Pitäs olla "user titleä", dislikeä ja minimalista yhtäaikaa, oo nyt sitten teille mieliksi.
Voisko saaha sellaisen bling-bling vaihtoehdon myös? Miniruudussa tuossa ylävasemmalla pyörisi Youtube? Kaikki olis muutenkin sillee karkisti ja kiiltävästi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Pitäs olla "user titleä", dislikeä ja minimalista yhtäaikaa, oo nyt sitten teille mieliksi.
Jopa ihan kannatettava ehdotus. Kyllä postausmäärä riittää näihin karkeloihin. Custom tittelit ovat hyviä, mutta ehdottomasti niin että itse ei omaa kutsusignaaliaan saa päättää. Tällä vältetään turha oman arvon nostaminen ja pidetään jalat maassa.
Pitäs olla "user titleä", dislikeä ja minimalista yhtäaikaa, oo nyt sitten teille mieliksi.
Tulee mieleeni lähinnä se legendaarinen kaveri joka meni amerikkalaiseen hävittäjäkouluun ja odotti heti saavansa jonkinlaisen top gun -tyylisen kutsunimen. Lopputuloksena oli kutsusignaali eggplant eli munakoiso..Nato vastustajat jakamaan titteleitä kiimailijoille ja toisin päin. Siitä voisi tulla hauskaa, mutta kaikkien huumorintaju ei ehkä riittäisi.
Juu ei tässä kovin vakavissaan olla, tosin pitäähän se kaikki palaute kuunnella.Tuskin kannattaa ottaa niin vakavasti. Mutta olen monta kertaa funtsinut, että karumpi yleisilme voisi olla aika jykevä juttu. Pois kaikki ylipäällikkyydet ja mitalit ja muut värikkäät maharemmit. Mainoksia saa olla, koska ne luovat kannustavuutta ylläpitoon. Niiden tuotollahan ylläpito käy kerran vuodessa kahden viikon vedon Thaikussa.
Modet, en tiedä olenko ainoa, mutta tuolla "PV ostamassa lisää Leopard-panssarivaunuja" -ketjussa oleva keskustelu alkaa olla ainakin minun makuuni arveluttavan yksityiskohtaista tietoa sisältävää. Toki julkista materiaalia kaikki, mutta tuollain yhdisteltynä.... Hmm.
Näinhän se on, ja tästähän on ennenkin puhuttu - sikäli kun minä ymmärrän niin kun tieto on kerran viralliselta taholta julkisuuteen tuotu, se on julkista. Eri asia on - mahdollisesti - juuri tämä tiedonjyvästen yhdistely jota täällä teemme, ja jota lukevat niin omat kuin vieraat.
Hankala, todella hankala, on vetää selvä viiva mihinkään.
OSINT (Open Source Intelligence) on vaikea taiteenlaji.
On, vaan ei mahdoton. Otetaan esimerkkinä ikiaikainen "lehdistön" seuranta, joka on aina korvamerkitty jollekin akkretioidulle. Siihen liittyvät tietysti tapaamiset ja kontaktit. Mutta Internetin kautta toimitettu uutisointi tekee uutisoinnin seuraamisen monipolvisemmaksi ja uutisointia voi seurata mistä vain. Ukrainan tietopursketta seuratessa silmä tottuu hyvin nopeasti tekemään sellaisen roskafiltterin, joka raakkaa pois hönöydet ja harhaanjohtavan tiedon. Kuvamateriaalin perusteella voi tehdä oikeita tai vääriä johtopäätöksiä. Siinä missä joku läntinen taho näkee barrikadeilla venäläisiä erikoisjoukkoja, osaava reserviläinen tunnistaa porukan valtaosiltaan äärinationalistisiksi kasakoiksi tms. ja joutuu oikomaan NATO:n kenraalia.
Ajatellaanpa Falklandin sotaa. Argentiinalaiset eivät huomanneet, että heidän matalahyökkäyksissään Englannin laivastoa vastaan sytyttimet eivät ehtineet virittyä, vaan miltei kaikki pommit jäivät suutareiksi. Jos silloin olisi ollut Internet, olisimme nähneet kuvamateriaalia ja kiljuneet, että eivätkö nuo pöljät huomaa! Varmaan muillakin maailman ilmailupalstoilla olisi asiaan kiinnitetty nopeasti huomiota ja sota olisi saanut toisen käänteen.
Toinen esimerkki. Irakissa tuhottiin bunkkeri ja komentokeskus täsmäaseella. Saddam julisti maailmalle, että siviilien pommisuoja on pommitettu ja valtava määrä uhreja tullut. Tästä tuli vakava propagandatappio. Suomalaisessa iltapäivälehdessä bunkkeria rakentaneen rakennusliikkeen edustaja kertoi toimittajalle, miten he olivat tehneet sinne johtamisjärjestelmiä varten systeemit, ja hänen näkemyksensä mukaan se tehtiin sotilaskohteeksi. Seuraavana päivänä Yhdysvaltain hallinto tiedotti kyseessä olleen sotilaskohde. heiltä kysyttiin, mistä saitte tietää. Vastaus oli: "Sen rakentajilta." Helsingin suurlähetystöstä oli lähtenyt pikana referaatti Ilta-Sanomien jutusta.
Ei tällä tosiaan ole mitään tekemistä Hornetien määrän tai muun sellaisen kanssa. Ne tiedetään muutenkin, kun virkamies kertoo kysyttäessä ja on kaikkea Open Sky -toimintaa ja vastaavaa.
Pitää olla luova. Jotkut osaavat ja jotkut eivät. Toisilla on lukutaitokin sellainen, että lukivat kolmevuotiaana Homerosta ja osaavat seitsemää eri kieltä. Jos tällainen ymmärtää sotilasasioita, alkaa olla aika vahva verrattuna johonkin hädin tuskin lukutaitoiseen nettihörhöön.
Tämä on tietenkin vain haarukointia, mutta en tyrmäisi tiettyä varovaisuutta, kun Suomen asioita käsitellään.
Sanopa Sardaukar, löydätkö mistään Open Source -lähteestä tarkalleen, montako Merkavaa Israelilla on käytössä ja varastoissa ja minkä aikakauden versioita kutakin ja mille yhtymille ne jaettaisiin. Vaikeata tulisi olemaan. Suomalaisten yhtymiä, kalustoja ja kokoonpanoja pääsisi jo paljon lähemmäs parin tunnin surffailulla.