Patria Arctos miehistönkuljetuspanssarivaunun AMK-työ

KymJP2K

Majuri
Patrialla on tehty AMK opinnäyte 2+11 miehistönkuljetuspanssarivaunusta. Ilmeisesti haetaan m113 ja MTLB tyyppistä laitetta modulaarisella kuormatilalla ja ilman tornia.

http://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/130130/Holm_Waltter.pdf?sequence=2&isAllowed=y

EDIT: Huom. Työssä kerrotaan epäselvästi taustoista, mutta liite 1:"Työyhteisö hyödyntää harkintansa mukaan" viittaa siihen ettei toteudu suoraan. Patria ei ole myöskään maksanut. Tämä skuuppi taisi olla ankka.

1520433292843.png
 
Viimeksi muokattu:

Rannari

Greatest Leader
Mikä/mistä tämä on?

Edit

Kommentti ehtikin jo kirjoittaessani ilmestyä. Kiitos
 

KymJP2K

Majuri
Mikä/mistä tämä on?

Edit

Kommentti ehtikin jo kirjoittaessani ilmestyä. Kiitos
Valot näyttää samalta kuin Patrian kesäkuun "back to basics" julkistuksen promokuvassa. Lienee tämä värkki.
 

Jukkis

Eversti
Opparista on vielä matkaa liikkuvaan rautaan. Mutta hyvässä kohdassa ovat liikkeessä, tässä voi olla ainesta MT-LB:n korvaajaksi kun ne alkavat lahota käsiin.

P.S. Ohjaavalle opettajalle tiedoksi, vääntösauvajärjestelmä on kokonaan yhdyssana.
 
Olipas mielenkiintoista luettavaa koko prosessista. Kiitokset tästä tiedosta. Ja mielenkiintoinen ajatus se, että saattaa olla tulevaisuudessa MT-LB:n korvaaja + myyntimahdollisuuksia myös muihin maihin. Nähtäväksi jää kuinka käy ja mitä tapahtuu ja kuinka valmis tuote tulee vielä muuttumaan tästä. Pistetetään tarkkailuun.
 

SJ

Supreme Leader
Aikas nopeaksikin mietitty. 80km/h kun vetää pellon poikki niin tekee vaikutuksen.
Olisiko tarkoitus tavoitella hieman vastaavaa liikkuvuutta kuin AMV? Mitä mieltä raati on noista teloista, näyttävätkö kapeilta? Toisaalta, ei kai ole mitään syytä miksi ei voisi käyttää CV-90 yhteensopivia teloja?
 
Saa kai siihen mitä haluaa katolle, kun on modulaariseksikin suunniteltu. Aseettomuus on varmaan osittain senkin takia, että kyseessä on ajoneuvomuotoilijan AMK-lopputyö, missä aseiden suunnittelua voitaisiin katsoa vähän kieroon.

Tuo on poikkeuksellisen laaja ja valmiin näköinen kokonaisuus sen tason lopputyön aiheeksi, todennäköisesti suunnitteluapua on tullut paljon myös Patrian puolelta.

Toisaalta hyvä muistaa että kyse on vain muotoiluopputyön konseptista, eikä valmiista tuotteesta.
 

SJ

Supreme Leader
Toivottavasti tuo on vastaava myyntimenestys kuin AMV, ja veikkaan että mikäli ryssiltä ei pian lopu rahat, niin tuollaisellekin ajoneuvolle löytyy kyselijöitä.
 

SJ

Supreme Leader
Sisuskalut on siis vaihdettavissa, saisikohan tuohon laitettua Amoksen tornin kiinni.
Mainittakoon, että AMV ajoneuvossa se "modulaarinen" ei tarkoita sitä, että sisustat olisi vaihdettavissa, vaan alusta saadaan helposti muokattua asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Olettaisin, että sama pätee tässäkin.
 
Top