Pakolaisuus

Rannari

Greatest Leader
Vapaa liikkuvuus ja potentiaalisten terroristien eliminoimisen kieltäminen ovat juuri ne rakennuspalikat, jotka mahdollistivat eilisiltaiset tapahtumat Pariisissa. Jos näihin edellytyksiin ei saa puuttua, niin on turha mekkaloida päiväkausia, jos jossain tapetaan syyttömiä yksittäin, sadoittain tai tuhansittain. Normi meininkiä "vapaassa" ja "demokraattisessa" yhteiskunnassa, eikö vain.

Katsotaan nyt ensin millaista osaa vapaa liikkuvuus mahdollisesti tässä tapauksessa näyttelee?
 

Iso-Mursu

Respected Leader
Minä näen tämän voimien mittelönä, ei tässä muuta rakettitiedettä ole. ISIS kokeilee rajojaan ja astuu sinne mihin huvittaa, koska väylät ovat vapaana. Minusta on täysin luonnollista, että tällaisessa tilanteessa väyliä tukitaan ja mennään vieläpä sinne islamilais-terrorismin lähteille rankaisumatkalle. Se kummalla on isompi nyrkki, niittaa heikomman ensin. Tämä pitää näyttää islamilais-terroristeille. Eihän ne puhetta kuuntele - vain voima toimii.

Lisäksi: eikä tässä ole edes kyse mistään lännen panikoinnistakaan. Tehdään vaan loogisesti se mihin toinen haastaa, eli lopetetaan se.Vanha kuva mutta erittäin ajankohtainen tänään

.

Nuo keskitysleirit jne. ovat panikointia
 
D

Deleted member 1381

Guest
Eihän EU mikään paratiisi ole mutta Suomi ei ole koskaan historiassaan ollut yhtä pitkää ajanjaksoa näin demokraattinen, itsenäinen ja vapaa kuin EU-jäsenyyden aikana.

Suomen lainsäädännöstä merkittävä osa tulee EU:n taholta. Euroopan parlamentissa Suomella on 13 paikkaa 751:stä. Suomalaiset eivät voi äänestää EU parlamenttiin esimerkiksi puolalaista ehdokasta, vaikka hänen näkemyksensä edustaisivat parhaiten äänestäjän näkemyksiä. Euroopan unionin neuvostossa Suomella on 7 ääntä 345:stä. Itse en väittäisi Suomea erityisen demokraattiseksi tai itsenäiseksi.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Hyvä Puola!

Ainoa EU-maa (tähän mennessä) joka mielestäni toimii tilanteeseen nähden oikein... vastuulliset ja järkevät johtajat toimivat näin suojellakseen kansalaisiaan ja maataan Islamistien terrorilta ...........

Puola kieltäytyy vastaanottamasta siirtolaisia terrori-iskujen takia

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/puola_kieltaytyy_turvapaikanhakijat-43228

Puolan virkaan astuvan EU-ministerin mukaan maa ei aio ottaa turvapaikanhakijoita EU:n taakanjakosopimuksen mukaisesti.

Puolan tulevan hallituksen EU-asioiden ministeriksi nouseva Konrad Szymanski on herättänyt kohua lauantailla antamillaan lausunnoilla.

Szymanski toteaa, ettei Puolan uusi hallitus hyväksy EU:n sopimusta turvapaikanhakijoiden kiintiöistä.

”Emme näe Pariisin traagisten tapahtumien valossa poliittisia mahdollisuuksia näiden (sääntöjen) soveltamiselle”, Szymanski toteaa wPolityce.pl -uutisportaalissa julkaistussa kirjoituksessaan.

Hänen mukaansa iskut merkitsevät sitä, että EU:n maahanmuuttopolitiikkaa on arvioitava uudelleen. Hän korostaa myös, että Puolalla on oltava täysi valta päättää omasta raja-, turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikastaan.

Puolan lokakuun parlamenttivaalit voittanutta euroskeptistä Laki ja järjestys -puoluetta edustava Szymanski nousee EU-ministeriksi, kun Puolan uusi hallitus astuu virallisesti valtaan maanantaina.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
No Johan sipilällä takki kääntyi :o
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) piti tiedotustilaisuuden Valtioneuvoston linnassa lauantaina.
Pääministeri Sipilä sanoi, että rajavalvontaa on tiivistettävä. Hänen mukaansa Schengenin sopimus ei nyt toimi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi Pariisin terrori-iskuja lauantaina. Lähes 130 ihmistä kuoli ja 200 haavoittui, kun terroristit iskivät Pariisissa perjantai-iltana.

– Tietenkin tämä on järkyttävä uutinen. Tieto tuli yöllä meille kaikille. Poliisi on korottanut omaa valmiuttaan, samoin rajavartiolaitos, hän sanoi.

Sipilä korosti, että Suomen surunvalittelut on lähetetty Ranskaan. Poliisi on Sipilän mukaan kohottanut jo nyt kohottanut valmiuttaan

Olemme yhdessä päättäneet yhdessä minuutin hiljaisuudesta maanantaina.

– Kaikki näyttäisi siltä, että nyt on siirrytty jälkivaiheeseen, hän sanoi.

Terroristijärjestö Isis on todennäköisesti iskun takana.

Sipilä korosti, että turvapaikanhakijat ovat lähteneet nimenomaan iskuja ja sotaa pakoon Syyriasta ja muista maista.

Rajavalvontaa on tiukennettu
– Satamissa ja lentokentillä sekä Tornion alueella rajavalvontaa on kohotettu. On selvää, että jokaisen turvapaikan hakemus käsitellään huolella, Sipilä korosti.

Hän myös painotti, että Schengen-sopimus on nyt koetuksella. Schengenin sopimuksella tarkoitetaan vapaata liikkuvuutta EU-alueella.

– Asiasta on keskusteltu kahden viikon välein ja todennäköisesti keskustellaan uudestaan. Rajatarkastukset tulevat, jos ei Schengen-sopimusta eli vapaata liikkuvuutta saada kuntoon, hän korosti.


Suomi nosti valmiustasoaan
Sisäministeri Petteri Orpo (kok) kertoi aiemmin lauantaina, että myös Suomi nostaa valmiustasoaan iskujen vuoksi.

– Yleisötapahtumien valvontaa tehostetaan, suurlähetystöjen valvontaa tehostetaan ja KRP tehostaa nettiseurantaa. Tarkkailua ja valvontaa on tehostettu jo Torniossa. Riskianalyysin perusteella rajatarkastuksia tehostetaan lentokentillä ja satamissa, Orpo luetteli.
 

FinnNSF

Eversti
No Johan sipilällä takki kääntyi :o

...

Sipilä korosti, että turvapaikanhakijat ovat lähteneet nimenomaan iskuja ja sotaa pakoon Syyriasta ja muista maista.

Suvaitsevaisto alkoi monella rintamalla heti aamulla hokea tätä mantraa siihen malliin että aivan kuin olisi ollut ennalta mietittnynä hyllyssä seuraavaa iskua varten damage controlliksi. Noin muutoin mielipiteeni logiikasta "muslimiterrori muistuttaa miksi meidän on laskettava paljon muslimeja Eurooppaan" on painokelvotonta lukuunottamatta sanaa "käsittämätöntä".

Ja ei siitä ole kuin kolme päivää kun Orpo myönsi että ainakin 2/3 on vain paremman elintason perässä. Nyt se pitäisi taas unohtaa ja avata sydän sekä lompakko jokaiselle tulijalle?

Hiljaiseksi veti aamulla kun avasi tietokoneen.
 

vlad

Respected Leader
Ajatus kuin ajatus. Siitä ei voi tuomita.

Sitten alkaa olla eri asia jos ollaan suunnittelemassa tekoa ja siitä saahaan kiinni. Mutta silti ongelmallista näyttää kunnolla toteen.

Olen samoilla linjoilla sen suhteen ettei ajatuksien perusteella pitäisi ryhtyä ketään pidättämään tai siitämään minkään sortin keskuksiin - sellainen tie voi viedä hyvin epämieluisiin lopputuloksiin ja tarpeettomaan valvontaan ja ns. "ajatusrikollisuuteen".

En ole perehtynyt sen tarkemmin siihen, että millaisia kokonaisvaltaisia keinoja poliisin tarkkailuun kuuluu, ymmärrykseni mukaan tarvittaessa kutsutaan "puhutteluun" ja tässä kohdin kynnys voisi olla suhteellisen matalalla ja näin poliisi ilmaisisi kohteelle sen, että hän on seurannassa ja tarvittaessa "puhutteluja" olisi riittävän usein jos suinkin näyttää siltä, että tarkkailtavan toiminta jatkuu ei-toivotulla linjalla.

Kynnys puuttua olisi siis riittävän matalalla ja toisaalta yhteiskunnallisesti tiedostettaisi tämä ja asioista puhuttaisi niiden oikeilla nimillä. Ongelma tietty on se, että kaikkia tällaiset asiat eivät kiinnosta tippakaan, joten heille se, jos jotain tapahtuu, on aina yllätys eli koskaan kansaa (syystä tai toisesta) ei saada kollektiivisesti tiedostamaan ja ymmärtämään sitä, että mikä todellisuus on.

vlad.
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Minähän sanoin että nyt on suunta kääntynyt ja voimme taas luottaa hallitukseen. Kun Ruotsikin on muuttanut suuntaa niin mekin uskallamme. Emme toki ennen.


http://yle.fi/uutiset/sipila_rajatarkastukset_tilalle_jos_schengen-sopimus_ei_toimi/8456285

Pariisin terrori-iskut 14.11.2015 klo 16:59 | päivitetty 14.11.2015 klo 17:37
Sipilä: Rajatarkastukset tilalle jos Schengen-sopimus ei toimi
Pääministeri Juha Sipilä on valmis palaamaan rajatarkastuksiin EU:n sisällä, jos rajavalvontaa ei saada ulkorajoilla toimimaan. Pariisin terrori-iskujen jälkeen rajavalvontaa on tehostettu eri puolilla unionia, myös Suomessa.

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi Pariisin iskuja 14. marraskuuta. Kuva: Yle

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) mukaan Suomen turvallisuusarviota ei nosteta Pariisin terrori-iskujen seurauksena. Pääministeri Sipilän mukaan rajavalvontaa on tiukennettu ja poliisin valmiutta on nostettu heti iskujen jälkeen.

Pääministerin mukaan Pariisin iskut eivät suoraan vaikuta turvapaikanhakijoiden tilanteeseen. Suomi on kuitenkin valmis aloittamaan omien rajojen valvonnan ja rajatarkastukset, jos EU-maiden yhteinen Schengen-sopimusta ei saada toimimaan.

– Sopimus pitää saada kuntoon. Jos ei saada toimimaan, ilman muuta sitten tulee rajatarkastukset jäsenmaiden sisärajoille, Sipillä sanoo toimittajille pitämässään lyhyessä tiedotustilaisuudessa Parisiin iskujen tiimoilta valtioneuvoston linnassa.

Sisärajatarkastuksista on Sipilän mukaan alustava linjaus EU-maiden kesken ja siitä keskusteltiin viimeksi Maltan huippukokouksessa tällä viikolla.
 

baikal

Supreme Leader
Tästä se alkaa lässyttäjät: http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/puola_kieltaytyy_turvapaikanhakijat-43228

Herra B ehti ensin !

"Pystyisikö eräs suomalainen insinööri samaan ? Eppäilen.
"Puolalla on oltava täysi valta päättää omasta raja-, turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikastaan." Entä Suomella ??

Rajattomasti ihaillut itä-euroopan maat kaatavat Schengenin. Näin siinä taitaa nyt käydä. Mitä Unionista on kohta jäljellä? Britannia vetää taatusti johtopäätöksensä tilanteesta...Ranska tuskin on enää himokas jatkamaan Valitulla Tiellä....mitä jää? Vaikea, ylen vaikea on kuvitella, että Eurooppa on maanantai-aamuna sama viritys kuin se oli vielä eilen. Jos on, niin ihme siihen tarvitaan.
 

scip10

Kenraali
Rajattomasti ihaillut itä-euroopan maat kaatavat Schengenin. Näin siinä taitaa nyt käydä. Mitä Unionista on kohta jäljellä? Britannia vetää taatusti johtopäätöksensä tilanteesta...Ranska tuskin on enää himokas jatkamaan Valitulla Tiellä....mitä jää? Vaikea, ylen vaikea on kuvitella, että Eurooppa on maanantai-aamuna sama viritys kuin se oli vielä eilen. Jos on, niin ihme siihen tarvitaan.
Samoja fiiliksiä täällä. Euroopan jonkinasteinen disintegraatio saattaa olla yllättävän lähellä. Ironista että Puola on tässä ensirintamassa. Maa, jonka kansalaiset ovat eniten hyötyneet vapaasta liikkuvuudesta, ja joiden vapaata liikkuvuutta on eniten kammoksuttu ja vastustettu.

Uskokaa huviksenne, että tämä kehitys ei todellakaan tule olemaan aggressiivisen suurvallan naapurina sijaitsevan pienen ja syrjäisen reunamaan etujen mukaista.
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Rajattomasti ihaillut itä-euroopan maat kaatavat Schengenin. Näin siinä taitaa nyt käydä. Mitä Unionista on kohta jäljellä? Britannia vetää taatusti johtopäätöksensä tilanteesta...Ranska tuskin on enää himokas jatkamaan Valitulla Tiellä....mitä jää? Vaikea, ylen vaikea on kuvitella, että Eurooppa on maanantai-aamuna sama viritys kuin se oli vielä eilen. Jos on, niin ihme siihen tarvitaan.

Ihanaa. Siis ihan oikeasti mahtavaa. Jos ryssä pelottaa niin heilutetaan entistä enemmän häntää USA:lle ja NATO:lle.

P.S. Jos Venäjä meinaa meidät tuhota niin sille voi laittaa avoimesti hanttiin. Tällaisen EU:n sisällä kansallisvaltion kuoliaaksi nuivettaminen on hidasta ja asteittaista eikä sille voi laittaa avoimesti hanttiin kun soluttautujat on jo niin sisällä ja välissä jopa lähes korkeimmilla tasoilla.
 
Viimeksi muokattu:

Rannari

Greatest Leader
Minä näen tämän voimien mittelönä, ei tässä muuta rakettitiedettä ole. ISIS kokeilee rajojaan ja astuu sinne mihin huvittaa, koska väylät ovat vapaana. Minusta on täysin luonnollista, että tällaisessa tilanteessa väyliä tukitaan ja mennään vieläpä sinne islamilais-terrorismin lähteille rankaisumatkalle. Se kummalla on isompi nyrkki, niittaa heikomman ensin. Tämä pitää näyttää islamilais-terroristeille. Eihän ne puhetta kuuntele - vain voima toimii.

Lisäksi: eikä tässä ole edes kyse mistään lännen panikoinnistakaan. Tehdään vaan loogisesti se mihin toinen haastaa, eli lopetetaan se.Vanha kuva mutta erittäin ajankohtainen tänään

.

Missähän tämä "sinne" on ja mitä siellä tehdään? Pakkokäännytetään kenties vääräuskoiset?

Tyhmin mahdollinen temppu olisi tehdä se mihin vastapuoli haastaa koska juuri siihen se pyrkii. Tehokkain vastatoimi on business as usual.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Minähän sanoin että nyt on suunta kääntynyt ja voimme taas luottaa hallitukseen. Kun Ruotsikin on muuttanut suuntaa niin mekin uskallamme. Emme toki ennen.


http://yle.fi/uutiset/sipila_rajatarkastukset_tilalle_jos_schengen-sopimus_ei_toimi/8456285

Pariisin terrori-iskut 14.11.2015 klo 16:59 | päivitetty 14.11.2015 klo 17:37
Sipilä: Rajatarkastukset tilalle jos Schengen-sopimus ei toimi
Pääministeri Juha Sipilä on valmis palaamaan rajatarkastuksiin EU:n sisällä, jos rajavalvontaa ei saada ulkorajoilla toimimaan. Pariisin terrori-iskujen jälkeen rajavalvontaa on tehostettu eri puolilla unionia, myös Suomessa.

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi Pariisin iskuja 14. marraskuuta. Kuva: Yle

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) mukaan Suomen turvallisuusarviota ei nosteta Pariisin terrori-iskujen seurauksena. Pääministeri Sipilän mukaan rajavalvontaa on tiukennettu ja poliisin valmiutta on nostettu heti iskujen jälkeen.

Pääministerin mukaan Pariisin iskut eivät suoraan vaikuta turvapaikanhakijoiden tilanteeseen. Suomi on kuitenkin valmis aloittamaan omien rajojen valvonnan ja rajatarkastukset, jos EU-maiden yhteinen Schengen-sopimusta ei saada toimimaan.

– Sopimus pitää saada kuntoon. Jos ei saada toimimaan, ilman muuta sitten tulee rajatarkastukset jäsenmaiden sisärajoille, Sipillä sanoo toimittajille pitämässään lyhyessä tiedotustilaisuudessa Parisiin iskujen tiimoilta valtioneuvoston linnassa.

Sisärajatarkastuksista on Sipilän mukaan alustava linjaus EU-maiden kesken ja siitä keskusteltiin viimeksi Maltan huippukokouksessa tällä viikolla.


Näin on myös @Geronimo tiennyt meille kertoa ajat sitten... Kaukonäköistä "visionääriä" tällä on laudalla useampia .... HIENOA !!!! .... Mutta... harva heitä kuuntelee/uskoo ...?
 

Bushmaster

Greatest Leader
Rajattomasti ihaillut itä-euroopan maat kaatavat Schengenin. Näin siinä taitaa nyt käydä. Mitä Unionista on kohta jäljellä? Britannia vetää taatusti johtopäätöksensä tilanteesta...Ranska tuskin on enää himokas jatkamaan Valitulla Tiellä....mitä jää? Vaikea, ylen vaikea on kuvitella, että Eurooppa on maanantai-aamuna sama viritys kuin se oli vielä eilen. Jos on, niin ihme siihen tarvitaan.

Ei tarvitse kun kattella/lukea skynews lähetyksiä/ uutisia sekä bbc:tä niin pysyy ajan hermolla että ymmärtää missä mennään...
 

Bushmaster

Greatest Leader
Miten se nyt menikään?

Presidentti Niinistö klo 18..00 Ylen uutisissa kertoi että "tällä Ranskan terroristien teolla ja pakolaisilla ei ole mitään tekemistä keskenään?"


Ampumispaikalta löytynyt passi kuului turvapaikanhakijalle

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkoma...nyt-passi-kuului-turvapaikanhakijalle/712243/

ULKOMAAT 14.11.2015 19:26
STT-AFP-REUTERS

Pariisissa ampumispaikalta löytynyt Syyrian passi kuului Kreikassa lokakuussa rekisteröityneelle turvapaikanhakijalle, kertoo turvallisuudesta vastaava kreikkalaisministeri Nikos Toskas.

Toskas kertoo, että passin haltija kulki Lerosin saaren läpi 3. lokakuuta. Siellä hänet tunnistettiin EU-sääntöjen mukaisesti.

Kreikkalaisen poliisilähteen mukaan passin haltija oli nuori mies, joka oli saapunut turvapaikanhakijajoukon mukana Lerosin saarelle. Siellä häneltä oli otettu sormenjäljet.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Missähän tämä "sinne" on ja mitä siellä tehdään? Pakkokäännytetään kenties vääräuskoiset?
Noh, jos hieman helpotan: ota sellainen kartta käteen, jossa ISIS ydin alue Raqqan seuduilla kuvattu ja katsele sinne suuntaan.
Ei pakkokäännytetä ketään. Käytännössä tarkoitin ISIS-armeijan tappamista samalla tavalla kun oltiin valmiit lähtemään Saddamin armeijan kimppuun silloin aikanaan. Sileeksi porukka ja lopuilta kysytään että joko ovat valmiita järjestämään yhteiskuntansa rauhallisemmaksi vai jatketaanko aseiden laulattamista vielä. Pitäköön koraaninsa vaikka, mutta rauhantekeminen pakolla.

Tyhmin mahdollinen temppu olisi tehdä se mihin vastapuoli haastaa koska juuri siihen se pyrkii. Tehokkain vastatoimi on business as usual.
En omalta puoleltani esitä mitään adjektiivia tuohon mielipiteeseesi, totean vain, että meillä on vain erilainen ongelmaratkaisun toiminnallinen ajatus.


.
 
Top