Pakolaisuus

Ois kiva tietää paljonko iRakilaisille maksetaan. Veikkaan minimiä.
Niin noille hesarin jutun kavereille? Ihan tessin mukaan, eikä minimiä. Ei minimillä ketään oteta töihin enään, varsinkaan isompiin yrityksiin. Kyllä luottamusmiehet pitää irakilaistenkin puolia, Eikä saiinä sellasia rahoja säästäs että kannattais ottaa riski yrityksen nimen tärväytymisestä. Osa asiakkaista vaatii ssopimuksisaan noudattamaan eettisiä sääntöjä plus tessiä. Ne kun ryssit niin voi hyvästellä asiakkaan.
 
Last edited by a moderator:
Nyt loytyi semmonenkin luonnon ihme kuin mies tai ihan monikossa miehet joita Iiris Suomela ei haluaisi suoraan sulkea vankilaan..

Höh, kyllähän noi tän maailman iirikset on halunnut pitää ainakin rikolliset sukupuolesta riippumatta vankiloiden ulkopuolella.

Niinpä pitää kysyä että minkä alan rikollisista on kyse jos ne eivät kuulu Iiriksen mielestä vankilaan?
 
En oikein usko tuollaiseen kokoomuslaisten yrittäjäporvarien nimeen tehtyyn salaliittoon, jota täälläkin paljon viljellään.

Ei heidän etua aja täysin ammattitaidottomien sandaalimiesten tulo. Eikä nuo lähi-idän miehet ole edes työntekijän maineessa vaan ennemmin tahtovat olla piällysmiehiä.

Talouselämä eittämättä haluaa ulkomaalaisia työntekijöitä, mutta heidän on oltava ammattitaitoisia ja työhaluisia.

Jos yrittäjäporvarien salaliitolla tarkoitetaan sanan varsinaista määritelmää eli liittoa, jolle laitetaan kättä päälle ja toteutetaan salassa niin mielestäni täytyy olla melko sinisilmäistä sakkia ettei korruption olemassaoloon usko. Jos taasen salaliitolla tarkoitetaan liskomiesten maailmanvalloitusta niin sitten joku fiksumpi, ehkäpä jokin tonttu, voi tästä aiheesta jatkaa.

Periaatteessa tämä epäusko "tarkoitus pyhittää keinot"-lähestymistavan poissaoloon, kun yritetään pitää firmat (mkl. Suomi Oy) pystyssä ja etenkin osakkeenomistajien henkkoht intohimot fyrkan ja vaikutusvallan tavoittelussa, selittyy sillä että tavallinen pulliainen ei ole päässyt tarpeeksi iholle näitä kaiffareita. Itse olen tavannut tämän demografian keskuudesta "erityisen ansioituneita" sällejä, jotka myisivät oman äitinsäkin kunhan hinnasta päästään sopuun. Täten, kun ihmisillä ei ole kontaktia tähän villieläimeen niin asian laita perustellaan oman hanurin kautta eli kun itse ei pysty myymään omaa maataan ählämeille niin tällöin yhteiskunnan creme de la kräämi ei myöskään pysty.
 
Niin noille hesarin jutun kavereille? Ihan tessin mukaan, eikä minimiä. Ei minimillä ketään oteta töihin enään, varsinkaan isompiin yrityksiin. Kyllä luottamusmiehet pitää irakilaistenkin puolia, Eikä saiinä sellasia rahoja säästäs että kannattais ottaa riski yrityksen nimen tärväytymisestä. Osa asiakkaista vaatii ssopimuksisaan noudattamaan eettisiä sääntöjä plus tessiä. Ne kun ryssit niin voi hyvästellä asiakkaan.

Mistähän minimistä te puhutte?

Ei sellaista Suomessa ole:

"Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa ei ole vähimmäispalkkaa säätelevää lakia, vaan palkkataso määräytyy työmarkkinaneuvotteluissa.
Tätä periaatetta pidetään näissä maissa yleistä vähimmäispalkkalakia parempana."

 
Ei ole helppoa...taikasana

Kuka maksaa kulut? Kanadalaiset prinssi Harrylle ja herttuatar Meghanille: Tänne muuttaminen ei ole pelkkä ilmoitusasia
Kanadan pääministerin mukaan herttuaparin suunnitelmissa on vielä paljon keskusteltavaa.
Kanada
14.1.2020 klo 14.35
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ihmisjoukon takana. Etualalla pieni Kanadan lippu.

Kanadassa kysytään kuka maksaa herttuaparin turvatoimet. Prinssi Harry ja herttuatar Meghan vierailivat tammikuun 7. päivä Lontoon Canada Housessa.AOP
17-6372357f4a79a13ed3.png

Jussi Nurminen


Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ilmoitus viettää tulevaisuudessa yhä enemmän aikaansa Pohjois-Amerikassa, eli käytännössä Kanadassa, herättää sekä myönteisiä että kielteisiä reaktioita.

Kuninkaallisten ihailijat ja julkkisjuoruista elävät lehdet ovat pariskunnan muutosta innoissaan. Osa kanadalaisista on kuitenkin huolestunut tulijoiden veronmaksajille aiheuttamista kuluista.

Pariskuntaa on myös muistutettu siitä, ettei Kanadaan muuttaminen ole pelkkä ilmoitusasia, vaan myös kuninkaallisten täytyy anoa oleskelulupaa.


Justin Trudeau ja kuningatar Elisabet kättelevät.

Pääministeri Justin Trudeaun mukaan herttuaparin muutto vaatii vielä keskusteluja. Kuva on otettu huhtikuussa 2018, jolloin Trudeau tapasi kuningatar Elisabetin Lontoossa.AOP

Pääministeri Trudeau: Paljon keskusteltavaa
Kanadan pääministeri Justin Trudeau on toistaiseksi ottanut varovasti kantaa herttuaparin muuttosuunnitelmiin. Trudeau sanoi Global News -televisiokanavan haastattelussa(siirryt toiseen palveluun) uskovansa, että suurin osa kanadalaisista tukee ajatusta kuninkaallisista Kanadassa.

Samalla hän kuitenkin painotti, että käytännön asioissa, kuten turvallisuusjärjestelyiden maksamisessa, on vielä paljon keskusteltavaa. Hänen mukaansa Kanadan hallitus ei tähän saakka ole ollut mitenkään osallisena muuttoon liittyvissä keskusteluissa.

Esimerkiksi Kanadan yleisradioyhtiö CBC on nostanut esille kysymyksen(siirryt toiseen palveluun), joutuvatko Kanadan veronmaksajat maksamaan kaikki turvallisuuskulut ja maksaako herttuapari tulevaisuudessa veroja Kanadaan.

 
@Woodsman kertoi jo aikaisemmin miksi Sievin firmalla on vaikeuksia saada kotimaista työvoimaa.


Työpaikkoja haetaan myös pätkiin vuokravirman kautta.

Googleen kun laittaa, niin vanhoja hakuja ilmestyy.
Yhteistä näille on vuokrafirman käyttäminen.


Firma vois kokeilla hakuilmoitusta näin.

"Metallimies saa vakituisen työpaikan.
Koeaika 3kk."
 
Voihan siellä olla ihan ammattitaitoisia itseoppineita. Suomessa kun kaikista haluttiin 90-luvulta saakka IT-insinöörejä ja merkonomeja niin tuo amiksen metallipuoli sai vähän sellaisen maineen, että vain tyhmemmät menee sinne ja vielä tyhmemmät puupuolelle. Oppisopimuskoulutuskin ajettiin melkein kokonaan alas. Nyt sitten ihmetellään kun kun tekijöitä ei löydy...
 

Viron sosiaalietuudet ovat sitten vähän kitsaampia; toimeentulotuki 76,70€ vs Suomen 502,21€, peruspäiväraha 2,11€ vs 33,60€... Varmaan nuo Viron luvut ovat oikeasti isompia, mutta kun en mitään tuoreempaa EU-paperia löytänyt kuin 2012 (vs Suomen 2020 luvut), eli suolan kanssa ja suuntaa antavasti...

Voihan siellä puolivuotta oleskella suomalaisella sosiaaliturvalla, sitten taas puolivuotta täällä ja takaisin...
 
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006374583.html

Mies tuomittiin lähes 40 lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta yli 4 vuoden vankeuteen

Uhrit olivat 8–15-vuotiaita lapsia.

LÄNSI-UUDENMAAN käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan Kemal Altuntasin 4 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Käräjäoikeus katsoi Altuntasin syyllistyneen 36 lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon ja lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykseen.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2017–2019.

Uhrit olivat 8–15-vuotiaita lapsia. Oikeuden mukaan lapset ovat olleet kehitystasoltaan ja herkkyydeltään hyvin erilaisia. Muutama lapsista on selvityksen mukaan oirehtinut hyvinkin vaikeasti, kun taas osalla lapsista ei ollut minkäänlaisia oireita.

Mies otti lapsiin yhteyttä sosiaalisessa mediassa ja aloitti heidän kanssaan seksuaalissävytteiset keskustelut. Keskusteluissa mies pyysi lapsilta alastomuutta sisältävää materiaalia ja lähetti vastaavaa aineistoa heille.

– Altuntasin ja asianomistajien välisistä keskusteluista (...) ilmenee hänen ainoana tavoitteenaan olleen saada asianomistajat lähettämään hänelle alastonkuvia- ja videoita. Tähän tavoitteeseen päästäkseen Altuntas on toiminut määrätietoisesti muun muassa kehumalla lasten ulkonäköä sekä käyttämällä asianomistajista hellittelynimiä ja tehostanut viestejä käyttämällä yleisesti erityisesti nuorten suosiossa olevia emojeita, Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus kirjoittaa.

Sen mukaan kyseessä ei ole ollut toisilleen läheisistä ihmisistä. Altuntas ei tavannut lapsia fyysisesti.

– Asianomistajia on tässä tekokokonaisuudessa ollut poikkeuksellisen suuri määrä ja Altuntasin toiminta on kestänyt noin kahden vuoden ajan, ja se on päättynyt vasta, kun poliisi on ottanut hänet kiinni, oikeus kirjoittaa.

Mies pysyy edelleen vangittuna. Oikeuden torstaina antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Niko Ranta
 
Paskapuhetta. Eihän Suomi voi tunkea pakolaisia toiseen maahan. Tuossa on kyllä kyse muuanlaisesta asuntospekulaatiosta. Uued uudised on Ekren lehti.

Jospa näillä on jo turvapaikka status... meinaan vain että jos lähdet maasta kun käsittely on kesken, sen hakemuksen käsittely loppuu... Jos taas on jo, niin mikä muka estää, EU ja vapaa liikkuvuus... ja 180 päivää/vuosi että oikeus sosiaaliturvaan säilyy, vaikka kävisikin töissä muualla Eu:ssa.
 
Voihan siellä olla ihan ammattitaitoisia itseoppineita. Suomessa kun kaikista haluttiin 90-luvulta saakka IT-insinöörejä ja merkonomeja niin tuo amiksen metallipuoli sai vähän sellaisen maineen, että vain tyhmemmät menee sinne ja vielä tyhmemmät puupuolelle. Oppisopimuskoulutuskin ajettiin melkein kokonaan alas. Nyt sitten ihmetellään kun kun tekijöitä ei löydy...
Metallialalla tuntuu työpula johtuvan siitä kun työnantajien hakukriteereinä tuntuu olevan 20-vuotias metallimies/nainen jolla on ainakin 25 vuotta työkokemusta. Sekään ei lisää metallialan kiinnostavuutta kun ala on aika palkkakuopassa, jos tutkinnot käynyt metallimies tienaa vähemmän kuin vaikkapa rakennusalalla töissä oleva lautapoika jolla ei ole mitään alan koulutusta.

Rakennusalan palkkaryhmittelyn mukaiset tuntipalkat
Aikapalkkajärjestelmän mukaiset taulukkopalkat.
Palkkoja korotetaan 1.6.2019 lähinnä alkavan palkanmaksukauden alusta.
Palkkaryhmä 1.6.2018 1.6.2019
I Aloitteleva työntekijä 10,33 € 10,73 II
Vähän kokemusta omaava työntekijä 11,68 € 12,08
III Aloitteleva ammattilainen 12,84 € 13,24
IV Ammattilainen 14,18 € 14,58
V Kokenut ammattilainen 15,46 € 15,86
VI Erittäin kokenut ammattilainen 16,57 € 16,97

Teknologiateollisuus ry :
EDIT: lisäsin kuvankaappauksena tuoreemman taulukon.

Käytettäessä yhdeksää työnvaativuusryhmää työkohtaiset palkat ovat 1.1.2019 alkaen seuraavat:

Työnvaativuus-
ryhmä
Työkohtainen
tuntipalkka
senttiä/tunti
Työkohtainen
kuukausipalkka
euroa/kuukausi
Palkkaryhmä
19001569C
29451647C
39921730C
410421816B
510941907B
611492002B
712062103A
812662208A
913302318A

 

Liitteet

  • palkat metalli.jpg
    palkat metalli.jpg
    149.2 KB · Luettu: 8
Viimeksi muokattu:
Metallialalla tuntuu työpula johtuvan siitä kun työnantajien hakukriteereinä tuntuu olevan 20-vuotias metallimies/nainen jolla on ainakin 25 vuotta työkokemusta. Sekään ei lisää metallialan kiinnostavuutta kun ala on aika palkkakuopassa, jos tutkinnot käynyt metallimies tienaa vähemmän kuin vaikkapa rakennusalalla töissä oleva lautapoika jolla ei ole mitään alan koulutusta.

Kokeileppa IT-insinööriä.. samat ikä ja työkokemus vaateet mutta lähtöpalkka sentäs melkein kolme donaa... :)

Huhun mukaan ne osaajat niin metallilla olevat luokkahitsarit kun raksan ammattilaiset tienaavat ihan ok. Puupuolesta en osaa sanoa muuta, kuin että kaverini kävi sen, meni faijansa firmaan töihin ja nykyisin tienaa ihan hyvin. Teki mm. KRP:n "päämajaan" Vantaalle kalusteet ja paneelit...

...aika vitun ylläri, osaajat tienaa... peruspalkathan Suomessa ovat aika "kuraa"...
 
Syksyllä yhdellä ruokatunnilla erään samassa pöydässä syömässä olleen "raksaduunarin" 2018 ansiotulot näyttivät olevan 324118 € kun lunttasin verotiedoista, eli kyllä raksapuolellakin pärjää.
 
Back
Top