Panssarivaunut

Uusi suorituskyky!

Puolustusvoimat hankkii Leopard 2 -taistelupanssarivaunun ampumatarvikkeita
Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut 13.12.2019 Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen hankkimaan Puolustusvoimille Leopard 2 -taistelupanssarivaunun ampumatarvikkeita. Ampumatarvikkeet hankitaan Israelista, Israel Military Industries (IMI) -yhtiöltä.
Hankittava uusi ampumatarvike on sirpalelaukaus. Kyseessä on kokonaan uusi suorituskyky, jolla parannetaan taistelupanssarivaunujen tulivoimaa ja kykyä vaikuttaa erityyppisiin maaleihin.
Puolustusvoimat on kilpailuttanut hankinnan kansainvälisesti ja hankittava ampumatarvike on testattu Suomessa. Valittu ampumatarvike täytti sille asetetut vaatimukset parhaiten.
Ampumatarvikkeiden toimitukset on suunniteltu vuodelle 2021, ja hankinnasta tehtävään sopimukseen sisältyy myös optiot mahdollisille jatkohankinnoille.
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli...rd-2-taistelupanssarivaunun-ampumatarvikkeita

Mitenkäs tämä nyt on mahdollista, eihän nykyisen hallituksen aikana pitänyt pystyä tekemään mitään kauppoja Israelin kanssa. ;)
 
Täytyy nyt jotain sanoa vaikka en ole keskustelussa ollut mukana... Puolustusvoimat testaa aina kaiken hankittavan kaluston talviolosuhteissa. Ei kapiaiset sentään ihan aivottomia ole. Ja talviolosuhteet ei todellakaan merkitse Etelä-Suomen lumetonta ja sateista nollakeliä. Suorituskykyvaatimuksissa on aina vaatimuksena selvitä kovasta pakkasesta. En tiedä mistä noita hevosmiesten juttuja jostain tekemättä jätetyistä talvitesteistä oikein kumpuaa.
Katsokaa nyt vaikka noita strategisten hankkeiden toteutusta. Kaikki hävittäjät testataan Suomessa tammi-helmikuussa jotta saadaan selvitettyä itse miten koneet pärjäävät talviolosuhteissa uskomatta myyntimiesten puheita. Ja merivoimien korveteista tehdään jäässäkulkukykyisiä.

Nimimerkillä "itsekin perseensä Lapissa monissa talvitesteissä jäädyttänyt..."
Puhut asiaa, mutta onhan muutamakin hankinta (Kopteri-Kustaan kattokassis-joukkojen haihattelut sivuuttaen) herättänyt hyvää polemiikkia. Siksi on aina hyvä tapa avata asiaa. Jää isompi luottamus johonkin hankintaan tai päätökseen kun näkee edes vilautuksen päätösprosessista, kriteereistä, kenttätesteistä, jne. Silloin vasta tulee hyvä mieli. Vaikka kaikki mitä sanoit on asiaa. (Eikä kenties liittynyt pelkästään HX-hankkeeseen että Dassault testasi Rafalea Suomen talvessa, vaan tiesivät vanhastaan että Ivalon suunnalla tehdään päteviä talvitestejä, ja halusivat korporaattiin datapankkiin lissää ihan muitakin asiakkaita varten ja yleiseksi firman hyödyksi.)
 
Eli tuolla ei ammuta liikkeestä, ainakaa kovasta sellaisesta jos jotain ohjelmointi pitää siihen tehdä ennen putkeen työntämistä.
Varmaan sillä täytyy pystyä silloin kun sytyttimeen ei tarvitse ohjelmoida lisäviivettä, koska IFV:t ja kevyet ajoneuvot ovat sen ruokalistalla. Ehkä sitten kun/jos ammutaan paksusta teräsbetoniseinästä läpi, täytyy muuttaa asetuksia? Niitähän ei liikkeestä tarvitse ampuakaan.
 
Aika moni täällä foorumilla. Lähinnä tässä vienosti vinoillen viittaan siihen, että nämä pahimmat kauhuskenariot siitä miten vassarihallitus alkaa vaikuttamaan poliitisesti Puolustusvoimien hankintoihin ei näytä käyvän toteen. Onneksi.
Meinaatko, että huulipuna on ehtinyt tähän vaikuttaa? Ei stana. Pihalla, No pikkuisen.
 
Niitä lisäkauppoja?

Taas on kansanedustaja sotateknologian asiantuntijana kertomassa PV:lle miten heidän pitäisi työnsä hoitaa. o_O Keskittyisi ajamaan vaikka lisärahoitusta hankintabudjettiin ja antaa ammattilaisten päättää miten se parhaiten käytetään.
 
Jos tehdään, niin se on MLU. Ei ole LEO 2lle olemassa pakettia missä on myös APS. Vai onko? EKlla on oma APS heidän tankkeihin. Saisiko sitä soviteltua meille?

En osaa sanoa varmaksi. Kaipa EK järjestelmäkin olisi mahdollinen missä Israelilainenkin. Mutta onko rahaa varattuna? Tai sitten Suomen EOS. Eli ei tarvita.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Back
Top