 mutta se voi yhtä hyvin olla 8000 tai 20000. Muistattehan sen sotaharjoituksen jonka osallistujamäärä yht'äkkiä tuplaantui ja meidän lehdistö nielaisi koko jutun kokonaisena kohoineen päivineen. Mutta silti...voi olla että sitä lahkeen rautapitoisuutta taas tullaan mittaamaan.
Tietty on huomioitava se, että Venäjä voi manipuloida lukemia ja kuten @Honcho asian ilmaisi, määrä voi olla mitä tahansa parin tuhannen ja kymmenien tuhansien välillä ja toisaalta juuri tämä on eräs tekijä mikä muodostaa Suomelle ongelman - kaikki mahdollisten tulijoiden määrästä lähtien on epävarmaa ja pitää sisällään riskin, että tietoa on tavalla tai toisella manipuloitua. Kyse on siis disinformaatiosta.

Mutta kuten @baikal viittasi, Venäjällä ja Turkilla on olemassa oleva vipuvarsi pakolaisten kautta EU:hun ja etenkin EU:n läntiset arvot jakaviin jäsenmaihin. Turkissa on miljoonia pakolaisia leireillä, enkä laisinkaan ihmettele vaikka näitä pakolaisia käytettäisi vipuvartena ja kauppatavarana ja ikävässä tapauksessa pieni ruuvin kiristäminen leireillä olijoiden oloja kohtaan ja hyvin pian kymmenin tuhansin pakolaisia voi olla liikkeellä kohti länsimaita. Mitä EU tekee tässä tilanteessa?

Tai jos Venäjällä on tuhansia epämääräisesti maassa olevia ihmisiä, joista halutaan päästä - syystä tai toisesta eroon - eivätkä ihmiset halua palata kotimaihinsa, mihin he tuolloin suuntaisivat? Eivät ainakaan itään...

Tässä on vielä syytä huomioida se, että viime viikolla uutisoitiin (en tiedä uutisointiinko suomalaisessa mediassa) Venäjän ilmaisevan maassa olevien "ukrainalaisten pakolaisten" tuottavan ongelmia ja ettei Venäjä välttämättä kykene huolehtimaan heidän tarpeista. (Venäjällä on noin miljoona Itä-Ukrainasta paennutta "pakolaista", joista tosin suurella osalla on Venäjän passi).

Jo nämä tekijät tuottavat ongelmia länsimaille - EU:lle.

vlad.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Itsekin odottelen, en ilolla mutta suurella tarkkaavaisuudella vahvistusta tälle, mutta sinänsä väite kuulostaa uskottavalta. Venäjällä lienee ollut jonkinlainen määrä väkeä "pakolaismaista" ihan töissä, nyt kun Venäjä kääntyy sisäänpäin omaan aunukseensa ja samalla talous huuhtoutuu vessanpyttyyn, niin nämä vierastyöläiset lienevät ensimmäiset jotka jäävät vaille hommia. Ja Venäjä sitten koiruuttaan ja kansallista etuaan ajatellen jättää heidän oleskelulupansa uusimatta. Ihmettelisin jos köyhän tai jopa sodan runteleman kotimaan sijaan ei tulisi mieleen lähteä kopsuttelemaan Euroopan portteja, josko joku olisi riittävän höveli...tai hömelö...tarjotakseen paremman elintason joko työllä tai parhaimmillaan ilmankin.

Tietty on muistettava että kun tieto on Venäjän viranomaisilta (lukekaa Kärnän blogin kommentit) niin heidän intresseissään voi olla puffata lukua reilusti ylöspäin. 80000 voi olla 80000 mutta se voi yhtä hyvin olla 8000 tai 20000. Muistattehan sen sotaharjoituksen jonka osallistujamäärä yht'äkkiä tuplaantui ja meidän lehdistö nielaisi koko jutun kokonaisena kohoineen päivineen. Mutta silti...voi olla että sitä lahkeen rautapitoisuutta taas tullaan mittaamaan.
Käykö tämä Kärnä hybridisotaa Venäjän puolesta vai ihan omaa tyhmyyttään? The Independent Barents Observer osaa kauhistella Nikkelin alueella olevan jopa 800 - 1000 pakolaista, joista 80 oli jo matkalla kohti Norjaa. Tämäkin on toki paljon, sillä porukkaa ei kyetä enään edes majoittamaan, mutta kuitenkin aivan muuta kuin 80 000 pakolaista. Tekisi mieli kysyä, millä tarkkuudella hallituksemme pyörittelee talouslukuja kun sen kansanedustaja kykenee moiseen suoritukseen. Jutun mukaan Norja oli ilmoittanut, ettei se hyväksy pakolaisiksi henkilöitä, joilla on oleskelulupa Venäjällä (asuneet siellä vuosia). Tämä puolestaan johti siihen, että Venäjä alkoi karkoittamaan pysyvän oleskeluluvan saaneita.

Oli miten oli, Venäjän hybridisodankäynti voi hyvin ja voimistuu yhä. Meillä on Suomessa jo suuri joukko vaatimattomalla henkisellä kapasiteetilla varustettuja henkilöitä, jotka uskovat mieluummin "vaihtoehtomedian" sanomaan kuin viralliseen- tai valtamediaan. Tästä joudumme vielä kärsimään jos tilanne "oikeesti" kiristyy.

http://thebarentsobserver.com/2015/10/refugees-have-started-walk-towards-norwegian-border

Hopp til hovedinnhold


User menu


Around 80 people had Monday evening started to walk towards the Norwegian border. Screenshot from the video by Konstantin Zinyakov.
Refugees have started to walk towards the Norwegian border
Teenagers, adults, parents with children. Some on bikes, but most are walking. It is below zero Celsius as the crowds of refugees are heading towards Russia’s border to Norway.

Thomas Nilsen
18366
26. oktober 2015 - 23:28
 
Top