Patria 6X6 multipurpose transport vehicle

Saksalaiset nuo vehkeet joka tapauksessa Saksassa tekisivät, Patrian kanssa yhteistyössä.
 
Rheinmetallin tj on jo luovuttanut henkisesti.
Rheinmetallin toimitusjohtaja Armin Papperger sanoi torstaina uskovansa, että suurin osa Saksan Bundeswehrin uusista panssariajoneuvoista tilataan Patrialta.

– Tilauksen budjetti on 1–1,5 miljardia euroa. Rheinmetall ei kykene valmistamaan 800 ajoneuvoa siihen hintaan, se ei vain ole mahdollista, kertoi Papperger.
 
Rheinmetallin tj on jo luovuttanut henkisesti.

Rheinmetall ei kykene valmistamaan 800 ajoneuvoa siihen hintaan, se ei vain ole mahdollista

Ihme että kaikki missä lukee Rheinmetall maksaa pöyristyttäviä summia. Ongelma ei ole yksin Rheinmetallin vaan merkittävä turvallisuuskysymys koko Euroopalle kun suuri toimittaja ei vain kykene tai halua olla kustannustehokas.
 
Ihme että kaikki missä lukee Rheinmetall maksaa pöyristyttäviä summia. Ongelma ei ole yksin Rheinmetallin vaan merkittävä turvallisuuskysymys koko Euroopalle kun suuri toimittaja ei vain kykene tai halua olla kustannustehokas.
Jenkkipelitkin ovat raskaasti hinnoiteltuja. Korealaisten kanssa diili tuhansista vaunuista, Euroopassa valmistetuista tietenkin. Voisi olla hinta eri..
 
Swimming training with armored personnel carrier "PATRIA"
On May 23, the training organized by the NBS Combat Support and Support Training Center for the 3rd Infantry Battalion of the Land Forces' Mechanized Infantry Brigade and the National Guard's units for driving "Patria" armored vehicles on an open body of water took place in Lake Lilaste.
 

Talouselämä 10.7.2024

Patrian tilauskirja paisuu: Uusia tehtaita avataan kovaa vauhtia​


Patrian tilauskirja paisuu: Uusia tehtaita avataan kovaa vauhtia​


Puolustusteollisuusyhtiö Patrian tuotteille riittää kysyntää. Yhtiön tilauskanta on nyt yli kolminkertainen yhtiön viime vuoden liikevaihtoon nähden. Yhtiö kertoo puolivuotiskatsauksessaan sen valmistamien miehistönkuljetusajoneuvojen kiinnostavan edelleen maailmalla.

Patrian liikevaihto kasvoi tammi–kesäkuussa 375,9 miljoonaan euroon vertailukauden 321,8 miljoonasta eurosta. Alkuvuoden liikevoitto puolestaan nousi 21,7 miljoonaan euroon vertailukauden 15,8 miljoonasta.

Patria sai alkuvuoden aikana 737,9 miljoonan euron edestä uusia tilauksia. Samalla yhtiön tilauskanta nousi yli 2,3 miljardiin euroon. Tilauskanta on nyt yli kolminkertainen yhtiön viime vuoden liikevaihtoon nähden.

Patria avasi toukokuussa Latviaan uuden tehtaan 6x6-ajoneuvojen tuotantoa varten ja valmistelee 8x8-ajaneuvojen sarjatuotannon käynnistämistä Japanissa. Slovakiassa 8x8-ajoneuvojen sarjatuotannon käynnistäminen on kuitenkin ollut odotettua hitaampaa, Patria kertoo puolivuotiskatsauksessaan.

Miehistönkuljetusajoneuvot kiinnostavat maailmalla​

Liiketoiminnan kovan nosteen taustalla ovatkin olleet erityisesti yhtiön valmistamat 6x6- ja 8x8-miehistönkuljetusajoneuvot.

”Patrian menestys 6x6- ja 8x8-ajoneuvohankkeissa on jatkunut, mikä tukee muun liiketoiminnan kehittämistä ja konsernin kansainvälistymistä”, yhtiön puolivuotiskatsauksessa todetaan.

Patrian 6x6 -ajoneuvo on monikansallisen CAVS-yhteishankeen alusta. Toukokuun alussa tiedotettiin, että myös Saksa liittyy mukaan yhteishankkeeseen. Hankkeen muut maat ovat Suomi, Latvia ja Ruotsi. Puolivuotiskatsauksessa kerrotaan, että hanke on herättänyt kiinnostusta myös muissa maissa.

”Latvian ja Suomen tilaamien ajoneuvojen sarjatuotanto on käynnissä sekä Ruotsin ensimmäinen ajoneuvotoimitus on tehty. Saksa on allekirjoittanut hankkeen virallisen liittymissopimuksen. Yhteinen ajoneuvohanke on herättänyt kiinnostusta ja on avoinna myös muille maille osallistujamaiden yhteisellä suostumuksella”

Patrian suurin omistaja on Suomen valtio 50,1 prosentin omistusosuudella.
 
Back
Top