Pakolaisuus

Nyt olisi Petteri Orpolla tuhannen dinaarin, šillingin tai ruplan paikka mennä näyttämään esimerkillään, kuinka hienoa monikulttuurisuus on. Kerrostaloasunto sieltä edullisesti, lapset ovat kymmenen vuoden kahta puolen joten paikalliseen kouluun vaan, joukon jatkoksi.

Vakken peruskoulussahan tuo 50 % pyykki on ylitetty jo vuosia sitten. Muistan lukeneeni Turkkarista, että viimeksi ylitettiin 80 % ulkomaalaistaustaisten oppilaiden määrässä. Fantsua!

Selväähän tuo tietysti on kun huomioi ulkomaalaisten suuremman lapsimäärän ja ikäjakauman. Vakken eli Varissuon suomalaiset ovat lähinnä eläkkeellä olevaa työläisväestöä, jotka ovat muuttaneet sinne lähiötä perustettaessa 70 ja 80 -luvuilla. Heillä ei enää aikaan ole olllut kouluikäisiä lapsia.
 
https://www.suomenuutiset.fi/saksan...paikkoja-lahjomalla-terrorismista-epailyille/
toukokuu 14, 201823:31
Saksan maahanmuuttovirasto skandaalimeressä – Turvapaikkoja lahjomalla ja terrorismista epäilyille

Saksan liittovaltion maahanmuuttovirasto (BAMF) rypee skandaalissa. Bremenissä turvapaikanhakijoille on myönnetty turvapaikkoja lahjomalla. Skandaali laajeni, kun Bremenin kaupungin virasto on myöntänyt turvapaikan myös Isis-kunniamerkkien kanssa poseraavalle syyrialaismiehelle. Miehen on onnistunut välttämään maahanmuuttoviraston tunnistautumisjärjestelmä, Focus-lehti kertoo.

Bremenin maahanmuuttoviraston ex-johtaja Josefa Schmid lähestyi suoraan sisäministeri Horst Seehoferia, kun hänet siirrettiin pois Bremenin virastosta. Bremenin maahanmuuttoviraston sisäisessä selvityksessä todettiin, että turvapaikkoja on jaettu epäselvin tai väärin perustein 1 200 turvapaikanhakijalle.
Schmidin mukaan määrä on tätä huomattavasti korkeampi. Hän väittää, että yli 3 300 turvapaikkaa on myönnetty väärin perustein tai puuttelisin tiedoin. Epäselvyydet koskevat muun muassa passien aitouden tarkastamatta jättämisiä, eikä hakijoilta otettu sormenjälkiä. Schmidin mukaan skandaali on maksanut lisääntyneinä kuluina miljoonia euroja saksalaisille veronmaksajille.
HENRI ALAKYLÄ
 
Se on nyt vaan matujenkin syytä uskoa, että ei suomalaiseen virastoon noin vain kävellä asioitansa hoitamaan. Eka jonotat puhelimessa pari tuntia, että saat ajan. Sit pääset jonottamaan itse virastoon, kun ajat on pari tuntia myöhässä.
Ei saanut palvelua – turvapaikanhakija yritti polttaa itsensä Raisiossa
bensapumppu.jpg

Kuvituskuva.
Arkisto


Raision poliisiasemalla tapahtui tiistaina kello 10 välikohtaus, jossa ulkomaalaispolisiin asioimistiskille tullut turvapaikanhakija oli vaatinut asiansa välitöntä käsittelyä.
Koska miehen asia ei ollut sen kaltainen, että sitä olisi voitu heti käsitellä, alkoi hän riehua. Paikalle tullut poliisipartio sai puhuttua miehen poistumaan paikalta, mutta Raision poliisiaseman aulassa hän kaivoi repustaan kanisterin ja valeli siinä olleella nesteellä itsensä.
Partio pääsi mieheen kiinni ennen kuin kuin mies sai sytytettyä itsensä eikä kenellekkään aiheutunut vammoja.
Mies on toimitettu sairaalahoitoon eikä poliisi tiedota asiasta enempää.
 
Siinä olisi mielestäni mainio syy laittaa papereihin merkintä et maasta ulos ja äkkiä. Ei vaikuta kovin kyvykkäältä yksiköltä jolla jotain annettavaa tälle valtiolle tulisi olemaan koskaan. Luultavasti aiheuttaa normaaliakin läpsyttelijää enemmän ongelmia kuten nyt jo näytti ja tokko oli ensimmäinen kerta.
 
Se on nyt vaan matujenkin syytä uskoa, että ei suomalaiseen virastoon noin vain kävellä asioitansa hoitamaan. Eka jonotat puhelimessa pari tuntia, että saat ajan. Sit pääset jonottamaan itse virastoon, kun ajat on pari tuntia myöhässä.
Minusta aivan oikea ratkaisu. Ei virastobyrokratiaa vastaan kannata muuten taistella.
Tulee mieleen venäläinen lentäjä syyriassa joka jäi toyota-miesten piirittämäksi. Mutta nyt ei ihan yhtä vakava tilanne ollut kai ...!?

Vakavasti ottaen: on aika naurettavaa, että joku yrittää herättää huomiota muka polttamalla itsensä. Ja media ottaa sen tosissaan...on kyllä kohdeltu huonosti kun palvelu kestää.
 
Viimeksi muokattu:
Kaveri osti sieltä sijoituskämpän. Joku iraaki perhe siellä asustelee ja vuokra tulee tilille täsmällisesti. Hyvää bisnestä.

No tottakai maksu tulee täsmällisesti koska sossuhan sen maksaa. Toivottavasti kaverisi pisti reilusti hintaa, eihän se ole keneltäkään pois kun kerta valtio maksaa...

Toisaalta oksettaa tällainen sotaprofiteeraaminen, toisaalta taas ymmärrän koska jos järjestelmä on rakennettu sisäsiittoisen kusetettavaksi, niin antaa palaa vaan...
 
No tottakai maksu tulee täsmällisesti koska sossuhan sen maksaa. Toivottavasti kaverisi pisti reilusti hintaa, eihän se ole keneltäkään pois kun kerta valtio maksaa...

Toisaalta oksettaa tällainen sotaprofiteeraaminen, toisaalta taas ymmärrän koska jos järjestelmä on rakennettu sisäsiittoisen kusetettavaksi, niin antaa palaa vaan...
kyllä joku muu sen maksaa. Vuokralainen kun lähtee, niin artisti vielä remontoi kämpän sille tasolle mitä asunnon omistaja vaatii. Kunhan vaan kertoo, että tämä taso tässä naarmuinen etc.. kuittia vaan menemään ja fyffet tulee nopeasti.
 
Turkin kautta tulevien turvapaikanhakijoiden määrä moninkertaistui – EU-komissio penää vahvistuksia rajavalvontaan

ULKOMAAT16.05. 17.08
STT Bryssel

Turkin kautta Eurooppaan tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on lähtenyt jälleen voimakkaaseen kasvuun, Euroopan komissio varoitti keskiviikkona.

Komissio patistelee EU-maita lähettämään pikaisesti lisää työntekijöitä ja kalustoa EU:n rajavartiointiin.

Tammi-maaliskuussa Eurooppaan saapui Turkin kautta liki 15  500 ihmistä. Komission mukaan määrä on yhdeksänkertainen viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Silti turvapaikanhakijoita saapui komission mukaan merkittävästi vähemmän kuin ennen Turkin kanssa toissa vuonna solmittua yhteistyösopimusta. Komission mukaan tämä osoittaa, että sopimus Turkin kanssa toimii edelleen, vaikka EU:n ja Turkin välillä on jännitteitä.
https://www.lapinkansa.fi/ulkomaat/...o-penaa-vahvistuksia-rajavalvontaan-200947966
 
Maahamuuttovirasto arvioi: Turvapaikanhakijoiden määrä ei laske ennakoidusti - kielteisen päätöksen saaneet uusivat hakemuksiaan
KOTIMAA JULKAISTU 16.05.2018 21:24




Turvapaikanhakijat uusivat hakemuksiaan
Uutisjutut: Kotimaa
2 min 18 s


Suomessa on yhä 12 000 päätöstä odottavaa turvapaikanhakijaa. Tänä vuonna uusia hakemuksia on jätetty 1400, joista peräti puolet on uusintahakemuksia kielteisen päätöksen saaneilta turvapaikanhakijoilta. Vastaanottokeskusten määrän ei odoteta juurikaan vähenevän uusintahakemusten vuoksi.

Vastaanottokeskusten määrä on pudonnut parissa vuodessa reilusta kahdestasadasta viiteenkymmeneenneljään. Hakemuksia on käsittelyssä vielä 12 000.
Suomessa oli pari vuotta sitten kaikkiaan 230 vastaanottokeskusta, kun turvapaikanhakijoita tuli 32 000.




Siuntion nuoret ovat saaneet vain vähän kielteisiä päätöksiä. Yksin tulleiden ala-ikäisten turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut perheiden yhdistämispolitiikan muututtua.


Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutisen mukaan uusi trendi on se, että pakolaiset uusivat hakemuksiaan.
– Uusia hakemuksia on jätetty noin 1400 ja noin puolet on ollut uusintahakemuksia.



Miten turvapaikkaa voi uudelleen hakea?
– Se on lain mukainen mahdollisuus. Olosuhteet ovat voineet muuttua ja voi olla, että on uusia perusteita uudellekäsittelylle, toteaa Nuutinen.


Nuutisen arvion mukaan uusia hakemuksia tulee käsittelyyn tänä vuonna 4500.


Turvapaikanhakijoita olisi vielä tänä ja ensi vuonna maassa noin 8000 -9000. Vastaanottokeskuksia ei siis pysytä ajamaan alas suunnitellussa tahdissa.
– Kyllä tämä turvapaikkainsitituutio on ja pysyy. Minun on toisaalta vaikea kuvitella, että samankaltaista ilmiötä kuin 2015, jolloin hakijoita tuli 32 000 - ei Euroopan läpi marssita niin kuin silloin, päättää Nuutinen.
Vastaanottokeskusten kustannusten on arvioitu olevan tänä vuonna 190 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 kustannukset olivat vielä huimat 600 miljoonaa euroa.

Nuorten perheet kuolleet tai kadonneet
Siuntion alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkoti ja tukiasunnot tyhjenevät syyskuuhun mennessä. Harjulinnaan tulleet nuoret ovat Afganistanista, Somaliasta ja Irakista.


Mäkisen mukaan he eivät juurikaan tiedä, miten nuorten on käynyt. Vain harvat ovat heihin yhteydessä jälkikäteen.


SPR:n Siuntion ryhmäkoti ja tukiasuntojen vastaavan ohjaaja Päivi Mäkinen kertoo, että tänäänkin yksi nuorista lähti tutustumaan vastaanottokeskukseen, johon hänet siirretään odottamaan päätöstään.
Toinen talossa paikalla oleva nuori on sairaana huoneessa, mutta kolme ovat koulussa.
– Meillä viisi nuorta vielä asuu talossa, kun aloitettiin vuonna 2015 täällä oli noin 40 nuorta. Suurin osa heistä on saanut ilmeisesti positiivisen päätöksen, kertoo Mäkinen.


Siuntion kaukainen sijainti keskustasta ja hyvien liikenneyhteyksien ulottuvilta on rauhoittanut olemista. Nuoret ovat saaneet pyöriä ja heitä on kuljetettu bussilinjojen ulottuville.


Mäkinen kertoo, että nuorten koulutausta on hyvin erilainen.
– Osa nuorista on käynyt lukiota, mutta osa ei osaa edes lukea tai kirjoittaa. Nuoret ovat käyneet paikallista koulua, opiskelleet suomea tai käyneet Kanneljärven opistoa, jossa on opetettu perusasioita kuten lukemista.
Siuntioissa olevista 10-17-vuotiasta suurin osa on kadottanut tai menettänyt perheensä.
– Matka tänne Suomeen on ollut aika vaikea ja traumaattinen, huokaisee Mäkinen.
Siuntio oli alun perin sotainvalidien hoitokoti, mutta ensimmäisen kerran se otettiin vastaanottokäyttöön 2009-2014. Keskus avattiin uudelleen vuonna 2015.
Työntekijöitä keskuksessa oli parhaimmillaan parikymmentä, mutta nyt jäljellä on enää kymmenkunta.

– Olemme jo nuorten vähenemisen myötä osanneet odottaa lopettamista. Yt:t on pidetty ja olemme jo ehtineet sopeutua töiden loppumiseen syyskuussa.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...aneet-uusivat-hakemuksiaan/6908346#gs.F8n03qw
 
Ullatuus....
https://www.suomenuutiset.fi/vuoden...sta-huijasi-kymmenia-tuhansia-euroja-kelalta/
Vuoden pakolaisnainen sai syytteen törkeästä rahanpesusta – epäillään huijanneen kymmeniä tuhansia euroja Kelalta





LEHTIKUVA
Saido-Mohamed-640x320.jpg

Vihreiden kuntapoliitikkona toiminut, aiemmin vuoden pakolaisnaiseksi valitun Saido Mohamedin epäillään sotkeutuneen talousrikoksiin, kun hän alkoi vinguttaa ulkomaille muuttaneen siskonsa pankkikorttia.

Vihreiden kuntapoliitikko Saido Mohamedia vastaan on nostettu syyte törkeästä rahanpesusta. Toissijainen syyte koskee törkeää kätkemisrikosta. Asianosaisena jutussa on myös Kansaneläkelaitos (Kela).
Syytteen mukainen rikosjuttu on tullut vireille Helsingin käräjäoikeudessa vasta viime viikolla, joten asialle ei ole vielä määrätty käsittelypäivää. Todennäköisimmin jutun käsittely alkaa vasta ensi syksynä.
Mohamed on toiminut aiemmin Helsingin kaupunginvaltuustossa vihreiden varavaltuutettuna sekä asuntolautakunnan varsinaisena jäsenenä. Hän ei kuitenkaan ollut ehdolla kuntavaaleissa viime vuoden keväällä.
Syyte liittyy siskon petostuomioon
Mohamedin syyte liittyy hänen sisarensa aiempaan tuomioon alioikeudessa. Mohamedin sisko tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä petoksesta vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Petoksella hankittu etu oli käräjäoikeuden mukaan yli 44 000 euroa.
Tuomion mukaan Mohamedin sisko ei ollut ilmoittanut Kelaan muutostaan ulkomaille ja sen vuoksi hänelle oli maksettu lapsilisiä jopa kymmenen vuoden ajan. Oikeudessa sisko esitti, että Mohamed olisi itse käyttänyt nämä rahat, sillä Mohamedilla oli ollut siskonsa pankkikortti käytössä.
Oikeudenkäynnin jälkeen poliisille lähetettiin tutkintapyyntöjä myös Saido Mohamedista. Loppuvuodesta 2016 poliisi alkoi tutkia myös hänen osuuttaan asiassa.
Hovioikeus lievensi sittemmin Mohamedin siskon tuomion petokseksi. Siskolle hovissa tuli tuomioksi lopulta kuuden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus.
Pitkä vankeus uhkaa
Rahanpesu on toimintaa, jossa rikoksella hankitun rahan alkuperää pyritään peittelemään niin, että rahat saadaan näyttämään täysin laillisesti hankitulta.
Suomen rikoslaissa perusmuotoisesta rahanpesusta on säädetty rangaistukseksi sakkoa tai maksimissaan enintään kaksi vuotta vankeutta. Myös rahanpesun yritys on rangaistava teko.
Mohamedin tapauksessa syyte koskee kuitenkin rahanpesun törkeää tekomuotoa, jolloin rikoksella saatu omaisuus on joko ollut erittäin arvokas tai rikos on tehty erityisen suunnitelmallisesti ja rahanpesu on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Tällöin seuraamuksena on vähintään neljän kuukauden ja enintään kuuden vuoden vankeusrangaistus.
Useita velkomustuomioita käräjillä
Mohamed on ylipäätään suhtautunut varsin huolimattomasti rahankäyttöönsä. Helsingin käräjäoikeudessa on viime vuosina ratkaistu useita Mohamedia koskevia velkomusasioita.
Mohamed on muun muassa jättänyt maksamatta puhelinlaskujaan sekä kulutusluoton osamaksueriä, minkä vuoksi naisen velkojat ovat joutuneet lopulta perimään saataviaan oikeudessa. Viimeisin Mohamedin velkomustuomio on annettu huhtikuussa.
Somalialaistaustainen Mohamed valittiin vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2011. Mohamed tunnetaan myös toiminnastaan Suomen Somalia-verkoston puheenjohtajana sekä ihmisoikeusliiton asiantuntijana.
Täsmennetty otsikkoa 17.5.2018 klo 0:19.
SUOMEN UUTISET
 
Ehdollisella tulee sompanssi selviämään, koska nainen, koska pakolainen, koska ollut vaikeeta...
 
Turvapaikanhakijat uusivat nyt hakemuksiaan – Pakolaisneuvonta: ”Säästettiin väärästä kohtaa”
KOTIMAA JULKAISTU 17.05.2018 08:03




Turvapaikkahakemusten toinen kierros
Huomenta Suomi
8 min


Maahanmuuttovirasto arvioi eilen, että vastaanottokeskusten määrä ei laske ennakoidusti koska kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat uusivat hakemuksiaan.



Video: Pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja keskustelemassa aiheesta Huomenta Suomessa.
Pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja Pia Lindfors toteaa, että Maahanmuuttoviraston olisi pitänyt käyttää riittävästi resursseja ensimmäisiin käsittelyihin.
– Säästettiin väärästä kohtaa, mikä näkyy tässä, että prosessit venyvät ja vastaanottokustannukset kasvavat, Lindfors sanoo.
Nyt hänen mukaansa ensimmäisiä käsittelyitä tehostettiin, eli esimerkiksi puhutteluita lyhennettiin. Lindforsin mukaan osa haastatteluista tehtiin jopa 1,5 tunnissa. Haastatteluihin liittyy usein myös esimerkiksi tulkkaamista.

"Yli puolet jätetään tutkimatta"
Uusintahakemusta voi hakea siksi, että alun perin hakemusta ei ole käsitelty kunnolla tai käsittelyn aikana on ilmennyt uutta tietoa.
Lindforsin mukaan nyt moni turvapaikanhakijoista on käynyt läpi ensimmäisen käsittelyn ja valitusvaiheen.
– He joutuvat hakemaan uudestaan turvapaikkaa ihan vain sen takia, että saisivat alkuperäisetkin turvapaikkaperusteensa kunnolla selvitettyä.
Lindforsin mukaan uusintahakemuksia ei käsitellä kunnolla.

– Yli puolet uusintahakemuksista jätetään tutkimatta, eli Maahanmuuttovirasto ei tosiasiassa edes tapaa näitä ihmisiä uudestaan, Lindfors sanoo.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...aastettiin-vaarasta-kohtaa/6912438#gs.j09vBAA
 
Back
Top