Pakolaisuus

Alkuperäisestä tutkimuksesta..




http://www.helsinginuutiset.fi/arti...onnon-vahainen-painoarvo-vapauttavaa-suomessa

Living in limbo - Qualitative case study of skilled Iraqi asylum seekers in Finland, Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuksia 2017:1, pdf-julkaisu.
http://www.hel.fi/www/uutiset/fi/ti...ikanhakijoiden-tulevaisuudensuunnitelmat?pd=v
No perhana, asiahan sitte ihan kunnossa ja Ok. 1500 sivua vuodatettu tässä tekstiä ja ihan turhan takia, vai? Sisäinen rasist.. eikun realisti minussa kuitenkin hivenen epäilee tuon tutkimuksen tieteellistä arvoa. Taitaa kuitenkin se 99 prosenttia pilata kaikkien maineen..
 
Kvalitatiivisesta tutkimuksesta on tehty kvantitatiivisia päätelmiä joista ensimmäinen on heti otsikossa, vmp...... Joku helvetin harhainen näyte on haastateltu, vastaukset hyväksytty tosiksi sellaisinaan ja noin yleensä tulokset yleistetty populaatioon jonka jakauma on jotain ihan muuta kuin näytteen jakauma....

Ai että ootte motivoituneita ja korkeasti koulutettuja, no sehän on hyvä, lauletaanko yhdessä Kumbayaata....
 
Viimeksi muokattu:
No jopas on kansainvälistä.
Syyttäjä: Raumalla puukottanut irakilainen käytti jihadistien taisteluhuutoa

Jos Allah on jumala ja huutelee tuollaisia puukottaessaan niin eikö se ole jumalanpilkkaa?

Erikoinen jumala jos sen nimessä puukotetaan. Eihän se niin voi olla. Rauhanuskonto.

"Vuonna 2016 ulkomaalaisten tekemiä seksuaalisia ahdistelutapauksia ilmoitettiin 46 kappaletta, kun aiempana vuonna luku oli 5. Kasvua oli 820 prosenttia. Koko maan raiskausrikoksissa ulkomaan kansalaisten osuus kasvoi yli 40 prosentilla."

Kertoo aika hyvin miten erikoista väkeä tänne on tullut. Entä kuinka montaa ahdistelua ei ole ilmoitettu?
 
No perhana, asiahan sitte ihan kunnossa ja Ok. 1500 sivua vuodatettu tässä tekstiä ja ihan turhan takia, vai? Sisäinen rasist.. eikun realisti minussa kuitenkin hivenen epäilee tuon tutkimuksen tieteellistä arvoa. Taitaa kuitenkin se 99 prosenttia pilata kaikkien maineen..

Ajattele positiivisesti, on löydetty kokonaista 22 koulutettua ja englannin kieltä taitavaa haastateltavaa tulijoista...
 
Demonisointi on täydessä vauhdissa..

Suomen Meripelastusseura: Halla-ahon aloite on epäinhimillinen

- Ihmisiä tulee auttaa silloin, kun siihen merellä tarve on, Suomen Meripelastusseuran kannanotossa linjataan.

Suomen Meripelastusseura pitää europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon aloitetta kansalaisjärjestöjen meripelastusoperaatioiden sanktioimisesta epäinhimillisenä sekä kansainvälisten lakien ja sopimusten vastaisena.

- Ylilastatut ja merikelvottomat veneet ovat käytännössä merihädässä sillä hetkellä, kun niiden kiinnitysköydet irtoavat. Ihmisiä tulee auttaa silloin, kun siihen merellä tarve on, seuran kannanotossa mainitaan.

Suomen Meripelastusseuran mukaan pakolaisuuteen johtavia syitä ei ratkaista jättämällä ihmisiä meren armoille.

Pelastakaa Lapset ry luonnehti tiedotteessaan Halla-ahon aloitetta pöyristyttäväksi.

- Meripelastusaluksemme nostaa merestä jokaisen hätään joutuneen emmekä erottele hädänalaisia siirtolaisuuden tai sodan tai vainon vuoksi pakoon lähteneitä, järjestön pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta linjasi tiedotteessa.

"Välimerellä toimii meritaksipalvelu"

Halla-aho antoi ymmärtää Facebook-sivuillaan torstaina, että hänen aloitteensa on tuotu väärällä kärjellä esiin.

- Otsikointi on ideologinen kysymys. Siinä voisi lukea myös: "Halla-aho rankaisisi laittomia siirtolaisia merelle houkuttelevia kansalaisjärjestöjä", Halla-aho viittasi Helsingin Sanomien juttuun.

Halla-aho sanoi HS:lle keskiviikkona, että on "hyvin vakava ongelma, että Välimerellä toimii meritaksipalvelu, joka tuo tuhansittain ihmisiä Eurooppaan sen sijaan, että heidät palautettaisiin takaisin lähtösatamiin".

- Libyan rannikolla odottelee yli 300 000 ihmistä kyytiä Eurooppaan. Viime vuonna reittiä käyttäneistä tärkeimmät ryhmät olivat nigerialaiset, eritrealaiset, gambialaiset ja ghanalaiset, Halla-aho kirjoitti Facebookissa.

Halla-ahon mukaan kyseisten maiden kansalaiset eivät ole pakolaisia.

- Ne eivät ole sotaa käyviä maita.
http://m.iltalehti.fi/uutiset/201701282200061517_uu.shtml
 
Äkkiseltään luulisi uutisen kuuluvan minkki -ketjuun.

ULKOMAAT 06:18 Päivitetty: 06:23 http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2340833
Miss Universum -missikilpailun voitto Ranskaan
716384.jpg

Ranskan Iris Mittenaere kruunattiin universumin kauneimmaksi. LEHTIKUVA/AFP
Miss Universum -kauneuskilpailun voittajaksi ja universumin kauneimmaksi naiseksi on kruunattu Miss Ranska. 24-vuotias hammaslääkäriopiskelija Iris Mittenaere sai kruununsa maanantaina Filippiinien Manilassa. Hän löi laudalta 85 kilpasisartaan.

Toiseksi kauneuskilpailussa nousi Miss Haiti Raquel Pelissier, 25, ja kolmanneksi Miss Kolumbia Andrea Tovar, 23.

Missikilpailijoilta kysyttiin mielipiteitä muun muassa pakolaiskriisiin. Voittaja Mittenaere korosti vastauksessaan avoimien rajojen tärkeyttä.

– Avoimet rajat antavat mahdollisuuden matkustaa enemmän ja oppia maailmasta, hän sanoi.

STT
 
Päätoimittajalta: Omat ensin ja muista ei väliä


panorama_20295292.jpg


Katsoin jokunen ilta sitten hienon elokuvan. Olin nähnyt Ville Salmisen ohjaaman Evakon (1956) aikaisemminkin ja myös lukenut sen pohjana olevan Unto Seppäsen romaanin.

Talvisotaan sijoittuva, pienestä karjalaiskylästä alkava tarina siis oli tuttu. Siksi elokuvailta minua vähän jännittikin. Mietin, kuinka paljon kyynelehtisin kohdissa, jotka vahvimmin kannattelevat teoksen teemaa.

Niihin kuuluu tarinan keskiössä olevan Nikkasen perheen isän tyrmistynyt katse, kun rintamalta tuodaan omia — haavoittuneita, kuolevia, ehkä jo kuolleitakin. Toinen kohta on hänen ilmeensä, kun hän hammasta purren panee toimeksi saamansa käskyn polttaa kotikylä. Kolmas on perheen pikkutytön touhukkuus: iloksi riittää, kun pääsee samaan kyytiin tuttujen ihmisten kanssa, kissa kainalossa, sillä siihen sisältyy ajatus, että hyvää on luvassa. Perheen aikuinen tytär luulee olevansa mieluisa vieras, kun hän menee rakastamansa miehen vauraaseen varsinaissuomalaiseen kotiin viemään kirjettä. Sitten on monta kohtaa, jotka kaatavat hyistä vettä niskaan: mitä tänne tulitte, uhkaatteko meitä, likaatte paikkamme, syötte leipämme!

Evakon teema rakentuu sodasta, menetyksistä, vierauden ja torjutuksi tulemisen kokemuksista ja uskosta, että elämä sittenkin kantaa, vaikka historian mullistusten lisäksi ihan tavalliset ihmiset nostavat tietä pystyyn.

Suomeen tuli vuonna 2015 runsaat 32 000 turvapaikanhakijaa. Viime vuonna heitä saapui enää vajaat 6 000. Määrä oli silti reilusti suurempi kuin mihin on totuttu.

Maahanmuuttovirasto teki viime vuonna noin 28 000 turvapaikkapäätöstä. Niistä yli puolet oli kielteisiä. Osa raukesi, osa jätettiin tutkimatta. Myönteisiä päätöksiä oli reilu neljännes.

Kunnatkin ovat tehneet asiaan liittyviä ratkaisuja. Esimerkiksi Kotka ja Pyhtää tarjoavat oleskeluluvan saaneille alaikäisille turvapaikanhakijoille niin sanotun kuntapaikan. Haminassa oli sama aikomus, mutta kaupunginhallitus tyrmäsi sen.

Ymmärrän, että maahan pyrkijöiden joukko voi tuntua uhkalta. Mutta tuntuuko uhkalta myös se vähemmistö, joka syynäysten ja selvitysten perusteella saa toivomansa leimat papereihin? Ymmärrän, että kaikki eivät ole vakuuttuneita jokaisen turvapaikanhakijan todellisesta avun tarpeesta. Mutta eikö apua tarvitse lapsi, joka on vieraassa maassa yksin? Suomi — tai Hamina — ei tietenkään voi ratkaista koko maailman ongelmia. Mutta jonkin ongelman voisi.

Jotkut ehkä vetävät herneen nenään, kun vertaan menetetyn Karjalan asukkaiden ja muualla maailmassa olosuhteita pakenevien ihmisten kohtaloa ja kohtelua. Vertaan silti.

Niin vertasi lasteni isomummokin, omaan elämäänsä peilaten.

Evakko itketti. Niin itkettäisi nykypäivästäkin tehty hyvä elokuva, joka osoittaisi, että omat ensin ja muista ei ole väliä sittenkään.

Päivi Taussi
Kirjoittaja on Kymen Sanomien vastaava päätoimittaja.
http://www.kymensanomat.fi/Mielipid...mat ensin ja muista ei väliä/2017321820779/68
 

"Suomeen tuli vuonna 2015 runsaat 32 000 turvapaikanhakijaa. Viime vuonna heitä saapui enää vajaat 6 000. Määrä oli silti reilusti suurempi kuin mihin on totuttu."

Aiheuttivatko karjalaiset evakot vastaavia turvallisuusongelmia? Tappelivatko useinkin keskenään? Koettiinko ruotsinkielisillä alueilla turvattomuutta?

"Päätoimittajalta: Omat ensin ja muista ei väliä"

Pitäisi olla jonkinlainen toimittajan lupakirja. Vähenisi tuollanen tasoton trollaaminen. Röyhkeydellä ei näytä olevan rajoja kun pitää vielä edelleen verrata Suomeen tulleita elintasopakolaisia Karjalan evakoihin. Minä jo elättelin toiveita että tuota vertausta ei viitsisi enää kukaan käyttää.

Hyvin vähän niitä oikeita pakolaisia on ilmaantunut niille paikkakunnille jotka lupautuivat vastaanottamaan. Nähtävästi on liikaa lunta, kylmää, pimeää ja liian vähän läpsyttelypaikkoja. Ehkei edes uimahalleja. Oikein on odotettu lapsiperheitä mutta ei tullut kuin muutama.

Tarkoitan siis lapsiperheitä, en "lapsia". Toimittajan käsityshän on varmasti toinen.

Oliko alle 5% syyrialaisia? Kuinka moni Alepposta? Kuinka moni lapsia?

Olen sitä mieltä että lehtien arvonlisäveroa pitäisi korottaa.
 
Viimeksi muokattu:
Niin se on edelleen joillakin kovin vaikeata tajuta että Karjalan evakot olivat maan sisällä tapahtuva väestönsiirto. Kai se Karjala on liian kauan ollut vieras maa että ei enää osata ajatella sitä olleen joskus osa Suomea.

Pitäisi antaa niille esimerkki kuten että jos Olkiluodon atomilaitos posahtaa niin pitäisi koko Varsinais-Suomen väestö evakuoida, se vähän vastaisi Karjalan evakkoja. Ehkä ne sitten ymmärtäisivät.
 
Ehdottomasti näin :solthum:

Maahantulokielto irakilaisille
31.1.2017 17:02 Ville Tavio

http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230538-maahantulokielto-irakilaisille


Suomen pitäisi nyt seurata USA:n esimerkkiä ja kieltää maahantulo Irakista. Suomeen tulisi päästä vain etukäteen haetulla luvalla (viisumi tai oleskelulupa).

Vuonna 2015 irakilaisia tuli Suomeen turvapaikanhakijoina 20 485 henkeä eli enemmän kuin esimerkiksi Naantalissa on asukkaita. Vuonna 2016 turvapaikanhakijoiden määrä väheni eri toimista ja tilanteista johtuen 1 248 henkeen.

Turvapaikanhakijoiden lisäksi irakilaisia saapuu varsinkin perheenyhdistämisen kautta.

‪Kaksituhatta irakilaistakin on tässä tilanteessa liikaa, koska Irak ei vastaanota täältä palautettavia henkilöitä ja irakilaisten työttömyysaste on yksi suurimmista maahanmuuttajien keskuudessa.

Suomalaiset veronmaksajat eivät ole vastuullisia elättämään muiden maiden parempaa sosiaaliturvaa etsiviä kansalaisia.

Jos Suomi ei toimi jämäkämmin, niin seuraa tilanne, jossa irakilaisia saapuu 50 000 vuodessa.

Täytyy muistaa, että Irakin kansalaisia on ainakin 33 miljoonaa, joten halukkaat tulijat eivät lopu kesken jatkossakaan.

 
Niin se on edelleen joillakin kovin vaikeata tajuta että Karjalan evakot olivat maan sisällä tapahtuva väestönsiirto. Kai se Karjala on liian kauan ollut vieras maa että ei enää osata ajatella sitä olleen joskus osa Suomea.

Pitäisi antaa niille esimerkki kuten että jos Olkiluodon atomilaitos posahtaa niin pitäisi koko Varsinais-Suomen väestö evakuoida, se vähän vastaisi Karjalan evakkoja. Ehkä ne sitten ymmärtäisivät.

Vertailukohta evakoille on se, että Mosulista mennään pakoon Bagdadiin ym. Ei vaan tahdo onnistua useinkaan. Tahtoo olla tuolla eri sunni- ja shiialahkojen sekä erilaisten heimojen, etnisten ryhmien ym ym hallinnoimassa maassa meininki se, että "omat ensin ja muista ei väliä". Ehkäpä siitä saisi hyvän aiheen toimittajan toivomaan surulliseen elokuvaan? Tosin sellaisia kyllä onkin, jos oikeasti haluaa tutustua aiheeseen eikä vain vaikuttaa paremmalta ihmiseltä maakuntalehdessä. Samoin löytyy myös oikeasti tehokkaita tapoja auttaa "röyhkeimmät ensin" -väestönsiirtojen sijaan.

Kun ajattelee, miten moni turvapaikkahommat kaiken muun (sekä muun auttamisen että kotimaan muiden ihmisten) edelle asettava on itse ko. bisneksissä mukana, tai ainakaan ei kärsi mitenkään seurauksista, niin siinäkin sitä on "omat ensin ja muista ei väliä" -henkeä.
 
"Hauskaa" on myös näiden ihmisten asenne - jos ei kannata kritiikittä tätä kallista, tehotonta ja vahingollista turvapaikkatouhua niin "ei välitä muiden hädästä". Pienikin sana vastaan johonkin, niin olet rasisti, fasisti, sadisti, radisti ja basisti. Muistuttaa tältä osin ihan MV-lehden meininkiä, samaa keskustelemattomuutta, henkilöön menevää yksityisten tietojen kaivelua ja henkilöjahtia, jos mistään olet eri mieltä.

Sama kuin katselisi hölmöläisiä, jotka kantavat valoa sisään ikkunattomaan tupaan säkeillä. Rikkovat siinä remeltäessään vielä oven ja karmit ja naarmuttavat lattian. Sitten jos kritisoi, että tuo nyt on ihan älytöntä, parempiakin tapoja on, niin syytettäisiin: "Olet siis sitä mieltä että talossa ei saa olla valoa!".
 
"Hauskaa" on myös näiden ihmisten asenne - jos ei kannata kritiikittä tätä kallista, tehotonta ja vahingollista turvapaikkatouhua niin "ei välitä muiden hädästä". Pienikin sana vastaan johonkin, niin olet rasisti, fasisti, sadisti, radisti ja basisti. Muistuttaa tältä osin ihan MV-lehden meininkiä, samaa keskustelemattomuutta, henkilöön menevää yksityisten tietojen kaivelua ja henkilöjahtia, jos mistään olet eri mieltä.

Sama kuin katselisi hölmöläisiä, jotka kantavat valoa sisään ikkunattomaan tupaan säkeillä. Rikkovat siinä remeltäessään vielä oven ja karmit ja naarmuttavat lattian. Sitten jos kritisoi, että tuo nyt on ihan älytöntä, parempiakin tapoja on, niin syytettäisiin: "Olet siis sitä mieltä että talossa ei saa olla valoa!".

Trumpin voiton jälkeen nää samat tyypit jotka ovat arvostelleet omaa valtaansa arvostelevia "foliohatuiksi" ja "salaliitto fanaatikoiksi" jne jne, ovat nyt sosialisoineet nämäkin "arvonimet" itselleen ja omaan toimintaansa julkisessa mediassa ja somessa...:D

Tulee kyllä ikävä "tuttuun ja turvalliseen päähineeseen" kun olin jo niin tottunut olemaan "foliohattu"....:p
 
Jussi Halla-aho: Laillisten reittien avaaminen ei hillitse laitonta maahanmuuttoa, päinvastoin

Europarlamentaarikon mukaan lailliset väylät nigerialaisille vain kasvattivat laittomasti tulevien määrää.

Euroopan parlamentin jäsen Jussi Halla-aho (ps.) kirjoittaa Facebookissa, että "vasemmalta käsin ehdotetaan hyvin usein, että laitonta maahanmuuttoa hillitään parhaiten lisäämällä laillisia väyliä Eurooppaan".

Nigerialaisille myönnettiin viime vuonna Halla-ahon mukaan 30 000-40 000 ei-humanitaarista maahantulolupaa EU-maihin.

– Silti laittomasti EU-alueelle pyrkivien nigerialaisten määrä kasvaa koko ajan. Keskisellä Välimerellä he ovat suurin yksittäinen tulijaryhmä, Jussi Halla-aho toteaa.

– Laillisten reittien avaaminen ei hillitse laitonta maahanmuuttoa mitenkään, koska laillisista reiteistä hyötyvät vain ne, jotka pääsevät sisään niiden puitteissa. Ei yksikään Eurooppaan haluava nigerialainen jätä lähtemättä siksi, että joku MUU nigerialainen sai viisumin.

Hänen mukaansa lailliset reitit todennäköisesti lisäävät kokonaismäärää, koska työviisumin saa todennäköisimmin sellainen, joka osaa jotakin.

– Ja ne, jotka osaavat jotakin, todennäköisimmin pärjäävät Nigeriassakin. Ne, jotka tulevat laittomasti, eivät pääsääntöisesti osaa mitään.

.....

Tomi Ahti
Turun yliopisto
"Ne, jotka tulevat laittomasti, eivät pääsääntöisesti osaa mitään."

Osaavat he ainakin sumplia itsensä Eurooppaan sellaista reittiä pitkin, jota Halla-aho tuskin suostuisi - tai uskaltautuisi - kulkemaan edes sotilassaattueessa.

Vaikka Halla-aho on siistinyt kieltään paljon, vieläkin lipsahataa älyttömiä mustavalkoisia ja vihamielisiä yleistyksiä. Niissä taitaa paljastua hänen todellinen maailmankuvansa?
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/nigeria hallaaho-60957
 
Periaatteessa hyvä ajatus että tänne valikoitaisiin oikeita osaajia ja oikeita insinöörejä
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/muurainen tehdaan suomesta suurempi-60968
"Hän huomauttaa, että puolet piilaakson huippuinsinööreistä on maahanmuuttajia.. Minä uskon siihen, että suomalaiset ovat valmiita toivottamaan maahan tuhansittain fiksuja ulkomaalaisia ihmisiä, jotka haluavat vain elää rauhassa ja tehdä työtä itsensä, työnantajiensa ja yhteiskunnan hyväksi. Jos me haluamme ja niin päätämme, Suomesta tulee seuraavan trendin tähtilokaatio asua, elää ja tehdä töitä, Muurainen kirjoittaa."

Mutta kun tännehän tuli jo tuhansittain insinöörejä? Ainakin median mukaan. Montakos on rekrytoitu?

Olli aiemmin. Ei se ollutkaan typeryksiä kylttiensä kanssa?
https://muurainen.blogspot.de/2015/07/unelmointi-ei-tee-suomesta.html
"Siksi pyydän teiltä, rakkaat suvaitsevaisuuden ystävät: Kun tuomitsette Immosen ja hänen kavereidensa puheet, kertokaa samalla kuinka nopeasti poistaisitte työperäisen maahanmuuton tarveharkinnan ja kuinka moninkertaiseksi maahanmuutto voisi mielestänne nykyisestä kasvaa"
 
Periaatteessa hyvä ajatus että tänne valikoitaisiin oikeita osaajia ja oikeita insinöörejä
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/muurainen tehdaan suomesta suurempi-60968
"Hän huomauttaa, että puolet piilaakson huippuinsinööreistä on maahanmuuttajia.. Minä uskon siihen, että suomalaiset ovat valmiita toivottamaan maahan tuhansittain fiksuja ulkomaalaisia ihmisiä, jotka haluavat vain elää rauhassa ja tehdä työtä itsensä, työnantajiensa ja yhteiskunnan hyväksi. Jos me haluamme ja niin päätämme, Suomesta tulee seuraavan trendin tähtilokaatio asua, elää ja tehdä töitä, Muurainen kirjoittaa."

Mutta kun tännehän tuli jo tuhansittain insinöörejä? Ainakin median mukaan. Montakos on rekrytoitu?

Kyllä tulijoita töihin on. Enkä tarkoita pakolaisia vaan luvan kanssa tulleita nuoria opiskelijoita, jotka käyvät hakemusvaiheessa läpi jonkinlaisen seulan.
 
Back
Top