Pakolaisuus

Voisi olla paikallaan pitäytyä jatkossakin käyttämästä yhdistelmää kyläkäräjät + oman käden oikeus.

"Miehet kaappasivat turvapaikanhakijan autoon ja hakkasivat soramontulla
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Miehet-kaappasivat-turvapaikanhakijan-autoon-ja-hakkasivat-soramontulla-Siilinjärvellä/964985

10.04.2017 14:30

Viisi siilinjärveläistä miestä kaappasi afganistanilaisen turvapaikanhakijan pakettiautoonsa Siilinjärven keskustassa, kuljetti noin kymmenen kilometrin päähän soramontulle Pöljälle ja pahoinpiteli hänet. Miehet jättivät uhrinsa virumaan maastoon ja poistuivat.

Uhri, keski-ikäinen perheellinen mies, kertoi menettäneensä tajuntansa, mutta heränneensä sitten pimeästä soramontusta. Hän pääsi kävelemään valtatien varteen, josta pyysi autoilijalta apua. Turvapaikanhakijan mukaan tuntematon autoilija suostui viemään hänet autolla Tarinan sillalle asti maksua vastaan.

Siitä mies käveli vastaanottokeskukseen, jossa hän oli perillä aamuyöllä. Mies kertoi vammoistaan vastaanottokeskuksen vartijalle seuraavana päivänä niin, että vartija hälytti miehen avuksi poliisit.

Mies pakotettiin autoon ravintolan edestä
Välikohtaus sattui Siilinjärvellä viime lokakuussa seuraavana yönä siitä, kun sosiaalisessa mediassa oli levitetty väärää tietoa joukkotappelusta Siilinjärvellä. Netissä oli väitetty, että turvapaikanhakijat olivat pahoinpidelleet naisia paikallisessa ravintolassa.

Poliisin esitutkinnan mukaan yksi naisista oli aloittanut riidan, jossa paikalliset ja turvapaikanhakijat olivat tönineet toisiaan. Kukaan ei saanut silloin vakavia vammoja.

Seuraavana yönä tapaukseen liittymätön turvapaikanhakija oli liikkeellä polkupyörällä Siilinjärven keskustassa. Häntä oli tönitty jo Vanha Kettu -ravintolan luona. Mies oli väistänyt humalaista tönijää, kerännyt tyhjiä tölkkejä ja oli menossa pyörälleen, kun jenkkipakettiauto pysähtyi hänen luokseen.

Autossa olleet miehet kaappasivat hänet mukaansa. Kun poliisi tavoitti epäillyt miehet kuulusteluihin pari viikkoa myöhemmin, he myönsivät tapahtumat pääpiirteittäin, mutta selittelivät asiaa eri tavoin.

Osa miehistä vähätteli pahoinpitelyä tai sitä, oliko mies jätetty syksy-yönä kylmään maastoon hakattuna vai ei. Uhri oli kuitenkin pystynyt osoittamaan poliisille soramontun, josta löytyi kasa kaljatölkkejä. Paikka oli ollut pimeä ja syrjäinen.

Lisäksi miehellä oli näkyviä viiltohaavoja ja mustelmia kasvoissaan ja kehossaan. Poliisit olivat kuvanneet ne seuraavana päivänä ja miestä oli käytetty myös sairaalassa.

"En ole rasisti, mutta..."
– Miehen ottaminen autoon saattoi liittyä siihen tappeluun. En tiedä, oliko tämä mies osallisena siihen joukkotappeluun. Täytyy toki mainita, että olin tapahtuma-aikaan humalassa, joten en osaa ihan tarkkaan kertoa motiiveistamme, yksi syytetyistä kertoi kuulusteluissa.

– En ole rasisti, mutta kyllähän se vähän ärsyttää, että Suomessa on paljon turvapaikanhakijoita, jotka eivät oikeasti ole turvapaikkaa vailla. Turvapaikanhakijoiden aiheuttamat kustannukset menee kuitenkin meidän työssäkäyvien suomalaisten tilipussista, toinen syytetty selitti.

Tosin viiden miehen porukasta osa eli itsekin yhteiskunnan rahoilla eli he kaikki eivät olleet työssä käyvää väkeä. Porukka oli 1980-luvulla syntyneitä paikallisia suomalaismiehiä, jotka olivat olleet rilluttelemassa jo päivällä.

– En minä tunne mitään vihaa turvapaikanhakijoita kohtaan. Tämä oli vain sellainen yksittäinen humalainen päähänpisto, mies kertoi.

Kaksi miehistä kuitenkin sanoi kuulusteluissa, ettei heidän porukkansa jenkkiautoon olisi kaapattu ketään suomalaista, vaan muilutettavaksi otettiin juuri ulkomaalainen mies.

Se ei tekoa hillinnyt, ettei sattumalta uhriksi joutunut mies ollut edes samaa kansallisuutta kuin turvapaikanhakijat, jotka olivat olleet mukana edellisillan rähinässä.

Osalliset eivät uskaltaneet sanoa mitään
Yksi syytetyistä oli ollut myöhemmin aamuyöllä huolissaan siitä, miten muilutetulle turvapaikanhakijalle kävi. Hän ei kuitenkaan lopulta soittanut hätäkeskukseen, vaikka oli miettinyt sitä porukan jatkaessa yönviettoa saunoen.

– Helpommalla pääsee, kun on vain hiljaa, hän kertoi kuulusteluissa, mitä oli ajatellut.

Hänen mukaansa autossa oli isoja, humalaisia miehiä niin, ettei kenenkään ollut vara keskeyttää vaarallista tilannetta. Yksi syytetyistä kertoi poliisille, että hän itse on ainakin 140 kilon painoinen ja osa muistakin on isoja miehiä, joten turvapaikanhakijalla ei ollut asiassa mitään vastaansanomista.

Syyttäjä vaatii miehille tuomioita vapaudenriistosta. Oikeus antaa tuomionsa miehille tällä viikolla."

Huoh, just. Kerrassaan parasta mahdollista mainosta maahanmuuttokriittiselle väestönosalle. :facepalm:
 
Huoh, just. Kerrassaan parasta mahdollista mainosta maahanmuuttokriittiselle väestönosalle. :facepalm:

Aika maltillisiahan suomalaiset ovat. Vaikka tässä maassa onkin tapahtunut tiettyjä rikoksia aiempaa enemmän niin emme ole yleensä yleistäneet että se olisi kaikkien maahan tulleiden syytä. Ei ole tainnut tapahtua kostoretkiä edes rikoksiin syyllistyneitä kohtaan koska oikeuslaitos on toiminut ja poliisiinkin on voinut luottaa?

Ei vaikka on miten trollattu toimittajien, juoppojen kirjailijoiden toimesta ja kansaa ärsytetty siirtelemällä rikollisia mm. Kajaaniin jossa sitten tapahtuikin ikäviä. Kyllä se suomalaisten pinna venyy ja venyy. Me emme ole aggressiivisia ihmisiä jotka kostavat sukunsa ja kunniansa puolesta - kuten joissakin toisissa kulttuureissa.

Yksittäistapaus.
 
Viimeksi muokattu:
Aika maltillisiahan suomalaiset ovat. Vaikka tässä maassa onkin tapahtunut tiettyjä rikoksia aiempaa enemmän niin emme ole yleensä yleistäneet että se olisi kaikkien maahan tulleiden syytä. Ei ole tainnut tapahtua kostoretkiä edes rikoksiin syyllistyneitä kohtaan koska oikeuslaitos on toiminut ja poliisiinkin on voinut luottaa?

Ei vaikka on miten trollattu toimittajien, juoppojen kirjailijoiden toimesta ja kansaa ärsytetty siirtelemällä rikollisia mm. Kajaaniin jossa sitten tapahtuikin ikäviä. Kyllä se suomalaisten pinna venyy ja venyy. Me emme ole aggressiivisia ihmisiä jotka kostavat sukunsa ja kunniansa puolesta - kuten joissakin toisissa kulttuureissa.

Yksittäistapaus.

Huhtela uudelleen tweettaa tätä uutista
https://mobile.twitter.com/huhtelajussi?lang=fi

Onko Huhtela tai poliisi nostanut esiin tweettaamalla "sattumuksia"?
 
Säästyi purkamisen vaiva.

Juhani Huopainen
31 mins ·
FRANCE 24
·
1) Turvapaikan hakeminen Ranskasta tai jostain muusta kauttakulkumaasta ei kelpaa - Englantiin tekisi mieli.

2) Leirissä on ollut aiemmin etnistä jäsentenvälistä nahistelua, ja leiri on haluttu purkaa. Aiemmin puretun Calaisin leirin tilalle tämän leirin rakensi Lääkärit Ilman Rajoja-järjestö.

3) Nyt afgaanien ja kurdien välisen puukkohipan jälkeen koko leiri paloi poroksi.

4) Mikäli britit olisivat Schengen-maa, jokaikinen näistä tulijoista olisi päässyt britteihin dublin-sopimuksesta huolimatta.

5) Ei aavistustakaan, miten siirtolaiskriisi pitäisi hoitaa - tai miten se tullaan hoitamaan - mutta ainakaan sitä ei tulla nykyisellä tavalla hoitamaan kovin pitkään.
http://www.france24.com/en/20170411-french-migrant-camp-reduced-ashes-after-huge-fire?ref=fb

 
Nina Leinonen taas julkaisee näitä Marjaanan ja kumppaneiden nyyhkyjuttuja. Kotimaa on valehdeltu helpomman turvapaikan toivossa ja nyt esitetään ettei valheen myöntämisellä saataisi karkotuspaikkaa muutettua.

Siirtymisellä UNHCRn leirien kautta toimintaan 100%:sti sekä alueen sisäisen että kauas pois suuntautuvan pakolaisuuden osalta oltaisiin taas tältäKIN paskalta vältytty. Mutta sitten Marjaana joutuisi ihmisoikeustaistelijaa esittääkseen laittamaan punaisen tukan huivin sisään ja menemään sinne alueille missä tapahtuu. Olisi oikein riskejäkin, ei vain kuviteltua "poliisiauto ajaa mun päälle" -höpöhöpöä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704112200100919_uu.shtml
 
Huoh, just. Kerrassaan parasta mahdollista mainosta maahanmuuttokriittiselle väestönosalle. :facepalm:

Jep, täysin tuomittava ja raukkamainen teko. Ja tekijätkin otettu kiinni ja tunnustaneet, joten tässä tapauksessa ei ole epäilystäkään etteikö näin olisi tapahtunut.

Nyt on sitten vielä toivottava, ettei tätä vastenmielistä tapausta käytetä tietyissä piireissä hyvin mauttomasti kaiken kritiikin lyttäämiseen. Eihän? :rolleyes: Onneksi näitä tapauksia on Suomessa tapahtunut paljon vähemmän kuin vaikkapa Ruotsissa, toki yksikin on liikaa jokaisen vakavan rikoksen tapauksessa.
 
Ottiko pastori Marjaana erävoiton esimiehistään? Pitääkö tämä tulkita tueksi?

"Kaikki kymmenen Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispaa ovat vedonneet Suomen pakolaiskiintiön kasvattamisen puolesta."
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005167186.html

Tässä Marjaanan toimet hyväksyvä kannanotto..

Helsingin piispan ja kirkkoherrojen kannanotto: Pilkkahuudoista sovinnon rakentamiseen

Pääsiäistä edeltää hiljainen viikko, jonka aikana hiljennytään Jeesuksen kärsimyksen äärellä. Jeesuksen kokema piina on heijastusta kaikkien ihmisten kärsimyksestä ja hädästä.

Kirkon tehtävänä on pitää yllä toivoa ja edistää valon viemistä pimeyden keskelle. Samaa kristillisen uskon ydintä on hädänalaisen lähimmäisen rakastaminen myös teoilla. Helsingin seurakuntien tehtävä on toteuttaa tätä tehtävää tässä kaupungissa.

Kirkon tulee kulkea niiden rinnalla, jotka ovat syrjäytettyjä. Kirkon ovelle kolkuttavalle ovi avataan. Oli hän sitten koditon suomalainen, paperiton ulkomaalainen tai tuntematon ohikulkija. Kaikki ovat Jumalan luomia ainutkertaisia ihmisiä ja siksi arvokkaita. Lähimmäisyys on jakamatonta. Siksi kukaan ihminen ei ole laiton eikä kenenkään auttaminen ole laitonta.

Tätä tehtävää toteutamme, että maailmassa olisi paikka, jossa ei arvoteta eikä arvostella, vaan autetaan takaisin elämän syrjään kiinni.

Helsingissä on kärsimyksen viikkoa edeltänyt poikkeuksellinen vastakohtien kärjistyminen. Keskuuteemme apua pyytämään tulleiden turvapaikkahakijoiden päätösten käsittely on jakanut mielipiteitä. On nähty pilkkahuutoja niin karkotettavalle pakkopalautettavalle kuin työtään tekevälle poliisille.

Kirkon tehtävä on myös julistaa rakkautta, oikeutta ja kohtuutta. Joskus tämä merkitsee myös kritiikkiä yhteiskunnassa tehtyjä päätöksiä ja käytäntöjä tai päätään nostavia kovia, lähimmäisistä piittaamattomia, arvoja kohtaan. Tähän liittyvät voimakkaat kannanotot maahanmuuttajien puolesta.

Maahanmuuttopolitiikkaa on kiristetty inhimillisen hädän ymmärtämisen kustannuksella. Kriteeristöä on kiristetty, todellista kotoutumista edistävän perheenyhdistämisen sääntöjä tiukennettu ja palautusta on tehty maihin, joihin emme itse koe olevan turvallista mennä.

Kirkkona toimimme jäsentemme kautta ja nostamme kärsimystä ja hätää esille. On laillisen esivallan asia päättää onko muutoksille tarvetta.

Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen. Osallistuessaan muun muassa mielenilmauksiin kirkon työntekijät ja muut kristityt käyttävät tätä oikeuttaan. He eivät kuitenkaan tällöin ole virkatehtävissä, vaikka käyttäisivätkin virkansa tunnuksia. Ketään ei määrätä työtehtävänään mielenosoituksiin. Anarkiaan ei ole tarvetta, se ei hyödytä ketään eikä siihen tule kannustaa. Emme halua toimia poliisia tai muita viranomaisia vastaan, näemme mieluummin itsemme heidän yhteistyökumppaneinaan.

Maailma on turvallisempi paikka meille kaikille, kun rakennamme yhteisymmärrystä ja teemme tekoja, jotka edistävät keskinäistä vuoropuhelua. Ennakkoluulot eivät vähene levittämällä huhuja ja tarkoituksellisia kärjistyksiä tai ilman asioihin perehtymistä. Meidän kaikkien tulee pysyä totuudessa myös omia näkökantojamme perustellessamme. Vihapuhe on syntiä eikä se laannu, jos siitä ei puhuta avoimesti ja jos sille ei aseteta rajoja. Sen sijaan rajoja ei pidä asettaa ihmisten keskinäiselle kohtaamiselle.

Vastakohtia kärjistämällä ei rakenneta sovintoa. Paastonaika haastaa meitä tarkistamaan käsityksiämme ja tapojamme. Mitä jos me eritavoin ajattelevinakin pyrimme ymmärtämään toistemme näkökulmia? Voisimmeko kärsimysviikolla avartaa totuttuja tuntojamme?

Rauhaa rakennetaan sovintoa edistävillä kohtaamisilla. Tällöin ensimmäistä pääsiäistä ei vietetty turhaan kun Kristus vapautti meidät synnin, kuoleman ja kaiken pahan vallasta.

Sovintoa rakentavaa pääsiäisenaikaa,

HELSINGIN PIISPA IRJA ASKOLA JA SEURAKUNTIEN KIRKKOHERRAT:

Arto Antturi, Heikki Arikka, Daniel Björk, Sakari Enrold, Stefan Forsén, Leo Glad, Marja Heltelä, Martti Häkkänen, Kari Kanala, Timo Pekka Kaskinen, Ulla Kosonen, Teemu Laajasalo, Jussi Mäkelä, Auvo Naukkarinen, Leo Norja, Jukka Pakarinen, Matti Poutiainen, Markku Rautiainen, Juha Rintamäki, Hannu Ronimus, Johan Westerlund.
http://www.helsinginseurakunnat.fi/uutisetjatapahtumat/uutiset/2017/04/rpwffwv4d.html

ja vielä performanssia laulun muodossa..
 
Monessa keskustelussa puhutaan paljon pakolaisista ja ajattelin että ehkä parempi avata sille kokonaan oma keskustelu. Esim mikä olisi viisas määrä vuositasolla ottaa pakolaisia?



Britania hiljattain alkoi ottamaan kovempia keinoja pakolaisten käsittelyssä.

Raju lasku siirtolaisten määrässä - mitä Pohjois-Ranskassa on tapahtunut?
PEKKA VIRKKI
4 tuntia ja 35 minuuttia sitten(päivitetty 3 tuntia ja 53 minuuttia sitten)
Eurotunneliin Calais'ta pyrkivien siirtolaisten määrä on laskenut voimakkaasti, kertoo BBC.

  • 54a33e7f2743ef3d8816d18f02041e753a77b7a8a845264e363e0bbb5bbd2213

    Siirtolaisia Calais'ssa.

    (Lehtikuva/Francois Lo Presti)
Eurotunnelin terminaaliin Pohjois-Ranskan Calais'n kaupungissa pyrkivien siirtolaisten määrä on laskenut noin 150:een päivässä, kun vielä heinäkuun lopussa luku oli noin 2000.

BBC:n mukaan ylimääräisten turvatoimien uskotaan tehonneen ongelmaan.

Siirtolaisten yritykset kanaalin ylittämiseksi vaikeuttavat myös kanaalitunnelin huoltoa.

Britannian hallituksen on tarkoitus käyttää seitsemän miljoonaa puntaa Eurotunnelin turvallisuuden parantamiseen. Ylimääräiset brittien kustantamat aidat on jo pystytetty vaikeuttamaan laiturialueelle ja juniin pääsyä.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Eurotunnel_siirtolaiset-39674

ULKOMAAT
Tanska puolitti pakolaisten etuudet, hallitus pohtii jo lisäleikkauksia
KASPERI SUMMANEN
3.7.2015 klo 15:25
Tanskan integraatioministeri Inger Støjberg sanoo maan hallituksen olevan valmis lisäämään pakolaisien etuuksiin kohdistettuja leikkauksia.

  • db6b186b18ed72bab0be80c5046c314faad9bce71309953b58e8bbf4da0f8d6b

    Inger Støjberg.

    (youtube)
Tanskan hallitus ilmoitti keskiviikkona leikkaavansa merkittävästi pakolaisille maahan tullessa myönnettävää niin kutsuttua integraatiotukea. Kuukausittainen tuki vähennetään nykyisestä noin 1 450 eurosta hieman alle 800 euroon. The Localin mukaan summa vastaa Tanskassa maksettavaa opintotukea.

Tanskan integraatioministeri Inger Støjberg sanoo Jyllands-Posteninhaastattelussa, ettei hallitus epäröi ryhtyä lisätoimenpiteisiin, jotta Tanskasta saadaan tehtyä nykyistä vähemmän houkutteleva kohde pakolaisille.

Mikäli turvapaikanhakijoiden määrä ei laske tämän vuoden aikana, tehdään Støjbergin mukaan lisää päätöksiä.

”Minun perustavanlaatuinen näkemykseni on, että meidän tulisi saada vähemmän turvapaikanhakijoita. Teen kaiken, minkä voin, pysäyttääkseni nykyisen virran”, Støjberg toteaa.

Støjberg ei avaa tarkemmin, mitä hänen mainitsemansa ”lisätoimenpiteet” voisivat olla.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/tanska_pakolaiset_lisatoimet-38211



Mediassa on tyystiin vaiettu mistä Euroopan terrori iskut ja hallitsematon maahanmuutto johtuu.
Juutalaisten suunnitelemista ja USA :n johtamista valtioiden tuohoamisista ja operoimista " kansannousuista" Libyassa, Irakaissa, Syyriassa ja Ukrainasta
Tämän takia eurooppa on sekasorrossa.
 
Mediassa on tyystiin vaiettu mistä Euroopan terrori iskut ja hallitsematon maahanmuutto johtuu.
Juutalaisten suunnitelemista ja USA :n johtamista valtioiden tuohoamisista ja operoimista " kansannousuista" Libyassa, Irakaissa, Syyriassa ja Ukrainasta
Tämän takia eurooppa on sekasorrossa.
Lupaava laskeutuminen foorumille. Kerrotko tarkemmin, kuinka USA ja juutalaiset operoivat kansannousun esim. nyt vaikka Ukrainassa?
 
Mediassa on tyystiin vaiettu mistä Euroopan terrori iskut ja hallitsematon maahanmuutto johtuu.
Juutalaisten suunnitelemista ja USA :n johtamista valtioiden tuohoamisista ja operoimista " kansannousuista" Libyassa, Irakaissa, Syyriassa ja Ukrainasta
Tämän takia eurooppa on sekasorrossa.
Moro Igor!
 
Mediassa on tyystiin vaiettu mistä Euroopan terrori iskut ja hallitsematon maahanmuutto johtuu.
Juutalaisten suunnitelemista ja USA :n johtamista valtioiden tuohoamisista ja operoimista " kansannousuista" Libyassa, Irakaissa, Syyriassa ja Ukrainasta
Tämän takia eurooppa on sekasorrossa.
Jaha..

Valitettavasti kaikki linjamme ovat juuri nyt varattuja, mutta olkaa hyvä ja odottakaa hetki. Vastaamme mahdollisimman pian.

Yhteydenottonne on meille tärkeä.
 
Ottiko pastori Marjaana erävoiton esimiehistään? Pitääkö tämä tulkita tueksi?

"Kaikki kymmenen Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispaa ovat vedonneet Suomen pakolaiskiintiön kasvattamisen puolesta."
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005167186.html

Tämä julkaistiin siis klo 19.15. Kommentteja oli hauskaa lueskella: pelkkää perkelettä ja helvettiin toivottamista noille piispoille ensimmäiset sata kommenttia. Kesyimmät oli kirkosta eroamisilmoituksia ::)

Nyt toki kommentointimahdollisuus poistettu... ;)
 
Samaan aikaan toisaalla kun Euroopassa seulotaan massoittain elintasopakolaisia turvapaikanhakijoista...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704112200101099_ul.shtml

Yk varoittaa: Nälkäkuolemien vaara kasvaa Jemenissä ja Afrikan sarvessa
...

YK on toistaiseksi saanut vain murto-osan siitä avustussummasta, joka sen mukaan tarvittaisiin nälkäkriisin hoitoon.

Syy ei ole turvapaikanhakijoissa, on inhimillistä hakea parempaa elämää, olkoon sitten vaikka sosiaaliturvan kautta jonka ihanuutta on liioiteltu ihmissalakuljettajien toimesta - esim. "unohtamalla" kertoa eurojen ostovoiman eroista Turkki vs. Suomi.

Syy on päättäjissä, jotka tietävät turvapaikka- ja laajemmin koko pakolaisjärjestelmän olevan täysin rikki mutta joista kukaan ei saa aikaiseksi tosissaan lähteä korjaamaan asioita. Helpompi vain antaa homman jatkua ja kerätä selkääntaputuksia kun ei keikuta venettä.
 
Back
Top