Patria Arctos miehistönkuljetuspanssarivaunun AMK-työ

J0h1F

Kenraali
Ryhmämitoitukseen katsottaessa tuo pitänee paikkansa, mutta mitenkäs joukkueen kannalta? Pitäisikö joukkueenjohtajaa ja tulenjohtajia varten olla oma ajoneuvo? Mutta toki ajoneuvossa pitäisi olla ylimääräistä tilaa, niin saadaan ryhmän- ja joukkueen kamat kulkemaan mukana. Tämä lienee yksi syy miksi ajoneuvo on niin paljon korkeampi kuin MT-LB.
Jos mietitään jääkärijoukkuetta tulenjohtoryhmineen, niin jääkäriryhmien lisäksihän on joukkueenjohtaja, tämän viestimies, sekä tulenjohtoryhmä. 5-henkinen tulenjohtoryhmä (TJA, TJAU, VM, TJM, TJM) ei siis ihan mahtuisi, eli toista mittaajaa ei voi kokoonpanossa tällöin olla, jos halutaan joukkueen mahtuvan kolmeen 2+11 -paikkaiseen vaunuun.

Varusteiden kuljettamista vartenhan MT-LBV:ssä on tarkoitus kiinnittää varusteita mahdollisimman paljon vaunun kyljille telakoteloiden päälle, ja kannelle. Kaiken ei tarvitse olla sisällä.
 

Slammer

Kenraali
Mitenkään en halua pilata tunnelmaa, mutta kyseessä on opiskelijan omasta mielenkiinnosta ja aloitteesta valittu aihe, johon on saatu Patria mukaan tueksi. Ei siis mikään Patrian suunnasta liikkeelle lähtenyt projekti. Tämä kertoo aika lailla millaiset mahdollisuudet on, että tästä joskus syntyisi oikea tuote.
 

adam7

Respected Leader
Muutenkin BAe:n AMOS/Mjölner-vekslaus voi aiheuttaa Patrian puolella haluttomuutta jatkaa moisten sopimusten (jos niitä olikaan) noudattamista. Herrasmiessopimus kun yleensä vaatii että molemmat osapuolet käyttäytyvät herrasmiehiksi... ;)
Herrasmiessopimus tarkoittaa yleensä ettei kumpikaan osapuoli ole herrasmies, eikä aio "sopimusta" noudattaa
 

adam7

Respected Leader
Sellaista päivää ei ole kuunaan ollutkaan, jolloin BAE olisi omistanut Patriaa, eurooppalainen omistaja oli EADS. Toki, Hägglunds Vehicle, nyttemmin BAE Systems Hägglunds, omisti Patrian kanssa 50/50 Patria Hägglunds -yhtiön. PHÄ omisti AMOS-tuoteoikeudet, myi AMOSit PV:ille ja on viime vuoden lopulla lopetettu.
PHÄ?
 
D

Deleted member 266

Guest
Kumpikin osapuoli voi myydä niin moniputkisia heittimiä kuin ikinä sattuu mieleen tulemaan, ilman AMOS-nimeä: Åskgudens Gummihammare, "ÅsGu", voisi purra Ruåtsissa.
 
D

Deleted member 266

Guest
Saattaa olla, että otsassani kasvaa kuk-näppylä:eek:;), pahoittelen.
 
Top