Pakolaisuus

Sadat vasaroin yms. astaloin aseistetut matut ovat hyökänneet tänään kanaalitunneliin.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepag...-storm-Channel-Tunnel-in-bid-to-reach-UK.html

Tämä on sillä tavalla mielenkiintoinen juttu, että Englannin Kanaalin ylittäminen vaikuttaa olevan aidosti vaikeaa salakuljettajille.
En ole aiheeseen perehtynyt, mutta ilmeisesti UK pistänyt suhteellisen kovat sanktiot yrittäjille. Tuossa on kuitenkin satoja tuhansia
merikelpoisia pelejä Ranskan puolella.

Sama kotimaisella:
Rautaputkilla varustautuneet maahanpyrkijät ottivat yhteen poliisin kanssa Eurotunnelin lähistöllä
Julkaistu: 17.12. 22:16
Rautaputkilla varustautuneet maahanpyrkijät ottivat yhteen Ranskan poliisin kanssa lähellä Ranskasta Englantiin johtavaa kanaalitunnelia. Poliisin mukaan Britanniaan pyrki laittomasti tänään ennätysmäärä ihmisiä.
Daily Mail -lehden mukaan mellakkapoliisi otti yhteen rekkoihin ja tunneliin pyrkineiden ihmisten kanssa, joista osa oli varustautunut muun muassa rautaputkilla. Lehden mukaan pakolaiset ja siirtolaiset myös sulkivat liikenteen kanaalitunnelin lähistöllä Ranskan Calais’ssa.

– Kun he lähestyivät tunnelia, useat heistä yrittivät pysäyttää liikenteen, jotta he pystyisivät kiipeämään rekkojen kyytiin, paikallinen viranomainen kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Telegraph-lehti kertoo, että yli 800 ihmistä yritti torstaina päästä väkisin Eurotunnelin kautta Britanniaan. Poliisilähteiden mukaan määrä on ennätyksellinen yhdelle päivälle.

– Turvallisuusjoukot olivat asemissa… Heitä kohti heitettiin esineitä ja heidän täytyi turvautua kyynelkaasuun, poliisi sanoo lausunnossaan Telegraphin mukaan.

Tuhannet ihmiset ovat syksyn aikana yrittäneet päästä Ranskan Calais'sta Britanniaan laittomasti Eurotunnelia pitkin esimerkiksi junien ja rekkojen päällä.

Tilanne on kiristynyt Calais’ssa sijaitsevalla siirtolaisleirillä, jonka väkiluku on yli kolminkertaistunut viime kesästä. Leirillä asuu tällä hetkellä arviolta 7 000 ihmistä.

Daily Mailin mukaan yhä harvempi heistä onnistuu pääsemään Englannin puolelle. Lehden mukaan kesäkuusta lähtien 19 ihmistä on kuollut yrittäessään päästä laittomasti Britanniaan.
Pasi Pieti
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1450333869986.html
 
Huhhuh, on tämä kyllä niin sairasta... Meiniki on jo nyt tällaista ympäri Eurooppaa ja tulijamäärät vain kasvaa. Se, että törkein poliisinhakkaaja, liikenteenpysäyttäjä ja rajanylittäjä palkitaan sitten Briteissä asunnolla ja kuukausirahalla, on vain jotain todella lohdutonta ja turhauttavaa. Yleltä tuli aiheesta dokumenttikin muutama viikko takaperin.

Euroopassa on selvästi ollut liian kauan rauhallista. Toivottavasti se ensimmäinen tämän invaasion vuoksi romahtanut valtio ei ole Suomi. Sitten ehkä jopa meillä saadaan aikaan ripeitä päätöksiä ilman selvitys- ja työryhmiä.
 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/0...ot-hammentavat-maahanmuuttajia-ja-suomalaisia
En tiedä, että onko tama mussutusta, vai mitä, mutta jotenkin tuntuu, kun meitä suomalaisia "neuvotaan"???
Voi siis olla pelkkää paskaa... :S
Ihan neutraali kirjoitushan tuo one. Ei mitään 'neuvomista', jotta matuilla olisi helpompaa ja kivempaa olla.

Välillä tosin tuntuu, että pieni neuvominen olisi paikallaan. Ei fiksu kuski surkeassa kelissäkään aja autolla suurinta sallittua nopeutta vain, koska hänellä on siihen oikeus. Eikä etelän lomalla lähdetä kännissä yksin hortoilemaan hämärille kujille miettien, että ryöstö on AINA tekijän, ei uhrin syy.. Ei hölmöily siirrä syyllisyystaakkaa mutta fiksusti toimimalla riskejä voi merkittävästi pienentää.
 
Kunnon avautuminen by Elina Louko (facebook):

Suomen Hallitukselle,

kansalaisena haluaisin nyt antaa palautetta teille, sillä viimeksi kun itse tarkistin, tämä oli (kansan) tasavalta. Mutta te ette kuuntele kansaa. Te ette kuuntele sitä kansaa jonka elinolosuhteita te olette vuosi vuodelta onnistuneet kurjistamaan. Aina 90-luvun suuren laman ajoilta, jonka seurauksena on tapahtunut yhteiskuntamme totaalinen alasajo, konkurssi ja häväistystila. Teitä on tullut ja mennyt, joukossanne on aina välillä saattanut olla se harvinainen yksittäistapaus, joka on oikeastikin kansan asialla, ennen kuin hyvä veli-järjestelmä korruptoi hänet. Aina neljän vuoden välein te jalkaudutte maakuntiin puhumaan ummet ja lammet kauniita sanoja, lupaamaan sen yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, keskustelette Irmeli-mummon kanssa vanhainkodissa äänestyskahveilla ja lupaatte olla kajoamatta eläkkeisiin, mutta sitten kun neljän vuoden suojatyöpaikkanne on jälleen uusittu, te palaatte norsunluutorneihinne ja rikotte vaalilupauksenne ennätysajassa. Olette yksimielisiä vain omien palkkioidenne nostamisessa.

Samalla kun leipäjonot ovat kasvaneet ja Itäkeskuksesta tehdään lomamatkoja Somaliaan, te olette ylenkatsoneet tätä kansaa ja vähätellyt sen ongelmia. Te olette vuosi vuodelta köyhdyttäneet kansaa niin, ettei pian ansiotulokaan tahdo riittää elämiseen. Te olette saaneet aikaan ennätyksellisen suuren määrän pitkäaikaistyöttömiä ja syrjäytyneitä. Te olette luoneet matapalkka-alalla työskentelevän köyhälistön, jonka selkärangoista revitään omat palkankorotuksenne. Keskiluokka on katoavaa kansanperinnettä. Kaiken tämän tapahtuessa olette kuitenkin saaneet myös aikaan ennätyksellisen korkean valtionvelan! Kun rahaa ei tule kansalle, vaan kansa köyhtyy, kun kaikilta viedään kaikkea, leikataan, kiristetään, säästetään, mutta missään ei näy mitään ja kaikki kärsivät, niin kaiken rahan kai täytyy tulla jotenkin teille itsellenne? Jos kansalainen olisi hoitanut omat raha-asiansa yhtä huonosti, hänellä olisi taivaasta läpi menevä ulosottopiikki ja todennäköisesti tukku petossyytteitä jonossa. Kuinka ihmeessä te olette saaneet koko valtakunnan konkurssin partaalle odottamaan lopullista kuoliniskua?

Ja kuolinisku on viimein tulossa. Se vyöryy maamme rajojen yli barbaarina virtana, jonka te annatte tapahtua, vaikka se on kaikkien lakien, asetusten, moraalin ja velvollisuuksienne vastaista. Teidän pitäisi edustaa Suomen kansaa ja sen asioita. Se on hallituksen ensi sijainen tehtävä. Te olette nyt kääntäneet asian niin päin, ettei omalle kansalle tarjota mitään vaan heidän etunsa ohi kävelee pataljoona muukalaisia, joiden oikeita nimiä, kansallisuuksia ja lähtömaita ei edes tiedetä? Tämä ei ole valtion johtamista vaan sen tuhoamista. Te olette avanneet ovet terroristeille ja kutsuneet maahamme ihmisiä, joilla ei ole mitään kunnioitusta maamme lakeja saati ihmisiä kohtaan. Tämä on valtiorikos. Risto Ryti uhrasi kerran itsensä kansan puolesta ja osoitti näin esimerkillistä ja suoraselkäistä maan johtamista. Te olette sen vastakohta ja irvikuva, te uhraatte kansan itsenne puolesta.

Sipilä, mikä mies te oikein olette? Saatatte olla talousmaailman ja liike-elämän suuri guru ja ihmeidentekijä, mutta pääministerinä te olette onneton. Pelkästään tarjouksellanne avata oman kotinne ovet laittomille maahantunkeutujille, te aiheutitte Suomelle miljardin laskun. Aiotteko maksaa takaisin? Teillä olisi käsitykseni mukaan siihen jopa varaa, ainakin osittaiseen kompensaatioon, sillä lienette Suomen rikkaimpia miehiä. Kaiken lisäksi te olette nyt myymässä kansalta maamme pohjavedet ja järvet monikansallisten yhtiöiden käyttöön. Kansa ei tule missään nimessä sallimaan sitä. Te ette myy järviämme, ne ovat kansan. Pohjavetemme eivät ole myytävinä. Mikä mies te siis olette? Lisäksi saarnaatte kansalta ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta maamme miehitystilaan, peräänkuulutatte moraalia kansalta, vaikka teillä itsellänne sitä ei tunnu olevan. Ettekö saaneet terveisiä kotikunnastanne Kempeleeltä? Eikö mielenosoittajien banderolli osunut silmiinne: "Saatanan Sipilä!" Se oli terveiset kotikuntanne äänestäjiltä. Kuinka te vaaditte kansaa ymmärtämään, mutta leikkaatte köyhiltä, sairailta, eläkeläisiltä, työttömiltä? Ja vanhustenhoidosta voi aina nipistää muutaman miljoonan muukalaisten hyväksi. Kuinka te kehtaatte? Te maksatatte katkeraa laskua kansalaisten selkänahoilla. Kansa ei halua enää maksaa. Eikä kansalla riitä ymmärrystä teidän toimienne tarkasteluun. Olisi teidän aikanne ymmärtää kansaa. Se huutaa teille. Kansa näkee nälkää. Leipäjonot ovat korttelien mittaisia. Missä on teidän moraalinne oman maan kansalaisia kohtaan?

Alexander Stubb, kun tässä käytän muotoa "te", en käytä sitä teitittelymuotona, sillä en edes sinuttelisi sua, jos hiffaat? Käytän sitä monikkomuotona, yrittäen puhua kaikille persoonillenne, kaikille Aleksantereille joita edustatte, sillä puhutte mitä sattuu ja kuulette päästänne ääniä, niin siellä täytyy käydä melkoinen kuhina? Sanotte aivan rutiininomaisesti jotakin mitä ette tiedä sanoneenne ja viittaatte lähteisiin joita ei ole olemassa ja sitten kiistätte sanoneenne mitään, kunnes annatte lausunnon jossa ei ole mitään järkeä. Päähän tässä menee pyörälle. Hienoa, että teidän laskutaidoillanne olette juuri valtiovarainministerinä ettekä missään vaativimmissa tehtävissä. Ja olette kaiketi käsi Raamatulla vannoneet ministerin valan, ehkä piditte toista kättä selän takana ja sormet ristissä? Sillä Suomen kansan asialla te ette ole ollut milloinkaan. Teidän kaikkien Aleksantereiden agendana on kaiken aikaa ollut Uusi Maailmanjärjestys, vai kuinka? Tuttujen kesken voinemme puhua ihan vaan NWO:sta? Mutta näin kansalaisen näkökulmasta kiistattomat yhteytenne edellä mainittuun liittoumaan yhdistettynä ministerin virkaan tarkoittavat vain yhtä asiaa. Valtakunnanoikeus. Toivon, että teille kaikille Aleksantereille jää tulevaisuudessa enemmän aikaa harrastuksenne, triathlonin pariin.

Timo Soini, mikä mies te olette? Teidän piti olla se kansan mies, se maalaisjärki tässä hullutuksessa (=hallituksessa). Äänestäjänne ovat kuitenkin kovasti pettyneitä toimiinne. Oletteko varma, ettei teitä huijattu hallitukseen? Keskusta- ja kokomuustaustaiset sijoittajat ovat näyttäneet tietäneen jo viimeistään keväällä, että vastaanottokeskuksia tarvitaan ja ovat ostelleet alta pois sopivia kiinteistöjä, joissa nyt pyörii vastaanottokeskus ja bisnes luistaa! Tiesivätkö Perussuomalaiset? Tuliko tilanne teille yllätyksenä? Onko teidän mielestänne oikein, että pakolaisinvaasiolla tehdään bisnestä? Tämä ei ehkä kuulu teille ulkoministerinä, mutta kysynkin asiaa kansanmies-Timolta, pidättekö siis järjestelyä soveliaana toimintana? Teillä olisi hyvä mahdollisuus nousta sankariksi tässä asiassa ja yrittää sitä kautta palauttaa kansan suosiotanne. Kansa haluaa rajat kiinni. Tämäkään ei varsinaisesti olisi ulkoministerin tehtävä, mutta jonkun se on tehtävä. Pian. Muuten ne jyrää meitin.

Kansaa myös kovasti ihmetyttää, missä vaiheessa SPR on saanut mandaatin kävellä kuntien itsemääräämisoikeuden yli? SPR pakottaa avaamaan vastaanottokeskuksia myös sinne missä kuntalaiset niitä vastustavat. Onko Suomen johdossa hallitus vai SPR? SPR on varautunut käsissä olevaan pakolaiskriisiin pian jo vuosikymmenen. Sattumaa? Kansa ei usko siihen. Suomella ei ole mitään velvollisuutta ottaa vastaan vieraiden maiden kansalaisia, joiden henkilöllisyyksistä ei ole varmaa tietoa. Tämän luulisi olevan itsestäänselvyys itsenäisessä valtiossa. Sinisilmäisyys tilanteessa on aivan pöyristyttävän naiivia. Ainoa joka pakolaisinvaasiosta näyttää hyötyvän on SPR , kaikkialle muualle kertyy vain laskua. Puhumattakaan inhimillisestä kärsimyksestä. Raiskausepidemia on jo alkanut. Kuka ottaa vastuun henkirikoksesta tai terroristi-iskusta? Sipilä?

Kansa ei myös mitenkään voi ymmärtää sitä, että 30 000 laittomasti maahan tullutta muukalaista, menee 5 miljoonaisen kansan ohi. Ja jos 30 000 ihmisen vuotuiset kustannukset ovat 5 miljardia euroa, tämä on yksinkertaisesti absurdia. Samalla rahalla todennäköisesti ruokittaisiin koko nälänhädästä kärsivä Etiopia. Järkevää?

Kansan luottamus hallitukseen ei liene maassamme milloinkaan ollut yhtä alhainen kuin nyt. Kansa on aivan pian nousemassa kapinaan hallitusta vastaan, jota se pitää maanpetturihallituksena. Kansa haluaa rajat kiinni ja laittomasti maassa olevien välitöntä poistamista. Kansa haluaa, että sen omista pidetään huolta ensin. Tämä on Suomi ja me olemme suomalaisia.

Itsenäisyysjulistuksessamme hallituksen TÄRKEIN TEHTÄVÄ on Suomen valtiollisen itsenäisyyden toteuttaminen ja turvaaminen. Siihen teidät on palkattu, hoitakaa työnne kuntoon pikaisesti, ellette halua jäädä historian kirjoihin maanpetturihallituksena.

Ystävällisin Terveisin;
Kansalainen

(sinun allekirjoituksesi tähän)
 
Nyt putoaa leuka lattiaan ja silmät päästä.
jaw-drop-smiley-emoticon.gif

Taitaa tulla purkukuntoista jälkeä alle aikayksikön...

upload_2015-12-18_0-52-11.png
Preview:
upload_2015-12-18_1-2-46.png
Ja koko roska tästä: http://imgur.com/a/K0FKU
 
Ihan neutraali kirjoitushan tuo one. Ei mitään 'neuvomista', jotta matuilla olisi helpompaa ja kivempaa olla

No ei ole, vaan malliesimerkki siitä miten kuvottavuuksiin asti ymmärretään "kulttuurierona" sellaisiakin asioita, jotka eivät oikeastaan pidä paikkaansa. Raiskaaja kyllä tajuaa 110% varmuudella tekevänsä väärin, oli kulttuuri mikä tahansa. Ja oli sitten nainen antanut ihan mitä "viestejä" tahansa. Tottakai on paikkoja joissa tietty väestönosa on järjestänyt itselleen olot joissa rikoksista ei rangaista. Artikkelin käsittelytapa on sellainen että vaikea edes tajuta, että siinä käsitellään erittäin kuvottavaa terveyteen ja koskemattomuuteen kohdistuvaa rikostyyppiä. Edit: Vieläpä käytännössä yksiselitteisenä "puskaraiskaus" -tyyppisesti, raiskaus parisuhteessa on siellä vaikeampi asia.

Tässä vaikkapa aiheesta hieman paikallista kulttuuria ymmärtävää näkemystä, vaikka luonnollisesti suomalainen suvakkitoimittaja ymmärtääkin heidän kulttuuriaan paikallisia paremmin...

Alan Salehdazeh: Raiskaus on raiskaus - kaikkialla maailmassa

http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/11/28/raiskaus-on-raiskaus-kaikkialla-maailmassa/

"Sanon vain sen, että kaikki turvapaikanhakijat ovat varmuudella erittäin tietoisia siitä, että raiskaus on rikos. Se ei ole missään päin maailmaa sallittua, eikä varsinkaan meillä Lähi-idässä.

Jotkut yksilöt tekevät sen siitä huolimatta. Ehkä he toivovat etteivät jää kiinni, tai ehkä heistä eurooppalaiset tuomiot ovat niin lieviä että se on sen arvoista – syitä raiskauksiin on varmasti lukuisia.

Suomessa viime aikoina iskeneet raiskaajat ovat epäsivistyneitä ihmisiä, joiden teot aiheuttavat laajaa paheksuntaa myös heidän kotimaassaan. Siksi ei ole hyvä leimata kenenkään kulttuuria näiden synkkien tekojen seurauksena. Tietyt tahot myös käyttävät tämän kaltaisia rikoksia mustamaalatakseen muita kulttuureita ja ajaakseen sitä kautta omia etujaan".


Käytännössä siis suvaitseva YLEn toimittaja tuossa änkkää samaa skeidaa jolla kaikki raiskarit yrittävät perustella tekojaan - kulttuurieroja hei. Siinä missä Suomessa ei ole korruptiota vaan "maan tapa", pyrkivät nämä sanomaan että Lähi-Idässä (sekä Lähi-Idästä tulleilla ihmisillä) ei ole raiskausta vaan "kulttuurieroja". Huvittavaa että toimittajat nielee tämän kohoa myöten kun samaa väitettä käytetään myös kategorisesti kaikkien muslimien vastaisesti. Mutta eipä taida olla Aasiasta tulleet muslimi-mamut jostain suomalaisista tataareista puhumattakaan ollenkaan sellaisessa asemassa raiskaustilastoissa kuin näistä tietyistä "kulttuurieromaista" tulleet.
 
Viimeksi muokattu:
Valtamedian "uhrit" auttamassa pienokaisia.

Öölantilaisten joululahjat eivät olleetkaan sopivia pakolaislapsille

Posted on 18.12.2015 by Paavo Tajukangas // 1 Comment



joulupaketti.jpg




Öölannissa paikallinen hyväntekeväisyysjärjestö ”Öölantilaiset Yhdessä” on joutunut omituiseen tilanteeseen. Puuhakerho nimittäin on halunnut ”tehdä hyvää” ja kerännyt hyväntekeväisyysmielessä joululahjoja kylän 123:lle yksintulleelle pakolaislapselle. Puuhakerho on saanut kasaan yli 500 pakettia, joita paikalliset ovat kuskanneet paketoitavaksi.

Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Viidestäsadasta paketista vain muutama sopii annettavaksi.

Mistä on kysymys?

Kysymys on siitä, että ihmiset kuvittelevat oikeasti, että he ovat keränneet lahjoja lapsille. Lahjoiksi on annettu leikkiautoja, pehmonalleja ja nukkeja. Mutta lapset kun eivät olekaan mitään lapsia vaan oikeasti aikuisia miehiä, joten eihän tuollaiset pikkulasten lelut sovi annettavaksi aikuisille miehille (jotka esittävät viittä vaille 18- vuotiasta).

Niinpä puuhakerhon päällikkö Anja Lundin vetoaakin nyt ihmisiin:

– Toivomme enemmän esimerkiksi hygieniapaketteja, deodorantteja, shamppoita, lakkeja, kaulahuiveja, sukkia, jalkapalloja, seurapelejä kuten backgammon, kortteja, shakkilautoja jne.

http://www.ostrasmaland.se/
 
Ihan neutraali kirjoitushan tuo one. Ei mitään 'neuvomista', jotta matuilla olisi helpompaa ja kivempaa olla.
.

Jutun tarkoitus lienee auttaa ymmärtämään eri kulttuuria mutta kansallismieliselle se kertoo, että vieraat tulevat sanelemaan, miten pitää olla ja että mitä enemmän vieraita, sen varmemmin niin.

Välillä tosin tuntuu, että pieni neuvominen olisi paikallaan. Ei fiksu kuski surkeassa kelissäkään aja autolla suurinta sallittua nopeutta vain, koska hänellä on siihen oikeus. Eikä etelän lomalla lähdetä kännissä yksin hortoilemaan hämärille kujille miettien, että ryöstö on AINA tekijän, ei uhrin syy.. Ei hölmöily siirrä syyllisyystaakkaa mutta fiksusti toimimalla riskejä voi merkittävästi pienentää.

Moni nuori tyttö tullessaan yksin koulusta on ottanut saman riskin kuin autoilija, joka ajaa surkeassa kelissä suurinta sallitttua nopeutta. Miten parantaisit hänen turvallisuuttaan? Provosoida minäkin osaan, mutta olisiko muita ratkaisuja kuin pukeutua kaapuun?
 
Ai? Luulit, että poliisin tehtävä on päivystää VOKeissa siltä varalta, että siellä alkaa jotain tapahtua? Olisiko poliisin tehtävänä kuitenkin YHTEISKUNNAN järjestyksen ja yleisen turvallisuuden takaaminen. VOKkien rauhoittelu on vain osa sitä palettia. 24/7 läsnä VOKissa oleva JV toimisi ennalta ehkäisevänä. Käsittääkseni ehdotuksen taustalla on se, että JV:lla on enemmän lain suomia oikeuksia puuttua asioihin kuin vartijalla.

Uni seis. Heput ja asukkaat VOKssa ovat muuta kuin ylinopeutta kaahannut Jesse Jameson tai pitäjän ravoille itsensä ryypännyt Kassu Kastelholm. Nämä tapaukset ovat Poliisin ydinosaamisaluetta. VOK on pullollaan nuoria ja riskejä karjuja, joiden tausta on usein erittäin karu. Jos tosissasi esität, että JV ennalta ehkäisee oikeastaan yhtään mitään nelisatapäisen karjulauman keskellä, niin hiero jo hyvä mies unihiekkaa silmistäsi vimmaisesti.

Elämme erikoista ja sanoisin jopa paljastavaa aikaa, olosuhteissa, joissa pintakiilto rapisee päältä kuin lokinpaska laivankyljestä. Viranomaiset eivät osoittaudukaan aivan niin "kykeneviksi" hallitsemaan fantastista kehitystä ja nyt peräänkuulutetaan taviksia hoitamaan hommaa.....yksin olosuhteissa, joihin ei poliisipartio aseistettunakaan ole himokas menemään vaan odottaa koirapartiota, tukipartioita jne. Ja edelleen tuo JV JÄTETÄÄN hieman lainsuojattomaksi vailla poliisin valtuuksia "hoitamaan tehtäviä", joita edes poliisi ei yksin katso voivan hoitaa, ei edes pareittain vaan partioittain tai jopa laumoittain. Arvaa, miltä tämä näyttää vaikkapa niiden silmissä, joilla on kokemusta JV-tehtävistä? Tämä suorastaan raapii suomut silmistä ja paljastaa karulla tavalla jo tunnetut asiat, joita ei enää voi kieltää tai selittelemällä muuttaa muuksi.
 
Jutun tarkoitus lienee auttaa ymmärtämään eri kulttuuria mutta kansallismieliselle se kertoo, että vieraat tulevat sanelemaan, miten pitää olla ja että mitä enemmän vieraita, sen varmemmin niin.



Moni nuori tyttö tullessaan yksin koulusta on ottanut saman riskin kuin autoilija, joka ajaa surkeassa kelissä suurinta sallitttua nopeutta. Miten parantaisit hänen turvallisuuttaan? Provosoida minäkin osaan, mutta olisiko muita ratkaisuja kuin pukeutua kaapuun?

Pitää pysyä tyttöjen kotona 24/7, koska oma syy. Poliisi ja yhteiskunta päättäjineen ovat ottamassa wanhan kunnon tempun käyttöön: syyllistää suomalaisia. Se on tehonnut reilut 700 vuotta, tehosi vielä vonkaan ja baikaliin, mutta nuorempiin suomalaisiin se ei enää ihan hevin tepsikään. Eikä tarvitsekaan.

Ehkä Poliisi ehdottaa kohta, että kaduille pitää palkata JVa? Saattaa pennut koulusta kotiin jne. Vanhemmille tämä ei ole ihan helppoa, koska heidän pitää pääsääntöisesti tuottaa työpaikallaan lisäarvoa. Emme ole todellakaan enää kaukana siitä, että kaduilla on katupartioita. En ole sitä toivonut koskaan, en ole uskonut, että se tulee edes mahdolliseksi, mutta tähän suuntaan juna nyt vaan mennä porskuttaa. Tottakai Poliisi sitten pidättää nämä laittomat järjestyksen- ja turvallisuudenvalvojat, koska öööö, mitä?
 
Se on tehonnut reilut 700 vuotta, tehosi vielä vonkaan ja baikaliin, mutta nuorempiin suomalaisiin se ei enää ihan hevin tepsikään. Eikä tarvitsekaan.

Hehee.. Joskus ne tehot jäivät jo meilläkin... Minulle yritettiin koulussa joskus Münchenin olympiavuoden tietämillä opettaa tuntemaan syyllisyyttä syödessä, koska Tansaniassa nähtiin nälkää.
 
Hehee.. Joskus ne tehot jäivät jo meilläkin... Minulle yritettiin koulussa joskus Münchenin olympiavuoden tietämillä opettaa tuntemaan syyllisyyttä syödessä, koska Tansaniassa nähtiin nälkää.

Minä ja isoveli kun joskus jätettiin jotain nirsouttamme syömättä, niin vanhemmat toruivat vedoten Afrikan nälkäänäkeviin. Tämä siis 80-luvulla, Biafran aikoihin roikuttiin molemmat vielä pussin painona.

Sanottiin sitten, että laittakaa syömätön osuus postiin ja sinne Afrikan nälkäänäkeville. Olimme silloin aika pieniä, mutta edelleen hymyilyttää, että aika nokkela vastaus :rolleyes: Äkkiseltään omat lapset tuntuvat kylläkin kykenevän vielä parempiin vastapalloihin, ja hyvä niin...
 
En nyt muista summaa mutta jos jäävät kiinni niin aluksen omistaja joutui ainakin aikaisemmin maksamaan sievoisen summan per turvapaikanhakija. Tässä voidaan tietysti kysyä että haluammeko että suomalaiset nähdään samassa kontekstissa brittien kanssa.

tietääkseni jenkeissä joutuu kapteeni vastuuseen varustamon lisäksi jos on "laittomia" tuonut laivalla maahan ja jää siitä kiinni... sanktiot ovat ankarat!
 
Ai? Luulit, että poliisin tehtävä on päivystää VOKeissa siltä varalta, että siellä alkaa jotain tapahtua?

Poliisin tehtävä on olla paikalla jos jotain tapatuu myös kodeissa kuin vokeissa, en luullut mitään vaan oletin poliisin hoitavan lainmukaiset tehtävät ja jos ei ole resusseja ei tehtäviä siirretä muille vaan lisätään resusseja, Suomessa on vähemmän poliiseja kuin useimmissa Euroopanmaassa joten olkaamme myös tässä Euroopalaisia ja lisätään poliiseja niin määrälliseti kuin laadullisesti

Olisiko poliisin tehtävänä kuitenkin YHTEISKUNNAN järjestyksen ja yleisen turvallisuuden takaaminen. VOKkien rauhoittelu on vain osa sitä palettia.

Tämähän on poliisin tehtävä sekä myös lain määräysten toimeenpano, joko poliisin resussit ovat riittämättömät tai VOKeissa rähistään siihen malliin ettei isommillakaan resusseilla pärjää joten lisää poliiseja ja onhan täydennyspoliisitkin käytettävissä

24/7 läsnä VOKissa oleva JV toimisi ennalta ehkäisevänä. Käsittääkseni ehdotuksen taustalla on se, että JV:lla on enemmän lain suomia oikeuksia puuttua asioihin kuin vartijalla.

Yksin toimiva JV onkin hyvä ratkaisu tilanteessa jossa poliisikaan ei enään mene VOKkein muutoin kuin useiden partioiden voimin ja varsinkin kun JV`ltä on poistettu voimankäyttövälineet, älykäitä tälläiset ehdotukset, jään odottamaan mikä ehdotus matu-mailmasta seuraavaksi ilmestyy tähänasti niillä ei ole kovinkaanpaljon olut järjenkäytön kannssa yhteneviä linjoja.
 
Back
Top