Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Paras armeijan virallinen varuste, huonoin varuste?

Viestiketju osiossa 'Vaatteet ja varusteet' , aloittaja late347, 30.06.2015.

 1. late347

  late347 Kapteeni

  Liittynyt:
  06.04.2014
  Viestejä:
  786
  Tykkäykset:
  343
  Pisteet:
  76
  -Reserviläisten makkaranpaisto tarvikkeet - ei hyväksytä!

  -Improvisoidut siviilihärdellit - ei hyväksytä.

  -korvaavia tuotteita sivilimailmasta ei hyväksytä, esim jotkut haix maiharit, jotka sallittiin koska armeijalle tuli kenkäkatastrofi.  Kyse on ihka oikeista intin varusteista. Intti jakoi varusteen, varustetta käytettiin, varuste luovutettiin takaisin intille.

  Paras varuste mielestäni oli lumipuku m05. Lumipuvuksi lasketaan tässä tapauksessa housut + takki. Olin positiivisesti yllättynyt kuinka hyvä vaate oli kyseessä. Ottaen huomioon hankalat olosuhteet märällä sohjolla, suojalumella ja pahassa pakkasessa. Myös armeijan villapaita oli todella hyvä. Kyseessä oli joku englantilaisilta ostettu alunperin englannin joukkojen käyttämä villapaita. Kuitenkin tunnetaan intin villapaitana.


  Huonot varusteet, hanskat olivat aika paskoja intissä yleensä. On kuitenkin vaikeaa keksiä mitään yksiselitteisesti huonointa varustetta. Vitutti aina jos sormet kastuivat ja kylmettyivät. Noukkarit tietenkin on keksitty mutta kuten nimi kertookin noukkarit kädessä ei voi oikein tehdä mitään. En panisi pahakseni jos kehitettäisiin kunnolliset modernit sormelliset hanskat. Noukkarit tietenkin toimivat sormien lämmittämiseen ääri-pakkasissa elikkä todella arktisissa olosuhteissa.

  Tetsarit oli vanhan mallinen. Se mikä puuttui oli tietenkin dump bag tyhjille lippaille. Tämä oli paha puute toiminnalisissa ammuntaharjoituksissa esim hyökkäys ja puolustusammunnat sekä lasersodassa simuilla.

  Niille intin jakamille nahkahihnoille en ikinä keksinyt mitään käyttöä, jostain syystä niitä kuitenkin jaettiin mutta koskaan ei kerrottu mitä varten ne on olemassa. o_O
   
 2. Lurker

  Lurker Luutnantti

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  376
  Tykkäykset:
  735
  Pisteet:
  36
  Paras oli harmaa karvalakki, taisi olla M/39. Todella lämmin, sopi peltikypärän alle, sai kiedottua eri moodeihin kelin mukaan.

  Paskin tais olla sellaset kiinalaiset vihreät nahkasormikkaat, mistä ekalla vesisateella liukeni vihreä väri käsiin joka ei lähteny kuin kulumalla pois. Ei vuorta, vain värjättyä raakanahkaa taisivat olla.
   
 3. Mainos 4. late347

  late347 Kapteeni

  Liittynyt:
  06.04.2014
  Viestejä:
  786
  Tykkäykset:
  343
  Pisteet:
  76
  Täytyy myöntää että karvalakit olivat P-kaudella ihan mukavia. Paljon parempia kuin pipot mielestäni. Tämä onkin mielenkiintoinen tunnustus koska en ollut ennen inttiä koskaan pitänyt karvalakkia. Karvalakki selvästikin oli mukavampi ja lämpimämpi, mutta paremman suojan antaa silti pipo + komposiittikypärä.

  Pipojen ongelma on että ne valuu silmille, ei peitä korvia, valuu pois päästä jne... intin pipo oli liian ohut talvipakkasille. Sopii ainoastaan komposiittikypärän alle pään lämmittimeksi.

  Karvalakin malli varmaankin oli minulla m05, koska siinä oli sama maastokuviointi kuin pakkaspuvussa m05.

  Kyseinen karvalakki kuitenkin ei ollut mitään oikeaa turkkia käsittääkseni.
   
 5. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  541
  Tykkäykset:
  762
  Pisteet:
  76
  Kaikki intin karvalakit taitavat olla polyesteriä ja/tai sen ja puuvillan seosta. Kyseisten vaatteiden lämmittävyys perustuu sen ilmavuuteen ja kykyyn pidättää ilmamassaa, ts. eristävyyteen. Samasta materiaalista samalla lailla kaksinkerroin taitettu pipo ym. vaate olisi yhtä lämmin, mutta karvalkin pointtihan on juurikin sen sivuläppien säädettävyys eri tilanteisiin (mikä varusmiesaikana ylerensä erikseen kielletään). Paleltumista selvinneet varusmiehet varmaankin muistavat pitomallit A (läpät solmittu tiukasti ylös, varuskunta-asetus), B (lakin takareuna laskettu takaraivon alle, jos läppien hihnat ovat löysällä, tämä onnistuu purkamatta solmua), C (läppiä löysätty ja laskettu korvien päälle) ja D (läpät solmittu leuan alle, tällöin on yleensä jo todella kylmää). Pipo on ohutta mallia varmaankin juuri siksi, että se mahtuisi kypärän alle.

  Itse pidin intin kamppeista ainakin pakkaskumisappaaista, ne olivat kyllä hyvin lämpimät ja kykenivät sohjoonkin.

  No-can-doot pääsevät kyllä inhokkilistalleni. Pakkia en osannut aikanaan arvostaa, mutta jälkikäteen mielipiteeni on lauhtunut. Sissitakin potentiaalia ei koulutuksessa hyödynnetty, se jäi turhaksi varusteeksi vaikka mm. tauoilla se olisi ollut ihan järkevää pukea ylle.
   
 6. Platypi

  Platypi Luutnantti

  Liittynyt:
  17.04.2015
  Viestejä:
  312
  Tykkäykset:
  346
  Pisteet:
  36
  Itse tykkäsin (ihan oikeasti) jalaksen M05 kengistä. Eihän ne mitkään ihmeelliset maiharit olleet, mutta sopivat itselle jalkaan ihan hyvin. Samat kengät aloittivat lomamaihareina P-kaudella ja päätyivät RUK:in aikana (ja jälkeen) ihan yleiskäyttöön. Varmaan ne siinä vuoden aikana muotoutuivatkin ihan kelvollisesti.

  Paskimmat varusteet olivat kyllä ne puutarhahanskat ja pakkassaappaat. Ensimmäisten kanssa olisi ollut parempi, kun ei olisi ollut hanskoja ollenkaan ja toiset aiheuttivat pohkeiden lihaksiin tulehduksen P-kaudella.
   
  late347 tykkäsi tästä.
 7. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,596
  Pisteet:
  316
  Kapeaharteisimmat/pullohartioiden omaavat saivat tetsarin pysymään hartioillaan kun linkittivät tetsarin olkahihnojen tuplanepparilenkit rinnan kohdalta toisiinsa nahkaremmillä. Muistaako kukaan enää mitä varten nekin nepparilenkit olivat oikeasti olemassa?


  - Teräskypärä tympi. Puolipallomainen esine voi olla hyvinkin ärsyttävän muotoinen palikka muiden varusteiden seassa. En arvostele enempää, koska parempaakaan suunnittelua en keksi. En halua kuution muotoista kypärää. 3/10 raivotähteä.
  - Rynkkyä osasin vihata. Ensin sen banaanilippaan pituutta, mikä vaikeutti usein ampumista makuulta, varsinkin ampumaradan kovalla tasaisella pinnalla. Sen siitä saa kun ei 18-vuotiaana ollut kunnon pulleaa kaljamahaa antamassa kropalle korkeutta. Rynkyllä oli myös huono kuljetusergonomia monissa olosuhteissa. Yhdellä kädellä ei kanneta rünkküä mukavasti. Tähtäimet myös, eli dick-opteri. Ennemmin tähtäisin vihollista varastetun mulkun läpi kuin dick-opterin varaan henkeni laittaisin. 7/10 raivotähteä.
  - Harmaa "mortinnahka", eli se 60-luvun palveluspuku. Se haisi vanhalle ja suomettuneisuudelle, varsinkin märkänä. Ja vettähän se imi 110% kohtaamastaan vesimäärästä. Tavallaan sekin oli älyvaate sillä se pölysi sitä lujemmin mitä allergisempi sen käyttäjä oli pölylle. Aivan turha vaate, joka istui huonosti jokaiselle normaalille ihmiselle. 9/10 raivotähteä, koska 10/10 olisi imartelevaa.


  Paras varuste? Makuupussi. Perkeleen lämmin ja pehmeä. Tosin inttiin mennessä olin nukkunut vain ohuissa kesämakuupusseissa. Se oli oikein miellyttävä ja lohduttava yllätys kun ensimmäisen kerran sen sisään kömpi väsyneenä ja paikat kipeinä.


  Edit: Itse asiassa olinkin osittain väärässä rynkyn kohdalla. Kaljamaha tai sen puute ei vaikuttanut ampumaergonomiaan radalla (makuulta) vaan käsivarsieni liian lyhyt pituus. Väitän, että pitkäkätisemmillä on mahdollisuus saada parempi (leveämpi) ampuma-asento, kun lyhytkätisemmät joutuvat supistamaan kyynärpäät lähemmäs toisiaan, ja kouristamaan yläselän hyppyrimäen muotoon, vain koska pitkä (korkeutta lisäävä) lipas pakottaa tekemään niin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2015
  Fremen, Mustaruuti, Platypi ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. Platypi

  Platypi Luutnantti

  Liittynyt:
  17.04.2015
  Viestejä:
  312
  Tykkäykset:
  346
  Pisteet:
  36
  Unohdin itse mainita tosiaan makuupussin :D Jos PV jotain osaa hankkia niin se on nukkumisvälineet. Sekä telttapatja, että makuupussi olivat aivan helvetin hyviä, samanlainen makuupussi nyt menossa ostoon siviilissä.
   
  Mustaruuti ja pstsika tykkäsivät tästä.
 9. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,631
  Tykkäykset:
  2,031
  Pisteet:
  636
  Olen tästä aiemminkin hehkuttanut eli Pakkaspusero m/91(?). Tuo pilottitakin mallinen, mutta todella hyvällä ja korkealla kauluksella varustettu takki kulki monesti mukana ja on havaittu keskikesälläkin niinisalon dyyneillä vaunumiehistöjen päällä. Plussaa tuli myös veden hylkivyydestä ja helmakiristyksestä.

  Surkeimpiin varusteisiin lukeutuu kyllä silloiset mustat nahkahanskat. Lärpyttimet joilla aseenkäsittely oli kikkailua ja märkänä esim käkrin käyttö aiheutti lievää ketutusta. Heitettäessä hansikas lensi vähintään yhtä pitkälle kuin käkri ja painoikin märkänä pienen lyömäaseen verran. Mitään turhia kiristyksiä hansikkaasta ei löytynyt. Nahkan kestosta voidaan myös olla montaa mieltä.
   
  Honcho, Platypi ja pstsika tykkäsivät tästä.
 10. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,541
  Pisteet:
  636
  Oma suosikkini: huopavuorilliset talvikumpparit.

  Oma inhokkini, by a mile: M/85 palloreppu.


  Erillisiä perusteluja kummallekaan ei tarvittane.
   
 11. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,106
  Tykkäykset:
  1,580
  Pisteet:
  636
  Vihreä Villapaita toimii.

  Aarrrghhh, eikä uusi M/05 reppu juuri paranna asiaa, se on lähtökohtaisesti suunniteltu makaamaan kuormurin lavalla ja varastoimaan taistelija kamppeita. Eli kyseessä on 200 Euron jätesäkki? Brittien PLCE systeemiä voi käyttää ihan oikeana rinkkanakin.
   
 12. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,208
  Tykkäykset:
  4,543
  Pisteet:
  1,286
  Nallepuku <3
  Makuupussi kesä sekä talvi. Kesässä oli viellä hienoa että oli asennettu hyttysverkko pussiin vakiona.
  Tiedustelijan liivi sekä LJK rinkka oli myös hyviä tuotoksia.
  Monia muitakin mm edellämainittuja varusteita on intillä mitkä ovat hyviä. (Karvalakista en suuremmin välitä)

  Huonoja: Hanskat. Taktiset/mettä hanskat ovat aivan sieltä jostain. (mallia musta) puoliksi nahkaa, mikä jotain värjättyä, hanskan istuvuus on super löysä, laatu on aika huono, ei kiristystä, liian lyhyt "varsi"

  Perus päiväreppu ei ole mikään vakuuttava tekele, 200e hinta huomioiden.

  Sadeasu. Niin helvetin hiostava että kastut joko sisältäpäin tai ulkoapäin kun sen päälle puet. Onneksi varusmiehille voidaan viellä jakaa 62 sadeviittaa mutta Pv:ltä oli iso virhe luopua sadeviitasta 05 kuosiin siiryttäessä.
  Viittaa kuitenkin tarvitaan niin paljon muuhunkin sekä huomattavasti hengittävämpi. Suomen kesä huomioiden.
   
  Honcho ja Spadekessu tykkäsivät tästä.
 13. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  541
  Tykkäykset:
  762
  Pisteet:
  76
  Taidat tarkoittaa pakkastakkia m/95? Saman takin pitkähelmaista muumiversiota käytettiin talviaikaan varusmiesten lomapuvun takkina m/91 housujen kanssa. Tuota pilottimallista versiota käyttivätpalvelusaikanani kapiaiset, mutta ilmeisesti sitä jäettiin vaunumiehistöillekin? Samassa tuvassa majoittuneet Pasi-kuskit käyttivät sitä pitkää muumimallia ja kirosivat sen kömpelyyttä vaunussa. Ja tietty sitä, että joku varomääräys pakotti pitämään sitä elokuussa.:eek:
   
  setämies tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Platypi

  Platypi Luutnantti

  Liittynyt:
  17.04.2015
  Viestejä:
  312
  Tykkäykset:
  346
  Pisteet:
  36
  Sekä päiväreppu, että se isompi "rinkka" M05 systeemissä ovat kyllä molemmat ihan sysipaskoja. AUK:in aikana kiroiltiin sitä, että päiväreppu ilman luotisuojaliivejä on ihan OK kantaa ja luotisuojaliivit ilman päiväreppua on ihan OK kantaa (mikäli sattui saamaan oikean kokoiset varusvarastolta. M ja S kokoisia pantattiin naispuolisille taistelijoille syystä X ja siksi tällainen taktisen taskukokoinen taistelijakin pääsi kantamaan L tai jopa XL koon luotisuojaa). Mutta mikäli joutui joskus käyttämään molempia yhdessä (eli aina) oli koko viritelmä ihan perseestä ja järkyttävä hartiasärky sääntö, ei poikkeus. Ainoa hyvä asia, mitä kummastakaan M05 systeemistä voi sanoa on se, että päivärepun hihnojen pikalukot olivat ihan fiksut. Paljon nopeampi yllättävissä tilanteissa tiputtaa selästä, kuin jos joutuisi repimään hihnoja hartioiden yli.

  Aika surullista jos ainoa hyvä asia repussa on se, että sen saa nopeasti pois selästä.
   
 16. John Hilly

  John Hilly Kenraali

  Liittynyt:
  24.11.2014
  Viestejä:
  2,243
  Tykkäykset:
  2,443
  Pisteet:
  636
  Paras "Wanhan ajan" varuste taisi olla jalkarätit ja syylingit niiden päälle. Ei tullut yhtään rakkoa koko armeija-aikoina.
  Vanha lampaannahkainen karvalakki oli kanssa hyvä. ;)

  Kyllä muinoin vittumaisin kapine oli Taisteluvyö M/60.
  "Vanhin yhtenäinen kantojärjestelmä koostui olkahihnojen ja vyön yhdistelmästä, jonka vyölle saattoi kiinnittää taskuja. Taskuissa oli nahkahihnakiinnitykset. Normaalisti mukana tuli kaksi patruunataskua vyön etuosaan, yksi oikealla ja toinen vasemmalle puolelle, joiden sisään sai silloin käytössä olleiden aseiden erimalliset lippaat, kuten konepistoolin rumpu- ja tankolippaat sekä juuri käyttöön otetun rynnäkkökiväärin lippaat, sekä erillinen suojanaamarilaukku. Rynnäkkökiväärin lippaita yhteen taskuun mahtui kaksi tuliannosta eli kuusi kappaletta. Toisessa patruunataskussa saatettiin pitää sadeviittaa käsilläkaasuhälytyksen varalta.

  Kantojärjestelmä poistui varusmiesten koulutuskäytöstä 1990-luvun kuluessa. Kantolaitteena järjestelmässä oli pääsääntöisesti satulareppu."

  "Vitutusvyö" oli äärettömän epämukava. Kalvoi olkapäitä, eikä se satulareppu sen alla auttanut yhtään siinä. :mad:

  Ette te pojat tiedä mitään wanhojen varusteiden käytöstä. Ajatelkaa, Maastopuku -62 oli uusinta uutta. Ne jaettiin määrättyä "esiintymistä" varten ja kerättiin sen jälkeen pois.

  Ja jos joku väittää, että -62 naruvyötäröineen on mukava tai käytännöllinen, on miehen oltava masokisti. :rolleyes:

  SA-Int varustus on kehittynyt huimasti sitten 1960-70 -luvun!
   
  Honcho, Deeiii, Fremen ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 17. Spadekessu

  Spadekessu Luutnantti

  Liittynyt:
  07.02.2015
  Viestejä:
  302
  Tykkäykset:
  611
  Pisteet:
  36
  Eniten ripulia: Palvelushanskat M08 (jos nyt muistan nimen oikein)
  Monesti olen kuullut vanhempia "raiskaajanhanskoja" väitettävän vielä huonommiksi, mutta mistään mitään tietämättä kehtaan silti väittää näitä, että paremmat ovat. Edellisissä sentään oli pitkä varsi eivätkä vissiin ihan heti hajonnet, uusimmissa ei ole mitään hyvää:
  -Olematon varsi, ei suojaa rannetta miltään
  -Olematon istuvuus
  -Olematon pito
  -Hajoavat käsiin, kirjaimellisesti

  Toisaalta korvaushintakin taisi olla 0,70 euroa parilta, joka puhuu omaa karua kieltään kyseisen tuotteen ominaisuuksista... äärimmilleen halvennettu versio Tegeran puutarhahanskoista, hyvää työtä Team PV, ihan hävytöntä paskaa.

  Parhaimpia henkilökohtaisia varusteita varmaan uusi merinovillainen nallepuku (tästähän pisteet tietenkin menee ruotsalaisille), ja aiemminkin kehutut makaamisvälineet joista makuualusta on ihan oikeasti fiksu ja "innovatiivinen" suomalainen tekele.
   
  setämies ja Stagideus tykkäsivät tästä.
 18. taktinen taistelumajava

  taktinen taistelumajava Kapteeni

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  960
  Tykkäykset:
  945
  Pisteet:
  76
  Intin makuupussi. Laadukas kolmen vuodenajan pussi oli vielä "uutuus" kun itse kävin intin. Vielä 80-luvulla suurin osa joukoista käytti vilttiä.

  Muovinen sadeviitta oli myös asiallinen varuste. Se oli sissitakin lisäksi ainoa varuste joka piti tuulta. Tarvittaessa viitasta askarteli laavun. Usein viitta toimi kuitenkin henkilökohtaisena "telttana" jonka sisällä saattoi olla suojassa tuulelta, sateelta ja tuiskulta. (Aivan ehdoton väline jos aikoi säilyttää taistelukykynsä esim. lentokentän laidassa.)

  Tetsari M-85 ja sipulisäkki oli myös aivan loistava yhdistelmä. Tetsareilla saattoi kantaa kymmenien kilojen kuorman mukavasti ja muutenkin yhdistelmään meni hyvin 24 tunnin taistelutoimintaan tarvittava tavaramäärä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2015
 19. Old Boy

  Old Boy Eversti

  Liittynyt:
  31.03.2014
  Viestejä:
  1,672
  Tykkäykset:
  2,409
  Pisteet:
  316
  Tämä on hauska ketju, jossa jokaisella olisi varmasti sanottavaa...

  Arvioitaessa varusteita, on myös huomioitava:
  1. Millaisen varusesineen uusi varuste korvaa/on peräti uusi innovaatio
  2. Mitä materiaaleja käyttööntuloaikana yleisesti/siviilissä samaan tarkoitukseen käytetään
  3. Varusesineet hankitaan 20-30 v käyttöä varten, jopa pidempää (ainakin M62 maastoasu). Arvostelu ja vertailu elinkaaren loppupäässä uusiin tuotteisiin on hienosti sanottuna anakronismia.

  Esimerkkinä vaikkapa ylempänä arvostelua saanut vanha tstvyö M60. Sitä ennen tarkoitukseen oli ainoastaan nahkavyö, johon saattoi kiinnittää joitakin patruunataskuja sekä ripustaa lippaita roikkumaan. Ja lisäksi
  tietysti omat taskut. Omana aikanaan ihan käyttökelpoinen varuste. Negatiivisena silloin pidettiin ainoastaan vanhasta "kantojärjestelmästä" periytynyttä kaasunaamarilaukkua, jonka kapea kantohihna päinoi ikävästi
  olkapäätä. Hihnan pituutta ei tietenkään ajan tyyliin voinut säätää.

  Uskon, että kaikki yli 50 -vuotiaat pitävät kaikkien aikojen huonoimpana varusesineenä sadeviittaa, joka oli käytössä ennen M85:tä. Se ei pitänyt vettä lainkaan! 70 -luvulla nimike oli sadeviitta, joka myöhemmin vaihtui
  suojaviitaksi. Kangas kun suojasi ydinlaskeumalta, jonka välttämistä 70-80 luvuilla ahkerasti harjoiteltiin. Tämän esineen hyväksymiseen sotavarusteeksi täytyi liittyä reipas korruptio, niin kelvoton se oli.
   
 20. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,440
  Tykkäykset:
  1,387
  Pisteet:
  156
  Ne olin ehtinytkin jo unohtaa. En muista missä varuskunnassa tuollaiset jaettiin, mutta ne kyllä taidettiin vaihtaa muutamassa viikossa nopeasti parempiin. Eli joskus varusvarastollakin toimitaan, kuten pitää.
   
 21. kalervo.palsa

  kalervo.palsa Alikersantti

  Liittynyt:
  09.04.2015
  Viestejä:
  72
  Tykkäykset:
  53
  Pisteet:
  6
  Sadeviittaa kehuvat lähinnä ne, jotka eivät ole sitä oikeasti joutuneet käyttämään. Voihan siitä katoksia yms. väsätä, mutta muuten Ihan Sysipaska,sama oli olla ilman ainakin liikkuessa, mutta...

  Sisälsi vielä surkeamman kumppanin eli sadelahkeet. Nuo perverssit kumichapsit, joiden oli tarkoitettu pysyvän miehistövyössä kiinni sellaisilla henkseliklipsuilla. Ei muuten pysyneet, joten piti tehdä jekkulangasta ns. pikakiinnikkeet.

  Edit: Kun innostui, niin laitetaan lisäksi yleinen ripulilista:
  - sissitakki
  - jo mainitut vihreät sormikkaat (itse asiassa ne tuntui ihan hyviltä ennen kastumistaan)
  - m/91 muovivuorattu kääntöpipo one XXXXXXXXXXXL-koko fits all
  - sukat pitkät harmaat
  - kaikki m/62 kalsarit
  - m/62 noukkarit
  - vanhat koottavat släpärit
  - ruskeä yöpuku


  Hyvistä kamoista nostan näyttämölle uuden issuen eli m/05 alushuppu. Se vaaleanvihreä fleece on vaan jotenkin niin ihanaa mosurin poskea vasten.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2015
 22. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,125
  Tykkäykset:
  8,146
  Pisteet:
  1,286
  Jostain syystä yksikään intin varuste ei ihan hirveästi "tuttanut".

  Monien hyvien mainintojen lisäksi, pitää mainita ainoa intin varuste, jonka itse ostin välittömästi intin jälkeen. Fiskarsin kenttälapio.

  upload_2015-6-30_14-59-59.jpeg

  Tuo on meikäläisen auton takaboxissa. Toimii erittäin hyvin lumilapiona ja vuosien myötä on nähnyt yllättävän paljon erilaista käyttöä. Vähän kuin leatherman, kun se on aina mukana, niin käyttöä löytyy.
   
  Honcho, MeriTJ, setämies ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu